STARTA EN BLOGG!
15396
Bloggar

Inget stoppar Sibel

Kategori : Blogg, Kändisliv, Mode, Musik/Klubb

Skribent: Alexander Erwik / 19 Feb 2017 / 0 kommentarer

Du tävlar i den sista deltävlingen 27 februari, vem ser du som ditt största hot?

Självklart Peter Jöback och Pernilla Wahlgren. Men samtidigt tror jag att alla andra kan vara ett hot, det är väldigt starka artister i min deltävling.

Vad kan du berätta om låten?

‘Stop’ är en väldigt modern pop/rocklåt med helt galna beats. Låten handlar om en tjej som säger ifrån när hennes kille lovar massa saker som han inte kan hålla.
Men alla ska kunna ta till sig låten, det skulle lika gärna kunna handla om en kille som är trött på sin kille, eller en kille som är trött på sin tjej. Dansarna på scenen
är könlösa så att låten ska passa alla. Den är kaxig och stark i sitt uttryck, precis om jag. Det är ganska befriande för mig för jag får ut min egen ilska när jag gör den.
Ni kan vänta er ett spektakulärt nummer, min outfit är också helt galen. Det är en riktigt bra partylåt.

Hur förbereder du dig inför ditt framträdande?

Jag kommer att ha min sångpedagog på plats, Sofia Lilja. Hon är otroligt viktig. Hon hjälper mig inte bara att få igång rösten och ser till att jag blir ordentligt uppsjungen. Hon förbereder mig också
mentalt. Jag är en väldigt nervös person så förberedelserna är väldigt viktiga. Inte bara att få igång andningen utan också att gå in i låten på ett positivt sätt. Jag siktar på att göra ett riktigt bra framträdande.
Om jag lyckas med det så har jag gjort vad jag kan. Omröstningen kan man inte påverka när man väl är klar.

Du har ju gjort både Idol och Melodifestivalen, vilket är roligast?

Två gånger dessutom. (skratt) Melodifestivalen är överlägset roligast. När jag var med i Idol var jag så ung och nervös. Det var väldigt påfrestande och extremt mycket jobbigare.
Men Idol var nödvändigt för min utveckling, för att övervinna min nervositet.

Det råder Eric Saade-feber i landet, är han en favorit eller överskattad enligt dig?

Absolut inte överskattad. Det är ju en duktig kille om än lite ung. Jag trodde faktiskt att han var yngre. Blev förvånad när jag fick veta att han är 20, trodde att han var 16.
Men han är farlig, både Ola och Darin får se upp. Det jag tror att folk gillar är att han är så naturlig som person. När man är så ung och oförstörd som Eric kan man bara vara
sig själv, jag tycker det är fint på något sätt.

Vilken är den största anledningen till att du ställer upp i melodifestivalen, vad hoppas du få ut av resan?

Det är väl att jag bytt stil. Förr sjöng jag mycket ballader, till slut tror folk att man bara kan det. Jag tycker inte riktigt att jag fått visa vad jag faktiskt behärskar. Det finns inget bättre sätt
att markera att jag kan sjunga up tempo-låtar på än att vara med i melodifestivalen. Sen hade jag så himla roligt sist.

Hur viktigt är det att ta sig till final?

Det är klart jag blir glad om folket gillar låten och tycker att jag förtjänar en plats i final. Men det viktigaste för mig är att göra ett bra framträdande. Om jag gör ett framträdande som jag är 110 % nöjd med
kommer jag att känna att jag är färdig med melodifestivalen, oavsett utgång.

Vem är din största inspirationskälla inom musik?

Just nu Lady Gaga. När jag var yngre var det annorlunda. Då var det Celine Dion och Mariah Carey. Men jag har också fått inspiration från artister som Prince, Michael Jackson, Jewel och Britney Spears.
Mina största förebilder är artister med stora röster. Rihanna har jag också börjat gilla på sistone.

Vem inspireras du av utseendemässigt?

Jag tycker att jag har en egen stil som växlar väldigt mycket. Den mesta av min inspiration hämtar jag från filmer som t.ex Moulin Rouge och Edward Scissorhands. Andra förebilder är Taylor Momsen från Gossip Girl och Lady Gaga förstås. Ni som läser min blogg vet att jag älskar Lady Gaga. Hon är cool. Även Leila K var häftig på sin tid. Minus drogerna och allt kaos.

Vad tycker du är en bra förebild?

Jag gillar starka kvinnor som är sig själva, som har en stark mentalitet. Oprah gillar jag jättemycket. Hon har gjort så otroligt mycket för andra människor. Även Prinsessan Diana som tyvärr dog allt för tidigt.
Neytiri i Avatar är häftig, jag och Per-Robin grät i två timmar när vi såg den. Hon är så kärleksfull mot alla och låter inte andras svartsjuka eller avundsjuka stå i vägen. Sen tycker jag att kvinnor som vågar trots den utseendefixering som råder bland unga är bra förebilder. Heidi Montag är en ganska dålig förebild för unga tjejer. Jag har ingenting emot operationer, om man mår dåligt över sitt utseende har man all rätt i världen att göra något åt det. Men jag skulle inte vilja lägga mig under kniven bara för att andra har synpunkter på ens utseende. Ofta handlar det om att göra andra tillags och det är det jag tycker är fel.
Jag har många bra förebilder i min närhet också. Min yogalärare och Kishti Tomita. De är trygga kvinnor som är viktiga för mig. Jag är kanske inte så trygg i mig själv än. Men med såna kvinnor att inspireras av kommer jag att bli det en dag. Jag kan lära mig mycket av dem.

Hur trivs du med att vara offentlig?

Jag älskar det. det är inte så många som vågar säga det. Man måste gilla att synas i det här jobbet.
Det viktigaste för mig är av vilken anledning jag är offentlig. Jag skulle inte alls vara bekväm med att vara omskriven för att jag festar mycket eller skapar massa skandaler.
Det är mina talanger som gjort mig offentlig och det är viktigt för mig. Jag vill bli associerad med min musik och inte galna partybilder.
För mig är det viktigt att folk ska bli berörda av min sång och det jag uttrycker på scen. Om jag sedan kan hjälpa folk med min musik så skulle jag vara ännu lyckligare.

Upplever du det aldrig som negativt att vara känd?

Det kommer fram folk ibland och är otrevliga utan anledning. De tror liksom att kända människor inte har känslor, att man kan säga vad som helst. Bara för att man är offentlig betyder det inte att
man har världens bästa självkänsla. Vi är liksom inte starkare än andra. Det finns också en del förutfattade meningar. Man får inte gå omkring och tycka att man är duktig i det här landet, jantelagen har jag väldigt svårt för. Sen får jag en del elaka kommentarer i bloggen ibland….

Hur hanterar du det?

Det finns några som varit taskiga ända sedan Idol. Jag har lärt mig att strunta i det. Skriver någon att jag är ful eller dålig så kan jag inte sitta och bekräfta en sån kommentars värde genom att svara på den eller låta den påverka mig i mitt liv. Men jag får faktiskt mer positiv feddback än dålig. Det finns en tjej som kallar sig för Sibel-Emma som gråter på
riktigt när hon träffar mig. Hon kommer ofta på signeringar, skriver brev och kommenterar i bloggen. Hon tycker om mig för den jag är och det berör mig. Hon kan ha köpt en likadan tröja som jag och vara stolt över det. Ett sånt fan är så mycket viktigare än tio som inte gillar mig. Så jag lägger min energi på de som gillar mig.

Vad är vardag för Sibel?

Jag hade en vardag när jag gick i skolan. Sen flyttade jag till stockholm och vardagen försvann likson. Jag kan inte kalla artistlivet för jobb för jag har så otroligt roligt.
Jag lever min dröm, vilket jag är tacksam för. Jag andas, äter och lever musik dygnet runt och jag kommer jobba stenhårt för att bli en världsartist. Jag kommer inte ge upp förrän jag
kommer dit. Vilja har jag. Man kan vara hur duktig som helst men har man inte vilja så kommer man aldrig lyckas.

Du bloggar rätt mycket, på vilket sätt är bloggen viktig för dig?
Det är min dagbok, jag älskar att blogga. Dessutom finns det många som följer mig i bloggen som följt mig sedan idoltiden. Jag håller kontakten med mina fans genom bloggen.
Jag tror att det ger mig lika mycket som det ger dem att jag bloggar. Om inte mer.

Vilken var din första tanke när du vann ”årets bäst klädda kvinna” på Finest-awards?

Jag trodde att de sa fel namn. Jag kommer ihåg att jag skulle krama Meral men hon kom inte upp för hon var så exalterad.
Rami satt framför mig, en fantastisk musikproducent och snygg. Det blev jag också otroligt stressad av. När jag skulle gå upp så snubblade jag över Kenzas knä. (skratt)
När jag väl var uppe på scen så började jag ifrågasätta mig själv; ‘Klär jag mig verkligen så snyggt?’. Det är så klassiskt av mig. Men jag blev naturligtvis jätteglad. Det är kul
att folk uppskattar min stil.

När känner du dig som snyggast?

När jag går ut. Eller när jag varit och solat på sommaren. Då känner man inte alls för att sminka sig, man känner sig snygg ändå.

Dela med dig av ditt absolut bästa skönhetstips!

Använd bra hudvårdsprodukter, lägg ner tid på peeling och rengöring. Bra smink som framhäver ens egna färger. Man kan också vara snygg utan smink.
Om man nu ska sminka sig tycker jag att man kan våga lite mer. Vi svenskar är lite fega med det.

Missa inte Sibels blogg på finest – klicka här!

Missa inte Sibel med låten Stop i melodifestivalens sista deltävling – Malmö 27 februari – Läs mer här!

Romantiskt och färgglatt hos Whyred.

Roland Hjort, designer på Whyred, har verkligen tagit fram en…

2 Jul 2008 / kommentarer

0

Falks låtlista – mars!

Christoffer Falk, Sia Yaraghi & Faik Shakarchi är namn vi…

16 Mar 2009 / kommentarer

0

WebbTV: Vanessa Lopez talar ut

Besök Vanessas blogg på finest!

18 Apr 2011 / kommentarer

0

Marquise Club tar Halloweenfirande till en ny nivå

Halloween närmar sig med stormsteg och vad som annars är…

27 Okt 2015 / kommentarer

12

Kändisarna som är störst på instagram

Intresset för instagram som socialt media håller i sig. En…

24 Jul 2013 / kommentarer

0

Veckans bloggare: Hanna & John!

Hanna & John Ålder Vi båda är 20. Civilstånd Sambos…

13 Apr 2009 / kommentarer

0

Sia ber om ursäkt för känslosam video

Nyligen utkom Sia med videon till låten Elastic Heart, och…

22 Jan 2015 / kommentarer

7

Kändisstilen: Vinter i Hollywood

DETALJER. Jessica Simpsons nya favoritaccessoar verkar vara hennes Louis Vuitton-väska…

5 Jan 2010 / kommentarer

0

Klubbkollen: Hångelkalaset på Café Opera

Guld och blomstrande trädgård Även om vädret nu blivit en…

5 Jun 2012 / kommentarer

0

Är du rätt kvinna för Bobby?

Kändisfrisören Bobby Oduncu lanserade sitt alldeles egna hårvårdsmärke 2009. Märket…

8 Apr 2010 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

10

Carl Edmond – För den nya generationen

Artikeln är ett Samarbete med Carl Edmond CARL EDMOND –…

2 Okt 2017 / kommentarer

9

Behind the scenes – Bröllopsfotografering med Hanna & Sara Montazami

Förra veckan arrangerade Lifestyle Publishing en stor bröllopsfotografering ute på…

19 Sep 2017 / kommentarer

31

Se Finest toppbloggare Platin Carlson i TV-rutan

Platin Carlson är toppbloggare på Finest, ikväll ser du henne…

11 Sep 2017 / kommentarer

26

Lifestyle Publishings influencers minglar med Joel Kinnaman!

Igår hölls en stor privat fest ute på Lidingö, självklart…

7 Sep 2017 / kommentarer

36

Andrea Norrman: ”Det jag får höra som gravid”

Andrea Norrman bloggar om sin vardag och graviditet, nu har…

6 Sep 2017 / kommentarer

19

Sanna Ansaldo: ”Därför är jag vegan”

Sanna Ansaldo har sedan en tid tillbaka varit vegetarian, nu…

5 Sep 2017 / kommentarer

31

Höstens stora skönhetstrend: Vågiga ögonbryn

Något som har blivit populärt snabbt och som kan komma…

5 Sep 2017 / kommentarer

13

Amanda Franzen: ”Det smäller och folk springer i ren panik”

Amanda Franzén går ofta på fotbollsmatcher då hennes pojkvän Gustav…

4 Sep 2017 / kommentarer

24

Emma Jennies förskräckliga upptäckt: ”Jag har kastat alla pengar i sjön”

Bloggerskan Emma Jennie har ett stort intresse för shopping och…

1 Sep 2017 / kommentarer

24