STARTA EN BLOGG!
14512
Bloggar

Intervju – Emilia de Poret

Kategori : Kändisliv, Musik/Klubb

Skribent: Fredrika Johnson / 14 Jan 2017 / 0 kommentarer

Dagen innan Emilia satte sig på planet som skulle ta henne till landet där storslagna drömmar blir till verklighet träffade hon Finests utsände på Mocco på ett vintergrått Östermalm för att diskutera bloggen, romansryktena med Alexander Väggö, andra elaka rykten, PR-turnén och nya albumet såklart!

Namn: Emilia de Poret
Ålder: 31 år
Civilstatus: Gift
Bor: Östermalm
Myspace: www.myspace.com/emiliadeporet
Aktuell med: Ny kändisbloggare på Finest, singeln I Can urban mix med Adam Tensta, USA och London-roadtrip och kommande album.

Du är ingen nybörjare precis, hur länge har du hållt på med musik nu?
– Jag växte upp i en musikfamilj och har spelat instrument och sjungit sen barnsben. Redan när jag var fem så visste jag att jag ville bli artist. Och nu har jag jobbat heltid med musiken i fem år, innan dess hade jag andra jobb på sidan för att kunna försörja mig.

Vad ska du göra i USA?
– Jag håller som bäst på och färdigställer mitt nya album i Sverige och har fått indikationer på att skivbolag där borta gillar min musik, så jag ska åka till New York, Los Angeles och London på en presentationsresa. Jag åker med min producent Arnthor Birgisson och Linus Andreen som är VD på Aristotracks och min utländska agent. Vi är ett dreamteam som ska träffa massa skivbolag och sen ska jag jobba med min koreograf i sex dagar som har jobbat med Christina Aguilera, Whitney Houston med flera. Jag jobbade med henne i fyra dagar i höstas, då körde vi en låt per dag vilket är väldigt extremt för normalt har man sex veckor per låt. Jag är i borta från den 9 december till den 28 januari och kommer att skriva om allt som händer i bloggen! Sen åker jag till Japan och Australien.

Kommer det här bli det stora genombrottet?
– Svårt att säga men vi är ett dreamteam, nu börjar det hända utomlands och nu börjar jag spelas på radio vilket är väldigt viktigt som artist. Mitt sound har alltid varit lite annorlunda och då tar det lite längre tid.

– Den här skivan har ett helt nytt sound. Det är nog lite för att jag och min nuvarande producent Arnthor Birgisson känner varandra så väl. Den känns modern, folk i branschen har sagt att den “är framtiden“. Den här nya skivan känns väldigt osvensk och jag tror att folk kommer gilla det. Men det gör faktiskt inget att det fått ta lite tid, för det finns inget underbarare än att fullfölja sin dröm. Musiken är min drog. Jag var i studion till fem inatt och sen gick jag upp åtta imorse igen. Folk förstår inte hur hårt arbete det är att vara artist.

Du ska börja blogga på Finest – vad kommer du att skriva om?
– Jag har aldrig bloggat tidigare, så det här blir min bloggpremiär, vilket känns oerhört spännande, jag är helt exalterad! Och jag lovar att bjuda på mig själv till 180% och kommer inte undanhålla några smutsiga detaljer… Jag kommer skriva om allt möjligt. Det tuffa hårda musikbussinesslivet i USA, och folk jag möter. Jag kommer träffa ANRs som upptäckt Avril Lavigne, Pink, Toni Braxton, Mariah Carey med flera.

Får du inte prestationsångest?
– Jag har redan fått skivkontrakt i Kina, Korea, Australien och snart Japan. Så min dröm om att lyckas utomlands har redan uppfyllts. Men alla artister drömmer såklart om att bli upptäckta i USA, svenska Idoljuruyn är snälla som lammungar om man jämför med de människor jag kommer att träffa. Om jag får ett skivkontrakt i USA så är det som att vinna på lotto.

Du jobbar med Arnthor Birgisson som är ett av absolut största namnen inom musikbranschen. Hur har du lyckats få till det samarbetet?
– Han och jag gick i samma klass i Adolf Fredriks och har hängt ihop sen dess, men han har jobbat med hela världen och jag har fokuserat på Sverige.

Det här är min tredje platta, och nu tyckte han att eftersom det är han som känner mig bäst borde jag jobba med honom. Vi gick in i studion och gjorde ”I can”, sen gjorde vi en till och en till, nu har vi plötsligt gjort åtta låtar ihop och fler är på gång. Man kan säga att det här projektet har utvecklats lite av sig själv. Det är verkligen superkul att få jobba ihop med Arnthor, dels för att han är en underbar människa och för att han är så otroligt duktig. Innan har han jobbat med artister som Jennifer Lopez, Janet Jackson, Celine Dion, Enrique Iglesias, Jessica Simpson med flera.

Det låter dyrt?
– Arnthor är ingen finansiell risk för min del, han får betalt via royaltyn. Men han är tillräckligt känd för att kunna välja precis vilka projekt han vill – och han riskerar flera månaders jobb på mig. Vilket såklart är en ära!

Det har tisslats och tasslats om att du haft det lättare än andra inom branschen för att du har en rik far som har stöttat dig..?
– Visst jag har en pappa som är framgångsrik, men han har själv skapat sin framgång. Jag är oerhört stolt över honom.

– Min far är en entreprenör och har alltid varit mån om att vi barn skulle driva vår egen sak. Visst om jag skulle hamnat i en ekonomisk kris så har jag kunnat låna pengar till hyran, men det är verkligen inte så att min far överöst mig med pengar, tvärtom fått jobba ännu hårdare för att bevisa mig själv. Jag har alltid jobbat stenhårt för att lyckas. Om jag är bortskämd med något så är det kärlek och support.

Lever du ett glamoröst liv?
– En vanlig dag går ja upp 07 på morgonen och går antingen till gymmet eller danssalen och övar koreografi, sen har jag olika möten. Vid lunch går jag till studion, skriver på låtar, spelar och går igenom idéer. På kvällarna brukar det vara gig eller mer möten. När man är inne i en kreativ period, spelar in en platta eller så, så är det bara att koppla bort allt annat, det blir ganska extremt. Och så har jag mycket företagsspelningar, det är så man försörjer sig som artist.

Beskriv soundet på nya plattan?
– Både jag och Arnthor lyssnade mycket på hip hop och r n’ b när vi växte upp vilket vi inspirerats av i beatsen. Melodierna är pop, vi flörtar även med 80-tal. Sammanfattningsvis kan man säga ”Pop möter electro, catchy popmelodier möter starka beats”.

Hur skiljer sig det här albumet från de tidigare?
– Det förra var ett balladalbum, det här är mer positivt och galet vilket speglar min person bättre. Det är roligare texter, ironiska och skämtsamma låtar. För att slå igenom så måste man våga sticka ut och hitta sitt eget sound.

– Det är en utmaning att våga att inte sjunga vackert, att strunta helt i sin skolning och bara leka med rösten, skivan vågar vara sig själv och är inte så tillrättalagd. Jag är mer crazy nu. Fast olika marknader vill ha olika typ av musik, så för Japan till exempel har vi en del bonusspår med mer energi och högre tempo.

När släpps det nya albumet?
– Det är inte helt bestämt, men i Sverige innan sommaren. Singeln I can kommer på iTunes inom två veckor, till att börja med släpps den bara digitalt. I can urban remix med Adam Tensta kommer också om två veckor.

Alex Väggö är med i en av dina videos?
– Hela videon är olika sekvenser med mig, och sen var det en viktig roll som min pojkvän. Jag attackerade alla mina killkompisar, men ingen tog chansen – svenska killar är ju lite blyga. Då pratade jag med en tjejkompis på Stockholmsgruppen – vi fick unisont tycke för Alex Väggö – och tyckte båda att han är perfekt.

Alex är väldigt smart, driven och duktig, han kommer gå långt vad han än ger sig in på. Han är superskön, vi bara garvade hela tiden. Och så är han galet snygg. Om jag hade varit singel så hade jag helt klart velat gå på date med honom. Tjejen som får Alexander Väggö är lyckligt lottad. Fast jag har redan min drömprins – jag är gift sedan tre år tillbaka, och min man flyttade hit till Sverige från Schweiz för fyra år sen för min skull och har redan lärt sig flytande svenska.

Är det några barn på väg?
– Nej nej, bara massa skivor. Barn lär dröja länge.

Vad mer kan du berätta om Alexander Väggö?
– Han är en ödmjuk och supertrevlig kille som jobbade stenhårt. Vi hade en begränsad budget och jobbade järnet i två dygn, sista dygnet jobbade vi 23 timmar i sträck. Det var nog i samma veva som han dejtade Paris Hilton, videon spelades in i oktober.

Vad tyckte din man om romansryktena mellan dig och Väggö?
– Min man är världens coolaste, han är enormt trygg i sig själv, vilket är tur för det är svårt att vara tillsammans med någon i underhållningsbranschen annars. Han var faktiskt med och valde Alex till videon. Man måste lita på varandra, annars fungerar det inte. Men så är det väl i alla förhållanden.


Ni hittar Emilias blogg -> här!

3961_348_100_crop

Melodifestivalen till Göteborg

Finalen kommer att gå i Globen för nionde året i…

27 Aug 2009 / kommentarer

0
2267_348_100_crop

J-Son om nya singeln ‘Pretty Boy’

Ikväll, fredagen den 5 december är det stor releasefest för…

5 Dec 2008 / kommentarer

0
oxid

Helgen på Oxid

Alla bilder från helgen på Oxid hittar du här  

14 Sep 2015 / kommentarer

4
5041_348_100_crop

”Casey levde helt galet”

Vänner till bortgångna arvtagerskan Casey Johnson berättar nu att Casey…

7 Jan 2010 / kommentarer

0
489_348_100_crop

Flasha tuttarna för cancerforskningen!

Vad är det man brukar säga? Alla idéer är bra…

23 Okt 2007 / kommentarer

0
7459_348_100_crop

Intervju: Lowe

Hur uppstod namnet "LOWE"? Leo: - Vi satt och lyssnade…

17 Okt 2011 / kommentarer

0
4300_348_100_crop

Guess who’s back?

Chris Brown är tillbaka. Både i branschen och på Twitter.…

7 Okt 2009 / kommentarer

0
wistam

World Aids Day-galan 2014

Under måndagskvällen var det dags för den årliga World Aids…

2 Dec 2014 / kommentarer

2
8112_348_100_crop

Axwell; Det ska bli grymt kul att spela inför de svenska fansen!

Det var härlig stämning när artisterna intog "Röda Mattan" på…

9 Nov 2012 / kommentarer

0
7884_348_100_crop

Klubbkollen: Hångelkalaset på Café Opera

Guld och blomstrande trädgård Även om vädret nu blivit en…

5 Jun 2012 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

1499412860-14096

Recept: Härlig tropisk smoothie

Bloggerskan Emilia (Emimiil) har riktigt bra inspiration när det gäller…

26 Jul 2017 / kommentarer

8
1498978576-11820

Recept: Chokladbollar med salted caramel och hasselnötter

Hos Tessanbakar hittar du alltid fantastiskt goda recept och godsaker,…

22 Jul 2017 / kommentarer

4
a29e8baa-7213-462d-b9a3-442fa8a61df3

”Ska jag också behöva redigera min kropp för att få mer likes?”

Att instagram har blivit en slags "drömvärld" där man numera…

19 Jul 2017 / kommentarer

1
1499860078-6916

Packa smart inför semestern – 5 bra tips

Ska du resa iväg i sommar? Vare sig om du…

17 Jul 2017 / kommentarer

5
20162610814_e08246098a_b

Så får du din crush att falla för dig

Har du en crush som du vill ska falla för…

16 Jul 2017 / kommentarer

10
1499853715-14781

”Jag kände mig så oattraktiv”

Skönhetsprofilen Johanna Herrstedt delar dagligen med sig av sminktips på blogg…

14 Jul 2017 / kommentarer

5
1499806671-13327

”Jag ville ta mig ur den besatthet jag hade till min egen kropp”

I 12 år levde Sophia Anderberg (Fiiaan) i en mardröm…

13 Jul 2017 / kommentarer

2
1499670631-6916

Johanna Sjöö slutade äta gluten ”Jag mår bättre än någonsin”

Finest toppbloggare Johanna Sjöö har slutat äta gluten och nu…

13 Jul 2017 / kommentarer

11
1499148711-13327

Så gör du en egen kroppsskrubb

Finest toppbloggare Fiiaan lägger ofta upp egna recept och inspirerande…

12 Jul 2017 / kommentarer

8
1498671111-13810

”Jag måste inte ha mens för att jag inte vill ligga”

Emmy Winther skriver gärna sina ärliga åsikter om killar och…

11 Jul 2017 / kommentarer

4

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013