STARTA EN BLOGG!
21315
Bloggar

Malin Rönnquist är ny toppbloggare på Finest

Kategori : Blogg

Skribent: Jenny Gunnarson / 23 Nov 2018 / 0 kommentarer
Vi välkomnar Malin Rönnquist som ny toppbloggare på Finest!

IMG_2557

Välkommen Malin! Hur känns det att vara ny toppbloggare på Finest?
– Åh man tackar, verkligen.. äntligen är jag här! Det känns fantastiskt skoj att få ”börja på en ny kula” och det också genom att vara toppbloggare.Jag ser framemot att skriva massa härliga inlägg framöver och jag gillar även att FINEST har en sådan variation av bloggare vilket gör det roligt för läsarna att klicka runt!

För den som inte känner till dig och din blogg sedan tidigare, berätta lite om dig själv?
– Jag är då 28 år gammal, bosatt i Uppsala med min make Markus och vår 8 veckors underbaring Novah. Vi bor i en lägenhet som är drömmen MEN som vi valt att sälja då ett hus helt plötsligt visade sig för oss. Det sa bara klick! och i januari flyttar vi in.

Förr spenderade jag mer tid på gymmet än hemma – vilket nu har blivit tvärtom men faktiskt ingenting jag saknar.. och bloggen var då mer mode/träning än vad den är nu. Jag gillar dock hur den blivit, bloggen alltså, den känns mer Jag. Någonting jag älskar är inredning och väljer gärna att göra om 10 gånger till efter att jag känt att rummet varit klart. Det blir aldrig klart. Annars för att summera lite grann, eller att välja med ord jag ännu inte skrivit, så är jag oftast glad (kan förekomma arga miner här med!) och positiv, kärleksfull och med mina fötter hängande i luften – man behöver inte vara jordnära för att normen säger det. Jag vill ha drömmar och flyga runt lite, jag vill bli lycklig över småsaker och skrika det rakt ut. Jag vill le till människor jag möter på stan för att JAG KAN.

1479056030-14463

Du födde nyligen ditt första barn Novah, hur kändes det när du äntligen förstod att ”nu är det dags att föda?”
– Den tanken alltså – oslagbar. Jag har troligtvis aldrig varit så glad och rädd på samma gång. Det första jag tänkte var direkt ”inom några dagar är hon verkligen här” men i samma stund visste jag liksom inte alls vad som väntade. Jag var råtaggad men samtidigt så fruktansvärt nervös.. kunde man bromsa? Fick man ångra sig? Ack nej. Nu var det bara all in som gällde. Jag började få värkar, åtminstone vad jag trodde (tur jag inte redan då visste att dessa ”värkar” skulle bli tusen gånger värre inom kort!), mitt i natten och valde då att kliva upp och gå fram och tillbaka i lägenheten – tänkte att det här blir en lätt match.. då går säkert vattnet direkt. MEN ICKE! Inget vatten gick och värkarna fortsatte med 5 min mellanrum. Jag la mig i soffan för att inte väcka mannen till dess det inte gick längre. Att det gjorde såå ont kunde jag inte ens i min vildaste fantasi vara förberedd på… MER om min/vår förlossning kan ni läsa i inlägget HÄR.

MEN då tiden var inne – då vi låg där på förlossningen – jag var öppen 10 cm, jag var redo att krysta, då var det bara att ta i för kung och fosterland. X antal krystningar (skriver man så?) senare var hon ute, hon låg där i min famn och fick namnet Novah – direkt. Det var en Novah. Vi var överlyckliga – vi är.

Vad är det bästa med att vara nybliven mamma?
– Det är kärleken. Jag har nog aldrig känt mig så kärleksfull som jag gör nu. Tanken på att hon är så ”beroende” av både mig och min man är oslagbar. Hon är allt. Hon går före allt – att inte tänka på sig själv i första hand utan det är Novah som prioriteras och en annan, jag själv då, kommer fram med håret oborstat, trosor på huvudet och strumpor på händerna – you name it. Vi försöker att hitta rutiner och jag kan nu idag säga att de verkligen känns BRA. Från början var det K A O S – sedan lossnar det. Fantastiskt.

1479227519-14463

Du är ändå en relativt ung mamma, hur var reaktionerna bland familj och vänner när du berättade att du väntade barn?
Reaktionerna var fantastiska! Jag har alltid haft min mor som måttstock – hon fick mig lite innan hon skulle fylla 22 och därmed har jag alltid trott att så ska det vara. Barn efter 20. Det fanns bara en liten parentes och det var att jag icke hade någon att få barn med vid den åldern. Åren gick och helt plötsligt fick jag min man, vi gifte oss 2015 och efter det tror jag faktiskt att de flesta var inställda och egentligen bara väntade på – en graviditet! Vi berättade till våra familjer i januari/februari i år och sedan efter 12 veckor valde vi att gå ut med det till alla andra. Jag tyckte jag var hur som helst och rullade fram – men hallå – jag var smalare då än nu! Ha! ALLA tog det med glädje och det kom tårar och skratt. Vi älskar det! OCH är så tacksamma över fina människor runtomkring.

1478627238-14463

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det finns inte längre vanliga dagar och jag vågar liksom inte skriva att de är ”vanliga” då allt kan hända. MEN jag skrev ett inlägg (HÄR) som berättar ganska klart och tydligt hur mina dagar ser ut. Jag är då mammaledig och ingen dag är den andre lik, förutom att det ammas, bajsas och spys. Däremellan försöker jag hålla hemmet i ordning, bloggar och läser bloggar, hämtar inspiration och shoppar. Det är så det fungerar! Helt plötsligt har mannen slutat för dagen och vi är åter samlade till middag! Mysiga dagar! Då vi har flyttat till vårt hus ska jag ta tag i träning lite mer, inredning ännu mer, snyggare outfits/bilder osv. Det kommer bli klockrent!

På bloggen delar du med dig av både mammatankar, träning, inredning och mode – vad tycker du är roligast att skriva om?
Helt klart mammatankar! Jag har aldrig någonsin fått så mycket respons på inlägg som med dessa. Jag tror att människor älskar att läsa om ärlighet, jag själv gör också det, att inte mörka någonting för alla andra utan att faktiskt skriva exakt hur saker och ting händer/går till.

Man kan verkligen kalla dig en chic mamma! Både innan och efter födseln – hur hittar du orken och inspirationen att klä dig så snyggt?
Åh vilken fantastisk komplimang! MAN TACKAR! Redan vid tidig ålder valde jag själv hur jag skulle klä mig, stod och köade på reor på stan, shoppade upp mina pengar osv. Nu är det en ren självklarhet att få klä på sig snyggt då vardagen/dagarna blir så otroligt mycket roligare. Är jag snyggt klädd känner jag mig gladare och sprider mer energi än då jag springer runt i kläder som en annan skulle haft i gruvorna. Kläder ska vara skoj! Det ÄR skoj! Låt det vara så och till alla som säger annat har de helt enkelt inte testat att klä sig ordentligt 😉 Höhö. Ja, man får ta mig med en nypa salt! OM sanningen ska fram så är jag sämre nu än innan graviditeten på att klä mig men som sagt, jag kommer tillbaka – stay tuned.

1479045259-14463

Sist men inte minst, varför ska man läsa din blogg?
En viktig grundpelare i bloggen är det jag nämnde tidigare, att jag alltid skriver från hjärtat och är ärlig. Jag behöver inte leva upp till någon jag inte är. Jag väljer att skriva om en härlig mix genom att bland mannens, ibland knasiga, kommentarer.. mina kläder, tv-program, det senaste inom inredning – Novah i centrum, kanske till och med en maträtt om jag chockar.. ja ni förstår. Det är en oslagbar mix man helt enkelt inte kan motstå. Humor i allt är viktigt. Att blogga för mig betyder inte bara ett jobb – det är ett intresse som ska vara kul! och det roliga är – att det är just KUL! Jag älskar det! Och jag hoppas att ni som läser också gör det.

Läs Malin Rönnquists blogg HÄR >>

1479402887-14463

Läs även:

Finest nya toppbloggare – Amanda Franzén

 

Att vara först med att skaffa barn

Finest toppbloggare Frida Asp är 24 år gammal och bor…

26 Sep 2016 / kommentarer

5

Ellen Bergström till Hollywood

Hallå Ellen, du är en av de utvalda att delta…

11 Jun 2012 / kommentarer

1

Våga göra slut med din tråkiga vardag

Emmy Winther har valt att flytta från Sverige till England…

21 Feb 2017 / kommentarer

4

‘Tjejer som skriker om att få ligga’

Bloggerskan och pr-kvinnan Katrin Zytomierska är inget stort fan av…

28 Feb 2011 / kommentarer

1

Tv-profil på operationsbordet

'Den här bilden togs innan jag blev sövd klockan tio…

13 Jul 2011 / kommentarer

0

Li Åwall som modell

Här kan ni se Li Åwall som ni aldrig sett…

23 Nov 2009 / kommentarer

1

Skandalbloggen som toppar listorna

Den, numera, ökända skvallerbloggen ”Falsk Sanning” flyttades till Finest för…

18 Dec 2009 / kommentarer

0

Bloggare kräver att få bli kravmärkt

http://www.youtube.com/watch?v=PwUcP1608rc

4 Aug 2014 / kommentarer

0

Katinkas Kitchen på Finest.se

Namn: Katinka Gör: Jurist Bloggar: finest.se/katinkaskitchen Vill du berätta lite…

22 Maj 2013 / kommentarer

0

Det stoppar dig från att uppfylla din dröm

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ja…

25 Feb 2016 / kommentarer

4

Välkommen Caroline Kristoffersson!

I dag är vi på Finestredaktionen glada över att få…

8 Dec 2014 / kommentarer

7

”DU FÅR KOMMA IN GRATIS OM JAG FÅR LIGGA MED DIG”

Finest toppbloggare Emmy Winther delar dagligen sina åsikter och varför…

22 Jul 2016 / kommentarer

12

Så behandlar du en tjej när hon har mens

Diabetesmannen (Joakim Mattson) har listat 10 punkter på hur du…

10 Okt 2016 / kommentarer

6

4 smarriga recept till Äpplets dag

Nu på söndag är det Äpplets dag och det firar…

23 Sep 2016 / kommentarer

10

Björn Borg Training For Mars

Under den första kvällen av Stockholm Fashion Week imponerade svenska…

25 Aug 2015 / kommentarer

0

Stjärnan MNEK: ”Det är förmodligen det som gör att jag inte tappar förståndet”

För den som tycker att namnet MNEK inte låter bekant…

19 Maj 2016 / kommentarer

8

”Att göra abort för sent är mord”

Finest toppbloggare Isabella Jedler tycker att det har blivit "trendigt" att ta…

14 Okt 2016 / kommentarer

1

Livet som nybliven mamma

Nu har det gått lite mer än två veckor sedan…

26 Nov 2015 / kommentarer

3

Proteinpulver – Skillnaden mellan vassle och casein

Träningsbloggarna aldrig varit så stora som idag och en god…

7 Dec 2016 / kommentarer

10

Två skarpa modetjejer till Finest

Våra två nya toppbloggare Mitra och Isabell är  inspirerande modetjejer…

19 Nov 2014 / kommentarer

8

BLI FÖRST ATT SE JOEL KINNAMAN SOM CARL EDMOND!

BLI FÖRST ATT SE JOEL KINNAMAN SOM CARL EDMOND! Klockmärket…

20 Mar 2018 / kommentarer

5

Dessertlikör med smak av Semla!

Nu kommer uppföljaren till succén dessertlikör med smak av kanelbulle &…

8 Feb 2018 / kommentarer

9

OPI lanserar SS18 – Lisbon Collection by OPI

OPIs kollektion för våren/sommaren 2018 speglar en stad som rymmer…

8 Feb 2018 / kommentarer

8

Tävla och vinn dina favoriter från Rosenserien!

Tävling i samarbete med Rosenserien Tävla och vinn dina favoritprodukter…

26 Jan 2018 / kommentarer

19

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER!

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER! Av: Tom Hjelte VAD…

3 Jan 2018 / kommentarer

15

Nyhet! Likör med smak av cognac – By Braastad

Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats…

22 Dec 2017 / kommentarer

11

Café Opera Nightclub – New Years Eve

Café Opera Nightclub - New Years Eve Date: Sunday December…

18 Dec 2017 / kommentarer

17

Bilder från pressfrukost med Motiva Implants

Lifestyle World bjöd in utvalda profiler till en pressfrukost tillsammans…

14 Dec 2017 / kommentarer

11

TWINS WILL SUIT YOU!

Annonssamarbete med Twins TWINS ÄR GÖTEBORGS ÄLDSTA HERREKIPERINGSBUTIK, MED SNART…

30 Nov 2017 / kommentarer

21

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

18

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013
2