STARTA EN BLOGG!
16235
Bloggar

Malin Rönnquist är ny toppbloggare på Finest

Kategori : Blogg

Skribent: Jenny Gunnarson / 23 Nov 2018 / 0 kommentarer
Vi välkomnar Malin Rönnquist som ny toppbloggare på Finest!

IMG_2557

Välkommen Malin! Hur känns det att vara ny toppbloggare på Finest?
– Åh man tackar, verkligen.. äntligen är jag här! Det känns fantastiskt skoj att få ”börja på en ny kula” och det också genom att vara toppbloggare.Jag ser framemot att skriva massa härliga inlägg framöver och jag gillar även att FINEST har en sådan variation av bloggare vilket gör det roligt för läsarna att klicka runt!

För den som inte känner till dig och din blogg sedan tidigare, berätta lite om dig själv?
– Jag är då 28 år gammal, bosatt i Uppsala med min make Markus och vår 8 veckors underbaring Novah. Vi bor i en lägenhet som är drömmen MEN som vi valt att sälja då ett hus helt plötsligt visade sig för oss. Det sa bara klick! och i januari flyttar vi in.

Förr spenderade jag mer tid på gymmet än hemma – vilket nu har blivit tvärtom men faktiskt ingenting jag saknar.. och bloggen var då mer mode/träning än vad den är nu. Jag gillar dock hur den blivit, bloggen alltså, den känns mer Jag. Någonting jag älskar är inredning och väljer gärna att göra om 10 gånger till efter att jag känt att rummet varit klart. Det blir aldrig klart. Annars för att summera lite grann, eller att välja med ord jag ännu inte skrivit, så är jag oftast glad (kan förekomma arga miner här med!) och positiv, kärleksfull och med mina fötter hängande i luften – man behöver inte vara jordnära för att normen säger det. Jag vill ha drömmar och flyga runt lite, jag vill bli lycklig över småsaker och skrika det rakt ut. Jag vill le till människor jag möter på stan för att JAG KAN.

1479056030-14463

Du födde nyligen ditt första barn Novah, hur kändes det när du äntligen förstod att ”nu är det dags att föda?”
– Den tanken alltså – oslagbar. Jag har troligtvis aldrig varit så glad och rädd på samma gång. Det första jag tänkte var direkt ”inom några dagar är hon verkligen här” men i samma stund visste jag liksom inte alls vad som väntade. Jag var råtaggad men samtidigt så fruktansvärt nervös.. kunde man bromsa? Fick man ångra sig? Ack nej. Nu var det bara all in som gällde. Jag började få värkar, åtminstone vad jag trodde (tur jag inte redan då visste att dessa ”värkar” skulle bli tusen gånger värre inom kort!), mitt i natten och valde då att kliva upp och gå fram och tillbaka i lägenheten – tänkte att det här blir en lätt match.. då går säkert vattnet direkt. MEN ICKE! Inget vatten gick och värkarna fortsatte med 5 min mellanrum. Jag la mig i soffan för att inte väcka mannen till dess det inte gick längre. Att det gjorde såå ont kunde jag inte ens i min vildaste fantasi vara förberedd på… MER om min/vår förlossning kan ni läsa i inlägget HÄR.

MEN då tiden var inne – då vi låg där på förlossningen – jag var öppen 10 cm, jag var redo att krysta, då var det bara att ta i för kung och fosterland. X antal krystningar (skriver man så?) senare var hon ute, hon låg där i min famn och fick namnet Novah – direkt. Det var en Novah. Vi var överlyckliga – vi är.

Vad är det bästa med att vara nybliven mamma?
– Det är kärleken. Jag har nog aldrig känt mig så kärleksfull som jag gör nu. Tanken på att hon är så ”beroende” av både mig och min man är oslagbar. Hon är allt. Hon går före allt – att inte tänka på sig själv i första hand utan det är Novah som prioriteras och en annan, jag själv då, kommer fram med håret oborstat, trosor på huvudet och strumpor på händerna – you name it. Vi försöker att hitta rutiner och jag kan nu idag säga att de verkligen känns BRA. Från början var det K A O S – sedan lossnar det. Fantastiskt.

1479227519-14463

Du är ändå en relativt ung mamma, hur var reaktionerna bland familj och vänner när du berättade att du väntade barn?
Reaktionerna var fantastiska! Jag har alltid haft min mor som måttstock – hon fick mig lite innan hon skulle fylla 22 och därmed har jag alltid trott att så ska det vara. Barn efter 20. Det fanns bara en liten parentes och det var att jag icke hade någon att få barn med vid den åldern. Åren gick och helt plötsligt fick jag min man, vi gifte oss 2015 och efter det tror jag faktiskt att de flesta var inställda och egentligen bara väntade på – en graviditet! Vi berättade till våra familjer i januari/februari i år och sedan efter 12 veckor valde vi att gå ut med det till alla andra. Jag tyckte jag var hur som helst och rullade fram – men hallå – jag var smalare då än nu! Ha! ALLA tog det med glädje och det kom tårar och skratt. Vi älskar det! OCH är så tacksamma över fina människor runtomkring.

1478627238-14463

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det finns inte längre vanliga dagar och jag vågar liksom inte skriva att de är ”vanliga” då allt kan hända. MEN jag skrev ett inlägg (HÄR) som berättar ganska klart och tydligt hur mina dagar ser ut. Jag är då mammaledig och ingen dag är den andre lik, förutom att det ammas, bajsas och spys. Däremellan försöker jag hålla hemmet i ordning, bloggar och läser bloggar, hämtar inspiration och shoppar. Det är så det fungerar! Helt plötsligt har mannen slutat för dagen och vi är åter samlade till middag! Mysiga dagar! Då vi har flyttat till vårt hus ska jag ta tag i träning lite mer, inredning ännu mer, snyggare outfits/bilder osv. Det kommer bli klockrent!

På bloggen delar du med dig av både mammatankar, träning, inredning och mode – vad tycker du är roligast att skriva om?
Helt klart mammatankar! Jag har aldrig någonsin fått så mycket respons på inlägg som med dessa. Jag tror att människor älskar att läsa om ärlighet, jag själv gör också det, att inte mörka någonting för alla andra utan att faktiskt skriva exakt hur saker och ting händer/går till.

Man kan verkligen kalla dig en chic mamma! Både innan och efter födseln – hur hittar du orken och inspirationen att klä dig så snyggt?
Åh vilken fantastisk komplimang! MAN TACKAR! Redan vid tidig ålder valde jag själv hur jag skulle klä mig, stod och köade på reor på stan, shoppade upp mina pengar osv. Nu är det en ren självklarhet att få klä på sig snyggt då vardagen/dagarna blir så otroligt mycket roligare. Är jag snyggt klädd känner jag mig gladare och sprider mer energi än då jag springer runt i kläder som en annan skulle haft i gruvorna. Kläder ska vara skoj! Det ÄR skoj! Låt det vara så och till alla som säger annat har de helt enkelt inte testat att klä sig ordentligt 😉 Höhö. Ja, man får ta mig med en nypa salt! OM sanningen ska fram så är jag sämre nu än innan graviditeten på att klä mig men som sagt, jag kommer tillbaka – stay tuned.

1479045259-14463

Sist men inte minst, varför ska man läsa din blogg?
En viktig grundpelare i bloggen är det jag nämnde tidigare, att jag alltid skriver från hjärtat och är ärlig. Jag behöver inte leva upp till någon jag inte är. Jag väljer att skriva om en härlig mix genom att bland mannens, ibland knasiga, kommentarer.. mina kläder, tv-program, det senaste inom inredning – Novah i centrum, kanske till och med en maträtt om jag chockar.. ja ni förstår. Det är en oslagbar mix man helt enkelt inte kan motstå. Humor i allt är viktigt. Att blogga för mig betyder inte bara ett jobb – det är ett intresse som ska vara kul! och det roliga är – att det är just KUL! Jag älskar det! Och jag hoppas att ni som läser också gör det.

Läs Malin Rönnquists blogg HÄR >>

1479402887-14463

Läs även:

Finest nya toppbloggare – Amanda Franzén

 

Bloggaren: 12 tecken på att det är en ”fuckboy” du håller på med

  Misstänker du att killen du gillar är en fuckboy?…

12 Sep 2016 / kommentarer

13

TIPS: Att tänka på när du letar bostad

Finest toppbloggare Nellie Lindgren är uppe i sökandet efter den…

25 Okt 2016 / kommentarer

3

Finest nya toppbloggare – Amanda Franzén

Vi välkomnar Amanda Franzén som ny toppbloggare på Finest. Amanda…

28 Sep 2016 / kommentarer

5

”Du får inte bättre resultat för att du är på gymmet länge”

Hur långt bör ett gympass vara för att man ska…

19 Jul 2016 / kommentarer

6

Filip Benko inför säsongspremiären av Andra Avenyn

Ikväll 21.00 onsdag 20 januari är det dags för den…

20 Jan 2010 / kommentarer

0

Recept: Fräsch och nyttig nicecream

Är du sugen på ett nyttigt mellanmål eller en god…

16 Mar 2017 / kommentarer

1

Finest Awards-nominerade Clara Henry brinner för jämställdhet och att skaffa katt

22 år och en meritlista som är både lång och…

14 Apr 2016 / kommentarer

8

Tips till en hälsosammare vardag

Nytt år innebär en nystart för många. Men det kan…

2 Feb 2016 / kommentarer

6

Att planera en färgförändring – Från mörk till ljus

Nu har vi passerat vårdagjämning och om drygt en vecka…

21 Mar 2017 / kommentarer

10

Bloggkollen v. 47

Veckans mest uppmärksammade händelse är för en gångs skull något…

19 Nov 2009 / kommentarer

0

Isabella Jedlers rädsla för kärlek

Finest toppbloggare Isabella Jedler öppnar gärna upp sig på bloggen,…

12 Dec 2016 / kommentarer

6

Kapten Jack Sparrow är tillbaka i ny Pirates of the Caribbean film

Efter många års väntan (hela sex år för att vara…

4 Okt 2016 / kommentarer

3

Bränn fett på ett hälsosamt sätt

Med höstens nya rutiner kanske "komma igång med träningen" finns…

4 Okt 2016 / kommentarer

6

Helgen på Marquise

Se alla bilder från helgen på Marquise >>

12 Sep 2016 / kommentarer

10

Sophia och Casandra sprider kroppspositiv inspiration på sociala medier

Finest toppbloggare Sophia Anderberg driver bloggen Fiiaan där hon inspirerar…

24 Okt 2016 / kommentarer

3

Finest afterwork

Finest.se bjöd in bloggare, partners och friends of finest till…

10 Jun 2015 / kommentarer

3

Följ med på en resa till Australien

Följ med på en resa till Australien, just nu är…

1 Dec 2016 / kommentarer

4

Denice Mobergs 10 bästa motivationstips

För att ta sig till gymmet krävs både motivation, ork…

5 Okt 2016 / kommentarer

9

Recepten du behöver för en mysig höstfika

Dags för lite bakning, höstmys och tända ljus? Hos Finest toppbloggare…

21 Okt 2016 / kommentarer

9

Lär dig allt om makeup-trenden ”baking”

Aldrig  har det varit så hett med smink och många…

24 Nov 2016 / kommentarer

18

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER!

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER! Av: Tom Hjelte VAD…

3 Jan 2018 / kommentarer

9

Nyhet! Likör med smak av cognac – By Braastad

Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats…

22 Dec 2017 / kommentarer

4

Café Opera Nightclub – New Years Eve

Café Opera Nightclub - New Years Eve Date: Sunday December…

18 Dec 2017 / kommentarer

8

Bilder från pressfrukost med Motiva Implants

Lifestyle World bjöd in utvalda profiler till en pressfrukost tillsammans…

14 Dec 2017 / kommentarer

2

TWINS WILL SUIT YOU!

Annonssamarbete med Twins TWINS ÄR GÖTEBORGS ÄLDSTA HERREKIPERINGSBUTIK, MED SNART…

30 Nov 2017 / kommentarer

8

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

11

Carl Edmond – För den nya generationen

Artikeln är ett Samarbete med Carl Edmond CARL EDMOND –…

2 Okt 2017 / kommentarer

11

Behind the scenes – Bröllopsfotografering med Hanna & Sara Montazami

Förra veckan arrangerade Lifestyle Publishing en stor bröllopsfotografering ute på…

19 Sep 2017 / kommentarer

35

Se Finest toppbloggare Platin Carlson i TV-rutan

Platin Carlson är toppbloggare på Finest, ikväll ser du henne…

11 Sep 2017 / kommentarer

30

Lifestyle Publishings influencers minglar med Joel Kinnaman!

Igår hölls en stor privat fest ute på Lidingö, självklart…

7 Sep 2017 / kommentarer

37