STARTA EN BLOGG!
21292
Bloggar

Modellen Sofia bloggar på Finest!

Kategori : Mode

Skribent: Izabella Fröberg / 5 Apr 2018 / 0 kommentarer

Du lever ett riktigt spännande liv som modell och reser genom hela världen, men för några år sedan levde du riktigt svensson-liv med pojkvän, kanin och samboskap. Vad hände?

– Jag älskade mitt Svensson-liv med radhus och kanin, men efter 5 år kändes det som om jag hade rusat mig genom livets alla milstolpar och kommit till en återvändsgränd. Jag visste hela tiden att det jag helst av allt egentligen ville göra var att resa. Jag började resa som modell och kombinerade det med att plugga HR på universitetet. Till sist så fungerade det inte att kombinera resandet och livet hemma i Sverige med studierna så jag var tvungen att släppa taget om det. Vilket jag måste understryka var ett av dom bästa valen jag gjort i mitt liv!

Jag uppmuntrar alla att försöka komma ut och resa under någon period i sitt liv, och då menar jag inte åka till ngt semesterkomplex på Mallorca, utan att verkligen komma iväg från tänket och rutinerna hemma i Sverige och prova på något helt nytt.

Varför ville du bli modell?

– Jag var blyg och kameraskygg som yngre så det var egentligen inte att stå och posera framför kameran som lockade mig till det här yrket utan mer den kreativa sidan och utmaningen. Jag är en person som alltid vill utvecklas och utmana mig själv så tack vare modellandet har jag t ex jobbat bort min blyghet. Jag älskar hur jobben varierar sig från gång till gång och hur varje dag är en ny utmaning. Mitt mål har aldrig varit att försöka bli någon supermodell dock, om det hade varit det så hade mina val sett helt annorlunda ut. Om jag hade tagit modellandet allt för seriöst så skulle jag inte kunnat njuta av min tid på samma sätt. Det viktigaste för mig är att hitta en balans mellan allting så att det går ihop med vänner, relationer, familj, fritid, träning och ekonomi eftersom jag på ett sätt ”lever med jobbet”.

Hur hanterar du det hårda ideal som finns i din bransch?

– För det första så tror jag det viktigaste är att inte ta jobbet på en personlig nivå. Att vara i form är en förutsättning för att jobba som modell precis som att man är tvungen att plugga för att lyckas i skolan. Det viktigaste är att komma i kläderna, men annars så handlar det mycket om att nå ut och leverera. Att komma på castings med positiv energi och visa att man är beredd att jobba hårt så väger det tyngre än att bara vara pinnsmal, i alla fall där jag har varit. Istället för att noja sig över om man passar in i idealet eller inte så lägger jag fokus på att hela tiden vara rätt tid, rätt plats och med rätt agentur där min look passar. Nu efter så många år har jag börjat tröttna dock, jag vill börja satsa på film istället.

Just det, en liten fågel viskade att du fått en huvudroll i en bollywoodfilm? Hur gick detta till?

– Jag fick en delroll i en bollywoodfilm som plåtades i Bangkok när jag bodde där 2009 vilket öppnade mina ögon för Bollywood och filmbranshen. Jag skickade in mina bilder till Inega models, som är den bästa agenturen i Bombay. Inega sa att dom gillade min portfolio men tackade nej på grund utav att blonda tjejer aldrig efterfrågas på den indiska marknaden för varken modelljobb eller film. Jag som redan hade bestämt mig för att åka gav mig inte utan frågade ifall dom inte kunde ta in mig på prov i tre veckor och ifall jag inte får ngt modell eller filmjobb inom dessa veckor så kunde jag ju bara åka igen. Jag fick svar från agenturen som skrev ”I like your way of thinking – you know what you want and are willing to fight for it. Come to Bombay so we can give it a try”.

När jag väl var i Bombay så informerade de mig om att jag var den första blonda som de tagit in och att filmcastingar för modellerna bara händer några få gånger om året. Så jag hade inga förväntningar utan använde tiden att se mig omkring i Bombay och åka på några dagars semester i Goa. 2 veckor senare så dök det upp en casting för en huvudroll som bokarna lyckades få in mig på ÄVEN fast filmteamet sa att de egentligen ville ha en brunett och någon som talar hindi. När jag väl hade gjort castingen var de helt kära i mig och fyra filmtester senare skrev vi kontrakt. Vi sätter igång inspelningen om några dagar så det är full rulle med workshops och hindi lektioner!

Vart åker du på ”semester” när din vardag ser ut såsom många andra tillbringar sin semester?

– När man jobbar med det man älskar känns det inte som ett jobb utan mer som en hobby som man prioriterar och planerar resten omkring. Under vinterhalvåret så försöker komma iväg på några småresor mellan kontrakten eller på helgerna om jag får chans så att jag kan se mig omkring i landet jag bor i. Om sommarhalvåret vill jag vara hemma i Sverige och runt i Europa. Mestadels av mina nära vänner bor i Paris, London och NYC så istället för att flänga där mellan spenderar vi några veckor tillsammans i Ibiza, som är ett av mina favoritresmål.

Du som varit på så många ställen, vad rekommenderar du för oss som vill testa på ett nytt
semesterställe?


– Jag vet inte om man kan kalla det semesterställe direkt, men min favoritplats i hela världen
händer en vecka om året och kallas för ”Burning man”. Det är en festival mitt ute i Nevadas öken där 50 000 människor från all världens hörn samlas för att bygga upp drömmarnas stad och leva i den i en vecka och sen åka därifrån utan att lämna ett endaste spår. Man skulle kunna säga att det är en blandning av ett socialt experiment, rave och konstfestival men det är så mycket djupare än så. Tänk er en vecka utan några måsten, utan någon tid att passa, utan pengar, utan någon mobil i en stad byggd av drömmar med en befolkning bestående av endast glada och lyckliga människor. Jag skriver och pratar om Burning man helhjärtat året runt och även i min blogg.

Läsa Sofias blogg HÄR

We Love the 90’s – Annika Ljungberg

Om jag säger 90talet - vad tänker du på då?…

3 Nov 2011 / kommentarer

0

Intervju – Cay Bond

Cay Bond har med sina 25 år i branschen enormt…

16 Jun 2008 / kommentarer

0

Lyxa till dig!

1. ”Chaim scarf” från Beck Söndergaard, 199 kronor. 2. Lyxiga…

2 Feb 2009 / kommentarer

0

Intervju: LA Stockholm

Hej Isabel! Vad händer på Café Opera nu på torsdag?…

1 Sep 2009 / kommentarer

0

De har makten!

01: Örjan Andersson (grundare av Weekday & Cheap Monday) 02:…

15 Maj 2009 / kommentarer

0

Moderna etikettboken – en guide för den vilsna 2000-talsmänniskan

Nya tider för med sig nya fenomen som kräver nya…

5 Jun 2008 / kommentarer

0

En krigande trend!

1. Gladiatorsandaler i svart skinnimitation. Detaljer i nitar och strass,…

29 Apr 2009 / kommentarer

0

Vad har du på dig?

Karin Säby Vad har du på dig? - Jag är…

24 Sep 2009 / kommentarer

0

Det är inne att ha hjärna i år!

Edit Piaf och Paris under 40 och 50-talet har varit…

27 Jan 2008 / kommentarer

0

Hon gör Brådings blåsa!

Sanna Bråding leder som bekant årets finest awards på Café…

21 Feb 2012 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

BLI FÖRST ATT SE JOEL KINNAMAN SOM CARL EDMOND!

BLI FÖRST ATT SE JOEL KINNAMAN SOM CARL EDMOND! Klockmärket…

20 Mar 2018 / kommentarer

5

Dessertlikör med smak av Semla!

Nu kommer uppföljaren till succén dessertlikör med smak av kanelbulle &…

8 Feb 2018 / kommentarer

9

OPI lanserar SS18 – Lisbon Collection by OPI

OPIs kollektion för våren/sommaren 2018 speglar en stad som rymmer…

8 Feb 2018 / kommentarer

8

Tävla och vinn dina favoriter från Rosenserien!

Tävling i samarbete med Rosenserien Tävla och vinn dina favoritprodukter…

26 Jan 2018 / kommentarer

19

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER!

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER! Av: Tom Hjelte VAD…

3 Jan 2018 / kommentarer

15

Nyhet! Likör med smak av cognac – By Braastad

Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats…

22 Dec 2017 / kommentarer

11

Café Opera Nightclub – New Years Eve

Café Opera Nightclub - New Years Eve Date: Sunday December…

18 Dec 2017 / kommentarer

17

Bilder från pressfrukost med Motiva Implants

Lifestyle World bjöd in utvalda profiler till en pressfrukost tillsammans…

14 Dec 2017 / kommentarer

11

TWINS WILL SUIT YOU!

Annonssamarbete med Twins TWINS ÄR GÖTEBORGS ÄLDSTA HERREKIPERINGSBUTIK, MED SNART…

30 Nov 2017 / kommentarer

21

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

18

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013
2