STARTA EN BLOGG!
14329
Bloggar

Modellen Sofia bloggar på Finest!

Kategori : Mode

Skribent: Izabella Fröberg / 5 Apr 2017 / 0 kommentarer

Du lever ett riktigt spännande liv som modell och reser genom hela världen, men för några år sedan levde du riktigt svensson-liv med pojkvän, kanin och samboskap. Vad hände?

– Jag älskade mitt Svensson-liv med radhus och kanin, men efter 5 år kändes det som om jag hade rusat mig genom livets alla milstolpar och kommit till en återvändsgränd. Jag visste hela tiden att det jag helst av allt egentligen ville göra var att resa. Jag började resa som modell och kombinerade det med att plugga HR på universitetet. Till sist så fungerade det inte att kombinera resandet och livet hemma i Sverige med studierna så jag var tvungen att släppa taget om det. Vilket jag måste understryka var ett av dom bästa valen jag gjort i mitt liv!

Jag uppmuntrar alla att försöka komma ut och resa under någon period i sitt liv, och då menar jag inte åka till ngt semesterkomplex på Mallorca, utan att verkligen komma iväg från tänket och rutinerna hemma i Sverige och prova på något helt nytt.

Varför ville du bli modell?

– Jag var blyg och kameraskygg som yngre så det var egentligen inte att stå och posera framför kameran som lockade mig till det här yrket utan mer den kreativa sidan och utmaningen. Jag är en person som alltid vill utvecklas och utmana mig själv så tack vare modellandet har jag t ex jobbat bort min blyghet. Jag älskar hur jobben varierar sig från gång till gång och hur varje dag är en ny utmaning. Mitt mål har aldrig varit att försöka bli någon supermodell dock, om det hade varit det så hade mina val sett helt annorlunda ut. Om jag hade tagit modellandet allt för seriöst så skulle jag inte kunnat njuta av min tid på samma sätt. Det viktigaste för mig är att hitta en balans mellan allting så att det går ihop med vänner, relationer, familj, fritid, träning och ekonomi eftersom jag på ett sätt ”lever med jobbet”.

Hur hanterar du det hårda ideal som finns i din bransch?

– För det första så tror jag det viktigaste är att inte ta jobbet på en personlig nivå. Att vara i form är en förutsättning för att jobba som modell precis som att man är tvungen att plugga för att lyckas i skolan. Det viktigaste är att komma i kläderna, men annars så handlar det mycket om att nå ut och leverera. Att komma på castings med positiv energi och visa att man är beredd att jobba hårt så väger det tyngre än att bara vara pinnsmal, i alla fall där jag har varit. Istället för att noja sig över om man passar in i idealet eller inte så lägger jag fokus på att hela tiden vara rätt tid, rätt plats och med rätt agentur där min look passar. Nu efter så många år har jag börjat tröttna dock, jag vill börja satsa på film istället.

Just det, en liten fågel viskade att du fått en huvudroll i en bollywoodfilm? Hur gick detta till?

– Jag fick en delroll i en bollywoodfilm som plåtades i Bangkok när jag bodde där 2009 vilket öppnade mina ögon för Bollywood och filmbranshen. Jag skickade in mina bilder till Inega models, som är den bästa agenturen i Bombay. Inega sa att dom gillade min portfolio men tackade nej på grund utav att blonda tjejer aldrig efterfrågas på den indiska marknaden för varken modelljobb eller film. Jag som redan hade bestämt mig för att åka gav mig inte utan frågade ifall dom inte kunde ta in mig på prov i tre veckor och ifall jag inte får ngt modell eller filmjobb inom dessa veckor så kunde jag ju bara åka igen. Jag fick svar från agenturen som skrev ”I like your way of thinking – you know what you want and are willing to fight for it. Come to Bombay so we can give it a try”.

När jag väl var i Bombay så informerade de mig om att jag var den första blonda som de tagit in och att filmcastingar för modellerna bara händer några få gånger om året. Så jag hade inga förväntningar utan använde tiden att se mig omkring i Bombay och åka på några dagars semester i Goa. 2 veckor senare så dök det upp en casting för en huvudroll som bokarna lyckades få in mig på ÄVEN fast filmteamet sa att de egentligen ville ha en brunett och någon som talar hindi. När jag väl hade gjort castingen var de helt kära i mig och fyra filmtester senare skrev vi kontrakt. Vi sätter igång inspelningen om några dagar så det är full rulle med workshops och hindi lektioner!

Vart åker du på ”semester” när din vardag ser ut såsom många andra tillbringar sin semester?

– När man jobbar med det man älskar känns det inte som ett jobb utan mer som en hobby som man prioriterar och planerar resten omkring. Under vinterhalvåret så försöker komma iväg på några småresor mellan kontrakten eller på helgerna om jag får chans så att jag kan se mig omkring i landet jag bor i. Om sommarhalvåret vill jag vara hemma i Sverige och runt i Europa. Mestadels av mina nära vänner bor i Paris, London och NYC så istället för att flänga där mellan spenderar vi några veckor tillsammans i Ibiza, som är ett av mina favoritresmål.

Du som varit på så många ställen, vad rekommenderar du för oss som vill testa på ett nytt
semesterställe?


– Jag vet inte om man kan kalla det semesterställe direkt, men min favoritplats i hela världen
händer en vecka om året och kallas för ”Burning man”. Det är en festival mitt ute i Nevadas öken där 50 000 människor från all världens hörn samlas för att bygga upp drömmarnas stad och leva i den i en vecka och sen åka därifrån utan att lämna ett endaste spår. Man skulle kunna säga att det är en blandning av ett socialt experiment, rave och konstfestival men det är så mycket djupare än så. Tänk er en vecka utan några måsten, utan någon tid att passa, utan pengar, utan någon mobil i en stad byggd av drömmar med en befolkning bestående av endast glada och lyckliga människor. Jag skriver och pratar om Burning man helhjärtat året runt och även i min blogg.

Läsa Sofias blogg HÄR

3012_348_100_crop

Bik Bok lanserar fruktsallad!

”Sommaren hos Bik Bok är en stor, färgglad och festlig…

2 Apr 2009 / kommentarer

0
5663_348_100_crop

Veckans puma: Signe Siemsen

Signe – hur känns det att bli betitlad med ”Veckans…

23 Mar 2010 / kommentarer

0
4522_348_100_crop

Puma i färgsprakande samarbete

Nu inleder PUMA ett nytt designsamarbete. Denna gång är det…

4 Nov 2009 / kommentarer

0
9019_348_100_crop

Därför skulle modellen aldrig söka till Top-Model

Tora Flink skriver i sin blogg: "Jag bara känner att…

24 Sep 2014 / kommentarer

0
8967_348_100_crop

Välkommen på invigning – Johnells Kungens kurva 13 augusti

På onsdag den 13 augusti 17.00 är det dags för…

11 Aug 2014 / kommentarer

0
DAGMAR_041114_04_047

Tio fantastiska år och tio klänningar jubilerar

I år, 2015, fyller Dagmar tio år och firar det…

24 Apr 2015 / kommentarer

2
2907_348_100_crop

House of Harlow

I april förra året rapporterades det att Nicole Richie skulle…

17 Mar 2009 / kommentarer

0
Puf-metro brandymelville

Vimmel: Metro Mode x Brandy Melville

Metro Mode bjöd in till en tillställning på Brandy Melville…

8 Maj 2015 / kommentarer

2
7959_348_100_crop

Backstage PRIDE: Så tycker kändisarna om festivalen

Regina Lund, skådespelerska Hej Regina, vad betyder PRIDE för dig?…

2 Aug 2012 / kommentarer

0
4534_348_100_crop

Veckans snyggaste v. 45

Tove Styrke Make Up Stores Cocktailparty, onsdag 4 november Foto:…

5 Nov 2009 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

hårtips

5 HÅRTIPS

Bloggerskan Linda Mikaelsdotter delar alltid med sig av fantastisk hår…

24 Maj 2017 / kommentarer

8
P90202947_highRes_global-campaign-for-_0_4

TÄVLING – Vinn en helg med en MINI Cabrio!

Tävling i samarbete med Bavaria Vinn en helg med en…

24 Maj 2017 / kommentarer

10
vimmel

Bloggarnas hemliga natt med Tre Kronor ”Det var hur kul som helst”

Igår kom Svenska landslaget i Ishockey till Stockholm och några…

23 Maj 2017 / kommentarer

6
1495293948-13237

Tips för att lyckas med dina nya vanor

Som nybörjare är det lätt att man snöar in sig…

22 Maj 2017 / kommentarer

3
Cafe opera puff helgen

Senaste bilderna från Café Opera

Se alla bilder från helgen på Café Opera >>

22 Maj 2017 / kommentarer

1
bild cover

Mingelbilder från Lifestyles event hos WINK

Torsdagen den 18/5 bjöd Lifestyle Publishing in till ett härligt…

19 Maj 2017 / kommentarer

7
1494354852-13810

”En fuckboy kommer inte förändra sig för dig”

Emmy Winther får ofta kommentarer och frågor om kärlek, hon…

17 Maj 2017 / kommentarer

4
nicolineee

Tips – Få naturligt vitare tänder

Få naturligt vitare tänder Bloggerskan Nicoline Hedlund har ett bländande…

15 Maj 2017 / kommentarer

8
bilder milk

byMILK öppnar webbshop

Sponsrad artikel byMILK öppnar webbshop Varumärket byMILK som lanserades förra…

15 Maj 2017 / kommentarer

5
1439842509-10300-300x300

Så får du tillbaka ditt glansiga hår

Så får du tillbaka ditt glansiga hår! Några veckor efter…

11 Maj 2017 / kommentarer

3

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013