STARTA EN BLOGG!
15396
Bloggar

Modellen Sofia bloggar på Finest!

Kategori : Mode

Skribent: Izabella Fröberg / 5 Apr 2017 / 0 kommentarer

Du lever ett riktigt spännande liv som modell och reser genom hela världen, men för några år sedan levde du riktigt svensson-liv med pojkvän, kanin och samboskap. Vad hände?

– Jag älskade mitt Svensson-liv med radhus och kanin, men efter 5 år kändes det som om jag hade rusat mig genom livets alla milstolpar och kommit till en återvändsgränd. Jag visste hela tiden att det jag helst av allt egentligen ville göra var att resa. Jag började resa som modell och kombinerade det med att plugga HR på universitetet. Till sist så fungerade det inte att kombinera resandet och livet hemma i Sverige med studierna så jag var tvungen att släppa taget om det. Vilket jag måste understryka var ett av dom bästa valen jag gjort i mitt liv!

Jag uppmuntrar alla att försöka komma ut och resa under någon period i sitt liv, och då menar jag inte åka till ngt semesterkomplex på Mallorca, utan att verkligen komma iväg från tänket och rutinerna hemma i Sverige och prova på något helt nytt.

Varför ville du bli modell?

– Jag var blyg och kameraskygg som yngre så det var egentligen inte att stå och posera framför kameran som lockade mig till det här yrket utan mer den kreativa sidan och utmaningen. Jag är en person som alltid vill utvecklas och utmana mig själv så tack vare modellandet har jag t ex jobbat bort min blyghet. Jag älskar hur jobben varierar sig från gång till gång och hur varje dag är en ny utmaning. Mitt mål har aldrig varit att försöka bli någon supermodell dock, om det hade varit det så hade mina val sett helt annorlunda ut. Om jag hade tagit modellandet allt för seriöst så skulle jag inte kunnat njuta av min tid på samma sätt. Det viktigaste för mig är att hitta en balans mellan allting så att det går ihop med vänner, relationer, familj, fritid, träning och ekonomi eftersom jag på ett sätt ”lever med jobbet”.

Hur hanterar du det hårda ideal som finns i din bransch?

– För det första så tror jag det viktigaste är att inte ta jobbet på en personlig nivå. Att vara i form är en förutsättning för att jobba som modell precis som att man är tvungen att plugga för att lyckas i skolan. Det viktigaste är att komma i kläderna, men annars så handlar det mycket om att nå ut och leverera. Att komma på castings med positiv energi och visa att man är beredd att jobba hårt så väger det tyngre än att bara vara pinnsmal, i alla fall där jag har varit. Istället för att noja sig över om man passar in i idealet eller inte så lägger jag fokus på att hela tiden vara rätt tid, rätt plats och med rätt agentur där min look passar. Nu efter så många år har jag börjat tröttna dock, jag vill börja satsa på film istället.

Just det, en liten fågel viskade att du fått en huvudroll i en bollywoodfilm? Hur gick detta till?

– Jag fick en delroll i en bollywoodfilm som plåtades i Bangkok när jag bodde där 2009 vilket öppnade mina ögon för Bollywood och filmbranshen. Jag skickade in mina bilder till Inega models, som är den bästa agenturen i Bombay. Inega sa att dom gillade min portfolio men tackade nej på grund utav att blonda tjejer aldrig efterfrågas på den indiska marknaden för varken modelljobb eller film. Jag som redan hade bestämt mig för att åka gav mig inte utan frågade ifall dom inte kunde ta in mig på prov i tre veckor och ifall jag inte får ngt modell eller filmjobb inom dessa veckor så kunde jag ju bara åka igen. Jag fick svar från agenturen som skrev ”I like your way of thinking – you know what you want and are willing to fight for it. Come to Bombay so we can give it a try”.

När jag väl var i Bombay så informerade de mig om att jag var den första blonda som de tagit in och att filmcastingar för modellerna bara händer några få gånger om året. Så jag hade inga förväntningar utan använde tiden att se mig omkring i Bombay och åka på några dagars semester i Goa. 2 veckor senare så dök det upp en casting för en huvudroll som bokarna lyckades få in mig på ÄVEN fast filmteamet sa att de egentligen ville ha en brunett och någon som talar hindi. När jag väl hade gjort castingen var de helt kära i mig och fyra filmtester senare skrev vi kontrakt. Vi sätter igång inspelningen om några dagar så det är full rulle med workshops och hindi lektioner!

Vart åker du på ”semester” när din vardag ser ut såsom många andra tillbringar sin semester?

– När man jobbar med det man älskar känns det inte som ett jobb utan mer som en hobby som man prioriterar och planerar resten omkring. Under vinterhalvåret så försöker komma iväg på några småresor mellan kontrakten eller på helgerna om jag får chans så att jag kan se mig omkring i landet jag bor i. Om sommarhalvåret vill jag vara hemma i Sverige och runt i Europa. Mestadels av mina nära vänner bor i Paris, London och NYC så istället för att flänga där mellan spenderar vi några veckor tillsammans i Ibiza, som är ett av mina favoritresmål.

Du som varit på så många ställen, vad rekommenderar du för oss som vill testa på ett nytt
semesterställe?


– Jag vet inte om man kan kalla det semesterställe direkt, men min favoritplats i hela världen
händer en vecka om året och kallas för ”Burning man”. Det är en festival mitt ute i Nevadas öken där 50 000 människor från all världens hörn samlas för att bygga upp drömmarnas stad och leva i den i en vecka och sen åka därifrån utan att lämna ett endaste spår. Man skulle kunna säga att det är en blandning av ett socialt experiment, rave och konstfestival men det är så mycket djupare än så. Tänk er en vecka utan några måsten, utan någon tid att passa, utan pengar, utan någon mobil i en stad byggd av drömmar med en befolkning bestående av endast glada och lyckliga människor. Jag skriver och pratar om Burning man helhjärtat året runt och även i min blogg.

Läsa Sofias blogg HÄR

Grönt är skönt!

På Balmains visning såg vi grönt och paljetter pryda sagolika…

4 Nov 2008 / kommentarer

0

Zlatan släpper sportig klädkollektion

Idag tisdag, närmare bestämt 17.00, lanseras Zlatans egna sportiga klädkollektion…

7 Jun 2016 / kommentarer

6

Josefin Crafoord för MiLajki

Nu har en rad kända ansikten designat smycken för MiLajki.…

10 Nov 2009 / kommentarer

0

Shoppinggalna kändisar?

Vad har Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Marie Serneholt, Louise "Right Now"…

18 Mar 2009 / kommentarer

0

Sugen på ett par lurar?

+Sickla Collection är en serie innehållande sex stycken produkter framtagna…

14 Okt 2009 / kommentarer

0

POPCHIC!

- Klänning från Topshop. - Fyra underbart söta smycken som…

9 Dec 2008 / kommentarer

0

Bianca Ingrosso tog svenska folket med storm!

Bianca. Sedan bloggstarten i fredags har du haft 30 000…

22 Jan 2013 / kommentarer

0

Baliyanos smycken kombinerar harmoni med stil

Sponsrad artikel Det är lätt att falla för den balinesiska…

7 Sep 2016 / kommentarer

18

Lyxa till dig!

1. ”Chaim scarf” från Beck Söndergaard, 199 kronor. 2. Lyxiga…

2 Feb 2009 / kommentarer

0

Eftersnack – Kate Ryan och Puma

Fredag kväll, antingen kan du vara beklaglig, sitta hemma och…

12 Jun 2009 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

10

Carl Edmond – För den nya generationen

Artikeln är ett Samarbete med Carl Edmond CARL EDMOND –…

2 Okt 2017 / kommentarer

9

Behind the scenes – Bröllopsfotografering med Hanna & Sara Montazami

Förra veckan arrangerade Lifestyle Publishing en stor bröllopsfotografering ute på…

19 Sep 2017 / kommentarer

31

Se Finest toppbloggare Platin Carlson i TV-rutan

Platin Carlson är toppbloggare på Finest, ikväll ser du henne…

11 Sep 2017 / kommentarer

26

Lifestyle Publishings influencers minglar med Joel Kinnaman!

Igår hölls en stor privat fest ute på Lidingö, självklart…

7 Sep 2017 / kommentarer

36

Andrea Norrman: ”Det jag får höra som gravid”

Andrea Norrman bloggar om sin vardag och graviditet, nu har…

6 Sep 2017 / kommentarer

19

Sanna Ansaldo: ”Därför är jag vegan”

Sanna Ansaldo har sedan en tid tillbaka varit vegetarian, nu…

5 Sep 2017 / kommentarer

31

Höstens stora skönhetstrend: Vågiga ögonbryn

Något som har blivit populärt snabbt och som kan komma…

5 Sep 2017 / kommentarer

13

Amanda Franzen: ”Det smäller och folk springer i ren panik”

Amanda Franzén går ofta på fotbollsmatcher då hennes pojkvän Gustav…

4 Sep 2017 / kommentarer

24

Emma Jennies förskräckliga upptäckt: ”Jag har kastat alla pengar i sjön”

Bloggerskan Emma Jennie har ett stort intresse för shopping och…

1 Sep 2017 / kommentarer

24