STARTA EN BLOGG!
14327
Bloggar

Tjejpanelen: ‘Okej att dejta sin kompis ex?’

Kategori : Blogg, Övrigt

Skribent: Alexander Erwik / 5 Jul 2017 / 0 kommentarer

Tack till:

Veckans tjejpanel består av:

Citty Olsson, redaktör på Finest.se

Blogg: www.finest.se/Citty

Izabella Fröberg, redaktör på Finest.se

Blogg: www.finest.se/Izza

Jannie Elgqvist, designer för Quiet Riot

Blogg: www.finest.se/Jannie

Filippa Berg, bloggare, modell & mångsysslare

Blogg: www.filippaberg.se

—-

Citty: Är det okej att ta sina vänners ex?

Izabella: Du kanske ska börja med din åsikt då?

Citty: Min åsikt är att man inte kan äga en annan människa efter att man gjort slut. Jag tycker att det kanske är så att de här två andra människorna är menade för varandra – ska då en
gammal relation stoppa det? Man kanske ska gifta sig med det här ”exet”. Det vet man ju aldrig.

Filippa: Jag tycker att det här beror lite på. En del personer som är mina ex är ju fortfarande väldigt känsliga för mig medan andra inte alls är det. Är man vänner får man helt enkelt prata med varandra. Man måste känna av läget.

Jannie: Jag tycker det handlar om respekt för sina vänner. Känner man sina vänner så vet man vad som är okej och inte okej.

Citty: Jag tror också att är man riktigt bra vän med den här personen och har känt den här killen i deras förhållande så man inte på honom på samma sätt. Då får man ju nästan en syskonrelation till honom. Däremot tror jag att när det gäller nära bekanta, eller en person man inte känt så länge, så är det liksom ”mer okej” i mina ögon. Izabella, sluta titta på mig som att jag är dum i huvudet.

Izabella: Haha, nej alltså. Jag är ju bara själv av en helt annan åsikt. I min vänskapskrets är det nog annorlunda. För mig är begreppet ”pojkvän” en stor grej. Jag blir inte tillsammans med vem som helst. I min vänskapskrets så finns inte det här på världskartan. Det händer inte. Med det sagt: Skulle en vän till mig bli kär i en kille jag var ihop med i högstadiet skulle jag inte bry mig men skulle hon börja ragga på med min före detta sambo så är inte vi vänner längre. Det är inte okej.

Citty: Jag har en situation. Jag var ihop med en kille i två, tre år. När vi hade gjort slut blev en vän till mig kär i honom. Då fick jag alltså sitta och lyssna på henne när hon pratade om honom. Jag blev inte ens berörd. Vi gjorde slut och då måste ju hon och han få gå vidare. För mig var inte konstigt på det sättet. Vi gjorde slut av en anledning. Då släpper man det, skaffar någon ny och går vidare. Vi var inte menade för varandra. Och är man menade så blir man tillsammans igen i slutändan ändå. Tror jag.

Jannie: Jag har i och för sig börjat dejta en kompis ex. Dom var tillsammans när de var 17, men de känner varandra än idag men inte på samma sätt. När jag började dejta honom hade hon haft en ny kille i tre års tid. När han och jag började träffas så ringde jag henne på en gång och frågade ”hur hon ställer sig inför det”. Hennes första reaktion var att hon blev skitirriterad och då backade jag. Sen efter någon dag så ringde hon upp och sa att det var helt okej ändå.

Izabella: Vissa personer är det ju alltid något speciellt med. Det dör liksom aldrig ut. Även om man har gjort slut. Sådana personer är ju väldigt känsliga för en.

Filippa: Ja, om kärleken försvinner så känns det ju mer okej. Men så länge det finns en laddning är det ju jobbigt. Man måste känna av läget. Det kan verkligen vara olika.

Jannie: Det har man väl koll på om man är riktigt bra vänner?

Filippa: Ja, men det beror på om vi diskuterar riktigt bra vänner eller nära bekanta.

Jannie: Jag skulle nog inte vilja att någon av mina närmsta vänner sitter och gullar med något av mina ex. Ibland saknar man ju inte exet utan bara minnen. När ett av mina ex blev ihop med en ny tjej så kändes det verkligen, trots att jag inte var kär i honom.

Citty: Jo, men så var det med mitt ex också. Men samtidigt tänker jag: Hade man varit menade så hade man hållit ihop fortfarande.

Izabella: Ja, eller så blir man ihop igen sen.

Citty: Ja precis. Jag har varit med om att en pojkvän, för väldigt länge sen, var otrogen med en vän till mig. Dom hängde ihop i någon månad och sen blev jag tillsammans med honom igen för att jag var så kär. Hon och jag talade inte med varandra på två år – men idag är hon och jag jättebra vänner medan han och jag inte pratar. Det förde ändå henne och mig samman. Hur dumt det än låter.

Izabella: Ja, men det där är ändå en väldigt, väldigt, speciell situation. För jag tror inte att jag skulle kunna bli kompis med en sån person igen.

Citty: Men jag är inte långsint.

Izabella: Men det där är nog mer en känslogrej för mig.

Jannie: Jag skulle nog känna att jag tappade respekten för min ”vän” ganska fint även om jag skulle kunna umgås med henne.

Filippa: … men jag skulle inte lita på henne.

Jannie: Jag har en tjejkompis som dejtar ett av mina ex nu. Jag har inga problem med det för det var så länge sen. Men jag tycker det är otroligt viktigt hur man sköter situationen. Börjar man dejta någons ex och inte är klar med det på en gång så tycker jag att det största sveket är att personen inte säger något. Då ringer man på en gång. Det är lite som otrohet; är man otrogen så tycker jag att det är bättre att man ringer på en gång och förklarar sig istället för att man sitter och tycker synd om sig själv. Sen är det upp till ens partner hur den vill ta det.

Filippa: Precis. Det är det mest ärliga att göra.

Citty: Eller så gör man bara slut i allmänhet. Eller. Ja typ.

— Tystnad —

Filippa: Alla kan ju göra misstag. Det måste ju finnas utrymme för det med.

Citty: Fast jag tycker själv att jag inte gör några misstag.

Jannie: Den ultimata personen, Citty.

Citty: Men jag tycker inte att jag gör ”misstag”. Jag kan göra fel och jag kan göra fel saker. Men det är ingenting som inte ingår i livet. Jag kan bli kär i fel person och göra såna dumma saker, men jag har aldrig varit otrogen. Men jag kan känna att livet ser ut såhär och bara för att du gör fel så betyder inte det att det kommer påverka ditt liv på ett negativt sätt. Ibland gör man fel, då sväljer man det och så går man vidare.

Jannie: Att alla kan göra misstag men det är hur man sköter misstagen som räknas.

Izabella: Och hur man sköter konsekvenserna. En tjejkompis till mig, hennes kille var otrogen. Och han, därefter, uppdaterade sin Facebook och skickade sms om att HAN mådde så dåligt. Inte en enda gång nämnde han ”okej, jag har varit otrogen. Hur ska jag få dig att må bättre?” För någonstans måste man ju äga det man har gjort.

Filippa: Fast det kanske är hans sätt att visa det å andra sidan?

Izabella: Jo det är klart, men jag kan ändå känna så att ”Det är ju mig du har sårat. Ska jag trösta dig då?”

Citty: Fast människan är ju alltid självömkande. Det är ju bättre att bara infinna sig i att ”Okej, jag gjorde fel den här gången. Nästa gång jag ska göra något dumt får jag väl göra det på ett annat sätt.” Haha. Man väljer ju själv om man vill vara otrogen eller inte. Man väljer alltid sina situationer. Älskar man någon behöver man inte bekräftelse av andra.

Filippa: Jo, men det finns ju faktiskt gråzoner. Som när man inte vet vart man står i relation till sin partner. Om man ”typ” gjort slut eller liknande. Man tänker inte på alla mellanlägen. Det kan vara skitsvårt.

Citty: Ja, som till exempel i början av ett förhållande om man inte riktigt vet var man står.

Jannie: Ja, men å andra sidan så tycker jag att om man väljer att kalla någon för sin pojkvän eller flickvän så har man bestämt sig. Kallar man någon sin flickvän kan man ju fatta själv att man inte ska gå och ”sätta” någon annan…

Nu tillbaka till ex-frågan. Om man är osäker på om det blir
något med det där exet eller inte – behöver man då verkligen
berätta någon för sin kompis?

Jannie: Okej om man ska ta en kaffe. Men efter telefonsamtalen och kaffet (refererar till det tidigare uttalandet, reds. anm) så kände jag att det var dags att berätta för min kompis att jag ändå var intresserad.

Filippa: Ja men precis. Så länge det bara är som vänner behöver man ju inte ringa kompisen direkt.

Izabella: Ja man måste ju kunna ha killkompisar.

Jannie: Ja det kan ju också vara så att han inte är intresserad på samma sätt. Då skämmer man ju bara ut sig om man blåser upp det.

Filippa: Ja innan man vet eller har en känsla för vad som komma skall behöver man ju inte göra någon grej av det.

Citty: Man kan ju även se till deras relation. Vart stod dem i sin relation och vilka var de för varandra? Bråkade dem varje dag i fem månader eller hade de det underbart? Om man själv har det bra med den personen varför ska man då inte vara med honom om dom bara hade det skit?

Jannie: Vi säger att Filippa skulle bli kär i något av mina ex. Då kan man ju välja om man vill stå och trampa eller så kan man se till sig själv och tänka ”Vad fan är jag för kompis om jag inte kan unna henne det här?” Det var som när en tjejkompis till mig blev skitarg för att jag började träffa en kille som hon legat med två gånger för ett år sen. Då kom hon och sa att ”det här är principer”. Vad då principer? Det värsta ordet jag vet är ”principer”.

Citty: Ja men det är som när jag träffade en kille som tydligen hade inlett en relation med en vän till mig. Jag visste inte ens om att de kände varandra utan såg detta på deras bloggar i efterhand. Men då sa jag ju såklart detta till henne så fort vi sågs och hon var helt lugn med det. Hon visste att jag inte visste.

Jannie: Jag tror det handlar mycket om osäkerhet, tjejer som vänder taggarna utåt direkt är bara osäkra. Det var som när min kompis började snacka om den här ”principsaken” – hon ville ju bara ha kvar honom.

Filippa: Det där tror jag är jättevanligt bland tjejer.

Jannie: Ja, det handlar om äganderätt och en egoboost. Att man ska kunna dra iväg ett sms mitt i natten och då ska den här killen bara vilja ha dig.

Filippa: Ja det handlar om att man vill känna att alla killar vill ha en.

Jannie: Ja, jag gjorde samma sak för ett par veckor sen. En kille som jag var lite intresserad av började ragga på Filippa och i min fylla börjar jag se svart. Jag är bara glad att jag inte gjorde någon grej av det: Fatta ångesten dagen efter om jag gjort någon diskussion av detta. Jag var grinig typ en halvtimma men dagen efter kände jag bara att ”Varför kan inte du bara vara glad för hennes skull?” Såna där saker händer ofta ute tycker jag. Ska det sluta med att INGEN av oss får någonting?!

Citty: Jag raggar inte på krogen.

Jannie: Jag raggar, men jag bangar.

I fem veckor kommer Finest varje tisdag att bjuda på en tjejpanel i veckan som benar i ämnen som rör sex, kärlek och framtid.

608_348_100_crop

Eftersnack fredag

Vid halv nio hoppade vi in i taxin som skulle…

25 Nov 2007 / kommentarer

0
7205_348_100_crop

Vinn resa med RAW Comedy Cruise 27 maj!

Nu har du chansen att vinna resa + boende i…

21 Apr 2011 / kommentarer

0
4995_348_100_crop

‘För känd för att låta sig fotograferas….’ – Eftersnack /Stockholm/Julhelgen

Julen har firats hemma av många men detta traditionella sätt…

28 Dec 2009 / kommentarer

0
Undercover color

Nagellacket som kan rädda liv

Tack vare företaget Undercover Colors nagellack ska det vara enkelt…

29 Jan 2015 / kommentarer

5
utvald bild sanna och emma

Intervju med Finest toppbloggare Emma & Sanna!

Hej Emma och Sanna! Hur mår ni idag? Hej! Vi…

27 Nov 2014 / kommentarer

2
image010

5 snabba med skönhetsbloggaren Helen Torsgården!

Det är vinter och vi vill börja gardera oss för…

3 Dec 2014 / kommentarer

3
3988_348_100_crop

Skönhet för Elin Kling

Varje vecka träffar Finest skönhetsbloggare Greta Sjöbom en kändis. Denna…

1 Sep 2009 / kommentarer

0
2551_348_100_crop

Cocktailkamp 2009 drar igång!

Sveriges bästa bartendertävling, Cocktailkamp (tidigare känt som C.O.C.K) går av…

26 Jan 2009 / kommentarer

0
2726_348_100_crop

Världens sexigaste tvillingar tar över.

Under 2008 fick vi se Tila Tequila dejta både killar…

19 Feb 2009 / kommentarer

0
2992_348_100_crop

Inför Housetåget – premiären!

Finest.se har tagit ett snack med Andreas Karlsson, projektledare och…

30 Mar 2009 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

hårtips

5 HÅRTIPS

Bloggerskan Linda Mikaelsdotter delar alltid med sig av fantastisk hår…

24 Maj 2017 / kommentarer

8
P90202947_highRes_global-campaign-for-_0_4

TÄVLING – Vinn en helg med en MINI Cabrio!

Tävling i samarbete med Bavaria Vinn en helg med en…

24 Maj 2017 / kommentarer

10
vimmel

Bloggarnas hemliga natt med Tre Kronor ”Det var hur kul som helst”

Igår kom Svenska landslaget i Ishockey till Stockholm och några…

23 Maj 2017 / kommentarer

6
1495293948-13237

Tips för att lyckas med dina nya vanor

Som nybörjare är det lätt att man snöar in sig…

22 Maj 2017 / kommentarer

3
Cafe opera puff helgen

Senaste bilderna från Café Opera

Se alla bilder från helgen på Café Opera >>

22 Maj 2017 / kommentarer

1
bild cover

Mingelbilder från Lifestyles event hos WINK

Torsdagen den 18/5 bjöd Lifestyle Publishing in till ett härligt…

19 Maj 2017 / kommentarer

7
1494354852-13810

”En fuckboy kommer inte förändra sig för dig”

Emmy Winther får ofta kommentarer och frågor om kärlek, hon…

17 Maj 2017 / kommentarer

4
nicolineee

Tips – Få naturligt vitare tänder

Få naturligt vitare tänder Bloggerskan Nicoline Hedlund har ett bländande…

15 Maj 2017 / kommentarer

8
bilder milk

byMILK öppnar webbshop

Sponsrad artikel byMILK öppnar webbshop Varumärket byMILK som lanserades förra…

15 Maj 2017 / kommentarer

5
1439842509-10300-300x300

Så får du tillbaka ditt glansiga hår

Så får du tillbaka ditt glansiga hår! Några veckor efter…

11 Maj 2017 / kommentarer

3

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013