STARTA EN BLOGG!
14412
Bloggar

Veckans krönika: Så kommer du över honom snabbare

Kategori : Blogg, Övrigt

Skribent: Jenny Gunnarson / 28 Okt 2017 / 0 kommentarer

Att bli dumpad av någon man älskar är bland det värsta som kan hända och att komma över någon är både svårt, jobbigt och tar tid. Jag har tagit fram några tips som förhoppningsvis kommer kunna hjälpa dig på vägen.

Acceptera uppbrottet.
Det är okej att du känner dig ensam, sårad och vilsen. Det är okej att älska en människa som visade sig inte vara rätt för dig. Du kommer att ta dig upp och ur det, du kommer också att bli en starkare och klokare människa. Tänk vad fantastiskt egentligen, att du fick möjligheten att känna hur det känns att älska. Du kommer att gå ut från relationen med nya lärdomar och redskap som du kan ta med dig in i en framtida, bättre relation. Tänk efter vad du har lärt dig, gratulera dig själv för det och inse att smärtan kommer att avta.

Reflektera
Det är viktigt att du tillåter dig själv tänka igenom vad det är som har hänt och reflektera kring varför det blev som det blev. Vad blev fel och när gick det fel? Sysselsätt dig gärna med reflektionsaktiviteter. En reflektionsaktivitet är en aktivitet då vi går på autopilot och vi kan tänka medan vi utför den. Det kan vara till exempel att städa, diska, köra bil, lyssna på musik, rita, promenera. Du behöver bearbeta det som hänt mentalt innan du fokuserar framåt.

Bonustips: Skriv ett brev som du aldrig skickar där du vräker ner alla dina känslor. Reflektera inte över vad du skriver utan låt bara orden flöda. Det hjälper dig att kartlägga din sorg, se uppbrottet med nya ögon och göra dig lugnare.

Sätt upp en tidsram för hur länge du får sörja
Självklart får och ska du sörja din förlust men det går en fin gräns mellan att sörja och att älta. Hur många dagar behöver du för att bara ligga i sängen och vara ledsen? Bestäm dig för några dagar, max en vecka. Sedan är det dags att aktivt försöka fokusera framåt.

Flytta fokus från din sorg
Ta ett steg tillbaka istället för att ringa honom gråtandes. Det är dags att fokusera på dig själv. Det är läskigt att vara singel, speciellt när man inte har varit det på ett tag men du är inte ensam och du kommer att klara det! Gör det du tycker om och blir glad av. Umgås med/ringa till vänner, hitta på  roliga saker, lyssna på musik, sjunga, motionera, skriva, läsa böcker. Att ta hand om ditt yttre får dig också på bättre humör. Gå till frisören, gå på spa, fixa naglarna.

Ändra ditt tankesätt.
Om du ska vara ärlig, var han verkligen så perfekt för dig? Kärleken är som du vet blind och vi blundar gärna för det dåliga på grund av vår rädsla för att vara ensamma. Vill du ha någon som inte vill ha dig? Nä, jag tänkte väl det. Han är ju uppenbarligen galen som inte vill ha en så bra tjej som du, men du förtjänar någon som skulle gå igenom eld för dig och du kommer att finna honom, jag lovar. Håll huvudet högt och bär med dig känslan av att det var han som drog nitlotten när han förlorade dig, inte tvärtom.

Om ett år kommer du att förstå
Det här kanske låter mer irriterande än tröstande just nu, men om ett år kommer du att förstå varför det blev som det blev och varför det fick lov att bli så. Någon eller något ännu bättre har kanske kommit in i ditt liv och det kanske aldrig skulle kunnat skett om du var kvar i din gamla relation. En ny hobby, ett nytt jobb, en ny partner eller en ny vänskapskrets, vem vet?

Träffa inte någon annan för snabbt.
Tomhetskänslan man känner då sängen plötsligt är tom är fruktansvärd, jag vet. Men undvik att desperat försöka fylla det tomrummet så fort som möjligt, undvik speciellt att rusa in i en ny relation när du inte är redo att älska någon ny till fullo. Du kommer att må sämre och fortfarande känna dig ensam. Ägna dig därför inte åt att flörta när uppbrottet är färskt utan umgås med dina vänner och din familj och låt dem fylla dig med kärlek. Gör även ditt bästa för att uppskatta din ensamhet. Bred ut dig i sängen! Du ska spendera varje sekund av ditt liv med dig själv, så gör ditt eget sällskap så trevligt du kan. En dag är du redo att dela livet med någon, för att du VILL, inte för att du känner att du behöver.

Bonustips: Undvik även koffein, socker, alkohol och nikotin i den mån du kan eftersom att det får dina tankar att snurra ännu mer.

Distansera dig från honom mentalt
Du tänker på honom från det att du vaknar tills det att du somnar och det gör dig galen. En tanke stimulerar fler tankar. Det innebär att du kan förändra ditt tankemönster om du blir medveten om det. Varje gång du kommer på dig själv med att tänka på honom, sluta direkt och tänk på något annat som gör dig glad. Upprepa. Varje sekund om det så behövs. Du kommer så småningom känna att du blir mer och mer distanserad från honom och dina känslor.

Tala inte illa om honom
Först blir man ledsen, sedan arg. Så länge du känner ilska eller hat mot honom har han fortfarande makten över dig och din lycka och den makten vill du inte ge honom. När du har släppt all ilska och förlåtit honom kan du äntligen bli fri. Bonustips: Önska honom all lycka i sitt liv i framtiden för dig själv i huvudet och mena det. Det skapar distans.

Radera honom från dina sociala medier
Sluta följa honom på sociala medier. Du ska fokusera på dig och det som får dig att må bra och det är INTE att stalka hans sociala medier. Ingen mår bra av att spionera efter tecken på att han träffat någon annan eller att han saknar dig.

Kom ihåg, du har bättre saker för dig nu när du äntligen har tid och möjlighet att satsa på dig själv och dina drömmar. KÖR!

Text: Natalie Hanspers

love-1195987_960_720

emmywinther

”Men det är väl bara att säga nej?” – en berättelse om att bli utnyttjad

"Varför skrek jag inte?". Jag vet varför du inte skrek, varför…

1 Sep 2016 / kommentarer

10
164_348_100_crop

Dag Vag spelar på fula fisken 14 juli!

Dag vag startade redan på 70-talet och var då ett…

11 Jul 2007 / kommentarer

0
2734_348_100_crop

Eftersnack – lördag 21 februari

Trots helgen innan löning var det riktigt mycket folk ute.…

22 Feb 2009 / kommentarer

0
4425_348_100_crop

Tokio Hotel spelar i Skandinavium

De är ett av de största namnen inom den spretiga…

22 Okt 2009 / kommentarer

0
solspray

VIP-erbjudande på Finest: 50% på Spraytan inför midsommar!

I samarbete med Mandy Medical Har du drömt om att…

20 Jun 2017 / kommentarer

4
1053_348_100_crop

Idol kopierar Melodifestivalen!

Melodifestivalen genomgick en förändring år 2002 då deltävlingarna började spridas…

31 Mar 2008 / kommentarer

0
wpid-psx_20160301_171037

Så gör du egna mumsiga biskvier

Biskvier är ju som bekant himmelskt gott, och behöver faktiskt…

4 Mar 2016 / kommentarer

15
4588_348_100_crop

Lys upp mörkret – ekologiskt!

Nya Rya-lampan från60-talsföretaget Lamp Gustav. Eller varför inte återanvända en…

12 Nov 2009 / kommentarer

0
8741_348_100_crop

Finestbloggaren Lice är en av deltagarna i årets Topmodel

Hur kommer det sig att du sökte till Top model?…

19 Feb 2014 / kommentarer

0
6930_348_100_crop

Rednex – Annika tillbaka på Finest!

Annika fick rådet av läkare att ta en paus från…

19 Jan 2011 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

1498296229-6916

Johanna Sjöö söker resekompisar

Finest toppbloggare Johanna Sjöö är på jakt efter en eller…

26 Jun 2017 / kommentarer

7
H28A0678

Bilder från gårdagens lanseringsevent för märket Poise Pattern

Se alla bilder från gårdagens lanseringsevent för märket Poise Pattern…

22 Jun 2017 / kommentarer

7
Skärmklipp 2017-06-21 15.56.46

Allt du behöver inför midsommar!

På fredag är det midsommarafton och Finest-redaktionen passar på att…

21 Jun 2017 / kommentarer

6
1498031696-6916

Johanna Sjöö: ”Varje dag gick ut på att jaga någon annans liv”

Johanna Sjöö driver en livsstilsblogg där hon varje dag uppdaterar med…

21 Jun 2017 / kommentarer

4
solspray

VIP-erbjudande på Finest: 50% på Spraytan inför midsommar!

I samarbete med Mandy Medical Har du drömt om att…

20 Jun 2017 / kommentarer

4
img_0125

Amandas pojkvän spelar premiärmatch i U21 fotbolls EM

Amanda Franzén bloggar om sin vardag och lite annorlunda livsstil…

19 Jun 2017 / kommentarer

9
Helgen på cafe opera

Helgen på Café Opera

Se alla bilder från helgen på Café Opera >>

19 Jun 2017 / kommentarer

6
co

Se senaste bilderna från Café Opera

Se senaste bilderna från Café Opera >>

12 Jun 2017 / kommentarer

5
erika_large

Få ett vitt leende med Belissas tandblekning för hemmabruk

Sponsrad artikel Har du alltid drömt om det där perfekta…

11 Jun 2017 / kommentarer

10
img_9557-768x919

Intervju med Ellie som driver modebloggen Citycatwalk

Varmt välkommen till Finest och Lifestyle Ellie! Hur känns det…

9 Jun 2017 / kommentarer

8

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013