STARTA EN BLOGG!
15053
Bloggar

Veckans krönika: Så kommer du över honom snabbare

Kategori : Blogg, Övrigt

Skribent: Jenny Gunnarson / 28 Okt 2017 / 0 kommentarer

Att bli dumpad av någon man älskar är bland det värsta som kan hända och att komma över någon är både svårt, jobbigt och tar tid. Jag har tagit fram några tips som förhoppningsvis kommer kunna hjälpa dig på vägen.

Acceptera uppbrottet.
Det är okej att du känner dig ensam, sårad och vilsen. Det är okej att älska en människa som visade sig inte vara rätt för dig. Du kommer att ta dig upp och ur det, du kommer också att bli en starkare och klokare människa. Tänk vad fantastiskt egentligen, att du fick möjligheten att känna hur det känns att älska. Du kommer att gå ut från relationen med nya lärdomar och redskap som du kan ta med dig in i en framtida, bättre relation. Tänk efter vad du har lärt dig, gratulera dig själv för det och inse att smärtan kommer att avta.

Reflektera
Det är viktigt att du tillåter dig själv tänka igenom vad det är som har hänt och reflektera kring varför det blev som det blev. Vad blev fel och när gick det fel? Sysselsätt dig gärna med reflektionsaktiviteter. En reflektionsaktivitet är en aktivitet då vi går på autopilot och vi kan tänka medan vi utför den. Det kan vara till exempel att städa, diska, köra bil, lyssna på musik, rita, promenera. Du behöver bearbeta det som hänt mentalt innan du fokuserar framåt.

Bonustips: Skriv ett brev som du aldrig skickar där du vräker ner alla dina känslor. Reflektera inte över vad du skriver utan låt bara orden flöda. Det hjälper dig att kartlägga din sorg, se uppbrottet med nya ögon och göra dig lugnare.

Sätt upp en tidsram för hur länge du får sörja
Självklart får och ska du sörja din förlust men det går en fin gräns mellan att sörja och att älta. Hur många dagar behöver du för att bara ligga i sängen och vara ledsen? Bestäm dig för några dagar, max en vecka. Sedan är det dags att aktivt försöka fokusera framåt.

Flytta fokus från din sorg
Ta ett steg tillbaka istället för att ringa honom gråtandes. Det är dags att fokusera på dig själv. Det är läskigt att vara singel, speciellt när man inte har varit det på ett tag men du är inte ensam och du kommer att klara det! Gör det du tycker om och blir glad av. Umgås med/ringa till vänner, hitta på  roliga saker, lyssna på musik, sjunga, motionera, skriva, läsa böcker. Att ta hand om ditt yttre får dig också på bättre humör. Gå till frisören, gå på spa, fixa naglarna.

Ändra ditt tankesätt.
Om du ska vara ärlig, var han verkligen så perfekt för dig? Kärleken är som du vet blind och vi blundar gärna för det dåliga på grund av vår rädsla för att vara ensamma. Vill du ha någon som inte vill ha dig? Nä, jag tänkte väl det. Han är ju uppenbarligen galen som inte vill ha en så bra tjej som du, men du förtjänar någon som skulle gå igenom eld för dig och du kommer att finna honom, jag lovar. Håll huvudet högt och bär med dig känslan av att det var han som drog nitlotten när han förlorade dig, inte tvärtom.

Om ett år kommer du att förstå
Det här kanske låter mer irriterande än tröstande just nu, men om ett år kommer du att förstå varför det blev som det blev och varför det fick lov att bli så. Någon eller något ännu bättre har kanske kommit in i ditt liv och det kanske aldrig skulle kunnat skett om du var kvar i din gamla relation. En ny hobby, ett nytt jobb, en ny partner eller en ny vänskapskrets, vem vet?

Träffa inte någon annan för snabbt.
Tomhetskänslan man känner då sängen plötsligt är tom är fruktansvärd, jag vet. Men undvik att desperat försöka fylla det tomrummet så fort som möjligt, undvik speciellt att rusa in i en ny relation när du inte är redo att älska någon ny till fullo. Du kommer att må sämre och fortfarande känna dig ensam. Ägna dig därför inte åt att flörta när uppbrottet är färskt utan umgås med dina vänner och din familj och låt dem fylla dig med kärlek. Gör även ditt bästa för att uppskatta din ensamhet. Bred ut dig i sängen! Du ska spendera varje sekund av ditt liv med dig själv, så gör ditt eget sällskap så trevligt du kan. En dag är du redo att dela livet med någon, för att du VILL, inte för att du känner att du behöver.

Bonustips: Undvik även koffein, socker, alkohol och nikotin i den mån du kan eftersom att det får dina tankar att snurra ännu mer.

Distansera dig från honom mentalt
Du tänker på honom från det att du vaknar tills det att du somnar och det gör dig galen. En tanke stimulerar fler tankar. Det innebär att du kan förändra ditt tankemönster om du blir medveten om det. Varje gång du kommer på dig själv med att tänka på honom, sluta direkt och tänk på något annat som gör dig glad. Upprepa. Varje sekund om det så behövs. Du kommer så småningom känna att du blir mer och mer distanserad från honom och dina känslor.

Tala inte illa om honom
Först blir man ledsen, sedan arg. Så länge du känner ilska eller hat mot honom har han fortfarande makten över dig och din lycka och den makten vill du inte ge honom. När du har släppt all ilska och förlåtit honom kan du äntligen bli fri. Bonustips: Önska honom all lycka i sitt liv i framtiden för dig själv i huvudet och mena det. Det skapar distans.

Radera honom från dina sociala medier
Sluta följa honom på sociala medier. Du ska fokusera på dig och det som får dig att må bra och det är INTE att stalka hans sociala medier. Ingen mår bra av att spionera efter tecken på att han träffat någon annan eller att han saknar dig.

Kom ihåg, du har bättre saker för dig nu när du äntligen har tid och möjlighet att satsa på dig själv och dina drömmar. KÖR!

Text: Natalie Hanspers

love-1195987_960_720

Veckans drinktips: Pure Green Granada

Pure Green Granada 1 del Pure Green ekologisk vodka 3…

28 Nov 2009 / kommentarer

0

Manipulera turen och bli framgångsrik!

Jakob Alladin är entreprenör, mode- och livsstilsbloggare. I sitt senaste…

11 Maj 2015 / kommentarer

2

Hot or not?

Om Christian platsar på listan lämnar vi öppet för individuell…

8 Jul 2009 / kommentarer

0

”Hade min pojkvän gått in på min facebook hade han sett hundratals meddelanden från killar”

Sedan 20-åriga bloggerskan Isabella Jedler skrev ett inlägg där hon…

18 Aug 2016 / kommentarer

10

Så fönar du dig till en snygg lugg

Att få luggen att ligga rätt kan vara ett evighetsprojekt,…

9 Feb 2016 / kommentarer

4

Recept: Hemmagjorda nutellagifflar

Känner du för att lyxa till det lite? Kanske ska…

23 Jan 2017 / kommentarer

11

‘Då blir det fest i Göteborg’ – MimiOh

Mimi, till helgen är det dags? Vad är du mest…

10 Feb 2012 / kommentarer

0

Sexakademin

Igår publicerade Ylva Marie Thompson en intervju i sin blogg…

4 Jan 2013 / kommentarer

0

‘Hur länge ska jag låta min pojkvän ligga på soffan?’ veckans fråga till Tim Storey

Hej Tim Min pojkvän och jag har varit tillsammans i…

26 Mar 2010 / kommentarer

0

Eftersnack: PURE VIP Premiär

Kvällen började med en dunderkö utan dess like utanför de…

15 Jul 2011 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

Carl Edmond – För den nya generationen

Artikeln är ett Samarbete med Carl Edmond CARL EDMOND –…

2 Okt 2017 / kommentarer

6

Behind the scenes – Bröllopsfotografering med Hanna & Sara Montazami

Förra veckan arrangerade Lifestyle Publishing en stor bröllopsfotografering ute på…

19 Sep 2017 / kommentarer

30

Säkra din biljett till en färgsprakande fest i Göteborg

I samarbete med Lifestyle Gala Awards Kom på årets mest…

15 Sep 2017 / kommentarer

36

Se Finest toppbloggare Platin Carlson i TV-rutan

Platin Carlson är toppbloggare på Finest, ikväll ser du henne…

11 Sep 2017 / kommentarer

24

Lifestyle Publishings influencers minglar med Joel Kinnaman!

Igår hölls en stor privat fest ute på Lidingö, självklart…

7 Sep 2017 / kommentarer

34

Andrea Norrman: ”Det jag får höra som gravid”

Andrea Norrman bloggar om sin vardag och graviditet, nu har…

6 Sep 2017 / kommentarer

19

Sanna Ansaldo: ”Därför är jag vegan”

Sanna Ansaldo har sedan en tid tillbaka varit vegetarian, nu…

5 Sep 2017 / kommentarer

29

Höstens stora skönhetstrend: Vågiga ögonbryn

Något som har blivit populärt snabbt och som kan komma…

5 Sep 2017 / kommentarer

11

Amanda Franzen: ”Det smäller och folk springer i ren panik”

Amanda Franzén går ofta på fotbollsmatcher då hennes pojkvän Gustav…

4 Sep 2017 / kommentarer

22

Emma Jennies förskräckliga upptäckt: ”Jag har kastat alla pengar i sjön”

Bloggerskan Emma Jennie har ett stort intresse för shopping och…

1 Sep 2017 / kommentarer

23