image

Att bränna sin gubbe i kabinen – Nej, detta är inte ett sponsrat inlägg!

image imageDet var längesen jag hade en mysig eftermiddag hemma i mjukiskläder. Gubben i soffan och kycklingen i ugnen. (Tur att det inte blev tvärtom) Tänker på tanten som brände karln i ugnen och jag tror även hon åt av honom. Det skulle aldrig falla mig in att käka min pojkvän. Han är alldeles för senig för det. För mycket muskler och för lite fett. Inte värt arbetet.

Tänkte på er med tvångstankar, ni som inte kan släppa saker och gå vidare. Ni kommer fastna här och undra vilket mord jag syftar på, så jag tänkte vara schysst och underlätta för er, googla fram det och länka härifrån, så att ni slipper.

1. Mina Google-sökningar ser fan inte bra ut. Inte alls. Hade jag varit gubben min hade jag varit djupt oroad om jag råkade lägga vantarna på min iPhone.

2. Helt fantastiskt att min sökning ”Brände man i ugn” ledde till Kaminkungen.se och Eldningstips som första sökträff. Kaminkungen skriver att de ERBJUDER MÄNSKLIG VÄRME ÖVER HELA LANDET. De är dessutom väldigt miljömedvetna.

3. Artikeln avslutas med ”stapla veden med ömhet och glöd”.

Va fan. Hade man inte tänkt tanken innan, så gör man det nu. 190 lång – 100 pannor.

Nej, detta är INTE ett sponsrat inlägg. Tyvärr.

 

EDIT: 30 minuter efter att jag postat detta inlägg dyker gubben ned i sängen och börjat gosa med Peecious (vår ljusa nakenkatt) och mumlar något som låter som ugnen, varav jag utbrister, då jag med all säkerhet vet att han aldrig läser min blogg:

Vart fick du ugnen ifrån? Jag skrev precis ett inlägg om dig, om att jag skulle stoppa dig i ugnen.

Gubben tittar på mig, höjer på ögonen och utbrister frågande:

”Vad fan ska jag in där och göra?”

 

priceless, familjen Annorlunda.

 

 

Skärmavbild 2015-02-10 kl. 16.39.22

Fredag den 13:e intar jag 600 kvadratmeter LYX

vanligtvis brukar jag inte fira Alla hjärtans dag. Jag har en hjärtlös pojkvän sen 5 år tillbaka som lurat i mig att ”alla dagar är som Alla hjärtans dag, älskling. Inte behöver vi göra något stort just den 14 Februari”, med motiveringen att det är så mycket folk överallt ute på just den dag. Och jag har köpt det fem år på raken, men i år är det annorlunda bullar.

På fredag är det lyx för hela slanten. Då åker jag nämligen hit. Turkish airlines. Istanbuls CIP-lounge. 600kvm lyx. Och JA. Jag kommer att FaceTime:a mig själv och visa gubbfan vad han går miste om.

Ja, det kommer sannerligen bli en annorlunda Valentines weekend – förutsatt att vi överlever fredag den 13:e förstås.

Magdalena Maggie Divina vin

Vina divina – mitt alldeles egna vin

Fredag, rödvin, ost och skvaller. Det är livet det, speciellt med sitt alldeles egna vin. Synd bara att jag inte får äta fast föda på en vecka. Men inom kort ska jag fira med nedanstående vin. Tack Vinomivino för denna snygga flaska. Jag älskar den! Mitt alldeles egna skvallervin. Fyndigt haha

 

Magdalena Maggie Divina vin

För er som vill ha en egen personlig etikett går det att beställa för alla möjliga tillfällen som till events/ partyn, företagsloggor, roliga presenter och även till oss med storhetsvansinne som bara vill ha ett helt eget 12-pack med flaskor prydda med oss själva. I love it!

Förutom de befintliga mallar som redan finns, kan du göra dina egna HÄR.

 

image

Ett någorlunda fuckable face

image

Jag bjuder på dagens bild. Blev dock tvungen att lägga in gårdagens så att inga första-gångs-läsare klickar in och lämnar med uppfattningen om att jag som driver bloggen skulle vara efterbliven.

Kan inte minnas sist jag mådde så här dåligt. Ont i hela skallen, ansiktet och bakhuvudet.

Tog mig en titt i spegeln och höll på att smälla av. Har dock sovit gott efter operation. Tänk att jag svimmade av smärta. Så jäkla ont…

Känner att jag nog behöver lite mer sömn. En veckas sömn. Vakna upp lagom till Dubai och till ett någorlunda fuckable face.

image

I see humans, but not humanity

image

Läser Alex Schulmans krönika på Aftonbladet om UFC och känner igen mycket i hans resonemang. Kom på mig själv tänka i dessa banor på väg hem från galan. ”Vad gjorde vi där egentligen? Människor betalar pengar, vi fyller en hel arena med 30 000 personer för att titta på två män som slår på varandra, som i ett gladiator spel och vi tycker om det”

”Vad säger det om oss”, frågar sig Alex. Jag kan bara hålla med. Vad säger det egentligen om oss människor?

Blir avbruten i mina tankar om våldet och riktar min uppmärksamhet mot tv:n.

TV4-nyheterna rapporterar om IS som avrättat en Jordansk pilot som hållits fången under en längre period. Fyran meddelar att de inte tänker visa några bilder från videon då piloten bränts levande och bilderna är för hemska.

Jag gör misstaget och googlar. Jag ångrar det grovt nu i efterhand. Jag tittar på halva videon. Klarar inte mer. Ser en ung man med dödsångest möta sin död på det mest avskyvärda sätt man kan tänka sig. Inlåst i en bur, oförmögen att undgå elden blir han bränd till döds. Finner inga ord för vad jag såg. Han levde fortfarande när delar i ansiktet började att smälta ned för kroppen. Gråtandes stänger jag av videon och undrar på allvar:

Vad säger det om oss? Vart fan är vi på väg. Jag skäms över att kalla mig själv för människa. Ingen förtjänar en sådan död. Ingen.

I see humans, but not humanity.

image

Crush 43 på Bartenderskolan

 

image

 

As usual så är det full rullians. Helgen har varit helt fantastisk. Inledde festligheterna med att rocka Europeiska Bartenderskolan där jag fick bjuda med mig ett gäng vänner för en helkväll för bartenderskola, middag och utgång på Berns.

Under kvällen fick vi lära oss göra smarriga Licor 43 drinkar. Min absoluta favorit var drinken Crush 43 som påminner om en Mojito på lime.

Recept för hemmadrink:

Denna fantastiskt goda drink är lätt att göra hemma. Allt som behövs är Likör 43, soda vatten (mineralvatten går exakt lika bra), citron och mycket is.

Krossa isen i så små delar som möjligt, muddla 3-4 klyftor citron, häll upp 4-6 cl Licor 43, fyll upp med soda och rör om. Om man vill göra det lika fint hemma som i baren så garnerar man med en citronskiva och varför inte ett myntablad! Voilá, så har du gjort en helt egen Crush 43.

image

Vägg i vägg med deras lokaler ligger spanska restaurangen AQUI Tapas & Bar, som kan vara den absolut bästa tapasrestaurang jag någonsin besökt, och då har jag även varit bosatt i Spanien.

Mer om kvällen, bilder och goodiebagen kommer i ett senare inlägg :-)

Vill tacka Europeiska bartenderskolan för att v fick vara där, Licor43 för deras fantastiska drinkar, vår helt egna bartender som var inhyrd från Hotellet och givetvis Aqui Tapas & Bar för himmelsk god mat! Mums…

 

 

image

Givenchy Wedge Boots

Har legat i soffan hela eftermiddagen och klickat hem grejer. Det var så längesen jag shoppade på impuls via iPhone. Har beställt hem en jäkla massa saker som jag inte egentligen inte vill ha eller behöver – allt för att kompensera dessa Givenchy Wedge Boots som jag efter moget övervägande inte klickade hem. Menjag har fan inte gett upp hoppet på de än. 20 000 spänn och de är mina. Vardag aldrig sett några snyggare skor. Bara måste ha!

Det finns 2 regler för att leva i harmoni

 

imageimage

Boken vars titel jag inte minns, befinner sig just nu i köket utan ett par vandrande ben. Återkommer gällande boktitel och författare i morgon då jag dessvärre inte tänker orka använda mina ben heller något mer i kväll.

Av en händelse dök just denna sida upp när jag bläddrade igenom boken. Fick mig att inse att jag är på senare tid blivit en lyckligare person som vet när det är dags att ducka för negativa influenser och kunna skilja mellan viktiga bollar och de som tyvärr bara består av dramatik. Andras dramatik dessutom.

Bara den grejen att jag jämt, JÄMT, har min Iphone på ljudlöst har bidragit till mycket harmoni i min vardag. Livet blir så mycket enklare. Testa en vecka och du kommer inte att ångra dig.

 

Uppdaterad: Boken heter ”Hetsa inte upp dig över småsaker, 100 sätt att hindra småsaker från att ta att ta överhanden”, författare Richard Carlson

Älskar bokens inledande läxa gällande harmoni:

1. Hetsa inte upp dig över småsaker
2. Allt är småsaker…

Fullsatt Café Opera när Gladys Del Pilar firade 25 år som artist

Helgen avrundades med ett besök på Café Opera där Gladys Del Pilar firade 25 år som artist. Tacka har vi Snipe Management som stod för kvällens festligheter med mingel, live-uppträdanden, goodiebags och en härlig atmosfär.

Samtidigt var det premiär för mina fina vänner Johan Larsson och John Valencia som lanserat en egen champagne vid namn ”Pure Love” av samma sort som min favoritskumpa, Marilyn Monroe champagne.

På plats fanns min farligt snygga Finest-kollega Liz Sjölander som hade med sig sitt entourage för webb-tv som hon gör för Swiss Clinic.

Blir så jäkla glad när jag ser framgång bland mina kollegor. Det känns som om allt håller på att falla på plats för de flesta av oss. Det var inte längesen som människor runt omkring mig gick runt och inte visste vad de skulle göra. Senaste halvåret känns det som att de flesta av oss hittat sin plats och det glädjer mig enormt. Alla jobbar med olika saker men försöker hjälpa varandra på olika sätt och vis trots olika branscher. Finest-familjen har aldrig känt så trygg och gynnsam som den är nu. Och välkommen Annica Englund!