I samarbete med Cykelkraft.se

Förra veckan fick jag hem dessa cykeltights ifrån Cykelkraft.se (Pearl Izumi Select Classic Tights) även 4 proteinbars med smak av choklad.

Riktigt sköna stretchiga tights, med en inbyggd mjuk sadel. Storleken passar mycket bra, jag har S på mina, vilket jag har på alla andra byxor också.

Länk till hemsidan:http://www.cykelkraft.se

Länk till tightsen: http://www.cykelkraft.se/tights-pearl-izumi-select-classic-svart

Proteinbars: http://www.cykelkraft.se/high5-proteinbar-50-g-choklad

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Fortsätt läsa

Roliga teknikprylar för träningen

Godmorgon allesammans! 

I det här inlägget tipsar jag om olika teknikprylar som kan vara bra/roligt att ha när man tränar.

Du kan få hjälp med träningen och piffa upp dina pass med roliga teknikprylar. Det finns givetvis en uppsjö med varianter, en del saker har du kanske inte ens hört talas om. Det här är bara ett axplock av bra och intressanta teknikprylar du kan få användning av under träningen.

Fitarmband – alla har hört talas om dem. Ett enkelt armband på handleden och den håller koll åt dig. För dig som är intresserad av distans, tempo, puls, sömnrytm, förbrända kalorier och sådan statistik är det så klart en drömpryl. Du kan ha på dig armbandet upp till en vecka innan du behöver tömma minneskortet på datorn och få fram siffror. Med rätt variant kan du använda den när du simmar, en del är nämligen vattentäta ned till 10 meter.

Blodtrycksmätare – just Appleprodukter har alltid haft många extra tillbehör och accessoarer. Det kommer ut en hel del nyttiga och hälsosamma produkter som du kan använda med din Appleprodukt. Du kan till och med skaffa en blodtrycksmätare som paras ihop med din iPhone. Jag tar upp den eftersom det är så bra att ha för dem som har problem med blodtryck och vill använda sig av träning för att förbättra sin hälsa. Och sedan är det alltid intressant att veta hur man mår invärtes, oavsett om man känner sig sjuk eller inte.

Teknikpannband – På vintern måste man täcka över öronen. En mössa kan bli för varm, då är det bättre med pannband. Och idag behöver ett pannband inte vara enbart en bit fleece runt huvudet. Du kan får med hörlurar i pannbandet och slippa kablar som slänger runt ansiktet medan man är ute och springer. En del använder även pannband för att få trådlöst ljud när de ska sova. Nu finns det ännu ett sätt att slippa lyssna på tinnitus eller en snarkande partner!

Alla appar – och vi får inte glömma alla appar! Det finns appar som hjälper dig att räkna kalorier och ger förslag till vad man ska äta och inte. Du kan hitta appar som ger dig tips på bra yogaposer och enkla träningsscheman som man kan göra hemma. Pact är perfekt för dig som har svårt att hålla dina egna träningslöften: om du missar en träningsdag drar den nämligen pengar från ditt konto. Och när du sköter din egen träningsplan kan du även tjäna pengar, som betalas av dem som inte skött sig!

Som sagt, det här är ett litet smakprov på vad man kan hitta för skoj. Lämna gärna en kommentar om ni vet om några fler bra prylar och appar som vi träningsälskare borde ha!

Här har ni en bild på en blodtrycksmätare.

thumbnail_IMG_6527

Fortsätt läsa

Istället för godis

Jag har alltid tyckt om godis lite för mycket.. Tyvärr.

Men nu har jag hitta det perfekta lösningen istället för godis, ett bättre och mycket nyttigare val, som går snabbt att göra.

Skär ett äpple i bitar och strö över lite kanel. Klart!

Har man ett stort beroende av socker kan jag rekommendera att köpa kromtabletter.

  • Minskar sötsuget.
  • Bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.
  • Bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen, t.ex, kolhydrater, proteiner och fett.

SAM_1282

 

 

Fortsätt läsa

Vitaminbomb

Här kommer ett recept på en super god och vitaminrik smoothie.

Recept:
• 1 dl frysta jordgubbar
• 1/2 citron
• 1/2 äpple
• 1-2 cm ingefära
• 1/2 banan
• 1-2 msk valfritt proteinpulver om man vill (kan uteslutas)

Mixa allt och toppa med granatäpplekärnor, mynta eller kokos.smoothie

Fortsätt läsa