Graffitisthlm- Event | Fest |Aktiviteter 

Det är hur otroligt som helst hur mycket snyggt du kan måla med graffiti. Jag är mäkta imponerad. Sommaren börjar lida mot sitt slut snart och jag känner mig ledsen i kroppen. Hela sommaren har varit magisk på flera olika vis. Jag har ytterligare fått lära mig nya rutiner, nya goda maträtter och fått fantastisk tips och möten med nygamla och nya vänner som har stärkt mitt arbetssätt och tänk. Vi har haft roliga event med sistaminuten prepp och diverse annat.

Graffitisthlm är ett företag jag har arbetat med under ett par tillfällen. Det är sanslöst bra. Det är proffs på service precis som vi och det är roliga upptåg som presenteras. Det finns inget rätt eller fel utan det är fantasin till målning och kreativiteten som flödar.

Det är många företag som bokar in sina arbetslag, lärare från skolor, hjältar från vård och omsorg samt vänner, kalastips, fester och annat som bokar in sig på Graffitisthlm som skräddarsyr allt tillsammans med er. Om ni inte har några idéer så föds det friskt på kontoret.

Det finns bara möjligheter. Nedan kan ni se hur det kan se ut på ett dagsevent med Graffitisthlm..

Kliveburgare 

Vi har testat att tillagat väldens godaste Kliveburgare inför ett stort event. Det kommer även att finnas Hookburgare men den kommer att kännas lite läskig eftersom det är koriander i och jag avskyr koriander. Koriander kommer inte in i mitt kök.

Vi har skollat tomater, tagit bort kärnshuset, finhacka och blandat ner citron, socker och salt. Sen ska det blandas ihop med fetaost och jalapenos.

Dressingen görs på rökt purjolök, majonnäs och tabasco samt lite andra kryddor. 

Servera på 100% nötfärs, bricohebröd, ost och rucola. 

Att kunna få vara en del av normaliseringen!

Jag är riktigt stolt över Ovanåkers kommun som arrangerar Pride för andra året på rad. Utan kommun, alla sponsorer och Ulla-Marie Nilsson skulle det inte ens gå. 

Det betyder jättemycket att just Ovanåker arrangerar en Pride. Vi som är född och uppväxt i dessa småbyar vet hur jävligt det kan vara. Att både vara en del i det hårda klimatet men också se och höra hur folk beter sig med kommentarer, blickar och en massa fördomar. Pride stärker arbetet och lyfter upp så det kan bli bättre.  Det blir bättre men det beror också på vem du frågar. 

Pride är absolut inte bara glädje utan det är med största allvar och en påminnelse på varför vi har en Pride. Vi skapar idéer hos företag och föreningar engagerar sig lite extra just under några dagar. Det är viktigt att se sitt att företag och personer som är nyckelspelare i samhället är med och ställer upp. Det kanske är just han/hon som önskar prata med chefen på det företag som är med och stöttar och vill berätta om sin partner inte är en man eller kvinna utan han/hon semestrar med sin likasinnade sambo. Sånt är minst lika viktig att kunna dela med sig av på sin arbetsplats som du ägnar minst 8 timmar på. Att kunna få vara en del i normaliseringen. 

Kom ihåg att alla kan inte få vara delaktig i en Pride eller ens prata om ordet. Några hinner inte ens närma sig en festival eller någon annan är på väg. Är du dock i fel stad,

/land och någon har fått höra på ryktesväg att sin ”vän” är på väg. Det skulle kunna bli det sista. Över att få uppleva frihet bara för en stund.

Fredag 18 augusti kan vara bland dom viktigaste dagarna på året för just dig.
Its gett better

Beställ ett bord för fyra men kommer fem i sällskapet?

ko….Jag har tagit emot så många härliga telefonsamtal och det ena är lustigare än de andre.
En gäst ringer och frågar om bord tills i morgon och jag berättar att det är fullt
– Men finns det inte en lite plats bara för oss?
Tyvärr inte men det finns plats för barhäng som ni är varmt välkommen till.
– Så då går det inte att ordna en liten plats alls?
Undra vad det är för liten plats dom önskade?
En minipall för 3 personer?

Några kan komma i sällskap fem men har bokat för fyra. Sällskapet tänker inte på att barnet behöver någonstans att sitta? Eller ska gäster sitta på varandra? Nåja. Det här är bara en bråkdel av härliga telefonsamtal en får ta emot…..

Tillåt gårdsförsäljning för en levande landsbygd


cenJag och Magnus Svensson, distriktsordförande centerpartiet i Gävleborg har tidigare skrivit en artikel om ja till gårdsförsäljning av öl och vin. Nu har Magnus och Kristina Yngwe (C) miljöpolitisk talesperson och vice ordförande riksdagens miljö- och jordbruksutskott tillsammans skrivit en bra debattartikel men utan mig. Inte bra. (Skoja)

Debattartikel: ” Sedan 2012 tillåter Norge gårdsförsäljning vid sidan om Vinmonopolet. I två decennier har Finland tillåtit det utöver alkoholmonopolet Alko. Det som ofta beskrivs som ett hot mot folkhälsan och Systembolaget är i själva verket en katalysator för att få lokala och regionala entreprenörer att blomma ut till fullo. Det är dags att Sverige tar till vara på svenska alkoholproducenter och tillåter gårdsförsäljning vid svenska bryggerier och vingårdar.

Sedan 1990-talet har den svenska, inhemska alkoholproduktion växt rekordartat. Intresset för lokalproducerat öl och vin är större än någonsin. 90-talets dryga 20 mikrobryggerier är idag dryga 250. Men det går fortfarande inte att sälja öl och vin till besökare på plats, något som begränsar verksamheten radikalt. Genom att tillåta försäljning till besökare på gårdar och bryggerier skulle konnässörer och entusiaster få möjlighet att köpa med sig dryck och på samma gång stärka svensk turistnäring i hela landet.

I grund och botten handlar det inte om att utmana Systembolaget, utan om att låta smakupplevelser i turistnäringen också involvera alkoholhaltiga drycker. I kombination med visningar och provsmakningar borde man ha rätt att få sälja en flaska eller två av drycken som tillverkas på plats. På samma gång skulle det betyda mycket för att få turistnäringen att växa, när lokalproducerat öl och vin bara blir mer och mer populärt. Det handlar inte om försämringar för folkhälsan, utan om förbättringar för landsbygden och turistnäringen.

För svenska vinodlare och bryggare som idag säljer egenproducerat vin eller öl skulle gårdsförsäljningen kunna skapa många nya affärsmöjligheter och därmed fler jobb. Som ett första steg i att tillåta gårdsförsäljning i hela landet arbetar Centerpartiet för att gårdsförsäljning ska kunna tillåtas på försök i några utvalda län. På så sätt kan vi hitta en väg som möjliggör för gårdsförsäljning utan att utmana Systembolaget.

Sverige borde inte låta en stelbent lagstiftning stå i vägen för en bransch att utvecklas till sin fulla potential. Låt oss därför tillåta gårdsförsäljning. Kan Norge och Finland så kan Sverige också.”

Kristina Yngwe (C) miljöpolitisk talesperson och vice ordförande riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Magnus Svensson (C) distriktsordförande Gävleborg och gruppledare för (c) i Söderhamn

> Det är dags att Sverige inför gårdsförsäljning nu

 

Sverige har blivit ett sämre land för asylsökande hbtq-flyktingar

Foto: Privat Källa: Metro

Foto: Privat
Källa: Metro

Jag älskar när Stockholm Pride drar igång. Möjligheten att få träffa på fina människor är stor och några träffar jag bara på då festivalen drar igång vilket är både tråkigt men samtidig fint. Det känns liksom som att vi sa hej till varandra häromdagen och inget är förändrat.

Claes Nyberg är en man som jag har träffat på genom året i olika rum och sammanhang. Claes har ett gediget register bakom sig som ni kan läsa på linkedin. Som jag bloggade tidigare om så är Claes Nyberg (C), ordförande i Centerpartiets hbt-nätverk. Jag supportar Claes och Johanna Jönsson (C), migrationspolitisk talesperson i denna artikel. Som arrangör för Söderhamn Pride, Edsbyn Pride och deltagare för Bollnäs Pride och vice ordförande för RFSL Hälsingland så är detta en självklarhet att lyfta upp så många som möjligt får ta del av varje ord.

Jag har haft privilegiet att få ta del av positiva beslut som vi har kämpat för i Söderhamn. Den glädjen är helt enorm och den uppskattningen vi får tillbaks. Jag skriver vi för på RFSL Hälsingland så är det Maria Hansson som har skrivit dom flesta handlingarna till Migrationsverket och jag har stöttat på andra sätt genom att finnas, se till att personer kommer ut i samhället, söka arbete och hjälpa till med kontaktnät. Alla detaljer är viktiga.

jag brukar ofta säga att vi får inte glömma bort någon eller något och det gör inte jag heller men däremot bör en påminna andra hur känsligt och jobbigt det än är. Ja till förbättringar i asylprocessen.

Läs: Sverige har blivit ett sämre land för asylsökande hbtq-flyktingar