Önskar er en fin helg!

2Dags för helg. Jag lägger undan allt arbete tills på måndag. Det finns säkert en massa saker som en går miste om för att ”man inte har koll på ” å andra sidan vet jag själv vad jag ska ägna min tid åt. Jag stör mig över att jag frenetiskt har ägnat timtal åt ingenting egentligen. Det blir desto roligare med oöppnade mail, bilder helgen och andra saker att skåda när jag är tillbaks. Förövrigt gjorde jag helt tvärtom i förmiddags angående inlägget nedan. Usch.  Det har däremot varit härliga veckor med resa till NY och Småland.

En punkt i livet!

Det är så härligt att kunna känna och se att en inte om ögat inte hela tiden har koll på mobilen. Tidigare så hade jag mobilfria söndagar, hur skönt som helst. Det finns liksom ingenting som är så viktigt än en själv och sund vilodag med fokus på mycket annat. 

En vilodag kan betyda alltifrån långa promenader i tystnad eller samtal om vardagliga sysslor, livet, laga storkok, ta en sväng mot något favoritställe med mobilen liggandes hemma. 

Det är nog mest det jag kan sakna, att ägna tid till en själv och inte titta varannan timme om någon har mailat, skickat upp en bild eller något annat. Det kanske blir lätt så om det inte finns något annat eller om andra inte har samma inställning. 

Jag själv skulle kunna klara mig utan mobil helt och hållet. Jag stör mig över att den läggs upp på middagsbord, folk sitter med den upptryckt vid caféer, vid möten då andra pratar eller går omkring på stan så man kanske missar det som går förbi. Det är så nonchalant.

Det är nog en punkt i mitt liv där jag börjar uppskatta tid på ett helt annat sätt än tidigare. Jag känner själv hur skönt det är att kunna stänga av, att inte stressa fram, saker behöver inte hända direkt eller bevaras på stört.

#vuxenpoäng ?

Ays resa

Bild: svt.se

Bild: svt.se

Jag har tittat lite på Dövblinda Ay som ger sig ut på sitt livs äventyr. Jag tycker programmet är bra men framförallt viktigt och intressant. Det jag blev mest upprörd över det jag såg senast är att dövblinda inte har rätt till en hjälpande hand när det ska handlas enligt LSS? Är det verkligen sant? Hur sjutton kan en inte bevilja ledsagarservice till det?

KARAOKE PRIDECOMPETITION 2/6 – 2017!

För för första gången kommer ingen mindre än artist och körledaren Jamina Jansson hålla i en stor Karaoketävling i samband med Söderhamn Pride.

Vem blir årets första Pride-karaokesuperstar? 

Ta chansen, för vi vet att det finns fantastiska, underbara och modiga röster ute i vårt avlånga land som kan vallfärda mot en karaokescen.

1:a vinst

Presentkort på en lyxkryssning med Birka Cruise, inkl frukost (värde 3 150:-) 

Tid: 21.00-23.00

Plats: Stora scen,  Strykjärnsparken

Tack till: Birka Cruise 

https://www.birka.se

Att löpa häck, riva alla hinder, men ändå vinna 1/6

Niklas Arleryd är en av nyheterna inför årets upplaga av Söderhamn Pride. Den 1 juni är alla välkomna att lyssna till föreläsningen – Att löpa häck, riva alla hinder, men ändå vinna. 

När Niklas växte upp i Söderhamn upplevde han nästan vad man kan kalla ett ”dubbelliv”. Samtidigt som han var mångas förebild och inspiration så var han också mångas mobboffer. Att dansa som kille var i mångas ögon, långt ifrån”rätt” i den här staden. Det fick han lära sig ganska snabbt. 

I Niklas föreläsning ” Att löpa häck, riva alla hinder, men ändå vinna.” berättar han om hur det var att från en dag bli gratulerad för att han åter igen hamnat på första sidan eller vunnit ett VMguld, till att nästa dag bli nerkastad från en skateboardramp för att han som kille dansar. Han berättar om hur han kommer ut som homosexuell och om hur och varför det var så lätt för honom. Han berättar hur han från dag ett, stenhårt dedikerat sig till att alltid nå sina mål i livet, trots motgångar och hinder.

Han berättar helt enkelt hur det är -att löpa häck, riva alla hinder, men ändå vinna.

Torsdag 1a juni, kl. 14.00 Niklas Arleryd föreläser i Söderhamn. 

Plats: Stadsbiblioteket

Det bra möte i Bollnäs!

En Pridebild från Rådhuset i Söderhamn

En Pridebild från Rådhuset i Söderhamn

Det var ett bra möte i Bollnäs inför deras första Pride. Jag fick för nån någon vecka sen en förfrågan om jag ville vara delaktig lite mera än tidigare. Jag vet inte varför jag tackade ja? Jag vet faktiskt inte?

Det har i alla fall varit bra möten och bra konversationer mellan olika enheter vilket är en underlättnad för detta viktiga arrangemang med föreläsningar, underhållning, kringliggande event och parad. Det är många uppgifter som är checkade och det roligaste just nu är väl att kommunen redan har köpt in flaggor och kommer att flagga i samband med Pridefestivalen hälsade idag kommunchef Anders Johansson.

En annan tanke som har slagit mig flera gånger om är scenen på Brotorget i Bollnäs. Tidigare genom åren har det funnits en perfekt scen. Där har min syster uppvisningsdansat med Tomas Krantz dansskola. Sen revs scenen, varför vet jag inte för den scen som finns nu är bara snygg upptill men inte ett dugg praktiskt för att göra artister och andra underhållare synlig om du inte står längst fram.

Den nya scenen är inte alls uppbygg till någon höjd om ni frågar mig. För varje evenemang bör en hyra in extra trall om inte publiken ska servas med styltor. Det här handlar inte om att jag är kort utan det handlar om att man bör tänka till en extra gång angående scenbygget. Om ni frågar mig.

Ett privilegierat problem!

10Jag har ett par angelägna problem vilket i för sig är ett privilegium men ideellt arbete lönar sig ibland beroende på vad det gäller matfotografering.  Jag har ett par erbjudanden på deltid, sommarprojekt och heltid om vi kommer överens angående det mest väsentliga.

Jag har tidigare gjort mitt halva yttersta på dom flesta av ställena. Varför jag inte har gett av hela mitt engagemang för verksamheten är för att mitt heltid på HVB-hem har krävt 210% foukus samt så arbetar jag med tre ideella-projekt och marknadsförare för ett par handfulla verksamheter.

Nu kan jag koppla bort ett par punkter på checklistan så det är upp till mig att skriva ner samt önska det jag kräver i gengäld på vad jag kan göra. Här finns det utmaningar och begränsningar men dom begränsningarna kanske man kan nyttja till något bra? Saken är att företagaren är väl medveten om att jag kanske skulle tröttna eller tycka att stället är för litet. Jag vill ju arbeta med event, fester och mingel.

Jag väntar dessutom på en tid till en intervju som eventuellt skulle kunna passa mig och dom jag ska arbeta med. Men? Vet ni vad det första jag ska göra till helgen? Bara stänga av allt och inte ens vara tillgänglig.

Måndag. 

Ensam på väg till Bollnäs med hjärnan full av funderingar på vad som är viktigt och värt något här i livet. Den frågan har jag ställt mig många gånger och flera gånger har jag prioriterat märkligt. Tänk om jag bara skulle skita i allt och låta allting förlita sig på att någon annan gör? Det är måndag och jag har så mycket på agendan att göra men så lite tid. På något sätt är det ändå glädjande med olika känslosamma stormar som dyker upp. Jag andas, lär mig och fokuserar.