Frukostdags snart?

Tänk att jag alltid går och väntar till en rimlig frukost-tid på lördagsmorgon nu när jag inte förbereder buffé på jobbet. Varför kan en inte bara äta nu och sen är det klart? Då blir det tidig lunch, tidig middag och godnatt?

Fredag mot lördag

Nu är det äntligen lördag och som jag har längtat?  Lördag är min ätardag vilket menas att jag äter något onyttigt. Hela veckan har gått bra. Jag har ätit lunch med måtta och håller fortfarande frukost och middag lite mer minimalistiskt. Det har gått trögt men det börjar ta sig. Nä. Jag är inte tjock men kan inte folk sköta sin egen hälsa innan kommentarer hur andra ska sköta sig?

Fredagskvällen har varit skön. Hemma, ätit omelett, druckit äppelvatten och tittat på Skvalan och någon sjukhus -serie. Nu är det dags att sova för i morgon ska jag upp tidigt eller som vanligt rättare sagt.

Att bli uppmärksammad!

image

Att bli uppmärksammad för det en skriver, gör och uppmärksammar är så himla stort och betydelsefullt för mig vilket gör att Cornsfood givetvis återkommer flera gånger om. Det här är uppskattning på det jag älskar och är bra på. Det är dessutom ett inlägg som har fått mest spridning av alla inlägg. Tack!

Mason jars!

image

Dom här mason jars är perfekt för utflykt, picknick eller bara att ha hemma. Här är mason jars fylld med vatten, citron och citronmeliss. Passar bra för senare bruk i natur för dessert eller annan förtäring.

image

Lilla K

image

Idag besökte en del av Cornsfood restaurang Lilla K i Bollnäs. Denna stad lever verkligen upp kroglivet med utbud på bra mat. Det finns såklart pizzerior här också men inte i samma utsträckning som i andra kommuner?

image

image

image

Här finner du härliga bullar, kakor och andra bakverk som är fyllda med härliga sötsaker.

image

Bröd bakat på vassle och råg som serveras till dagens lunch. Soppan var tyvärr inte laktosfri. Jag är så sjukt bortskämd med min egen service. Vi serverar allt laktosfritt samt mjölfritt och glutenvänligt. På en del krogar förväntar jag mig inte mer än vad fasaden visar. Just saying.

image

image

image

image

Här äter du en kötträtt eller fisk samt vegetariskt,  soppa eller bara från grönsaksbordet.

image

image

Vatten,  bara rent vanligt vatten.

image

Öppettider på restaurang Lilla K i påsk!

Vilket skitställe !

Ni vet känslan då du verkligen känner avsky eller är riktigt irriterad över händelser eller reaktioner du inte har räknat med, den känslan.

Jag som länge har haft min blogg som dagbok har tappat fokus eller så har jag funnit något annat som är viktigare än att skriva argsinta dumdristiga ord.

Ibland vill jag bara basunera ut min besvikelse på goda människor som inte alls följer regelboken eller omskrivna regler. Hur dessa personer bara kan få bete sig och bli hyllad, för utåt är det gudsgåvor.

Inom den lilla viktiga skaran ljuder det annat i bjällran. Ganska sjukt men jag tror att det är ett ”normalt” beteende inom alla områden.

Jag tänker att nu jäklar ska jag verkligen vomera ut hur illa jag känner att det är men för vilket syfte och för vems poäng. För mig som bara är arg eller för folk som inte alls har den bilden?

Jag skriver ofta att ”för några år sedan”. För några år sedan hade jag inte ens funderat på mitt agerande. Jag hade nog inte ens insett vilket fel jag gjorde.

Idag funderar jag mer på vad är det som gör mig så arg eller irriterad. Är det mitt betende eller den andres? Och om det inte är mitt,  vad kan jag göra för att förbättra.

Genom att förstöra och skriva lögner som det blir i andras ögon är inte en lösning men att skriva hur jag kan vända på ett problem till något bra är en annan. En bättre framgång mot att tänka större, bli bättre och bli mer medveten om betende som för mig inte okej men för andra ”normalt”.

Jag tänker att det går att omförvandla. Jag gör det. Hur gör du?

Bollnäs kulturkrog

image

Idag besökte jag Bollnäs kulturkrog för lunch och det var överförväntan. När jag äter lunch har jag inte så mycket krav eller hur det ska vara men efter besöket på kulturkrogen så bleknar allting annat på både gott och ont.

image

Jag är som jag har skrivit tidigare imponerad över service och den goda maten som aldrig misslyckas i mina ögon. Vad är det Pär Johansson så bra som verkligen sätter pricken över i:et på allt?

image

image

Grönsaker från dom bästa lokala producenterna och nybakat från det härliga köket.

image

image

image

Det här härliga tunnbrödet går även att köpa nybakat på Växbo bageri under sommarhalvåret.

image

image

Karré, torsk och fläsk från närproduktion på lunchmenyn denna dag. Varje dag serveras 1 kötträtt, fiskrätt och veckans vegetariska.

image

Det stora salladsbordet lyser med smaker från VäxboKrog och det är makalöst. Jag försöker verkligen hitta något konstruktivt att gnälla på för något måste ju mellanmjölkens land gnälla över? Inte jag. Jag säger f.ck jante och Bollnäs kulturkrog är i särklas Sveriges bästa lunchrestaurang. Eller snarare alacarte lunch med högkvalitet och bra service.

Check.

Blev bjuden på lunch!

Idag blev jag bjuden på lunch. Rätt överraskande men ändå så fint. Glad och tacksam för uppskattning och glädje. Det kommer alla långt med. Speciellt när du minst anar det och där du inte förväntar dig. Självklart kommer jag tillbaks men inte för att jag blev bjuden utan för att maten och servicen är den bästa. Som alltid.