SM-veckan – Vinter 2017?

image

Jag hörde att Söderhamns kommun har blivit kontaktade av Sveriges television (SVT), Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska skidförbundet (SSF) för att höra om kommunen tillsammans med berörda föreningar är intresserade av att ansöka om att arrangera ”SM-
veckan Vinter” 2017.
Det vore riktigt stort om det blev av? Redan förra året arrangerades Friidrotts-USM samt handikapp -SM och i år Friidrotts-SM på Hällåsen i augusti. Alla dessa evenemang är bra för länet och väldigt roligt.

En fin förmiddag!

image

Det var en fin förmiddag. Jag får inte glömma bort det fina mitt i allt mörkt. Under några veckor har jag mått pyton. Det var rätt längesen sist och det bör väl vara upp och ner?

Idag känner jag verkligen hur ensam jag är om jag inte väljer utgång. Det är det sista jag behöver nu. Krogmiljö i all ära men inte nu. Däremot är den här känslan olustig. Att vara ensam i den lilla stad som bjuds.

Det blir nog bättre i morgon? Det var en fin förmiddag!

#vattenlöftet

image

Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. I världens fattigaste länder dör 1 000 barn varje dag för att de saknar tillgång till rent vatten.

Avstå från ditt flaskvatten och välj istället att lägga pengarna på att rädda barns liv. 100 kronor renar mer än 10 000 liter vatten. Jag har tagit Vattenlöftet och utmanar er att göra samma sak!

Klicka vidare: Se vattenlöftet du med!

Hälsingland och Mohed i fokus!

image

Foto: Tomas Larsson (sportchef: Moheds damfotboll )

Det är roligt med idrott och bra för hälsan. Laganda och teambuildning skapar glädje, gemenskap, demokrati och delaktighet. Det är också några få värdegrunder som svensk idrott ska vila på enligt Riksidrottsförbundets idéprogram.

Ser det ut så i verkligheten och för alla? Många ungdomar idag känner sig begränsad för vad det kan komma ut med och tala om. Det är obehagligt i omklädningsrummet och kan vara på plan eller utanför träningsplatsen. Det låter överdrivet men det är så verkligheten är för många.

Vi behöver förebilder och vi har väl några flera nu än tidigare? Kajsa Bergqvist,  Anton Hysen, Anja Pärson, Robin Johansson,  Anna Benson, Jessica Larsson, Sthlm Snipers, rygby Devilants,  Sthlm Beserkers, Ian Thorpe och Helena Hugosson för att nämna några.

Idag känner sig ändå många att idrottsvärlden är en plats där de känner styrka, frihet och hopp. Något som är riktigt glädjefyllt. Men det är även en plats som är rå och en norm som kan vara oerhört tuff.

Därför behöver vi personer, organisationer,  och lag som stärker våra positioner på ett sätt som inte gör det obehagligt utan vi är vilket märke som helst men som betyder lite extra.

Vi har alla ett ansvar för att verka för alla och att just du ska känna dig välkommen inom idrotten.

Att Moheds damfotboll kommer att vinna alla sina matcher med RFSL Hälsingland loggan på matchkläderna är att ta ansvar och förmedla kraft för att just du bör känna sig välkommen att börja spela,  träna och känna dig öppen för vem du är.

Kärlek på tävlingsplan? Ja, Kärlek till det du älskar, drömmer om, vill satsa på och något som får dig att må bra . Att få känna inkludering och att ditt lag tar ställning. Det är verkligen att göra det här lilla extra utan att ens egentligen behöva göra något.

Om lag och enskilda personer skulle förlora, spela oavgjort eller vinna på Walkover så har laget ändå vunnit respekt och att stå upp för den som känner sig exkluderad.

Det är inte meningen att vi i samhället ska vara en del av att drömmar krossas. Vi ska se till att vara med på mållinjen och stötta. Heja Moheds damfotboll.

Se tidigare. Elitlag hbtq -satsar: expressen.se

Söderhamns mest välkända konditori!

image

Söderhamn i Hälsingland har i år hedrats med en egen pride-bakelse från ett av Söderhamns mest välkända konditorier.

Söderhamn Pride ser det som en stor ära att TeWe´s konditori på detta sätt väljer att ta ställning för att visa vikten av mångfald och inkludering i samhället.

Några kronor från varje sålt bakverk ska gå till RFSL Hälsinglands organisation som jobbar med hbtq-frågor.

Pridebakelsen är precis som allt annat på Tewe´s hembakat och gjord från grunden.

Det är så otroligt härligt när företagare i Hälsingland,  Söderhamn som är
öppna för alla människor oavsett läggning, etnicitet och könstillhörighet och som vill skapa de bästa och bra möten för mat/Fikagäster ställer sig bakom allas lika värde.

Idag vet dom flesta aktörer att
HBTQ (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer) personer är en mycket köpstark målgrupp och folk drar folk.

TeWes Konditori stärker sin personlighet genom samarbete tillsammans och där vi kan stärka varandra vid speciella evenemang, festivaler och andra samanhang där vi kan vara ett gott föredöme alla.

image

En fin start!

image

Då sparkades dagen igång ganska tidigt och kaffet är i magen. Lite segstartat och jag önskade jag kunde sova nån timme till. Att sova är bra men inte för länge eller mycket. Livet är för kort att sova bort timmar då solen går upp och en promenad är mer värt än min kudde. Snart lunch?

Lite fotbolls-snack!

image

Jag gick igenom lite klipp och bilder som längre inte är intressant. Tänk hur involverad jag ändå var för min egen del. Jag sparade tabeller,  följde allsvenskan och dom jag hade som idoler.

Två av killarna på bilden gick jag med på Domus sport fotbollsskola i 6 år. 3 blev proffs. 1 stannade kvar i Söderhamn och två ut mot världen efter Norrköping och Halmstad. Det andre proffset spelade då inte med Söderhamn och är därmed inte på bild.

Jag saknar fotbollen. Kanske dags för den sämsta nivå i korpligan?

Nyheter & kaff

image

Det här var inte helt fel utsikt att vakna till en måndagmorgon. Jag hade förvisso varit vaken ett tag men nu när jag tittar på klockan är den straxt efter 06.00 och jag trodde siffrorna stod efter 07.00? 

Godmorgon!