Lite kläder skänktes idag!

image

Idag skänkte jag 3 påsar kläder om något nu skulle passa. Blir det något över så finns hela Campus på vårt område. Människor som bor där nu kommer väldigt tunt klädd eller endast med det dom flydde i. Människorna där hittar inte till stan eller kanske inte ens har ork att leta sig ner. Då får kläderna komma till dom.

Jag ser hur folk säljer kläder på nätet. Byxor,  tröjor, skor och annat från 10 kronor och uppåt. Fine. Jag förstår att det finns människor som knappt har råd med mjölk eller 1-3 måltider om dagen oavsett etnicitet. All respekt och förståelse.

Jag kanske också behöver den här extra pengen men jag vet också vad en värmande tröja betyder i det långaloppet. Vet du?

image

Inför Transgender day of Remembrance 20 november!

image

I morse hade jag ett bra telefonsamtal med en person som jag hoppas återkommer till mig lite senare i veckan. Det hänger nästan på det beskedet men om inte annat så får en tänka om och ta en annan väg.

Jag är ganska trött, krossad och ledsen men denna dag behövs. Jag behöver dagen. Jag behöver jobba med detta för att stärka mig själv och inte för alla andra. Dagen i sig kommer självmant och jag hoppas vid min gud att någon kan känna det här lilla extra. Att vi uppmärksammar och låter alla bara för en dag som behöver detta, känna att det är för dig.

Det är inte lätt att vara född i fel kropp. Det är inte lätt att leva med att känna något inte stämmer. En sak som för dig är självklar men för andra helt främmande eller oförstående.

Den här känslan då folk tittar på dig som om du var en vandrande grön gubbe eller där människor tar avstånd för att dom inte vet. Vet hur en ska bete sig eller bemöta. Kille eller tjej, man eller kvinna. Vad är du?

Att jobba med alla dessa ständiga påminnelser är lärorikt men fruktansvärt jobbigt.

Den här processen när du ska prata om finansiering och självaste dagen. Att nämna att människor idag tar livet av sig, försök till självmord eller blir misshandlad,  mobbad och hånad just för att en är född i fel kropp.

När meningarna går som på räls. När meningarna låter som om jag inte har gjort något annat än förklara och där jag pratar som om det handlar om mig.

Gråten sitter i när människor ger mig svar att det inte är viktigt för deras företag att synas med i dessa sammanhang. Jag köper det.

För många företag är det inte viktigt. En bilförsäljare har inget behov med att synas på ditt närmsta bageri där du ska ska kränga bullar. Men det viktiga är att förstå, att lyssna och höra på att det finns folk i din närhet som är i behov med att få känna sig stärkt. Att få en liten puff för arbetet.

Jag jobbar inte för den här dagen för att stärka alla andra. Jag jobbar även med den här dagen för att stärka mig själv.

image

Se: Söderhamns kommun

Se: sverigesradio.se (P4.se)

Chotor asti?

– Chotor asti? = Hur mår du?
– Ma khub astom, tashakaar = Jag mår bra, tack.

I natt när jag hade ett jourpass så försökte jag hitta en bra ordlista med översättning från dari till svenska vilket är enklare sagt än gjort men det finns.

Det blev ett glas chai med en bit bura. Khudah hafiz = hej då!

image

Lite design med lastpallarna

image

Häromdagen samlade jag ihop pall som vi fick. MJ hade börjat måla och jag fortsatte idag. Det är inget bestämt att det kommer att se ut så här men det är en bra början om det känns bra för alla.

image

Det ska köpas in lite kuddar och annat som vi kan designa med inför hösten. Jag la över en matta som duk men en träskiva vore bäst. Vi får se hur det hela utvecklas. Det ser mysigare ut nu än vad det gjorde innan med två helt vanliga bänkar, tycker jag.

image

image

image

Mickelmäss med häst och vagn!

image

Det var dags för Mickelmäss med MG och ungdomarna. Jag vet inte om vi kom sent ner men det var typ bara 4-5 bord med närproducerade lokala råvaror samt lite hantverk. Vi strosade genom stan och tillbaks för att åka häst och vagn runt Audiovideo och Eat & Meet. Det var upplevelsen och inte tiden som avgjorde.

image

image

image

image

image

Vi besökte Erikshjälpen och tittade runt. Tanken var att vi skulle spela biljard men det var stängt för oss och på bowlingen vankades det tävling. Det hela slutade med att vi gick hem och på vägen samlade vi kvistar för eldning.

En liten nallebjörn!

image

En liten tjej går runt och leker med en pinne. Hon kommer till vår eld och tittar, småpratar lite på dari och fortsätter leka med pinnen. Jag springer in och hämtar en nallebjörn, en vit med hängslen. Medans jag gör det hämtar en ungdom ett korvbröd, täljer snabbt ihop en grillpinne och grillar kycklingkorv som hon får. Nallebjörnen kramas om hårt och hon får korven, hon går med nallebjörn i hand och korven i andra och sätter sig på bänken med ryggen emot oss. Nallebjörnen får sitta framför henne medans hon äter.

Hon kanske sitter på bänken i 30 minuter. Det är så många tankar som far runt i min skalle. Bara nån timme innan fick jag reda på att ca 40 nyanlända är på väg och en stor gymnastiksal är redo för övernattning. Vad håller jag på med? Ska världen vara så här? Jag. Går. Sönder.