Idrott förenar inkludering och samarbete i grupp

Jag är förbannat less på ordet integration. En del använder sig av det ordet som om det vore ett facit och en bekräftelse på något en inte känner till. 
Jag själv vill använda mig av ordet inkludering där vi pratar om optimala och gemensamma lösningar tillsammans för sin egen utveckling. Jag möter dagligen människor som frågar mig varför skolan är så uppdelad med grupperingar. Över allt är det svenskar tillsammans men i grupper. Varför kan vi inte få vara med? Alla får säkert vara med men det är svårt att inkluderas om språket är svårt och kommunikationsarbete inte alltid räcker till som ensam individ. 

Att gruppera ungdomar till särskilda klasser kan vara bra men försök undvika och låt det vara en kortvarig undantagslösning. I vissa avseenden kanske det inte finns andra möjligheter men på skolschemat kanske en kan blanda idrott tillsammans med varandra utan att göra det till en grej.

Idrott förenar och skapar gemenskap och bra samarbete i lag. Så länge vi inte gör inkluderingen till en grej så blir det bra. 

På onsdag börjar Farmen 

Alla sådana här dokusåpa-serier som jag följer börjar nu. Jag vet inte varför jag precis har börjat men det började för något år sedan. Hur? Det minns jag inte men Farmen och Paradise Hotel är väl det jag kan tänka kan mig. Det känns så enkelt att hänga med när en inte orkar tänka på något annat.

Torrt hår?

Jag får lite tix och önskar jag vågade gå fram och säga till hen att lite hårolja från Davines eller Wella skulle vara bra för håret å andra sidan vill en ju inte såra för hur skulle jag själv ta det beroende på humör och känsla för dagen?

Att kolla upp där du går?

Idiotjävlar. Ursäkta uttrycket men varför går folk med sin mobil på vägen och stirrar ner på telefonen och går samtidigt. Har inte en endaste koll på om nån går framför eller om det kommer en bil. Skyll er sjölv om ni blir påkörd eller om nån går in i er hårt. Respektlöst.