Findus nyhet – Ostschnitzel

Jag har blivit så oerhört slapp eller så är det bara engångsföreteelse. Det är också lustigt att jag just köpte Findus av alla märken. Inte för att det är fel på märket utan att jag köpte schnitzel. Jag tycker inte ens om schnitzel men det här smakade helt okej med lite extra salt, peppar, vitvinsvinäger i såsen och en extra touch på dragon. För det har väl alla på i backfickan? Dragon och vinäger? Det hade inte jag men jag drömde mig mot den godare smaken och gjorde maträtten lite extra god för min egen skull.

Maxida Märak

Den här låten här så oerhört bra. Jag lyssnade på Maxida för första gången för nån vecka sen och det är helt magiskt. För att inte tala om Mando Diao ft. Maxida Märak med Love last forever på Idrottsgalan 2015.

Att sminka sig på tunnelbanan!

Jag förundras och imponeras av människor som kan sminka sig perfekt snygg på tunnelbanan. Det blir raka linjer, pudret och markeringarna sitter i mina ögon bra. Frågar en personen i fråga så skulle hen förmodligen säga att det blir inte lika bra som hemma framför spegeln. Jag kan nästan garantera att jag inte skulle ha sett någon skillnad.

Xanté på Bara Schlager

På den senaste Schlagerfesten på Kolingen serverades bubblande och friska smaker på Xanté. Jag som inte är så förtjust i bubbel konstigt nog älskade detta. Det blev så friskt och härligt när flaskorna hade legat i champagneskålen fylld med is.

I Xanté Sparkling & Pear har päronlikören Xanté av belgisk börd blandats med ett friskt mousserande vin från Emilia Romagna i Italien. Xanté introducerades på den svenska marknaden redan 1994 och har sedan dess varit en favorit på den svenska marknaden. Xanté Sparkling har en alkoholhalt på tio procent och en låg sockerhalt. Vinet innehåller bara 40 gram socker per liter.

Xanté Sparkling & Pear passar att dricka som den är eller till söta efterrätter. Det mousserande vinet serveras välkylt eller gärna med is i glaset.

Produktinformation
Xanté Sparkling & Pear
Artikelnr: 77569
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 10%
(Finns såklart även alkoholfritt bubbel) Pommac?

Las Moras LOVE – till vinterns myskvällar

Fira kärleken till livet och vännerna. Las Moras LOVE Cabernet Sauvignon passar perfekt till vinterns mysiga middagar och fester när du vill sätta kärlek och vänskap på agendan. Las Moras LOVE är ett fylligt rött vin med hög koncentration av tanniner och resveratrol – båda omtalade som afrodisiaka, alltså kärleksförhöjare. Vinet passar mycket bra till exempelvis mör rådjurssadel, smakrik marockansk lammtagine eller mogna ostar på ostbrickan. Las Moras LOVE har en lätt syra som balanseras upp av mörka frukter och funkar även till revbensspjällen på julbordet. Smaken är fyllig med intensiva inslag av mörka bär som körsbär och svarta vinbär och i eftersmaken märks viss kryddighet tillsammans med vaniljtoner som harmonierar.
 
Las Moras LOVE Cabernet Sauvignon är gjort av 100% cabernet sauvignon-druvor från Finca Las Moras vingårdar i Tulum och Pedernal Valley som ligger i staden San Juan, Argentina, på en höjd av 650 till 1300 meter över havet. Druvorna har handplockats och mer än hälften av vinet har lagrats på amerikanska och franska ekfat i nio månader.
 
Lanserades på Systembolagets beställningssortiment den 27 november.

Maria var första KD-politiker, som klev ut ur garderoben

Vi får gratulera Maria Hansson som kan lägga till en ytterligare titel, riksdagskandidat. Maria var
första KD-politiker, som klev ut ur garderoben och därmed kom ut offentlig som transsexuell.. Maria stod på riksdagslistan i Skaraborg, 2014. Då var hon första transperson som var riksdagskandidat.
Sen dess har Maria klättrat upp på listorna:
Första transperson för KD på en kommunvalsedel
Första transperson för KD på en landstingsvalseden
Första transperson som blev riksdagskandidat för KD
Första transperson som (stöd)medlem i KDU
Första transperson som medlem i KDK
Första transperson som medlem i KD:s Seniorförbund

Och listan kommer säkerligen förlängas inom en snar framtid. Det här kan lyfta och stärka KD inför valet och efteråt när det största arbetet egentligen börjar. Maria kämpar för  transpersoners rättigheter.
Maria Hansson är en gedigen kunskapslyftare för partiet och hennes partikamrater. Vi behöver alla någon i vårat team som är lite bättre på något och Maria är lite bättre i transfrågor och andra HBT-liknande motioner.

Ödmjukt ledarskap

Jag har inte toppbloggat på ett tag eller rättare sagt ingenting alls. Jag har för första gången haft fokus på bara ett par saker och inte hundra. Jag har börjat prioritera och inte gjort så mycket saker bara för att vara snäll. Däremot är jag fortfarande ganska naiv om det är bra eller dåligt är nog endast upp till mig att känna. Jag läser på mera om ödmjukt ledarskap, det tycker jag saknas på väldigt många ställen.

Jag känner också att jag bör vara på vissa positioner för att kunna förändra en liten detalj utan att det blir ett pekfinger på att resterande har gjort fel. Det handlar inte om att människor gör fel utan det handlar om att kunna vända en handling där individer själva känner att det är just dom som har gjort det.

Varför har jag kunnat se utanför ramen? Jag har en gång i tiden fått feedback, lyssnat och bejakat samt tagit till mig organiserad utveckling och blivit riktigt imponerad över detaljer och handlingar.

En väldigt god och fin människa i min närvaro har nu äntligen startat eget. Kan ni inte riktigt sätt fingret på vad det är som inte fungerar eller känner ni att ni inte når fram med de verktyg inom ledarskap organisationen besitter så kan ni kontakta www.mjorg.se.

Men små enkla medel kan ni vända ert företag till en helt ny vision. Jag är så fruktansvärt glad att det finns sådana här möjligheter. Ni vet väl själva att ni är er egen ledare på er arbetsplats. Så länge vi arbetar efter beslutsamhet och entusiasm samt sträva mot samma mål då blir vi en bra ledare tillsammans och kan påverka varandra på ett positivt sätt.

Hur önskar ni att det är när ni kommer till er arbetsplats, hur din chef bemöter dina kunskaper, personalen kan lyfta upp ert samarbete och ha roligt på jobbet. Det bör vara en utav det viktigaste på du lista för dagen. Har du roligt och trivs du på jobbet.