KAJSA BERGQVIST OCH MATTIAS SUNNEBORN TÄVLAR I EUROGAMES STOCKHOLM 2015

Två av Sveriges mest folkkära och främsta idrottare, Kajsa Bergqvist och Mattias Sunneborn, kommer att tävla i EuroGames Stockholm 2015. De får sällskap av bordtennisspelaren och EM-bronsmedaljören Matilda Ekholm. Kajsa Bergqvist kommer tävla i tennis tillsammans med Maria Strandlund Tomsvik. Mattias Sunneborn tävlar med Veteranlandslaget M40 på 4x100m tillsammans med Magnus Nilsson, Angel Ahola, Peter Wallin. EuroGames Stockholm 2015 går av stapeln mellan den 5-9 augusti 2015.

EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang som grundades för att motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sport/idrott oberoende av kön och sexualitet.

– EuroGames Stockholm står för ett bra budskap som behöver komma ut. Framför allt för att öka acceptansen och förståelsen, säger Mattias Sunneborn.

– Jag är jätteladdad att få tävla i min andra sport, tennis, under EuroGames Stockholm, säger Kajsa Bergqvist.

– EuroGames Stockholms främsta syfte är att jobba för alla människors lika värde oavsett könsidentitet, könsuttryck, etnicitet eller sexuell läggning inom områdena sport, kultur och politik. Att erkända och offentliga idrottare deltar och visar sitt ställningstagande är otroligt viktigt för att öka medveten för dessa frågor samt attrahera fler människor att ta ställning och besöka EuroGames Stockholm mellan den 5-9 augusti, säger Jakob Jansson, Ordförande för EuroGames Stockholm.

Information om Kajsa Bergqvist
Höjdhopparen och OS-bronsmedaljören Kajsa Bergqvist blev den första svenska kvinna att hoppa över två meter. Hon innehar med 2,06 m det svenska höjdhoppsrekordet, medan hon inomhus är världsrekordhållare med 2,08 m. Kajsa Bergqvist har också VM- och EM-guldmedaljer I höjdhopp, både inomhus och utomhus. Kajsa Bergqvist kommer att spela tennis tillsammans med Maria Strandlund Tomsvik.

Information om Mattias Sunneborn
Längdhopparen och friidrottaren Mattias Sunneborn är flerfaldig SM-medaljör i Längdhopp, men har också ett EM-guld (inomhus) och ett VM-silver (inomhus) i längdhopp på sin meritlista. Numera är Mattias Sunneborn bade personlig tränare och föreläsare och deltog I senaste säsongen av Mästarnas Mästare. I EuroGames Stockholm 2015 tävlar han med Veteranlandslaget M40 på 4x100m tillsammans med Magnus Nilsson, Angel Ahola, Peter Wallin.

Information om Matilda Ekholm
Pingisspelaren Matilda Ekholm är tidigare EM-bronsmedaljör i bordtennis. Matilda Ekholm är rankad som den 60:e bästa kvinnliga bordtennisspelaren i världen.

Information om EuroGames Stockholm 2015
EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang och grundades av European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) 1992 för att motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sport/idrott oberoende av kön och sexualitet. EuroGames arrangeras cirka tre gånger per decennium och består av ett sportsligt, ett kulturellt och ett politiskt program.

EuroGames Stockholm är öppet för alla som vill delta oavsett kön, ålder, sexualitet, etnicitet eller religion. Under 2013 utsågs Stockholm till värdstad för EuroGames 2015 där man väntas attrahera över 5 000 deltagare och 250 000 besökare från hela världen. EuroGames Stockholm arrangeras i samarbete med bland annat Stockholm Stad, Idrottsförvaltningen, Stockholms Idrottsförbund och RFSL.

Göteborgs Rapé with pride

image

Swedish Match har tagit fram en limiterad designutgåva av Göteborgs Rapé i samarbete med 7-eleven, som är huvudsponsor till Stockholm Pride 2015.

23 000 dosor tillverkas och kommer att säljas i 84 7-eleven butiker och i Swedish Match egna butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad från mitten av juli.

– Göteborgs Rapé with pride är den produkt som jag personligen är mest stolt över att ha lanserat som varumärkeschef för Göteborgs Rapé. Pride bedriver ett viktigt arbete och vi är glada över att kunna medverka genom att ta fram denna utgåva som uppmärksammar allas lika värde, säger Tove Lundgren, varumärkeschef Göteborgs Rapé Swedish Match.

Swedish Match lanserade en limiterad variant av Röda Lacket under Pride redan 2008 som var mycket uppskattad. I år har man valt att göra en pride edition på Göteborgs Rapé vit portion – den enskilt mest sålda snusprodukten på 7-eleven.

Christian Gerdes, festivalchef Stockholm Pride festival, uppskattar initiativet.

– Vi ser positivt på all koppling till Pride under pridesäsongerna och välkomnar sådana här initiativ och att företag ställer sig bakom Pride, säger Chistian.

Information Götbeorgs Rapé with pride

Göteborgs Rapé with pride är en limiterad designupplaga av Göteborgs Rapé White Large.

Göteborgs Rapé with pride tillverkas i 23 000 upplagor och går att hitta i 84 st 7-Eleven butiker, samt i Swedish Match egna butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad från den 6:e juli.
Göteborgs Rapé with pride är en limiterad designupplaga av 7-Elevens bäst sålda snusprodukt; Göteborgs Rapé White Large.

Göteborgs Rapé tillverkas i enlighet med Swedish Match världsunika kvalitetsstandard GOTHIATEK®.
GOTHIATEK® är Swedish Match kvalitetsstandard för svenskt snus som garanterar att snus från Swedish Match håller kompromisslös kvalitet genom unik kunskap och kontroll i alla led – från frö till färdig produkt.

Tacopaj till middag!

image

Idag har jag i stort sett bara ätit tacopaj. Det är ju verkligen inte korrekta mattider för mig som vill gå ner några kilon. En promenad runt blommorna och kryddorna så försvann något?

image

image

image

Dags att gå igenom dagens mail som jag med flit har låtit vänta. Det märks att det är semestertider och prioritet men jag älskar folk som kan kombinera utan att gå in i väggen eller känna stress. Det är förvisso bra att koppla av men vi gör det på olika sätt!

Fiskelyckan i Stugsund?

image

Det gick inte superbra att fiska ute i Mariehill men det finns säkert annat som nappar. Vi fick en liten fisk men den studsade mot väggmuren och tillbaks i vattnet. Min ena spinnare fastande mellan något rev så där sittet det fast en trekrok för den som behöver.

image

image

image

image

Här bytte jag till flöte och fiskade på en liten blomma för jag hittade ingen mask. Men visst är det fint?

image

En stark regnbåge och en lite mindre svagare nappade till sig färger och glädje.

image

Sällskapet testar kastmete på liten jigg.

image

image

Det är helt okej att fiska vid dessa utsikter. Det som saknades var lite baguette och en Amarone Tommasi.

#backavicky

Vi läser om det dagligen, det har blivit vardagsmat i vårt samhälle och det fortsätter överallt. Vissa uppmärksammar näthatet andra inte. Det har blivit som en vardag hos folk där en längre inte bryr sig. Ska det behöva gå så långt?

Näthat, hot och trakasserier på nätet är ett brett samhällsproblem som vi måste ta på allvar och inte rycka på axlarna åt.
Det är viktigt att du polisanmäler även om du är osäker på om det som hänt är ett brott för det gör det enklare för polisen att utreda. Jag vet att det knappt händer något men är det så grovt att det handlar om ditt liv så gör en anmälan. Det kan hända att den person som utsätter dig utsätter även andra och därmed  kan din anmälan bidra till att flera brott klaras upp.

Just nu läser jag att chef Alexander Erwik har uppmärksammat  storbloggerskan Vicky Nicole Eriksson, som under dagarna har blivit dödshotad.

Skånetrafiken kör tåg i regnbågens färger

image

Skånetrafiken kör tåg i regnbågens färger!

Från den 5 juli kommer skåningarna att kunna se ett Öresundståg utöver det vanliga.Då kommer regnbågståget – ett Öresundståg folierat i Malmö Regnbågsfestivals och Köpenhamns Pridefestivals färger och logotyper.

Tåget kommer att rulla hela juli månad och under de två festivalerna; Regnbågsfestivalen i Malmö 3-9 augusti och Pridefestivalen i Köpenhamn 11-16 augusti. Därefter kommer tåget att vara synligt några veckor till.

– Med Skånetrafiken reser alla och det gör att kollektivtrafiken ska vara öppen och välkomnande för alla så långt det överhuvudtaget är möjligt, därför känns det bra att synas i det här sammanhanget, säger Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken

Folieringen är ett samarbete mellan Skånetrafiken och Systemtext som nu ger möjlighet till ett första skånskt ”Pridetåg” i form av ett Öresundståg.

Söderhamn Pride – Stockholm Pride

image

image

I år åker RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride ner och representerar kommun. Förra året blev det inget men första året så åkte vi ner ett helt gäng. (Se tidigare artikel: Söderhamn representerar Söderhamn vid Stockholm Pride)

image

image

image

image

image

image

Alla bilder kommer från fotograf: Göran Wagneklev

Tack till Bilbolaget Söderhamn,  Kjell Englund & Clean (Navid Kabiri) som gör det möjligt för styrelsen att representera Hälsingland och Söderhamn.