Wayne’s Coffee kids 

​Wayne’s Coffee kids!

Till många barnfamiljers glädje så premiäröppnar vi klockan 10.00 nu på fredag. 

Ett måste för alla sällskap som vill fika med barn är ju såklart att få hänga med oss på Wayne’s Coffee i Söderhamn. 

Det liksom ingår i vardagen. Nu håller vi på att fixa och trixa till en lekhörna med kuddar, möjlighet till barnfilm och mycket annat.

Det kommer att finnas parkeringsplats för barnvagnar. Garanterat avgiftsfritt. 

Den stora dagen till ära bjuder vi alla barn på glass.

Edsbyn Pride 2017

​Då är det dags!

Fredag 18 augusti 2017 är det dags att för Ovanåkers kommuns andra upplaga med Pride, föreläsningar och Pridefie. 

Vi kommer att köra en stor Pridefie istället för en Parad. Vi kommer att samla alla deltagare och köra en enda stor gemensam fotofie. 

I samma uppslutning kommer vi att presentera tal och uppträdande. Samtidigt får deltagare visa upp sig på annat sätt än att tåga i en parad. 

– Vi behöver fortfarande en Pride. Vi får aldrig sluta kämpa för den som behöver. Människor måste få vara sig själv och få älska vem h*n vill. Den som säger att det räcker med Pride och att det längre inte behövs lever inte i förtryck eller jobbar med människor som har flytt från tortyr och som har fått levt sitt liv i hemlighet eller flytt från fängelse eller rädsla över att bli skjuten. Vi kanske har kommit rätt långt i Sverige men det där beror på vem du frågar och hur situationen ser ut där du bor. Det är svårare att komma ut i mindre städer och framförallt små kommuner, säger Majs Keller.

– Ovanåkers kommun arbetar med att öka kunskapen om hbtq-personers situation bland personal och Edsbyn Pride breddar arbetet. Edsbyn Pride har en viktig betydelse för personer i vår bygd, säger Ulla-Marie Nilsson, ansvarig för hbtq-arbetet på Ovanåkers kommun.

Edsbyn Pride sker fredag 18 augusti så boka in det datumet redan nu.