Varför kan människor inte bara se för vad det är i nuet?

Just nu skulle jag bara vilja sitta på en sandstrand i tystnad och endast höra bruset från vattnet. det bara ekar inombords på saker folk bara maler på och frågar om jag har tänkt på det och det och det eller det? Tro mig. Jag har tänkt på allt och lite till men mycket är inte genomförbart längre och det finns alltid något som skulle ha kunnat vara annorlunda. Varför kan människor inte bara se för vad det är i nuet. Varför?

Warrior – Official Pridelåt för Söderhamn Pride 2017

 

Det är en stor ära för oss att kunna presentera årets Prideartist. Ronja Malm, 25 år, hittade intresset för musik och artisteri efter att ha medverkat i Söderhamns sångstjärna 2004. Därefter blev det mycket fokus på sång men det var inte förrän Ronja blev antagen till projektet systrarna Gävleborg som hon började skriva eget. Det blev ett startskott för allt roligt Ronja fick vara med om
– Att få förfrågan att skriva Söderhamn officiella pridelåt på 5 års jubileet kändes både stort och läskigt. En utmaning att skriva en helt annan genre än det jag vanligtvis gör. Men jag är otroligt tacksam över att jag fick chansen att göra det. Det har varit oerhört roligt hittills och ännu roligare kommer det att bli.

Jag är jättestolta över att Ronja Malm tackade ja. Hon representerar godhet och hopp, att unga människor följer sina drömmar och tror på sig själv.

Official song for Söderhamn Pride 2017 (Written by Mattias Törnell & Ronja Malm, produced by Mattias Törnell)

Magnus Svensson, Centerpartiet, Gruppledare & Distriktsordförande inviger 29/5

Måndag 29 maj börjar vi klockan 09.00 med att hissa regnbågsflaggorna. Nån timme innan har vi börjat med att laga chokladmousse, självklart laktosfritt, cutta bär och frukt, blanda cremé till snittarna och korkat upp lite bubblor som serveras till invigningen. Det finns inget jag gör som är halvdant. Det värsta är att det alltid blir för mycket men så är det på både gott och ont.

Klockan 10.00 kommer Magnus Svensson, Centerpartiet, Gruppledare & Distriktsordförande hålla ett invigningstal.  Därefter kommer det att visas en Prideutställning som fotograferna Wagneklev, Håkansson och Karlberg står bakom. Dessa fina fotografer har bevakat Söderhamn och Stockholm Pride från olika perspektiv så det känns riktigt kul att dom bilderna får en chans att visas upp under hela veckan på Stadsbiblioteket.

Det är så fantastiskt skönt att få jobba med personalen på Stadsbiblioteket. Det finns aldrig några problem och stöter vi på dessa så löser vi allt tillsammans.

Linnéa Claeson till Söderhamn Pride 1 juni

LINNÈA CLAESSON

På torsdag 1 juni kommer ingen mindre än Linnéa Claeson till Söderhamn. För den som inte vet vem Linnéa är så började hon att spela handboll i Norrköpings Kvinnliga IK, men på riktigt blev det i IF Hellton efter att familjen flyttat till Karlstad. Hon tränade flitigt även vid sidan av klubbträningen och blev tidigt en nyckelspelare i IF Hellton. Linnéa Claeson blev uttagen i juniorlandslaget. Hon flyttade till Stockholm och började spela för Skuru 2009. I ungdomslandslagen fick hon vara med på hela resan och vara med och vinna JVM-guld 2010 och UVM-guld 2012. Claeson har spelat 31 juniorlandskamper och 28 U-landskamper. Främsta framgångarna med klubblaget är bland annat 2014-2016 då Skuru har tagit sig till SM-final tre år i rad. Hon studerar juridik på universitet vid sidan av handbollen och går sitt sista år på juristprogrammet vid Stockholms universitet. Linnéa Claeson är även känd för att vara grundare av Instagramkontot Assholesonline där hon medvetandegör sexuella trakasserier och näthat. Linnéas bemöter ofta kränkningarna hon blir utsatt för med humor och hennes inlägg har spridits över hela Sverige samt i våra grannländer. Hon grundade Assholesonline 2015 och kontot hade efter två år ca 200.000 följare. På kontot skriver Linnéa mycket om feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor, social utsatthet. Linnéa har sedan februari 2016 fått stor uppmärksamhet i media så som i TV, Sveriges Radi, tidningar, Youtube, podcasts och sociala medier i Sverige samt Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Hon har även skrivit debattartiklar om sexuella övergrepp och tagit ställning för en samtyckeslag. Hon är medgrundare av de ideella organisationerna Omtanke Stockholm för hemlösa personer och Refugee Relief för människor på flykt.  Linnéa är goodwill-ambassadör för organisationen Kvinna till Kvinna som arbetar för att stärka kvinnors rättigheter i krig och konflikter och Linnea Claeson har utsetts till framtidens mäktigaste person i Sverige av fackförbundet TCO.

Denna föreläsning arrangeras av Feministpepp Söderhamn i samarbete med Söderhamn Pride.

*Tack Wiki för källa.

Dagarna går

Herregud vad tiden bara rinner iväg. Gör den det för er också? Jag hade nästan förträngt att Bollnäs Pride avslutades förra veckan. Visst var det förra veckan? Det blev världens liv med den tillfälliga scenen. Jag var den som var tydligast att vi skulle hyra in Granströms. Det fick kosta lite mer men det var det värt för att alla ska kunna få en rättvis chans att se. Det gick ju bra. Både Landshövdingen och kommunalrådet höll tal så det var ingen fara på taket.

En bra mötesdag!

wpid-20160429_155304.jpg

Idag har det varit en riktigt bra måndag där allt bara har gått som en ”flow” genom vindarna. Jag tror dessa dagar är nödvändiga och framför allt behövlig. Ibland blir en nästan rädd när det känns för enkelt men gudarna ska veta att så är det icke.

WELLA PROFESSIONALS LANSERAR FÄRGGLAD PRIDE-PRODUKT – EIMI OCEAN SPRITZ LOVE EDITION

Wella-680

Jag hinner knappt med mina egna Pridearbeten så dyker denna fantastiska nyhet upp!

I mars kommunicerade Wella Professionals att de är stolt partner till Stockholm Pride 2017. Som ett startskott på partnerskapet lanseras en ny färgglad stylingprodukt – EIMI Ocean Spritz Love Edition. Storsäljaren EIMI Ocean Spritz pryds nu av prideflaggans färger för att fira den fria kärleken och människors rätt att uttrycka sin individualitet fritt.

En del av intäkterna går till att stödja pridefiranden i länder där alla människors lika värde inte är en självklarhet.

Den 22 maj lanseras Wella Professionals specialutgåva – EIMI Ocean Spritz Love Edition. Som en del i sitt nya partnerskap med Stockholm Pride 2017 har Wella valt att pryda en av sina mest populära sommarprodukter med Stockholm Prides glada färger. EIMI Ocean Spritz, Love Edition är en del av Wella Professionals produktserie EIMI som betyder ”jag är” på forngrekiska och syftar till att främja det individuella uttrycket och mångfald.

”Vi delar Stockholm Prides värderingar, därför känns ett partnerskap både naturligt och viktigt. Vi på Wella har en stark tro på att skönhet kommer ur mångfald och växer med individualitet. Därför vill vi ta fram en produkt som stödjer Stockholm Prides arbete med att främja självförtroende och glädje att uttrycka sig fritt” säger John Hallberg, marknadschef för Wella Norden.

En del av intäkterna går till Stockholm Prides internationella solidaritetsfond för att stödja pridefiranden runt om i världen.

”Vi har kommit långt i Sverige vad gäller hbtq-rättigheter, även om vi har en del kvar att göra, så är vi långt före andra länder. Det här är vår tjugonde festival som vi stolt anordnar. Men i många delar av världen får man inte ens hålla upp en regnbågsflagga desto mindre anordna en Pride-festival. Wellas bidrag till Stockholm Prides internationella solidaritetsfond är ett litet steg mot en öppnare värld!” säger Haydar Adelson, ordförande för Stockholm Pride.

Du hittar EIMI Ocean Spritz Love Edition på Wella-salonger runt om i landet.

Läs mer om Stockholm Prides solidaritetsfond: http://www.stockholmpride.org/foreningen/om/

Nu är jag ledsen!

Fotofgraf Husam Al Matar 1Känslan när allt bara kommer över en och det känns som att jag bara har gnällt, vomerat ut betänkligheter och inget har verkat vara bra? Jag får dåligt samvete över alla som sliter och då kommer känslan av att en inte är tacksam.

Det stämmer inte, trots att jag inte använder ordet tacksamhet i vissa avseenden så är jag stolt över det folk mäktar med. Det är inte tacksamt att arbeta med Pride eftersom det inte finns något slut.

Allt med Pride är en ständig kamp men med fina människor som är med och förändrar. Resan till det oändliga tar inte slut och arbetet mellan start och fortsättning är så oerhört jobbig beroende på vad en person har varit med om i livet.

Jag är ledsen och behöver bara gråta lite. Gråta över att det behövs, gråta över dom som inte orkar lika mycket som jag. Jag gråter också över att jag inte kan göra mera samt att det är lite sorgligt att jag gör mitt sista år i Söderhamn, för jag orkar inte.

Som sagt, arbetet och kampen kommer aldrig att försvinna det gäller bara att orka. Så. Redan. Nu. Är. Jag. Lite. Gladare.

(Samtidigt i vår värld finns det tusentals människor som aldrig kan/hinner eller får uppleva en Pride eller kärlek till sin käre)