Stenö Havsbad & Camping

image

Idag skulle vi spela minigolf ute på Stenö Havsbad och camping men jag var hungrig så vi åt först. Maten är då inte direkt inte en 4-stjärnig upplevelse.

image

En mycket tråkig fish and chips- tallrik med en citronklyfta och bearnaisesås för 115:-. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig ute på en camping där maten kanske inte har störst fokus? I min värld lagas det mat med kärlek,  smak och öga.

image

Vi önskade kyckling istället för fisk till en utav rätterna vilket var en bra service. Till detta serverades det ingenting men ni ser hur pommes frites ser ut?

image

Hamburgare är alltid en hamburgare? Om den inte är gjord på högrev från orten med fräscha och härliga pommes. Enligt mig är detta mycket osmakligt men dom hade bytt frityrolja för 1 dag sen så detta är måttet på den 4-stjärniga campingplatsen.

image

Det är om inte annat rent och fräscht med stort utbud på öl,  vin och cider.

image

Kiosken har ett stort utbud med glass, godis, chips och bra service.

image

image

image

image

Här finns fiske, äventyr, golf, skärgård, ribbåt och hur mycket annat som helst för dig som vill njuta av sommaren på en fin camping med hur mycket möjlighet till glädje med närhet till city. 

Det blev inget minigolfande för oss men sommaren är inte slut.

En ljuvlig fiskekväll!

image

Vi drog till Ljusne för att testa fisket på riktigt. Äntligen fick vi tag på mask. Vet ni vart? Macken Preem sålde medium och Large – maskar så jag köpte en ask för 45:-.

image

Det kanske inte direkt var den roligaste fisken jag ville skulle nappa men liktförbaskat fick jag upp tre på raken.

image

image

image

image

Vi fortsatte mot laxfisket men det blev alldeles för dyrt. 300:- för dagkort eller 140:- för mete. Det är förvisso inte dyrt egentligen men just nu passade sig inte priset så vi åkte in mot stan. Dock hade en lätt kunna betala 140 :- för att avnjuta ett glas Amarone Tommasi vid denna utsikt.

image

image

image

Det nappade inget alld vid kajen och det kändes inte ett dugg fräscht. I det stora hela var kvällen jättefin och härlig. Nästa gång packar vi väskan med utflyktsmat, grillen och eventuellt solsken för jag har inte gett mig. Någon ätbar fisk bör jag väl ändå få innan sommaren är slut?

Displayteknik – bildskärmar utomhus och inomhus

Det var någon som sa för flera år sedan att det bästa med min blogg är att du aldrig vet vad som levereras.

Nu är det äntligen dags för entreprenören, företagaren, musikern och countryartisten Håkan Grip att droppa det arbete han och sina arbetskamrater har jobbat stenhårt med under detta år. Jag värnar om Söderhamnare som värnar om mig och entreprenörskap i sin helhet, att våga satsa och se till att Söderhamn sätts på kartan som kan generera arbetskraft med intressenter inom denna teknikens värld som bara går framåt. Snart kommer allt ske via en display.

– Visst behöver din busstation, restaurang, idrottshall, träningsstudio en bildskärm som är vädertålig och i stort sett fri från reflexer. Idag kommuniceras det i mängder med forum och medier, allt för att nå ut med budskapet till människor. Vi på DisplayTeknik hjälper er när informationen behöver visas utomhus, där krav ställs på tålighet inom klimat men även vandalsäkerhet. Bildskärm utomhus är nu en realitet.


Bildskärm utomhus

– Vi har utvecklat bildskärmar för utomhusbruk som tål kylan i norr och värmen i söder. Ett klimatsystem ser till att den känsliga elektroniken alltid har rätt omgivningstemperatur. Våra displayer har dessutom antireflexskydd för att minimera effekten av solljus och oönskade reflektioner. Flera varianter av ljusstyrka på displayelementen finns. Vandalsäkra och stryktåliga.

Foto: Displayteknik.se Passar bra under Friidrotts-SM samt andra stora evenemang

Foto: Displayteknik.se
Passar bra under Friidrotts-SM samt andra stora evenemang

– DisplayTekniks produkter finns med vandalskydd, ett slagtåligt chassi och mycket superstarkt skyddsglas för displayelementet gör det så gott som omöjliga att förstöra. Vi har flera års erfarenhet av utomhusskärmar och har byggt hårdvaran för att tåla tuffa tag.Storlekar och specifika behov. De tåliga displayerna finns i flera olika storlekar 23″, 24″, 42″, 55″, 65″ och 85″. Fler modeller tas  fram allt eftersom och vi har både standardanpassningar och kundspecifika anpassningar:- Pekskärm- Egen dator/mediaspelare inbyggd- Färg- Övriga anpassningar

– Det är en stor satsning som jag gör, min slogan är ”när informationen vill ut”. Vi hjälper företag kommuner, butiker, kyrkor föreningar, buss och tågtrafiken, fastighetsbolag,  listan kan göras lång, att nå ut med information utomhus.  Där kraven är tuffa, värme, kyla, solljus och inte minst vandalism.  Vi har totallösningar i flera storlekar och kan visa film, bilder animeringar etc.

– Erfarenhet från tidigare installationer har vidare utvecklats till dagens grymma produkter.  Med dessa och de som följer ska vi bli det naturliga valet, när informationen vill ut säger, Håkan Grip grundare för Displayteknik.se.

Facebook: Displayteknik
Hemsida: Displayteknik.se

Tack till Attendos asylboende i Surahammar!

När en inte kan få hjälp på sin egen ort där det varken finns resurser eller hjälp då jag inte har tillräckligt med kompetens så får en ta saken i egna händer. Jag ringde såklart upp Attendos asylboende i Surahammar som jag tidigare har skrivit om. (Heja Attendo)

Det får mig att växa  genom att be om hjälp, samt så sprider vi kunskap mellan varandra som därmed kan ge utbyte av annat nån annan gång.  Det är så vi samverkar. Det är så vi samverkar på RFSL Hälsingland. Arbetet får inte ta stopp i kommun om resurserna inte finns här.

Jag fick bra hjälp på vägen och vi var båda eniga om att vi inte bara mår dåligt mellan reducerade tider 1 gång i veckan så det är otroligt viktigt att vi kan hjälpa varandra oavsett tid.

Det är bra att asylboende i Surahammar flaggar för deras certifieringen där hög hbtq-kompetensen inom verksamheten finns.  De anställda har genomgått en utbildning som RFSL håller i.  Det är så oerhört bra och fint och det stärker förtroendet samt så slipper nyanlända känna sig kränkt och diskriminerad.

”På Westsura Herrgård har det skett tydliga förändringar i hur personalen bemöter både varandra och de boende, sedan det normkritiska arbetet påbörjades, berättar Mari Anne Helgesdotter.
– Vi ställer inte automatiskt samma frågor, vi säger inte: ”Vad heter din man?” eftersom vi inte förutsätter att alla är heterosexuella. Och nu kan vi fråga ”Vilket pronomen föredrar du?”
– för några månader sedan tror jag inte att någon här skulle ta de orden i sin mun.”

Jag hoppas  att så många som möjligt kontaktar Attendos asylboende för att få perspektiv och kunskap på tips hur en kan fortsätta arbetet för allas lika värde på ett värdigt och förstående sätt. Jag tycker det är bra om Migrationsverket i din stad är informerad om dessa asylboende som är hbtq-certifierad där det kan finnas möjlighet att låta sina newcommers få komma till någon av dessa boende än att bli uppskickad till något ställe där kompetensen inte finns.

”Det första vi gjorde var att ta bort dam- och herrskyltarna på toaletterna. De är bara löjliga. Varför ska vi ha dem? säger Mari Anne Helgesdotter.”

”Det gäller att vara öppen och hitta nya lösningar, menar Mari Anne Helgesdotter.
– Om vi får tillfälle att göra omklädningsrum kommer vi absolut att titta på hur de ska utformas så att alla ska känna sig bekväma.
När personer uttrycker sig kränkande om hbtq-personer, vad gör du då?
– Jag brukar försöka hitta ett tillfälle att ta upp diskussionen, och få personen att respektera och förstå att alla är välkomna i vårt boende oavsett etnicitet, könstillhörighet eller sexuell läggning.

Certifieringen som boendet i Surahammar har genomfört gäller i tre år, och kan därefter förnyas så att verksamheten kan vara certifierad i flera år framöver.” (Källa)

Heja Attendo igen och det är väl värt att lyfta upp!

KAJSA BERGQVIST OCH MATTIAS SUNNEBORN TÄVLAR I EUROGAMES STOCKHOLM 2015

Två av Sveriges mest folkkära och främsta idrottare, Kajsa Bergqvist och Mattias Sunneborn, kommer att tävla i EuroGames Stockholm 2015. De får sällskap av bordtennisspelaren och EM-bronsmedaljören Matilda Ekholm. Kajsa Bergqvist kommer tävla i tennis tillsammans med Maria Strandlund Tomsvik. Mattias Sunneborn tävlar med Veteranlandslaget M40 på 4x100m tillsammans med Magnus Nilsson, Angel Ahola, Peter Wallin. EuroGames Stockholm 2015 går av stapeln mellan den 5-9 augusti 2015.

EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang som grundades för att motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sport/idrott oberoende av kön och sexualitet.

– EuroGames Stockholm står för ett bra budskap som behöver komma ut. Framför allt för att öka acceptansen och förståelsen, säger Mattias Sunneborn.

– Jag är jätteladdad att få tävla i min andra sport, tennis, under EuroGames Stockholm, säger Kajsa Bergqvist.

– EuroGames Stockholms främsta syfte är att jobba för alla människors lika värde oavsett könsidentitet, könsuttryck, etnicitet eller sexuell läggning inom områdena sport, kultur och politik. Att erkända och offentliga idrottare deltar och visar sitt ställningstagande är otroligt viktigt för att öka medveten för dessa frågor samt attrahera fler människor att ta ställning och besöka EuroGames Stockholm mellan den 5-9 augusti, säger Jakob Jansson, Ordförande för EuroGames Stockholm.

Information om Kajsa Bergqvist
Höjdhopparen och OS-bronsmedaljören Kajsa Bergqvist blev den första svenska kvinna att hoppa över två meter. Hon innehar med 2,06 m det svenska höjdhoppsrekordet, medan hon inomhus är världsrekordhållare med 2,08 m. Kajsa Bergqvist har också VM- och EM-guldmedaljer I höjdhopp, både inomhus och utomhus. Kajsa Bergqvist kommer att spela tennis tillsammans med Maria Strandlund Tomsvik.

Information om Mattias Sunneborn
Längdhopparen och friidrottaren Mattias Sunneborn är flerfaldig SM-medaljör i Längdhopp, men har också ett EM-guld (inomhus) och ett VM-silver (inomhus) i längdhopp på sin meritlista. Numera är Mattias Sunneborn bade personlig tränare och föreläsare och deltog I senaste säsongen av Mästarnas Mästare. I EuroGames Stockholm 2015 tävlar han med Veteranlandslaget M40 på 4x100m tillsammans med Magnus Nilsson, Angel Ahola, Peter Wallin.

Information om Matilda Ekholm
Pingisspelaren Matilda Ekholm är tidigare EM-bronsmedaljör i bordtennis. Matilda Ekholm är rankad som den 60:e bästa kvinnliga bordtennisspelaren i världen.

Information om EuroGames Stockholm 2015
EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang och grundades av European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) 1992 för att motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sport/idrott oberoende av kön och sexualitet. EuroGames arrangeras cirka tre gånger per decennium och består av ett sportsligt, ett kulturellt och ett politiskt program.

EuroGames Stockholm är öppet för alla som vill delta oavsett kön, ålder, sexualitet, etnicitet eller religion. Under 2013 utsågs Stockholm till värdstad för EuroGames 2015 där man väntas attrahera över 5 000 deltagare och 250 000 besökare från hela världen. EuroGames Stockholm arrangeras i samarbete med bland annat Stockholm Stad, Idrottsförvaltningen, Stockholms Idrottsförbund och RFSL.

Göteborgs Rapé with pride

image

Swedish Match har tagit fram en limiterad designutgåva av Göteborgs Rapé i samarbete med 7-eleven, som är huvudsponsor till Stockholm Pride 2015.

23 000 dosor tillverkas och kommer att säljas i 84 7-eleven butiker och i Swedish Match egna butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad från mitten av juli.

– Göteborgs Rapé with pride är den produkt som jag personligen är mest stolt över att ha lanserat som varumärkeschef för Göteborgs Rapé. Pride bedriver ett viktigt arbete och vi är glada över att kunna medverka genom att ta fram denna utgåva som uppmärksammar allas lika värde, säger Tove Lundgren, varumärkeschef Göteborgs Rapé Swedish Match.

Swedish Match lanserade en limiterad variant av Röda Lacket under Pride redan 2008 som var mycket uppskattad. I år har man valt att göra en pride edition på Göteborgs Rapé vit portion – den enskilt mest sålda snusprodukten på 7-eleven.

Christian Gerdes, festivalchef Stockholm Pride festival, uppskattar initiativet.

– Vi ser positivt på all koppling till Pride under pridesäsongerna och välkomnar sådana här initiativ och att företag ställer sig bakom Pride, säger Chistian.

Information Götbeorgs Rapé with pride

Göteborgs Rapé with pride är en limiterad designupplaga av Göteborgs Rapé White Large.

Göteborgs Rapé with pride tillverkas i 23 000 upplagor och går att hitta i 84 st 7-Eleven butiker, samt i Swedish Match egna butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad från den 6:e juli.
Göteborgs Rapé with pride är en limiterad designupplaga av 7-Elevens bäst sålda snusprodukt; Göteborgs Rapé White Large.

Göteborgs Rapé tillverkas i enlighet med Swedish Match världsunika kvalitetsstandard GOTHIATEK®.
GOTHIATEK® är Swedish Match kvalitetsstandard för svenskt snus som garanterar att snus från Swedish Match håller kompromisslös kvalitet genom unik kunskap och kontroll i alla led – från frö till färdig produkt.

Tacopaj till middag!

image

Idag har jag i stort sett bara ätit tacopaj. Det är ju verkligen inte korrekta mattider för mig som vill gå ner några kilon. En promenad runt blommorna och kryddorna så försvann något?

image

image

image

Dags att gå igenom dagens mail som jag med flit har låtit vänta. Det märks att det är semestertider och prioritet men jag älskar folk som kan kombinera utan att gå in i väggen eller känna stress. Det är förvisso bra att koppla av men vi gör det på olika sätt!

Fiskelyckan i Stugsund?

image

Det gick inte superbra att fiska ute i Mariehill men det finns säkert annat som nappar. Vi fick en liten fisk men den studsade mot väggmuren och tillbaks i vattnet. Min ena spinnare fastande mellan något rev så där sittet det fast en trekrok för den som behöver.

image

image

image

image

Här bytte jag till flöte och fiskade på en liten blomma för jag hittade ingen mask. Men visst är det fint?

image

En stark regnbåge och en lite mindre svagare nappade till sig färger och glädje.

image

Sällskapet testar kastmete på liten jigg.

image

image

Det är helt okej att fiska vid dessa utsikter. Det som saknades var lite baguette och en Amarone Tommasi.

#backavicky

Vi läser om det dagligen, det har blivit vardagsmat i vårt samhälle och det fortsätter överallt. Vissa uppmärksammar näthatet andra inte. Det har blivit som en vardag hos folk där en längre inte bryr sig. Ska det behöva gå så långt?

Näthat, hot och trakasserier på nätet är ett brett samhällsproblem som vi måste ta på allvar och inte rycka på axlarna åt.
Det är viktigt att du polisanmäler även om du är osäker på om det som hänt är ett brott för det gör det enklare för polisen att utreda. Jag vet att det knappt händer något men är det så grovt att det handlar om ditt liv så gör en anmälan. Det kan hända att den person som utsätter dig utsätter även andra och därmed  kan din anmälan bidra till att flera brott klaras upp.

Just nu läser jag att chef Alexander Erwik har uppmärksammat  storbloggerskan Vicky Nicole Eriksson, som under dagarna har blivit dödshotad.