Slut med alkohol på IKEA!

Det är snart slutserverat med alkohol på IKEA. Jag visste inte ens om att det fanns alkoholförsäljning. Jag har köpt mina köttbullar eller ätit frukost och aldrig haft en tanke på att det gick att köpa alkohol till maten. Det är en bra bonus men det kan ju inte vara det viktigaste för IKEA när en åker dit med familj, partner eller vän och dricka alkohol. (Expressen)

Upp till kamp för gårdsförsäljning.

Fina Bollnäs

image

Om ett par veckor har jag ett uppföljningsmöte. Ett möte jag ser framemot och jag kände redan vid första dialogen att jag spred bra inspiration som alla tog till vara på. Jag tog med allt gott som har varit  figurerande genom min resa runtom Sverige och vilken betydelse problem har skapat då jag har vänt det till något bra utan att någon har märkt. Alla sådana unika uppenbarelser är en merit för mig. Samt en Aha – upplevelse för många andra.

När du sår ett frö!

Redan för 2 år sedan satt jag i möte inför ett eventuellt projekt men det drog ut på tiden. Nu har en vänlig själ enligt viskande öra pratat så fint om mig och mina tidigare insatser som inför framtida bruk kan vara en påverkan på nya företeelser våra fina städer behöver. Det är just det här jag tycker om. Att jag sår ett frö som får ligga och gro och när tiden är kommen så har det fått legat och växt. Ibland måste saker få ta tid även om jag själv avskyr meningen. Det här blir också en passande början som inte är uttjatat enligt många. Vi måste börja i rätt enda och från individens möjlighet. Nu är det en början på något mellanaktigt.

image

Broberg fortsätter att leverera

image

Det här är viktigt för sporten och vårt arbete. Jag är glad för det fortsatta arbetet. Det är ingen quickfix med att förändra världen utan vi själva måste ändra olika uppfattningar och arbeta fram mer kunskap för dom som behöver.

Vi tänker långsiktigt och för framtiden när det gäller samarbete och vi ska inte försvåra utan förenkla. Det gör vi med dom kunskaper vi tillsammans arbetar med.

Styrelsen för Broberg/Söderhamn Bandy IF tog ställning till att stödja RFSL Hälsingland i vårat arbete för alla människors lika värde oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, kön, ålder eller sexuell läggning.

Föreningen kommer att fortsätta markera detta genom att bära RFSL Hälsinglands logotype på representationslagets matchställ samt fortsätta vara en stor samarbetspartner för Söderhamn Pride 2016!

Det är sportpridepepp!

Gävles Lucia öppet för alla!

Jag läser en länk som Cio har skickat. Tack.

I år blir Gävles lucia öppet för alla. Hbtq-personer som könsidentifierar sig som kvinnor kan ställa upp.

Jag som är lite av den här konservativa sorten. Ganska så (pain in the ass) smärta i stjärten tycker ändå att detta är ett steg mot den inkluderande utvecklingen. Det är bra att detta tas upp för det kommer att väcka uppmärksamhet och skapa debatt.

En lucia har alltid, ”alltid” varit en tjej. Hur vet vi det? Har nån frågat Lucia vad Lucia kände sig som och hur Lucia definierade sig eller vad våra alla Lucior har definierat sig som genom tiderna? Tänkte väl.

Det här är lite som S-kvinnorna gick ut med häromdagen. Att alla som definerar sig som kvinna får bli medlem hos S-kvinnorna. Jag definierar mig inte direkt som kvinna och framförallt inte sympatisör med (S) men all utveckling framåt är bra. För S-kvinnorna och framförallt Lucia i tiden.

Läs mera på GD

Lindeman’s till mataffären!

image

Jag tycker det här är lite kul med Lindeman’s. När jag var ett flertal gånger i USA så köpte vi ofta vin på något mall. Om vi inte åkte in specifikt till någon vingård så fanns det inte så många trevliga alternativ enligt mitt tycke men en flaska Lindeman’s fanns alltid tillhans. Nu när jag läser att
Lindeman’s fortsätter storsatsa på lågalkoholviner in mot mataffären så känns det såklart lite extra roligt.

image

Intresset för lågalkoholviner växer markant i Sverige. Senaste siffran visar att segmentet ökat med hela 19 procent jämfört med föregående år. Lindeman’s fortsätter att satsa på sitt omtyckta lågalkoholsortiment som går under namnet Early Harvest och till hösten tar vinhuset klivet in i dagligvaruhandeln. Den nya serien med viner från Lindeman’s Early Harvest innehåller endast 2,2 procent alkohol och blir de första någonsin i Sverige med den alkoholstyrkan. För att täcka alla smaker och tillfällen består Lindeman’s Early Harvest nya 2,2 procentserie av rött, vitt och mousserade. Vinerna finns att köpa i dagligvaruhandeln från och med den 1 september 2015.

– Trenden är tydlig – konsumenterna efterfrågar viner med en lägre alkoholhalt. Lindeman’s har under snart tio års tid producerat lågalkoholviner och vi har vuxit oss mycket starka inom området globalt. En naturlig utveckling är att fortsätta bredda sortimentet för att möta en ökad konsumentefterfrågan. Vi är väldigt stolta över att vara först på marknaden med lågalkoholviner med 2,2 procent alkohol i dagligvaruhandeln, säger Joakim Reuszner som är ansvarig för Lindeman’s i Norden.

I den nya Lindeman’s Early Harvest 2,2 procentserien har man inte kompromissat med smak eller kvalitet. Utgångspunkten för Lindeman’s vinmakare är att dessa viner ska vara lika njutbara som ett välgjort vin med normal alkoholstyrka. Precis som övriga viner från Lindeman’s har man plockat druvorna från olika regioner i sydöstra Australien för att uppnå högsta kvalitet och smakupplevelse.

Marknadsledare på lågalkoholviner
Lindeman’s är den mest framgångsrika producenten av lågalkoholviner. I Sverige har Lindeman’s Early Harvest en marknadsandel på 48 procent (av lågalkoholviner mellan 0,6 – 5.5 %) och är därmed kategoriledare. Att Lindeman’s blivit så stora på lågalkoholviner är tack vare att de lyckats tillverka viner som håller en hög och jämn kvalitet.

Samtliga viner i Early Harvest-serien om 2,2 procent lanseras i dagligvaruhandeln och kommer att finnas på ICA, City Gross och Matrebellerna från och med den 1 september 2015.

Lindeman’s Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc 2,2 % är ett torrt, medelfylligt vin med generös frukt, frisk syra och inslag av persikor, äpple, tropisk frukt samt mineraler. Det är perfekt både som aperitif och till fiskrätter och skaldjur.
Pris: 64,90 kr.

Lindeman’s Early Harvest Cabernet Sauvignon Shiraz 2,2 % är ett medelfylligt, mjukt vin med saftig frukt och inslag av svarta vinbär, hallon och körsbär samt balanserade tanniner och syrlighet. Vinet passar utmärkt till både grillade rätter, pasta och kyckling eller som sällskapsvin efter maten.
Pris: 64,90 kr.

Lindeman’s Early Harvest Chardonnay, Pinot Noir och Muscat 2,2 % är ett friskt mousserande vin med toner av gröna äpplen, stenfrukt, citrus och med en uppfriskande avslutning. Det passar fint både som en aperitif eller till en sallad, fisk och skaldjur.
Pris: 67,90 kr.

Lindeman’s finns idag i 22 länder och är marknadsledare på fyra marknader, i Kanada, Sverige, Nederländerna och Norge*. Lindeman’s är rankat som det sjunde mäktigaste vinvarumärket i världen av Drinks Business **. Lindemans är även pionjär och marknadsledare när det kommer till i lågalkoholviner i Australien***.

* Nr 1 mest sålda vinvarumärke i volym i Kanada, Redbooks maj 2013, nr 1 mest sålda vinvarumärke i volym i Sverige, Systembolaget mars 2015, nr.1 mest sålda vinvarumärke i volym i Nederländerna, Nielsen november 2013, nr.1 mest sålda vinvarumärke i värde i Norge, Vinmonopolet oktober 2013.

** Nr. 7 mest mäktiga vinvarumärke i världen, The Drinks Business & Intangible Business ‘Power Brand 100’ 2014

***Lindeman’s Early Harvest viner har minst 25 % lägre alkoholhalt och kalorier om man jämför med viner I samma stil.*

image

Fantastisk mat behöver inte vara komplicerad, bara orimligt god!

image

Vissa dagar känns bättre än andra för ett krogbesök. Riktigt bra restaurangupplevelser kräver inte alltid ren och skär gourmet deluxe.

Hälsingland har den stora glädjen att få dela matkulturen med Växbo framförallt och under de senaste åren har ett fåtal skärpt till sig med att skapa och stå för ambitiösa matupplevelser utöver det vanliga utan att för den delen hamna i lyxsegmentet i Söderhamn.

Arton.78 tycker jag växer för varje besök och i takt då jag vågar testa nya kombinationer. Det är nästan så att du önskar dig en avsmakningsmeny, vinpaket och tiominuterspresentationer av maten för en stund.

Arton.78 bjuder egentligen inte på några komplicerade rätter utan det är smaken och såserna som verkligen arbetas in för att få rätt mängd, smak och balans.

Jag tycker om krogar som vågar satsa på närproducerade produkter så som från Björk, Järvsö och Rengsjö. Det är lite som förstklassiga rätter i garanterad hemma hos-miljö.

image

image

image

Jag gillar plocktallriken och Tant grön,  en ost från Järvsö och köttprodukter från Björks. 120:- per person.

image

Ostfylld Ockelbokyckling för 185:- med en riktig god citronsås till. Är den bästa smakupplevelsen hittills.

image

image

För första gången köpte jag en fanta för 25:- men jag håller mig nog till Bubbelvatten nästa gång vid mildare former. Men visst är det lite märkligt som den krogmänniska en är. Du köper en fanta för 25 kr men du lämnar trippel i dricks. Hur tänker en där egentligen?

image

image

image

image

image

image

Färgerna passar in på Arton.78s värderingar och finhet för samarbete över gränserna. Det tycker vi och alla gästande turister från storstäderna om.

Disktrasa – 5:- går oavkortat till RFSL Hälsingland

image

Idag fick jag min disktrasa som Maritha Norman stickar och säljer. Det är ungefär 1 veckas tid på leverans i mån av beställning. En disktrasa kostar endast 50:-. 2 för 80:-.

Det fina i detta är att 5:- går oavkortat till RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride. Många bäckar små.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Vill du beställa en handstickad disktrasa: mn58@home.se

Tänk inte konkurrens. Tänk komplement!

image

Det som är så fint med stora som små Pride-evenemang är att vi skapar möjligheter och arbetstillfällen. En del anställningar blir långvariga och andra vid sporadiska timmar. Vissa företag och organisationer sätts i kraft med både tanke, hjärna och kunskap vilket är oerhört bra och en framgång i sig.

På Söder i Gävle kommer du äntligen se regnbågsflaggan vid restaurang och nattklubb, Söderhielmska. Det borde finnas vid varje stadsdel men inte bara för att eller för den goda syn skull. Det bör finnas ett engagemang och intresse på varför.

Alla städer vill bli bättte och arbeta mot ett hetare resmål, att attrahera turister till att göra återbesök. Jag tror Gävle är på god väg med hjälp av Pridefestival.

Det känns fint att kunna lyfta upp en stadskärna just nu där du hittar gayvänliga hak och butiker.

Inför 2016 hoppas vi såklart på eget initiativ från människor. Det räcker inte med att sitta och sura över att det inte kommer en förfrågan från olika berörda utan här kan vi se vilka som tänker långsiktigt och på eget ansvar gör något tillsammans.

image