Stirr på Coolstuff

image

Idag kom denna automatiska såsvisp fram väldigt lägligt då jag bakade julgodis.

Ställ din nya köksvän i pannan så står den där och rör i tre olika reglerbara hastigheter. Ingenting blir bränt, ingen blir stressad och du kan stå där och hacka sallad i godan ro.

Finns på coolstuff.se

Exotisk green på Eat & Meet

image

Igår blev det premiär på Exotisk green på restaurang Eat & Meet i Hälsingland, Söderhamn.

image

Det beställdes även in Mojito och daiquiri.

image

Jag ville ha en 4 baeliys men den var slut så det blev likör 43, kaluha med laktosfri mjölk.

image

Lynchberg lemonad.

image

Pinot Noir!

image

Och Budweiser. Allt sällskap för hela kvällen var trevlig, informativ och behaglig. Dags för frukost!

Idag blev jag medlem i SPI

image

Idag träffade jag Roland Laurin som är ordförande i SPI i Söderhamm.  Sveriges pensionärs Intresseparti är ett självständigt,  demokratiskt och riksomfattande parti,  vars främsta uppgift är att tillvarata pensionärers, blivande pensionärernas och funktionshindrades intresse i de politiska församlingar.

Partiet arbetar tvärpolitiskt och driver sakpolitik till nytta för samhälle i dess helhet, värnar om individens frihet,  verkar för ökad social trygghet och högre livskvalitet för alla.

Jag har alltid brunnit för äldrepolitik oavsett synligt eller osynligt intresse. Under dagarna eller under några år har jag funderat över SPI och vad dom gör. Idag vet jag. Jag ska själv bli äldre och vi kan alla vara eniga om att vi åldras.

Idag röstar vi för vår framtid,  hur det kommer att se ut om fyra år, mera funderar vi inte så mycket över.

Många funderar över äldreomsorgen,  vården och hur det kommer att bli. Det är högbelastning och köerna växer. Undersköterskor går på knä men dom flesta gör sitt jobb till över 190%.

När man blir äldre kan det vara skönt att få stöd och hjälp med vardagliga sysslor som hör livet till. Att få god och vällagad mat, att få hjälp med att komma ut och njuta av omgivningen kan vara små saker som gör livet extra gott på ålderns höst eller under vårens glada färger.

Det är fint om en kommun har möjlighet att erbjuda permanenta boende med olika inriktningar, eller korttidsboende för vård och omsorg under begränsade perioder inom det privata och kommunala där vi arbetar utifrån att varje människa är unik och att varje människa har rätt att fatta sina egna beslut om hur hen vill leva sitt liv. Att möta en människa med respekt innebär att varje enskilt tillfälle är unikt.

Idag är det inte meningen att vi ska insjukna mer utan när kroppens funktioner sviktar blir det ännu viktigare för individens identitet och självbild att aktiveras.

Kan en inte baka sina favoritkakor kanske vi kan berätta för någon annan som gör. Har någon nån gång älskat att pyssla i trädgården kanske det kan vara med och sätta sin prägel på den gemensamma utemiljön. Små ting sätter guldkant på vardagen.

Det här området kan jag mest av allt om men är långtifrån fullärd. Vill du skapa din kommande framtid med mig?

Bli medlem i SPI Söderhamn!

Starkt ekonomiskt resultat för Stockholm Pride

Stockholm Pride 2014 ägde rum 28 juli till 2 augusti.  2014 års festival hade 14500 unika besökare i Pride Park, en rekordlång parad med 153 anmälda ekipage och bjöd på nya satsningar som Pride Ung och Kinkykvarteret. I januari väntas bokslutet för 2014 års festival, men vi kan redan nu kommentera resultatet och börja blicka framåt.  2015 års festival äger rum  27 juli till 1 augusti 2015.

- Vi har tagit hem en större del av underskottet från 2013 års festival, säger Christian Gerdes, festivalchef för 2014 års festival.

- Vi går in i planeringen av 2015 års festival med ett väsentligt bättre ekonomiskt läge än vad vi hade för ett år sedan. Det här  stärker förutsättningarna för Stockholm Prides framtid, fortsätter Christian Gerdes.

- Med goda ekonomiska förutsättningar i ryggen vill vi bjuda in dig som vill vara med och arbeta med Stockholm Pride. Kom med och gör 2015 års festival med oss, exempelvis som volontär eller sponsor, säger Sandra Ehne, ordförande för föreningen Stockholm Pride.

Kämpa för privatisering för dom som kan!

Jag skulle förklara innebörden av privatisering i samband med att jag berättade att jag ska träffa en person som jag tror brinner lika mycket som mig angående ett par hjärtefrågor, tror jag.

I Söderhamns kommun finns inte en endaste privatägt äldreboende vilket gör att människor idag inte har nån möjlighet att välja.

Människor i en kommun ska själv kunna välja vart en vill bo när dom blir gamla. När den möjligheten inte finns så blir det dels kö på boende som finns och kvalitén på vården sjunker eftersom det är överbelastad.

Kan vi skapa fler möjligheter att skapa privatisering så skapar vi även möjlighet till arbete och den fria rätten att ha valmöjlighet vilket inte innebär att vi tar bort det kommunala för det ska absolut finnas kvar.

Så personen jag ska träffa känner jag verkligen är rätt för mig och för mina vänners framtid. Den förklaringen gav jag. Sen om det inte blir att jag aktivit väljer detta parti återstår att se.

Jag får dessuom mig berättad för att  mormödrar läggs in på boende nästan ”friska” och efter en tid försämras glädjen. Det kan förvisso ha med åldern att göra men givetvis spelar aktiviteterna som kan erbjudas en stor roll.

Vad görs då? Finns det resurser?  Finns det tid? Idag går undersköterskorna samt andra vårdare på knä för att hinna med. Dom gör sitt yttersta. En del hoppar till och med över fikapauser och lunch för att kunna ge extra försörjning till behövande.

Det är såklart på egen bekostnad och ingen tackar dom för det. Måhända att ett leende kommer från din mormor,  morfar,  farmor,  farfar eller en äldre bekant för att någon tar sig tid. För tid är det enda som finns för dom som sitter i en byggnad i väntan på döden.

Tiden som våra undersköterskor tar, den här lilla extra tiden har våra intagna ingen aning om att dom får som extra.

Jag säger inte att det blir mindre stress med privatisering men jag talar om öppna möjligheter till val.

Arbete
Färre kötider
Hemlagad mat
Flera aktiviteter

Låta boende få vara med och skapa, krydda maten och planera för dom som fortfarande kan och orkar.

Alla kommer inte ha samma möjlighet till allt. Det kommer alltid att vara så. Jag personligen ser mycket orättvisa,  jag kan känna missunnsamhet men för det betyder inte det att den som kan få möjligheten bör drabbas.

Ja till möjligheter!