#vattenlöftet

image

Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. I världens fattigaste länder dör 1 000 barn varje dag för att de saknar tillgång till rent vatten.

Avstå från ditt flaskvatten och välj istället att lägga pengarna på att rädda barns liv. 100 kronor renar mer än 10 000 liter vatten. Jag har tagit Vattenlöftet och utmanar er att göra samma sak!

Klicka vidare: Se vattenlöftet du med!

Hälsingland och Mohed i fokus!

image

Foto: Tomas Larsson (sportchef: Moheds damfotboll )

Det är roligt med idrott och bra för hälsan. Laganda och teambuildning skapar glädje, gemenskap, demokrati och delaktighet. Det är också några få värdegrunder som svensk idrott ska vila på enligt Riksidrottsförbundets idéprogram.

Ser det ut så i verkligheten och för alla? Många ungdomar idag känner sig begränsad för vad det kan komma ut med och tala om. Det är obehagligt i omklädningsrummet och kan vara på plan eller utanför träningsplatsen. Det låter överdrivet men det är så verkligheten är för många.

Vi behöver förebilder och vi har väl några flera nu än tidigare? Kajsa Bergqvist,  Anton Hysen, Anja Pärson, Robin Johansson,  Anna Benson, Jessica Larsson, Sthlm Snipers, rygby Devilants,  Sthlm Beserkers, Ian Thorpe och Helena Hugosson för att nämna några.

Idag känner sig ändå många att idrottsvärlden är en plats där de känner styrka, frihet och hopp. Något som är riktigt glädjefyllt. Men det är även en plats som är rå och en norm som kan vara oerhört tuff.

Därför behöver vi personer, organisationer,  och lag som stärker våra positioner på ett sätt som inte gör det obehagligt utan vi är vilket märke som helst men som betyder lite extra.

Vi har alla ett ansvar för att verka för alla och att just du ska känna dig välkommen inom idrotten.

Att Moheds damfotboll kommer att vinna alla sina matcher med RFSL Hälsingland loggan på matchkläderna är att ta ansvar och förmedla kraft för att just du bör känna sig välkommen att börja spela,  träna och känna dig öppen för vem du är.

Kärlek på tävlingsplan? Ja, Kärlek till det du älskar, drömmer om, vill satsa på och något som får dig att må bra . Att få känna inkludering och att ditt lag tar ställning. Det är verkligen att göra det här lilla extra utan att ens egentligen behöva göra något.

Om lag och enskilda personer skulle förlora, spela oavgjort eller vinna på Walkover så har laget ändå vunnit respekt och att stå upp för den som känner sig exkluderad.

Det är inte meningen att vi i samhället ska vara en del av att drömmar krossas. Vi ska se till att vara med på mållinjen och stötta. Heja Moheds damfotboll.

Se tidigare. Elitlag hbtq -satsar: expressen.se

Söderhamns mest välkända konditori!

image

Söderhamn i Hälsingland har i år hedrats med en egen pride-bakelse från ett av Söderhamns mest välkända konditorier.

Söderhamn Pride ser det som en stor ära att TeWe´s konditori på detta sätt väljer att ta ställning för att visa vikten av mångfald och inkludering i samhället.

Några kronor från varje sålt bakverk ska gå till RFSL Hälsinglands organisation som jobbar med hbtq-frågor.

Pridebakelsen är precis som allt annat på Tewe´s hembakat och gjord från grunden.

Det är så otroligt härligt när företagare i Hälsingland,  Söderhamn som är
öppna för alla människor oavsett läggning, etnicitet och könstillhörighet och som vill skapa de bästa och bra möten för mat/Fikagäster ställer sig bakom allas lika värde.

Idag vet dom flesta aktörer att
HBTQ (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer) personer är en mycket köpstark målgrupp och folk drar folk.

TeWes Konditori stärker sin personlighet genom samarbete tillsammans och där vi kan stärka varandra vid speciella evenemang, festivaler och andra samanhang där vi kan vara ett gott föredöme alla.

image

En fin start!

image

Då sparkades dagen igång ganska tidigt och kaffet är i magen. Lite segstartat och jag önskade jag kunde sova nån timme till. Att sova är bra men inte för länge eller mycket. Livet är för kort att sova bort timmar då solen går upp och en promenad är mer värt än min kudde. Snart lunch?

Lite fotbolls-snack!

image

Jag gick igenom lite klipp och bilder som längre inte är intressant. Tänk hur involverad jag ändå var för min egen del. Jag sparade tabeller,  följde allsvenskan och dom jag hade som idoler.

Två av killarna på bilden gick jag med på Domus sport fotbollsskola i 6 år. 3 blev proffs. 1 stannade kvar i Söderhamn och två ut mot världen efter Norrköping och Halmstad. Det andre proffset spelade då inte med Söderhamn och är därmed inte på bild.

Jag saknar fotbollen. Kanske dags för den sämsta nivå i korpligan?

Nyheter & kaff

image

Det här var inte helt fel utsikt att vakna till en måndagmorgon. Jag hade förvisso varit vaken ett tag men nu när jag tittar på klockan är den straxt efter 06.00 och jag trodde siffrorna stod efter 07.00? 

Godmorgon!

Snön ligger vit på taket!

image

Det var riktigt skönt att det kom en regnskur. Hoppas det fortsätter så här nu så kan jag fortsätta surfa,  läsa nyheter och bara göra det jag älskar u tystnad och lugn. Det enda jag ska göra idag är att äta. Snön ligger vit på taket och så gör även regnet.

Dags för kaffe!

image

Dags för kaffe trots att jag har varit vaken väldigt länge. Idag skulle jag vilja resa till Gävle,  Uppsala eller Stockholm bara för att strosa,  känna frihet och bara andas. Det går ju göra det i skogeb också men inte jämnt? Förut var det vardag att strosa runt Barkaby Outlet eller Mälarpaviljongen och för att inte tala om strandpromenaden. Du promenerar, skådar och stannar upp på några av stans alla krogar för att sen promenera vidare. Gash. Blir nästan deprimerad!