Ett bra telefonsamtal!

Jag vet inte vad jag har gått och räknat på men idag kom ett oväntat samtal med bra planer inför framtiden. Det är inget som är ristat i sten eller lovordat men mina förhoppningar inför ett område jag verkligen är duktig inom kan sättas i fas även om jag vill vara delaktig på andra sätt.

Den här idén har varit min tanke från första början då det finns oerhörd stor potential för ett flertal händelser som jag har varit involverad i tidigare. Det är ingen idé att ropa efter vargen eller basunera ut glädjen förrän allt är på plats.

Innan nya krafter tas tag i så har jag mycket annat att fundera över. Tanken var att jag skulle ta en minisemester men ekonomin tillåter inte. Jag har också tröttnat på alla mina projekt. Ibland är det bu och bä att vara en enstöring.

Något måste hända i mitt liv, helst igår!

Ersättning för Norwegian ombordpersonal?

image

Nu ligger Norwegian 1, 6 miljarder back på grund av strejken. Jag förstår strejkinsatser även om jag själv aldrig skulle strejka för min egen skull.

Nu funderar jag mest hur skötare/undersköterskor/sjukskötare osv tänker som tar hand om och räddar liv varje dag för en piss-månadslön medans piloterna tjänar ca 100 000 i månaden.

Jag bara undrar?

Årets snapshelg – Påsk?

image

Snart är påsken här och för många är snaps en tradition och smakupplevelse på påskbordet. Jag tänkte tipsa dig om ett par dryckesrekommendationer till påskbordet från PRIMA.

I utbudet från PRIMA ingår allt från klassiska snapsar som O.P. Anderson och Skåne Akvavit till mer säregna snapsar som Rånäs Brännvin och Örtagårds Brännvin. Förhöj smakerna på påskbordet genom att kombinera kryddat brännvin med påskmaten.

Snaps är en del av den svenska dryckeskulturen och vår kunskap när det kommer till att krydda brännvin är unik. Jul, midsommar och påsk är tre stora snapshögtider och det svenska påskbordet med sill, ägg, lamm och småvarmt är starkt förknippat med kryddat brännvin. Jonas Odland är kryddmästare bakom PRIMAs sortiment sedan 22 år tillbaka och delar med sig av sina bästa tips till påskbordet.

– Vår påskmat är av tradition inte så starkt kryddad och här fyller det kryddade brännvinet med sina aromatiska inslag en viktig funktion då det kan lyfta påskmaten till nya höjder. Använd de kryddor som finns i snapsen i matlagningen eller utgå ifrån kryddningen i maten och hitta en snaps med liknande kryddning. En snaps som passar utmärkt till påskbordet är den ekologiska O.P. Anderson Klar som är kryddad med dill och citron och passar bra till både sill, ägghalvor med löjrom och räkor, säger Kryddmästare Jonas Odland.

Kryddmästare Jonas Odlands bästa tips inför påsken.

• O.P. Anderson Klar kryddad med dill och citron är fantastisk till både sill och skaldjur.
• Örtagårds Brännvin avnjuts med fördel till påsklammet och till andra örtkryddade påskrätter med inslag av rosmarin, timjan och citron.
• Rånäs brännvin är avrundad med cognac och kryddigt smaksatt med kanel och pomerans. En perfekt smakmatch till påsktårtan och chokladdesserter.

• När det kommer till servering, håll snapsen rumstempererad eller kylskåpskall. För bästa smakupplevelse, servera i 2 cl-glas så det finns möjlighet att byta snaps till olika rätter.

De svenska nubbarna som ingår i PRIMAs sortiment har anor från 1800- och tidigt 1900-tal och innehåller ett urval av elva snapsar med ett smakspann från friskt och fruktigt till kryddigt och kraftfullt. Smaksättningarna i PRIMA sortiment bär sin prägel från olika landskap runt om i hela Sverige. För mer information om hur olika ingredienser och maträtter på bästa sätt matchas med snaps, besök: http://www.svenskasnapsar.se/allt-om-snaps

image

image

image

Jag är mest van vid OP eller absolut curant!

Hur många går och öppnar för gratisätare?

Det är bara inom delar av krogen vissa saker accepteras eller bara är? Du kan tex inte gå in på konsum eller Ica och packa ner en påse och gå för att du känner ägaren eller kanske har gjort ett jobb. Jag tycker det är osmakligt beteende och inte ett dugg vänskapligt,  inte om det är ens riktiga vänner. En middag och ett par koppar kaffe, fine men sen. Dessutom är det ännu värre då matgäster gnäller över vad som inte finns för en skamlös summa och inte ser vad hela havet erbjuder.

Fail.

Smaka på mat för äldreboende!

Det här tycker jag är ypperligt och jag hoppas detta ger bra resultat för framtiden.

Nu kan intresserade få chansen att smaka på den mat Halmstads kommun serverar på våra restauranger på äldreboenden och servicehus. Måltidsservice, som bl.a. ansvarar för äldrematen i Halmstads kommun, öppnar portarna på restaurangen på Karl XI i Halmstad även för allmänheten.

- Vi vill ge intresserade en chans att dels äta lunch här, dels få tycka till om maten och servicen, säger Richard Asplund som är måltidsinspiratör i Halmstads kommun.

Vecka 11, måndag 9 mars till fredag 13 mars klockan 12.00 – 14.00, kan alla som vill äta sin lunch på Karl XI till reducerat pris. Det finns två olika lunchrätter att välja bland och gästerna har också möjlighet att tycka till om både maten och servicen.

- Vi är mycket intresserade av att få veta vad våra gäster tycker, säger Richard Asplund. Det här är ett led i att förbättra vår verksamhet.

Testar glass från GB

image

Tidigare var Cornsfood på release för alla nya GB glassar. Nu har en annan del fått tagit del av ett par för dom som gick miste. Flera kommer att testas.

image

Daimstrut Chocolate, klassikern fast med choklad istället för vaniljglass. Tyvärr ej laktosfri så jag fick stå utan.

image

Magnum Black Espresso med mörk chokladöverdrag, vaniljglass och kaffesås på insidan. Även denna kunde ej testas av mig. (Ej laktosfri)

Stenö grill

image

Här kommer den mest perfekta björkveden i från Shell. Jag köpte ett gäng påsar i vintras för 89:- nu är dom slut.

image

Jag brukar endast grilla tillmans men nu fick det bli kycklingkorv.

image

image

Perfekt?

image

image

Alltid redo som den gamla scout jag är.

Head & shoulders människor?

image

Här har jag haft en superskön dag med många glädjande nyheter. Vi har grillat,  skrattat,  skämtat dåligt och varit ute på isen. Jag mår bra av att elda.

Så kommer det ett par, sur som citroner och bistra miner. Why? Här satt jag och njöt, balsam för själ så kommer denna duo som head & shoulders och förstör.

image

Jag låter såklart inte någon förstöra denna dag men varför gå ut och vara sur?  Stanna hemma och förpesta er egen tillvaro.