Halv grek plus turk 

I den lilla undanskymda gathörnan Jungfrugatan/Tyskbagargatan på Östermalm i Stockholm har vi sedan 1996, serverat vår egen högst personliga tolkning av mat och måltidskultur från östra Medelhavsregionen, med tonvikt på Grekland och Turkiet.

Jag vet inte vilken gång i ordningen vi gör ett besök här för i år men restaurang Halv Grek plus turk är ett säkert kort på Jungfrugatan 33.

Tjejkväll på Eat & Meet 

​Torsdag 27/10!

Traditionsrika tjejkvällen i city är äntligen här. Eat & Meet är naturligtvis huvudattraktionen och erbjuder chans till att vinna en överraskning när du boka något från vår nya meny. Nivån i restaurangen är garanterat på topp och måste bara upplevas ”live”. 

Mat och dryck står på menyn för partner och era vänner.

Vinter-SM 

​I samband med Vinter-SM 2017 i Söderhamn så kommer Söderhamn Pride att dela ut armbindlar i samarbete med Riksidrottsförbundet | SISU Idrottsutbildarna. Jag har skrivit väldigt mycket vad bra uppmärksamhet betyder. Det är bra att budskapet kommer ut. Alla har rätt till idrott oavsett läggning, etnicitet, tillhörighet och funktionsvariationer osv. 

Idrotten bör vara en frizon från fördomar. Är det det idag? Och om inte? Hur ska vi tillsammans nå dit?

Idrottsrörelsen och våra viktigaste spelare/utövare är idag ledande förebilder för oss. Hur uttrycker vi oss på plan genom bemötande och agerande i omklädningsrummet, på plan och utanför idrottszonen. 

Vi bär alla ett ansvar för attitydsförändring inom idrotten. Hur  driver er organisation värderingsfrågor som ger efterklang i hela samhället? 

Att Söderhamn återigen får äran att presentera och representera en stor rikstäckande tävling är fantastiskt för alla. 

Alla har rätt till idrott.

Ser mera info

>> http://www.smveckan.se/

<< https://www.visitsoderhamn.se

Vi Står Inte Ut – Men vi slutar aldrig kämpa! 

Det här fick jag från en kollega som jag delar med mig utav. 

http://www.skrivunder.com/vistarinteut
– ” Jag har jobbat som boendehandledare på ett HVB hem för ensamkommande och nu önskar jag så att utvisningarna till Afghanistan stoppas! 

Jag skriver under på det här brevet med hela mitt hjärta, önskar sprida informationen som jag har om hur dåligt Så Många Mår och att det känns som att allt det jobb vi gjorde i vintras och att hela den infrastruktur som byggdes upp (skola, HVB-hem, sjukvård, rekrytering av gode män och familjehem, allt!) förra året känns som helt meningslös nu när vi per automatik avslår ansökningar om asyl för att det öppnades en till synes lätt väg genom ett avtal med Afghanistan om återförande av afghaner till Afghanistan. Det är så komplext! 

Många av de som sänds dit har aldrig bott i Afghanistan. De har bott som illegala invandrare i Iran eller i Pakistan och är på så sätt statslösa. Därtill tillhör många folkgruppen hazarer – en förföljd minoritet.

Åh, det jag ser hända nu, det jag får läsa när jag tar del av utvisningsbeslut gör mig galen och rädd! Jag blir så förvirrad över att vi inte respekterar vår känsla för rättsliga processer där individen ska stå i centrum.”

Word!

Tittat på hus

Även om jag skulle vara miljonär så skulle jag inte bo ute på Djursholm. Jag skulle spara miljonerna och investera till människor som behöver hjälpen mera än mig. Min dröm för längesen var att jobba på ett barnhem i Asien men nu vet jag inte längre om det är en dröm eller något jag skulle kunna göra utan att drömma. Drömmen vore att driva en krog. Sluta aldrig att drömma.