Vegansk pizza – Trädgårdsbaren 

Trädgårdsbaren erbjuder veganskpizza. Idag när vi lanserade härligheten så gav det sån fruktansvärt bra respons.

Efterfrågan på vegansk pizza har på senare tid varit stor. Vi vill ju förstås tillmötesgå våra kunder.

Det bör finnas något för alla oavsett om du är köttätare, allergiker, vegetarianer och veganer. Vi har stor respekt för alla människors olika val och vi vill kunna erbjuda det mesta.

Varför inte testa en vegansk mozzarella, champinjoner, paprika, färska tomater och ruccola. Vi kanske till och med kan göra en vulkan-vegan?

Idag erbjuder Stockholm, Gävle, Göteborg och Malmö samt numera Söderhamn veganpizzor. Dela gärna och sprid ordet.

Herr hårblås

Det kanske låter konstigt beroende på vem du frågar men idag blev jag med hårblås från hårcenter. Det kanske är på tiden jag blåser håret efter en dusch? Ett i-landsproblem men nu finns det en hårblås om någon skulle fråga nån gång. Det enda kruxet är att det var ett par tillbehör som jag inte förstår mig på. Lite som ett stycke till en dammsugare? 

Att hyra ut båt till intresserade?

När jag var i Stockholm så strosade jag längst strandpromenaden. Det finns hur mycket inspiration som helst att plocka hem. Inte bara på strandpromenaden utan rent generellt. Samtidigt får vi inte jämföra Hälsingland och Stockholm. Eller får och får? 

Jag gillade möjligheten med att hyra båt i ca 1 timme, halvdag eller hel. Ni förstår ju vilken upplevelse att se Stockholm från vattnet och i egen takt. 

Tänk att se Hälsingland från vattnet och alla Skärgårdsöar vi faktiskt har. Nu i helgen är det Skärgårdscruising i stan vilket är helt enormt bra. Önskade jag själv hade haft den tanken för det är bland dom bästa evenemang jag tycker har dykt upp. 

Nästa år önskar jag att få åka med vilket jag har chans till i år men störst av allt är ju att kunna köra själv i egen takt. Om den möjligheten kommer att finna så är jag gärna på och sprider ordet samt hyra till ett humant pris.

Att hyra båt måste vara roligt och bekymmersfritt. Jag behöver inte putsa på båten innan avfärd. Men det är också en bra möjlighet för människor som funderar på att köpa eget, att få testa själv och uppleva känslan från havet och träffa andra likasinnade? Det kanske är svårt att rodda ihop men visionen är bra.

Skepp o hoj! 

Stress?

Klev av mitt pass med blandade känslor. Mest glad och bra men förövrigt har jag lite att fundera över. Speciellt när någon tycker att det är stressigt att jobba med mig. Antingen var det bra för mig att höra eller så bör jag tagga ner. Det värsta är att jag inte var stressad. Jag vill ha rent och fint framförallt i kök. Jag som har vana att jobba i stora som små kök kan riva av en städning samtidigt som kan kokar soppa på 20 min. Det i sig kanske kan vara stressande? Annars vet jag inte själv vad det var. Usch och bra på olika sätt. 

Kärlek på flykt!

Andra länder har blivit bättre för HBTQ-personer att leva i, samtidigt har Sverige blivit sämre. Regeringens omsvängning i migrations- och asylpolitiken innebär att människor som riskerar dödsstraff för homosexuella handlingar inte längre kan komma in i Sverige för att söka asyl.

Personer som i sina hemländer trakasseras och riskerar fängelse för att de öppet vill visa sin kärlek ges inte längre möjlighet till permanent uppehållstillstånd. Centerpartiet vill att Sverige ska vara ett land dit de som vill komma ut kan få komma in. Vi vill skapa hållbara och mänskliga förutsättningar för HBTQ-personer på flykt.

Kampen för HBTQ-rättigheter är fortsatt en utmaning även i Sverige. Tidigare i år presenterade paraplyorganisationen International lesbian, gay, bisexual, trans and intersex association, ILGA Europa, sin årliga rapport över mänskliga rättigheter för HBTQI-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner) i Europa. 

Kartläggningen visar att Sverige i år hamnar på en pinsam tolfte plats. Att jämföra med sjätteplatsen 2015. S och Mp bär ansvaret för att Sverige faller handlöst på listan.

Enligt ILGA-rapporten har Sverige det senaste året blivit sämre på att erbjuda skydd för de människor som flyr undan förföljelse på grund av sin sexuella läggning, sitt könsuttryck eller sin könsidentitet. Det är ett tydligt bevis på att de förändringar som Löfven-regeringen nu genomför av asyl- och migrationspolitiken kränker de mänskliga rättigheterna.

Centerpartiet vill fortsatt driva frågan om en human flyktingpolitik, Vi vill bland annat göra en översyn av utlänningslagen så att HBTQ-personer får ett tryggare välkomnande till Sverige.

På lokal nivå ser vi att det i Gävleborg finns en stolt tradition av mångfald.

Centerpartiet vill att Gävleborg fortsatt ska vara en plats med öppna städer där människor känner sig trygga, oavsett härkomst och sexuell läggning. Vi vill motverka diskriminering genom att se till att skolorna har tillgång till metoder och verktyg för att arbeta mot diskriminering och att stötta de föreningar som vill arbeta för likabehandling.

Samtidigt ser Centerpartiet med oro på hur främlingsfientliga och antidemokratiska grupper utmanar grundläggande demokratiska värderingar i flera EU-medlemsländer. Här behöver Sverige vara en pådrivande kraft för de grundläggande värden som EU vilar på.  Centerpartiet verkar för upprätthållandet av alla EU-medborgares rättigheter, inklusive rätten att inte bli diskriminerad. För oss är det självklart att EU ska vara en röst för frihet, för mänskliga rättigheter och för jämställdhet. Lika självklart är det att det behövs kraftfullare verktyg inom EU för att säkerställa att alla medlemsländer tar sitt ansvar.

Gävleborg, Sverige och Europa ska vara fortsatt öppet. Genom att driva en konsekvent politik på alla politiska nivåer ser vi till att frågorna om diskriminering inte glöms bort. Varken under Prideveckan eller resten av året.

Magnus Svensson (C) Distriktsordförande i Gävleborg

Ola Johansson (C), Riksdagsledamot Civilutskottet

Foto: Majs Keller

Kick 

Att hitta sin ena fotboll från Domus sport fotbollsskola, Kick som jag gick på i 6 år. Det är lite nostalgi. Jag älskade fotbollsskolan. Jag var faktiskt förtjust i en person som jag för varje år hamnade i samma grupp. Hen är fortfarande idag vrålsnygg och fd elitspelare.