Första December 

Hur mår ni sötnosar? Jag mår helt okej idag, igår var jag hemma nästan hela dagen så idag var det skönt att få komma ut och både jobba och fixa lite annat. Idag är vi ett kul gäng som jobbar också och då är det alltid roligt. 

Nej, nu är min (lite sena) lunch snart klar så vi hörs lite senare trolls.  

Här har ni en liten bättre bild på granen. 

  

Jag kommer alltid stå upp för dom utsatta

IMG_3738

 

Min pappa har alltid varit väldigt intresserad utav travhästar och kollade med spänning på tv när det sändes travlopp från Solvalla. Jag satt alltid och tittade med honom, hästbiten som jag var, och han frågade alltid vilken häst jag höll på, varpå jag alltid pekade på hästen som var lite extra långt bak. Jag har hållit på de svagare, i olika former i livet. Jag har alltid känt att ”någon måste även stå på deras sida”. Det har som sagt utspelat sig i olika former i livet. Allt från att jag tippa på hästen som ingen tippat på, till att jag blivit kompis med den som alla snackat skit om, till att adoptera djuret andra anser vara ”fult”, till att jag är och alltid kommer vara extremt emot ALL sorters mobbing. Mobbing i skolor, mobbing på arbetsplatser, mobbing bland unga gäng som i vuxna. Det sjuka är att mobbing verkligen förekommer i (oftast) mindre former på nästan varje arbetsplats. Jag ser det hela tiden och jag ska gå in mer på det i ett annat inlägg, men jag vill understyrka att jag inte på något vis menar att jag är mobbad på min arbetsplats, absolut inte. Däremot blev jag det av en äldre dam på ett av mina första jobb. Det fick hända rakt framför chefen – han gjorde inte ett skit, så jag satt tillslut själv ned foten, hade jag varit äldre och mer trygg i min arbetsroll hade jag dock gjort det både tidigare och mer bestämt. Jag kan fortfarande se tillbaka på det och bli rent ut sagt förbannad på den chefen. Så jäkla oproffsigt att det är sanslöst!

 

 

 

Myser inne i värmen

How you like my socks? Eller nja, mys – fluff – tofflor, skulle jag kalla det för. Dom är från HM och är sjukt sköna om någon undrar.

Det här blev inte mycket till dag, samtidigt som det blev det på ett mentalt plan för jag funderat mycket kring både större och mindre viktiga saker (får se om jag skriver ett eget inlägg om det sen). Men jag känner lite som att – Det är en dag imorgon också.

Uppdatering om Måns

Lilla (tjocka) katten Måns fick komma hem från veterinären efter provtagningar som vi får svar på först på torsdag. Det är förmodligen sköldkörteln eller njursten, jag tror det sistnämnda då han haft urinsten när han var yngre. Vi får helt enkelt se vad som händer men förhoppningsvis klarar han sig både tills torsdag och efter.

Det har varit en känslig dag. Måns var mitt första husdjur som vuxen när jag flyttat hemifrån och pappa fick ta både Måna och hans syster Molly när hans katter försvann så dom fick komma till hus, bli utekatter samt att pappa fick sällskap. Måns betyder väldigt mycket för mig, så jag har varit väldigt låg idag. Molly gick bort tidigare i år och det var också riktigt hemskt och det gjorde det mer påtagligt att även Måns kan försvinna en dag. Håller tummarna och tassar här för att den lilla grisen klarar sig.

Minns ni förresten för två år sedan då han satt i en tall i nästan fem dagar för jag inte fick ner honom och till sist fick jag tag på en aborist (professionell trädklättrare kan man säga) som kom och hämta ner honom.  

Bild från då: 

 

Min underbara Måns 

❤️ 

Jag räddade dig från att bli avlivad som liten och lovade hitta ett hem åt dig, men jag blev så kär att jag behöll dig och din syster som sen fick flytta till min pappas hus. Du har den starkaste och charmigaste personlighet jag någonsin sett hos en katt. Älskade bebis. 

Måns fick åka akut till veterinären nu på morgonen och jag vet inte alls hur detta kommer sluta. Jag håller alla tummar och tår att jag kommer få se min vän igen.  

Vin och julpynt!

Oj, vad tiden bara rusat iväg ikväll. Det blir så när man har roligt. Jag och Anna-Karin behövde verkligen en hel del catching up!

Efter mat och glögg gick vi över till vinet och massa skratt och catching up. Vilket i sin tur ledde till att granen, som vi skulle klä, fortfarande stod naken vid midnatt. Men nu är den klädd. Får visa er sen i bättre belysning, dessa bilder är från snapchat. 

Aja, nu är det dags att mysa ner sig i sängen! 

Vi hörs imorgon!

Pussar! 

  

Adventsmysa med Ak 

Hej hopp! Hur mår ni? 

Jag har en ledig helg, det är inte alltid jag har en heeeeelt ledig helg. Just nu pysslar jag lite hemma och ska snart köra lite tricks med vovvarna. Sen kommer min gamla roomie och kompis Anna-Karin, aka ak4 hit. Vi ska faktiskt adventsmysa deluxe. Ni vet klä julgranen (därför den inte är klädd på bilden), dricka olika sorters glögg, mumsa pepparkakor och hela rubbet. Hon ska sussa här också, vi har ju ett gästrum med en stooor säng som ska vara den skönaste ever att sussa i, har dock inte hunnit pröva den själv men ska göra det. Imorgon kanske vi tar en promenix med vovvarna, catchar up lite mer och lite sånt.

Vi hörs lite senare!

Pussar!