Tips på kamera?

 

Oj, vilken fixar och trixar dag detta blev. Känns som jag ringt hundra samtal typ.. Och nu ska det fixas massa hemma och bakas nyttigt bröd – nomnom. 

En sak jag också kollat efter idag, är en ny kamera. En som är bra på att både ta skarpa bilder liksom bra på att filma, med vändbar skärm, skarp bild och suddig bakgrund. Det lutar mot Canon eos 700d (tror jag). Sedan ett canon ef 50mm objekt. Någon som har erfarenhet kring den kameran och kan jämföra med andra alternativ? Idag har jag t.ex. Sony a6000 och visst den tar väl skarpa bilder, men letar efter en med vändbar skärm så man ser om man filmar. Samt ett objektiv som gör det lätt att få till den suddiga bakgrunden men samtidigt ha en riktig skarp bild i fokus. Den ska också vara lätt att använda. 

Tips? Mottages tacksamt. 

 

IMG_9228

Denna bild är tagen med min Sony a6000. 

 

Fear is stupid

Det är verkligen inte lätt när det är svårt. Men gör det heller inte svårt för dig själv när det egentligen kan vara lätt. Förstår ni hur jag menar? 

Vi människor är i allra högsta grad vanedjur. Det innebär att vi lätt gör saker till en vana, även saker vi absolut inte borde vänja oss vid. Som tex en dålig känsla, ett dåligt beteende. Vi hakar gärna upp oss på en dålig känsla, som från början grundat sig ur något som vi upplevt som jobbigt och negativt. Låt det kännas dåligt för den stunden, men sen är det dags att vända tanken och sluta stirra sig blind på det negativa.

Det är så himla viktigt att hålla sig positiv och inte göra saker svårare än dom faktiskt är. Se alltid det halvfulla glaset (jag återkommer ofta till det) inte till det halvtomma. Du ansvarar över ditt eget mående och din livskvalité. Må inte dåligt (för länge) över saker du inte kan påverka. Dust it off. Res dig. Du klarar dig. Och oavsett vad – tro på dig själv och din egen förmåga att klara precis allt. 

Ibland är saker heller inte så farliga som vi föreställer oss. Nu syftar jag generellt på ångest över ting, inte om livskriser eller tragiska oväntade större händelser. Utan generellt. 

Se till det positiva. Ha en bra attityd. Allt kommer bli bra då. Tro mig ❤️.

Work that body out

Jag tror jag ligger på 4, 5 pass denna vecka. Det känns som en helt okej siffra. Jag har mest kört kardio denna vecka, blandat med lite styrka. Förra veckan blev det nog mest styrka faktiskt. Jag älskar verkligen kardio. Att röra på sig ökar seratoninet. 

❤️

  

Fast efter 30 sek.

banner-HBO

 

Jag bloggade tidigare om denna serie The Shannara Chronicles som då inte hade haft premiär ännu men nu har jag hunnit se första tre avsnitten. Alltså Waauw, jag var fast efter 30 sekunder, på riktigt. Med andra ord, jag var fast redan vid introt. 

Rekommenderas starkt.

Mitt förra inlägg var i samarbete, men detta är verkligen från hjärtat. Gillar du Sagan om Ringen trilogin, kommer du gilla denna. 

Min nya bibel

img_1341-1.jpeg

 

Jag somnar och jag vaknar med att läsa ett par sidor ur denna bok, som blivit som en slags bibel för mig. Khloè Kardashian skriver så öppenhjärtigt och ger så mycket konkreta tips på hur en vänder saker i livet till något positivt. Hon har precis samma inställning som jag själv har kring att allt handlar om hur du själv ser på saker och ting. T.ex. – Är glaset halvtomt eller halvfullt? Det tog år innan jag verkligen förstod vad det innebar och sedan började leva med det som ett slags motto. Mitt glas är alltid halvfullt. Positive thinking leads to positive things. 

Dock har jag behövt en påminnelse när jag gått igenom denna sorg och den här boken har visat sig vara perfekt för mig. Den pushar mig också till att träna varje dag, om än bara kortare pass vissa dagar, får boken/Khloè igång mig.

Rekommenderar den verkligen! Tror dock bara den finns att få tag på med engelsk text, fast Khloè skriver ungefär som hon pratar (inte lika många fuck dock 😉 ) så det är ingen svår engelska. Try it!