Ibland behöver man VENTILERA på sin egen blogg

Angående inlägget om tragedin som hänt min vän (se förra inlägget). Jag är verkligen den sista att bry mig om ”rätt rubrik” för att få läsare! Det vet nog alla som läser min blogg då jag även rubricerat inlägg med ”Här ska det vara en rubrik” och liknande. Men ibland behöver även JAG få skriva som det faktiskt är på min egen blogg. Även jag kan behöva ventilera mig och ge vänner/bekanta/kollegor, som inte fått tag på mig och då kikar in på bloggen, en förklaring till varför jag inte svarar. Jag utelämnar alltid alla detaljer och namn om det någon gång innefattar någon annan än mig själv. Men ärligt talat. Ska jag inte få dela med mig av en liten del av mina egna känslor? Jag skriver ändå bara en bråkdel av mitt liv.  

Jag tog iaf väldigt illa upp av den här kommentaren:

Alma:

” Personligen måste jag säga att jag tycker att det är riktigt fult gjort att locka personer till din blogg på hennes bekostnad. Att du utnyttjar att hon blivit skjuten och skriver det som en rubrik för att få följare är ju bara helt rubbat. Men det funkade ju, jag är ju här. ”
Svar:

Vet du vad Alma? Först tänkte jag inte skriva om detta alls för jag förstod någon skulle tolka det som dig. 


Sen kände jag ‘nej jag vill skriva på MIN blogg om varför JAG mår dåligt, varför JAG varit i svår chock och vill använda MIN blogg till att ventilera när jag BEHÖVER det! Utan att skriva stad, namn på berörda, eller vad som egentligen har hänt. Det som hände tror man aldrig ska hända någon i ens närhet.. Men ändå hände det. För så ser livet ut. Vi vet aldrig vad som väntar oss runt hörnet. 
I MIN blogg målar jag INTE upp en bild av ett perfekt liv utan problem där jag
hoppar runt på rosa moln. För så är inte livet och jag avskyr bloggar som ger en skev bild av verkligheten. Jag visar hellre en rå verklighet, än en perfekt låtsasvärld. 


Jag tycker det är fruktansvärt fult av DIG att skriva en sådan kommentar utan att ta hänsyn till varken hennes
eller mina känslor. För du känner varken mig eller henne, men det gör jag.


Vad gäller rubriken….. Vad skulle jag skriva, om inte vad som hänt? För precis så hemskt som det låter, är det! Kolla lite bland mina rubriker ska du se att jag INTE lägger vikt vid att fånga läsare utan rubricerar inlägg med ”lunch”, ”jobbar” och liknande. Jag är den SISTA att bry mig om sidvisningar och rubriker! Är vi så få ”äkta” bloggare som finns kvar?!

Nästa gång du kläcker ur dig en kommentar i ett känsligt inlägg – Ta reda på lite om personen du skriver till innan du dömer! 

  

 

2 barnsmamma skjuten i huvudet

Igår fick jag väldigt chockerande nyheter efter jobbet. En god vän (tillika barndomsvän) till mig, som betyder, och alltid har betytt, extremt mycket har blivit skjuten men (tack gode Gud) hon lever! 

Denna underbara tjej är mamma till två och absolut inte kriminell eller liknande utan en riktig ”bullmamma”. 

Jag blev så himla chockad och orolig, jag kan inte fatta att något sådant har hänt henne! Helt ofattbart. Men just nu bryr jag mig bara om att hennes läge är stabilt och det verkar som hon kommer bli återställd. 

Älskade vän… 

  

Helgjobb

Jag har jobbat hela helgen och gör även idag. Eller jag har jobbat hela veckan och så även idag, kanske man ska säga? 

Det sved att åka till jobbet idag kan jag säga. Ute var det strålande sol och folk som promenera här i gallerian där jag jobbar går med bara ben. Så jäkla avundsjuk! Jag måste liksom alltid ha svarta kläder och skor när jag jobbar. Så himla fuskigt med alla som går sommarklädda! 

Aja, imorgon jobbar jag 9-19, den är jobbig. Så ikväll blir det bara att dyka direkt i sängen. Snark! 

Pussar!

  

Hiss och diss

Hiss: 👍

  • Vita sneakers gärna med kilklack.     
  •  
  • Ombre-läppar. Två färger på läppstiften som smälter ihop med varann. Så snyggt och trendigt!   
  • Fruktsocker istället för riktigt socker. Alltså frukt istället för godis! Finns så mycket gott och fräscht nu på sommaren.  
  • Magkort, japp denna trenden håller i sig även i år och gärna toppar i bandage modell. Vill du helst inte visa magen så dra på dig ett par midjehöga jeans till (och ett par klackar så får du långa och smala ben).  

Diss: 👎

  • Slitna extensions. Alltså klipp dig! Det är hundra gånger snyggare med ett välvårdat kortare hår än långa stripiga och frizziga extensions. Alla gånger!  
  • Folk som envisas om att trycka ner folk som gör något bra. Tex när någon kämpar aktivt emot pälsindustrin och folk då klagar för att personen kanske dricker mjölk. Vadå skulle den positiva saken inte räknas för personen inte gör ALLT bra!? Ska man bara kämpa för det man tkr är rätt och brinner för, om man kämpar för exakt ALLT? Jag är dock nästintill vegan så detta gäller inte mig, men jag ser hela tiden hur folk verkligen försöker hitta fel. Hur tror ni världen skulle se ut om alla tänkte så? Hylla det dom faktiskt gör istället era latmaskar! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
  • Överdriven contouring. Alltså, kom igen. Det är inte snyggt när det syns att du contourat, det ser bara kladdigt ut!  
  •  
  • Tjejer som inte vågar gilla varandras selfies på instagram av rädsla att någon annan ska se deras snygga kompis/bekanta, men att gilla matbilder går bra! Återigen – hylla varann! Och var lite skön vafan!


Chili, apelsinblommor och massa färger!

  
Den här chilin odlade jag av några frön för flera månader sedan och äntligen har den första chilifrukten vuxit ut! Jag har aldrig haft speciellt gröna fingrar eller haft något vidare intresse för blommor eller andra växter och frukter, men det här är fan roligt när jag ser ett resultat! 

Nu vill jag såklart odla allt haha!

Knäppte lite bilder på någon annan blomma jag köpt till uteplatsen och mitt vackra apelsinträd. 

   

   

Gottepåsen!

Körsbär och saltlakritschoklad! Två av mina absoluta favoriter. Mums! 

Jag äter, ärligt talat, ungefär en hel ask körsbär var och varannan dag. Jag vet att det är massa fruktsocker i, men alltså det är ju bara gott! 

  

Tanten trängs ju!

Att åka ut till Ikea sista timmen dom har öppet var ju inte stans bästa ide direkt.. Men jag har ju inte haft något val, det här var min enda lediga timme under deras öppettider denna vecka. Bara bita i det sura äpplet och köa! 

Har, i skrivande stund, stått i kön 16 minuter och kommit ungefär halvvägs. Jag är sjukt hungrig också..! Mjaaau! 

Nej nu är jag bra mjäkig va? Backat in i killen framförs fötter med min vagn har jag gjort 17 gånger också. Med flit.. Nej då haha! 

Fast tanten bakom trängs och typ hänger över min axel. Mruff!

Aja, nog mjäkat! Jag vill bara ha mat. Det är det. 

Hörs lite senare hörni små trolls!

Pussar!

  

Onsdag

Är det inte lite svårt att sätta rubrik på varje inlägg? Vad tycker ni som bloggar? ”Onsdag” liksom, hur rolig rubrik är det!! Haha!

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår faktiskt riktigt bra och har gjort hela veckan. Så himla skönt när man har en bra vecka med massa (och god) energi! 

Jag sitter och jobbar lite under tiden jag har lunch, sen jobbar jag till kvällen. Efteråt måste jag ut till Ikea en sväng och köpa lite saker till pappas hus. För vet ni vad? När vi flyttar, om en vecka, flyttar vi dessvärre inte in i huset direkt utan i nästan en månad (förutom någon avstickare hit och dit) kommer vi få flytta in hos pappa. ”Finrummet” blir ett tillfälligt sovrum. Ibland klaffar det helt enkelt inte till 100% med en flytt när folk ska flytta ut och andra in. Så det får man ta helt enkelt. Tillslut blir det ju bra! 

Det blir en lite kämpig juli-månad men en avstickare till Visingsö och kanske London eller Ibiza blir det iaf! 

Btw. Har ni sett mina tvärfeta katt-ballerina skor med öron?! Alltså hello gorgeous! Hi hi.