När vi skickar killen att köpa tamponger

Häromdan var jag inne på ica maxi för att handla ganska mycket. Den första avdelningen jag passerar är hygiensektionen och jag tänker att det är lika bra att köpa på sig lite tamponger. Så jag går mot gången med tamponger och bindor. Där ser jag tre stycken män i åldrarna mellan 20-35 år förbryllat stå och kika bland alla skydden. Jag skannade snabbt av var och en och det stod klart att de inte kände varann men att alla var där av samma anledning – tjejen/frun/sambon hade skickat ut dom för att köpa skydd till henne. Var och en höll i någon förpackning som de läste på och de såg ut som sju svåra år i ansiktet. 

Vilket mission det måste vara för en snubbe att hitta rätt paket i denna djungel av tamponger, bindor, trosskydd och liknande. 

”Efter tampongerna går dom bergis och roffar åt sig ett par chokladkakor till tjejen också”, tänkte jag och log för mig själv. 

För visst är det väl så? Att vi tjejer verkligen kör med våra killar den tiden i månaden? Det är lite som en oskriven regel att killen ska passa upp lite på sin tjej då. Förse henne med choklad och andra cravings och många gånger få göra det där lite obekväma som att köpa tamponger och bindor och kanske passa på att köpa en extra ask ipren på vägen hem

Killar förstår inte riktigt vad det är som händer med oss tjejer under den här tiden. Men en sak vet dom och det är att under den här tiden tjafsar man inte emot tjejen. Utan det är bara ge med sig och knalla iväg till affären och ”passa upp” lite extra på tjejen. För under den här tiden då säger man bara inte emot, så är det bara. Det här utnyttjar ju vi till fullo också. Ja men kom igen tjejer, det gör vi ju? Vi älskar att ha detta som den där bra ursäkten till att få äta choklad och glass, och vi har ju alldeles för ont för att gå och handla det själva när vi har en fullt frisk och stark man som kan göra det åt oss. Som också slänger någon blick med valpögon mot oss för att visa sitt medlidande över detta, för honom, totalt oklara fenomenet – mens. 

Men det är ju lite som när en man är förkyld. Då får dom vanligtvis en annan uppassning än vad vi får av samma syndrom. Vi blir lite mammiga och intar vår mest omhändertagande roll.

//Vad spelar det för roll? Mer än en lustig anekdot. Inget utav det har det minsta med jämställdhet att göra iaf. Kvinnor ska få vara kvinnor och män ska få vara män (jag tänker ju inte sluta ha mens eller tex spela fotboll för att skapa jämställdhet, fattar inte ens hur någon kan dra den parallellen med jämställdhet – varför skulle det vara mer jämställt att bli mer stereotypiskt ”manlig”/”kvinnlig”? Det är väl just oss själva vi ska få vara utan diskriminering?!) Vi ska ändå värderas och respekteras detsamma. DET är jämställdhet. Oavsett kön, läggning eller etnicitet. //

What can you say? Life is life, and men are from mars and women from venus. And that is that!

tampon-tax-2tumblr_m2koio9XfI1r0men0 Finally+every+man+in+the+world+sent+out+to+buy+_11137af349a9e947b6f16e74d3720bd2

Till våren…

Happy Saturday folks! Hur tillbringar ni er lördag? Jag ska jobba tills kvällen med massa gulliga kollegor som jag ser fram emot att träffa. Blir inte vildare än så. 

Till något annat. Det här (nedan) var jag för cirka nio månader sedan. Har hela tiden tänkt att jag ska bli lite ljusare till våren, som på bilderna kanske. Men jag är faktiskt så himla nöjd med att vara riktigt mörk. Trivs så bra att jag vet inte om jag någonsin vill släppa detta, haha. Men känner jag mig själv rätt så blir det nog några turer fram och tillbaka när jag fått nog av det för stunden. Brukar bli lite så när man tröttnar snabbt ;).

IMG_9500IMG_9484

Älskade stövlar

Jag är ett riktigt fan av stövlar och det har jag alltid varit. Speciellt stövlar i over knee modell. Det var längesen jag tappade räkningen över hur många jag har samlat på mig. Både låga och höga klackar, mer boots liknande, liksom stilettos. Älskar dem i alla möjliga varianter.

Dessa är ett par av mina stora favoriter! Tror jag köpte dem från have2have förra vintern. Men de känns fortfarande helt rätt och hett! [see what I did there]

(null)

Äntligen!!!

Alltså wordpress appen är lite speciell haha!

Nu när jag bytt mobil så hamnade jag per automatik på den blogg jag råkade skapa när jag skulle logga in via appen första gången. Inte så konstigt att mina mobilinlägg bara försvunnit – dom har ju hamnat på en helt annan blogg ute i cyberspace.

Först idag har jag lyckats lägga till min riktiga blogg även från appen.
Guuuud vad skönt att äntligen kunna blogga från mobilen när det behövs. Som nu.

Idag har jag tagit hand om en massa ärenden. Krångliga ärenden. Folk/företag jag behöver få tag på men inte lyckats. Bankärenden som tar tid. Bilprobs.

Avskyr när det är fredag och jag inte hunnit med alla sådana ärenden innan ”veckan” tagit slut. För då kommer helgen. Den stilla helgen för arbetslivet. Nog för jag jobbar imorgon, men ni fattar vad jag menar? Jag vill få allt gjort NU och avskyr att behöva vänta ut en helg för att fortsätta. Då hinner jag komma av mig. Och fler saker plussas på att göra listan.

Känner ni igen det? Eller är det bara jag?

(null)

Ipl för jämnare hud

Igår gjorde jag min första ipl behandling för ansiktet. Detta för att ta bort lite blodkärl och få en allmänt jämnare hud. Tidigare har jag prövat göra en brasiliansk ipl för att ta bort hår, men mina strån var så ljusa att inte ett enda gick bort =(- Diskuterade det även med min behandlare nu och hon intygade mig att det fortfarande inte finns någon maskin på marknaden som verkligen tar bort ljust hår.

Aaaanyway, ipl kan jag ändå använda mig av i ansiktet, så nu har jag alltså börjat en kur på minst fyra behandlingar. Men satan vad läskigt det var! Det gör ju lite ont, men det värsta är hur läskigt det är. Det blinkar till ett starkt ljus som bränner till och då jag gjorde på kinderna in mot näsan så kändes det som en eld (vilket det iof nästan är) som blixtrade till nära ögat så jag hoppade till. Det var just mot näsan, strax under ögat som var det läskiga. Jag hade ju skyddglasögon men det var läskigt och i ren reflex ryckte jag till varje gång ”blixten” kom så nära ögat.

Vill man vara fin får man lida fin, eller hur var det nu?  ;-) 

Style Icon

Jag har egentligen ingen stilikon, utan jag sätter på mig det som ser bra ut i mina ögon. Vad gäller trender och mode så kvittar det för mig, men intresset för kläder är stort och därför älskar jag att bläddra igenom modetidningar etc. Att bära något för att det är trendigt skulle dock inte falla mig in. Utan jag går efter egen smak, men trenderna kan få inspirera mig.

Om vi nu ska kolla på någon liknande stilikon, så skulle det vara Victoria Beckham. Vilken tidlös klass den kvinnan har. Sen med hennes push brittiska klang på det. Alltså mjau, puurrrfect. So classy and fab!

Har du någon känd stilikon? Lämna gärna en kommentar så jag får lite inspo =). 

Victoria-Beckham-Runway-Show-Woman-Crush-Breakfast-with-AudreyVictoria-Beckham-UpscaleHype-11rs_634x1024-131120100151-634.victoria-beckham-london-gift-gala-112013Pic42

 

Barnskratt

IMG_0015

Barnskratt. Bland det vackraste som finns.

Den lilla juvelen på bilden har växt så det knakar sedan bilden togs 2012. Men jag har inte ens beskådat det med egna ögon, utan från instagram.

Dags att styra upp en träff =).

Det är så sjukt vad tiden rinner iväg. En evig kamp. Den tar aldrig slut. I små barn kan vi se hur fort tiden går. Det kan ha gått ett par år fast det känns som knappt ett halvår.

Nej, det här året ska vi ses Junie. Och Annelie, mamman, vi ska också ses tänkte jag ;).