Inte min typ av konst kanske?

Skeppsholmen. Efter att ha kurerat mig hemma i fyra dagar med halstabletter, nässpray och alvedon, tog jag mig äntligen ut. Det blev en runda i gamla stan, picknick i solen och sen en sväng till Moderna museet. Var nog inte riktigt min typ av konst där men intressant och framför allt trevligt sällskap.

sssol

Foto: Natalie Wallin

IMG_9090

Vi hade picknick i grästet vid vattnet, ute på Skeppsholmen. Det blev en smarrig vegburgare med Oumph för mig. Supergod var den och från Vigårda i Mood-gallerian. Recommend recommend, som Therese Lindgren hade sagt!

vegskeppsholmen

Foto: Linn Falck

fiskmås

Den här lilla sötnosen fick smaka lite pommes-stripes och äppelkaka.

Rakblad i halsen

Söndag. I morse vaknade jag upp och kände mig riktigt bakis. Grejen är den att jag var inte bakis, inte ett dugg. Jag har åkt på halsfluss och en riktig vårförkylning. Någon måste ha smittat mig för den kom lite från ingenstans, känns det som. Redan natten mellan fredag och lördag började jag bli nästäppt när jag skulle sova och jag kände mig torr i halsen. På lördag morgon var det som rakblad i halsen och jag kunde knappt svälja. Idag var det ännu värre när jag vaknade. Jag har dock ingen feber, tempen visade på 36,5 imorse. ¨

Nu vet ni varför bloggen stått stilla i helgen! Hoppas er helg har varit desto bättre.

IMG_5664

Omslag och baksida

Hej på er! Jag ligger i sängen med datorn på magen och ska strax släcka ner. Imorgon åker jag och Amanda och plåtar omslag till magasinet.

Det kommer sedan bli enormt mycket plock med både omslag och baksida när vi kommer tillbaka till redaktionen. Men det ska bli riktigt spännande att se det färdiga resultatet sen! Imorgon ska jag försöka ta lite bilder på hur det ser ut nu när vi är i produktionsfas

jacket

Tre dagar till deadline

68. Den magiska siffran över hur många sidor magasinet ska innehålla. Alla intervjuer är gjorda, texter skrivna, foton tagna (förutom omslaget) och fantastiskt duktiga Rebecca (hennes härliga bakhuvud syns här till vänster he he) och Nathanelle har fixat mallar till all layout. Nu återstår det att få alla texter och foton att passa i dessa mallar. Det kommer ta sin lilla tid. Allt ska också korras i flera omgångar och det gör vi vartefter något är klart.

Nu är det spännande och himlans roligt att se hur magasinet tar sin form!

mag

Foto: Natalie Wallin

Börje och Stinas personligheter

Dagens Börje och Stina. Två små liv med sådana stora men olika personligheter. Börje är lekfull, busig och full av små hyss. Han älskar att få uppmärksamhet och skiner verkligen upp när han får gos och beröm. Men han kan även låta Stina få stå helt i centrum, liksom han låter henne få de bästa leksakerna och ta först av godiset. Han är otroligt snäll och vill ingen illa. Mår dåligt när jag tänker på att någon skadat honom som valp (innan han kom till oss). Därför är han också extremt reserverad och rädd mot främlingar och alla han inte lärt känna ordentligt.

Stina är lite av Börjes motsats när det kommer till det sociala, hon har stort självförtroende och är trygg i sig själv. Hon blir glad vem hon än ser och kastar sig allra helst i famnen på dem och vill bli kliad på magen. Det finns ingen mat som hon tycker är äcklig och inga leksaker som är tråkiga. Leksaker är verkligen det bästa som finns, tycker Stina. Hon kan slita ett gossedjur itu på några få minuter. Äta gräs och vara ute på långpromenader gör hennes dagar extra roliga. Inomhus vill hon mysa och gosa precis hela tiden. Hon fick vänta i hela fem år innan hon kom till oss och fick en riktig familj.

IMG_8208IMG_8211

Är du mer effektiv på morgonen eller eftermiddagen?

Ibland flyter skrivandet bara på och det känns som att texterna skrivs av sig självt. Sådant flyt hade jag verkligen inte imorse. Oftast skriver jag bättre efter lunch eller på kvällen. En nyhetsartikel går väl an på morgonen men en mer litterär text föredrar jag att skriva senare.

När är du som mest effektiv?

Morgonmänniskan har som mest energi på morgonen och blir tröttare och tröttare under dagen. Medan kvällsmänniskan istället tvingar sig upp på morgonen för att sedan blir piggare och piggare under dagens gång.

Om du i grunden är en kvällsmänniska som mig, har jag några tips för att bli piggare på morgonen:

  • Ät en fiberrik frukost
  • Sitter du vid ett skrivbord se då till att det är städat, stök gör det svårare att koncentrera sig
  • Ut i vårsolen på en powerwalk innan frukost
  • Ät järnrik mat som broccoli, tofu och kidneybönor
  • Håll inte på med mobilen eller surfplattan när du ska sova, det blåa ljuset gör dig piggare
  • Slutligen är det absolut bästa tipset att sova ordentligt

data

Foto: Natalie Wallin

Stressig morgon 

Ledsen för mobilbild men det blev riktigt stressigt imorse

Jag har sovit så få timmar varje natt under de senaste två veckorna att jag inte kom upp när jag skulle imorse. En minut innan vi började sprang jag in i klassrummet. 

Men så kan det vara och det är bara att bita ihop och försöka sova ikapp när tid finns. 

Fotojobb, skriveri och muffinsbak

Oj, vilken dag jag har haft! Det blev en tidig söndagsmorgon för mig då jag skulle iväg för att fota  till ett personporträtt som jag har skrivit för tidningen. En av bilderna kommer eventuellt bli ett omslag och därför är jag väldigt glad att det varken regnade eller att solen var för stark, då vi fotade utomhus. Jag blev i alla fall riktigt nöjd med bilderna. Men jag fotade också ursnygga Emma Sundh, som driver bloggen Emmas Vintage, hon är otroligt fotogenisk och märkbart fotovan. Väldigt tacksamt för mig.

Efter plåtningen åkte jag hem för att skriva klart mina texter och det var en hel del kvar att skriva. Det är fortfarande lite kvar men någorlunda klara är de ändå. Jag har även arrangerat en bild för en makeup-artikel, vilket var ganska svårt. Jag hann även klämma in en långpromenad med vovvarna, dusch av Stina och muffinsbak. Phu, fråga mig inte hur jag har hunnit men jag är himlans glad för dagens effektivitet.

Full rulle hela dagen men oj så härligt!

Nu blir det kvällsmys med smarriga fruktbrickor.

frukt

På språng

Nu är jag på väg till ett möte på ett fik i vasastan. Det kommer bli ett lite kortare möte för jag måste hem och skriva två texter som har deadline på måndag. I morgon ska jag plåta bilderna till en av texterna, som förmodligen blir tre uppslag långt (d.v.s. sex sidor). Med andra ord hinner jag inte skriva mycket i morgon.

Mötet är med en tjej som ska rådgöra mig om något jag tänkt göra framöver, alltså inget jag ska göra nu direkt.

skor