Tisdag

Ja, det blev ju minimalt med sömn inatt men jag känner mig ändå påfylld av energi :). Dock så fick jag ändra om löprundan imorse. Hade tänkt köra en vända på cirka 30 minuter men den fick halveras då jag snoozade en kvart. 

Såhär mycket duckface var jag imorse! 

Det kommer bli en lång dag

Imorgon bitti, eller ja om cirka 3 timmar, börjar min dag när alarmet ringer vid 06. Hade tänkt springa ett litet pass på cirka 3 km direkt jag vaknar. Sen jobba 10 timmar. På i princip nada sömn. Jaha, hur går det med den planen då? Sådär va.  

Varför sover du inte då? Undrar säkert ni.. 

Ja, en liten fröken fräken, dvs Stina, väckte mig runt 01.30 då jag knappt sovit en timme och behövde ut och göra nummer två. Anade ugglor i mossan när hon vägrade detta på sista rastningen. Det tog sen sin lilla tid för fröken och nu ligger jag här yrvaken och tänker på att klockan snart kommer ringa haha. Det blir en sån där ond cirkel nu bara, känner jag. 

Aja, vi hörs när jag är på väg iaf. Ska uppdatera er lite om dagarna som varit också. Natti ❤️. 

Moooot jobbet

God morgon! Nu är jag på väg till jobbet igen och ska jobb tills runt kl 17. Efter jobbet står det vegetarisk grillning på schemat, ska bli så mums!

Btw. Jag hörde en liten rolig sak på radion nu på morgonen. Eller rolig och rolig, lite intressant i varje fall. Jo, jag hörde att man inte ska ha sex tiden runt kl 06.53, då det är som lättast att få en hjärtinfarkt vid det klockslaget. Detta enligt forskning (minns ej vad för forskning tyvärr). Då tänkte jag direkt att det nog inte heller är så bra att ställa alarmet den tiden. Jag blir i alla fall vettskrämd ibland när jag hör alarmet ringa på morgonen. 

Anyhow, ni får ha en strålande dag!

Det känns i hjärtat

Den här bilden talar sitt tydliga språk och den gör mig verkligen ledsen. Vad gör vi människor mot vår vackra värld och mot varandra? 

Aldrig har tredje världskriget varit så nära som nu. 

Samtidigt har årstider aldrig visat ett sådant växlande väder och himlen är synligt nersmutsad av alla avgaser. Allt är vårt eget fel.

Det är vi som lever idag som bär ansvaret till förändring. Det börjar med oss själva. Tänk på miljön i dina vardagliga beslut. Vad god mot dina medmänniskor och visa empati och värme. Hade dessa enkla medel applicerats hos var och en, hade vår värld inte sett ut som den gör idag. Men allt är inte svart eller vitt och verkligheten är inte rosenröd. 

Återigen vi måste börja med oss själva och bli bättre på att se långsiktiga konsekvenser i vårt eget handlande. Vad gäller både miljötänk och hur vi behandlar våra medmänniskor. Efterskalven är redan förödande. Det finns inga ursäkter till att inte vara en god medmänniska. Utan det är vårt eget j*vla ansvar att vara det. Mer nu än någonsin. Punkt. 

För övrigt går mina tankar idag till alla direkt och indirekt drabbade i terroristattacken i Utöya. Idag var det 5 år sedan 77 personer förlorade livet under terrordådet. Kärlek till offrens nära och kära. 

Världens trevligaste aw

Igår kom min kompis Malin (som jag bokstavligt talat inte sett på år och dar) och mötte mig på jobbet när jag slutade. Vi tog en promenix vid Strandvägen och sen blev det dinner and drinks på East. Vi hann prata ikapp oss och det var så himla mysigt! Så kul att få höra lite nyheter liksom att prata minnen. 

Sköna sommarkvällar helt enkelt! 

Recept – Vegansk och glutenfritt

Ja, vad ska man kalla denna rätten? Ugnsbakad pastalåda med färssås? Något sådant är det i alla fall.

Nåväl, här kommer ett recept där jag använt mig av glutenfri penne (den ni ser nedan) och vegofärs från Anamma även denna är glutenfri – wuhu!

Ingredienser:

Anamma vegofärs

Glutenfri penne 250g

Vegansk ost – Jeezly från Astrid och aporna

1 gul lök

Eko krossade tomater

Ca 2dl iMat veganska matlagningsgrädde

3 pressade vitlöksklyftor

Eko grönsaksbuljong, chilli och kryddor efter smak

Glutenritt ströbröd från olda baserat på majsmjöl

Koka pennepastan. Fräs lök och vitlök tills det mjuknat, ha därefter i vegfärs och sedan buljong, iMat och krossade tomater. Krydda efter smak och tycke, jag brukar ha i lite chiliflingor, vitpeppar och grovmalen svartpeppar.

IMG_4257

Förberedd en ugnsform där du sedan lägger i färssåsen och toppar med pastan. Strö nu ströbrödet över pastan. Salta och peppra och avsluta med att strö riven ost över (t.ex. jeezly från astrid och aporna). In i ugnen på 225° i cirka 15 minuter. Servera med din favoritsallad! MUMS!

IMG_4260IMG_4262

 

 

God morgon 

Nu ska jag tjata ännu en gång om att klockan ringde 05 imorse och att jag inte är van att gå upp så tidigt. Så, det var sista gången jag nämnde det haha. 

Jag sitter i skrivandes stund på tunnelbanan till jobbet och läser (eller nja jag tog en bloggpaus). Känns faktiskt hur skönt som helst att åka in och jobba trots det fina vädret. Då har man ett roligt jobb eller hur? 😀 

Stina ville hellre stanna med fåren..

Åh, jag har tagit så himla många fina bilder på Börje och Stina senaste dagarna, det här är bara ett urval, jag ska lägga upp fler sen. Det går verkligen att ta riktigt bra bilder på dem även om det kan ta sin lilla tid – De är nämligen sällan såpass stilla he he.

Idag åkte vi till ett naturreservat och promenerade runt där det fanns får som gick fritt och betade. Jag gick typ sönder av glädje – jag ÄLSKAR nämligen får. De är ju helt underbara! Hundarna skötte sig hur bra som helst också och lät fåren vara. Fast Stina försökte stå kvar när vi skulle vända. Hon ville vara med fåren haha Sötnosen!

Aja, nu är klockan ställd på 05, så imorgon är det back to work som gäller.

Hoppas ni haft en fin dag och får en ännu finare morgondag <3 !

IMG_4164IMG_4032