Händer i godis dilemma

Jag var precis och köpte mitt lördagsgodis – ja, på lördagar är det obligatoriskt med en godispåse. Eftersom jag inte äter gelatin eller ämnen som tex e471 osv. Har jag ett väldigt begränsat urval från lösgodiset, jag köper oftast bara en eller två sorter. 

Jag börjar i alla fall plocka i från godissort ett (av två) i min påse. Bredvid mig står en barnfamilj varav fem ungar står med egen påse och plockar i sitt godis och till min stora förtret ser jag hur en av ungarna står vid just min godissort två och gräver med hela händerna i lådan. Föräldrarna tittar bara på. När jag slänger ett litet getöga åt deras håll säger tillslut mamman ”såja ta inte med händerna”. Ingen respons och ungen fortsätter till nästa godislåda med bägge händer grävandes i. Det blev ingen godissort nummer två för mig. 

Självklar förstår jag att man som förälder vill lära sitt barn att ”ta själv” och det är väl jättebra att barnet får lära sig. Men lite koll och tanke för alla andra som ska äta av det godiset kan en väl ändå visa? Sedan kanske inte jag som har en släng av bacillskräck ens ska gå till godiset men ändå. 

Vad tycker ni i ett sådant här fall? 

Freedom

398134_2204573732238_880848730_n

Den här bilden tog December på mig i Rio för några år sedan. Trots att det är en oskarp mobilbild tycker jag den ger en sådan känsla av frihet. I alla fall kändes det så just där och då. En känsla av frihet. För mig är det så viktigt att få känna sig just fri. Att få vara fri som människa.

Stina fick åka till veterinären

Idag fick jag åka iväg med Stina till veterinären, hon har nämligen tyckts känna obehag i de bakre regionerna.. Hönsmamma som jag är har jag googlat det mesta och då även såklart läst det värsta – juvertumör. Hon är kastrerad men det kan ändå hända. Jag förklarade därför för vår veterinär att jag mest vill säkerställa att så inte är fallet här och så var det inte heller! Stina hade däremot – varning för känsliga – fyllda analsäckar, som hon inte kunnat tömma ordentligt själv. Det fick hon nu hjälp med. Mammas lilla flicka var så duktig som stod alldeles stilla med skräckfylld blick medan veterinären undersökte henne. Sötnosen. 

Well well. Slutet gott, allting gott!


Ser ni min enorma ådra? Vad hände där? 

Lyxigt drömresemål

Ett drömresemål jag haft sedan några år tillbaka är Seychellerna. Det är egentligen en dröm som min pappa hade som sedan har överförts vidare till mig.

Några år innan pappa fyllde sextio sa han att på sin sextioårsdag skulle han åka till just Seychellerna, en plats han länge hade velat besöka. Men redan när pappa var femtiofyra år så opererades han för en vattencysta i nacken, som sakta men säkert hade börjat slå ut hans nervsystem och med åren blev han helkroppsförlamad med nersatt lungkapacitet. Jag ska vid något annat tillfälle berätta lite mer om vad som egentligen hände men inte denna gång. Det här inlägget handlar om ett drömresemål.

Pågrund utav min pappas sjukdomstillstånd lovade jag mig själv att besöka Seychellerna någon gång i mitt liv, för pappas skull. Helst hade jag såklart velat att pappa varit vid liv när jag gjort den resan så jag hade fått dela den med honom på något vis. Nu blev det inte så, men jag tror att han kommer vara med mig på ett helt annat sätt den dagen.

Fakta Seychellerna

Seychellerna är en ögrupp som ligger utanför Afrikas östkust och består av cirka 90 öar. 

Cirka 90 000 invånare.

Varmt klimat året om med en regnperiod från maj till september.

Känt för sina fantastiska stränder, korallrev och turkosa vatten. 

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMjQyMTg7czoxOiJ3IjtpOjY0NTtzOjE6ImgiO2k6OTk5OTtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6ImQ3ZjBiZDUxMDM2YjZjZGFmZTdjMDNlYzk0MjY2ZWMwNTU4NjUwYzAiO30=

Bild lånad från Vagabond.se.

En artikel och en film

God morgon god morgon! 

Idag pluggar jag (vi) hemifrån. En artikel ska skrivas och en film ska planeras – så kul! 

Jag har verkligen haft några riktigt intressanta och lärorika dagar. Under dagen ska jag använda mig av det och försöka få till en artikel. Det är inlämning om några dagar men vill ha den skriven så jag kan gå tillbaka senare och eventuellt korrigera. 

Imorgon ska filmerna planeras som jag och en klasskompis ska göra ihop på måndag. 

Nu ska jag ta en kaffe med vaniljsojamjölk och skriva lite! ❤️Många nya intryck

Åh, jag är så ledsen för min extremt kassa uppdatering denna vecka! Det har varit så mycket med skolan nu. 

Innan skolstart föreställde jag mig att jag skulle få iväg mängder av inlägg raster och lunch, men ganska snabbt insåg jag att det inte alls funkade som jag tänkt mig. Jag har helt enkelt varit för upptagen med att bekanta mig med klasskompisarna för någon bloggning på rasterna. Det är alldeles för roliga och intressanta personer i klassen för att jag ska vilja sitta själv och blogga. Så är det. 

Nu har jag dock fått känna av hur allt känns och funkar så jag kan planera bloggandet bättre. Se det som en testperiod på tre dagar ;). 

Hoppas ni mår super! ❤️

Första dagen avklarad

Efter introdagen på skolan, känner jag mig så extremt taggad! Det här kommer bli så kul. En rolig utbildning men även en väldigt utmanande, säger tidigare elever vid skolan. – Precis vad jag behöver, säger jag. 
Vet inte varför men WordPress appen verkar strula vid uppladdning av bilder (igenJ. Ledsen för det. 

Men lägg av vad pirrigt!

Jag är ju som en liten unge dagen innan julafton – kan inte sova alls för jag vill att det ska bli morgon. Skillnaden att känna så som vuxen, mot när jag var barn, är att jag ändå känner en släng av ångest för jag mycket väl vet att jag behöver min sömn och imorgon vill jag känna 100% fokus. 

Aja, det här blir nog bra! Natti natt!