Björnen i bilen

Så här ser det ut när man åker bil med vovvarna. Såvida det inte är en lång biltur sitter Stina alltid upp och trycker näsan genom gallret. Hon älskar att vara ute på långpromenader och vi brukar ta bilen till något skönt ställe för promenader. Då blir hon helt till sig under bilfärden. Hon vet vad som komma skall. Som nu. 

Spännande vecka 

Vecka 7. Den här veckan är jag ute på praktik, visst har jag nämnt det tidigare? 

Jag är på en tidning som både finns på webben och i papperformat. Under veckans tre första dagar har jag fått skriva notis, polisrapport, fotat och gjort ett reportage. Det är så kul att få känna på riktigt skarpt läge, där resultatet måste bli bra. Samtidigt är det såklart lite nervöst och då kan man ibland tvivla på sin egen förmåga. Men jag är väldigt nöjd över mina tillfälliga kollegor. De är såna råproffs och otroligt hjälpsamma! 

Imorgon är det redaktionsmöte om kommande nummer. Och jag kommer få se hur dessa proffs går från idé till färdig produkt. Så spännande!

Saknar inspiration

Den senaste tiden har jag verkligen känt mig tömd på inspiration. Ibland kommer den tillbaka lite sporadiskt men ändock. För mig är det så viktigt att jag känner mig inspirerad. 

Det är också anledningen till att jag bloggat massa throwbacks med (o)jämna mellanrum. För jag saknar inspiration och bläddrar då istället bland sparade bilder för att hitta något att blogga om. Någonting måste ju upp.  

Egentligen kanske jag bara behöver sova. Jag får effektivisera tiden efter skolan bättre så jag kan lägga mig tidigare. Det är nog det. Sen är det ju ändå det med vintern, jag kan inte komma ifrån det. Jag är ingen vintrig person and it’s as simple as that. 


Bild på mig och Bellos av samma enkla anledning som ovan nämnda. 

Fyra nya filmer på gång

Inspelningen av fyra nya Beck-filmer är i full gång och ska enligt planering ha premiär under nästa år. Jag är vanligtvis inte ett så stort fan av svenska kriminalfilmer, men jag tycker faktiskt om Beck-filmerna. Speciellt de senaste åren.

Nedan är jag med Harald Hamrell som regisserat flera Beck-filmer. Här under inspelningen av Beck – Levande begravd.

1934560_1034278555590_7589471_n

Här är jag också med Mikael Persbrandt under samma inspelning där jag spelar ”Mc-brud”. 1934560_1034279955625_8265420_n

lady-gaga-super-bowl-halftime-show

Ett artisteri som lämnar avtryck

Jag minns det som igår – Lady Gaga släppte sin debutsingel ”Just dance”. Jag kände bara dude this is something something och jag. kunde. inte. sluta. dansa. Både texten, musiken och Lady Gaga talade till mig. Sedan dess har jag älskat henne.

Lika viktig som Madonna har varit för vägen mot acceptansen av kvinnors sexualitet (vi är har långt väg kvar att gå men nog har hon hjälpt till), har Gaga varit för människors rätt att få vara sig själva och uttrycka sig med sin stil. För när allt kommer omkring, är det våra idoler som gör störst avtryck hos oss och inte våra politiker (i det stora hela).

Varför jag skriver det här just idag är såklart för att jag precis kollat på Super Bowl’s mellanakt som Lady Gaga stod för. Här kan ni se den:

Anti folk dag, idag

Idag har jag en sån där dag då jag är helt anti mänskligheten och endast vill ha djur runt omkring mig. Har ni också sådana dagar? Förmodligen inte. Men jag har en sån dag där jag vill bo ute i skogen, långt ifrån alla människor och typ leva med vargar. Ni vet som vargflickan, har ni läst den boken? Ett problem är ju dock att jag inte äter kött. Lite halvstort problem kanske. Undrar om jag skulle bli accepterad i flocken? Blir väl uppäten istället.

Nej, vet ni vad? Jag är bara sur för att det började snöa igen. Riktigt sur är jag. Är sur på hela vintern. Ja, det är jag. Vinterhelvete.

Jag tänker vara sur tills ikväll, sen ska jag bli glad igen och då jä*lar ska jag bli sjukt glad. He he.

1388959982_04de1ab54c

Bild lånad från Teckna fantasy som ni hittar HÄR

En typisk dag på redaktionen

Så här kan en typisk eftermiddag se ut på redaktionen, där vi just nu gör vårt tredje nummer av tidningen enytt i pdf.              På bilden korrläser jag sidor som är klara, sen fixas det jag/vi hittar och så gör vi, tills sidorna ser ut som vi vill ha dem. 

Efter detta nummer så går vi ut på en två veckors praktik. Jag har valt att söka mig till en vanlig papperstidning (som också finns på webben), inte för att jag vill arbeta på en tidning, utan för att de kan lära mig viktiga grunder att ha med mig som journalist. Även om jag kommer jobba med tv, dokumentärer, radio eller på webben, är det en stabil grund. Så det ska bli superkul!