Ipl behandling 2

Idag var jag och gjorde min andra ipl behandling för att jämna till huden, främst vad gäller blodkärl. Alltså det är sjukt vad jag hoppar till när lampan kommer intill näsa och är såpass nära ögonen, trots skyddsglasögon. Började skratta flera gånger för det känns så larvigt. Men det är så mycket nerver runt de områdena som gör att man hoppar till och när man väl hoppar till så blir man ju rädd (som när någon skrämmer en) och börjar spänna sig så nästa gång hoppar man istället bara ännu högre när lampan blinkar till, haha!

För er som inte känner till ipl så är det en slags laserbehandling som kan utföras av olika skäl som ta bort pigmentfläckar, blodkärl, hudföryngring och även hår på kroppen (inte så ljust som jag har dock tyvärr). Det filters som används för mig är för blodkärl. Eftersom jag har en väldigt känslig hy och flera gånger bränt mig i solen så har huden blivit lite rosa runt näsan och så, vilket egentligen är små kärl. Jag har inga som direkt syns om man inte kollar väldigt noga.  Men även om andra inte ser det så stör jag mig på det och har gjort i flera år men aldrig tagit tag i, så nu är det dags! Hudvård i alla dess former är ju också ett stort intresse. Älskar när huden känns fräsh (och brun), speciellt på sommaren, då skippar jag allt smink och ser bara till att håret är nyduschat och välvårdat. Så himla skönt!

En ipl behandling som jag gör kostar lite olika från salong till salong, min kostar 990:- per gång och rekommenderas att göra minst fyra gånger. De flesta salonger tar nog runt omkring tusenlappen per gång.

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla ett par avsnitt av netflix serien ”Saul”. Alla som, liksom mig, älskar Breaking Bad bör även se spinoff serien Saul. IMG_5857

En slängkyss

IMG_1871Slänger iväg en kyss till er! Lite Onsdagspepp. Lill-lördag och allt. 

Jag är idag och jobbar i butik med make-up och hudvård. Love it. Har så himla härliga kollegor på det stället jag är på nu. Min jobb-bästis Chrille står jag närmast, men alla är verkligen underbara och fått sin plats i mitt hjärta. Dina är också en supersnygg kollega som jag jobbat med för flera år sedan så vi har ju en historia och hon blev min fadder (både officiellt och inofficiellt) när jag först började där. Jag jobbar ju inte så mycket i butik då jag inte riktigt har det som huvudsyssla, men det är så himla kul att få komma in ibland och röra sig bland alla underbara produkter, få hjälpa kunder att hitta det dom verkligen behöver och se hur glada dom blir när de får se resultatet. Men jag gillar lika mycket att rulla upp ärmarna och ta i bland pallar av varor på lagret, ställa upp allt snyggt i butiken och se över vad som ser mest säljande ut. Sen mina kollegor. Dessa underbara tjejer! 

Nej, nu ska jag fortsätta stöka runt i butiken ;). Detta är faktiskt ett tidsinställt inlägg hihi. 

 

Varning alla hundägare!!!

Någon(/några) sadistisk(a) idiot(er) har slängt ut bacon med gömda fiskkrokar i för att locka hundar att äta så de skadar sig svårt!

Se upp när ni är ute med hundarna! Inte bara för detta utan se alltid upp om din hund står och nosar bland något för det finns så (jävla) mycket idioter som vill skada våra djur. Hundar som katter som andra djur som våra egna barn. Vem som helst kan i princip bli offer till sadistiska idioter. Folk som vill skada. Folk som njuter av att andra, både djur och människor, far illa och skadar sig. 

TRYCK HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SIDAN OM FISKEKROKEN I BACONET.

Ut från duschen och ner i myskläderna!

4-bildsserie 2014-07-16 kl. 20.42 #4

 

Hej, hur mår ni sötisar? Jag myser framför tvn nyduschad i myskläder. Det har varit en så nyttig dag som började hos Teri, min sömnterapeut. Jag har tänkt massor, bollat lite med bästisen Belle och gjort en liten plan gällande en sak jag funderat mycket på senaste tiden. Senaste månaderna faktiskt. Mer om det vid ett senare tillfälle, kanske. 

Fick hem paket idag med lite nytt jag beställt, kläder, överkast och lite annat. Köpte även en innebur till Börje då det är dags att vänja honom med en trygg ”mysplats” som han tillslut ska få vara i när han är själv hemma. Till att börja med. Framförallt har man en bur för att hunden ska vara i säkerhet när han är själv hemma om hunden får panik. Buren invänjs först som en trygg och mysig plats, så det kommer ta ett par veckor innan vi ens prövar gå utanför dörren. Idag har han inte varit in i den mer än att hämta någon godis lite snabbt. En dag i taget. 

Någon som har några andra bra tips för hundar med svår separationsångest? 

Sömnterapi – Första träffen

Idag var jag på min första tid hos en slags sömnterapeut då jag till och från har mer eller mindre insomnia och min doktor skickat mig dit.

Innan jag och December flyttade till Beirut för några år sedan så var jag hos en annan terapeut i samma syfte, men den kvinnan var äldre och så fort jag hade svarat på lite frågor om mig själv så tyckte hon vi hamnade för långt ifrån hennes område och vad hon var kompetent till. Efter en träff så gav jag upp och i samma veva flyttade jag till Libanon och allt blev bortglömt.

Terapeuten jag träffade idag fick jag genast en mer positiv känsla utav. Hon kändes mer trevlig och lätt att ha och göra med. Vi kan kalla henne för Teri. Vi pratade lite om mina sömnvanor, om livet i sig och sedan målade hon upp mitt liv i olika delar på tavlan där jag fick betygsätta varje del. Det var ganska intressant för jag kunde snabbt konstatera att vissa områden tynger mig mer än det ger mig något. Teri sa även till mig att även om vi förbättrar mina sömnbesvär så kommer jag tillslut behöva ändra dessa (ett område specifikt) områden. Sedan grävde vi lite i annat gammalt groll och Teri sa, till skillnad från den förra terapeuten, att hon absolut inte är rädd för min historia eller om det går utanför hennes område. Utan att det är upp till mig vad vi ska prata om när jag är där. Sen fick jag lite hemuppgifter och vi bokade en ny tid!

Det kändes fresh att få reda ut lite och få sitt liv uppstaplat så man ser var det egentligen ligger mer press och stress kring. Nyttigt.

En bok hon rekommenderade för oss som har svårt att sova är ”Sov Gott” av Susanna Jernelöv.

sov-gott-rad-och-tekniker-fran-kbt

Ungas osunda relation till mat

Visst kan jag blogga en del om skönhet, make-up och lägga upp bilder på outfits. Men kläder och skönhet är ett stort intresse för mig, speciellt kläder. Däremot tycker jag en blogg blir alldeles för ytlig, tråkig och rent ut sagt onödig, om den inte nyttjas till något annat än att bara lägga upp massa ytliga ting. 

Jag hade ett riktigt bloggflow förra året, framtill finest gjorde sitt sidbyte och det i början var lite krångligt att blogga, då råkade jag tappa lusten lite. Vilket såklart är tråkigt, men lusten börjar komma tillbaka. Så nu tänker jag faktiskt blogga mer och bli bättre på att lägga upp variation och ta upp viktiga ämnen. 

Något jag bland annat tänkte dela med mig utav är relationen till mat. Många, speciellt unga, har en väldigt osund relation till mat och ser en enorm press utifrån vad (främst) media bidrar till. Därför tänkte jag faktiskt dela med mig av hur det varit för mig och min relation till mat i framförallt tonåren. Jag tänkte dela med mig utav saker bara mina närmsta idag känner till om mig, men av en bra anledning och det är att det är VIKTIGT. Det är viktigt att prata om. Och det ska vi göra. 

I veckan lägger jag upp det inlägget!

 

Antipäls kampanj

Här är några bilder som jag, December Wiklund och Amina Axelsson tog för en antipäls kampanj för ett par år sedan.

Nu i vintertider är det alltid högaktuellt. Men fler och fler blir medvetna om vilket extremt lidande som finns bakom pälsindustrin och det känns så himla bra, men än är vi absolut inte ens i närheten av ett slut på marknaden och det kommer alltid svida i hjärtat.

Bakom en normalstor pälsjacka ligger det cirka 60-80 djurs lidande bakom. Men vi alla

1211135