Blir en hotellnatt 

Idag checkade jag in på ett hotell nära jobbet, jag har jobbat sent ikväll och börjar riktigt tidigt imorgon så det var den bästa lösningen. Sover jag hos en kompis blir det att man ändå sitter och pratar halva natten när man kommer dit såhär sent. Jag behöver en natts god sömn. 

På fredag flyttar vi äntligen! Oj, vad jag längtar. Det har varit en pers att bila till jobb, har bott typ 13 mil från Stockholm senaste veckorna.

Nu har jag iaf duschat, tvättat håret och bäddat ner mig i sängen med serier. Snart dags att gå upp! A men typ.. Thihi. 

Pussar! 

  

Stressar halvt ihjäl mig

… På ett ungefär! 

Jag jobbar långa dagar, kör många mil fram och tillbaka till jobbet och fixar min pappas hus, företagsärenden osv den lilla lediga tid jag har. Och snart är det dags för flytten! Om bara några dagar. Helt sjukt! Ett hus och grejer ;). 

Därav har jag inte hunnit blogga så mycket men jag kommer tillbaka och kommer blogga mer än någonsin! Det är säkert! 

  

Orolig för ett litet föl.. 

Idag kör jag med ”better safe than sorry” mottot. 

Jag åkte förbi hästar som stod på bete längst med E18, varpå jag lägger märker till 4-5 hästar som står i en ring och under dem ligger ett litet föl utslaget. Jag har hållt på med hästar i många år men nu är det en jädrans massa år sedan, så jag rådfrågade två kunniga vänner. En sa att föl sover ofta så på sidan och trodde dem andra vaktade den. Medan andra vännen tyckte det var konstigt mamman låter de andra hästarna komma så nära och oroa sig att fölet var skadat. 

Eftersom jag hade bråttom till jobbet kunde jag inte åka av och kolla upp det själv (ångrade dock direkt att jag inte gjorde det ändå), så jag ringde polisen. 

Förhoppningsvis så är det så att den bara sov, det tror och hoppas jag iaf. Men det skadar inte att ta det säkra före det osäkra. 

Bilden lånad från Google (ridsport ifokus).

  

She nailed it

  
”Plötsligt händer det” och Miley Cyrus säger något riktigt bra! Nej nu är jag elak. Jag tror verkligen hon är en smart tjej med stor talang, men hon slog kanske igenom för ung och blev lite lost på vägen? 

Det här sa hon bra iaf! 

Okänd skribent klär min åsikt i ord

Jag surfade runt bland bloggar och hittade kommentaren nedan i ett inlägg kring ”Adam Tensta” händelsen och jag instämmer helt och hållet. Jag har nämligen väldigt svårt att förstå hur många reagerar så hårt mot att Adam sa ifrån till något han anser viktigt. Vem är jag tex som vit, svensk, kvinna att ha en åsikt om hur Adam ska reagera som vuxit upp i Sverige som svart man? Vad fan vet jag egentligen om hur det är att bli kränkt som mörkhyad? Det är lustigt att många vita tycker han överdriver – vem har rätten att säga hur han bör känna!? Han har all rätt att säga ifrån och han bad personal på plats om ursäkt för sitsen han sätter dem i innan han sa det han ville ha sagt. Det bidrog till heta debatter om racism och kränkning runt om frukostborden i landet och det är en debatt som behövs! 

Kommentaren som prickade in min åsikt i det hela:

Adam Tensta kritiserade TV4-Gruppen, med all rätt. Han blev, som många andra, illa berörd och sa ifrån. Till TV4-Gruppen. Att tjejen ifråga blev av med sitt jobb, ja… Vad ska man säga? Tråkigt, men ett val som hennes arbetsgivare tagit baserat på hennes uttalande och inte Adam Tensta. Han uppmanade inte någon att avskeda eller hota henne. Han sa ifrån, och jag upprepar, till TV4-Gruppen. Vem menar du skulle vara skyldig till att somliga människor är så illa funtade att de hotar och kränker sina medmänniskor, mer än individerna själva? Han hetsade inte någon att agera mot henne, utan han tog avstånd från TV4.

Bägge parter har fått utstå hot och kränkningar. Jag tror inte att tjejen är rasist, men hon uttalade sig på ett rasistiskt sätt och folk blev illa berörda. Det måste man förstå. Hon har bett om ursäkt och ”tagit tillbaka” det hon sagt. Det får man godta. Men att beskylla andras dumhet på en enskild individ, i detta fall Adam Tensta, för att han utnyttjar sin demokratiska rätt att säga ifrån och ta ställning… Nej, det känns inte rimligt.

Jag är inte besviken på våra svenska kända kvinnor som inte tagit tjejens parti. Jag är besviken på alla de män (för ja, majoriteten är män) som smutskastar, hotar och kränker tjejen såväl som Adam Tensta. Sexistiska och rasistiska tweets, Facebookinlägg och kommentarer. DE borde veta bättre och det är inte de kända svenska kvinnornas som bär skulden i detta och som skulle ha ett ansvar att i samlad trupp sätta stopp för deras beteende. Deras beteende borde nämligen inte ens äga rum.

  

Naked face

Vad skönt det är att vara utan smink och krusiduller på sommaren och bara vara. Låta ansiktet få andas D-vitamin osv. Dock har jag inte fått speciellt mycket färg ännu den här sommaren, men har någon lyckats få det?? 

Idag ska jag hämta flera paket från olika inredningsbutiker. Alltså, jag letar igenom alla möjliga butiker hela dagarna på nätet. Typ. Det är så kul att planera alla rum inför flytten. Fast det mesta kommer köpas efter inflytten, när allt faller på plats. Men jag har ändå kollat runt för inspiration, så jag har en ganska klar ide över hur jag vill ha det i varje rum. Tex så finns det två ”vardagsrum”, ett ska vara mer cleant, stilrent med en lyxigare känsla och det andra lite mysigare som en typisk ”mysa framför tvn hörna”.

  

Nighty night skumma dag

Säger godnatt till en ganska skum dag, haha. Tänker på Belle och December extra mycket idag (och på Jessica thihi) och längtar.

Godnattpussar till er alla! 

Bild från när jag och Dec jobbade för amerikanska Playboy som Playboy bunnies under filmfestivalen i Cannes 

  

8 juli 2011…

Gick faktiskt in på min gamla blogg jag hade för flera år sedan och hittade det här ybergulliga inlägget jag skrivit till mitt double trouble December (finest.se/decemberwiklund).
Vi jag känt varann i snart tio år nu och vi blev bästa vänner för många år sedan. Jag tror nog vi upplevt allt och lite till tillsammans. Magiska som sämre stunder. Mest magiska. Fan vad kul vi haft ihop! Och vilka fler magiska stunder och minnen vi tillsammans kommer skapa.

Saknar sig katten! Halv utan dig… 

  

Bilden på Dec (fick inte med hela när jag printscreena, bloggar från mobilen) är en av mina absoluta favoritbilder på henne, så jävla sinnesjukt snygg!!!