FBF

Flashback till när jag firade nyårsafton, tillika min födelsedag, i Marocco. Det var en helt magisk fest med hela 600 inbjudna till en kompis jättelika hus där poolområdet blivit ombyggt för denna fest. Månader av förberedelser och underbart folk gjorde denna Eyes Wide Shut festen helt magisk. En väldigt lyckad fest.

Vi kör en liten tbt

Jag såg att Robert Gustavsson var en av de nominerade i kommande avsnitt av ”Sveriges bästa”, David Hellenius nya program. Då passar det väl alldeles utmärkt med en throwback från när vi gjorde ett jobb ihop. En riktigt rolig plåtning för ett racermagasin. Robert var otroligt kreativ och professionell. Och såklart väldigt rolig! 

Här hade vi, på Roberts initiativ, bytt kläder precis för att göra en lite roligare bild. Dock hann han byta till egna kläder när bilden togs-men det hann inte jag

Bilden tog vi till min kära pappa som älskade Robert Gustavsson (och så gör även jag). Den stod därför inramad på pappas byrå i hallen. 

Samtidigt i skolan

Idag jobbar vi med ljussättning i skolan. Svårt. Jag är ju van att stå framför kameran, men att nu tänka på allt som en fotograf faktiskt gör är ganska svårt och bakomvänt. Det är  mycket att tänka på! Men det är så intressant att se hur det går att trolla med ljuset. 

Tröttare än tröttast

IMG_0155

Nu hade jag verkligen behövt en sån här härlig långpromenad ute i friska luften med vovvarna. Jag är nämligen så fruktansvärt trött och sömnig att jag snart trillar av stolen. Känns som jag inte sovit på flera veckor. Då finns det inget bättre än att springa ute i naturen. Inte för mig i alla fall. Men sprintern får vänta lite. Nu skola. Vi hörs under dagen.

 

Det är inte alltid som det ser ut

Vad vi visar upp i sociala medier är sällan verkligheten. Ta för exempel morgonens första blogginlägg från mig. Jag skrev att jag börjar dagen med en riktig energikick och la upp en bild på massa frysta bär. Visst, bären låg i frysen men jag gjorde ingen nyttig och vitaminrik smoothie så som inlägget antydde. Istället åt jag resterna från gårdagens blåbärspaj. Till frukost. Så visst åt jag bär, men det framstod som ett lite nyttigare alternativ i inlägget än vad det var eller hur? Det är att vinkla det. Sockra verkligheten lite. Eller förvränga en sanning till någons vinning (till mer views/läsare eller kanske av politiska intressen) när det kommer till grövre exempel.

Nu var detta ett väldigt litet exempel men det är ändå ett exempel på hur både sociala medier och medier generellt ser ut idag. Svälj inte allt med hull och hår och tro absolut inte att allas liv är perfekt. Folk väljer vilken sida de vill visa upp i sociala medier. Det är sällan, näst intill aldrig, den hela sanningen.

10-swedish-blogs

Frysen full av bär

God morgon! Idag börjas dagen med att frossa i bär för en extra energikick. Det kan behövas en måndagsmorgon efter en supermysig (men ack så lat) helg. Visst? 

Skola och träning står på schemat härnäst, så vi hörs under dagen.

Måndagspussar (ni vet ju att jag älskar måndagar)