Event med Ak eller veterinär..

IMG_8548

 

Idag hade jag och Anna-Karin tänkt ta någon drink på stan och sen gå förbi Mange Schmidt’s releasefest på söder, men Stina har fått någon öroninfektion i höger öra, det verkar vara riktigt obehagligt för henne och vi fick en eftermiddagstid hos veterinären så det hade blivit för stressigt. Vi skulle ses vid fyra och veterinären vi 14.45, hade aldrig hunnit hem och lämna henne i tid. Ville verkligen träffa Ak för vi har inte setts på kanske tre månader så det var lite oskönt, vi får helt enkelt se till att ta ikapp some lost time very soon!

IMG_8548

Modetrender vår 2016

Jag vet att ni gillar tips på trender, så här kommer lite av vårens heta modetrender; ❤️

  • Spanska influenser; tänk latinamerikansk dans som salsa.

latin

  • Romantisk; Feminin spets och bohemisk romantik.

romantiskt

  • Off shoulder toppar; Bara axlar håller i sig.

off shoulders

  • Cut off shoulders; x ringade toppar och cut off i axlar. 

cut off

  • Flats; Platta skor trendar även i vår/sommar.

flats

  • Backpack; Ryggsäcken gjorde en liten come-back i fjol och i år är den ännu större på trendkartan.

ryggsäck

  • Denim; jeanstyg i allt!

denim

  • Nattlinnen; Silke och tunna tyger som vanligtvis används till nattlinnen ska bäras som klänning eller topp.

 nattlinne

  • Stripes; Randiga klänningar, toppar, byxor, you name it!

randigt

Bilder och inspiration till inlägget från fashionista, momestyle lab, fashioneyesta, Elle. 

Breakfast deluxe

 

God Morgon! Hoppas ni haft en bra fredagsmorgon! Jag skrev ju att jag gjorde en deg igår kväll som skulle stå i kylen över natten och imorse var jag uppe strax efter åtta och rullade ihop bullarna och in i ugnen. Magiskt med nybakat bröd på morgonen! 

Receptet skrev jag igår, men gör det igen;

1/5 pkt jäst

7 dl vatten

2 msk eko honung

7-8 dl fullkornsdinkelmjöl

7,5 dl eko vetemjöl

4 msk krossade linfrön

1 tsk salt

Very simpel!

Jästen smular du ner i kallt vatten och tillför sedan resten av ingredienser vartefter, låt degen stå i kylen över natten eller i ca 8h. Ta upp degen och rulla till frallor, jobba inte degen så lite du kan den ska vara kladdig och bullarna ska inte vara rullade släta. Lägg på en plåt med bakpapper för att jäsa 15 minuter under kökshandduk. Sätt ugnen på 225°. Grädda bröden i ca 25 minuter. 

img_1486.jpegimg_1488.jpeg

Produktiva dagar

  
Det är en så skön känsla att komma tillbaka till sitt kreativa och produktiva jag. Sakta men säkert. 

Längtar till våren gör jag också. Innan dess är jag förmodligen tillbaka starkare och bättre än någonsin. Lite så känns det faktiskt. Riktigt (fkn) nice känsla. 

Nybakat bröd med fullkornsdinkel & linfrön

Nu på kvällen gjorde jag en deg på 7 dl fullkornsdinkel, 7 dl eko vetemjöl, 7 dl vatten, 1/2 pkt jäst, en nypa salt, 2 tsk eko honung och 4 msk krossat linfrö. Degen ska inte jobbas så mycket utan mest röras samman. Den får stå i kylskåpet över natten så blir det frukost deluxe med nybakat bröd. Nice, eller hur? Superenkelt recept!

img_1481.jpeg

Obs! Bilden togs innan jag bestämt vad jag skulle baka därför användes inte alla ingredienser. 

 

 

Tips på kamera?

 

Oj, vilken fixar och trixar dag detta blev. Känns som jag ringt hundra samtal typ.. Och nu ska det fixas massa hemma och bakas nyttigt bröd – nomnom. 

En sak jag också kollat efter idag, är en ny kamera. En som är bra på att både ta skarpa bilder liksom bra på att filma, med vändbar skärm, skarp bild och suddig bakgrund. Det lutar mot Canon eos 700d (tror jag). Sedan ett canon ef 50mm objekt. Någon som har erfarenhet kring den kameran och kan jämföra med andra alternativ? Idag har jag t.ex. Sony a6000 och visst den tar väl skarpa bilder, men letar efter en med vändbar skärm så man ser om man filmar. Samt ett objektiv som gör det lätt att få till den suddiga bakgrunden men samtidigt ha en riktig skarp bild i fokus. Den ska också vara lätt att använda. 

Tips? Mottages tacksamt. 

 

IMG_9228

Denna bild är tagen med min Sony a6000. 

 

Fear is stupid

Det är verkligen inte lätt när det är svårt. Men gör det heller inte svårt för dig själv när det egentligen kan vara lätt. Förstår ni hur jag menar? 

Vi människor är i allra högsta grad vanedjur. Det innebär att vi lätt gör saker till en vana, även saker vi absolut inte borde vänja oss vid. Som tex en dålig känsla, ett dåligt beteende. Vi hakar gärna upp oss på en dålig känsla, som från början grundat sig ur något som vi upplevt som jobbigt och negativt. Låt det kännas dåligt för den stunden, men sen är det dags att vända tanken och sluta stirra sig blind på det negativa.

Det är så himla viktigt att hålla sig positiv och inte göra saker svårare än dom faktiskt är. Se alltid det halvfulla glaset (jag återkommer ofta till det) inte till det halvtomma. Du ansvarar över ditt eget mående och din livskvalité. Må inte dåligt (för länge) över saker du inte kan påverka. Dust it off. Res dig. Du klarar dig. Och oavsett vad – tro på dig själv och din egen förmåga att klara precis allt. 

Ibland är saker heller inte så farliga som vi föreställer oss. Nu syftar jag generellt på ångest över ting, inte om livskriser eller tragiska oväntade större händelser. Utan generellt. 

Se till det positiva. Ha en bra attityd. Allt kommer bli bra då. Tro mig ❤️.