Style Icon

Jag har egentligen ingen stilikon, utan jag sätter på mig det som ser bra ut i mina ögon. Vad gäller trender och mode så kvittar det för mig, men intresset för kläder är stort och därför älskar jag att bläddra igenom modetidningar etc. Att bära något för att det är trendigt skulle dock inte falla mig in. Utan jag går efter egen smak, men trenderna kan få inspirera mig.

Om vi nu ska kolla på någon liknande stilikon, så skulle det vara Victoria Beckham. Vilken tidlös klass den kvinnan har. Sen med hennes push brittiska klang på det. Alltså mjau, puurrrfect. So classy and fab!

Har du någon känd stilikon? Lämna gärna en kommentar så jag får lite inspo =). 

Victoria-Beckham-Runway-Show-Woman-Crush-Breakfast-with-AudreyVictoria-Beckham-UpscaleHype-11rs_634x1024-131120100151-634.victoria-beckham-london-gift-gala-112013Pic42

 

Barnskratt

IMG_0015

Barnskratt. Bland det vackraste som finns.

Den lilla juvelen på bilden har växt så det knakar sedan bilden togs 2012. Men jag har inte ens beskådat det med egna ögon, utan från instagram.

Dags att styra upp en träff =).

Det är så sjukt vad tiden rinner iväg. En evig kamp. Den tar aldrig slut. I små barn kan vi se hur fort tiden går. Det kan ha gått ett par år fast det känns som knappt ett halvår.

Nej, det här året ska vi ses Junie. Och Annelie, mamman, vi ska också ses tänkte jag ;).

Nu så!

Alltså FÖRLÅT! Kan man vara sämre på att uppdatera än vad jag varit sen finest övergången till nya sidan? Nej, förmodligen inte.

MEN en sak är att jag skaffat ny mobil – iPhone 6 blev det, efter att min slutat fungera på högra sidan (?). När jag sen laddat ner wordpress appen funkade det inte att blogga, så jag laddade ner den igen. Det ser nu ut som jag har bloggat och inläggen står som publicerade vid exakta klockslag när jag går in via appen, men går jag in via datorn som nu så är de som bortblåsta. Jag kan inte hitta dem bland utkast eller publicerade och går jag in via appen och försöker uppdatera går det inte, utan de ligger där som publicerade, fast de alltså inte har publicerats. Weird, eller hur? Någon som har ett tips?

Anyway, ska försöka lösa det på något vis så jag kan varva med mobilinlägg när jag inte har datorn med mig.

Nu måste jag ringa lite samtal och städa lite. Imorgon blir det middagsbjudning här hemma och jag vet inte ens vad jag ska laga? Haha. Det blir nog massa rätter så får folk ta vad de vill ha. Kommer inte på något annat just nu.

 

Pussar

IMG_5203

Att göra en budget = Spara pengar

Här kommer lite konkreta tips på hur du lätt gör en budget och får en överblick på din ekonomi så du kan spara mer pengar. Kan behövas nu i januari  ;-) .

* Först och främst behöver du köpa en pärm. Passa gärna på att köpa lite roliga markeringspennor som gör det hela roligt och snyggt! Jag har gula och rosa markeringspennor och massa pop ups flags i olika färger (slags bokmärken du fäster vid viktiga papper t.ex.).

IMG_5519IMG_5520

* Skriv ut ett kontoutdrag varje månad (Har du ingen skrivare kan du få det på din bank för en liten peng).

* Spara alla kvitton.

* Skaffa skrivpapper (blanka a4 papper) och gärna plastfickor (12 st)

Så här gör du:

 :arrow: Du börjar med att ta ett blankt papper och skriva din inkomst på. Därefter sätter du en plastficka bakom pappret där du samlar och sparar alla månadens kvitton – alla. Där bakom sätter du varje faktura. 

 :arrow: När månaden är slut skriver du ut ett kontoutdrag (alt. att du skriver ner varje summa från din internetbank, men du får en bättre överblick med ett riktigt utdrag).

 :arrow: Nu är det ny månad och du vet nu hur mycket du gör av med på t.ex. mat och kan göra en budget

 :arrow: När du nu skriver ner din månadsinkomst lägger du till utgifter. T.ex. el 500:-. Alla fakturor för månaden. Samt en matbudget baserad på förra månaden. Här bör du se över kontoutdraget och försöka ta bort onödiga köp. liksom luncher/middagar ute till viss del. Allt du själv tycker du kan dra in på!

 :arrow: Gör kategorin ”Övrigt” där du lägger till ganska mycket. Men det är här det är viktigt att du studerat ditt tidigare kontoutdrag (markera med överstrykningspenna saker du ser var onödiga alt. du kunnat göra på ett mer ekonomiskt sätt. T.ex. taxiresor dagtid när det går massa bussar/tunnelbanor. En ”kaffe på vägen” när det finns snygga termosar på Åhlèns för 79:- du kan använda varje dag. 

 :arrow: Varje Måndag ska du se över förra veckans kvitton och räkna ut hur mycket du har kvar av din budget. Du ska ha gjort av med cirka en fjärdedel. Har du överskridit den så får du strypa till den kommande veckor. 

 :arrow: Fakturor och plastficka med kvitton sätter du som vanligt efter din budget. 

 :arrow: När denna månad är slut så sätter du över allt som blivit över till sparkontot.

 :arrow: På det här sättet har du full kontroll över din ekonomi och en överblick över onödiga impulsköp, vi alla kan göra. Vill du t.ex. resa i sommar kan du lätt se hur mycket du behöver spara. Ett tips är att ta ett blankt papper och skriva ner din semesterbudget och under det skriver du kommande månader på varsin rad och hur mycket som ska sparas varje månad. Jobbar du t.ex. mer eller mindre vet du att du sparar därefter den månaden.

 And that’s about it!

När du beställer skumpa i storstäder!

1138248

Hittade denna gamla suddiga mobilbild, tagen i Beirut på VIP klubben ”Whiskey mist”, som jag och December åkte ner och öppnade.

Whiskey Mist finns i London och det var med samma team vi öppnade upp den i Beirut. Det är en VIP klubb som är känd för att vara riktigt VIP då du förr behövde ett speciellt kort för att komma in och gäster som Prins Harry var välkända besökare. Vid köp av Champagne flaskor till ditt VIP bord så får du välja valfri entrè av champagnen, från kända klassiska filmer som t.ex. Starwars eller Superman.

Idag ser det liknande ut på alla klubbar runt om i världens storstäder. Alla har sina koncept på hur flaskorna serveras. Som t.ex. på ”Madhouse” i LA så kommer det in en livslevande dvärg med ängelvingar som hissas fram genom taket som en ”flygande dvärgängel”. Eller som i Hyde i Las Vegas då killar i bar överkropp bär en båt över sina axlar där det sitter en sexig tjej i underkläder med skumpan. Eller David Arquette’s klubb Bootsy bellows i LA där t.ex. en tjej som slukar eld serverar skumpan eller David själv kommer utklädd som drake (som han gjorde på denna bilden jag tog där 2013).

IMG_2165

I Sverige är det inte riktigt likadant. Än. Men i Stockholm har det iaf hunnit anamma koncepten till viss del.

Nail trends spring 2015!

Sugen på att se vilka nageltrender det är som gäller i vår?

Dom kommer här:

* Matt svarta med silver detaljer är riktigt hett

* Till våren blir det alltid trendigt med mer färg men i år så ska det inte vara lika starka pasteller utan färgerna som funkar är mint, lavendel och babyblått. T.ex. OPI ”You’re such a Budapest” eller Essie ”Mint candy apple”. 

14282350_121023235415 10666778-1358953367-240773

* Flower Power! Mönster i form av blommor är riktigt hett i vår!

/

* Att måla en smal rand på vardera nagel som endast är blankmålad, är en het trend! Gärna metallic färger eller ett par streck ur regnbågens vackra färger. 
nrm_1410380346-sophie-theallet
* Vitt och frostiga nyanser, gärna målat i kantiga mönster på en naturlig nagel är superhett!

KISS-and-Broadway-Nails-for-Bibhu-Mohapatra-Spring-2015-with-lead-Gina-Edwards-photo-by-Luzena-Adams-LR1-700-x-467

Kylie Jenner Lips

Jag tänkte tipsa er hur ni enkelt kan haka på Kylie Jenner läpptrenden!

Kylie trenden står för att med hjälp av en läppenna få tillsynes större läppar i en brunaktig/nude  nyans med ett matt resultat. 

Här kommer ett par supertips för att få den munnen och jag kan säga att jag är först bland alla bloggerskor att tipsa om denna nya superpenna. Nämligen KICKS nya matta läppenna i en tjockare modell. Den är perfekt att grunda med. 

Gör så här:

 :arrow:  Börja med att lägga KICKS matte lipstick pen i färgen ”California Tan” över hela läpparna.

:arrow: Nästa steg är att använda en lite brunare, mörkare färg först i läppkonturen och sedan drar du pennan cirka en millimeter utanför runt amorbågen och utanför underläppen. Esteè Lauder double wear lippencil nr 08 eller Isadoras läppenna i färgen ”Mocca nr 48″. 

:arrow: Som sista steg lägger du läppstiftet ”Cameo” från KICKS egna märke i mitten av läpparna. Du duttar bara för att få lite av färgen. Detta är inte ett matt läppstift därför ska du endast dutta lite av färgen i mitten uppe och nere. 

Klart!

P.S. Jag kan göra en videotutorial på hur man målar utanför läppkonturen om ni tycker det är svårt att få till? 

IMG_5475

Produkterna jag använtIMG_5480

 

Här har jag lagt KICKS matta penna över hela munnenIMG_5482Klart!

Bry er inte om att jag har lite ojämna läppar, de är så naturligt och eftersom jag inte haft någon filler i läpparna på två (!!!) år nu så syns det ojämna mer. 

 

Made by me

Homemade pizza, mums. 

Jag gjorde dessa pizzor härmodan, så himla gott. Vegetarisk färssås och vitlök på ena. På andra vegetarisk bacon, lök och ananas, som jag toppade med färsk baby spenat när den var klar i ugnen.

Köpte färdiga pizza kit till degen och kryddade tomatsåsen lite extra med chiliflingor och salt. Supergott och jag valde att endast ha ekologiska varor på pizzorna. Fresh!

IMG_5465