Regissördrömmar 

I fredags satt vi oss ner med fem timmars material från gårdagens inspelningen. Nu var det dags att planera in vart speakar ska in och hur många synk vi behöver. 

Jag satte direkt igång med redigeringen medan Amanda och Ibra spelade in speakar (det är alltså vad reporten säger i ett tv/radio-inslag emellan intervjuer, för att ta historien framåt). Flera timmars material skulle ner till tre minuter. Kill your darlings, som man säger på äkta journalistspråk. 

Jag har pillrat med detta i dagar nu och först sent ikväll blev jag klar med ett första utkast. Då saknas dock två speak, samt att ljudet behöva justeras på två ställen, två sekunder vardera. Sen ska jag lägga in sluttext, byline, logga, osv. Jag hoppas bara att jag lyckats fått ihop det till det fina resultatet vi ville och att det fantastiska projektet görs rättvisa. Men vi har varit ett grymt team; Amanda fotograf (filmare), Ibra reporter och jag redigerare. Jag som bygger ihop allt med olik ljudfiler och bilder med voice overs osv. Men det är kul. När vi filmade i torsdags fick jag regissera en del och jag blev ärligt talat chockad hur kul jag tyckte det var. Det var nästan så att en liten regissördröm togs till liv. Nästan bara. 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.