Objects in transitional zones, pondering

Så skulle min fotoutsällning heta om jag någonsins fick sätta upp en. Körde in det i translate och på svenska blev det tydligen mycket fyndigare. Objekt i övergångszoner, överväger. Men ett konstverk med en engelsk titel ger ett mycket seriösare och dyr(500)are intryck så vad ska jag göra liksom

 

How do we use space? How does space use us? What is space? Why is space the us for use? How does movement through figures figure us? Out? What is an object if no one ever sees it? What is seeing and when do we objectify objects and why? Why is a door an opening but also an object of meeting, projection, indulgence? What? Where is space constant? Where is constant space and is it really good for us? How do we encounter objets and non-objects in a projection of space? And for what use?

Det är några av frågorna jag vill utforska med min fotoserie

Fortsätt läsa

Idag saknar jag:

  1. Att få skutta runt i Berlin.

IMG_0073

IMG_0074

IMG_0075

IMG_0076

IMG_0077

IMG_0004

2. Att göra råfynd på lidl

IMG_8496

3. Att shoppa snoppa med Björk

IMG_8437

IMG_8438

:((råfynd:((

4. Denna pingla. Som officiellt blivit en Malmöpirat då hon fått lösenord till denna bloggskatt och därmed också kan börja blogga här!
IMG_8489 IMG_8494

Fortsätt läsa

Sing hallelujah !

En lördagskväll i april när jag och Linnéa slirat på stan ser vi en affisch utanför vår dörr. Vi stannar upp, gnuggar våra ögon, plockar upp våra hakor och läser på affischen en gång till. Där står det att ”Vi som älskar 90-talet- Sveriges största 90-talsparty” kommer till Malmö. Så vi ba sing hallelujah! och köper biljett på en gång. No apologies. Ni som inte fattat grejen med denna 90-talsmasshysteri bör se dessa Music Videos nedan. De bästa animeringarna, det bästa dansarna, de bästa outfitsen. Jaaaa vad mer kan man säga förutom Trust me och jag låter videosarna tala för sig själva.

 

 

 

 

 

Hoppas de har samma energi fast det gått 20 år sen alla hade sin storhetstid:)) Hoppas även på att ta massa fanbilder med mig och ex pandora!

Fortsätt läsa

Sommarkatten, love is all that is

Wow hej. Jag tänker att det är så här det känns att springa in sin första stora kärlek efter att inte ha sett på 20 år typ. En intensiv känsla av nostalgi och skuldkänslor sköljer över en för att man aldrig hörde av sig under alla dessa år men även en stark känsla av kärlek, som om man aldrig skiljts åt. Man ställs inför de stora frågorna- vad har hänt under all denna tid? har du saknat mig lika mycket som jag saknat dig? och ska jag dumpa James Marsden och återuppta kontakten med dig igen?

Posternotebook1

Många skulle kanske säga nej.

Men love is blind så nu ska bli aktiv igen denna sommar. Malmoepiratblogg du är min sommarkatt <3

IMG_8178

Ok låt oss börja med att jag och Joel var på Mäklarmingel för tusen år sedan och rökte cigaretter the size of our wallets, drack energidricka ooooch

IMG_8179
ostron!!!!!!!

IMG_8222
Jag tycker ändå att vi gjorde riktigt bra rolltolkningar. Denna livsstill får 10/10 champagneflaskor. Fattar inte varför inte fler äter ostron varje dag?? :PP
IMG_0376
Har pluggat och hängt med dessa fina. Den här hunden fick mig att totalt ta tillbaka allt ont jag någonsin sagt om hundar. Jag menar titta bara på honom!!
IMG_8226
Mamma har varit på besök. Love is all that is /<3

IMG_8215
Jag tog med henne på Moderna som sig bör.

IMG_8251
Sara har varit på besök. Vi hade en riktig lyxhelg som sig bör.
IMG_8358

IMG_8359

IMG_8360

Sara författade även detta otroligt dedikerade mejl sen när hon kom hem. Hon fick aldrig något fredagsmyspåslakan så från och med nu äter vi bara estrellachips. Mmyes konsumentmakt !

IMG_8312
Mormor och morfar har varit på besök. De har blivit husbilspansionsisar! Det hade jag aldrig kunnat tro! IMG_8329

Jag och morfar smakar på en sur citron men blir inte mindre söta för det

IMG_8352
Vi for till Ales stenar! Cool grej! Ps här ser ni hunden som gett mig en dålig bild av hundar. Ni ser ju hur han kör med min mormor:(

IMG_8319
Their sweet ride;)) till höger alltså

Ok sommarkatten nu orkar jag inte hålla en snubbmonolog om mig själv längre för jag märker att du har slutat hmma och säga jaha till allt jag säger så jag tänkte gå och typ ryggdunka mina bros. Háde!

Fortsätt läsa

Köpenhamn v10 aka sportlov i Umeå

Denna blogg borde heta finest.se/ebbasaventyrikopenhamn med tanke på att 90% av dess content är inlägg från när vi hänger i Köpenhamn. Senast igår hörde jag nån säga standardfrasen ”Alla säger att en fördel med att bo i Malmö är att man har nära till Kph, men ingen åker dit.” vilket fick mig att känna mig som en dålig Malmöbo. En oäkting, i dubbel bemärkelse. Men den här helgen var Lina och Jossan på besök och de ville faktiskt se Kph så då var vi ju tvungna att visa våra must-go´s.

IMG_0543

IMG_0542
Men först åt vi tacos.
IMG_0002
Och drack vin. Ta en minut att bara insupa denna bild.
IMG_0003
Tacos med massvis av ketchup. Eller jag minns inte detta kan ha varit från nån annan gång. Kan ha varit Linnéa som behövde ett stilleben att rita av för sin kurs.
IMG_0041 IMG_0555
På fredagen tog vi tåget över Öresundsbron och mötte upp dessa två på Bakken.
IMG_0061
Tidigare på dagen (eller kanske dagen efter jag vet ej) lajvade Jossan hipster i Köpenhamn. Tycker att hon gjorde en övertygande tolkning.
IMG_0558
Efter Bakken gick vi till café Obelix och drack billigt vin. Riktigt bra ställe som definitivt lever upp till sitt namn.  IMG_0019
Sen gick vi tillbaka till Bakken och sörjde för en kort stund att Oscar inte kunde följa med till Kph den här gången.
IMG_0051
Sen köpte tjejerna falafel och jag tömde min menskopp
IMG_0055 IMG_0043
IMG_0057
Sen hade vi återfått vår styrka och var redo för KB18. Jag kände mig allmänt förbryllad över att det var så lite folk där men de andra va turnt. Det var en snubbe där som dansade som Drake (nej det var inte Dennis vad jag kunde se iaf) och jag hade på mig underställ vilket kanske bidrog till en förvirrad stämning.
IMG_0553
FAVORIT i repis. Denna rondell som ligger innan Köttbyn bjuder alltid på något. Tror dock Blingmark måste vara med för att det ska ligga en hög med ätbart där för den här gången var det nån slags kartong/busstidtabell. Aja better luck next time.
IMG_0029
Efter KB18 kutade jag och Linnéa till tåget. Här ser ni mig när jag är hög pååååååååå!!!!!! endorfiner. Den tråkiga sanningen.
IMG_0060   IMG_8157
På lördagen åt vi dumplings och kollade på Mello. Sen ville Jossan se på Nano- Hold on på repeat pga bästa låten hittills, eller va vad tycker ni? rösta i kommentarerna. Sen lämnade vi våra gäster hemma som de goda värdinnorna vi är och gick och dansade till EBM.
IMG_0040 IMG_0001
På söndagen tog vi en second-handrunda. Jossan blev inspirerad av Malmös väder och köpte ett snyggt regnställ, Linnéa köpte snygga skor och jag köpte inte den härliga delfintröjan, tyvärr. Sen droppade vi av Lina på flygbussen och innan hon sa hejdå gav hon den här helgen recensionen ”God mat, Avspänd miljö och Trivsam stämning”.

Fortsätt läsa

Guldkorn

 

Här kommer lite guldkorn från den senaste tiden.
IMG_0351
Vaknade idag av den sjukaste mensvärken och hade inte Linnéa varit där och tagit hand om mig hade jag väl vart död nu inte kunnat blogga så vill tacka henne. Tack Linnéa du är veckans guldkorn.
IMG_0350
Vi hade även inflyttningsfest för ett tag sen där endast EN gäst höll sig till vårt tema: gris. Hans tolkning var gris= polis och gav oss munkar?!?!?! Kan ni fatta tacksamheten vi kände dagen efter?? Tack för dessa guldmunkar.
IMG_0353
Linnéa och massor av andra omkring mig nu är full time vegan (medan jag bara är fakevegan). En dag försökte vi hitta ett bra vegan cooking show men hamnade här ist. Jag är dock inte besviken utan evigt tacksam. Tack för detta guldklipp.
IMG_0522
Denna guldtext. Någon får gärna förklara dock för jag fattar inte.
IMG_0536 IMG_0519
Att Malmö är så stort att det faktiskt anordnas fester på Moriskan med tema 90-tal och att vi fick dansa loss till våra favvo eourodance hitz. Guld. Och att vi är så här snygga i 90-tals styling. Känner tacksamhet för….att jag är så snygg.. …..amiright?
IMG_7921
Detta facebookinlägg. Guld.
IMG_0523 IMG_0359
Guldvänner<3 kärlek
Ranelid1 Ranelid2
På tal om kärleken. Veckans man är definitivt, utan tvekan Björn Ranelid. Fun fact: han är från Kirseberg. Och han tycker att han borde få en park namngiven efter honom. Det tycker jag också.
IMG_0527
Att denna guldbild inte är ett montage.

kommentar

Denna comeback när någon lackade på att Gudrun Schyman skulle komma till Malmö högskola och föreläsa.

Om ni har tråkigt och vill lära er danska kan ni följa min spotifylista med dansk hiphop. De riktiga guldkornen där enligt mig är Ukendt kunstner, Lord Siva, Emil Kruse och Pizzagang. Och sjävklart guldhiten Kugledans.

Tack för mig och ta hand om er nu! Kram

 

 

Fortsätt läsa

Spelningar vi vart på

För någon helg sedan var vi Gbg för att gå på P3guld-galan och mingla med kändisar.

IMG_7990
Naiva som vi är tog vi P3s russebuss till Partille där galan var. Det skulle vi inte gjort för väl på bussen var alla tvungna att ha på sig tokiga masker och sjunga allsång till ex Baby av JB.

Alla sjöng lika osynkat som i denna video fast tyvärr med mindre inlevelse. Rip Jelena btw.

IMG_8003

IMG_8013   IMG_7994
Det blev flera timmar av att stå och att squatta på golvet. Jag säger som jag alltid sagt: verkligheten överträffar aldrig tvn.
IMG_0446 IMG_0458
Sinnesstämning före och efter galan. Fotocred till schliby
IMG_8016
Sen drog vi på efterfest hos Moa. Mitt mode var som på bilden innan så jag satt mest och stirrade på discoglödlampan och tänkte en sån vill jag också ha.
disco-glodlampa-light-bulb Jag
IMG_0464
Sen var Linnéa riktigt less på Gbg så vi tog första bästa buss hem till Malmoe

IMG_0504
Nån helg efter det var vi redo för konsert igen!!! Green daaaay. Jag grät en liten skvätt när dom öppnade pga kändes för orealistiskt att se dom i verkligheten. Efter 2 h var jag dock less på att ropa heeeyhoo och ville bara gå hem.
IMG_0485 IMG_0499
\m/(*o*)\m/
IMG_0487
Bemästrar squatting before concert vid det här laget
IMG_0514
Sen har vi även vart på Inkonst och sett voodookvinna Genisis P-Orrigde. Mycket spännande stämning på den spelningen.

 

Fortsätt läsa

Köpenhamn helgen v2

Idag tänker jag vara sängliggandes hela dagen för att ladda upp inför the big rock concert tonight. Igår var vi ett gäng hos Alex och förfestade i hans superfina vindslägga för att senare dra vidare till Babel där Kiloton hade födelsedagsfest. Där spanade jag på lokalkändisar, minglade loss och stod och stampade på ett och samma ställe i 4 timmar. Har kommit till den otroligt vuxna insikten att om man inte dricker dom sista timmarna blir man inte heller bakis dagen efter. Freaking genius. Så idag mår jag bra och ska passa på att blogga massor, tackar som frågar:)

bar

Bild snodd från Blinkmark

För två helger sedan var jag, Linnéa och Ebbiz i Kph! På hostelet fanns även Krille och Moa, stressade spanjorskor och köpenhamnsbor.

IMG_0111Skärmavbild 2017-01-28 kl. 13.24.42
Moodboard
IMG_0108IMG_0106
Vi gick på Barbar bar och härjade
IMG_0037IMG_0129
FAVORIT i repris. Bilden överst är från när vi var i Köpenhamn i september, bilden under från den här helgen. Samma tjej, samma plats, samma outfit, samma oklara mathög?? Tor det var popcorn den andra gången. Effektiv fälla för att fånga snygga tjejer.

IMG_0105 IMG_0124 IMG_0101 IMG_0102 IMG_0122
Vi tog tåget till Luisana och kollade på konst

IMG_0115  IMG_0113 IMG_0112
Besökte ströget. Köpte en fin hoodie och owlade/lekte levande skyltdocka på Weekday.

Fish kissesss hörs snart igen!<3

 

Fortsätt läsa