Pengar är inte allt, men utan pengar kan du rasera allt.

Ta ett djupt andetag. Andas. Känn lugnet i magen. Den känslan letar jag efter just nu. Att driva eget företag är tufft. Det var jag och Susanne fullt medvetna om när vi startade upp Leva i Harmoni. Att det är tufft är inget som vi gnäller över eller sitter och gråter för. Tvärtom gillar vi båda att jobba mycket. Men när inte jobben dyker upp i den takten vi önskar så blir vi maktlösa. Blir det för tufft så är det mitt ansvar att agera och göra något som är bra för både nuet och för framtiden. Just nu är det tufft att vara egen företagare för mig. Jakten på jobb, jakten på nya klienter och jakten på pengar  ( för i slutändan är det ju det det handlar om) är något som jag tycker är stimulerande och spännande, men just nu känner jag att jag behöver få vila i det. Bara få andas lite. Jag/vi har ju lovat mig själv att jag alltid ska göra allt jag kan för att må bra och i det här läget så skulle det kännas skönt att få in en fast inkomst under en period. Mitt mål är att ta en anställning 4-6 månader, samtidigt som vi fortsätter utveckla företaget. Susanne kommer att jobba på för fullt och jag kommer fortsätta coacha och föreläsa så mycket jag bara kan, dock kommer jag börja se mig om efter ett sommarjobb. Det här känns riktigt bra i magen och jag vet att det här kommer att ge mig energi för framtida spännande uppdrag. Och i den här branschen vet man aldrig vad som händer, helt plötsligt rasar det in jobb till vårt företag (vilket jag hoppas) och då får vi ta ställning till det angenäma ”problemet”. Pengar är inte allt, men utan pengar kan du rasera allt. Jag tycker själv att jag har egenskaper och förmågor som passar in i alla företag, både stora och små. Så min fråga till er: Vem vill ge mig ett sommarjobb på 4-6 månader. Allt av intresse. Jag ser mig själv som ett kap på arbetsmarknaden 🙂 Slutligen, känns det som att ge upp eller förlora om jag tar en anställning i ett halvår? Nej, det tycker jag verkligen inte. Jag ser det som ett steg in i framtiden, ibland så får man anpassa sin steglängd efter benen så man inte snubblar när benen inte hänger med…

Tyra Sjöstedt hos Malou

Tyra Sjöstedt gästade igår Efter tio med Malou von Sivers. Tyra var med via länk och berättade bla om hur hon mår, prestation, ångest, gå in i väggen, svårt att säga nej osv. Hon berättar även hur mycket det hjälper henne med vår coaching. Många kloka ord och värt att lyssna på avsnittet. Här kan ni lyssna.

Att offentliga personer vågar dela med sig av sitt mående och framgångens baksida är till enorm hjälp för andra människor. Enormt modigt av dessa personer och för mig är dom stora förebilder. Det finns verkligen hjälp för alla människor!

Lever jag min dröm?

Lever jag min dröm? Lever jag någon annans dröm? Eller lever någon annan min dröm? För mig är det här tre viktiga frågor att ställa sig. Jag kom in lite på det här under en föreläsning för Sorunda RK i helgen. Vi pratade prestation och press. Hur är vi som föräldrar? Sätter vi press på våra barn för att vi så gärna vill att DOM ska lyckas? Eller sätter vi press på våra barn för att VI så gärna vill att dom ska lyckas? Samma mening men betoning på olika ord. Ser ni skillnaden? Jag tror att det här är vanligt, främst inom idrotten, att vi som föräldrar så gärna vill att barnen ska lyckas för att vi själva kanske inte nådde våra drömmar. För att kompensera det och för att få ”en andra chans” använder vi våra barn som spelpjäser för att nå våra drömmar. Barn är ju tacksamma på det viset, att dom för det mesta vill göra sina föräldrar glada. Kanske är detenda gången  när dom presterar inom idrotten som dom får bekräftelse från sina föräldrar. Håller det i längden? Nej, det är de här kidsen som tyvärr slutar med sin idrott när dom är kring 15år. I den åldern blir det inte lika viktigt med bekräftelse från sina föräldrar. Tyvärr slutar dessa med idrotten trots att dom har förutsättning att ha kul i många år till. Idrotten kan vara det roligaste dom vet men pressen har gjort att dom bränner ut sig och glädjen försvinner. Det här kan vara en viktig tankeställare till alla idrottsföräldrar. Fråga dina barn vad deras dröm är och framför allt, fråga dig själv vad din dröm är. Är din dröm att din barn ska lyckas så sätt dig ner och fundera på varför det är så…

Stockholm i mitt hjärta

Jag älskar Stockholm. Jag gör verkligen det. Senaste tiden ( och i framtiden) har jag och Susanne haft förmånen att träffa nya klienter i Stockholm. Jag coachar och Susanne masserar. När vi startade upp vår firma (www.levaiharmoni.se) så var ett tidigt mål vi satte upp att ge oss möjlighet att jobba över stora ytor geografiskt, vi ville inte låsa upp oss i Sandviken. Främsta orsaken var att vi känner att det är skönt med miljöombyte. Personligen så har jag varit väldigt lite i Stockholm tidigare i mitt liv (Susanne har bott där i flera år) så jag känner att jag har mycket att utforska i vår huvudstad. När jag åker dit och jobbar så försöker jag ta tillfället i akt att dels se nya platser, men även träffa nya människor eller gamla vänner. Så, vad vill jag egentligen säga med denna kärleksförklaring till Stockholm? Jag vet inte riktigt, men jag är i Stockholm onsdag nästa vecka (27/3) och om du är nyfiken på coaching och vill träffa mig för ett förutsättningslöst möte så hör av dig på marko@levaiharmoni.se så bokar vi upp en träff. Veckan efter är Susanne också med (2/4)och vill ni veta mer om hennes underbara massage eller boka upp en tid med henne så hör ni av er på susanne@levaiharmoni.se. 

Groggen

När jag super till nu förtiden så är det inte samma drinkar som ”på gamla goda tiden”. Som alla vet så har jag plockat bort alkoholen ur mitt liv sedan länge och det är andra drinkar som gäller nu. Jag tänkte jag skulle dela med mig av en drink som garanterat förändrar ditt mående (till det bättre). Det här är en drink som min fru lärt mig att dricka och ska helst drickas varje morgon. Drinken är utrensande, stärker ditt immunsystem och ger dig energi.  Här kommer receptet:

  • Ca 1kg rödbetor ( skrubba bort all jord noggrant och dela i mindre bitar)
  • Ca 2kg morötter (tvätta och dela i bitar)
  • 2st fänkål (tvätta och skär bort den hårda kärnan och dela i mindre bitar)
  • 1 selleri (tvätta och dela i mindre bitar)
  • gurkmeja 
Alla grönsaker, som självklart helst ska vara ekologiska, körs i juicepressen. Det blir ca 2liter ”grogg” av det här och ett tips är att dela upp allt i två enliters pet-flaskor. En liter räcker till 3 drinkar. Drinken går att förvara i kylskåpet i 3 dagar utan att den blir gammal. Drinken går att frysa ner. En drink är alltså ca 3dl. Häll ner den i en shaker och tillsätt lite gurkmeja (krydda). Ruska om och sen är det bara att dricka. Helst dricks drinken på tom mage. För att du ska öka chansen till att hålla dig frisk så ta gärna en sked honung också, som du sköljer ner med ljummet vatten. Jävlar vad frisk och pigg du kommer att vara!! Jag kanske inte tycker det här är det godaste som finns, men det går inte komma ifrån att det är jävligt nyttigt och allt som kan hjälpa oss att hålla oss frisk bör vi prova. SKÅL!!