10 Sätt Hackare Kan Hacka Din Webbsida

Ju mer internet har utvecklats genom åren, desto mer sofistikerade har hackarnas metoder blivit. Här är några av de vanligaste sätten som webbsidor kan utsättas för en attack.

hackare

En injektionsattack

När det finns brister i din SQL-databas eller i själva operativsystemet kan du drabbas av en injektionsattack. Genom att du öppnar filer som du tror är legitima, men som egentligen innehåller gömda injektioner, kan hackaren nu enkelt få tillgång till privata uppgifter som kreditkortsnummer och lösenord.

Cross Site Scripting

Även känd som XSS eller CSS. Cross Site Scripting anses vara en av de mest använda hackningsmetoderna. Hackaren använder sig av en applikation för att få igång XSS script på en hemsida. Detta leder till att en besökare på en hemsida tror att de surfar på en helt legitim sida när den egentligen blivit hackad.

DdoS-attack

Det är inte lätt att överleva en DdoS-attack (kort för Distributed Denial of Service). Attacken går ut på att bombardera ett nätverk med onödig trafik från flera olika system för att den ska stängas ner helt.

Credential/Session Prediction

Denna metod använder sig hackaren av för att få tillgång till information om en auktoriserad besökare på en webbsida. Något som oftast finns tillgänglig genom cookies eller URL.

Ordboksattack

Hackaren försöker att knäcka en lösenordsskyddad dator eller server. På ett systematiskt sätt läggs varje ord i en ordbok in som ett lösenord tills det blivit knäckt.

Content Spoofing

Hackaren lägger upp en falsk eller modifierad hemsida som användaren tror är äkta.

Phishing

Har du fått misstänksamma email där man frågat efter personlig information? Då rör det sig med stor sannolikhet om ett försök till phishing.

Cross-site Request Forgery

Hackaren ger ut sig för att vara en pålitlig användare och ändrar brandväggsinställningar eller utför finansiella transaktioner.

Cache poisoning

En webbadress blir ersatt av en falsk adress. När en person skriver in denna adress i webbläsaren blir den i stället omplacerad till den falska sidan och därifrån kan ett skadeprogram laddas ner på användarens dator.

Clickjacking

Skadlig kod göms under knappar och annat klickbart material på en hemsida. När du väl klickar på knappen så kan till exempel en trojan horse börja laddas ner till din dator.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.