Exit 12in1 liquid – Recension

Jag gillar verkligen multiprodukter. Det är perfekt om man vill ha det enkelt i sin hårvårdsrutin. Jag tänkte tipsa om denna leave-in treatment från Exit Haircare. Exit haircare är ett svensk hårvårdsmärke som arbetar miljövänligt och testar såklart inte sina produkter på djur. 12in1 liquid heter denna produkt och precis som namnet avslöjar så har den 12 fördelaktiga egenskaper.

 1. Vårdar torrt och skadat hår med arganolja
 2. Skyddar vid värmestyling
 3. Tillför glans
 4. Gör håret silkeslent och ger jämnhet
 5. Färgbevarande
 6. Utredande
 7. UV-skydd
 8. Reparerar kluvna hårtoppar
 9. Ger Volym
 10. Ger en hållbar frisyr
 11. Anti Frizz
 12. Antistatiskt effekt.

Min åsikt: Jag gillar hur lätt denna produkt är, eftersom den är i sprayform så är det även lätt att få jämnt i håret. Doften är neutral och håret känns mjukt efter man torkat det. Håret blir inte heller alls statiskt och flygigt som det gärna kan bli den här årstiden. Tyvärr så känns den inte lika vårdande i topparna dag två. Jag som har lite torra toppar behöver då bättra på dem lite. En bra produkt, men inget wow. Mitt betyg på den blir 3/5. Priset för denna är ca: 195kr och du hittar den hos professionella frisörsalonger.

exit12in1

Fortsätt läsa

Makeover – för mindre underhåll av färgen

Min fina kund Linnea var hos mig den här veckan. Hon har genomgått en riktigt process med sitt hår som hon från början hade färgat svart under en längre tid. När hon började gå hos mig var hennes hår enormt slitet efter två avfärgningar på en annan salong. Vi har nu försiktigt fortsatt ljusat upp de mörka, röd/orangea partierna med slingor under flera besök, för att få en mer neutral nyans på det. Håret har nu vuxit sig starkare och friskare men den sista biten på 5cm i topparna skulle aldrig klara av att repa sig. Nu väntar Linnea barn och ville mörka ner det blonda till en färg närmare hennes egen och klippa av det slitna så håret mer eller mindre kan sköta sig själv.

Jag tycker resultatet blev jättefint och håret känns så otroligt mycket mer välmående och kommer var mycket mer lättskött.

Vad tycker ni, gillar ni färgen?

hairmakeover3haircolormakeover

Fortsätt läsa

Hetaste hårtrenden – Geode Hair!

Det virvlar av trender där ute nuförtiden, vilket jag tycker det är superkul så att man verkligen kan hitta sin egen grej. Den senaste trenden jag har snappat upp från dom schvajncoola high-end coloristerna i LA är alltså Geode Hair. Ja, geo som är sten. Och då snackar vi inte nån gammal gråsten från rabatten utan ädelstenar och kristaller. Jag har en liten fetisch för kristaller (en liten anekdot om mig), så självklart var det här någonting som genast fångande min uppmärksamhet.

Tänk er till exempel en mörkbrun, sval bas med ametistlila, skiftande, iriserande längder. Alltså, maj gaad, så snyggt!

Här är några exempel på stenar och snygga färgkombinationer som jag tycker om. Vad tycker ni? 

geodehair3 geodehairgeodehair2

Fortsätt läsa

Presslunch med O&M

Idag har jag varit på presslunch med härliga O&M. Jag har skrivit om deras produkter innan och jag gillar verkligen produkterna och vad dom står för. Eftersom det är en frisör som har startat och tagit fram O&M så märks det verkligen i hur produkterna är uppbyggda. De är milda både för håret, huden och för frisörer som jobbar med färgen. Man blir ju extra petig med innehåll när man jobbar med hårprodukter hela dagarna (och kanske är lite nördig…)

Idag var det fokus på blonda, eller ljusare nyanser. Vilket passar utmärkt nu till våren när många gärna vill gå åt det ljusare hållet. Jag fick med mig schampo och balsam i deras serie Conquer Blonde som jag ska hem och testa. Ja, nu är ju inte jag blond men har lite ljusare partier i mina längder som gärna blir lite ”fulvarma” efter ett tag. Ännu hellre nu när jag varit på semester i solen, och då passar dessa produkter utmärkt till att hålla de gula tonerna borta.

OM_4990OM_4966OM_4972OM_4982OM_4974 OM_4978OM_4984

Fortsätt läsa

Fråga: Hur får jag tillbaka min egna hårfärg på mitt blekta hår?

Jag fick en kommentar på mitt uppskattade inlägg om färgförändringar med en väldigt bra fråga som jag tänkte svara på i ett inlägg. Jag tror det är många där ute som undrar detta och jag ska försöka svara så utförligt som möjligt.

 

”Jättebra skrivet. Jag gjorde denna sega process för 2 år sedan (från mörk till ljus) men trots att det tog 1 åt att få fram rätt resultat och massa schampo balsam inpackningar, oljor m.m så har mitt hår fått en sån dålig kvalitet av all blekning så nu är min fråga.. Hur gör man när man vill gå tillbaka till sin naturliga hårfärg på bästa sätt? Är rädd att de blonda blir grönt om jag börjar färga mörkt nu. Och att topparna inte ens kommer ta åt sig av färgen..?”

 

Först och främst så får jag tyvärr säga att frisören har misslyckats om ditt hår är i sånt dåligt skick trots att ni tagit tid på er, min gissning är för stark blekning. Jag tar även för givet att ni inte heller använt er av Olaplex under processens gång? Ett hår som blekts frekvent blir ihåligt om man inte har Olaplex som ser till att svavelbindningarna inte bryts. Det finns ingen motståndskraft i ett sådant hår och i dessa håligheter blir det lätt att det fastnar mycket metaller. Detta kan även ställa till det vid färgning så det är väldigt viktigt att man rengör dessa hår med djuprengörande schampo innan en ev färgning. Det räcker inte med endast bra schampo, balsam och inpackning om håret är så hårt preparerat. Jag skulle göra som följer;

 1. Tvätta håret med djuprengörande schampo, exempelvis Malibu C Un-do-go eller Redkens Hair Cleansing Cream, schamponera tre gånger för att verkligen få bort allt skit. Låt gärna sista omgången verka i 5min innan du sköljer.
 2. Följ upp den djuprengörande tvätten med Olaplex nr 3. Låt verka i minst 20 min, gärna mer och ha då gärna en plasthätta över håret så produkten inte torkar, då slutar den verka. Tvätta ur Olaplexen med ett vårdande schampo.
 3. Använd inpackning med mycket fukt, expempelvis Redken All soft eller Diamond oil.
 4. Undvik värmeverktyg, detta för att inte slita ytterligare på svavelbindningarna.

Börja med detta för att bygga upp kvalitén på håret, för precis som du säger så kommer inte en färgning bli bra om ditt hår är så skadat. Leta sedan upp en duktig, färgkunnig frisör som arbetar med Olaplex, det är ett måste på dessa hår! Boka gärna in en klippning med en fristående Olaplexkur först där frisören kan känna på dit hår, då kan ni tillsammans göra en plan för hur ni ska göra med färgningen. Personligen så skulle jag använt mig av en ammoniakfri, sur färg för att inte på något sätt äventyra kvalitén på håret ytterligare. Nu framstår det inte i frågan hur pass mörk egen färg du har men jag gissar att du inte är blond? Är håret fortfarande sprött när det är dags för färg, hade jag rekommenderat att man först endast mörkat ner det blekta till en mer ”neutral” mörkblond färg för att mätta håret på pigment. Förmodligen släpper mycket av dessa pigment efter ett par tvättar och då slipper man en ful flammig färg som det skulle blivit om man gör det ”mörkt” på en gång. Är håret däremot i en god kvalité efter den uppbyggande processen så kan man mörka ner håret flera steg direkt. Men som sagt, gå till en färgkunnig frisör så det blir bra gjort från början.

Jag vill även poängtera att man aldrig kan färga ett hår så det blir identiskt med ens egen, man kan dock komma väldigt nära om man är skicklig. Denna typ av färgning kräver kunskap, man kan inte bara slänga på en mörk färg på ett ljust hår. Precis som du skriver så kan håret bli grönt då. Det är därför jag alltid rekommenderar att man går till en färgkunnig frisör som har koll på färglära och erfarenhet av denna typ av färgningar. Det är alltså INGET man ska labba med själv hemma.

För att sammanfatta detta långa svar

 • Boosta och bygg upp hårets kvalité, annars håller ingen färgning
 • Leta upp en duktig frisör som kan hjälpa dig längs vägen till slutmålet
 • FÄRGA INTE HEMMA!

Hoppas detta besvarade lite utav dina funderingar, lycka till med håret!

backtonaturalhairnaturalhaircolor2

(Två exempel på denna typ av färgningar som jag gjort på mina kunder)

Fortsätt läsa

Ny inpackning från Redken

I februari kom den en ny hårmask till Redkens sortiment, Mega Mask. Denna mask har en ny formula med en ny teknologi, som även kommer finnas i schampot och balsamet i dessa tre serier framöver. Den nya teknologin RCT protein komplex är ett avancerat leverans system som gör att proteinet kan ”pinpointa” de områden på håret som är i störst behov av vård. Rötterna får näring med hjälp av ett sojaprotein. Arginin ger vård till cortex (fjällskiktet) och Sepicap hjälper till att återställa hårets toppar för ett vårdat och friskt utseende. Jag menar, what´s not to like? Alla har väl någon gång upplevt att hårprodukter ibland är för ”mycket” för botten, där håret är friskare, men bra i längden och funkar den i botten så blir det för mesigt i längderna? Känner du igen dig? Då är detta inpackningen för dig!

Dessutom så är denna teknologi också mer långtidsverkande så effekten av masken kommer vara upp till tre tvättar. Den här superhärliga mask finns i serierna Extreme (för väldigt preparerade och trasiga hår), All Soft (för torra, fnasiga hår som är normalt till grovt) och även Color Extend Magnetics (för alla färgade hårtyper). Priset för denna ligger på ca: 310kr och kommer räcka dig länge. Som hittat!

 

redkenmegamask redkenmegamask3redkenmegamask2

Fortsätt läsa

BANGERHEAD BEAUTY INFLUENCER 2017

Alltså, what?! Jag är en av de sex utvalda nominerade till Bangerhead Beauty awards i kategorin årets Beauty Influencer 2017!

Så himla roligt och framförallt en stor ära att bara få vara en av de utvalda. Jag skulle såklart bli superglad om ni ville gå in och lägga en röst på mig.

HÄR hittar ni sidan med en liten intervju med mig och scrollar man ner en bit så kan man där lägga sin röst.

Tusen tack alla ni underbara läsare, det är tack vare ER som jag får denna möjlighet. TACK!

Magazine_lindamikaelsdotter

 

Fortsätt läsa

Bad hair day? Add accessories!

Japp, så jäkla enkelt! Har du en dålig hårdag? Orkar inte tvätta håret? Ös på med torrschampo, saltvattenspray eller någon av dina favoritprodukter, släng upp håret i en halfknot, ponytail eller fläta och addera någon skojsig accessoar så kommer din frisyr genast kännas mer stylad och genomtänkt, trots att det kanske är en nödlösning.

Det här är väl kanske motsvarigheten till när man inte riktigt orkar sminka sig, så man kör på en röd eller mörk läpp och vips så känns det superstylish.


d0fc649cfc29a46c1f00fbff6f335f67 gold-twig-hair-pinsjpg 058c595bcb0d00ff79f4bbbce083b607 45267e3ca75dd996f4e4b8cf892efd58969d69592cd2963aef01eef12619674bc4ead7ea49af56dc70915f82f3853e3a 9ad9c2db42249eb1eb0201eb995ca304

Fortsätt läsa

Att planera en färgförändring – från mörk till ljus

Nu närmar vi oss förändringarnas tid, våren! Många som haft lite mörkare, mustiga toner vill nu kanske ljusa upp håret och bli blondare. Men som ni säkert vet så är det inte bara att byta hårfärg i en handvändning, speciellt att gå från mörkt till ljust. Idag finns det fantastiska färger och produkter som hjälper till vid dessa tillfällen. Färg av hög kvalité som inte är slitsamt för håret är ett krav för att få en hållbar färg vid en färgförändring. Mycket kan vi frisörer göra under ert besök hos oss, MEN, det stora jobbet måste ni göra själva. Genom att ta hand om håret hemma med bra produkter rekommenderat för just dina behov. Man måste helt enkelt förbereda håret när det kommer till en stor förändring. Jag tänkte ge några hjälpande punkter till er som funderar på att göra en större färgförändring

 1. En färgförändring är en process. Det är alltså inte rimligt att tro att man kan gå från mörkbrun till ljusblond på ett standardbesök hos frisören. Jag rekommenderar till 99% alltid att man gör en förändring av det slaget stegvis. Dels för att man aldrig kan veta vid första besöket hur mycket av de tillsatta pigmenten i håret kommer släppa, och även för att kunna behålla en så bra kvalité som möjligt genom hela processen. Visst kan man boka upp en dubbeltid på 5-6h om man vill att det ska gå snabbare. Men glöm inte att det först och främst är tiden ni betalar för, sedan tillkommer materialet och produkter. Därav brukar de flesta även tycka att det känns lite skönare för plånboken att boka upp flera besök med 4-8 veckors mellanrum. Detta är upp till var och en såklart men man ska då även ha ett hår som kommer klara av att göra denna behandling på.
 2. Vårda håret redan innan första besöket. Jag vet att det kan kännas omotiverande att gå all-in med inpackningar och trettielva andra produkter när man är less på sitt hår och längtar till sitt frisörbesök, men det är ett måste tyvärr. Bästa utgångsläget när man ska göra en större förändring med färgen är att håret är i bra skick, slitna toppar kommer man såklart inte ifrån, men att håret har fått ordentligt med fukt och proteiner gör stor skillnad. Att göra Olaplex hemma regelbundet är också en mycket bra idé. Undvik även färgbomber och liknande, dessa är fullproppade med filmbildande ämnen som kan försvåra en färgning samt göra att färgen inte håller så bra som det ska.
 3. Ha rimliga förväntningar och lita på din frisör. Gå igenom noga med din frisör vad du har för önskemål om slutresultatet, var även tydlig med vad du inte tycker om så är det lättare för frisören att tänka ut en plan. Gör sedan upp en plan för processen tillsammans med frisören. Glöm inte att ni är ett team. Vissa tycks tro att vi frisörer är någon form av skurkar när vi säger att man måste skynda långsamt, men faktum är att vi bara vill göra det som är bäst för håret och det som blir bäst för kunden i längden. Vem som helst kan bleka sönder ett hår på ett besök för att få det ljust, det är inte alls svårt. Men att få ett ljust, hållbart resultat där hårets kvalité är oförändrad kräver kunskap och fingertoppskänsla.
 4. Käppar i hjulet. Ja, ibland blir det inte som man planerat. Hår är levande material och det är kemi när man jobbar med färg. Ibland kan man upptäcka saker längs vägen som gör att man måste tänka om. Exempelvis så kan filmbildande produkter skapa en hinna på håret som gör att färgen inte fäster. Dessa ämnen måste rensas bort med speciella preparat innan man kan fortsätta. Det räcker inte då med ett djuprengörande schampo. Metaller som finns i gamla rör är även ett vanligt bekymmer (vet man att man har metaller i sitt vatten kan man regelbundet göra djuprengörande kurer och använda schampo för detta. Det finns även renande filter man kan sätta dit.) Dessa saker gör att man måste tänka om, planera på nytt, göra en rensande behandling och sedan börja om. Vilket självklart gör att detta läggs på din nota, det är både extra tid och material som tillkommer. Detta har många svårt att förstå, men det är inte konstigare än att en hantverkare som ska renovera ditt badrum upptäcker att det finns en fuktskada. Detta blir då ett extra moment som kräver både mer tid och material, det blir då en ny offert och hantverkaren fortsätter göra klart jobbet och du har ett helt, och fint badrum. Hade inte hantverkaren fixat till fuktskadan utan endast smällt upp det nya badrummet så hade det inte hållit, blivit ett större och dyrare bekymmer för dig längre fram. Det är PRECIS så för oss när vi jobbar med hårfärg också. Det är värt att ha i bakhuvudet.

IMG_1762
IMG_4157

Hoppas detta kan hjälpa er när ni ska genomgå en färgförändring nästa gång!

Fortsätt läsa

Tämj ditt frizz

Alltså, wtf är det frågan om med vädret i det här landet? Det är ju så förbannat tråkigt att göra folk snygga i håret för att sedan säga hejdå och släppa ut dom i något sorts regn- och fukt mayhem. BLÄ!

Ni som är självlockiga eller bara har ett hår som lätt frizzar till sig i det här vädret, här kommer ett grymt tips till er! Pureologys serie Style + Care i varianten Smooth Perfection. Alltså ja! Denna styling/leave-in creme är amazing. Du tar en klick, typ en femma, i handdukstorkat hår och applicerar i hela håret och fönar sedan håret torrt. Stylingen kommer hålla utan att frizza till sig i 72h. Eftersom denna produkt är en kombo av både vård och styling så kommer håret varken bli för tungt eller för ”stelt” och produktigt. Givetvis innehåller den värmeskydd så du behöver inget annat än denna när du ska föna. Pureologys produkter är inte testade på djur och är 100% veganska. Me like! Priset på denna är ca: 260kr och en tub räcker dig lääänge. Testa den!

style+care4380style+care4381

Fortsätt läsa
1 2 3 36