Trend // Braided Macaron Buns

Buns i olika varianter är ju ingenting som är nytt direkt men det är intressant hur vissa trender går upp och ner. Allt från Prinsessan Leias kanelbullar till Miley Cyrus spacebuns. Det som har toppat sökningarna på Pinterest senaste tiden är nämligen Macaron Buns! Och vad sjutton är det då tänker ni… Jo, det är alltså två buns/knutar som fästs lågt i nacken. Ungefär som två klassiska ”pigtails” men som knutar i alla olika varianter, både flätade, messy eller tvinnade.

När jag såg det här så kom jag direkt att tänka på en Marc Jacobs visning från hösten 2012 där Guido Palau gjorde dessa knutar. Så jag tänkte bjuda på lite inspiration för dessa knutar och damma av dessa godingar från 2012.

4715ee13319341292840cf95187daa8f 229d59e1b7eaa3ecfde13d2302eb435763111d9722ca9df087151a21333b1264 9458977f64fa1163b95475284582c74c 3bafc40629874302d036ddf83be091ea 8d9ac4ddc8d362cfc74a57ec421e37e5

Fortsätt läsa

Tips // Superenkla sommarvågor

Inlägget innehåller annonslänkar


Hej vänner!

Jag måste tipsa om den här vågtången, den är perfekt om man tycker det är lite knepigt att göra lockar eller vågor med locktång eller plattång. Eller för den som bara vill ha lite variation helt enkelt! CeraDeepwaver (adlink) heter den. Cera är ett märke som gör en mängd olika prisvänliga värmeverktyg men som håller en bra kvalité. Många frisörsalonger säljer dessa och de finns även på Lyko Denna är utformad ungefär som en plattång, men med inbyggda ”vågor”. Det kan ju inte bli lättare!

waves

How to:

-Börja med att dela upp håret i tre-fyra horisontella delar (beroende på hur tjockt hår du har), och börja med den understa delen för att sedan enkelt kunna släppa ner en del i taget.

-Ta en del och börja närmast hårbotten, håll tången där några sekunder och släpp sedan.

-Fortsätt längre ner på samma hårdel och ”matcha” tångens mönster med föregående del.

-Gör likadant i hela underhåret och släpp sedan ner nästa del hår och gör likadant där, fortsätt tills allt hår är gjort. Vänta tills håret har svalnat och kamma sedan igenom håret med fingrarna.

Jag själv föredrar att lämna topparna för en mer naturlig look, så det inte blir en liten ”krok” där nere. Jag avslutade med min favorit saltvattenspray Redken Fashion Waves (adlink) för att få en mer sommarstökig känsla.

OBS! Glöm inte värmeskydd när ni värmestylar håret!

cerawave cerawave2cerawave1

Fortsätt läsa

Fråga: Varför blir mitt hår trassligt?

”Grymt bra tips! Har du någon idé till mig om hur jag ska göra? Har jag hår ungefär strax förbi öronen (tjockt hår) så behöver jag inte alls borsta det varje dag. Men har jag axellångt eller längre så måste jag borsta 2-3 gånger om dagen, noga och länge för att inte få massa knutar och trassel. Hur gör jag för att undvika trassel men att ändå bara behöva borsta en gång om dagen? 
(Har aldrig testat inpackningar osv utan bara vanligt schampoo och balsam)”

Hej!

Ju längre håret blir, desto mer omvårdnad kräver det.

Om du vill ha håret långt och tycker att det börjar trassla sig så skulle jag fokusera på att en bra hårvårdsrutin. Bra grundprodukter (schampo, balsam och inpackning) anpassat för din hårtyp och ditt hårs kondition, samt en leave-in treatment som hjälper till att reda ut håret. Exempelvis Color fanatic från Pureology. Dessutom så är det viktigt att inte tvätta håret för ofta, tvätta håret max var 3:e dag, tvättar du håret oftare så kommer längderna bli uttorkade och då kommer det uppstå mer trassel. Nu vet jag inte om du har färg eller slingor i håret, men det är viktigt att veta om det är fukt eller proteiner som håret behöver. Är du osäker, fråga din frisör.

Hoppas detta besvarade dina funderingar!

pureologycolorfanatic
Fortsätt läsa

Haircolor makeover // Cool brunette

Hej på er!

Den här kunden ville slippa få en så skarp utväxt, så jag dämpade de ljusa längderna och gjorde en svalare brun färg på henne. Alltså det är en sån otrolig skillnad, tänk vad lite färg kan göra? Håret ser så mycket mer hälsosamt och friskt ut än innan. Jag tycker det är roligt att göra dessa helfärger eftersom de senaste åren har varit en manisk period av ombre, balayage, slingor, babylights och colormelts. Omväxling förnöjer helt klart. Och det här är väl ändå ett bevis på att en helfärg absolut inte behöver bli platt och tråkig. Vad tycker ni?

(före)

victoria (1)

(Efter)

victoria2 (1) (1)victoria3 (1) (1)

Fortsätt läsa

Hårserum från Lanza

Inlägget innehåller annonslänkar


Hej vänner!

Jag har använt det här serumet från Lanza till och från de senaste 5 åren och jag gillar det jättemycket! Serumet är i ett lätt formula, så håret känns inte fett eller tungt av det och passar på så sätt alla hårtyper. Serumet ger håret fukt samt en underbar glans. Det är även toppen att applicera i handdukstorkat hår när man ska föna håret eftersom det kortar ner föntiden, och innehåller givetvis värmeskydd. Men det går självklart att ha i den i längderna även när håret är torrt. Serumet innehåller även UV-skydd, är färgbevarande och har ett pH värde på 5,5 vilket hjälper hårets fjällskikt att stängas och gör då håret glansigare och mer lätt att reda ut. Sist men inte minst så doftar den gudomligt!

Lanza Neem Plant Silk Serum (adlink)

lanza lanza2 lanza3

Fortsätt läsa

Fråga: Varför kliar det i hårbotten av Hairtalks produkter?

”Hej Linda. Tack för tipset! 
Jag har själv ett litet problem som jag hoppades du kunde hjälpa mig med:
Har inför sommaren fått hairtalk vilket jag älskar(!!), men upplever att nu, att min hårbotten KLIAR något enormt! Det kliar liksom vid fästerna och irriterar min skalp jättemycket – slutar man klia sen när håret får växa lite och fästena inte ”nuddar” hårbotten?
Dessutom använder jag hairtalks egna produkter, men jag har FETT hår ändå efter att jag har tvättat håret! Jag får det inte rent fastän jag nångång schampoonerar 2-4 ggr! Jag förstår inte grejen! Kanske ska mitt hår vänja sig vid de nya produkterna? 
Och jag vet att man INTE ska använda andra än hairtalks produkter, men kan du inte tipsa om schampon som är ok att använda ändå? Som jag förstår det så är det bara vissa ämnen i andra produkter man ska undvika (då det kan lösa upp fästena). Tacksam för svar! Kram”

Hej! Jag vet precis vad du menar. Hairtalks produkter är INTE speciellt bra för ena egna hår eller hårbotten. Tyvärr. Dem innehåller väldigt uttorkade ingredienser, vilket ska göra så att fästena håller sig fina. Dessa funkar inte alls för alla. Inte på mig heller när jag hade Hairtalk. Jag använde då Pureologys Hydrate serie och den funkade toppen för mig. MEN, man måste se till att tvätta håret NOGA och inte för sällan. Fästena måste bli rena, för annars fastnar smuts och fett där vilket kan resultera i att fästena släpper.

Har du en full förlängning eller mer blir det dessutom väldigt tätt mot hårbotten, man blir varm och svettas. Så man måste tvätta håret lite oftare än om man endast har en förtjockning.

Hoppas detta gav dig svar på din fråga!

hydrate-pure
Fortsätt läsa

Riv inte sönder era hår!

Inlägget innehåller annonslänkar


En sak som jag ser allt för ofta är att folk river sönder sina hår med hårborsten. Speciellt när håret är blött, då som håret dessutom är som mest skört. Det händer även att när jag har kunder på salongen och jag exempelvis ska lägga i en nyansering eller en kur i schamponeringen. Håret är då blött och jag reder då ut håret med en glestandad kam och då är det många kunder som utbryter ”jag är inte alls håröm så du kan bara dra”. Det här skrämmer mig, för det betyder att dom förmodligen gör så hemma. Jag brukar då svara ”det är faktiskt inte dig jag tänker på, utan att jag inte vill slita sönder ditt hår”. Då brukar dom flesta få en aha-upplevelse, att det kanske inte är så bra att riva och slita i ett blött hår.

Så med det sagt så tänkte jag ge några tips på vad man kan tänka på när man ska borsta och reda ut ett hår.

1. Red ut håret innan duschen. Att borsta igenom håret innan man kliver in i duschen är verkligen en grej som underlättar. Då kan man fått bort eventuella tovor och trassel innan man blöter ner håret och tvättar det. Blöter man ner håret och det finns tovor kvar i det så kommer det dels bli svårare att tvätta håret, men även att tovorna biter sig fast och blir ännu svårare att reda ut efteråt.

2. Använd en leave-in treatment. Efter man har tvättat håret så tycker jag att man bör använda en bra leave-in treatment. Självklart för att få den extra vården och näringen till håret, men även för att göra det lättare att borsta och kamma håret. Välj gärna en variant som har utredande egenskaper.

3. Använd en glestandad kam. När man ska reda ute ett blött hår är det extra viktigt att man ser upp för trassel, håret är betydligt mer skört då. Därför är det en bra idé att använda sig av en glestandad kam. Då kan du på ett skonsamt sätt reda ut håret. Dyker det upp en tova så kommer du fastna där och tvingas redan ut den försiktigt. Använder man istället ett hårborste, framförallt dom med små pluppar på borsten, så kommer många bara slita borsten genom tovorna. Håret slits då sönder, istället för att tovan reds ut. Är man dessutom lockig så kan man använda en gles kam istället för en hårborste även när håret är torrt.

4. Investera i en bra borste. Att hålla håret trasselfritt gör att det inte blir onödigt slitage på hårstråna. Jag brukar borsta håret på morgonen och även en gång innan jag går och lägger mig, för att man inte ska ligga och gnugga runt massa trassel under natten. Jag använder alltid en Mason Pearson. Borstarnas Rolls Royce. Självklart går det bra med en annan variant, men jag rekommenderar verkligen att ni ändå köper en bra borste. Jag tycker att borstar med blandande strån (nylon och svinborst) är bäst. Då får man både den utredande effekten från nylonen och även den smörjande och glansgivande effekten från svinborsten. Undvik iallafall en billig plastborste.

Tänk er att håret är en nylonstrumpa, det går lätt sönder om man är för hårdhänt med det. Hoppas ni fick med er några tips från detta inlägg.

Detangle comb (adlink) // Amika The Wisard (adlink) // Mason Pearson (adlink)
love-your-hair2 love-your-hair3 (1) love-your-hair3

Var rädda om era hår!

Fortsätt läsa

Quickfix – Easy Messy Twist

Inlägget innehåller annonslänkar


Ni vet, den där dagen när man egentligen hade velat tvätta håret men hann/orkade inte. This is the way to go. Nu hade jag lite stökiga lockar kvar från ett par dagar tillbaka så jag öste bara på med ett texturerat torrschampo och twistade sedan båda sidor och satte ihop dem med en liten snodd. Easy peasy, tar på riktigt max 2 min att göra och håret funkar en dag till. Magi.

Torrschampo (adlink) // Snoddar (adlink)

easytwist easytwist2 easytwist3 easytwist5

Fortsätt läsa

En megabra hårmask för trötta hår

Inlägget innehåller annonslänkar


Hej vänner!

Hoppas ni har en riktigt härlig sommar, oavsett om ni jobbar eller har semester!

Många ljusar ju upp sitt hår inför sommaren, och det vet vi alla vad det innebär, att håret kan bli lite torrt och slitet när man dessutom är i solen. När man bleker håret så kommer man skada hårets protein och då behövs det tillsättas nytt för att håret inte ska kännas trasigt och torrt.

Jag tänkte därför tipsa om den här underbara masken, Extreme Mega Mask, från Redken. Detta är Redkens senaste tillskott med uppdaterad teknologi, jag gjorde ett inlägg om dessa när de lanserades (HÄR). De vårdande ämnena, i detta fall proteinerna, söker sig till de områden i håret som behöver mest vård och jobbar där i första hand. Coolt eller hur?! Den här går utmärkt att ha som ett komplement till en fuktserie om man inte har ett väldigt skadat hår. Har man det så rekommenderar jag att man även kör Extreme, eller någon annan återuppbyggande proteinrik serie rakt igenom för maximal vård.

Du använder denna precis som en vanlig inpackning. Så, schamponera två gånger, handdukstorka håret så det inte är plaskblött, applicera masken. Det bästa med denna är också att det är kort verkningstid (nu har ni inget att skylla på längre, sorry), på endast 3-5min. Skölj sedan ur den noga och avsluta med balsam. Tadaaaa! Jag lovar att du kommer känna skillnad på ditt hår redan efter ett par användningar. Du hittar denna hos mig på salongen, eller hos en Redken salong nära dig. Vill du handla på nätet på hittar du den här hos Lyko (adlink).

extreme-mega-mask extreme-mega-mask2extreme-mega-mask1

Fortsätt läsa
1 2 3 46