Så enkelt använder du Olaplex hemma

Vid det här laget vet säkert dom flesta vad Olaplex är. Men för en snabb påminnelse så är det en produkt med en patenterad molekyl som länkar samman  de trasiga svavelbindningarna i håret. Det är de bindningarna som går sönder när man färgar, bleker samt av mycket mekaniskt slitage såsom värmeverktyg och oförsiktigt hårborstning.

Som ni säkert vet så är det väldigt många frisörer som jobbar med Olaplex och använder koncentratet vid färgningar, och även som fristående behandlingar för att stärka håret. Det finns även en version av Olaplex som man kan köpa med sig hem från sin frisör. Olaplex nr.3. Jag har fått många frågor om hur man ska använda den, flera upplever att håret blir strävt osv. Så jag tänkte försöka besvara och bena ut dessa frågetecken.

Steg 1. Kamma och red ut håret så inga tovor är kvar. Blöt och schamponera håret med ditt vanliga schampo, alternativt ett djuprengörande schampo on du har det för bästa resultat. Handdukstorka håret noga, krama ur allt överflödigt vatten.

Steg 2. Applicera Olaplex nr. 3, börja i längderna och fortsätt upp till botten. Här är det väldigt noga att ni kammar igenom håret väldigt noga. Kamma och red ut eventuella tovor försiktigt och se till att du inte har missat något parti. Vissa jag har pratat med slänger bara i Olaplex nr. 3 och tror att den ska göra jobbet ändå, men så är det inte. Att kamma är nyckeln till att få bästa möjliga resultat av din Olaplexbehandling. Låt den sedan verka i minst 20min.

Steg 3. Skölj nu ur din Olaplex nogrannt. Schamponera nu igen med ett fukt eller proteinrikt schampo. Efter denna schamponering kan du med fördel applicera en fukt eller proteininpackning. Eftersom Olaplex inte ger någon fukt eller proteiner så behöver du även fortsätta med dina vanliga inpackning för att håret ska få allt det behöver. Olaplex lagar alltså ENDAST hårets svavelbindningar!

Steg 4. Efter eventuell inpackning så använder du balsam. Alltid balsam efter Olaplex och inpackning! Sedan kan det även vara bra att använda en bra leave-in produkt för att skydda håret ytterligare. Isåfall kan du applicera den i detta steg. Sedan är det bara att föna håret eller låta det lufttorka.

 

En bra borste som även kan användas när håret i vått är Wet Brush från HH Simonsen. Perfekt för din Olaplex hemmabehandling! Du hittar den HÄR.

 

olaplexborsteHHwetbrusholaplexnr3

Fortsätt läsa

Färga håret när man är gravid?

Det är en fråga som ständigt återkommer. Just nu har jag två frisörvänner som är gravida, och även ett flertal kunder, och då har ju givetvis ämnet varit på tal.

Så, är det farligt att färga eller slinga håret när man är gravid? Det korta svaret är nej. Det finns ingen forskning som säger att det är skadligt för fostret eller för mamman. Idag jobbar de flesta frisörer dessutom ammoniakfritt, så färgen är generellt mycket snällare.

Framförallt så forskas det ju enormt mycket på att arbetsmiljön för oss frisörer ska vara så skonsam som möjligt. Det är ju inga frisörer, såvitt jag vet, som slutar jobba under hela graviditeten för att undvika färg. Om man som frisör då kanske har 2-4 färgkunder per dag under 36-40 veckor som gravid och ingenting farligt händer så känns det ganska tryggt om man vill komma och lägga i lite slingor eller fylla i en utväxt var 2-3 månad.

Är det någonting man ska undvika så är det att färga håret hemma, det tycker jag alltid att man ska undvika, men framförallt när man är gravid. Med tanke på att man som lekman inte har en susning om vad man pysslar med, vad ingredienserna på förpackningen är osv. Så hade jag prioriterat att gå till frisören för att färga håret.

Om man ska vara extra försiktig så tycker jag att man ska ta det lugnt med färgen fram till graviditetsvecka 12. Det är under de veckorna som fostrets organ utvecklas och det är en mer kritisk tid. Efter det kan man köra på som vanligt.

MEN, är man orolig och känner sig rädd för att färga håret så ska man givetvis undvika det. Jag tror den inre stressen och oron är betydligt värre att utsätta det lilla fostret för.

Man ska även vara noga med att berätta för frisören att man är gravid, även om det är i ett tidigt skede. Det är mycket som sker i kroppen under en graviditet och hormonerna rusar runt i 180. Det kan därför påverka färgen. Exempelvis att färgen inte tar helt och hållet, att nyanserna skiftar och håret är mindre mottagligt för färgen. Detta är oftast inga problem att korrigera men det är bra att informera frisören så att man har möjlighet att anpassa färgningen redan innan.

Hoppas detta besvarade era frågor och funderingar! ♥

FullSizeRender (2)

Fortsätt läsa

Hair plastic surgery strikes again!

I november hade jag en kund som jag gjorde en Hair Plastic Surgery på. Jag visade er det helt makalösa resultatet här på bloggen, och när jag tittar tillbaka på de bilderna så blir jag stum. Den är så JÄKLA bra! Keratinbehandling for the win säger jag bara!

Såhär såg det ut då, inlägget hittar ni HÄR.

plasticadosfios1

Igår var den här härliga tjejen tillbaka efter nästan 6 månader, varav 4 månader i Australien. Det bör tilläggas att keratinet i håret bryts ner utav salt, det är därför håret alltid känns så sprött och slitet efter solsemester med bad i saltvatten.

Nu när hon kom hade hon bara låtit det självtorka, precis som förra gången när hon kom till mig, och då såg håret ut såhär.

plasticany

 

Det är fortfarande mjukt, det känns inte alls slitet efter solen och saltet. Det är faktiskt helt otroligt! Så det fanns helt klart kvar utav keratinet vi tillsatte. Denna behandling blir dessutom bättre ju fler gånger man gör det, samt att den håller längre mellan gångerna.

Vi körde alltså på med en ny omgång keratinbehandling och en toppklippning. Håret är här endast blåst med fön. Inga produkter, ingen borste, bara blåst. Resultatet säger allt!

plasticany2

 

Hur galet är inte det? Jag önskar att ni hade kunnat känna hur frisk, mjukt och starkt håret känns också!

Jag kan varmt rekommendera denna behandling för er med bångstyriga hår, frizziga hår. Eller er med tunna spröda hår som vägrar bli långa utan bryts av. Mer info om behandlingen hittar ni HÄR.

Har ni några frågor, let me know!

Peace! ♥

Fortsätt läsa

Start fresh – Hair cleansing cream

Nu börjar det närma sig sommar och många är sugna på att göra någonting nytt med sin färg. En bra idé för att få en så bra yta som möjligt att jobba med är att göra en detox för håret. Att detoxa håret betyder att djuprengöra det. Att tvätta bort alla beläggningar av gamla produkter, föroreningar, metaller, salter och mineraler som fastnat i håret. Speciellt ni som simmar i klorerade pooler eller har egen brunn bör tänka på detta innan ert frisörbesök. Om ni inte hinner eller kan göra det själva, så är detta ändå viktigt att berätta detta för frisören. Dessa ämnen kan nämligen besvära den kemiska processen i en färgning.

Ett bra schampo för att detoxa håret med är Redken Hair Cleansing Cream.  Ni hittar det HÄR.

Hur gör man då? 

1. Schamponera håret med Hair Cleansing Cream (eller det djuprengörande schampot du använder), skölj noga.

2. Schamponera hela håret igen och låt schampot sitta kvar i håret 10-20min, gärna med en plasthätta eller turban runt så man får lite hjälp utav värmen. Då kan schampot lättare penetrera sig in i hårstrået. Skölj sedan noga.

3. Handdukstorka håret noga och applicera din fuktinpackning, (Mycket fukt är viktigt för ett friskt hår. Speciellt om det ska genomgå en färgförändring) låt verka och skölj sedan.

4. Viktigt! Glöm inte att avsluta med balsam. Många glömmer eller struntar i det efter inpackning, men det är väldigt viktigt för att få bästa möjliga resultat. Balsamet sluter igen fjällskikten på hårstråna, det som gör att hårstrået får ett starkt ytskikt och blir glansigt och lätt att reda ut.

 

haircleansingcream1haircleansingcream

Hoppas detta hjälper er att få ett så fint hår och hårfärg som möjligt! 

Fortsätt läsa

Leaf it

Hittade dom här jättefina spännena på Gina Tricot för en hunka. Ett riktigt kap! Funkar ju kalasbra när man inte riktigt orkar styra upp håret men behöver en quick-fix.

Jag tycker det är roligt att i stort sett alla kedjor har börjat satsa mer på håraccessoarer. Det finns verkligen jätte mycket fint där ute för en liten peng. Hot tip!

 

ginaleafginaleaf2ginaleaf1

Fortsätt läsa

Varning för hennafärg!

Nu när det börjar gå mot sommartider så vill jag passa på att upplysa er om den svarta hennafärgen. Ni har säkert varit på en resa eller en festival där det finnits ställen man kan få en sk. hennatatuering. Det verkar ju harmlöst med tanke på att det är borta efter ett par veckor. Harmlöst är det minsta man kan säga om det. Tatueringarna kan orsaka allergiska reaktioner som i svåra fall kräver akutvård och sjukhusvistelse. Det kan även uppstå livslånga biverkningar som hudskador, kontaktallergi och överkänslighet.

Just de färgämnena som finns i svart henna är kända för att ge allergiska reaktioner. De kan bestå av klåda, rodnad, utslag och blåsor på huden som läker med tiden och försvinner. I vissa fall kan de även ge mer bestående skador på huden, till exempel missfärgning och ärrbildning.

Det värsta är att man kan drabbas av permanent överkänslighet, samt att man kan utveckla så kallad multiöverkänslighet på grund av färgämnena. Överkänsligheten gäller då andra produkter där samma färgämnen ingår, till exempel gummi, kläder, skor och vanliga hårfärger, men också produkter som innehåller liknande ämnen, till exempel solskyddsprodukter och vissa läkemedel. Detta kan då bli ett stort problem för dig resten av ditt liv.

Det bästa sättet att skydda sig på är att helt och hållet undvika svart henna. 

Om du ändå väljer att låta göra temporära tatueringar med henna finns det tre viktiga råd att följa:

  1. Naturlig hennapasta varierar i färg från grönbrunt till brunt. Om färgen på den pasta som tatuerarna/kroppsmålarna använder är mörkare (svart) är det mycket troligt att det finns tillsatta färgämnen i pastan.
  2. Fråga om hennapastans ursprung och be om en lista över de ämnen den innehåller. Om tatuerarna/kroppsmålarna inte kan lämna någon detaljerad information om deras hennas ursprung och innehåll ska du inte låta göra några tatueringar.
  3. Om det står i instruktionen hur du ska sköta din tatuering att pastan när den har placerats på huden kan tas bort efter bara en timme består den alldeles säkert av svart henna, eftersom vanlig henna måste vara i kontakt med huden så länge som möjligt för att ge en bra kastanjeröd kroppsmålning/temporär tatuering.

 

Tänk på detta innan ni låter er få en temporär hennatatuering, eller ännu mer om ni överväger att låta era barn göra en. Tänk en extra gång och ta reda på vad det är för någonting som används.

AnnonsA4_KTF1

Bild och källor: KTF samt Läkemedelsverket

Fortsätt läsa

Dagens haircrush!

Idag hade jag en av mina supergulliga kunder som jag gör Hairtalk på. Hon har länge bara varit ljusblond med blekta slingor och var sugen på någonting nytt. Vi kom fram till att göra en soft ombre med en bottenfärg som är askig och nära hennes egen färg. Det blir mindre markant utväxt och man får ett helt annat djup i färgen. Jag gjorde också balayage slingor på längderna för att öka dimensionerna i håret. Vi använde oss även av Olaplex för att stärka upp hennes eget hår. Idag var det även dags för en ny omgång hår. Det blev två paket i längden 25cm i färgerna 613 och 20. Jag älskar verkligen den här färgen och den är så otroligt naturlig! En riktig haircrush! 

Vad tycker ni? Älskar ni också sombre färger?

blondehairtalkblondehairtalk1

Fortsätt läsa

Tips för er med kalla färger!

Ni som har en kall hårfärg vet hur j***a svårt det är att hålla färgen kall och fräsch. Det finns ju en uppsjö av ”färginpackningar” numera, och jag vet att vissa av dem mattar ner håret rejält och lägger sig som en hinna. Vilken på sikt kan bli ett problem för att det kan göra att färgningarna blir ett större projekt. Just för att det är så mycket skit som ligger på håret.

Jag har ju tidigare rekommenderat Redkens silverbalsam från Blonde Idol serien, ni hittar det inlägget HÄR.

Men om ni har mer av en grå/silver eller granny nyans på håret kan det behövas lite mer krut i pigmenten. Då kan jag verkligen rekommendera detta schampo. Silver Charge från Redkens herrserie, (what, herrserie?) ni kan vara lugna, den doftar inte gubbe! :) Denna är bra pigmenterad men jag upplever inte att den blir matt eller ojämn i nyansen. Den tar precis lagom mycket.

Sedan är det viktigt att komma ihåg att ett silver schampo INTE tar bort det gula, utan ska användas i förebyggande syfte. Antingen kan man köra den varannan, var tredje tvätt eller så tar man i en klick i sitt vanliga schampo varje tvätt.

Är ni sugna på att testa denna så kom förbi mig på salongen! Ni som bor på annat håll hittar den HÄR.

silvercharge2silvercharge silvercharge1

Fortsätt läsa

Fråga: Hur kan jag få ordning på mitt trassliga hår?

”Hej Linda! Först vill jag säga att jag verkligen tycker om din blogg! <3 Nu till min fråga. Jag använder Loreals Absolute Repair och Redkens All soft, och mitt hår är alltid så trassligt när jag har duschat. Så jag undrar om det finns något att spruta i det efter duschen så att det är lättare att reda ut? Typ något som gör håret mjukt och lätt att kamma? Vore jätteglad om du hade något tips på det!”

 

Hej! Tack snälla söta, vad roligt att du tycker om min blogg!

Först och främst så tycker jag du ska se till att borsta igenom håret så noga som möjligt INNAN du kliver in i duschen. Är det massa trassel och tovor i håret när det blir blött så är det mycket svårare att reda ut, framförallt utan att skada håret. Hårstråna blir mycket skörare när dem är blöta så försök undvik att dra och slita i håret så gott du kan när det är blött.

Nu vet jag inte hur preparerat ditt hår är, men är det väldigt skadat eller blekt kan jag verkligen rekommendera ett balsam som har ett lägre pH värde. Det hjälper till att stänga fjällskiktet på håret ännu mer. Exempelvis Redken Extreme conditioner. 

Jag är ju verkligen en förespråkare av leave-in treatments (kan inte leva utan dem!) så jag tycker ju absolut att man ska ha i någonting efter tvätten. Den bästa produkten som hjälper till att reda ut håret tycker jag är Pureologys perfect 4 platinum Miracle Treatment Filler. Jag har skrivit om den HÄR.

 

Hoppas du får ordning på trasslet! Stor kram! 

ombre

Fortsätt läsa

Student och balfrisyrer

Nu är det hög tid för att planera vårbal, student och skolavslutningar. Många har kanske redan en klänning men osäker på hur man ska fixa håret. Därför tänkte jag ge lite tips på olika frisyrer för dessa tillfällen, i olika stilar och varianter, så kanske ni hittar den som passar just er?

 

1. Knut med flätdetaljer

99b006c3986fea954e95272d48231ade

 

2. Klassisk slät chignon

868d5a42d8ed325c74ed1d457dad85eb

 

3. Bohemiskt utsläppt med hårsmycke

7add2b8fd865c3582734b2468fdf76df

 

4. Messy french twist

ed913a81abeb10af030c8dc4008bc655 (1)

 

5. Halvuppsatt med fläta

5845be65b45273f568ef67b44a50afb7

 

6. Klassiska vågor på sidan

a49210a1f90645b4343d01bd8d0a84c9

 

 

Hoppas du hittade någonting du gillade, eller i alla fall fick lite inspiration!

Fortsätt läsa
1 2 3 30