Hårvårds favorit i repris

Jag har skrivit om denna produkt tidigare men den tåls att lyftas fram igen. Nämligen Pureologys multi benefit spray, Color Fanatic. Det är alltså en leave-in treatment som innehåller ja, allt du kan tänkas behöva för att ge håret vård.

Exempelvis:

 • Motverkar kluvna toppar
 • Stärker hårfiberna
 • Färgbevarande
 • Kortar föntiden och innehåller värmeskydd för föning
 • Återfunktande
 • Anti-statisk
 • Utredande

 

pureologycolorfanatic

Fortsätt läsa

The Haircut 2017

Vi har under 2016 sett väldigt mycket av succéklippningen Lob. Den kommer leva vidare även under 2017, for sure!

bd6e0c8b443eb71484eb30c4f66e4ac0

Jag tror även att vi kommer få se mer utav den klassiska boben, både med och utan lugg. Det är helt galet snyggt, det passar dem flesta hårtyper och ansiktsformer så den är lätt att anpassa efter vilka förutsättningar man själv har.

Här är några av mina inspirationsbilder på dessa klippningar.

bobfringe bobs

Fortsätt läsa

Blond makeover + mina fem bästa tips!

Igår hade jag en av mina fina kunder som jag skrivit om tidigare. När hon började gå till mig var hennes hår totalt sönderblekt, jag skrev ett inlägg om det då och ni hittar det HÄR.

Såhär såg hon ut vid sitt första besök

1444666325-10300-684x1024

 

Hon fick alla mina bästa tips och råd på hur hon skulle ta hand om sitt hår och vi bokade en ny tid efter tre månader och OJ vilken skillnad det var. Jag skrev då ett ytterligare inlägg som ni hittar HÄR.

Det har alltså tagit tid för henne att återfå kvalitén och styrkan på håret. Men eftersom hon har skött om det så bra så kunde vi nu göra en riktig makeover på henne igår. Vi har hittills endast färgat och slingat hennes hår med en ammoniakfri färg som är otroligt bra för håret samt använt olaplex i samtliga behandlingar. Först nu tyckte jag att hennes hår var starkt nog för att kunna använda en blekning, för att kunna ljusa upp det mer. Självklart använder jag fortfarande olaplex, vilket jag gör på 99% av alla mina färgningar som involverar blekning.

Såhär blev resultatet på det vi gjorde igår. Superfint tycker jag!

blondemakeover

 

För att stärka upp håret hemma om ni har ett riktigt skadat hår är detta mina fem bästa tips!

 1. Ha inte för bråttom, håret behöver få tid på sig att repareras.
 2. Investera i bra produkter, anpassat för de behov håret har (proteiner, fukt osv)
 3. Leta upp en duktig frisör, gärna färgtekniker, som du tillsammans kan lägga upp en plan för att kunna nå till slutresultatet du vill ha. Våga lita på denne och var inte rädd för att klippa!
 4. Använd gärna Olaplex hemma som komplement till din vanliga rutin.
 5. Försök undvika platttång och locktång så mycket som möjligt. Glöm inte bra värmeskydd om du ska styla håret med värmeverktyg.

 

Ta hand om era hår! ♥

 

Fortsätt läsa

Bokningar

Som ni vet så tar jag nu emot bokningar från nya kunder. Dock så vill jag påminna er om att vara ute i god tid mer er bokning. Jag åker på semester i slutet av februari och har just nu ett par tider kvar för färg eller keratinbehandling innan dess. Annars är jag åter tillbaka på salongen i mitten av mars.

Ni som behöver komma eftermiddagar eller lördagar så gäller det att vara ute i ännu bättre tid. Just nu har jag inte någon lördagstid för ens i slutet av april, däremot så har jag några eftermiddags och kvällstider kvar innan dess.

Glöm inte heller att följa mig på Instagram, där jag även lägger upp återbudstider @lindamikaelsdotter

För att boka tid hos mig maila mig på info@lindamikaelsdotter.se

 

instagramhair

Fortsätt läsa

Beach envy – Wave aid

Nu börjar jag längta efter värme, sol och strandhår. Det är säkert för att det känns otroligt avlägset nu i Januari…

Hur som helst så tänkte jag passa på att tipsa om den här megabra sprayen. Wave Aid, från Redkens Beach Envy serie. Jag skrev lite kort om denna serie när den kom och det inlägget hittar du HÄR.

Wave aid är som en saltvattenspray eller texturspray. Den innehåller dock inget salt, så man behöver inte vara orolig för att den torkar ut håret. Den innehåller istället en blandning av olika mineraler som hjälper till att få fram den där härliga, riviga strandhårskänslan. Den passar jättebra att ha i om man ska göra stökiga lockar. Eller, om du själv har lite fall eller lockar i håret, spraya i den i handdukstorkat hår och föna med en diffuser (en såndär liten tratt man kan sätta på fönen), då kommer du får superfina beachwaves utan större ansträngning. Testa den!

 

beachwaveaid beachwaveaid2

Fortsätt läsa

Redken Heatcure – En superkur!

heatcure_packs

Under hösten kom denna nya kur från Redken. Det är en djupverkande salongskur som du kan addera till ditt vanliga besök oavsett om det är en klippning eller en färg. Den uppbyggande och stärkande formulan tränger in i hårstrået med hjälp av ett speciellt värmeverktyg som man använder. Håret känns starkare, mjukare och mer medgörligt efteråt och effekten stannar kvar i ca: 10 tvättar.

För att behålla samma känsla i håret mellan dina frisörbesök kan du även köpa med dig hemmakuren. Den kommer i en speciell förpackning som man drar av en del på för att aktivera värmen innan den appliceras i håret. Även här så är det värmen som hjälper produkten att kunna tränga in djupt i håret för maximalt resultat.

Jag älskar verkligen denna kur och rekommenderar den starkt, inte minst under denna torra tid på året. Du kan göra denna kur hos mig och den kostar 400kr i samband med klippning eller färgbehandling.

Vill du boka en tid hos mig kan du maila info@lindamikaelsdotter.se

 

Cpa6QeCXgAAKsv3

Fortsätt läsa

Bokningen för 2017 är öppnad!

Nu är min bokningskalender för 2017 öppnad. Eftersom jag för en tid sedan beslutade mig för att sluta jobba med Hairtalk, så har jag nu fått lite mer luft i kalendern och kommer nu börja ta emot nya kunder igen. Ni är alltså varmt välkomna att kontakta mig för att boka en tid för färgbehandling eller keratinbehandling.

Dock så fylls mina tider på fort så vänligen var medveten om att det kan vara lite väntetid. I nuläget har jag några tider kvar i november med december är helt fullbokat.

Maila på lindamikaelsdotter@hotmail.com för att boka er tid.

IMG_7083

Fortsätt läsa

Blir du också galen av en synlig utväxt? Lösningen är här!

För ett par veckor sedan lanserades Redkens nya räddning för dem (jag bland annat) som får totalt psykbryt på utväxten mellan färgningarna. Denna produkt kommer göra så att ni klarar er igenom ett par extra veckor med utväxt. Root fusion heter den och kommer i fem olika färger. Det är ungefär som en concealer för utväxten kan man säga och du applicerar den precis som ett torrschampo i benan eller där det känns som att det behövs. Flaskan har en litet ”pip” på munstycket så att det är lätt att få färgen precis där man vill ha den. Den känns inte alls som en stylingprodukt eller ett torrschampo, så den passar verkligen alla.

220 pix kostar den och du hittar den hos auktoriserade redken försäljare. Perfekt räddning för den där middagen, festen eller mötet och ditt hår kommer kännas on point! Check it out! 

 

beforeafterrootfusion

Före och efter Root fusion

 

rootfusion

rootfusion2

Fortsätt läsa

MIA – Update

Det har varit tyst här senaste veckan, och det beror på att jag förra veckan blev akut sjuk och åkte in på sjukhus. Jag går fortfarande på antibiotika och idag är första dagen tillbaka på jobbet. Både här och på salongen. Jag har inte kunnat ta mig ur sängen i stort sett. Vilket är hemsk för en person som älskar att vara aktiv och träna och röra på sig.

Eftersom jag är frisör, det yrket man inte får vara sjuk i, så har jag ett helvete när sånt här händer. Tack och lov så är jag väldigt frisk i vanliga fall. Jag har inte ett vanligt jobb där man bara kan plocka upp bollen där man lämnade den. Jag är generellt helt uppbokad 2 månader framöver så detta gör att en veckas kunder måste klämmas in där det inte finns utrymme. Jag får helt enkelt ”trolla” fram tid som inte finns.

Jag var nära på att jobba mig till utbrändhet förra året så jag har försökt vara noga med att inte jobba över eller klämma in kunder och stressa. Jag prioriterar min hälsa framför mina kunder. Detta kom jag till insikt med under förra veckan när jag låg sjuk. Det är fan inte vårt det! Jag har alltid slagit knut på mig själv för kundernas skull under mina 10 år i branschen men vad får jag för det? Magsår? Inget som helst privatliv? Nej, jag är värd mer än så.

Jag älskar verkligen mitt jobb och jag vill att det ska förbli så. Jag vill inte ha måndagsångest där jag bara ser arbetsveckan som en sprint som man vill få avklarad. Därför måste jag bli ännu mer noga med hur jag planerar mitt schema. Vilket innebär att det tyvärr inte kommer bli några öppningar för nya kunder under vintern som jag först hade haft i åtanke. Det går bara inte att få in i mitt befintliga schema.

Jag har försökt hålla bloggen ganska strikt professionell men jag kände att jag behövde får ventilera detta och för att kanske få fler att förstå att frisörer inte är robotar som kan jobba 24h per dygn 7 dagar i veckan, även om vi hade velat. Vi blir också sjuka och måste ta hand om oss. Vi ska jobba minst tills vi är 65 vi med, så hälsan bör alltid komma i första hand. För alla.

 

image1

Fortsätt läsa
1 2 3 34