Blonde crush!

Här om dagen var min superhärliga kund Sandra hos mig för att få en sommarblond färg på sitt svall. Hon har enormt mycket hår och det är helt fantastiskt fint!

Vad tycker ni om färgen? Visst är den härlig?

VM i folieslingor skulle man bäst kunna beskriva det vi gjorde, ungefär en miljard stycken, sedan en infärgning i en svalare och mer neutral nyans. Riktigt sommarblont!

 

sblonde2 sblonde

Fortsätt läsa

Tävlings teaser!

Tänkte bjuda på en liten teaser såhär innan midsommar. Det kommer nämligen dyka upp en tävling här på bloggen där ni har chansen att vinna ett jättefint, fullproppat stylingkit från Björn Axén. Så håll utkik!

 

björnaxen

Fortsätt läsa

Starkare hår på ett kick!

Det här kan vara en av mina favoritprodukter of all times. CAT treatment från Redkens Extreme serie. Den ger, precis som övriga produkter i Extreme serien, väldigt mycket uppbyggande proteiner. Men den har även ceramider, som är en typ av fett som reparerar hårstrået inuti fiberskiktet. Men sedan innehåller den även lipider som också är en typ av naturliga fetter som då jobbar i det yttre lagret, fjällskiktet, på hårstrået. Det bästa med den är dels att den är i sprayform så den är smidig att applicera, och den har kort verkningstid (no excuses!).

Framförallt så är det lipiderna som förstörs först av exempelvis blekningsbehandlingar, det är därför håret kan kännas väldigt torrt och sprött efter en slingning med blekning. Dock finns det även blekningar som inte rubbar lipidnivåerna i håret, till exempel redkens cremeblekning som jag jobbar jättemycket med.

Jag kan verkligen rekommendera denna produkt till dig som gör mycket uppljusande behandlingar, håller på med en avfärgning eller har ett extremt slitet hår av andra skäl.

How to:

 • Schamponera håret som vanligt, två gånger
 • Handdukstorka noga
 • Applicera CAT i hela håret, kamma igenom med en bredtandad kam och låt verka 3-5min
 • Skölj noga och avsluta med balsam

För bäst effekt så rekommenderar jag hela redken extreme serien, men självklart kan man använda någon av redkens andra serier, för alla serier har samma teknologi. IPN, interlock protein network, alltså har alla produktserierna en proteinbas som stärker upp håret.

Den kostar ca: 269kr och du hittar den hos mig på salongen eller HÄR

 

redkencat

 

redkencat1

Fortsätt läsa

Fråga: Varför håller inte min föning?

”Hej! Jag brukar volymföna mitt hår med en rundborste, jag försöker vara noga med att ta små bitar i taget och blåsa det upp och ner med kall luft sist. Sen har jag alltid i en hårspray som är ganska hård, den är från Sebastian men jag kommer inte ihåg vad den heter. Problemet är att jag inte tycker att det håller, redan efter halva dagen har håret blivit platt och det hjälper inte även om jag har mycket hårspray. Hur kan jag göra? Har du några bra tips? Tack för en jättebra och lärorik blogg!”

 

Hej du! Tack vad roligt att du tycker om bloggen!

Det låter som att du har helt rätt tänk med små passéer så du kommer åt i botten, samt att du öser på med kalluft för att fixera. Tumme upp för det! Dock så behöver du tänka på att stadgan ska sättas i grunden, alltså produkterna du fönar i, inte i hårsprayen. Hårsprayen är endast till för att fixera, den ger inte någon direkt stadga i hela håret.

Så nyckeln till en lyckad volymföning är dessa punkter:

 • Grunda med lättviktsprodukter redan när du tvättar, välj en volymserie eller ett balsam i geléform som inte tynger.
 • Använd gärna en primer innan dina stylingprodukter, det ger en bättre hållbarhet för din föning. Precis som en primer som du lägger innan din makeup.
 • Använd gärna stylingprodukter för volym som gör att håret sväller lite, då lyfter håret lättare och ger en luftigare känsla.
 • Var inte rädd för att använda produkter i håret, många tar i för lite av sin rootlifter eller volymmousse, men då orkar inte produkten riktigt hålla upp allt hår. Så våga ös på! 
 • Använd gärna flera storlekar på borstarna, exempelvis en mindre borste i underhåret och en lite större borste i överhåret. Det är lättare att få grepp i botten med en lite mindre borste, så jag föredrar att köra den mindre där det är knepigare att komma åt i botten.
 • Tänk på riktningen, alltså dra håret uppåt så mycket du kan för att skapa volymen i botten. Vill du att luggen och sidorna ska svänga bakåt, bort från ansikten så kan dun föna att det håret framåt. Då kommer håret naturligt vilja falla bakåt. Vill du vara extra noga så kan du låta borsten vara kvar i håret en stund för att svalna.
 • För att få mer bounce i håret kan du gärna låta det svalna uppsatt i en liten klämma eller hårnål. Sno upp håret i en liten lock och sätt fast.
 • Vill du ha extra volym och hold i botten så kan du tupera försiktigt eller använda volympuder
 • Avsluta med hårsprayen eller saltvattenspray.

Lycka till med dina föningar! ♥ Kram Linda

blowouttips1 blowouttips

Fortsätt läsa

Missnöjd hos frisören // Misslyckat frisörbesök

 

Häromdagen hade jag en av mina stamkunder som nu inte hade varit hos mig på ett bra tag. Hon hade nu varit hos en annan frisör och gjort slingor. Tyvärr så blev hon långt ifrån nöjd då utväxten var kvar och det syntes knappt att frisören hade gjort något. Hon visade bilderna hon hade tagit och det såg, rent ut sagt, för jävligt ut! Det bör tilläggas att hon är i stort sett platinablont i längderna och hennes egen färg är ju i förhållandet till det mörk och hon har tjockt hår. Hon gick tillbaka och dom gjorde fler slingor. Tyvärr så blev det inte så mycket bättre, mest gult i utväxten istället. Hon klagade då och pratade med chefen för salongen. Han skickade då hem henne med en färgbomb från revlon (!), som om den kommer trolla bort hennes fortfarande synliga utväxt? Oacceptabelt.

Det här är tyvärr inte första gången jag hör den här typen av historier. Jag får så ont i mitt frisörhjärta när jag får reda på hur LITE vissa verkar bry sig om sina kunder. Självklart kan det bli fel ibland (vi är trots allt bara människor vi med) men detta var ju klart och tydligt bara rent slarv utav frisören. Därför tänkte jag ta upp lite olika scenarion som kan hända hos frisören.

1. Misslyckad konsultation. Här kan det uppstå väldigt olika bilder av vad kunden vill ha. Om någon säger ”jag vill bli röd” så kan det betyda allt mellan strawberryblond till stopljusröd. Nöjer sig frisören med att kunden säger att hon vill bli röd så är det inte så konstigt om det inte blir vad kunden tänkt sig. Det är därför bra att ha med sig bilder på färger man tycker om. Var hellre övertydlig med vad du vill ha och vad du inte tycker om.

2. Kemisk reaktion/beläggningar. Det kan hända att det uppstår en kemisk reaktion i håret när man jobbar med färg. Detta beror på att det finns föroreningar på håret. Exempelvis metaller. Även vissa produkter som sprayblond och liknande som innehåller väteperoxid gör att det blir en reaktion. Detta är VÄLDIGT skadligt för håret. Även vissa filmbildande hårprodukter med vissa silikoner kan göra att färgen inte tar som den ska. Därför är det extremt viktigt att du berättar för din frisör vad du haft i håret och om du vet att du har egen brunn eller bor i en lägenhet med gamla rör. Detta påverkar håret mer än vad du kan se med blotta ögat. Ibland kan man dock känna på håret att det finns metaller/filmbeläggningar på hårstråna. Många tror även att en toning, enkomponentsfärg eller färginpackning försvinner från håret men det gör dem INTE. Så även om det är ett år sedan du gjorde något sådant så är det viktigt att du berättar det. Det är för att vi frisörer ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt och undvika tråkiga överraskningar under färgningen. Är du gravid, ammar, äter järn eller magnesiumtabletter kan detta även påverka hur hårfärgen tar. Därför är detta viktigt att berätta för det är ju ingenting vi frisörer kan se.

3. Dåligt tekniskt utförd behandling. Tigerrandiga slingor när du bett om ett naturligt, solkysst slingat hår är helt enkelt ett dåligt utfört jobb. En färg som blir ojämn och fläckig är också ett dåligt tekniskt utfört jobb. Samma sak som att klippningen blir sne eller ojämn. Då har du som kund, rätt att få detta åtgärdat.

4. Orimliga förväntningar. Om du kommer in på salongen med ett svart hemmafärgat hår och vill bli askblond (vilket inte händer på ett besök) och håret blir jämt och fint brunt när ni är färdiga. Då ska du vara nöjd, trots att målet är askblont. För det är inte rimligt att göra en sådan förvandling på en behandling. Samma sak gäller om man kommer in med fläckigt hemmablekt, supertrasigt hår. Räkna inte med att få det perfekt på en behandling. Dessa typer av colorcorrections tar tid, speciellt om håret är postöst, slitet och torrt. Gör istället upp en plan med frisören om hur ni ska ta er till målet. Återigen, konsultationen är nyckeln. Det kan även vara en bra idé att boka en konsultation med frisören innan den bokade tiden, just för att kunna planera inför besöket och vad du kan förvänta dig av det.

5. När man ångrar sig. Ibland händer det att kunder vill ändra färg eller frisyr. Det kan vara någonting litet som att ändra nyans på en blond färg till att klippa en lugg. Man kommer överens om vad man man ska göra, resultatet blir precis som ni kommit överens om. Kunden är jätteglad och nöjd när hon går från salongen. MEN, sen kommer hon på att hon ångrat sig, någon kompis har kanske påpekat någonting och BAM, då är det vi frisörer som är the bad guys. Det här är någonting som gör mig förbannad. Det är inte MITT problem att du har ändrat dig eller ångrat att du ändrade hårfärgen. Det är bara att bita i det sura äpplet och stå sitt kasst. Det här är INTE en korrigering som vi står för. Det är så inget fel på färgen, det är det man kom överens om men DU har ångrat dig. Det är ungefär som att gå tillbaka till restaurangen man åt på i förrgår och säga att man ångrade sitt val av rätt och vill ha en ny gratis.

6. Girighet. Vi frisörer är rätt bra människokännare och man har oftast en magkänsla redan när kunden kommer in i salongen. Låt säga att detta är senariot; kunden vill bli ha massor av ljusa slingor, men håret är megaslitet och kommer inte klara av en sådan behandling utan att går av och bli tuggummi. Frisören säger till kunden av hon behöver ta hand om håret, stärka upp det med bra produkter, samt att klippa en bra bit innan det kan bli så ljust hon önskar. Frisören föreslår att ni endast gör slingor i endast i överhåret för att skona kvalitén, sedan följa upp med en till behandling om ett par månader när håret återhämtat sig. Kunden säger att det är en bra idé och ni kör på det. Färgen är jättefin och kvalitén är oförändrad. Dagen därpå ringer kunden och säger att hon tycker att hon är för mörk och vill ha lite mer slingor. NEJ, detta är inte ok. Det klargjordes tydligt att håret inte klarar detta och ni gjorde upp en plan. Detta är så otroligt girigt och framförallt så genomskinligt. Här har kunden inte rätt att få en ny behandling utan detta var det som var överenskommet. Jag tycker man ska vara glad när frisören säger ifrån att håret inte kommer klara av den önskade behandlingen. Vad hade hänt om hon inte gjort det? Jo, kunden hade förmodligen åkt hem med hälften av sitt sönderblekta hår i en påse, för det hade garanterat inte suttit kvar på huvudet. Vems fel hade det då varit?

 

Kort och gott, konsultationen är OTROLIGT viktig för att kunden och frisören ska förstå varandra, samt att frisören ska få ta del av hårets historik. Att ha en bra dialog med sin frisör är a&o. Personkemin är minst lika viktig, så känns det inte bra med frisören du går till, byt. Det är förmodligen ömsesidigt och jag tror inte att någon tar illa upp om du går till någon annan. Hitta en frisör som du litar på. Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag vill ju alltid att mina kunder ska vara glada och nöjda och ha så stor förståelse som möjligt av vad det är jag gör och varför. Även om jag ibland säger nej till vissa färgningar osv, så försöker jag alltid vara tydlig med varför och hur vi kan komma dit kunden vill med sitt hår.

Hoppas detta var till hjälp och lycka till med era färgingar och klippningar! ♥

IMG_1983

Fortsätt läsa

Recension – HH simonsen 360 blow dryer

Jag fick den här fina fönen från HH Simonsen som pressutskick och tänkte skriva en recension om den.

Först vill jag säga att jag verkligen gillar HH Simonsens produkter, det är bra kvalité och man får mycket för en billig peng. Jag har tidigare skrivit om plattången från dem, och den använder jag iallafall någon gång i veckan. I like a lot!

Så, fönen då. Det första jag kollar på när jag ska köpa en fön är trycket, så det inte är en mesmotor i. Denna är 2000w vilket är ett lagom blås för hemmabruk. Den har en lång sladd på 3m, vilket är bra så man kan röra sig obehindrat när man fönar. Den har även två olika hastigheter samt tre olika värmelägen. Dessutom har den en kalluftsknapp, så man enkelt kan avsluta varje passé med kalluft utan att behöva mecka med värmereglagen.

 

+ Kalluftsknapp

+ Bra wattstyrka

Den är tung, vilket blir jobbigt efter en stund och inte så ergonomiskt

Munstycket har dålig passform och är svårt att få på

 

Allt som allt är detta en bra fön för dig som mest vill kunna blåsa håret torrt och kanske böja någon topp. Vill du kunna stå och rundborsföna hela håret skulle jag välja en annan för denna fön är väldigt tung. Priset för denna ligger runt 1300kr och du kan bland annat köpa den HÄR.

 

hhhairdryerIMG_1988

Fortsätt läsa

Ett fåtal platser för nya kunder

Under sommaren, juli månad, kommer jag öppna upp några få tider för nya kunder. Detta gäller främst färgbehandlingar. Jag kommer fortsättningsvis inte ta emot nya kunder för Hairtalk, men hänvisar er gärna till mina kollegor som är jätteduktiga på det.

Ni som vill boka en tid hos mig får gärna maila mig på info@lindamikaelsdotter.se

Det är först till kvarn på dessa begränsade platser så passa på att boka en tid.

Jag kommer även att behöva modeller till olika små projekt, då är det främst fantasy/vivid/pastellfärgningar. Är ni sugna på något sådant så får ni gärna höra av er och även skriva vad ni är öppna för, vad ni inte vill ha samt hur ert hår ser ut idag. Märk gärna mailet ”Hårmodell”.

IMG_7082

Fortsätt läsa

En favorit – Braid aid

Blir ni också galna på att håret är så flygigt och en massa småhår yr omkring när håret är nytvättat? Det blir jag. Som jag nämt innan i bloggen så är jag inte något jättefan av hårspray, för jag gillar inte när håret blir hårt och inte kan röra sig naturligt. Därför ÄLSKAR jag Braid Aid. Det är en créme som är framtagen främst för att kunna få med alla hårstrån när man gör tajta små flätor. Den är lätt men man får ändå grepp om småhåren utan att håret känns produktigt eller fett. Ta bara ett par pump i handen och applicera där det behövs mest först, sedan kan man kamma igenom hela håret med fingrarna för att få ut det sista i topparna. Den är grym! Ni hittar den HÄR eller hos mig på salongen.

 

braidaid03

braidaid

 

Try it out!

Fortsätt läsa

Taylor Swift for Vogue

Alltså yes! Taylor Swifts frisyr i senaste Vogue, vilket jävla hit! Ljusblont i en kort choppy bob. Så sjukt snyggt på henne, jag fattar inte varför hon har haft det där långa rådjursbruna (som visserligen är en fin färg, men det är så tråkigt på henne) i all evighet. Jag fullkomligt älskar hennes nya coola look. Vad tycker ni? 

 

3a27f4ce70d5d3732a35a27d4c9ab295 4795a6b3fc5dc8b1a7f971a1dcaf6088

Fortsätt läsa
1 2 3 31