Bokningen för 2017 är öppnad!

Nu är min bokningskalender för 2017 öppnad. Eftersom jag för en tid sedan beslutade mig för att sluta jobba med Hairtalk, så har jag nu fått lite mer luft i kalendern och kommer nu börja ta emot nya kunder igen. Ni är alltså varmt välkomna att kontakta mig för att boka en tid för färgbehandling eller keratinbehandling.

Dock så fylls mina tider på fort så vänligen var medveten om att det kan vara lite väntetid. I nuläget har jag några tider kvar i november med december är helt fullbokat.

Maila på lindamikaelsdotter@hotmail.com för att boka er tid.

IMG_7083

Fortsätt läsa

Blir du också galen av en synlig utväxt? Lösningen är här!

För ett par veckor sedan lanserades Redkens nya räddning för dem (jag bland annat) som får totalt psykbryt på utväxten mellan färgningarna. Denna produkt kommer göra så att ni klarar er igenom ett par extra veckor med utväxt. Root fusion heter den och kommer i fem olika färger. Det är ungefär som en concealer för utväxten kan man säga och du applicerar den precis som ett torrschampo i benan eller där det känns som att det behövs. Flaskan har en litet ”pip” på munstycket så att det är lätt att få färgen precis där man vill ha den. Den känns inte alls som en stylingprodukt eller ett torrschampo, så den passar verkligen alla.

220 pix kostar den och du hittar den hos auktoriserade redken försäljare. Perfekt räddning för den där middagen, festen eller mötet och ditt hår kommer kännas on point! Check it out! 

 

beforeafterrootfusion

Före och efter Root fusion

 

rootfusion

rootfusion2

Fortsätt läsa

Uppdatering angående bokningar osv.

Hej allihopa, jag vet att jag varit off härifrån och att det även varit få uppdateringar på Instagram på senaste. Jag har medvetet försökt att jobba så lite som möjligt med detta under denna period.

Efter att ha fått enormt många mail från er så vill jag passa på att informera om vad som händer med mitt jobb osv.

  • Först vill jag säga att jag fortfarande INTE tar emot nya kunder då jag har fullt i mitt schema.
  • Jag jobbar inte heller längre med Hairtalk extensions och de kunder jag har får givetvis sätta om sitt hår tills det är förbrukat. Men sedan är det stopp. Anledningen till detta har ingenting med Hairtalk att göra, jag tycker att det utan tvekan är den bästa extensions metoden på marknaden och rekommenderar det starkt till dem som vill göra en förlängning eller utfyllnad. Men eftersom jag är färgtekniker och brinner för allt som har med färg att göra så känner jag att jag hellre vill lägga tid på det. Alltså kommer jag förhoppningsvis kunna släppa ett par platser för nya färgkunder framöver då jag inte längre har Hairtalkkunder som tar upp mycket av mina tider.

 

Ni som vill boka en tid hos mig när den chansen kommer upp, håll utkik här och på instagram. Där kommer det meddelas när det eventuellt finns tider att boka. Det hjälper alltså inte att maila för jag har ingen väntelista på dessa tider då jag inte vet om eller när det blir aktuellt.

 

Tack för er förståelse! Stor kram!

Fortsätt läsa

MIA – Update

Det har varit tyst här senaste veckan, och det beror på att jag förra veckan blev akut sjuk och åkte in på sjukhus. Jag går fortfarande på antibiotika och idag är första dagen tillbaka på jobbet. Både här och på salongen. Jag har inte kunnat ta mig ur sängen i stort sett. Vilket är hemsk för en person som älskar att vara aktiv och träna och röra på sig.

Eftersom jag är frisör, det yrket man inte får vara sjuk i, så har jag ett helvete när sånt här händer. Tack och lov så är jag väldigt frisk i vanliga fall. Jag har inte ett vanligt jobb där man bara kan plocka upp bollen där man lämnade den. Jag är generellt helt uppbokad 2 månader framöver så detta gör att en veckas kunder måste klämmas in där det inte finns utrymme. Jag får helt enkelt ”trolla” fram tid som inte finns.

Jag var nära på att jobba mig till utbrändhet förra året så jag har försökt vara noga med att inte jobba över eller klämma in kunder och stressa. Jag prioriterar min hälsa framför mina kunder. Detta kom jag till insikt med under förra veckan när jag låg sjuk. Det är fan inte vårt det! Jag har alltid slagit knut på mig själv för kundernas skull under mina 10 år i branschen men vad får jag för det? Magsår? Inget som helst privatliv? Nej, jag är värd mer än så.

Jag älskar verkligen mitt jobb och jag vill att det ska förbli så. Jag vill inte ha måndagsångest där jag bara ser arbetsveckan som en sprint som man vill få avklarad. Därför måste jag bli ännu mer noga med hur jag planerar mitt schema. Vilket innebär att det tyvärr inte kommer bli några öppningar för nya kunder under vintern som jag först hade haft i åtanke. Det går bara inte att få in i mitt befintliga schema.

Jag har försökt hålla bloggen ganska strikt professionell men jag kände att jag behövde får ventilera detta och för att kanske få fler att förstå att frisörer inte är robotar som kan jobba 24h per dygn 7 dagar i veckan, även om vi hade velat. Vi blir också sjuka och måste ta hand om oss. Vi ska jobba minst tills vi är 65 vi med, så hälsan bör alltid komma i första hand. För alla.

 

image1

Fortsätt läsa

De spröda längdernas hjälte!

Ni som preparerat håret med blekning. Till exempel mycket slingor eller en helblekning, känner säkert igen er när jag säger ”spröda” toppar och längder. Speciellt nu efter sommaren där de flesta säkert varit ute i det härliga vädret eller varit till något fint medelhavsresemål, med både sol och bad. Till er rekommenderar jag varmt Redken Extreme Conditioner.

Detta balsam gör underverk för dessa hår, alltså hårt kemiskt preparerade hår. En av Redkens bästsäljare faktiskt! Det är ett balsam rikt på proteiner som stärker håret och lämnar det smidigt och mycket mer medgörligt. Tillsammans med Redken extreme Schampo och leave-in produkten Antisnap från samma serie, blir håret starkare och minskar risken för att håret klyvs/bryts av med 75% (!). En toppenprodukt helt enkelt!

MEN…

Någonting man däremot bör tänka på med denna är att den har ett lägre pH värde än övriga balsam från Redken. Vilket hjälper ett poröst hår att sluta och stänga igen fjällskiktet. Nu vet jag att det är många som använder Olaplex nr.3 hemma och då bör man INTE använda ett balsam med så lågt pH. Det gör att håret kan kännas väldigt strävt efteråt, instället för det där mjuka härliga som man vill ha efter Olaplexen. pH värdet har nämligen mycket större inverkan på håret än vad man kan tro. Många som har hårt vatten hemma (exempelvis om man har egen brunn) kan också uppleva att håret blir strävt. Använder man Olaplex hemma så rekommenderar jag att man hellre använder ett fuktgivande balsam.

Annars är det bara att tuta och köra med denna favorit! Ni hittar den HÄR eller hos mig på salongen.

Fortsätt läsa

Just add some honey – hårfärgsinspo för hösten

Nu börjar de flesta komma tillbaka från sina semestrar och vill fixa håret inför hösten. Klippa bort sommarslitna toppar och färga bort det solblekta nyanserna som krupit fram under strandbesöken.

Någonting jag tycker att man ska ha i åtanke inför detta besök är att man inte ska vara rädd för att leka med varma nyanser. Under sommaren blir håren naturligt varmare och guldigare, vilket är väldigt smickrande för de flesta. När man dessutom har kvar lite bränna efter solen så kan man absolut passa på att ha mer guldiga nyanser i håret. Håret kommer dessutom kännas mycket mer livfullt, glansigare och välmående! Guldiga nyanser reflekterar ljuset mer än exempelvis askiga och kalla nyanser, så ett guldigt hår kommer alltid kännas med glansfullt än ett hår i en askig ton. Guld betyder inte heller gult som många tycks tro, det är absolut inte samma nyans som de som kommer fram under misslyckade hemmablekningsförsök där resultatet snarare liknar tweetybird än lyxigt 18karats guld.

Jag tänkte därför ge er lite inspiration som ni kan ta med er till frisören om ni är sugna på en hälsosam och guldig nyans på håret.

För blondiner eller för er som vill spara så mycket som möjligt av det solblekta passar dessa

honeyblondehair

 

För brunetter eller för er som känner er sugna på att mörka ner håret efter sommaren passar dessa

honeybrownhair

Snyggt eller hur?

(Bilder lånade från Pinterest)

Fortsätt läsa

Hur ofta ska man egentligen klippa sig?

Det är en fråga som jag får ofta, så jag tänkte ge er en liten guide på hur man kan tänka kring sina klippningar.

Först och främst så är det bra att veta hur mycket håret faktiskt växer på en månad. Detta kan variera någon beroende på ålder, hälsa och genetik. Men generellt så växer ett hårstrå 1,2 cm per månad. Alltså nästan 15 cm per år.

Så om man ska spara ut håret då? Här beror det mycket på hur skicket på håret är. Vissa utav mina kunder kan gå utan problem i sex månader mellan sina klippningar och håret är fortfarande fint. Medan vissa behöver trimma lite i topparna en gång i månaden. Det bästa är ju givetvis att ta hand om håret på allra bästa sätt mellan klippningarna, så man slipper klippa massor i onödan. Har håret börjat klyvas så är det ingenting att spara på, utan det kommer bara äta sig upp längre upp på hårstrået och man kommer då behöva klippa mer på längden för att få bort det om man väntar. Har jag en kund som sparar ut håret så försöker jag klippa så lite som möjligt och så sällan som möjligt, för att det inte ska kännas lönlöst för kunden. Men som sagt, allt beror på hårets mående. Är håret risigt så måste det klippas!

Hur ofta bör man klippa för att behålla formen på sin frisyr? Det beror ju främst på vad för typ av frisyr du har. Är det en kortare frisyr så behövs det oftast klippas ungefär var 6-8:e vecka. Sedan börjar det tappa form. Har man långt hår så klarar man sig generellt lite längre, men ungefär 8-12:e vecka är att föredra. Har man en lugg så behövs ju den oftast trimmas lite emellan klippningarna också.

Givetvis så krävs det mer underhåll och vård av ett hår som färgas/bleks. Stylar man håret med värme (fön, locktång, plattång) Då slits håret snabbare och topparna tenderar att klyvas fortare. Hårets struktur spelar också roll här. Ett rakt hår som fjällskiktet sluts ordentligt på håller sig friskare längre än exempelvis ett väldigt lockigt hår, där fjällskiktet aldrig riktigt stängs till 100% eftersom hårstråna är krökta. Därför kan det vara bra att trimma lockiga hår mer regelbundet.

Kort sagt så finns det inget enkelt svar här. Hår är levande materia och det är otroligt individuellt hur olika hår beter sig. Bäst är ju självklart att man går till samma frisör som lär sig hur ens hår beter sig och man då kan göra upp en bra plan tillsammans utefter vad man har för mål och önskningar.

matsusakiscissors

Fortsätt läsa

Fantastiska produkter för er med kall hårfärg!

Jag skrev nyligen ett inlägg med tips på hur ni kan ta hand om en kall hårfärg på bästa sätt, hur en kall hårfärg beter sig osv. Ni som missat det hittar det HÄR.

För ett tag sedan fick jag ett jättefint pressbud med några produkter som jag nu testat ett tag, och jag varmt kan rekommendera dem! Ett schampo och ett balsam från Joicos serie Color Endure Violet. De är alltså till för er med kalla nyanser, för att hålla borta och neutralisera gula/guldiga toner i håret. Produkterna är sulfatfria vilket innebär att det är väldigt milt rengörande tensider i schampot, vilket är perfekt för ett hår som är hårt preparerat med blekning. Även balsamet innehåller lite pigment för att behålla färgen kall och är väldigt utredande.

Produkterna är superkoncentrerade så man behöver verkligen pyttelite produkt i håret. Jag tycker dem känns oerhört vårdande trots att det är ett ”silverschampo”, och blir inte alls så strävt som många andra. Dock rekommenderar jag ändå att man alltid kompletterar dessa produkter till sina vanliga proteinrika och återfuktande produkter. Men det går absolut att använda dem frekvent! Prisvärda är dem också, knappt tvåhundralappen för respektive schampo och balsam. Ni kan bland annat köpa dem HÄR, eller på professionella salonger som arbetar med Joicos produkter.

 

IMG_2449 IMG_2448

Fortsätt läsa

Vinnaren av locktången!

Stort grattis till Linda Lindqvist som vann 5-i-1 locktången från Poze Hair! 

Det är så roligt att få förgylla någon fin läsares dag med en härlig vinst. Jag kommer ha fler tävlingar i framtiden så håll utkik efter nya tillfällen att kunna vinna schyssta hårprodukter.

Jag vill även passa på att önska alla en riktigt härlig sommar!

 

ec12c3e9f8290477e05cc00224576e71

Fortsätt läsa

Love them braids

Perfekta flätan som passar till alla tillfällen. Nu på sommaren är det extra skönt att få bort allt hår från ansiktet. Jag brukar även ha någon form av fläta när jag tränar, då hålls håret på plats och det ser lite roligare ut än en knut.

IMG_2404 FullSizeRender

Fortsätt läsa
1 2 3 34