Lyxvård för håret – Aquis unika hårhanddukar

När jag var på det senaste Hairtalk eventet så kom jag i kontakt med ett företag som heter Aquis. Dem gör speciella handdukar just för håret. Jag tror de flesta tycker att det är ganska jobbigt och tråkigt att torka håret. Det är tidskrävande och att snurra upp en handduk på huvudet som bara trillar ner, blir man ju galen av! Man vill ju inte heller gå med blött hår hängandes längs ryggen. Brrr!

 

Ni som har följt bloggen ett tag vet ju att jag är lite lätt manisk när det gäller skonsamhet och maximal hårvård. Det är verkligen superviktigt att ni inte frotterar håret, alltså gnuggar håret i handduken, efter ni tvättat det. Det sliter något enormt på hårstråna och gör dem sköra, flygiga och glanslösa. Krama och kläm istället med handduken. Tänk på hur ni gör med ansiktet, inte gnuggar ni väl loss där med en frotté handduk så ni blir skinflådda? Så varför skulle man göra så mot sitt hår, som man är rädd om och lägger tid och pengar på att få fint?

 

Så vad är speciellt med dessa handdukar då?

Handdukarna är vävda i en unik teknik som heter Aquitex®, det mjuka lisse crepematerialet absorberar effektivt och skonsamt vatten och fukt 6-8 gånger snabbare än vanlig bomull. Med den här tekniken suger handduken upp vattnet precis som en disktrasa, alltså allt vatten sprids jämt i handduken istället för en blöt fläck precis där du har kramat håret. 

Det finns även en turban i detta material som man enkelt virar upp och knäpper med en knapp i nacken. Då man kan tex lägga en ansiktsmask, sminka sig eller göra någonting annat under tiden håret torkar.

Dessa handdukar är verkligen superhärliga och jag kan varmt rekommendera dem! Det är även en perfekt julklapp till tjejkompisen, systern, mamman eller flickvännen som tycker om att ta hand om sitt hår. Det är garanterat något dem inte har!

Handdukarna finns all köpa på bland annat Sturebadet, även på Lyko.se och givetvis på Aquis webshop.

 

 

aquis (35)

aquisess

aquis(21)

1 Kommentar

 1. Tove Lindgren säger:

  Hejsan,
  Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
  Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka ett exempel på ämne och ersättning.
  (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
  Mvh, Tove

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.