Start fresh – Hair cleansing cream

Nu börjar det närma sig sommar och många är sugna på att göra någonting nytt med sin färg. En bra idé för att få en så bra yta som möjligt att jobba med är att göra en detox för håret. Att detoxa håret betyder att djuprengöra det. Att tvätta bort alla beläggningar av gamla produkter, föroreningar, metaller, salter och mineraler som fastnat i håret. Speciellt ni som simmar i klorerade pooler eller har egen brunn bör tänka på detta innan ert frisörbesök. Om ni inte hinner eller kan göra det själva, så är detta ändå viktigt att berätta detta för frisören. Dessa ämnen kan nämligen besvära den kemiska processen i en färgning.

Ett bra schampo för att detoxa håret med är Redken Hair Cleansing Cream.  Ni hittar det HÄR.

Hur gör man då? 

1. Schamponera håret med Hair Cleansing Cream (eller det djuprengörande schampot du använder), skölj noga.

2. Schamponera hela håret igen och låt schampot sitta kvar i håret 10-20min, gärna med en plasthätta eller turban runt så man får lite hjälp utav värmen. Då kan schampot lättare penetrera sig in i hårstrået. Skölj sedan noga.

3. Handdukstorka håret noga och applicera din fuktinpackning, (Mycket fukt är viktigt för ett friskt hår. Speciellt om det ska genomgå en färgförändring) låt verka och skölj sedan.

4. Viktigt! Glöm inte att avsluta med balsam. Många glömmer eller struntar i det efter inpackning, men det är väldigt viktigt för att få bästa möjliga resultat. Balsamet sluter igen fjällskikten på hårstråna, det som gör att hårstrået får ett starkt ytskikt och blir glansigt och lätt att reda ut.

 

haircleansingcream1haircleansingcream

Hoppas detta hjälper er att få ett så fint hår och hårfärg som möjligt! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.