Så enkelt använder du Olaplex hemma

Vid det här laget vet säkert dom flesta vad Olaplex är. Men för en snabb påminnelse så är det en produkt med en patenterad molekyl som länkar samman  de trasiga svavelbindningarna i håret. Det är de bindningarna som går sönder när man färgar, bleker samt av mycket mekaniskt slitage såsom värmeverktyg och oförsiktigt hårborstning.

Som ni säkert vet så är det väldigt många frisörer som jobbar med Olaplex och använder koncentratet vid färgningar, och även som fristående behandlingar för att stärka håret. Det finns även en version av Olaplex som man kan köpa med sig hem från sin frisör. Olaplex nr.3. Jag har fått många frågor om hur man ska använda den, flera upplever att håret blir strävt osv. Så jag tänkte försöka besvara och bena ut dessa frågetecken.

Steg 1. Kamma och red ut håret så inga tovor är kvar. Blöt och schamponera håret med ditt vanliga schampo, alternativt ett djuprengörande schampo on du har det för bästa resultat. Handdukstorka håret noga, krama ur allt överflödigt vatten.

Steg 2. Applicera Olaplex nr. 3, börja i längderna och fortsätt upp till botten. Här är det väldigt noga att ni kammar igenom håret väldigt noga. Kamma och red ut eventuella tovor försiktigt och se till att du inte har missat något parti. Vissa jag har pratat med slänger bara i Olaplex nr. 3 och tror att den ska göra jobbet ändå, men så är det inte. Att kamma är nyckeln till att få bästa möjliga resultat av din Olaplexbehandling. Låt den sedan verka i minst 20min.

Steg 3. Skölj nu ur din Olaplex nogrannt. Schamponera nu igen med ett fukt eller proteinrikt schampo. Efter denna schamponering kan du med fördel applicera en fukt eller proteininpackning. Eftersom Olaplex inte ger någon fukt eller proteiner så behöver du även fortsätta med dina vanliga inpackning för att håret ska få allt det behöver. Olaplex lagar alltså ENDAST hårets svavelbindningar!

Steg 4. Efter eventuell inpackning så använder du balsam. Alltid balsam efter Olaplex och inpackning! Sedan kan det även vara bra att använda en bra leave-in produkt för att skydda håret ytterligare. Isåfall kan du applicera den i detta steg. Sedan är det bara att föna håret eller låta det lufttorka.

 

En bra borste som även kan användas när håret i vått är Wet Brush från HH Simonsen. Perfekt för din Olaplex hemmabehandling! Du hittar den HÄR.

 

olaplexborsteHHwetbrusholaplexnr3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.