SKÖNHETEN OCH ODJUREN

Tunisiskt drama, precis rätt i #meetoo kampen, tyvärr är detta vardagsmat för många kvinnor i muslimska länder 🙁
Jag tycker vårt rättsväsende i Sverige är katastrof, med allt sitt anklagande och ifrågasättande på offret. Men den här filmen tar upp en oändlig värre kamp som många tjejer inte orkar kämpa emot….

Vi följer Mariam en ung student som fixat en säker fest för alla med vakter och bussar som ska köra hem alla tjejer säkert efter discot. När hon möter en trevlig ung kille och går ut för en romantisk strandpromenad, förändras snabbt scenariet då ett gäng korrupta poliser drar in henne i en bil och våldtar henne medan dem brottar ner killen hon är med.

Den snälla killen följer henne med till sjukhuset för att bli undersökt men redan där börjar hon ifrågasättas och utan en polisanmälan vill ingen hjälpa henne och för att anmäla måste hon gå till polisstationen där poliserna jobbar som våldtog henne??!!!

Skräckkamp och fruktansvärt sorgligt hur den mansdominerande och kvinnoförnedrande synen stat och polis har. Man lider med henne genom hela filmen och skräms samtidigt av hur många fall dem säkerligen avskräcker offret att gå hela vägen med sin anmälan 🙁

Betyget blir en godkänd trea…precis rätt i tiden!!

Cast; Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomen Hamda mfl..

AAA

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.