Bak- och Chokladfestivalen 2015

Just nu pågår Bak- och Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. En hall full av utställare med massa godsaker. Rena rama himmelriket. Förutom att man kan frossa i choklad och andra sötsaker och prova på att göra egna ätbara dekorationer så kan man titta på proffs när de bakar och delta i smakprovningar.imageimage image image image image image image image image image image image image image image

underBARA BARN 2015

Varje år i oktober går underBARA BARN av stapeln, en rolig öppen mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. I morse öppnades mässan upp för allmänheten kl. 09:00 men ett gäng bloggare fick gå in lite tidigare efter ett frukostmingel på Scandic.

Mässan innehåller, som jag skrivit förut om,  allt från en massa företag som visar, ställer ut och säljer sina produkter till företag som ställer upp med en massa roliga aktiviteter. I år var det en hel del nya företag på plats och mycket kändes som ekologiskt nyttigt.

Det fanns en massa roliga saker för barnen. Hopp- och lekborg, karusell, bollhav, teater och pysselhörnor.

Fanns en hel del att fynda. Yasmine fick lite kläder från One We Like och Maya fick en adventskalender med Bamseböcker i.

Så har ni inget att göra i helgen kan jag rekommendera denna mässa! Passa även på att besöka Bak- och chokladfestivalen och Hem, villa och bostadsrättsmässan i hallarna intill.

image image image image image image image image image image image image image image image

Höstmiddag

Idag kom ett bud med en fantastiskt fin låda med tre olika vinsåser signerat Erik Lallerstedt. En rosevinssås, en vitvinssås och en rödvinssås. Vinsåserna är gjorda på druvor från Rioja och Katalonien.

Har höga förväntningar på dessa då jag älskar hans kalla såser på burk och dressingar. Tänker mig en mysig höstmiddag till helgen med åtminstone en av såserna.

image image image image image

Kyliga mornar

Jag tillhör väl en av få i detta land som inte har något problem med de kyliga mornar som kommit nu. Jag tycker faktiskt att det är mysigt. Bäst av allt är att jag får använda alla mina halsdukar, mössor och vantar. Måste uppdatera garderoben med några härliga tjocktröjor med. Hittat en hel drös snygga tröjor på Wakakuu så jag ska väl lägga en liten beställning.

image

Flyttfirma bokad!!

Ett steg närmare nya huset!!

Efter att ha letat runt i internetvärlden och säkert fått minst 50 offerter från olika flyttfirmor så har vi valt en nu. Tröttnade på mer eller mindre rätt oseriösa svar som ”vill ni betala svart eller vitt”, ”kan ni flytta någon annan dag”, ”vi flyttar även ditt piano”. Eh va? Vi har inget piano. Ja ni fattar. Sen tänkte vi att det skulle vara smart att ta en flyttfirma som dessutom kunde ta flyttstädningen. Ett annat krav var att hitta en firma som tar betalt för faktisk flyttid och inte ”fast pris”.

Flyttfirman det till slut blev heter BF Flytt (ligger i Bandhagen men tar jobb i hela Stockholm) och ”vann” faktiskt på utseende. Haha ja alltså jag tyckte att det såg seriöst ut med bilder och namn på de olika nyckelpersonerna på deras hemsida. Fick iallafall känslan av att de är pålitliga och deras omdömen var toppen. Sen kan de utföra både flytt och städning + att de kör ut/hämtar tillbaka flyttkartonger och ännu bättre, klädgarderober.

Ska bli ruskigt skönt att slippa flytta själva!! Vi har bokat fyra flyttkillar med två lastbilar så det kommer förhoppningsvis att gå smidigt. Egentligen hade de kunnat få ta hand även om packningen men vi vill passa på att rensa lite så vi tar och packar själva.

imageimage

Vinterkläder till kidsen

Det blev Geggamoja i år igen gällande barnens vinterkläder. Tog till slut en overall till Yasmine och tvådelat till Maya. Tyckte det kanske blev lite väl mycket med hel cerise till Maya så jag bröt av med svarta byxor.

Maya kommer faktiskt i sin overall från förra året så den ska hon ha som extra. Den är, trots i stort sett daglig användning under förra säsongen, nästan i nyskick. Otroligt bra kvalite och höll vind- och vattentätt. Bra regleringsmöjligheter och snölås vid ärm- och benslut samt i midjan.  Ja dessa vinterkläder har det jag har som krav gällande barnens utekläder.

image image image image image image image

I helgen – underBARA BARN

Denna helg får ni inte missa underBARA BARN mässan i Älvsjö på Stockholmsmässan. Årets bästa och roligaste mässa som passar både stora och små börjar på fredag. Det går att köpa biljetter redan nu HÄR.

Mässhallen kommer att vara fylld av spännande företag som visar upp sina produkter och många brukar ha fina mässpriser. Vissa har rena rama utförsäljningen. Utöver dessa montrar finns det alltid en massa roliga aktiviteter för barnen.

image