Hårrosetter – förvaring

Mina tjejer har säkerligen närmare 200 hårrosetter vid det här laget och vi förvarar dem på lite olika sätt. Allt från liggandes på våningskakfat, fastklämda på ett snöre bara hängandes eller fast på väggen som en girlang åtill endast liggandes i lådor. Favoritförvaringen är ändå att ha dem i en tavla. Denna gjorde jag när jag var gravid med minstingen. Där hänger de vita och ljusrosa rosetterna.

image image

Möbleringen klar

Nu har vi bestämt oss för hur möbleringen ska vara. Åtminstone tills eller om vi köper en fåtölj som ska in någonstans. Tack för alla tips! Nu behöver vi tips på fönsterlampa och andra dekorationer!

Obs! Tavlan hänger bara där temporärt och ska bort.

imageimage image image image image image image

Möblering

Vi har svårt att bestämma oss för hur nya möblerna ska stå. Vilket håll bordet ska vara åt, vilken vägg skänken och vitrinskåpet ska stå på. Sen funderar vi på om det skulle gå att få in en fåtölj någonstans och i så fall vad för sorts?

image image image image image image image image

 

Vi är nog överens om att skänkern och vitrinskåpet ska stå mot varsin vägg som på de understa fyra bilderna, frågan är om de ska byta plats och om bordet ska vändas isåfall. Haha sånt här kan man ju bli tokig på!

När mannen vinner

Det är ju sällan som min man vinner över mig, jag har ju liksom alltid rätt 😉 Men denna dag får man ju ge honom. Han grattade mig eftersom det idag är 7 år sedan vi förlovade oss. Det hade jag ärligt talat inte haft en tanke på. Grattis älskling för att du faktiskt kom ihåg något 😛

Bilder från Egypten där vi förlovade oss.

image image

Enkel med sjukt god cheesecake

Nu till Alla Hjärtans Dag ska jag göra favorit cheesecaken. Ibland är det godast med enkelt. Provat endel olika recept med lite annorlunda ingredienser i men denna vanliga är verkligen godast.

Enkel cheesecake

3 ägg
1,5 strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
15 digestivekex

1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
2. Vispa strösocker och vaniljsocker med äggulorna till en ljus fin pösig smet.
3. Tillsätt philadelphiaosten. Blanda till en jämn smet för hand.
4. Vispa grädden i en egen bunke. 
Rör försiktigt ner den vispade grädden i bunken med äggula och socker.
5. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. (Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.)
6. Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna i bunken med övriga ingredienser.
7. Krossa kexen.
8. Lägg hälften av smulorna på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
Strö resten av smulorna ovanpå.
9. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Vid servering: Tag ut cheesecaken 15-30 minuter före servering.

image

Korthårig!

Nu är jag korthårig! Behövde få bort det trasiga så det var lika bra att klippa ordentligt så är det klart. Känns konstigt och jag vet inte riktigt om jag ens gillar det men som tur är så växer mitt hår fort. image image

Ni är inte duktiga!

Till alla som kämpar er till jobbet trots att ni är sjuka, ni som sitter och hostar och snorar på tunnelbanan, ni som befinner er på jobbet och säger att ni har feber medans ni tar en alvedon…NEJ ni är inte duktiga. Ni är inte grymma för att ni ”kämpar” på med jobbet trots att ni är sjuka. Det enda ni gör är att utsätta er själva och andra för att bli sjuka/sjukare. Argumentet ”jag måste jobba” är tröttsamt. Alla andra stackare som ”måste” jobba då? De stackare som ni smittar ner.

Gå hem och lägg er!