Vid förkylning

[Detta blogginlägg är ett samarbete med Orifarm]

De senaste veckorna har ju solen och även lite värme hittat hit. Så himla härligt med lite vår- och sommarfeeling. Det enda jobbiga är att det är så himla svårt att klä både sig själv och barnen rätt på morgonen. När jag går till jobbet kan det vara minusgrader och när jag ska hem plus tio grader. Solen liksom lockar en ju till uteserveringarna med och det är lätt att man sitter ute lite för länge. Inte konstigt att många blir förkylda så här års. Bara att ta denna dag som exempel. På förmiddagen gick vi på promenad i strålande sol och plusgrader och nu är vi inne och har faktiskt tänt en brasa och ser snöflingor falla där ute.

image002

Försöker se till att barnen har på sig ordentligt med kläder för på förskolan är de bättre på att ta av sig kläder om de har för mycket på sig än att sätta på sig extra. Dricker lite extra Ingefärsshot och andra drycker med färsk ingefära i så fort jag känner som en klump i halsen eller när näsan börjar täppas till. Nästan alltid när jag blir förkyld så börjar det med halsont följt av snorande och sist hosta och då framförallt på nätterna.

FullSizeRender

Hela familjen har varit snoriga med halsont och hosta så vi har kunnat prova Orifarms blå produktserie. De mest användbara produkterna är de medicintekniska produkterna Coldy Halsspray (från 4 år), Coldy Stop och Coldy Honey.

Den sistnämnda, Coldy Honey, är från 1 år så den har hela familjen kunnat använda och det är även denna produkt jag fastnat mest för. Förutom att den lindrade hostan på oss alla så smakar den inte alls som hostmedicin vilket gjorde det lätt att få i barnen den.

Maya som även kunde prova Coldy Halsspray när hon kände som en klump i halsen tyckte att det var roligt med en sprayflaska. Barnvänlig storlek och form på flaskan så hon klarade av att använda den själv. Jag tyckte det kändes lite konstigt att stå och gapa och spraya in i munnen men det blev en skön känsla mot det onda.

Coldy Stop kommer som nässpray och ger en direkt väldigt öppnande effekt tyckte jag när jag var täppt i näsan.

Du kan läsa mer om dessa produkter och om vad de kan göra för nytta HÄR. (tankgult.se)

image003image001

Fortsätt läsa

Mormor 100 år

Idag skulle min älskade mormor ha fyllt 100 år. Barnen tyckte att vi skulle göra en tårta och sjunga ja må hon leva. Mysigt firande med grillmiddag med mina föräldrar här hemma.

Grattis mormor! Du hade älskat mina barn även fast  du troligtvis hade blivit trött av dem 😉

image image image image image

Fortsätt läsa

Bye bye Sweden

Vi har en hel del resor bokade och att se fram emot denna vår och sommar. Min man åker till både Barcelona och Prag medan jag ska till Dubrovnik. Tillsammans ska vi se Wien. Bamseresa till Turkiet  och familjemys med mina föräldrar på en grekisk ö.  Tjohoo! Behöver jag säga hur mycket jag ser fram emot detta 🙂

image image image image

Fortsätt läsa

Min nya vardagsväska

Jag har ju sprungit omkring med min Neverfull i nästan 2,5 år mer eller mindre dagligen men nu är den såld och jag har införskaffat mig en annan modell. Älskar denna Mélie i Empreinte läder, mitt absoluta favoritmaterial från Louis Vuitton.

image image image image

Fortsätt läsa

Tillbaka i stan

Vi åkte hem hyfsat tidigt idag och missade alla köer som tur var. Hann med en promenad till de söta små lammen och fick se de minsta som föddes igår. Man vill ju bara gosa med dem. Verkligen små Lambi-lamm.

image image image image

Nu är vi iallafall hemma som sagt efter några sköna dagar i Hälsingland. Skönt med en till ledig dag innan arbetsveckan börjar.

Fortsätt läsa