Lyxig hemgjord smörgåstårta

Smörgåstårta är bland det bästa jag vet och speciellt god är den om man gjort den själv. Jag och min mamma har gjort ett x-antal smörgåstårtor genom åren. Det har varit olika former, blandade ingredienser och på alla möjliga sorters bröd.

Detta är min absoluta favorit.

1 pkt hela plattor landgångsbröd (City Gross), varje platta brer jag med en massa Philadelphiaost.

Brukar använda 3 skålar att blanda innehållet i. Det är gräddfil och creme fraishe i alla blandningar. Man får smaka sig fram till både smak och bra mängd. I de olika skålarna (En skål ska vara till två lager) med gräddfil och creme fraish lägger jag sedan:

Hackad kallrökt lax och riven pepparot *Hackade räkor och majonäs *Dijonsenap och några bitar hackat äpple

Sen är det bara att ta ett lager i taget. Täcker tårtan med ett tunt lager vispad vispgrädde. Ovanpå tårtan är det gott med ost, skinka, räkor, lax, ägg, grönsaker, rom, oliver…ja det är bara att prova sig fram.

image

 

Inredning på hjärnan

Nu när vårt fina matbord är på plats (se inlägget innan) och vi sålt vårat gamla så känns det riktigt roligt att leta inredning. Det är rätt tomt än så länge så det behövs både möbler, lampor, saker på väggarna och gardiner. Vi är ju himla bekväma med att ha det helt vitt överallt men har tröttnat lite och skulle kunna tänka mig någon färg.

image

Inredning – Ny matgrupp

image

Den nya matgruppen vi fyndade på www.mobelbazaren.se är på plats nu. Blev faktiskt ännu bättre än vad vi trodde. Håkan var lite skeptisk när vi beställde eftersom webbsidor som säljer möbler så billigt ibland kan vara lite sisådär med att leverera rätt saker och hela men det här gick hur bra som helst. Det var dessutom rejält inpackat. Jag trodde att det skulle vara rätt lätta saker men både bord och stolar är rejäla och väger rätt mycket.

Nu återstår bara att bestämma sig för hur bordet ska stå. Vi har ställt det utmed burspråket just nu men funderar på om det ska stå på tvären? Sen ingick två bordsskivor (förlängning) så jag tänker att det kanske är snyggare att ha dem på så att bordsbenen inte sitter ute i hörnen?

En annan fråga är vad för stil på fönsterlampa som skulle kunna passa? Rent inredningsmässigt velar vi även kring val av eventuell duk, bordslöpare, bordstabletter, något i fönstret…? Help!!!

image imageimage image image image image image image image image

Mysig fredagsmiddag med shot

Haft middagsgäster ikväll, supermysigt! Bjöd på pizza igen. Det har blivit en favorit här hemma att bjuda på. Rätt enkelt och det är både gott och smart. Alla hittar något som de gillar. Barnen var rätt trötta men lekte ändå fint.

Rätt stor kontrast på helgerna nu förtiden. Ena helgen Fireball shot på Stureplan med brudarna och nästa hemma med Ingefära shot och övertrötta kids runtomkring 😉

Tack Philip, Sara och Freja för att ni kom :)

image imageimage image image image