Superwoman!

Om det finns någon slags superwoman så skulle det isåfall vara jag idag. Denna morgon har innehållit det mesta man inte har tid med på morgonen men på något helt otroligt sätt lyckades jag få i ordning både mig och kidsen, springa till förskolan, lämna och springa till pendeln på 50 min! Det där görs i vanliga fall med hjälp av Håkan på ca 1,5 timma.

Sen att svetten rinner, hjärtat går i 150 och jag nästan fick magsår är en annan sak. I made it! Sa jag att jag ser fram emot vår hotellweekend ;)

Tänk på andra

Sitter på pendeltåget och kvinnan mittemot mig har på sig en väldigt gott luktande parfym MEN hon har typ en halv flaska på sig. Det liksom luktar i hela vagnen och jag riktigt känner hur lukten går rakt upp i huvudet. Med detta vill jag bara be er alla att tänka lite på andra när ni sprutar på er parfymer och liknande. Det finns folk som är allergiska. Puss på er!

Förberedelser

Jag har irrat omkring i stan idag. Fixat och trixat lite inför helgens hotellmys och firande av vår 2-åriga bröllopsdag. Inte för att man måste ”fira” egentligen men för att min gubbe ändå förtjänar lite extra lyx. Han är ju trots allt rätt bra ;)

Passade på att kika in på Louis Vuitton. De har ju öppnat upp butiken nu, så fint! Var tvungen att lukta och känna lite på några drömväskor med. image

Bikini- shopping

Jag behöver köpa ny bikini till sommarens badstunder. Det känns inte så vidare pepp. Jag har gått ner så mycket i vikt så rumpan är ju helt gone och tuttarna är helt utsugna av ammandet ;) Well man får ta det för vad man är- en sliten tvåbarnsmorsa, 33+ i förorten ;)

Denna bikini från Ida Sjöstedt är underbar men man ska tydligen inte bada i den så det känns lite väl opraktiskt.

image

Hotellweekend i Stockholm

Ja vi gillar att bo på hotell. Hotellsängar och hotellfrukost kan jag omöjligt få nog av. Kopplar av på ett helt annat sätt än när jag är hemma en helg med. Denna helg blir det hotellweekend igen men denna gång mest för att fira vår 2-åriga bröllopsdag. Det blir kanske inte den mest romantiska helgen eftersom barnen ska med men desto mer kärlek.

Planen är att hinna med en massa skoj aktiviteter (inbjudna till öppningen av Furuvik bl a) under helgen så vi hoppas på bra väder (blä för regnet som jag såg skulle komma på lördag).image

Att ta sig till/från Arlanda

Att ta sig till och från Arlanda när man ska ut och resa med barnen är inte det enklaste längre. Den som skjutsar ska först och främst ha två bilbarnstolar (om de inte kan låna och köra vår bil). Sen är kruxet att med en stor barnvagnsväska, all packning och hela familjen så får man inte plats. Dessutom går flygen oftast väldigt tidigt på morgonen så ingen vill köra ;)

Förra sommaren provade vi en ny grej. Vi började semestern dagen innan flygresan med att bo på ett av hotellen som ligger på flygplatsen. Vi fick skjuts till Arlanda dagen innan flyget skulle gå. Bättre tid för chauffören och det fanns tid att åka fler omgångar om så skulle behövas.

Fantastiskt skönt att bo på hotell mitt i Sky City på Arlanda! Det var bara att gå upp tio min innan incheckningsdags och ta allt bagage på en vagn. Man slapp mycket stress.image

Varför inte?

Många gånger har jag fått frågan hur vi orkar och om det inte är krångligt att flyga med barn. Är man lite förberedd inför flygresan så brukar den gå smidigt. Vi har rest enda tills jag varit i vecka 32 och sedan som tidigast när  Yasmine var fyra månader.

Allt går bara man inte stressar upp sig.

Är barnen så stora så man kan prata med dem så se till att de vet va

Några bra att ha saker på flyget.

*egen kudde *iPad *leksaker som inte låter *kex/godis/dricka *nässpray  *våtservetter

Se till att ha avklarat toabesök och blöjbyten precis innan ni boardar.

Om barnet ammar så är det perfekt att amma under lyftet och landningen, annars kan man låta dem dricka. Förboka platserna längst fram så kan de stå framför en och få sträcka på sig och det går även att sova på golvet. Perfekt så de slipper störa någon framför med.

På flygplatserna är ju vagn ett bra sätt att ha koll på barnen (många flygplatser lånar ut små paraplyvagnar) men annars är bärsele toppen. Finns andra lösningar som små stolar med bälte man sätter på kabinväskan och små väskor som man kan ”rida” på också.

Men som sagt, stressa inte utan ta det för vad det är, en resa med barn.image