Nytt till hemmet

Pink Boulevard har just nu 25% rabatt på alla varor med koden ”PB25” så då är det klart man passar på. Gäller tom torsdag.

www.pinkboulevard.se

Linnevattnet från Washologi doftar ljuvligt!

image

Favoriten när det kommer till doftpinnar, doftljus och doftpåsar – K.Lundqvist – har även snygga riktigt stilsäkra krukor.

image

Favoriterna här hemma och ett måste för alla som älskar fashion är dessa muggar från Cristina Re.

image

[detta är ett samarbete med Pink Boulevard]

 

Fortsätt läsa

Förmiddag på landet

Helt fantastiskt härligt med sol. Har varit uppe sen innan sex eftersom våra barn inte vet vad sova ut betyder. Har hunnit med en promenad i skogen utmed havet. Snart blir det korvgrillning innan det kommer lite fler gäster på våffelkalas.

image image image image image image image image image

Fortsätt läsa

Klocka med variationsmöjligheter

STORY by Kranz & Ziegler har en mängd olika armband i olika färger, material och modeller som passar med deras berlocker och ur. Riktigt läckert att kunna byta lite hur som och anpassa looken. Ska skaffa mig lite färger med men just de har svarta är ju verkligen jag.

image image image

Fortsätt läsa

Brosch

Broscher har alltid känts lite gammalmodigt för mig men nu är det ju jätteinne att pimpa sina jackor och mössor. Jag gillar det!

Brosch: Kramz & Ziegler

image

På kragen på min Veronica Virta cape.

image image

På mössan.

image image

Eller varför inte på Mala Alisha ponchon.

image image

Fortsätt läsa

Tips och hjälpmedel – klara sig undan förkylning

[Detta blogginlägg är ett samarbete med Orifarm]

De senaste månaderna har vi vab:at mer än jobbat känns det som. En bekant uttryckte det med ”När våra barn var små jobbade vi ca en kvart i veckan” och ja det är ungefär så det känns. Båda barnen har varit hemma, tur att de är hyfsat mysiga att ha att göra med trots att de är sjuka. Jag och Håkan har klarat oss rätt bra som tur är.

Jag brukar gå omkring med halsduk här hemma när jag känner att något är på gång, perfekt att snabbt kunna gömma sig under när barnen får en hostattack med. Sitter alltid med duntäcket på mig i soffan på kvällen då jag fått för mig att jag håller mig friskare om jag inte fryser.

Varje morgon dricker jag en Ingefärashot (Recept hittar du HÄR) som jag berättat om tidigare. Den är ju rätt så stark så det känns som att den hjälper i förebyggande syfte redan när man dricker den, även om det kanske bara är psykiskt. Jag tror i alla fall att det är bättre än inget. Ingefäran ska ju ha en hel mängd bra egenskaper, citronen ger bra vitaminer och honungen är len och hjälper till att ge fukt åt slemhinnorna. Tyvärr är denna dryck lite väl stark för barnen.

När jag kommer ihåg och har tid kan jag ibland få för mig att skölja barnens näsor med koksaltlösning. Liksom för att ”rensa” lite. Vet inte om det gör någon skillnad alls egentligen men det känns bra och de har faktiskt snorat mindre än förra vintern.

Under denna förkylning- och influensaperiod dricker jag väldigt mycket varmt te på kvällen. En riktigt varm kopp. Barnen får varm mjölk. Även om det kanske inte gör någon direkt nytta i förebyggande syfte mot en förkylning så känns det skönt i hals och kropp när man dricker det.

Vitlök är en sådan där annan grej som jag inbillar mig vara bra i förebyggande syfte. Öser på lite extra i maten när jag tror att något är på gång. Försöker även klämma i mig nyttigheter som jag vanligtvis inte äter så ofta som tex. Grapefrukt. Att vara lite extra nyttig får mig i alla fall att psykiskt tro att jag mår bättre.

Har som rutin att alla tvättar händer med tvål och vatten och avslutar med handsprit nu på vintern när man kommer hem. Försöker att byta sängkläder och handdukar lite oftare än vanligt med.

Jag har fått hem några produkter från Orifarms nya blå produktserie (läs mer om dessa produkter HÄR) som jag ska testa. Många av produkterna i denna serie är även till för barn.

Det är Kosttillskott med C-vitamin och zink som bidrar till immunsystemets normala funktion och C-vitamin bidrar även till minskad trötthet och utmattning. Är speciellt nyfiken på Coldy Halsspray och Coldy Stop, som är medicintekniska produkter och ska förhindra att bakterier och virus sätter sig i näsa och hals så att sjukdomen inte bryter ut mer. Även Coldy Honey, även det en medicinteknisk produkt, ska bli intressant att se om den kan lindra hosta. Både Coldy Honey och Coldy Halsspray ska barnen få prova då dessa produkter är från 1 år respektive 4 år. Så bra med produkter till barnen som de inte behöver ta i tablettform.

Så vad har ni för tips på hur man ska hålla sig så frisk som möjligt?

image image

Fortsätt läsa

Maten i Göteborg

Jag är fortfarande mätt sen helgen. Besökte mina två favoritställen när vi var i Göteborg. The Market och Toso. Matmässigt lite liknande då de båda är inspirerade av det asiatiska köket men ändå olika. Känslan på båda restaurangerna är skönt avslappnat häng. Det friterade och fläskköttet på The Market och Laxtartaren på Toso kan vara bland det bästa som finns.

image image image image imageimage image image image image imageimage

 

Fortsätt läsa

Ny bikini

Jag hittade en sjukt snygg Calvin Klein bikini på Raglady i Göteborg. Var tvungen att köpa den. Just nu sitter den inte riktigt så bra som den borde så jag måste tillbringa några timmar på gymmet innan sommaren 😉

image image image image

Fortsätt läsa