Mörkare men fräschare

Egentid hos frissan var inte igår direkt. Fina TanjaHår3000 på Hötorget fixade mitt urblekta hår som jag troligtvis misshandlat i solen… Ska försöka vara lite bättre på att använda solskydd och färgprodukter nu  😉

Det blev lite mörkare men i kallare toner och det ser verkligen friskare och fräschare ut. Känns superbra trots att jag brukar föredra att ha ljusare hår på sommaren.

Ni får se resultatet senare 🙂

image image image

Genom minnen

Igår besökte vi Håkans pappas grav. Så älskad. Så saknad. Jag är ledsen att mina barn aldrig fick träffa honom men jag är glad att jag hann lära känna honom och kan hjälpa min man att berätta om honom för våra barn. Han lever vidare i form av minnen.

image image image

Astrid Lindgrens Värld 2016

Nu äntligen ska ni få se en massa bilder från våra två dagar i Vimmerby på ASTRID LINDGRENS VÄRLD.

Vi bodde tre nätter i en väns hus i Vimmerby och kunde med enkelhet besöka ALV två dagar i rad. Parken var verkligen full med folk från alla möjliga länder men trots det väldiga trycket så gick det ändå bra att både få titta på teatrarna, äta mat, gå på toaletten och leka i parken.

Hela Astrid Lindgrens Värld är väldigt genomtänkt för att både vuxna och barn ska få uppleva och komma så nära sagomiljöerna som möjligt. Det märks tydligt att tanken är att alla som väl kommit in i parken ska lämna den med ett leende på läpparna. Ta tex. spelstånden, det kostar 10:-/spel så man kan låta sina barn få kasta bollar utan att känna att man ”bränt upp 40:-” som det faktiskt kostar i andra parker vi varit i. Köper man en kaffe i take away mugg kan man ta en gratis påfyllning varsom inne på ALV i någon av deras restauranger eller kiosker. Toaletter och lekplatser finns det gott om, ja riktiga lekplatser förutom alla sagomiljöer som man också får leka i. Det är inte ens krångligt att ha med sig barnvagn.

Vi älskar denna värld och alla fantastiska berättelser som finns där inne. Det är så otroligt fint och välgjort. Det är en väldigt levande park och man riktigt känner hur man dras in i sagorna. Det känns liksom verkligt när man stöter på alla möjliga figurer runt om i parken.

Frågar man vår äldsta dotter vad som var bäst på ALV så var det att få leka kurragömma med Emil och hans pappa och så självklart att få träffa och prata med Pippi. Jag själv blev otroligt imponerad av den gigantiska uppbyggnaden av Bröderna Lejonhjärta. Wow! Fantastisk fint och vilka detaljer. Även det lilla sagotåget inne i Saltkråkans värld imponerade.

Vi längtar redan tills nästa sommar och ett besök hos alla våra favoritsagofigurer. Då ska vi även komma ihåg att ta med ett paket korv för det finns tända grillar lite här och där!

Låter bilderna tala för dig själva (de kommer i en salig blandning eftersom de är från olika dagar och från olika kameror men ni ser nog vad som är vad :))

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image imageimage image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Lyxmiddag i Vimmerby

Vi har faktiskt varit nere på Brygghuset Restaurang & Pub varje kväll de nätter vi varit här i Vimmerby och ikväll efter ännu en dag på Astrid Lindgrens Värld så var vi värda en ordentlig middag. De har riktigt god mat här och massa god öl. Åbro bryggeriet ligger vägg i vägg 😉 Supertrevlig och kunnig personal med. Lätt värt ett besök om ni är i Vimmerby!

image image image image image image image

Spontan date-night

Vi har det bra här i Småland. Så bra att jag inte hinner blogga.

Efter ett kvällsbad blev jag och Håkan spontant barnlediga så vi gick ner till pub/restaurangen och sitter och myser. Känns rätt skönt efter en heldag på Astrid Lindgrens Värld. Ni ska få se en massa bilder därifrån senare. Måste bara ladda över från kameran för jag fotade för ovanlighetens skull med en riktig kamera.

image image image