Julmarknad, Bamse och hotellvistelse

Min kära man fyller år imorgon och då ska hela familjen på äventyr. Då man inte har någon barnvakt gäller det att hitta en aktivitet som passar hela familjen.

Hittade SagojulKolmården och det känns perfekt. Lagom lång biltur för ett dygns semster, julmarknad med allt vad det innebär samtidigt som barnen kommer kunna se Bamse. Tomteverkstad med pyssel, bad och julmat på Vildmarkshotellet och en mysig kväll med både barndisco och förhoppningsvis en drink på rummet 😉

image imageimageimage

 

Nytt handbagage

Ser fram emot att få provflyga med denna lilla pärla – Baby Jogger City Tour. Det har ju visat sig att det är väldigt praktiskt med en liten vagn som man får ta med som handbagage på flyget. Väldigt smidigt att ha en liten vagn som man på nolltid kan fälla ihop och bära som en väska, fantastiskt att ha med då man ska in på ställen där man annars inte får ta med vagn.

Riktigt stabil och lättkörd och inte alls ”skramlig” som dessa mindre vagnar kan kännas.

Att ha en minivagn är perfekt nu när ungarna åker så sällan för det händer ju ändå emellanåt när man är iväg att de vill vila lite.

imageimage image image image image imageimage

Less på det mesta

Sorry för dålig uppdatering men det har varit strul med att få upp bilder.

Barnen har varit hemma med Håkan idag. Usch för dessa vab-månader. Lite less på både årstiden, vädret, mörkret och all förkylning. Längtar tillbaka till Prag, det var verkligen välbehövligt att få komma bort lite. Så skönt att bara gå omkring och inte ha några direkta planer.

Känner inte riktigt för att göra någonting alls just nu. Blä.

image

Bakade iallafall lite sirapskakor igår. Ibland hamnar jag i bakperioder och då gäller det att passa på så jag gjorde en dubbel sats, måste fylla på här hemma inför jul.

image image image

 

Superwoman under tvång

Kom hem straxt innan halv två i natt. Barnen vaknade klockan sex. Ensam med dem. Ja det är ju bara att gå upp. Vi var på Rusta klockan tio när de öppnade och köpte mer julpynt.

Åkte till Lek och Bus Adventure Zone i Rotebro och hängde där några timmar. Åt lunch där med.

image image image

In på Coop för att få med oss det viktigaste till bakningen.

image

Bakade lussekatter på en liter mjölk. Jösses vad det tar tid.

image image image

Passade på att göra pizza när ugnen ändå var igång. Bad Yasmine duka, undrade varför hon skulle ha så många tallrikar och extra festis…förstod när jag tittade på bordet.

image image

Om man får säga det själv så har jag varit en riktig superwoman idag…motvilligt för om jag själv kunnat bestämma hade jag legat i vågrätt ställning hela dagen och glott på film. Men nä just det…sådant finns ju inte sedan barnen kom 😉 Får se om jag kan orka kolla på en film när jag fått barnen i säng eller om jag slocknar själv med.

Julfest med jobbet 2016

Igår var det julfest med jobbet. En riktig håll-käften-fest. Temat var ”djur” oh man skulle kunna säga att folk verkligen gick all in. Kostymer utan dess like. Det var halvsvårt att titta på alla utan att skratta lite, iallafall så hade man ett stort leende på läpparna hela kvällen. Även ledningen var utklädda i olika djurdräkter från topp till tå och såg fantastiskt roliga ut.

image image image image image image image image image image image image image image

Det var dekorerat i sann djungelanda och på scen var magikern Daniel Kane, Klasse Möllberg och Jonas Wahlström med sin Snoddas och spindel. Efter middagen var det rena rama lekstugan med bl a en hoppborg, tjurridning, Rally-spel, Photo-bås och spel med dansmatta.

Magisk kväll med världens skönaste och troligtvis även de mest kompetenta arbetspolarna som finns. Barnsligt leksamma och härliga människor som vet hur man jobbar i team. Love them!

 

Julgranen på plats

Älskar att ha julgran så den brukar få åka upp tidigt så man hinner njuta av den ett tag. Köpte en ny gran idag på väg hem från jobbet. Tyckte att den vi hade var en storlek för liten. Fattas lite pynt men så här ser den ut nu. Maya fick hjälpa mig att klä den. Mysigt värre.

imageimage image imageimage image

Vad stoppar vi i oss?

Vi som förr åt rätt bra mat (mycket sallad och kött/fisk) äter nu för tiden mest färdig mat eller hämtmat. Jag har varit urusel på att laga ordentlig mat. Barnen har varit så trötta efter förskolan så det har mest handlat om att ha något klart så fort som möjligt och då har det blivit ”barnmat” typ pasta, korv och köttbullar till dem.

Håkan kommer hem efter att barnen ätit och sen har vi ätit framför teven när barnen gått och lagt sig. Då har man inte direkt ställt sig för att laga middag nummer två för dagen utan då har det blivit något halvfärdigt som man bara kan värma eller hämtmat.

Träna? Kom igång för ett tag sedan men som vanligt kom något i vägen och nu har det varit en paus. Min stackars man som tränat i stort sett dagligen i ett flertal år har knappt kommit till gymmet alls pga jobb så man skulle kunna säga att vi båda är i värre form än någonsin just nu.

Ett litet ryck och försök till att komma tillbaka till de rutiner vi hade förr är iallafall planen. Färsk kycklingfile och sallad blev det till middag.

image

Pigg till jul – julerbjudande

Ni vet Maggans piller som jag skrivit om förrut – All in one Boost (Läs gamla inlägg HÄR och HÄR). De gör faktiskt skillnad. Mest i att man känner sig lite piggare. Jag är fortfarande en rätt trött småbarnsmorsa just nu men det känns liksom lättare på något sätt. Med bra mat och träning märkte jag även skillnad på kroppen men de senaste veckorna har jag tyvärr slarvat med allt 😉

Passa på att prova All in one Boost nu, de har fint julerbjudande:

Ord. pris 299:-/ st

Köp 1 st för 249:- (50 kronor rabatt)

Köp 3 st till priset av 2 st 598:- (3 för 2 gäller på ordinarie pris)

Du köper dem HÄR.

image image