Bamse 50 år – Ny åkattraktion på Kolmården

I år fyller Bamse 50 år och det firar Kolmården med en ny åkattraktion -Skalmans luftballonger. Denna åkattraktion finns såklart belägen i Bamses Värld som invigdes förra året. Vi var där då (läs HÄR) och barnen stormtrivdes i denna fint uppbyggda värld.

Självklart blir det ett besök till Bamse på Kolmården i sommar och ett åk i Skalmans luftballonger.

Fint bud från Skalman som tycker att vi ska komma och hälsa på.

image

Smördegspizza

Det här var ju ruskigt enkelt och smidigt när man ska ha storkalas och ska baka en massa. Gjorde enkla med endast tomatsås, ost och skinka eftersom det är till barnkalaset men annars kan man ju ha i vad som.

Köpte bara färdiga smördegrullar och la ut på bakplåtspapper. La på fyllningen och skar degen på sidorna. Sen vek jag över en remsa i taget, varva från bägge håll.

Ugnen ca 20 min 200 grader.

HYSTERISKT GOTT!

image image image image image

Firandet har börjat

Håkan var uppe med tuppen (långt innan) idag och hann med en golfrunda innan han kom hem och planterade blommor. Det måste ju se lite hemtrevligt ut inför alla kalas.

image

De kommande dagarna kommer det att bli mycket kalas för Yasmine. Idag började vi firandet med finbesök av familj från Håkans mammas sida. Lunch, fika och lek. Två trött ungar ligger och sover och vilar för snart kommer familj från Håkans pappas sida.

imageimage

Vad pysslar jag med?!!

Ja vad håller jag på med egentligen som tar upp all min tid?!? Jag jobbar och har ungefär tusen andra saker att ordna med också. Dessutom en massa ”extra” jobb på jobbet just nu. Ni får helt enkelt hålla ut tills kalaset är över nästa vecka, då blir det iallafall ett projekt mindre.

Jag är inte lagom

Jag gör inte saker på ett sätt som skulle kunna beskrivas som lagom. Det är helt enkelt inte jag. Jag är allt eller inget. Rakt av. Det har gått ett dygn sedan jag bestämde att vi går all in med att ordna ett kalas för Yasmine och man skulle nog kunna säga att det är just exakt precis det jag gjort.

Kan inte riktigt avslöja än vad som är i görningen men det blir lite mer än bara kaffe och en prinsesstårta från Ica Maxi denna gång. För att citara min stackars man ”alltså du vet att hon fyller 2 år…”. Jo jag vet men det här med kalas/event är helt enkelt min grej 😉 Stoppade dock mig själv vid hyrning av hoppborg och hästar 😉

Yasmine tycker iallafall att det är kul och hjälper mig att välja färger och saker och berättar vad hon gillar.

På onsdag skickas inbjudningarna ut…här är en liten sneak peak på hur de kommer att se ut.

image

Barnkalas – nu kör vi

Nu har vi velat fram och tillbaka om det ska bli något kalas för vår lilla 2-åring om 1,5 vecka. Hur många ska bjudas, när, vilka och allt vad som nu surrat omkring. Nu har jag tagit beslutet, vi går all in. Alla hennes 17 kompisar på avdelningen blir bjudna…

Nu börjar planeringen av tårta, mat, godispåsar, lekar och annat…

Min man känner inte riktigt samma entusiasm som jag 😉