mySafety ID-skydd blir ännu starkare med rättshjälp på upp till 2 miljoner kronor – samarbete med HELP försäkringar möjliggör förbättringen

Posted in Okategoriserade

Redan tidigare var mySafety Försäkringars ID-skyddsförsäkring en av de mest heltäckande på marknaden. Ett nytt samarbete gör nu denna försäkring än mer omfattande och prisvärd. Det är ett samarbete mellan mySafety och HELP Försäkring som nu leder till att mySafetys ID-skydd kompletteras med ett rättsskydd på upp till 2 miljoner kronor. Dessutom kommer detta rättskydd helt utan självrisk.

Lämna en kommentar

Årets Nätängel 2016

Posted in Årets Nätängel

Årets Nätängel 2016I vad som har blivit lite av en tradition delades utmärkelsen Årets Nätängel ut för andra gången av mySafety Försäkringar i samarbete med Nyheter24. Vinnaren blev Ulric Jansson som rönte stor uppmärksamhet då han startade Facebook-gruppen Gustavs riddare.

Årets Nätängel instiftades 2015 och delas årligen ut till en person eller organisation som gjort en insats mot näthat eller på något annat sätt gjort nätet till en mer kärleksfull plats. Ulric Jansson är verkligen en värdig vinnare då han med stort engagemang försökte göra livet bättre för Gustav, 7 år, som blev mobbad i skolan.

Ulric startade Facebook-gruppen Gustavs riddare som väckte ett stort engagemang hos både privatpersoner och makthavare. Gustavs riddare visar på både medmänsklighet och handfasta råd för att minska mobbingen i samhället.

Ratsit och mySafety i nytt samarbete – tillsammans för att öka vardagstryggheten

Posted in mySafety

Ratsit, ett av Sveriges ledande företag inom affärs- och kreditinformation, inleder ett samarbete med det innovativa försäkringsbolaget mySafety Försäkringar. Ratsit letar hela tiden efter nya vägar att utöka produktportföljen och detta samarbete kommer innebära nya tjänster och förbättrad service till Ratsits ca 800 000 registrerade medlemmar och 5,5 miljoner användare.

I 2015 anmäldes 185 000 bedrägerier

Posted in Identitetsskyd

Det finns brott som begås i stundens hetta men de flesta kriminella agerar oftast väldigt rationellt när de utför och planerar brott. När risken är som lägst och vinsten som högst, det är då man öppnar porten för kriminella handlingar. Med utgångspunkt från detta är det knappast förvånande att bedrägerier och id-kapningar har ökat kraftigt de senaste åren. Polis och åklagare har länge prioriterat bort dessa brott med följden att risken att åka fast är väldigt låg.

ID-kapning tyvärr mer aktuellt än någonsin

Posted in ID-stöld

Det har blivit en årlig tradition att vi på mySafety genomför en Sifo-undersökning gällande ID-kapningar. Förra veckan var det dags att offentliggöra resultatet av årets undersökning. Tyvärr är siffrorna som vanligt ganska nedslående. 164 000 personer utsattes för en id-kapning förra året, en ökning med 56 procent från året innan. En dyster slutsats är att det sker en id-kapning var tredje minut i Sverige.

Lämna en kommentar

Många vårdslösa vid internetbetalningar visar ny undersökning

Posted in ID-stöld

TNS Sifos undersökning, på uppdrag av mySafety, visar på en stor medvetenhet om begreppen ID-stöld och ID-kapning, hela 99 procent kände till dessa fenomen. Därför är det förvånande att undersökningen också visar att bara 76 procent av de tillfrågade aldrig lämnar ut sina bank- eller kortuppgifter via mail, SMS eller sociala medier. Undersökningens resultat kan vara en av anledningarna till den ökning av antalet brottsoffer mySafety har sett under det senaste året. En ökning på hela 56 procent.

Lämna en kommentar

Första gången jag tappade min plånbok

Posted in mySafety

För ett par dagar sedan tappade jag min plånbok. Det har aldrig hänt innan och upplevelsen var inte av det trevligare slaget!

Lyckligtvis innehar jag inte bara VD-posten för mySafety Försäkringar, jag är också stamkund i företaget. Samtliga mina betalkort, kreditkort och id-handlingar spärrades genast, dessutom var jag försäkrad mot ekonomiska förluster i två dygn. En försäkring som trädde i kraft innan jag ens upptäckt att plånboken var borta.