NY BLOGG!!!!

Jag har en ny blogg! cani.spotlife.se heter den. Kika in där vettja! Lämna gärna en kommentar över vilken portal ni tycker om att läsa mest. Finest känns inte rätt för mig. Därför bytte jag!

Proppmätt

Julen har spenderats i Göteborgs skärgård, närmare bestämt Hönö. Ett trevligt traditionellt julfirande som jag inte alls är van vid i min familj. Men det var mysigt. Det fanns så mycket god mat, jag åt som om det inte fanns något stopp i mig, är mätt fortfarande. Kan inte vara nyttigt att äta så! Haha! Jag går ju på ”diet” i vanliga fall, men under sådana här tillfällen som jul och sådant så tillåter jag mig själv att fuska!


Jag och Johannes under julfirandet igår.

Diskbråck

För er som inte vet så har jag diskbråck i nedre delen av ryggen. Har haft det länge nu. Diskbråcket utlöstes när jag för ett år sedan ramlade på skidor. Det gör ont, men jag har klarat det ganska bra nu på senare tid. Men idag är en sådan där ”helvetes-dag”! Det gör så fruktansvärt ont, att lyfta ett mjölkpaket blir en utmaning. Man går som en gammal tant och jag orkar varken stå eller gå. Usch!

Jag var hos ortopeden för ett tag sedan och han sa att man kan operera mitt diskbråck, dock är det en ganska avancerad operation. Jag har aldrig varit rädd för operationer och sådant, men när han berättade om denna operation för mig så lät det läskigt. Man skär i ryggraden och plockar ut kotor för att skrapa bort diskbråcket från dem, sedan sätter man tillbaka kotorna i ryggraden (är väldigt viktigt att de sätts tillbaka rätt) och syr igen. Han frågade om min smärta och hur jag klarar mig igenom dagarna. Han frågade om vilka smärtstillande tabletter jag tar och så vidare. Och jag berättade för honom som det var, att jag har svårt för smärtstillande tabletter, att jag inte tror på det där med att bedöva sin smärta och utsätta kroppen för rörelser som kanske egentligen inte är bra, men som man inte lider av för att man är bedövad av tabletter, jag sa att jag försöker så långt det går att vara fri från smärtstillande för jag vill känna min kropp och mina signaler och i stället försöka träna och läka. På grund av att jag klarar det så bra och för att jag är ung så tyckte han att vi skulle avvakta lite med operation, diskbråck kan faktiskt försvinna om man tränar med hjälp av sjukgymnastik etc. Även om kampen är hård. Men fortsätter det som det gör idag så får jag nog ringa läkaren och så får vi ta den där operationen! Läskig eller ej.

Först förstod jag inte riktigt vad diskbråck var för något. Men min sjukgymnast förklarade det på ett sätt så att jag kunde förstå. Hon sa att man kan tänka sig en hallongrotta. Ni vet en sådan där ljus kaka med sylt i mitten. Hon sa att när man har diskbråck så har ”kakan” gått sönder och sylten rinner ut och skapar ett tryck på kotor och nerver som gör ont.

Bloggtorka Deluxe

Jag vet .. Jag har varit inaktiv ett tag nu. Förlåt! Det blir så när man inte får någon som helst respons för det man skriver och när hjärnan känns tom. Jag är en person som kan ha ganska svårt för att koncentrera mig. Har märkt att jag har svårt för att göra flera saker samtidigt. Till exempel så tycker jag det är skitjobbigt att skriva samtidigt som jag lyssnar på någon, eller prata samtidigt som det är en massa störande ljud i närheten. Sådana saker kan distrahera mig. Och nej, jag har inte damp. Jag ska försöka skärpa mig! Jag har försökt börja blogga på en annan domän då jag inte gillar Finest längre, jag tycker att Finest karaktäriseras av ytliga och ”fina” människor som platsar på stureplan och jag passar inte in bland den typen av människor. Har dock inte förstått mig på den nya domänen än, vill lära mig den först så att ni slipper dessa tork-perioder. Därför så kan ni fortsätta läsa här, byter jag domän så informerar jag er om detta givetvis!


I år har jag inte bakat något, har inte ätit något ”juligt” överhuvudtaget, inte ätit en endaste lussekatt eller pepparkaka. Jag går på en proteindiet så därför har det inte känts så motiverande att baka en massa godsaker. Dessa pepparkakor gjorde jag förra året.

Barn förr och nu

När jag var liten såg jag filmer som Sunes sommar, i filmen sägs det både negerboll och dricks brännvin. I dagens samhälle är sådant tabubelagt bland barn och att dricka några glas i sitt barns närhet anses som idiotiskt och plötsligt så blir man en dålig förälder som inte borde ha barn och som till råga på allt har alkoholproblem.

Allt handlar om barnet, vad barnet vill, vad barnet ska ha, vad barnet tycker är roligast, vilken strand som är bäst för barnet och bla bla bla. Jag har inte blivit skadad på något sätt av att se sådana filmer. Däremot så tror jag att dagens överdrivna syn kring barn skadar, att allting alltid ska kretsa kring barnet kan inte vara nyttigt och det märker man ju på dagens barn som bara ska ha och ha.

Jag tycker det är bedrövligt hur löjligt allt har blivit idag. Den dagen jag får barn så ska de få titta på hur mycket Sunes sommar de vill, de ska få se verkligheten och de ska få lära sig att allting inte alltid kretsar kring dem. Det betyder inte att jag älskar dem mindre.”Hon dog på utedasset”

Fy fan. Fick nog solsting förut. Var på stranden och solade.. Drabbades plötsligt av sjuk magvärk och gick till utedasset. Väl där inne tuppade jag av.. helt ensam. Och jag tänkte: ”Jahapp ska jag dö här? I min ensamhet på ett utedass?” (Ironiskt). Vaknade ganska fort igen och det bara rann om mig. Men fy fasen vad obehagligt det var! Har svimmat flera gånger tidigare i min ”ungdom” så jag vet hur det känns. Men denna kombinationen var ju fan hemsk! Akut ont i magen, ute bland folk på ett offentligt utedass där låset dessutom var trasigt + att jag var (ursäkta språket) akut skitnödig! Ena stunden satte jag mig på holken för att försöka trycka på, men då blev jag så yr att jag var tvungen att slänga mig på golvet, sedan gjorde jag ett nytt försök och så höll det på. Så fort jag reste mig så höll jag på att svimma igen. När jag väl satt på dass så tog jag upp mina babywipes ur väskan och försökte kyla ner mig. Hade ingen mobil med mig så kunde inte ringa någonstans. Och rätt som det var kom en gubbe in när jag satt där på holken. Jag var så lost att jag inte orkade bry mig, men han stängde dörrn lika fort. Så småningom så blev det i alla fall ordning på kalaset och jag min envisa, dumma (finskt sisu) jävel sätter mig inte i bilen och åker hem, nejdå, jag lägger mig på playan och steker ännu mer. Dock så blev det inte så länge, stannade i ca tio minuter sedan åkte jag hem. Nu har jag gjort käk som jag ska trycka i mig.

Gödsel.

Efter jobbet idag åkte jag till Rosenlunds trädgård, ett ställe en liten bit utanför Skövde. Guuud vad vackert det är där! Och vad det luktade gott! Inte varit där sedan jag var liten.

Fick i alla fall en massa hjälp av en man som jobbade där, berättade om mina tomatplantor jag odlar. Vi kom in lite på näring. Han berättade för mig att den absolut bästa näringen för alla växter är en egna urin. Han sa att man ska ta sitt urin och späda ut det med 1 liter vatten och växterna kommer växa som aldrig förr! Hahahaha! Jag blev inte så sugen på det, så jag frågade efter en annan bra näring. Han visade mig en och jag köpte den. När jag kom hem så satte jag igång att vattna med det … och vad möts jag av? Jo en stinkande doft av ren koskit/piss! Det luktade verkligen som när man står vid en gödselstack! Jag tänkte att va faaaasen .. Men jag vattnade på. Och så ställde jag ner vattkannan på balkongen (bra med vatten som värms upp av naturligt solljus). Luktar på mina händer, de luktar skit de också, började ta av mig på balkongen och tänkte gå in och dusca, då ser jag att Texas (min katt) står och dricker bajsvattnet ur vattenkannan! Hahahahaha .. jag dör. Det blev en lång dusch sedan kan jag tala om.

Energitjuvar

Sedan jag har börjat jobba varje dag så har jag börjat uppskatta Fredagen och helgen som fasen. Är super glad på Fredagen när jag slutar. Men så träffar man den där bittra människan. Människan som har helg varje dag. Som skiter i fall det är Måndag eller Torsdag eller Fredag. Man får lyssna på klag och bitterheter. Jag orkar inte sådant längre. Och tro inte att jag är någon ytlig människa som inte varit med om några motgångar. Som tycker att man bara ska prata om fantastiska saker och rosa moln, för den människan är det sista jag är. Det är bara det att vissa människor suger verkligen musten ur en. Som att de vill trycka ner en. Som att de tänker att ”Jaha, är du glad, det ska vi banne mig se till att ändra på!”. Jag hade en bra Fredag, nu är den kass. Det tråkigaste är när det är ens egna familjemedlem som orsakar det.

Min största idol

Är utan tvekan Maria (Mia) Skäringer. Jag fullkomligt älskar henne! Hon är BÄST! Jag och hon delar verkligen samma värderingar. Allt hon säger är som taget ur mig.

Läs bara denna texten:
http://www.expressen.se/kronikorer/mia-skaringer-lyckofasaden-tar-dod-pa-oss/

Och ni MÅSTE bara titta på HELA denna och sedan klickar ni vidare till alla andra:
http://www.youtube.com/watch?v=BbU2Hd2KJL0