Främlingar är bara vänner du inte träffat förut..

Sen jag startade min blogg har jag fått 8st mail från människor som är i samma sits som mig, som vill stötta och att vi ska hjälpa varandra, som hejjar på mig eller som har klarat sig helskinnande och lyckliga ur en liknande situation. De kommer med tips och ideer, puffar på och ger mig sparkar där bak. Det är helt otroligt egentligen vad godhjärtade människor det finns, som lägger ner tid och energi på en helt främmande människa. Jag trodde ju ochså att jag, som är full av problem, skulle vara avskräckande att ta kontakt med, men tji fick jag 🙂

Jag har fastnat ordentligt för en tjej. Jag lider med henne eftersom hon är där jag ABSOLUT INTE vill komma. Om jag ger upp nu eller misslyckas så kommer ochså jag att hamna där… Vi har fått bra kontakt och vi lever i stort sett samma liv bortsett från några saker.. 

Jag har bestämt mig för att hjälpa henne. Min hjälp är absolut inte stor, men den är välkommen hos henne och det glädjer mig. Ni kommer nog tycka att jag har dubbel moral nu, med tanke på vad jag går igenom och det får ni tycka, men när jag får min lön har jag lovat att skänka henne 50kr. Egentligen har jag kanske inte dom pengarna, framför allt inte nu. Men jag tänker helt enkelt prioritera bort något annat. Den 50-lappen hjälper henne aillafall för dagen…

Ni kanske skänker det beloppet till Rädda barnen, nån djurförening eller annan fond varje månad, dit ni anser att pengarna behövs. Pengar ni kanske inte ens märker av att dom försvinner Jag anser att dem behövs här 🙂

Jag lägger upp hennes första brev här nedanför. Jag har tagit bort en liten del av hennes brev då hon inte ville att jag skulle visa upp allt. 

Ni kanske inte kan förstå eller sätta er in i hennes situation… men jag kan <3 

Hej!

Hittade din blogg genom Hanna J:s. Jag fastnade på en gång då jag är i PRECIS samma situation som du. Om inte en värre sådan. Jag beundrar ditt mod att gå ut med detta på internet. Jag önskar att jag hade haft det modet. Hoppas du fortsätter att skriva och dela med dig. 

Jag tänker inte tynga dig med mina problem men iallafall ge dig en liten insyn. 

Jag är en ensamstående, fattig och arbetslös mamma som ägnar dagarna åt att kämpa. Jag vet att det låter som jag ömkar mig men vad ska jag annars säga när det är så här mitt liv ser ut. Jag vet att många har det mycket sämre än mig men just idag kan jag bara beklaga och försöka sträva efter mitt liv som jag önskar och drömmer om.

Jag har ett barn med en fader som är långt ifrån intresserad. Även han är alkoholist och jag, som det så fint heter, medberoende. Jag var även beroende av dom små slantar han tillförde  till hemmet och idag är jag lycklig att jag kunde bryta mig fri från dom klorna. Jag har fått betala mycket för det och står nu helt ensam, utblottad och skamsen. Min kamp har pågått länge. Både med jobb, bidrag och att försöka bli skuldfri. I dagens läge har jag inte ens lyckats skaffa ett  ordentligt boende åt mig och min son. Pengar har jag aldrig några.

Ber om hjälp gör jag varje dag men min familj är liten och min mamma gammal och svag. Min vänlista är ytterst sparsam och dom har ju ett eget liv, egna barn och familjer. Och ”artig” som jag är ber jag inte om saker i onödan. Jag tar det jag får.

Jag har olika sidor ute på internet där jag helt enkelt ber folk om allmosor, en liten slant att dela med sig av. Ja, jag vet att det är tiggeri men det är inget jag håller hemligt 😛 Det enda jag försöker vara diskret med är mitt namn och adress.

Dom som känner för att dela med sig och skänka en slant får helt enkelt höra av sig till en mail adress, semmlans@spray.se , där jag berättar hur jag lättast tar emot deras gåva. Än så länge har jag gladeligen tagit emot 265kr 🙂 För mig är det en förmögenhet. 

Ett litet tips 🙂

Om du vet något sätt att sprida mitt budskap på, får du mer än gärna göra det. Min mailadress semmlans@spray.se

Tack på förhand och lycka till i din kamp. /Semlan

Det löser sig sa han som sket i slasken…

Det stör mig så fruktansvärt mycket att jag sket i slasken… Det löser sig INTE av sig själv….

Om jag hade lagt ner så mycket arbete på min ekonomi som jag gör idag  hade jag inte suttit där jag sitter. Om jag hade reagerat en ynka månad innan… EN månad! Ja, sånt tär så hemskt. Men man ska ju inte tänka så : OM. Det är det värsta man gör…

Så nu när jag har skitit i slasken är det ju upp till mig att lösa skiten. 

Den 7e september är skuldsaneringen igång på riktigt och den både skrämmer mig och får mig att hoppas. Det värsta som kan hända är ju att jag får ett avslag. Men ett krav var ju att jag skulle försöka själv….

Jag gick med i en förening på internet som heter Fattiga Riddare – Sveriges största nätverk för överskuldsatta -. Där kan man få goda råd och tips om vilka rättigheter och möjligheter som kan finnas för att klara sin situation. 

Jag har inte hunnit bli så insatt men oj, hoppet lever! Många som har klarat sig ur det hemska tack vare dem. Man kan även stötta denna förening på olika sätt.

 Då dyker namnet Jak banken upp. En bank jag aldrig har hört talas om och med en annorlunda syn på lån, skuldsatta, ja ekonomi i allmänhet. Dom har även något som kallas för saneringslån fär skuldsatta :O  HALLELUJA! (viskar jag tyst)  

Det finns ju fortfarande krav även här för att få låna. Betalningsförmåga, Säkerthet och Ej upprepas.

Betalningsförmåga: Det anser jag ju att jag verkligen har! Om man räknar med att jag har lånat av dem alltså 😛  Fast arbete och en helt ok inkomst.

Ej upprepas: Ja detta kommer jag ju aldrig mer att upprepa. Och det kommer jag upprepa många gånger, att jag aldrig kommer upprepa det igen alltså 😛

sen kommer haken…..

Säkerhet: det kan vara ett hus, bostadsrätt eller borgensman…….. borgensman, eller i mitt fall borgensMÄN… 

Jag har en helt underbar liten varelse vid min sida som helt självmant ställde upp som borgenär. Jag började gråta så glad blev jag. Denna person innehåller mycket stöd, ambition, medkänsla och visdom. Jag visste att denna person innehöll alla dessa egenskaper. Egenskaper jag är avundsjuk på… Men med tanke på mina olika situationer har jag av ren pinsamhet inte anförtrott mig åt denne förens nu…”Hjälpen finns där man minst anar”… så när jag blir stor hoppas jag att jag tänker som denna varelse.

Åter till Jak.. För att få låna en större summa krävs fler än 1 borgenär… Så nu ska jag ta mitt fiske spö med mitt bästa drag för att gå ut och fiska borgenärer. Det är ingen lätt uppgift. Det krävs både mod, styrka och lite annat…

Så mitt råd till er idag: SKIT FÖR FAN INTE I SLASKEN

Slänger med en bild på min ack så underbara son Max på en av sina upptäcksfärder… En dag ska jag ochså bli så här bekymmersfri 🙂 

Det är aldrig försent att bättra sig, så jag väntar ett tag

Just nu står allt i princip helt stilla. Man ska vänta på att bli uppringd, man ska vänta på ett brev som kommer med posten, man ska vänta på beslut, ett datum, ett klockslag.. man ska vänta, man ska vänta… och vänta. Jag HATAR att vänta. Det har jag alltid gjort. Värsta jag vet. Speciellt när man inte kan göra något åt saken så det går fortare, så man slipper vänta. Usch!

Men så var det nån klok jävel som sa: ” i väntan på döden är det bättre att ägna sig åt något annat.”  Smart!

Eftersom jag är i den situationen jag är, alltså fattig, började jag planera hur det ska vara när jag får tillbaka min ekonomiska status igen….. Inte rik direkt men ”tätare” 😛 

Fantasin skenade iväg och kul var det att kladda ner sina drömmar och önskningar om ett bättre liv. Men när jag tittar på min färdiga ”to do” lista blir jag häpen över vad dyra saker och vanor jag önskar mig och inser ganska snabbt att listan kostar mer än mina skulder någonsin har gjort. Bestämmer mig för att listan får förbli drömmar en stund till, eftersom det ändå inte är något jag inte kan leva utan. 

Jag började på en ny lista……. När jag va klar med listan, vilket tog längre tid än föregående, va jag ändå nöjdare än innan. Detta är det FÖRSTA jag ska göra när ekonomin är trevlig igen. Listan består av  enbart 3st punkter… so far… :

1. Försäkra min Son och mig själv

2. Bygga upp ett sparande

3. Köpa plattång

Så detta är alltså mina närmaste framtidsplaner 🙂 …. Och jag längtar faktiskt tills jag kan checka av min korta men ack så ”väntekrävande” lista 🙂       

 

HDSL

Att komma ihåg att man glömt något…

Här sitter jag, glad och lycklig som en lärka och går igenom mina betalade räkningar. Nästan en berusande känsla när man ser resultat av slit och uppoffringar. Och framför allt att det minskar, sakta men säkert.

Det finns fortfarande räkningar jag inte kunnat betala men som lyckligtvis ligger på is hos fodringsägaren. Dom ska kontakta mig snart för att titta på ev. avbetalningsplan. 

 

Som sagt… glad är jag.. eller var.. När jag sitter där, stolt över mina 300kr som är allt jag har kvar att leva på tills barnbidraget, kommer jag plötsligt ihåg en sak som jag glömt. –BUSSKORTET–  Jag har TOTALT glömt bort att lägga undan pengar till det 🙁 

Ett steg fram och två tillbaka. 

Hur jag ska lösa det har jag ingen aning om. Att trolla fram 995kr bara så där utan krediter va lättare sagt än gjort. Men huvudsaken är att jag tar mig till jobbet imorgon så får jag se hur detta mysterium löser sig.

 

Bäst spelar alltid den, som inte spelar alls…

Av någon orsak satt jag och läste i genom min skräppost på mailen, något jag inte brukar göra. Jag hade fått ett mail från Betsafe där dom lovade free spins på ett av deras casino spel om jag registrerade mig.

I brist på annan syssla och kanske lite oförstånd gjorde jag detta. Free spinsen rann iväg… 

Jag hade vunnit tillräckligt med pengar för att få snurra 2ggr till. På sista snurret vinner jag 11 free spins till. Där satt jag och glodde på detta då det rullade på automatiskt och när allt var klart står det att jag vunnit  857kr…..!!! 

Jag skrev genast i chatten med kundtjänst och fråga om det stämde. Jo, visst gjorde det det!

Så om 72 timmar får jag överföra vinsten till mig och blir då genast av med en räkning till 🙂 Hurra!

Jag brukar inte spela annars. När jag var 7år vann jag 500kr på bingolotto och efter det har jag aldrig vunnit något över 50kr. 

Så detta, för mig, är helt enormt 🙂

Nu kommer jag sova gott. 

Hoppas vädret håller i sig så jag kan ta med lillasyster och Max till vattnet.

Min son Max vid smeddammen i Lesjöfors

nödvändiga onödiga saker

Redan nu börjar det bli både tråkigt och frustrerande att snåla med pengarna. Speciellt när alla mina nödvändiga onödiga saker börjar ta slut. 

Mina köp av skönhetsproduketer, smink odyl. har alltid varit blygsam men något jag har varit mycket noga med är hårprodukter, Vad ska hända med mitt bångstyriga ruffs utan min hårinpackning? Ack, ja….

Att handla mat var heller inte det lättaste. Att hålla sig inom en mindre summa var mycket svårare än det låter. Därför var jag ju ochså tvungen att välja bort mina nödvändiga onödiga saker OCH min favorit mat. Och det hemskaste av allt… min kära pepsi står på tur att bli bortvald.

Det enda ”dyra” jag ska köpa till mig själv denna månad är vitaminer. Min syster rekommenderade Aco kvinna,Vitaminer och mineraler anpassad för kvinnor i norden, som jag faktiskt är i stort behov av.

Om jag vill ”unna mig” något nästa månad får jag helt enkelt prova den här hundes trick. Det verkar ju funka ypperligt 😛 

Människans bästa vän var de va?  🙂 Jag undrar vem som är den här hundens bästa kompis?

John Blund somnade på vägen hit..

Jag blir så trött… men ändå så har jag ingen större lust att lägga mig och sova. 

Det börjar bli så där mörkt på kvällarna nu. 

Jag har alltid älskat mörka kvällar och nätter förut. Allt blir så tryggt på ett oförklarigt sätt. Då är mysfaktorn hög. När hösten kommer, kylan kryper närmare och man får kura ihop sig med tända ljus. Uff, vad jag älskar den årstiden…. egentligen….

Men nu för tiden  tycker jag mörkret är lite skrämmande. Respektingivande på något vis. Det slutar alltid med att jag ligger och grubblar på onödiga saker som väcker rädslor. Så som döden, undergångar, sjukdom.. ja, allt som jag inte rår över kan man säga. Nästan bara för att försöka skrämma upp mig själv. Testa hur kroppen reagerar. Eller för att komma på ologiska förklaringar till diverse livsöden. Usch! 

Jag har nästan slutat läsa nyheter. Kan läsa vädret eller något lokalt på sin höjd. Annars aktar jag mig för det. Någon gång kan jag få för mig att något hemskt ska hända och måste genast kolla alla nyhetsuppdateringar IFALL  dom varnar om något i min närhet. Sjukt hur ett psyke kan styra så.

Men! Det finns hjälp att få. Nämligen en bra film 🙂 

Jag älskar filmer som återspeglar liv och draman som hände ”förr”. Endel filmer får verkligen till det där speciella och förtrollande. Filmer man blir glad av. Då glömmer jag bort alla hemskheter och skit. Den senaste filmen jag fastnade för var Hugo Cabret.

En vacker och stillsam film med hjärtat på det rätta stället. Och för en gångs skull gillade jag slutet. (Det är ytterst sällsynt.) 😉

Den föräldralöse pojken Hugo lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far,den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel. Baserad på romanen ”The Invention of Hugo Cabret” av Brian Selznick

No need for a mockingbird…

Säger god natt med denna sömniga men ack så sockersöta videon där en liten bebis sjunger sig själv till sömns. I brist på egen bebis får man låna andras 🙂

 

Passar på att tipsa om att Hannas BB kläder just nu auktioneras ut på www.lavastore.se i detta nu … ta en titt!

Over and out! 

Den svenska avundsjukan!

Det finns en person just nu, just idag som jag är extra avundsjuk på. En person som jag kan relatera till och som kunde ha varit jag. Den personen är BB Hanna. För just idag ska hon betala sina skulder. Fy fan vilken enorm lycko känsla det måste vara. Och jag är sjukt avundsjuk. 🙂

Men jag tar det till mig med hull och hår. 

När en vanlig människa som finns i ens närhet lyckas och vinner något kan man ju använda det som en väckarklocka. Ingenting är ju omöjligt bara man inte ger upp! 

Nu känner inte jag Hanna så men vi har växt upp på samma ställe, gått samma skola, levde samma liv (nästan) och bor i stort sett grannar.  Så om hon kan, så kan ju jag ochså 🙂 

Nu kan man säkert inte jämföra en skuldsanering med en karantän i ett hus på ett halvår men kampen är ju ändå den samma.

Bevisar ju bara att vanliga människor ochså kan kicka ass! 

Lägger upp Hannas morgonbiktning här. Detta är min favorit på hennes blogg so far.. orsaken till det är lill killen i bakgrunden 😛 Vilken sköning. Kolla Hannas min när Leon vill att hon ska säga bajskorv 😛 Hahhaha!!

 

 Jag följde BB som världens freak bara för att Hanna var med. Och nu, av ren nyfikenhet och svensk avundsjuka, följer jag även hennes blogg 🙂 

HDSL

Löning!

Kära kluddpapper!

Idag fick jag min lön. Det var mer än vad jag trodde och jag har redan börjat planera hur jag ska slösa slantarna. Nämligen på skulder

Jag håller nämligen på med en skuldsanerings ansökan. 🙂 

Ointressant kanske vissa tycker men jag tycker det är både intressant och lite spännande. Oj, vad mycket jag inte visste om ekonomi i allmänhet och Oj, vad mycket jag inte visste om min egen ekonomi. (pinsamt) 😉

Jag trodde att det skulle vara lätt och enkelt att få en skuldsanering beviljad, men icke. För att dom ens ska titta på min ansökan krävs både det ena och det andra från mig själv. Allt arbete och alla papper måste jag fixa själv.  Jag måste bevisa att jag gjort allt för att bli skuldfri på egen hand och jag måste sänka ALLA mina kostnader. 

Nä men blä! Usch, jag orkar inte.. buhu, va synd om mig! …Ja all denna självömkan. Men när jag väl simmat runt bland alla papper, telefonsamtal och annan skit så blev det roligt och spännande. Och om jag hade gjort så här för länge sedan hade jag inte suttit på skulddasset just nu.

Saker jag har gjort/kommer göra för att sänka månadskostnader är

  • Flytta (hyran sjunker med 1000kr och resekostnaden på 1000 kr försvinner)
  • Sagt upp alla mina klädkonton och krediter
  • Sluta röka (hoppas jag)
  • Sänkt räntan på lån och krediter, eller fixat så jag bara betalar räntan under periode jag ansöker om SS
  • avbetalningsplaner 

Jag vill bara påpeka att jag inte har något hos fogden… ännu 🙂 Livrädd för att hamna där..

Jag väntar fortfarande på ett möte med kommunens skuld- och budgetrådgivare så denna process kommer ta tid. Men jag hoppas att allt mitt arbete belönar sig på något vis.

Så en av sakerna jag ska göra, som sagt,  är att flytta. Ja det är en av anledningarna till varför jag ska flytta. Dom andra anledningarna är en annan historia 🙂 

”Att ha pengar är bra, att ha kontroll över pengar är bättre”

Så ta hand om lönen idag 

Hej då, då…