Så här kan man visst leva

Igår var jag trött, bakis och det blev inget bloggande alls. Jag var karskare kvällen innan, då jag var på väg ut, det kan jag villigt erkänna. Så att vädret igår inte var i samma klass som idag, det var något som inte spelade mig någon roll alls.

Solen idag spelar mig också liten roll eftersom jag bara ser den genom fönstret. Visst kan man se det som att det är vackert och så, men jag känner mig mest retad av tanken på att den (Solen) är där ute och jag (jag) är här inne. När jag pratade med en nykterist-vän (som omtänksamt ringde 10:01 eftersom man inte ringer innan 10:00 på en Söndag) sa hon att hon inte fattar hur jag orkar leva så här. Då frågade jag: ”Vaddå leva såhär?

Det skulle jag inte ha frågat, det resulterade i en riktigt jobbig period i mitt liv. Period är kanske att ta i, men flera minuter fick jag höra att ”mitt sätt att leva” inte var ett bra sätt. Till det lyssnade jag ivrigt och jag antar att det var tydligt eftersom hon ofta frågade om jag fattade vad hon menade. Det hade jag garanterat gjort om jag lyssnat, för sån är jag. I princip alla enkla resonemang begrips bara jag lyssnar. Så var det i skolan också.

När jag tyckte hon blivit väl tjatig om mitt sätt att leva MITT liv, då avbröt jag bara henne mitt i en mening och sa: Elsa-Maj? (Som hon inte heter alls), Låt nu mig leva MITT liv på det sätt JAG vill leva. Så gör DU som DU vill!

Då blev det faktiskt tyst i luren, så jag antar att mitt tonläge visade hur intresserad jag är av att någon annan berättar för mig vad jag skall göra och hur jag skall leva mitt liv. Hade jag lyssnat på andra hade jag varit framgångsrik nu. Så det är tämligen uppenbart att jag INTE lyssnar till andras levandsråd.

 

Save

Save

Ett snabbt ”hallå”

Jag har inte alls haft tid att blogga idag, tiden har bara sprungit iväg. Eftersom gårdagen var lugn och fylld av baksmälla istället för den planerade utgången, var jag pigg och utvilad idag. Så jag har varit på stan hela dagen, och shoppat och ätit lunch med ett par kompisar. Vi hamnade till sist på något (o)trevligt ställe på Djurgården. Det såg bra ut, men maten var sådär. Kanske inte att förvånas över mitt emot Skansen, det turisttätaste stället i Sverige.

Den dåliga maten spelade mindre roll eftersom shoppingen var desto bättre och jag kom hem med ett par nya jeans, en skjorta (som jag nu har på mig) och lite kallingar. Det var inte gratis, men snart är det lön igen så det som är kvar är till för att spenderas. Och det skall jag nu fortsätta med, för nu är det utgång – ikväll blir det fest. Jag är precis på väg ut genom dörren, men tyckte att jag var väl gnällig igår….så jag ville visa mig från min bästa sida idag helt enkelt.

För trött för fest

Jag undrar om jag börjar bli gammal. Att vara för trött för att festa är inte alls likt mig, inte efter bara en kväll. Inte var den den hårdaste kvällen heller, även om det kanske blev ett glas mer än tänkt. Oavsett hade jag planer på att gå ut ikväll igen, men när jag vaknade till strax innan åtta kände jag direkt att jag inte kommer få i mig en droppe idag.

Nej ikväll blir det netflix och godis, mer orkar jag inte. Eftersom jag sov till åtta lär jag inte somna inom kort, men jag har lite serier att kolla upp. Till exempel läste jag om 3% som verkar riktigt cool. Som inlägget nämner är den svårsökt, men jag är tålmodig 😉

Jag är säker på att jag nyligen hittade tokbra tips på Netflix-serier, men nu hittar jag bara denna något gamla post. Bra tips, även om jag sett det mesta. Men det var inte den listan jag var ute efter och jag bannar mig själv för att jag inte sparade URL:en. Det var minst 3 serier jag inte sett påp en lista med mpånga saker jag sett och gillat. Sånt bådar gott, men då hade jag inte en TV-kväll i tankarna alls utan var bara ute och slösurfade på bloggar. Den enda som känns bättre nu, det är magen och smaken i munnen. Borta är de sura uppstötningarna, och borta är smaken av turkisk mat.

Inte min bästa idé

”Man kan ju klara en Fredag även om man är lite bakis…”

skrev jag igår. Idag är känslan en helt annan. Idag är känslan att jag borde struntat i den där drinken, jag borde inte druckit avec och shotsen på stan skall vi inte ens tänka på. Då är risken stor att man råkar kräkas lite. Bara lite, men det kan man inte göra på jobbet. Varför är inte klockan fem? Idag skall jag bar direkt hem, lägga mig i soffan och somna ett par timmar. Naturligtvis blir det fest idag igen, det är trots allt Fredag. Jag hoppas att den turkiska maten från igår kan lägga sig lite mer tillrätta också. Jag vet inte vad det är för krydda/kryddor jag känner, men mina sura uppstötningar har tydlig smak av lamm kryddat med lammkrydda och stekt i lammfett.

Nu vill jag bara hem och sova, vila och bli fräsch. Trots att jag duschade och borstade tänderna grundligt i morse kan jag inte bli kvitt smaken av champagne, cigaretter och lamm. Undrar om jag inte känner en liten touch av Tunnbrödsrulle med räksallad också. Den hade jag nästan glömt, men vi tackar illamåendet för påminnelsen. Jag kanske hinner säga hej en snabbis efter tuppluren, men nu måste jag fortsätta att låtsas vara en fräsch, hårt arbetande ”go-getter”. Annars blir man aldrig partner, det gäller att visa framfötterna även när man inte är på topp.

I väntan på befodran

Det blev Turkiskt istället

Efter att ha läst på lite om vårprimörer (Margareta var otroligt långsam) så kom jag fram till att ta Hötorgshallen som det kommer och bara gå på vad som känns rätt. Och idag föll valet på Turkiskt. Jag har ingen aning om vad allt heter, men jag tror nog att det kommer vara en riktigt god middag. Som strax skall avnjutas.

Nu är inte detta min mat, utan en bild från nätet. Det symboliserar väldigt väl hur min mat doftar nu när den sakta värms i ugnen. Jag har ett par spett, jag tror det var kyckling. Jag är i alla fall ganska säker på att det inte var fläsk, men jag köpte så många saker så om det var kyckling eller nötkött på spetten vet jag inte.

Jag hann också förbvi bolaget en snabbis så nu är jag laddad och redo. Just nu avnjuter jag en kallt glas öl, och jag skall innan maten ta mig en liten drink också. Något med rom, men jag vet inte vad än. Av någon anledning är jag väldigt glad i Cuba Libre, eller Rom & Cola, men andra brukar fnysa åt det. Jag borde väl inte bry mig det minsta, men ibland är det skönt att slippa gliringar om 80-tal, kromosomfel och annt som folk hittar på.

Mums, så var det bestämt. En Rom & Cola blir det. Nu känns min iskalla öl inte alls lika lockande längre – Jag vill ha en drink istället.

Ett sista ord innan hemgång

Nu är det strax dags att gå hem och jag väntar bara in en kollega som också skall till Hötorget. Just nu ångrar jag lite att jag nämnde det för henne, eftersom jag inte riktigt gillar henne. Tyvärr. Och innan ni undrar och frågar, nej hon vet inget om den här bloggen. Såvitt jag vet är det ingen alls som känner till den, med ett undantag. Men ingen annan jag känner vet jag har börjat blogga, och hon skulle heller inte vara den första jag berättade något alls för.

Jag har ringt ett par vänner för att se om det är några som har planer på att gå ut, och det var det som vanligt många som hade. Så nu har jag inte mindre än tre val av grupperingar att träffa, så det kan bli. Ofta är det så, framförallt ju närmare helgen man kommer. Att gå ut och festa en Söndag eller Måndag är inget vidare om man jobbar vanliga tider. Men en Fredag kan man klara av även om man är bakis. Så idag vågar jag nog dra på litegrann, men inte alltför mycket. Det är ju trots allt imorgon det börjar på riktigt. Då, inte nu, är det helg!

Nu börjar jag dessutom tröttna på att vänta. Jag vill hem i tid för att hinna käka gott, duscha och fixa till mig innan  det bär av ut på stan. En fördrink eller två vill jag också hinna med, så skynda nu Margareta, det är bråttom! Medan jag nu väntar hann jag hitta den här magiska nyheten (nja, gammalt nu) om hur man botar baksmälla med svamp. Perfekt, var köper jag den?

 

Save

En av de bästa kvällarna på gång

Även om det rent tekniskt fortfarande är den bästa dagen, så börjar kvällningen närma sig. Det borde betyda att vi har den bästa kvällen att vänta oss, och det är min starka förhoppning. Jag skall på vägen hem åka förbi Hötorgshallen och se om jag kan hitta något gott till middag. Man kan ju hoppas på att det har kommit lite färska Svenska grönsaker redan, öäven om vädret hittills har varit allt annat än skördevänligt. Detta sägs med en inbiten Stockholmares djupgående kunskap om jordbruk och skördetider.

Över till aftonen och vad som sedan sker. Först en god middag, helst bestående av mycket grönsaker, och sedan kanske det blir en liten vända på stan. Frågan är var, jag hamnar nästan alltid på East, men är sugen på något nytt. Jag älskar uppenbarligen East, så jag har inget ont att säga om stället alls. Tvärtom har jag träffat fler galna människor på East än någon annanstans. Sammanlagt.

Jag gillar galna människor, det är bland det bästa jag vet. Att träffa folk som tänker helt annorlunda än gemene man är något som kryddar livet. Även om deras åsikter är mig totalt främmande och ibland nädtan provocerande, så finner jag att det är otroligt spännande att försöka förstå HUR folk kan tycka som de tycker.

Jag träffar ofta på folk som skojar om att kvinnor skall ta hand om städning och liknande ”kvinnliga” hushållssysslor. Ofta sägs det med en ”hö-hö-hö-attityd” som om det är lite inne och rätt att tycka så. Jag har svårt att skratta med (eftersom det iunte är så värst kul), men det är sällan så grovt att det går att säga något utan att låta lite gnällig och överkänslig. Det är ju inte varje kommentar i sig som är problemet, utan att det är en strid ström av dem.

Får man inte skoja om genus menar du?

Jo, absolut! Jag har inget till övers för nutidens genus”forskning”, och jag tror att vi är väldigt olika män och kvinnor. Vad jag däremot INTE tror, det är att det ena eller andra skulle vara bättre. Båda behövs, båda gör nytta. Att försöka radera evolutionens och biologins konsekvenser på en, eller ett par generationer, det tror jag är omöjligt och destruktivt. Så skoja gärna om att kvinnor skall städa och att män skall ”lyfta soffor”, men det får fan göras med en gnutta finess! Där poängen snarare är att belysa det snedvridna, än att ”manligt” skoja om att man minsann inte gör vissa saker – Det är ju ”kärringgöra”.

Detta blev inte riktigt det korta inlägget jag skulle tro, men det finns andra mer glättiga inlägg som kanske passar bättre.

Bästa dagen på året

Idag är det nog den bästa dagen på året. Inte nog med att vädret är på topp, nu börjar ju äntligen värmen komma smygande. Jag kan ha nämnt det innan, och jag kan nog nämna det ett par gånger till innan dagen är över. Varför då? Jo, mitt bästa humör uppstår dagar som denna, och då vill jag bara skrika rakt ut och sprida min glädje. Nu vet jag sedan gammalt att just vrålande inte skänkar andra den glädjen jag vill förmedla, inte ens om man närmar sig hastigt. Framförallt äldre damer reagerar dåligt på framrusande killar, trots deras uppenbara glädje i skriandet.

Nu har de flesta äldre kvinnor i Sverige inte tillgång till vare sig pistoler eller ljuddämpare i spå stor utsträckning, men det förändrar ju knappast stämningen. Så istället för att bekanta mig med den äldre generationen och sedermera med uniformerade yrkesmän, har jag i år alltså startat en blogg för att sprida mina ord av våryra. Här kan jag skriva med all frenesi jag kan uppbåda, det är inget som lyser igenom. Text är vad text är, även om tangentbordet har fått en ordentlig omgång.

Så denna dag, denna underbara dag (som vi kaaaaallar Beeella Nooootte) kommer det kanske bli lite väl mycket svammel, lite väl mycket styrkeord. Så som det är det BÄSTA vädret, och den BÄSTA dagen idag. Fast på många vis stämmer det övderens med  min grundtanke med bloggen, just att prata och skriva om allt det bästa livet har att ge. Så ni som råkar läsa det här; jag hoppas ni gör det utomhus med solen i ögonen. Svårläst? Absolut. Men väl värt problemet med tanke på hur svältfödda de flesta av oss är på sol och D-vitamin. Råkar du tillhöra kategorin människor som reser tillräckligt ofta för att inte fundera så mycket, grattis. Det låter helt underbart att få sol året om, men det funkar inte med min tillvaro. Inte minst ekonomiskt.

Ljuset och värmen

En dag som denna kan man inte annat än njuta av Sverige. Långa perioder på året är det svårare att förstå varför man valt att bosätta sig i detta landet, men dagar som denna gör att alla mörka dagar glöms bort. Jag blir som förbytt när våren och sommaren kommer, och jag är ganska säker på att jag inte är ensam om det. Tvärtom är det nog så att de flesta blommar ut när värmen drar in över landet. Att träd och blommor gör det är självklart, men det gär även vi människor.

Jag gillar Finest.se hittills. Ett smidigt upplägg med wordpress, och en bra URL som är lätt att komma ihåg. Sedan får man betalt för sidvisningar, det hade jag ingen aning om alls. Något drygt öre per besökare, så jag kanske kan tjäna ihop en krona till jul. Om man avrundar uppåt det vill säga. Men för att tjäna ordentliga pengar måste man ju ha kopiöst med trafik, men det är klart….Har man ett par tusen besökare om dagen kanske det blir pengar som känns. Men att leva på det blir tuffare, då måste man ju upp i helt galna siffror. Har man så mycket besökare borde man kunna tjäna mer pengar på annat sätt. Men som princip gillar jag verkligen ideen. Att Finest delar med sig till sina bloggare är rätt coolt, och även om jag inte kommer bli miljonär så tycker jag det är kul.

Jag undrar om det finns någon inställning där man kan skänka sin förtjänst till välgörande ändamål? Det hade passat mig perfekt. Jag kommer som sagt inte bli rik på det här, och då kan jag ju lika gärna skänka de få kronorna till något där de kan göra nytta. Detta skall kollas upp!

Inspirationen

Som jag sa så har jag för vana att läsa bloggar lite då och då. Främst läser jag innan jag går och lägger mig men idag har jag redan hunnit med att läsa ett par bloggar. Det var lite det som inspirerade mig till att starta idag, att äntligen dra igång. Jag ser redan fram emot kvällen nbär jag skall krypa ner med min padda och läsa lite till. Nu när jag själv ”är bloggare” kommer jag att läsa dem på ett annat vis, mer som en spion.

Jag tänker mig att de bloggar jag läser och gillar borde kunna ge mig lite tips och idéer om hur jag skall lägga upp det hela för att få lite läsare. jag behöver inte ha så värst många, men någon som läser vad jag skriver hade ju varit kul. Annars kan jag ju nästan lika gärna tänka, eller skriva i en dagbok. Det vill jag inte, jag vill ha andras åsikter och resonemang. Jag gillar att andra tycker annorlunda, det tvingar mig att fundera ett varv till. De bästa av diskussioner går runt runt, och man hinner omvärdera sina argument både en och två gånger.

Så jag hoppas att jag kommer få många kommentarer, många mothugg. Det är ju det som gör diskussioner levande. Och att leva är ju vad bloggen skall handla om.