Nästa låt att förgylla sommaren

Som jag sa tidigare i sommar har jag en lite paus under sommarlovet, men jag hade ändå lovat att bjuda på lite uppdateringar som kan glädja er alla. Nu kommer en av förra årets absolut värsta (bästa?) låtar av de absolut värsta (bästa?) artisterna någionsin: Samir och Viktor.

För er som inte gillar detta kan jag meddela att det struntar denna bloggen i.

Snart drar jag på sommarlov

Strax är det dags för mig att resa iväg ett tag. Det kan bli bloggande, men det kan också bli så att jag är helt bortkopplad från allt vad denna blogg heter. Somliga skulle kalla det min allra bästa idé, andra kastar sig gråtandes på marken. Oavsett vilket är det nog ett faktum, men jag tänkte inte lämna er tomhänta. Nej, jag kan nog komma på något sätt att pimpa bloggen lite så att den överraskar er då och då trots min frånvaro. En sorts vikarie kan man säga. Eller en pausfågel, vilket ni vill.

Kvitt kvitt säger fågeln!

Glad midsommar

Så har det äntligen  blivit dags för årets absolut största fest, Midsommar. Jag är galet taggad och det skall festas i Skärgården i år. Stockholkms skärgård det vill säga. Jag har stora förhoppningar på partajet och båten går vid 14. Allt är fixat, allt är packat förutom jag. Men det kommer ändras inom ett par timmar. Detta är början på MITT Sommarlov 😉

Det enda som irriterar är att det kommer vara en herrans massa barnfamiljer där. Nu har jag inet problem med barn, tvärtom, jag gillar barn. Barnfamiljer och föräldrar däremot, de gillar jag i regel inte alls. Massa regler och annat: ”Kasta inte barnen så högt”, ”Hon kan inte simma” och ”Rök inte vid barnvagnen tack!”.

Ni hör ju vilka jobbiga människor jag riskerar att stöta på idag. Tur då att jag har med min bäste vän, Kapten Läckö! Ett par av hans Matroser finns också i väskan, så nog blir det raj-raj!

Sommarlov & Bacardi

Då var det sommarlov för många. De flesta skolor har stängt och studentflaken har tjoat och sjungit alla sånger för i år. Tänk att få vara ledig hela sommaren igen. Att bara få glida runt och inte göra något alls, om man inte vill förstås. Så är det för lärare till exempel. Det måste vara ett av de skönaste jobber i världen. Ja, i Sverige i alla fall, jag har ingen aning om  sommarloven i andra länder.

Smultron att trä på strå. Eller att bara äta som de är, varför ta extra tid på sig? Jag älskar smultron, men gud så jobbigt att plocka tillräckligt många. Då får det bli jordgubbar istället, även om det inte är samma sak alls. Jag tror jag har en idé (en av de bästa idéerna?) till en smultronplockare. Jag återkommer med mer information när jag har tänkt klart =)

Ikväll skall det festas lite som vanligt. Jag skall över till en kompis och käka något, så drar vi vidare ut och möter upp ett par gamla arbetskamrater från förr. Tydligen skall vi träffas på Lemonbar så småningom. Då anar jag att ett par Cuba libre kommer slinka ner, och som alla vet skall den blandas med Bacardi!

Levande igen

Nu har jag sakta letat mig upp till ytan efter Lördagens strapatser på stan. Jag är ruskigt trött även idag, men till skillnad mot sist jag hade festat var jag igår  vansinnigt bakfull. Jag tror att ålderna verkligen tar ut sin rätt, men jag vägrar låta det stoppa mig. Istället vill jag stoppa åldern, det blir bra nu tack. Det här är min favoritålder, dryga trettio. Jag har fortfarande inte ”kravet” att skaffa barn, men jag är vuxen nog att….ja, vuxen nog att vaddå kan man fråga sig? Jobba? Slita? Jag är vuxen nog att komma in på krogen. När jag vill och var jag vill, så länge jag är städad och nykter nog. Jag har än så länge aldrig blivit stoppad i dörren eller utkastad från något ställe på grund av berusning.

Var jag tvungen att bildsätta dagen hade det sett ut något som detta.

Nu har jag inte druckit fullt så många märken idag, men ett gäng Red Bull har jag hunnit med. Innan lunch var jag ganska darrig.  Nu har det stabiliserat sig en aning även om jag fortfarande har ganska mycket koffein som rusar runt i venerna.

Strax utgång igen

Precis som när Real vann är det strax dags för utgång och jag känner mig ganska taggad. Jag sitter och väntar på en kompis och diggar till Two Fingers. Ett vansinnigt dunka dunk får jag säga 🙂

Blir man inte på bästa partyhumöret av det här har man en märklig musiksmak. Eller, om man får tro omgivnen, så är det ett motsatt förhållande som råder. Oavsett så blir jag taggad av det här och det är ju i princip det enda som räknas. Jag skall se om jag kan hitta någon annan låt till er som ni kan gilla mer. Ni som alltså inte redan har hittat ert nya favoritband. Jag har egentligen saker jag måste göra imorgon, och av det skälet platsar inte utgång idag på listan över mina bästa idéer alls. Men jag struntar i det just nu och kör på. Imorgon är en ny dag och vem vet? Kanske är jag inte ens trött.

Är Sverige bäst i gruppen?

Det har verkligen varit mycket fotboll den senaste tiden. Först var det CL-final med Real som Vinnare, och igår var det VM-kval mellan Sverige och Frankrike. Senast var det Real som korades som det bästa laget, och igår var Sverige bättre än Frankrike. Till skillnad mot dagen efter förra matchen är detta en dag utan bultande huvudvärk och baksmälla. Igår var jag hyfsat lugn, det blev bara ett par öl framför matchen. Vi funderade på om vi skulle orka oss ut på stan, men valde att stanna hemma och slappa. Det är jag glad för idag 😉

Idag skiner solen och jag har kommit på en riktigt bra idé för eftermiddagen. Jag har väckt ett par sjusovare till kompisar, och vi drar nog ut och sätter oss i solen med lite picnic. Var vi hamnar får vi se, men en vända förbi bolaget står naturligtvis på agendan. Jag sa ju picnic!

Ovanligt tidig morgon

Trots att jag var ute och firade Real Madris seger igår är jag upp ganska tidigt för att vara mig. Det blev inte så farligt, vi var på ett par ställen och fastnade för ovanlighetens skull på East till sist. Jag fick en rekommendation av en kompis om en restaurang jag tror jag ska prova inom kort.  Agnes hette den och det låter onekligen gott när man kikar på menyn. Charkbricka älskar jag, men det bästa jag vet är ostbrickan. Kanske kombinera och få en smakexplosion?

Trots att jag inte var i säng innan  fyra är jag ganska fräsch idag. Det var hyfsat lugnt innan utgång, och inte så mycket sprit. Mest öl, någon Rom & Cola – mycket mer blev det inte. Så skillnaden mot senast är ganska tydlig. Men jag vet ändå inte vad jag skall ta mig för idag. Vädret lockar inte till förortsbesök alls, och stan känns sådär vid den här tiden. Av någon anledning känner jag mig alltid som om jag är på väg hem från bortamatch om jag är ute innan tre.

Jag gissar att de flesta av er är lite besvikna över att det här inlägget inte innehåller någon av mina berömda, bästa idéer. Det kommer komma, jag lovar.

Real Madrid blev bästa laget

Då var Champions league finalen avgjord, och segrande ur den bataljen gick Real Madrid och blev därmed korade till Europas bästa lag. Inte alls illa, även om det hade smällt högre med världens bästa lag. Fast i ärlighetens namn är det nog det ändå, de bästa lagen i världen huserar alla i Europa.

Men bäst av alla är alltså Real Madrid!

Så vi passar på att gratulera till segern med hela 4-1 mot ett Juventus som inte prkade stå emot alla de tuffa grabbarna från grannlandet. Detta var kanske väntat för många, men det fanns nog de som hoppades och trodde Juventus skulle ta guldet. Så blev det inte. Nu ska jag strax ut en kort sväng för att fira. Sanningen är att jag hade firat oavsett vem som vann, jag är inte såvärst noga med vem eller varför jag firar. Idag firar vi Real Madrid, imorgon något annt.

Jag har också kommit på en otroligt bra ide. En av de bästa faktiskt: Eller, det kommer bli…typ. Jag har så ofta riktigt bra idéer och jag har nu tänkt att samla alla de bästa idéerna på en och samma plats. En så länge är ingenting på plats, men kategorin är ödmjukt döpt efter sitt innehåll ”mina bästa idéer”. Så framöver kommer ni förhoppningsvis bli fullkomligt översvämmade av goda råd kring det mesta. Det mesta kommer nog att röra sig kring hur man lättast kommer hem om taxipengarna bara inte finns där, eller hur man lättast rätar på ryggen nog för att passera en trött dörrvakts vakande blick. Mycket kan jag, och många idéer har jag. Ett stort grattis till er som får ta del av detta.