Månadsarkiv: mars 2015

När jag kom in med kostym tog läkaren mig på allvar.

Jag kände att min kropp inte ville ta emot min ADHD medicin.
Jag slutade med den och det gick bra ett tag men sedan kom biverkningarna tillbaka.

Jag har pratat med läkare åkt in på sjukhus och ingen har vetat vad det har varit eller tagit mig på allvar. Inte ens utav att jag kommer in på lunchen med en sprucken trumhinna. Jag kände inte ens av när den sprack mer än att vätskan bakom började rinna ut. Jag har praktiskt taget haft panik utav känslan. Han reagerade inte heller på mina blåsor över hela kroppen och i ansiktet. Bad mig att kontakta en hudläkare.

Berättade även att det har börjat svartna framför ögonen och att jag höll på att svimma och trilla baklänges i min trappa som går upp till lägenheten. Läpparna svullnar och jag blir tjock i körtlar och hals.
Jag tog med mig ett papper på en och en halv A4 med biverkningar.
Fortfarande visste ingen vad det var.

Jag – Alltså jag har så mycket konstiga känningar med min kropp så som stress och ångest att jag tror att jag är hypokondriker.
Läkaren flinar – Ja Pernilla det var inte jag som sa det.

En gång satt jag framför datorn och kände hur benen sakta domnade bort.
Jag satt just då i skrivande stund i en konversation med en vän. Berättade vad som hände och att jag var mycket rädd. Tillslut kunde jag bara skriva med lillfingrarna. Händerna började nämligen krampa.. Sakta men säkert kände jag att ögonen började försvinna iform att det svartnade. Jag var även då tjock i halsen och fick svårare att andas.
Bröstet krampade och jag hade otroligt ont i hjärtat.
Jag blev livrädd. Jag lyckades ta mig ur soffan för att gå till telefonen som var i köket.
Precis efter när jag reste mig upp så började allt att avta. Precis som om cirkulationen i kroppen startades och blodkärlen kunde äntligen ”andas”!.

Jag bestämde mig ändå för att åka till sjukhuset.. Där satt jag och väntade en hel natt för att sedan på höra att jag hade haft en vanlig panikångestattack.

Men min spontana kännsla i och med att jag är så medveten om min kropp är att det var inte alls panikångerst.

Här om veckan märkte jag att jag inte riktigt var med i huvudet när jag satt på jobbet. Utslagen blev värre och jag kände att blodkärlen åter igen kunde krampa. Prestationsångest kanske tänkte jag.

Tog mig i kragen för att besöka läkaren innan jobbet härom veckan.
Jag har nämligen haft problem med mage och tarmar vilket resulterat i att rynkor träder fram i ansiktet för att kroppen torkas ut.
Kostymen var på och jag fick ett helt annat bemötande.

Jag nämnde även att jag reflekterat över att jag fått mer utslag när jag ätit mycket mjölk.
Har nämligen konsumerat massor denna veckan då jag har matlagningsgrädde i min mat som jag tagit med till mitt jobb..

43088b9866f943bf

Nu misstänker vi anafylaxi. 

Anafylaxi är en akut, svår, snabbt insättande systemisk överkänslighetsreaktion från flera organsystem och är potentiellt livshotande.

Anafylaktiska reaktioner kan börja med lindriga symtom som efter några minuter blir häftiga och livshotande. Den klassiska anafylaktiska reaktionen orsakas av IgE-medierad överkänslighet mot något ämne, ofta ett födoämne (t ex nötter, sojapreparat, mjölk, skaldjur), ett läkemedel (t ex penicillin), exposition av latex ex i samband med kirurgi eller insektsbett.

SYMTOM och KLINISKA FYND

 

Den anafylaktiska reaktionen kan indelas i tre stadier:

– Initialstadiet. Inom ett par minuter till en timme efter kontakt med utlösande agens. Kan börja med klåda i handflator och fotsulor, klåda i svalget med hosta, stramhetskänsla i hårbotten, känsla av oro och obehagskänsla eller tryck över bröstet. Var uppmärksam på dessa symtom!

– Progresstadiet. Mer generella symtom med urticaria, angioödem, andningssvårigheter, tachycardi, oro, gastrointestinala smärtor. Utvecklas varierande tid efter initialstadiet.

– Chockstadiet. Medvetandeförlust, hypotoni och cirkulationskollaps.

 

  • Hudsymtom: klåda, myrkrypningar, rodnad, nässelutslag, svullnad och ögonklåda.
  • Luftvägssymtom: klåda, svullnad i halsen, hosta, nysning, astma och andningsstillestånd.
  • Buksymtom: illamående, kväljningar, urinavgång, diarré och krampartade buksmärtor.
  • Cirkulationssymtom: kallsvettning, blekhet, snabb hjärtrytm, oregelbunden puls, blodtrycksfall, kramper, medvetslöshet och hjärtstillestånd.

 

Kontakta läkare direkt om:

 

  • symtomen uppstår hastigt
  • symtomen snabbt förvärras
  • symtomen i luftvägarna eller cirkulationssystemet är livshotande
  • symtomen innefattar svullna läppar och tunga, nässelutslag och andra hudförändringar

 

Det viktigaste läkemedlet för att stoppa en anafylaktisk chock är adrenalin. Om du redan har en adrenalinpenna ska du så fort som möjligt ge dig själv en injektion i låret vid svåra symtom av en allergichock.


Varför pratar vi inte mer om mjölkallergi?
Och hur kommer det sig att läkarna inte är mer uppmärksamma?

Nu vet jag varför min kropp inte ville ta emot min ADHD medicin.
Den innehåller nämligen laktos. Givet vis är den utbytt och jag mår betydligt mycket bättre.
Jag har ju haft alla biverkningar utom hjärtstillestånd. =) Tur det… =)

Nu kan det bara bli bättre.
Att ha denna allergi har fått mig i sådan obalans både fysiskt och känslomässigt. Har misstänkt det tidigare men inte trott att det har varit så allvarligt. Har trott att jag kan äta lite mjölk vilket visat sig att det inte går. Det är fruktansvärt obehagligt att tappa medvetandet under tiden man är i samtal och dylikt. Visst att det är jobbigt att fokusera när man har ADHD. Men det här slår alla rekord.

Har du varit med om liknande?

Jag kan inte ljuga – Konflikträdsla och Event

Lögner är för mig något sällsynt.
Jag brukar säga att hellre en stor örfil en gång än många små under lång tid bara för att man är rädd för sanningen.

För mina vänner som känner mig är det inte något ovanligt att jag säger och är tydlig med vad jag tycker och vad jag tänker.
Något som för mig är mycket viktigt för att inte skapa onödiga missförstånd.
Något som jag också förväntar mig tillbaka.

Hellre kort och koncist än långa utdragningar vilket oftast bara snurrar till det.
Dock så har jag en förmåga att göra långa utdragningar när jag känner att jag inte är hörd.
Sist var här om dagen… Närmare bestämt igår.. Pedagogiska utdragningar med lite fula ord emellan. Tycker själv att de fula orden inte klär mig alls men jag totalt avskyr när någon sticker huvudet i sanden och ignorerar det jag har att säga. För det jag skulle säga och har försökt länge att säga är något som faktiskt skulle resultera i något bra åt båda håll.

De allra flesta människor tycker att det är jobbigt att hantera konflikter. Ibland funkar det kanske att stoppa huvudet i sanden och hoppas att det går över men oftast fungerar den taktiken inte alls.
Risken med att stoppa huvudet i sanden är just att konflikten eskalerar så till den grad att den energi man sedan måste lägga på att lösa den blir onödigt stor och tar både tid och kraft som vi skulle behöva lägga på annat.

Jag kan ju säga att jag är väldigt orädd när det kommer till konflikter.Dock är jag väldigt pedagogisk, lugn och rättvis när jag känner att orden når den andra människan till den grad att förståelse skapas.

Någon som har fått se min dåliga sida är den vackra kvinnan som står bredvid mig på fotot här nedan:

dsc_01234https://cawamedia.wordpress.com/2015/03/29/earth-hour-nordic-light-hotel/

Lina Bäcklund..
Kvinnan som fick mig till Stockholm. Idag vet vi allt om varandra pga att vi under en större period har setts varje dag och bott under samma tak under en längre tid.
Vi har bott ihop och umgåtts till och från hela tiden här i Stockholm.
Något som har ”tvingat” fram förståelse och förmågan att se den andra och uttrycka sig.
Vägen har varit långt från rak.. Men i slutändan har vi lyckats bygga en väg som är stabil för oss båda. Ingen kör om den andra längre utan vi kör alltid jämsides och backar upp varandra i alla lägen. Även här har vi lärt oss hur vi ska hantera våra konflikter och vad vi förväntar oss utav varandra. Något som är väldigt viktigt i alla relationer.

Bilden är tagen av CawaMedia från eventet som Johan Carlèn höll i på Nordic Light Hotel här i stockholm under lördagskvällen.

Mer foton från eventet ser ni här:
https://cawamedia.wordpress.com/2015/03/29/earth-hour-nordic-light-hotel/

Ett fantastiskt trevligt event!
Alltid trevligt att sätta en guldkant på tillvaron.

När det kommer till konflikter så är det en till som jag haft mina duster med.
Nämligen min kära vän Jenny Lundahl..

531740_10152598936440316_1659039767_n

Senast var det faktiskt jag ovanligt vis som var strutsen. Anledningen till det var att… Ja.. Jag var konflikträdd just pga att jag inte hade förståelse för varför hon var arg och besviken på mig.
En känsla av att jag hade vänt henne ryggen.. Något jag inte hade någon förståeelde för alls och blev jätte irriterad över sitvationen. För hos mig fanns det bara självklarheter och inga saker som behövdes lösas.

Men när vi väl pratade så hade hon som sagt upplevt något annat.. Något som jag först fick förståelse över när hon berättade vad hon upplevde och kände. Något som jag sedan förstog och fick mig att inse att hon är värd en ursäkt och jag bad henne förlåta mig för mina brister.

Ingen människa är felfri.

599308_10151885560075316_1286857403_n

Så var vuxen och lös era konflikter. 
Oftast är det inte så farligt som man tror oavsett om man är strutsen eller ej.

Tack mina underbara vänner för att ni är dem ni är.
Jag älskar er.

The Light Of Life

The Light Of Life

image

One of my last sculptures I have done.
I will lift it up and put it on a white podium. If you want to see more of what I have done you are more than welcome to go in to my art site here on Instagram.

@underb.art
@Underb.Art
@underb.art

Right now I only do order because I have a lot to do right now. But I’m looking forward to make a new exhibition in the future. And I hope it will not take too long. And the best of all I also hope that you will be there. Lots of love over and above see you later!

Ps.. Never give up on your dreams! 😉

Jag är så lycklig!

Ibland händer det!
Det är som om en stor dos av lycka dimper ner i brevlådan.

Samtidigt som lyckan är stor så fylls även oron på i stora delar.
Det finns saker som jag inte berättat eller säger här pga vissa angelägeter.
Men längtan efter att få lyfta fram det är STOR!
Om inte minst lika stor för att slippa kämpa och bara kunna slappna av samt planera framtiden.

Nu är jag nervös och lycklig samtidigt lite rädd för att förlora något bland det bästa som hänt i mitt liv.

Det finns inga problem..
Bara lösningar
; )

image

söndags reflektioner – Eric Thyrell

Söndag.. Veckorna går otroligt fort.
Därför har jag alltid mina söndagar som jag har bestämt att tillbringa endast med mig själv och mina tankar.

Man hinner ju inte riktigt med allt man vill kanske och får prioritera om mycket. 
Jag har ju faktiskt varit väldigt bortskämd när det kommer till tid och mina val att styra helt själv. Jobbar men med enbart konst så kan man det. Dock så är det inte helt hälsosamt i längden att enbart jobba med konst. Ialla fall inte för mig. För en grubblare som har lätt att snurra in sig i sina tankar ska nog se upp en eller två gånger extra.

I veckan efter jobbet så  bar det iväg på förelösning eller jag menar föreläsning.
Dock kände nog sig alla i pubiken sig som nyförlösta efteråt.
Fyra timmar med intensiv träning ger också sitt resultat.
Publikens spända axlar sjönk under tiden.

Humörträning – Personligt Ledarskap och Kommunikation.
Allt man inte är bra på kan man faktiskt lära sig. Det är bara en viktig ingrediens som behövs.. Viljan. Har du inte den så går det inte.

PSX_20150322_113641

Jag kan jämföra den med ett scenario jag hade för ett tag sedan.
Jag var jätte kär i en man som inte riktigt hade den tiden för mig som jag behövde.
Jag var ju kär och kommunikationen var inte den bästa. Jag förstod den i alla fall inte helt enkelt.

Idag när jag sätter mig utanför sitvationen så förstår jag den precis. Jag förstår också vad det var som gjorde att jag själv blev arg.  Att leva lite mellan hopp och förtvivlan gör en arg och ledsen. Dock är ju den biten helt mitt ansvar. Jag bestämmer ju hur jag ska reagera och hur jag ska må. Dock är det ju inte lika enkelt när man blir kär. Man blir lite mer ”dum i huvudet”. =) Det negativa passerar liksom förbi för att hoppet ska få äta i lugn och ro.

Tillslut brakar ju allt.
Vi pratar tyvärr inte idag. Visst jag har sträckt ut min hand (jag ogillar nämligen olösta konflikter) men om viljan inte finns från andra sidan så går det inte.
Samma vilja som du behöver om men vill lära sig något nytt.

Ja så som konflikthantering .

Något som min kära vän Eric Thyrell faktiskt odagrant är magisk på!.  Och det bästa av allt är att man behöver inte vara allvarlig för att tas på allvar.

Som Eric själv säger:  

Bild 10

PSX_20150322_113318Block och penna var med för att plita ner reflektioner om mig själv som jag måste öva på.
Lina Bäcklund satt bredvid med samma inställning och ageranden. 
Kan säga att våra vita papper var helt fulla med stödord och reflektioner efter kvällens gång.

PSX_20150322_113600

PSX_20150322_113521

Under förelösningen talade även Torkil Sköld om något som är superviktigt.
Att kunna sklja på sak och person, att det man gör inte är det man är.
Att alla människor gör misstag men du är inte dina misstag.
Misstagen lär man sig utav.

PSX_20150322_113457

Torkil Sköld pratade även om jobbsituationer.
Du är inte ditt jobb.. det är något du gör.. Detta är faktiskt något som många i Stockholm bör lära sig mer utav.

Exempel: 
Som Torkil Uttryckte det..

– Hej vem är du?
– Jag är konstnär.
– Nej det är inte den du är.. Det är ditt jobb. Vem är du?

Många av oss reflekterar och speglar oss själva i vårt jobb.
Du kanske gör det?  Jobbet blir din identitet och det är inte konstigt att du blir deprimerade när det inte går som det ska. Du kanske förlorar jobbet eller måste byta på olika grunder.

Om man jobbar med sig själv så slipper man identitetskriser när man byter jobb eller förlorar det. Man slipper även ta det personligt om det är något man gör fel på arbetsplatsen.
Du är inte ditt jobb.
Du gör ett jobb men du är din person.

Någon vi tyvärr inte kunde se var Jesper Caron.
Han föreläser om humör. Något som jag måste öva på. Jag kan va ganska inpulsiv när jag blir arg vilket inte är till min fördel.

Jesper Caron: Vilket humör du är på är ingen tillfällighet, Det är en träningssak.

Snart dyker denna fantastiska trion upp i Göteborg. 
Har du tillfällighet att se föreställningen/föreläsningen så kan jag med hjärtat rekommendera att se den.
Det vore näst intill olagligt att inte ta och förvalta sin tid för att låta dem motivera dig och lära dig något om dig själv.

Vem vill inte lära sig att bli en bättre människa?
Och för att lära dig att bli en bättre människa är även grunden att våga se på sina egna brister.
Jag har en hel del och det har säkert du också.

Boka här:
http://bit.ly/1Ey1p4D

11061721_976893495655648_8949188327735641460_n

received_10152719309571234

received_10152719309676234.jpeg

AW

image

Efter jobbet igår blev det en liten AW på Nosh and Chow ..

Något jag glömde och även mina kollegor var att vi inte hade ätit sedan lunch.

På kort tid lyckades jag få i mig 2 glas rött. 2 glas champagne och 2 hot shot.

00:30

Jag och lina nere i tunnelbanan:

Jag – Lina… När kommer bussen egentligen? Jag vill hem.

Lina – Men Pernilla .. Vi är nere i tunnelbanan och är nu på medborgarplatsen. Du kan ju gå hem om du vill.

Jag – Å fan… Varför står jag då här och väntar i onödan?

Jag visar Lina en bild innan jag går som jag hittat på nätet och vi börja skratta så vi grät.

image

Ganska osmaklig på många sätt men ack så kul!

Där efter gick jag hem och somnade i badkaret.

Vilodag.

Efter en annorlunda dag på jobbet idag så kände jag för att hoppa över dagens träning.
Tror jag ska lägga upp kondition och styrka varannan dag.
Har inte kört så mycket kondition i veckan så imorgon blir det till att gå upp kl 05.
Det är faktiskt den bästa starten på en dag enligt min mening.

Här om dagen var ja även inne i en härlig butik och hittade mig ett litet ”kitt” som jag dog lite för.

11073972_10155294966090316_6224936431986090871_n

Lite besviken på kvaliteten dock… 
Men allt kan du hitta på Zara.
Dock väljer jag alltid kvalitet före kvantitet! Men det här är ju så snyggt!

IMG_0436_2

Bild här uppe är från en härlig sommartripp med min kära än Jenny.

Hittade den nu då jag gick igenom lite gamla foton här på min dator.

Nu längtar jag efter värmen!

*

Dags att äta och sova här för mig.
Jag älskar att sova! 😉

Sluta lura dig själv.

Sluta lura dig själv.
Sluta lura dig själv om att den snyggaste killen/tjejen i mitten är din livskamrat.
Bara för att du totalt tappar hakan för dess ”skönhet” och bildat dig en visson om dess framtid så betyder det inte att ni är bra för varandra.
En framtidsvision ska man alltid ha.. Men allt som glimmar är inte guld.

image

Killen och mannen jag väljer till min framtid har ingen grund i yta.
Tro det eller ej men jag är väldigt speciell.. Jag har ett jätte stort behov av trygghet och lugn.
Någon som förstår att jag inte kan rikta min energi eller mina tankar när jag blir känslomässig.
Därför är det viktigt för mig att ha någon som inte provocerar eller utmanar dom. Något som osäkra män har en tendens till att göra.

Tilslut lägger min kropp av. Jag tar in dubbelt så mycket intryck än vad en normal människa gör så inre stress är tex väldigt farligt för mig.

Här om veckan spydde jag upp min nutella som jag va så sugen på. Detta för att jag utsatt mig för mer intryck än vad jag klarar av.

Mycket jobb. Hämta spis till mitt kök och så vidare. Samt jobba hemma med konsten.
Ja jag har väldigt mycket energi och min kropp och hjärna som är lite speciell kan inte förvalta allt som händer. Därför glömmer jag även bort min känslighet för intryck vilket jag blir påmind om där kroppen säger ifrån.

Så med det säger jag bara..

Don’t buy a Ferrari if you can’t drive it. 😉

image

Träningen ger resultat.

image

I do not like to do a show off.
But I’m so satisfied and happy with the result that came out from my efforts in the gym. In the end it’s only me that’s going to be and need to be happy about myself and my body. Not you..

But I want to show you that if you want to do something you can do it! Everything is in and lives your mind you just have to change it.

Work your as of in everything you do. Make it to a routine and I promise you that it will pay you back.  The winner is never the one who do it correct.. The winner is the person that never gives up.

And don’t forget that everything you do you can make it in a funny way. Then it’s even easier to not give up.

image

Röv Dag

Jag har inte haft en dålig dag på jätte länge.. Det var vell dags nu.. Lika bra att ta tag i den så kan faktiskt allt annat i övriga dagar bara bli bättre.

Dagen började dåligt helt obefogat från min sida. Av en inpuls så träffar man fel människor vid fel tillfällen. Människor som inte mår så bra i sig själva utan låter det går ut över andra.

Brukar kunna släppa sådant väldigt bra. Men idag gick det inte.
Tur att det är en ny dag imorgon så får man ladda med lite ny energi.

image

Sitter just nu inne på Espresso house på sveavägen.
En kycklingbagel är jag värd idag. 🙂
Ska in på Budo&Fitness här bredvid för ett litet möte kl 19.
Får se vad det är och leder till. 🙂 I bästa fall får jag ju träffa mina gamla kollegor och det är alltid kul!

Dagens träning blev axlar. På Sats stureplan. Kontoret ligger jätte nära så det känns väldigt smidigt att ta sig från A till B.

Nä nu ska jag samla ihop mig lite.

Köss