Månadsarkiv: maj 2015

Ogillar väntan..

 
Är redo för att gå.. Dock så tar allt sin tid och kräver sin väntan.. ska lämna en tavla.. Finns bara ett problem.. Den är inte torr.. Där efter ska jag kramas med tjejerna. 

Jag missar tyvärr middagen de mumsar i sig nu.. Får städa mellan..  

Torka nu tavla… Fort! 

Ledsen för dåliga uppdateringar. Jag har fokuserat på mitt jobb och mig själv nu ett tag. Något som har varit nödvändigt. Återhämtning är viktigt närmande tar till sig nya intryck och saker man ska lära. 

*

Glöm inte att ju fler krav man ställer på andra människor ju mer besviken blir man.  Man får ta det för vad det är så leder det åt rätt håll. Det enda som kan hända så är när man har saker och ting kravlöst är att den positiva aspekten blir så mycket bättre.

Det är visioner som gör människan besviken. Speciellt om man inte uppnår dom. Själv behöver jag sänka både krav och visioner på migsjälv. Jobbar man mot ett mål så tar man sig dit såsmåning om ändå.

Hej så länge.. Var rädda om er.. 
 

Barn idag stöps i samma form.

Vaknade upp ganska sent idag.
Svårt att gå dess utom få träningsvärken i benen inte går att skojja bort.
Ska jag på toaletten så får jag köra en klassiker. Sikta in mig och ramla ner på den, givet vis tar jag hjälp med armarna. 😉 Haha

Jag satte på nyheterna och lagade frukost till mig själv. Lax och avokado. För att läsa mer om hur Avokado kan förbättra din insida läs mitt blogginlägg ang det HÄR.

avokado_136764515

Medan jag gör min frukost uppmärksammar jag även ett repotage ang deppretion. 
Depression hos ungdomar har dubblats idag sedan år 2000 vilket jag själv tycker är en skrämmande siffra.

I min mening så tror jag inte att dem hade ökat om vi hade lärt oss från början att det är okej att vi är som vi är och hittar vägar för att förstå oss själva.

Istället så skaffar vuxna idag barn på mer egoistiska grunder.
Berättar att det såklart är okej att vi är som vi är men viljan att förstå varför och hur vi kan utveckla dem vi är har minskat. Vi sätts i skolor för att vi ska gå dem utan förståelse att förstå dem. Så självklart har barn idag mindre respekt för lärare idag och vi i Sverige ligger sämre till i utvecklingen till kunskap i skolorna än vad vi gjorde förr. Ungdomarna gå alltså ut med sämre och sämre betyg.

Tänk om vi bara hade motiverat våra barn till att fråga dom vad de har för drömmar och berättat för dem hur de ska göra för att nå dit.
Det skulle göra skolgången mycket lättare och helt plötsligt kanske ditt barn till och med tycker det är kul för att de bär på en inre målbild.

Men istället har människan blivit så lat så att man glömmer att berätta varför man går i skolan. Utan skolan har mer blivit ett jobbigt måste, som man inte förstår sig på.

Hörde ett bråk mellan mor och dotter i butiken här om dagen..
Dottern skrek och hade två saker i händerna som hon ville ha. Mamman blev stressad och höjde rösten och sa att den ena får du lägga tillbaka. Det gjorde att dottern blev ännu argare.. Tänk om mamman hade berättat för dottern varför hon måste lämna tillbaka den ena saken och skapat förståelse för det istället.. Hade dottern reagerat annorlunda? Vad tror du?

Idag går det runt människor på gatan och vill att man ska skänka pengar så de kan skicka måltidsersättning till barn i utsatta länder.
Det är ju jätte smidigt då denna måltidsersättning och mjölkpulver mm håller så länge. Har du någonsin stannat upp och tänkt vad det är i detta som gör att de håller så länge?
Tror ni att det försvinner vitaminer och mineraler genom att pulverisera måltider?
E ämnen och andra tllsatser?
Vad hände med den riktiga maten och våra ansträngningar från hjärtat?

Idag ska vi hinna med så mycket så vi hinner inte med oss själva.
Vi hinner inte ens bygga upp värdegrunder i våra barn något som är vårt ansvar när vi faktiskt gör valet att skaffa barn.
Kraven ökar för att vi lär oss att såhär ska vi göra och inte vad vi bär på för förmåga till att göra det. Vi måste hela tiden bevisa för andra och oss själva att vi är bättre och bättre.
Där med har vi tappat kontrollen på oss själva.

Och som en vis man en gång sa. Det är när vi tappar kontrollen på oss själva och inte kan styra oss själva utan låter samhället göra det.. Då skapar vi stress och där efter kommer sjukdomarna.

Din vision om hur ditt liv ska vara är det som skapar din stress. 
Vi föds och stöps i samma form idag. Vi lär oss hur vi ska vara inte vilka vi är. På så sätt lär vi oss inte hur vi själva funkar och våra egna behov, vi antar dem bara. Hoppa vi in i en bil och kör den.
Vi vill svänga till vänster fast den svänger höger..
Självklart blir vi stressade. Vi kan inte hantera systemet.

Det mänskliga medvetandet bör skapa situationer, just nu i värden skapar situationer medvetandet. Det är inte det rätta sättet att forma våra liv. 

Vi måste bli mer rädda om varandra och skapa mer förståelse om vårt inre system.

1959417_10153873376845316_1191929379_n

Avokado

Avokado. 

avokado_136764515

Avokado är en frukt som vi odlar i större delar av världen där lämpligt klimat eftersom trädet inte tål frost. Avokadon äter vi oftast rå när den har mognat ordentligt.  Avokado innehåller bra mängder med omättade fetter som har en positiv inverkan på blodtryck, blodfetter och kan minska uppkomsten av hjärt & kärlsjukdomar. Den innehåller även endel fibrer samt vitaminer som D och C-vitamin.
Avokado innehåller rikligt med kalorier på grund av den mängd fett som finns men det är inget som gör att vi ska undvika den. Avokadon innehåller nyttiga fetter som är viktig i vår kost. En avokadohalva brukar väga mellan 55-65g och innehåller alltså 92-108 kcal per halva.

 

Att lägga in en avokado halva till 1-2 måltider per dag gör att man får i sig mer bra fetter som kommer ge stora hälsovinster.

VAd jag märkt så har min hud förbättrats super mycket genom att bara tillsätta mer bra fett som kroppen behöver.


Mitt sötsug är som bortblåst efter andra dagen! Paleo


“Paleo” är en förkortning för begreppet paleolitisk näringslära. I grunden är det en livsstil och ett förhållningssätt till mat och hälsa som är baserad på kvalitén på maten du äter.

Under miljontals år levde människan som jägare och samlare. Våra gener har därför utvecklats och anpassats till den mat vi haft tillgång till och generna uttrycks därför optimalt när vi får i oss en kost är anpassad till våra urgamla arvsanlag. Ohälsa och sjukdom är dina geners svar på nya miljöfaktorer och mat som som den inte är anpassad till.

Redan efter andra dagen är sötsuget som bortblåst. Känner även mig lugnare samt piggare. Mina toppar och dalar är borta och jag har en jämnare och mer finfördelad energi under hela dagen.

JA-listan:

  • Ät så mycket du vill av kött, fisk, skaldjur och ägg
  • Ät så mycket du vill av grönsaker
  • Ät hälsosamma fetter från främst animaliska källor. Kokosolja, avokadoolja och äkta olivolja går bra.
  • Ät efter hård träning: potatis, sötpotatis, banan
  • Ät måttligt av nötter och frön
  • För sötning använd ekologisk honung, stevia, kokos eller dadlar. Dock måttligt för det kan trigga sötsug,
  • Skirat smör, ghee,  till matlagning och bakning.

Nej-listan

  • Inga processade livsmedel – processar gör ju kroppen bäst själv!
  • Inget spannmål eller spannmålsliknande växter som quinoa, amaranth eller bovete
  • Inga baljväxter som kikärtor, vita bönor, svarta bönor (färska bönskidor och ärtor är ok)
  • Inga mejeriprodukter: ost, mjölk, grädde.  (ägg är inte mejeriprodukter)
  • Inget socker. Inga artificiella sötningsmedel.

frukt
Dagens Lunch Box:

  

6 personer

Ingredienser
2 -3 broccolihuvuden
3 dl röda eller gröna druvor skurna i halvor
10 skivor bacon;
1/2 hackad lök;
1 dl skivad eller hackad mandel
2 1/2 dl Paleo-majonnäs
0,5 dl  citronsaft.

Tillagning

  1. Lägg bacon-skivorna i en stekpanna och sätt på låg värme. Stek dem tills de är krispiga efter omkring 10 minuter.
  2. Medan du väntar på detta skär du broccolin i små buketter (använd även stjälkarna)
  3. Blanda buketterna med mandel hackad lök och vindruvorna
  4. När baconskivorna är krispiga kan du bryta ner dem i blandningen.
  5. Blanda majonnäsen och citronsaften i en egen skål
  6. Blanda samman denna dressing med de övriga ingredienserna.
  7. Servera och njut av en fantastisk sallad.

Paleo-majonnäs:


Ingredienser
2 äggulor
1 tsk senap ( frivilligt)
3 tsk citronsaft
1  dl olivolja
1 dl kokosolja (uppvärmd, flytande)

Tillagning

  1. Vispa samman äggulorna med 1 tsk citronjuice och senapen.
  2. Fortsätt vispa hårt samtidigt som du långsamt droppar i oljan. Droppe för droppe i början. Vispa oavbrutet.
  3. När du tillsätter mer olja kommer blandningen att bli tjockare och du kan tillsätta olja lite snabbare
  4. När oljan är uppbunden i majonnäsen tillsätter du resten av citronjuicen och smakar av.
  5. Tillsätt salt och peppar efter tycke och smak.
  6. Majonnäsen kan förvaras i kylskåpet.

Nu ska jag bara dricka Anti inflammatorisk guld mjölk. 

Sen blir det sömn 🙂

 
 Recept på antiinflammatorisk guldmjölk

Recept på antiinflammatorisk guldmjölk

FAKTA

Receptet är skapat av bästa Agnes Gällhagen som driver bloggen Cashew Kitchen.

Guldmjölk är en fantastisk hälsodryck vanligen gjord på valfri mjölk, kokosolja, gurkmejapasta samt sötning. Tanken är att kombinera den annars lite bittra gurkmejan med andra läkande superfoods till en optimalt välgörande och ljuvligt söt och kryddig dryck.
Här är receptet på en god och nyttig guldmjölk med renande och antiinflammatoriska ingredienser.

Ingredienser:

Gurkmejapasta
1/2 dl gurkmeja
1 1/2 – 2 dl vatten
1/3 tsk svartpeppar

Håller i ca 2 veckor i kylskåp.

Guldmjölk
1 tsk gurkmejapasta
3 dl valfri, osötad mjölk (tex havremjölk)
ca 1/2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk flytande vaniljextrakt
en nypa cayennepeppar
en nypa svartpeppar
1 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja
1/2 tsk honung

Gör så här

Börja med att koka ingredienserna till gurkmejapastan på svag värme i cirka 10 minuter.

Guldmjölken
Låt 1 tsk gurkmejapasta sjuda i en kastrull ihop med mjölk och kryddor på låg värme under omrörning i någon minut tills drycken börjar ryka. Tänk på att måttet för kardemumma kan variera beroende på om du maler kardemumman själv eller köper färdig. Ta lite i taget och smaka av. Ta av kastrullen från plattan och rör i 1 tsk kokosolja samt 1/2 tsk honung. Söta mer efter behag. Drick omedelbart och rör om då och då. Guldmjölk kan med fördel drickas 1-2 gånger om dagen, gärna på kvällen.