Månadsarkiv: juli 2015

Att leva i ett destruktivt förhållande av Ellen Bergström

Ett viktigt ämne.Efter att ha läst Ellen Bergströms blogg blev jag stolt.

Det var ett inlägg om hur det är att leva i ett destruktivt förhållande, något som bör pratas om mer. Kanske inte bär prata om misshandeln i sig utan lägga mer fokus på att det som händer är fel och hur man tar sig ur. För det är faktiskt så.. När man är inne i den bubblan så är det svårt att hitta vägen ut. Det är ju inget man har tänkt att man skulle gå igenom och inget som det har pratats om speciellt mycket heller.

Detta är något som jag själv tagit mig igenom men kanske inte bearbetat till 100 % öven om det är 10 år sedan, över det.
Spåren finns kvar även om de är minimala och jag vet inte om det är rätt att stänga av dom eller om man ska gå in i det djupare?
Jag undviker till och med filmer när människor gör varandra illa. Detta ska man kanske klara av om man har bearbetat sitt förflutna.. kommer man någon sin att göra det hela vägen?

Då jag aldrig hade chansen att göra slut fick kommunen hjälpa mig och placerade mig i en annan stad.  Idag är jag inte rädd. Vi hälsar på varandra när vi ser varandra, vi har även accepterat det som varit för att kunna gå vidare. Tur att man blir äldre och visare.
Det gör mig glad att se människor förändras och inse vad som är rätt och fel.
Att gå vidare innebär att acceptera det man varit med om och förlåta, även om det inte är nyktra beteenden som varit i grund till destruktiv handling.

Men jag är jag jätte imponerad av Ellen som öppnar upp och pratar om detta. Det hjälper så många.
För att jag skulle förstå vad som är rätt och fel så gick jag till läkaren i panik och fotade mina skador. Jag anmälde det dock aldrig för att jag var så rädd.
Läkaren gör dock tjänstefel om inte han anmäler.
Vi pratade och han förstod allvaret, den rädsla han såg i mina ögon som jag hade går inte att beskriva i ord..
Jag pratade även med en fantastisk psykolog som fick mig att lystna på mina egna ord. Även mina kollegor på mitt jobb stöttade mig tillden grad att jag till och med fick hjälp med att gömma mig på arbetsplatsen.
När jag flyttade så frågade mina grannar varför. Flyttar du för att du inte trivs eller för att du är rädd?
Jag svarade att jag var rädd.
Jag förstår människor som inte ingriper. För sådanhär finns inte i normala förhållanden. Man lever i en annan verklighet.
Tur i oturen att jag hade en chef som förstod mig då hon hade gått igenom samma tidigare i sitt liv. Jag är dig evigt tacksam Maria.Nu har ni fått en snabbspolning av min händelse som jag faktiskt tog mig ur och har bearbetat enligt mig själv jäkligt bra. JAg är expert på att gräva i mitt inre och försöka förstå varför jag reagerar på vissa saker och hur jag kan förändra. För jag vet ju om jag ska vara ärlig.. stänga av gör inte saken bättre.

Här kan ni läsa Ellens inlägg om att leva i ett destruktivt förhållande och hur hon ser och tänker på saken.
Som sagt… Ellen jag är jätte stolt över att du kan öppna dig såhär.

http://ellen.chic.se/att-leva-i-ett-destruktivt-forhallande/

Bild 28

 

Tips på ny morgonrutin för alla. Stress+ADHD+ADD Alla behöver vi varva ner.

ADHD..
För er som har lite koll på hur hjärnan funkar hos en person med ADHD så är det liknande kroniskt stress symtom. (har jag helt fel så får ni rätta mig) Varför jag jämför med kroniskt stress symtom är för att de som inte har ADHD ska få lite mer hum om hur hjärnan funkar vid ADHD. Känsla samt varför man agerar som man gör.

ADHD medicin drar ner stressen för att den ökar vakenheten i hjärnan då den är låg hos personen som har ADHD. Den alstrar alltså mycket mer energi så den blir trött. När en hjärna inte är 100% vaken så är det också jobbigt att ta in alla intryck. Man måste va hyperaktiv hela tiden så att den ej somnar samt att det ökar vakenheten då syret och blodtillförseln till hjärnan ökar..(Något som medicinen hjälper till med genom att dra igång kroppens funktioner) Så fort man stannar upp så sjunker vakenheten och man blir trött och tappar fokus. Därför är det inte heller ovanligt att en person som har ADHD tex går runt i huset/lägenheten när de pratar i telefon. Detta för att de ökar syret och blodtillförseln till hjärnan och kan därför fokusera bättre.

Själv upplever jag att det är jobbigt att sitta ner och prata i telefon när andra pratar runt om. Min hjärna kan inte sortera det som sägs till mig i luren samtidigt som människor runt om pratar. De behöver egenterligen inte prata utan det räcker med att omgivningen är ”störande” öven om den är tyst. Därför är även nya miljöer känsligt när man pratar i telefon. Något som en person utan ADHD/ADD som är kroniskt stressad eller är i en stressad period också kan uppleva. För att inte bli överhettad är det då väldigt viktigt att fokusera på en sak i taget.

Tänk själv när du utan ADHD/ADD är stressad och har mycket saker att tänka på. Det blir jätte jobbigt om någon avbryter dig eller börja prata om saker som känns oviktiga för dig. Du kan  nog till och med bli sur. Personer som har ADHD/ADD har det så hela tiden. Vi vill kunna engagera oss till det du säger men så fort vi gör det så tappar vi tråden och glömmer vad vi ska göra. Förhoppningsvis kommer vi på det dagen efter.

Därför kan de bli lätt eller i alla fall för mig att jag isolerar mig och fokuserar på jobb mer än mina vänner. Det för att så fort jag lägger för mycket fokus på mina vänner så tappar jag fokuset på jobb. Jag glömmer alltså bort det jag måste göra för att tex ekonomin ska funka bra. Där emot har jag perioder i livet som gör att i vissa stunder går det bättre. När en person med ADHD/ADD är känslomässig så blir det också jobbigt. Därför är det också viktigt att om man har en partner/familj/vänner att man löser problemet med en gång och prata om det tills det känns bra. En person med ADHD/ADD har nämligen svårt att släppa det känslomässiga och det bilr då det ända som cirkulerar i huvudet.

Hoppas ni förstår innebörden lite i alla fall och hur mycket personer med ADHD/ADD kämpar för att ”försöka” bli accepterade och passa in. Personer med ADHD/ADD tar oftas under jobbiga perioder allt som sägs ordagrant.
Därför kan då motpart uppleva att man måste trippa på tå och tänka sig för vad man säger då man inte vill att barnet/partnern/vän inte ska bli arg eller ledsen pga feltolkningar.
Något som också visar sig lika hos människor utan ADHD/ADD som är inne i en stressad period.

Så behöver det inte vara om vi alla lär oss att hantera det.

Idag får människor med ADHD/ADD medecin för att klara av vardagen. Det är ett centralstimulerande preparat som ökar vakenheten i hjärnan och gör de med ADHD/ADD lugna. Då kan vi vara uppmärksamma och orka tänka klart, samt slippa att snurra in oss i våra tankar.

Ett exempel:

Jag vaknar… Det första jag gör är att gå in i mobilen för att kika lite (något jag bör ändra på).
All stimulans i mobilen stimulerar min hjärna och ökar vakenheten.
Under den tiden är jag ganska impulsiv och känslig. Jag ser personen jag dejtar och tycker inte det är så konstigt att jag uppmuntrar honom.. kanske lite för mycket… En person med ADHD/ADD springer ju alltid före andra både i tanke och handling vilket kan kännas kvävande för en person utan ADHD/ADD som inte förstår. Det känns givet vis jobbigt för personen med ADHD/ADD med för att det är inte alls ovanligt att de ”glömmer bort” sin intensiva sida.

Jag går upp.. Och gör frukost.. Sätter på kaffe samt gör en macka.  Jag tuggar lite på mackan, tar min medicin och lägger mackan på köksbordet.
Jag vänder mig om och ser en handduk på golvet, tänker att den ska ju inte ligga där. Jag går och plockar upp den och hänger upp den.. Samtidigt som jag gör det så ser jag att badkaret är skitigt.. Jag tar fram rengöring samtidigt som jag kommer på att humm… jag äter ju frukost.. Jag ställer ifrån mig sakerna på platsen där jag står (alltså inte där de ska vara) Jag går till köket och hittar inte min smörgås..

Bild 22

Jag gör en ny och sätter mig vid köksbordet där jag också får se att jag har lagt en halv macka. Ja ja .. Detta är vardag för mig så jag blir bara glad!!. Nu har jag två =) Jippi!!. 😉

Medicinen börjar fungera och vakenheten ökar. Jag kan koncentrera mig utöver mina känslor kan fördela det jag ska göra. Jag känner inte att jag har 1000 tankar i huvudet och om jag har så kan jag hantera dem. Helt plötsligt får jag lite struktur och kommer ihåg saker som måste göras utan att behöva känna mig stressad utav att jag glömmer bort dem.

Allt funkar perfekt under dagen… På kvällen, ja ca 8 h när medicinen går ut så blir jag samma Pernilla med ADHD/ADD som jag var på morgonen.
Tankarna snurrar vilket inte alltid är så kul. Då brukar jag åter igen fastna vid nätet för att de ökar vakenheten samt att jag får annat att tänka på än de jag har i mitt huvud. Bra eller dåligt.. Ja det beror på hur man ser det, det är ju jäkla knepigt för det händer ju att man fastnar där framför datorn lite för länge ibland. alldeles för länge… Det man fått ut av det är kanske inte något att hänga i granen heller.

Detta jäkligt långt..
Men nu kommer jag till den grundläggande delen till varför jag skriver detta. Det är mina tankar till medicinen som i mitt fall har förändrat mitt liv. Jag fick dock min medicin i vuxen ålder vilket gör att jag har kvar ett mönster att vara väldigt aktiv för att vakenheten i hjärnan ska vara klar.
Jag tar på mig allt för ofta alldeles för mycket saker och ännu mer nu när jag kan. Jag kan ju helt plötsligt fokusera vilket gör att de jag tar mig för också ger mig det resultat jag vill ha.
Jag orkar helt plötsligt jobba mot mina mål och ta mig an saker människor ber mig om utan större problem. Jag stavar till och med bättre och det tar inte lika lång tid för mig att skriva för att sedan undra om jag stavat rätt eller fel. Visst allt blir inte 100 procentigt men jämförelsen från att sitta och skriva tidigare och nu är stor. Då när jag inte åt medicin fick koncentrera mig så hårt så jag somnade mitt i till att faktiskt nu när jag äter medicin för min ADHD kunna skriva klart texten utan att somna är en känsla som är svår att beskriva.

Det som jag reagerar på är hur läkare ger en medicin för att sedan sätta en i en grupp med andra som har ADHD/ADD. Man lär sig verktyg och hur man ska hantera den på bästa sätt.
Ska jag vara het ärlig så var jag nog mest laddad av människorna som var med. Jag satt ju i en grupp med tio stycken andra som var som jag. Helt plötsligt så var det roligt och jag kände mig precis som alla andra dock med lite mer energi. Ja de som psykologerna och läkaren sa till alla i gruppen hade jag redan läst på.
Ibland kände jag till och med att jag kunde svara upp bättre på det dem sa.
Men jag är tacksam för oavsett vad, så gav det mig en bekräftelse på att mitt sätt att tänka logiskt och det jag läst stämmer överens med det dem doktorerar i när det kommer till ADHD/ADD.

Hade jag varit doktor så hade jag valt att ha en sådan här grupp.
Jag skulle välja att lägga mer fokus på uppföljningen till varje individ mer noggrant där efter. Alla har vi med ADHD/ADD svårigheter eller lättare för vissa saker.
Man är ju människa och vi är olika.

Att sitta i en grupp med andra som har ADHD/ADD som är som en själv kanske inte är det optimala, för tankarna snurrar ju om varje person och om deras berättelser. Man glömmer bort sig själv lite och har svar till andra för deras vardag och glömmer sin egen.

Ni som har ADHD/ADD Känner ni igen er?

Oavsett medicin så är det svårt att få gamla hundar att sitta. Även om de vill..
När vi märker att vi klarar mer så gör vi mer. Där efter kommer stresspåslag och en känsla utav att medecinen ej fungerar.
Min kropp har visat negativ effekt till vissa preparat som varit bättre till en början. Dock massa biverkningar men det har alltid funnits en övervägande positiv sida tills den slogs ut helt också.

Min kropp kan inte längre bryta ner preparatet och reagerade på alla konstiga sätt..
Och vad kan de bero på.. Jo stress.
Genom att jag klarar mer så gör jag också mer saker.  Något som man ska vara försiktig med.
Läkarna och psykologerna som doktorerar i ADHD/ADD är noga med att berätta hur viktigt det är med återhämtning och träning och planering till det.
En ADHD/ADD hjärna kan vara och är väldigt splittrad pga alla tankar och nya intryck. Därför är det extra viktigt att vara tydlig och peka med hela handen. Visst vila och träning är viktigt.. Men lika fort som det är sagt så glöms det bort.

Men hur?

Hur ska jag varva ner?
För en person utan ADHD/ADD är ju detta jätte enkelt, för en person med ADHD/ADD mindre enkelt. Därför kan man uppleva att man mår bättre i en relation där partnern har bättre koll på rutiner, då strukturen är tydlig. Då kan man ibland vila på personen lite och stänga av sina tankar då oron för att glömma något minskar.

Dock får man inte glömma att man har eget ansvar. Att lägga press på sin partner bara för att man själv har en ADHD/ADD diagnos vore enormt egoistiskt. Det finns ju faktiskt massa knep man kan ta till.

Knep som inte psykologer eller doktorer är tillräckligt tydliga med. Något som oftast skylls över på tex brist på personal.

—–

Såhär skriver sydsvenskan om långvarigt stresspåslag.
En akut händelse
 som skapar ett högt stresspåslag är svår att undvika. Men då den långvariga, intensiva stressen är minst lika negativ för hälsan och hjärtat anser David Erlinge att det är viktigt att försöka skapa balans i livet och utrymme för återhämtning om man ständigt känner sig stressad inombords.

– Det sliter på hjärtat att gå runt med höga mängder av stresshormoner i kroppen. Oavsett om stressen beror på hög arbetsbelastning, att du blir utfryst av dina kollegor eller familjeproblem ska man inte hålla det inombords utan försöka förändra sin livssituation.

—–

Så medicinen hjälper personer med ADHD/ADD att återfå vakenheten för att ta bort den kroniska stressen de bär på. Men det är människorna med ADHD/ADD´s ansvar att bibehålla den. Och vem vet en dag kanske medicinen ej behövs för att hanteringen av stressen klarar man av själv.

—–

 Här skriver Ki om vad är skillnaden mellan en spontan personlighet och en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning?

—-

Hur det ser ut i hjärnan hos en person med ADHD/ADD?
Personer med ADHD/ADD, man har en underproduktion i frontallobens funktioner. Frontallobens funktioner är att styra våran koncentration, omdöme, tal och kontroll av handlingar.
Det är alltså främre delen av hjärnan.

Den har en särskild roll i planering och organisering av olika uppgifter som en ”övervakare”. Många aspekter i vardagen kontrolleras i huvudsak av frontallobssystemet:

  • Beslutsfattande och planering av nya situationer
  • Felsökning och korrigering samt utvecklingsplan för problemlösning
  • Tekniskt svåra eller nya situationer som kräver nya lösningar
  • Motstå frestelser och vanemässiga reaktioner
  • Impulskontroll och frustrationshantering

Så om man kikar i mina papper och hur min hjärna funkar så har jag väldigt höga mål och ideer men planeringen sviker mig. Man slår sig väldigt ofta på vägen men på något sätt tar man sig dit ändå. Det som är viktigt här är att inse och förstå vad man inte är bra på. Därför är samarbete med andra människor väldigt viktigt.

Samarbete
Läs mer om samarbete här i http://www.lottalindgren.se/

Så ADHD/ADD grundar sig i Frontallobens funktioner. Hur gör vi då för att hantera och jobba med det?

Jag fick faktiskt en video utav fotbollspelaren Daniel Theorin här om dagen efter att jag, Linnea, Daniel, Marcus och Tom vi varit och kikat på Bajen – Peking på Tele 2 Arena.

Först den här som är rolig för att vakna till och lyssna:
Jim Carrey’s Commencement Address at the 2014 MUM Graduation:

https://youtu.be/TV-tA8njqq8

Där efter en annan video som fick mig att vakna till.
För oavsätt vad ADHD/ADD är så är hjärnan en muskel. Tränar man den så kan man bli bättre.
Det finns människor som blivit tillsagda att de aldrig kommer kunna att gå, men de har haft viljan och bestämt sig för att lära sig. De kanske inte går perfekt men utvecklat ett sätt som gör att det faktiskt fungerar.

Se denna , efter att ha läst mitt inlägg här om frontallobens underfunktioner hos en person som har ADHD/ADD så kommer du med få en insikt utav vad denna mannen säger.

https://youtu.be/fO3AnD2QbIg

Så hur tänker du efter ha sett och läst detta?
Hur hanterar du din vardag?
Hur fungerar det för dig?
Behöver du jobba på något annat?

Alla är vi olika och hanterar saker olika.
Så hur gör du och vad fungerar för dig?

 

Nick Brandt, Fotografiska, musikvideoregissör för bl.a Michael Jacksons Earth Song,

Jag är just nu förälskad i Nick Brandts foton.
Jag uppmärksammade honom då en god vän letade konst till sin nya lägenhet där motiven skulle vara vilda djur från Afrika.

Tänkte inte så mycket på det överlag mer än när dessa foton dök upp och spred sig till min newsfeed på facebook.
Jag älskar djupet i hans bilder och hur man kan fastna i motiven.
Det är lite som om min hjärna automatiskt vill finna en historia bakom och söka efter svaret varför dessa bilder gör de så intressanta.

För visst är dem fängslande!

brandt-5

Nick Brandt studerade konst och film på St. Martins School of Art.

Brandt flyttade till USA 1992 och påbörjade en lyckosam karriär som musikvideoregissör och gjorde bland annat flera prisbelönta musikvideor, som exempelvis Michael Jacksons Earth Song, Stranger in Moscow, Cry och andra musikvideor för Moby, XTC och Embrace.

Det var på en resa till Tanzania 1995 för att regissera Michael Jacksons låt Earth Song som Brandt kom i kontakt med fotografering på en seriös nivå.

Fotografiska Installation - Elephant on Bare Earth Wide

On This Earth, A Shadow Falls – Lecture

Fine art meets conservation as photographer Nick Brandt speaks on the work from his most recent publication, On This Earth, A Shadow Falls (2010), and how photography can play a role in preserving the animals’ way of life that he records. Mr. Brandt has been photographing the threatened wildlife of Kenya and Tanzania for more than a decade, and is instrumental in starting the Big Life Foundation in response to the recent dramatic escalation in poaching across much of Africa.

Artist’s Statement:
“I’m not interested in creating work that is simply documentary or filled with action and drama….What I am interested in is showing the animals simply in the state of being, before in the wild at least, they cease to exist…To me, every creature, human or nonhuman, has an equal right to live, and this feeling affects me every time I frame an animal in my camera. The photos are my elegy to these beautiful creatures, to this wrenchingly beautiful world that is steadily, tragically vanishing before our eyes.”

212136_mediumLargerBild 28

Nick Brandt, Elephants Walking Through Grass, Amboseli 2008. Courtesy of the Artist

Bild 27

Nick Brandt On This Earth A Shadow Falls Across The Ravaged Land

22 maj — 13 september, 2015
Nick Brandt gjorde stor succé på Fotografiska 2011. Nu är han tillbaka med den avslutande delen i trilogin om Östafrikas hotade djurliv. Bilderna berättar om en skrämmande verklighet. Varje år slaktas 30-35 000 elefanter, noshörningshorn kostar mer än guld och det finns 75 procent färre lejon idag än för tjugo år sedan. Vi reser från drömmen om det som var till mardrömmen vi befinner oss i.

Utställningen är en hyllning till en värld som i Nick Brandts sepiatonade bilder tycks komma från en tid då djuren levde i harmoni, obekymrade över den tid vi lever i idag, med skövling av naturresurser, jakt för nöjes skull och ekonomisk girighet.

Hans bilder liknar inga andra naturbilder. Här finns inga sensationella jaktscener, Brandt visar upp ett lugn och en värdighet. Möjligen för att han vågar komma nära.

Läs mer om Nick Brandt utställning på fotografiska här:

http://fotografiska.eu/utstallningar/utstallning/earth-shadow-falls-across-ravaged-land/

För att komma till Nick Brandts hemsida går ni bara in här:

http://www.nickbrandt.com/

 

När du håller i ditt körkort till din kropp.

Jag vet att jag matar stresshantering en hel del.
Det är inte för att vara tjatig utan för att jag ser något i vårt samhälle idag som gör att vi faktiskt.. Eller ja många utav oss i alla fall inte har ett körkort till vår egen kropp eller vårt sinne.

Idag matas vi ständigt utav information från sociala medier som vi tidigare aldrig har gjort.
När man ser på hur sjukdomar och depression utvecklat sig genom åren så är det en skrämmande stigande siffra.
Samtidigt som informationen ökar så ökar även kraven.
Kraven på att människan ska prestera bättre, både på jobbet och hemma. Vi har till och med tagit fram ett nytt ord  (Hen) för att sudda ut olikheterna hos en man och en kvinna.

Dock tror jag utvecklingen går dit att hen kommer användas när vi inte vill berätta om det är en man eller kvinna vi pratar om. Där kommer det att stanna och förbli att vara.

Vi behöver nämligen en man och en kvinna.
Vi behöver uppdelningar och delade uppgifter för att må bra. För att vår hjärna ska må bra och ej bli överbelastad.
Vi behöver sänka kraven och gå tillbaka till oss själva för att faktiskt.. Må bättre.

Idag kör vi inte våra egna fordon utan vi låter andra köra med dem. Din kropp är ditt verktyg… Din hjärna är din motor. Bra mat behövs för att ge den olja och smörja upp systemet så att den ej rostar.

Hur äter vi idag?
Varför tror du att alla sjukdomar ökar?
Kan det vara så att alla E ämnen och halvfabrikat skadar insidan i ditt system?
Jag menar.. Vad händer egentligen när du fyller en dieselbil med bensin? Eller om du fyller en bil som körs av bensin som fylls med diesel?
Hur skulle en elbil funka om du helt plötsligt häller bensin eller diesel i den som inte alls är gjord för det?
Givet vis är det så att bilen slocknar.
Det gör även din kropp om du ej är medveten om den och vad som faktiskt får den att fungera till fullo.

Ge inte andra människor eller samhället körkortet till din kropp.
Ge inte andra människor eller samhället att berätta för dig vad som är bäst för dig och din kropp.
Om du gör det så har du automatiskt gett bort ditt körkort till någon annan.

När du köper en ny bil..
Tänker du på hur rädd du är om den då? Barnen får inte äta glass i baksätet och du ser ständigt till att den ser bra ut. du rekondar den och ser till att allt är i sin ordning för att ”lilla bettan” ska må bra.
Efter ett tag slutar du bry dig..
Tror du att bilen håller bättre för att du slutar bry dig?
Eller skulle den hålla bättre om du hade fortsatt ta hand om den?

Visst är det logiskt. =)

Ge inte bort ditt körkort till någon annan.
Lär dig att lystna på dig själv och vad ditt ”larmsystem” säger till dig.

När den röda lampan lyser i din bil så finns det en manual som man kan titta i och ta reda på varför lampan lyser.
Glöm inte bort din lampa.

Olika signaler i kroppen att lystna på:

Stress,
sover mindre,
hudförändringar,
ögonvitans färg,
oroskänslor
otålighet
Under/överaktivitet som kan vara svår att kontrollera
Korttidsminnet störs
svårt att komma till ro
vårt att hålla tillbaka tårar vid mycket små motgångar
Mer/mindre sex

Det är bara du som vet hur ditt grundsystem fungerar.
Var noga med att uppmärksamma förändringarna hos dig själv.

Bild 25

Bild 26

Bild 18

Jag är ingen hen. Jag är en kvinna..
Den dagen jag vill benämnas som hen är den dagen jag inte vill att någon ska veta vad jag är. Jag är stolt!.
Är du?
10429291_627089814069229_4181575402368738450_n

Du måste sluta springa

Något jag har märkt det senaste på många människor runt om är rädslan när andra människor ger. 
Själv har jag alltid tänkt att jag personligen är för intensiv när jag ger och för krävande då jag bär på mer energi än många andra och förvaltar den annorlunda…

Idag tänkte jag om.. 
Jag är en person som ger väldigt mycket och det är något inte omgivningen ska bromsa in bara för att de ej har förmågan att ta emot.
Kan det vara något som satts i system i vårt nya samhälle?
Att det har blivit så viktigt att nå våra mål så att de vilsna barnen som är små inte har en aning om hur man tar emot kärlek som vuxen.
För det är ju faktiskt något som är bland det vackraste som finns.

Så sluta bromsa in.
Den som inte kan ta emot dig för den du är är inte heller värd det du kan ge.

Så därför måste jag tacka mina fantastiska vänner som var med mig igår.
Tack för att ni kan ta emot mig och låter mig älska er.
Tack för att ni låter mig vara precis den jag är.

Tack för att jag får förvalta min tid på er och och ni ger mig den tiden tillbaka åt motsatt håll.

Efter en konversation som hölls mellan två människor härom dagen fick mig att tänka på något jag alltid vetat om men inte förvaltat tillräckligt väl.

waysted time is worse than wasted money.
Pengar kommer och går.. Men tid är något du aldrig får tillbaka.
Detta året ska jag sluta slösa tid och börja förvalta den på rätt sätt till dem som uppskattar det.

Do not waste your time .. use it.
Breguet.. ”Heart of Gold”
photographer: Short Spin Photography

11148453_639376092862470_4941573466795444781_n