Månadsarkiv: augusti 2015

Tack för att du finns Lina. Konsten att hantera relationer.

Vägen till enklare relationer både på jobbet och hemma är medveten och fungerande kommunikation. Utan fungerande kommunikation skapas en massa onödiga konflikter och i värsta fall dör relationer ut.

I regel med människor som är i en konflikt har också olika uppfattningar om vad som är ”sanningen” . Det som händer är att vi oftast utgår från oss själva att det vi tänker och tycker är norm och att vi inte tagit ansvar för vår del i situationen. Det sägs att endast 30 procent av vår kommunikation sker med ord, resten är kropps språk och hur vi förmedlar det vi säger.

Det finns ett ordspråk som lyder: ”Ingen minns vad du sa, ingen minns vad du gjorde, men alla minns hur du fick dem att känna”

Vi blir aldrig fullfärdiga som människor och väldigt mycket handlar om att kommunicera, att lyssna. Något som jag och min vän Lina gör tillsammans väldigt bra. Visst kan vi va arga på varandra och ha åsikter om hur vi tänker och gör.. Men vi har valt en sak.. Det är att faktiskt lystna, vara öppen för att förstå och inte anta att vi gör fel mot varandra av illvilja.
Vi båda gör impulsiva saker ibland och vi har bråkat om både stort och smått. Dock finns det en grund som är den som är viktigast för oss båda. (nu utgår jag från mig själv vilket jag inte bör)
Så jag ska formulera om mig. Grunden som jag och Lina har i vår vänskapsrelation som jag tycker är viktigast är konsten att vara öppen och vilja förstå den andra. För har vi inte den viljan så finns det inte heller något att bygga en relation på. Oavsett vad det är för relation. Det handlar ju om att ge och ta och att faktiskt finnas för varandra när man är som sämst för det är då man behöver det som mest.

Därför måste jag tacka dig Lina. Tacka dig för att du är en människa som är uppmärksam och en person som vågar att se på dig själv. Att vi alla har brister stora som små men att om vi verkligen vill ändra ett dåligt beteende så gör vi det. Allt handlar ju som sagt bara om kommunikation.

Tack för att du finns och att du är precis den du är.

För idag har jag kommit till insikt i vad jag tycker är viktigast i relationer. Och det är det självklara.. Att prioritera och finnas där för varandra, viljan att förstå och konsten att lyssna. Samt att aldrig döma utifrån egen tro för att gamla erfarenheter stör.  Att våga vara öppen, att inte skylla ifrån utan fullt ut ta sitt ansvar för sina handlingar och förändringar till det bättre.

Tack världens bästa Lina..
Tack för att du finns där när jag förtjänar det som minst.
Det är så värdefullt.

8 årig vänskap som bara blir bättre och bättre.
Jag älskar dig utav hela mitt hjärta!

11065789_10155351219850316_3235612776360233147_n67398_162855013738007_2482523_nIMG_1137-1
1IMG_291110923399_10155056564200316_5121972796928688072_n

Jag har allt.

Har precis kommit hem från kontoret på Kungsgatan…
Sprang inom och köpte lite ingredienser till min hemmagjorda müsli som Lina har inspirerat mig till.

Med lite lite extra tillbehör och ingredienser så blev min såhär:

1: Hela Linfrön
2: Krossade Linfrön
3: Gojibär
4: Solrosfrön
5: Pumpafrön
6: Sesamfrön
7: Riven kokos
8: Ljust Psyllium

Längre ner hittar ni en bra beskrivning på innehållet av min müsli, samtliga vitaminer och mineraler och varför vi behöver dem.

Övrigt i livet så trivs jag väldigt bra.
Jag mediterar numera 20 – 30 min varje morgon vilket innebär att jag prioriterar att lägga mig lite tidigare för att också gå upp lite tidigare.

10735283_898911650140562_1035775370_n
Resultat = En mer harmonisk och lugnare Pernilla. Jag upplever att hjärnan inte alls går på högvarv på samma sätt som när jag inte mediterar. Jag upplever även inre lugn och slipper stora delar av oro som jag bär inom mig pga händelser och trauman som jag fått gå igenom. Jag kan helt enkelt kontrollera mina tankar betydligt mycket bättre. Dock uppkommer de såklart tankar/känslor som är baserade på gamla igenkännanden från svårigheter i livet senast igår faktiskt.

Min utmaning i sig blir att kunna kontrollera det ännu bättre.
Hjärnan är ju en fantastisk muskel som man kan träna upp på många sätt. Det gäller bara att ge sig fan på det. Har man ADHD/ADD så är ju utmaningen betydligt mycket större. Men man är ju ingen mer än människa , alla har dåliga dagar och det vore omänskligt om jag hade agerat neutralt.

Övrigt så känns det som om de flesta pusselbitarna är på plats.
Mitt mål är att nu göra det så bra jag bara kan med livet och omgivningen som jag nu har.
Jag trivs verkligen.

NäringsInnehåll i min müsli Hälsofördelar med linfrön

linfro

Det finns två sätt att se på linfrön och deras näringsinnehåll. Hela linfrön är i pri

ncip inget mer än ett fibertillskott eftersom våra magar inte kan bryta ner det hårda skalet och komma åt de andra näringsämnena inuti fröna.

Om man krossar fröna kan dock kroppen även dra nytta av proteinerna, fetterna, mineralerna och vitaminerna som finns innanför det fiberrika skalet.

 

Högt fiberinnehåll – Fibrer är en typ av kolhydrater som inte bryts ner under matsmältningen. De behövs bland annat för att förebygga trög mage och säkerställa normal tarmfunktion. Fiberrik mat bidrar också till att hålla blodfettnivåerna låga och stabila.


Högt proteininnehåll
– Proteiner är livsnödvändiga näringsämnen som behövs för att bland annat bygga celler och bilda enzymer och hormoner. De påverkar också immunförsvarets funktion. Att få sig tillräckligt mycket protein är särskilt viktigt om du vill bygga muskelmassa eftersom muskler till största del består av just protein.

 

Högt innehåll av omega-3 – Omega-3 är en en grupp fleromättade fettsyror som vi människor behöver få i oss från kosten. Dessa fetter behövs bland annat för att reparera celler, reglera blodtrycket och säkerställa att immunförsvaret fungerar normalt.
Högt innehåll av järn – Brist på järn är världens vanligaste näringsbrist och förekommer oftast bland kvinnor i fertil ålder. Järn behövs för att blodets upptagning och transport av syre ska fungera normalt.
Högt innehåll av folat – Folat är en form av B-vitamin som behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar. Brist på folat ger blodbrist eftersom kroppen inte kan bilda tillräckligt många röda blodkroppar. Livsmedelsverket rekom

menderar att alla kvinnor tar folsyretillskott i samband med graviditeter eftersom folatbrist är vanligt bland människor som inte äter tillräckligt mycket frukt och grönt.
Gojibär Höjer sexualdriften

gojibär

Gojibär har en tusenårig historia som närings- och medicinalväxt i Asien. Inom kinesisk örtmedicin är det en av de bästa örter som finns för att stärka yin som är den feminina kraften enligt YinYang teorin. I flera tusen år gamla kinesiska skrifter går det läsa att bäret också stärker livsenergin, ger ett långt liv, stärker ögon, ben och muskler samt njura

r, lever och blod. Bäret sägs även vara bra för sexualdriften och fertiliteten.

Gojibär är en ledande medlem av den framväxande klassen frukter som kallas ”superfrukter”. Den innehåller 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner, 3 gånger mer järn än spenat, 4 gånger mer antioxidanter än körsbär samt 6 gånger mer betakaroten än morötter. De näringsmässiga fördelarna med gojibär har bekräftats av forskning och kliniska studier.
Det finns många ämnen i bären som anses motverka sjukdomar. Betasistosterol sänker kolesterolen och polysackarider stärker immunförsvaret. Zeaxanthin har en mycket gynnsam effekt på synen, och adaptogener stärker minne, stresshantering och koncentrationsförmåga. Och gojibär är det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt

tillväxthormon.
Roten från goji, känd som ”Cortex”, är allmänt använd som örtmedicin. Rekommenderad

mängd gojibär av hög kvalitet är cirka 15 gram per dag eller en tesked pulver. Den rekommenderade dosen goji-juice är 2-4 gram per dag.
vill du få i dig alla näringsämnen som bären innehåller bör du äta dem som torkade

bär.

Näringen i solrosfrön:

solrosfron_grande.1433782566

Solrosfrön innehåller många nyttiga näringsämnen, bland annat en rad olika B-vitaminer och mineraler. På grund av frönas höga fetthalt så innehåller de dock många kalorier.
Solrosfrön är rika på E-vitamin som ökar elasticiteten i din hud genom att skydda dess yttre

lager från solens skadliga strålar. En näve frön om dagen är ett bra riktmärke.
Solrosfrön innehåller bland annat vitaminet folat, eller folsyra som det kallas när det framställs på kemisk väg. Det är ett näringsämne som används i cellernas ämnesomsättning och vid

skapandet av röda blodkroppar.

Ett annat vitamin som finns väldigt höga halter i solrosfrön är vitamin E. Det är en naturlig antioxidant som skyddar fettsyror i kroppen från att brytas ned. I solrosfrön finns även

mineralen magnesium som många svenskar har brist på. Brist på magnesium kan orsaka beteendestörningar, depressioner, hjärtproblem och muskelkramp. Solrosfrön innehåller också koppar, en annan mineral som är nödvändig för att kroppen ska fungera normalt. Brist på koppar är dock ovanligt i Sverige.

Supermaten – pumpafrön:

101123_1

Pumpafrö benämns ofta som supermat eftersom den är rik på vitamin A och E, de essentiella fettsyrorna som kallas omega 3omega 6, zink, järn, fosfor, selen, betakaroten, magnesium, kalcium och kalium.

Pumpafrön har många olika och nyttiga mineraler, fibrer och har hög halt av protein. Oljan i pumpafrön är hälsosam för hjärnans funktion, den ger ökad energi och den har en förmåga att

upprätthålla en hälsosam prostatakörtel. E vitaminhalten är hög och har en hög antioxidant effekt, med åtföljande anti-inflammatoriska egenskaper.

Dess effekt på artrit och inflammatoriska sjukdomar, har undersökts och att införa av pumpafrön i kosten har visat sig minska den inflammationen och minskad smärta har blivit en effekt av detta. Dess effekt på prostatakörteln och benskörhet beror delvis på den höga halten

av zink. Pumpafrön innehåller en hög koncentration av antioxidanter lutein och zeaxanthin. Dessa är särskilt användbara för att skydda hjärta, blodomlopp och förebygga åderförkalkning.
De innehåller också växtsteroler som kallas fytosteroler som tros bidra till att minska koncentrationen av kolesterol i blodet. Pumpafrön används inom naturläkemedel för sitt stora innehåll av tryptofan som hjälper kroppen i produktionen av serotonin och melatonin som påverkar dygnsrytmen.

 

Sesamfröns näringsinnehåll

277348_96331

Sesamfrön innehåller ett flertal vitaminer och mineraler som bidrar till god hälsa. Fröna innehåller bland annat mycket fleromättade fetter som omega-6, mycket protein och

betydande mängder av flera nyttiga mineraler som kalcium och magnesium.

Sesam är en av de äldsta växterna som människor har odlat. Redan 3 000 år före Kristus odlade människor i Mellanöstern sesam för att kunna skörda det näringsrika sesamfröet. Fröna åts inte bara hela utan pressades även till olja.

Kalcium (122 % av RDI) -En mineral som framför allt behövs för att bygga våra skelett och tänder, men kalcium är också viktiga för blodets och våra nervers funktion. I takt med att man blir äldre, och problem med benskörhet och högt blodtryck blir allt vanligare, kan det vara bra

att tänka extra mycket på att få i sig tillräckligt mycket kalcium. Att använda sesamfrön som garnering kan därför vara bra för hälsan.

Magnesium (117 % av RDI)
– En mineral som behövs för att omsätta kalcium och för att tillverka olika enzymer och proteiner i kroppen. Magnesiums samverkan med kalcium gör att denna mineral också är viktig för god benhälsa.

Zink (52 % av RDI) – Ytterligare en mineral som behövs för att tillverka enzymer och hormoner som påverkar immunförsvaret och ämnesomsättningen i kroppen. Brist på zink är inte särskilt

vanligt om man äter kött, fågel eller mejeriprodukter, men om man är vegan kan risken för zinkbrist vara större. Här kan sesamfrön därför vara användbart.

Vitamin B1 (56 % av RDI) – En vitamin som behövs för normal ämnesomsättning och för att nervsystemet ska fungera. Vitamin B1 finns, förutom i sesamfrön, även i griskött, bönor och havregryn. Man ska dock tänka på att detta vitamin förstörs om maten hettas upp under en längre tid.

Vitamin E (22 % av RDI) – En antioxidant som skyddar mot nedbrytning i kroppens vävnader. Det skyddar bland annat huden från fria radikaler. Vitamin E finns i en mängd olika grönsaker och mejeriprodukter och brist på detta ämne är inte vanligt förekommande.

Kokos förbättrar immunförsvaret
I kokosfettet finns laurinsyra. Laurinsyran kan i vår kropp göras om till monolaurin. Både laurinsyran och monolaurinet är antibakteriella, de hjälper till att bekämpa skadliga bakterier. Laurinsyra finns även i modersmjölk. Det hjälper att skydda barnet från infektioner. Genom att äta kokos kan man få tillbaka det skydd man hade som spädbarn.

Kokos gör dig mätt och höjer ämnesomsättningen

Fettet i kokos kallas laurinsyra och omvandlas till monolaurin, som är antibakteriellt, och som även återfinns i modersmjölk för att skydda det lilla barnet mot infektioner. Dessutom verkar kokosfett vara effektivt mot candida och andra jästsvampinfektioner, som ofta drabbar

människor med lågt immunförsvar och som konsumerar snabba kolhydrater. Kokosnötens fett har visat sig ge upphov till bättre blodfetter och den gör dig mätt och höjer ämnesomsättningen.

5 fakta som gör kokos nyttigt

kokosflingor

 1. Kokos innehåller rikligt med protein – Kokosmjöl innehåller till exempel mer än dubbelt så mycket protein som vetemjöl. Protein är kroppens främsta byggmaterial och det bygger upp och reparerar kroppens muskler.
 2. Kokos innehåller nyttiga fetter – Kokos innehåller en viktig fleromättad fettsyra som heter Laurinsyra vilket har en positiv inverkan på kolesterolvärdet i blodet.
 3. Kokos är rikt på fibrer – Torkade kokosflingor innehåller närmare 25 % fibrer. Fiber ger en mättnadskänsla och gör ett stort arbete när det gäller matsmältningen i kroppen.
 4. Kokos är en god källa till C-vitamin – Det finns många olika vitaminer i kokos, framför allt en riklig mängd av C-vitamin. C-vitamin har exempelvis en positiv inverkan på kroppens bindväv, muskler och blodkärl.
 5. Kokos innehåller flera viktiga mineraler – Mineraler ger näring till kroppen och behövs för att ett flertal av kroppens funktioner ska verka optimalt. I kokos finns mineraler som järn, kalcium och magnesium, vilka alla har en betydande påverkan på kroppens fungerande.Kokos används för att framställa en mängd olika livsmedel, exempelvis kokosvatten, kokosmjölk, kokosmjöl, kokossocker och kokoschips. I och med att kokos har så många hälsofördelar kan man nyttja kokos ofta, och byta ut ”vanliga” livsmedel, när man lagar mat eller bakar.Kokosmjölk är gott i matlagning, och kokosvatten är en frisk och god dryck. Kokosmjöl och kokossocker är enkelt att använda i bakning, och kokoschips är ett gott snacks. Genom att äta mer kokos får man lättare i sig alla de viktiga ämnen som kokos har att erbjuda.Källa:
  http://www.supernyttigt.se/
  http://ceciliafolkesson.se/
  http://www.froguiden.se/

 

Jag är stolt över att vara svensk + Ikea + 2 fall utav mord.

Jag är stolt över att vara svensk!

Oj vad denna statusen upprör.
Då kan man ju undra varför jag skriver den… Observera att detta jag skriver här under nu är en tanke utifrån människors ageranden här i Sverige. Vårt älskade toleranta Sverige.. Eller ska vi säga vårt mesiga Sverige som stoppar huvudet i sanden när något händer?

Jag vägrar vara mesig så jag står rakryggad och säger att jag är STOLT över att vara SVENSK och det är på de grunder att jag faktiskt är STOLT över att vara mig själv. En grund som är viktig att stå på om man i långa loppet ska må bra och inte tappa bort sina ”rötter”. Människan mår bra av att veta vart de kommer ifrån. Det skapar trygghet.

Efter händelsen på Ikea i Västerås så upptäcker jag en sak. Hur människor fokuserar på vart denna 36 åring kommer ifrån som har erkänt dessa 2 fall utav mord. Jag brukar tänka att man lägger fokus på det man vill se och tolkar saker utifrån sina egna sinnes ställningar. Min tanke grundar sig i alla människors lika värde och jag gillar inte det jag ser.

36 åringen erkänner morden.  Vad fokuserar man på? Jo var kommer han ifrån.
Vad har morden med den 36 årig mannen att göra? Det han har gjort är ju FEL.

Som jag skrev under ett inlägg på Alexander Erwiks facebook:

Oavsett vad så är hela grejen helt sjuk.
Tycker också det är helt galet hur människor fastnar i fokuset på vart personer kommer ifrån. Oavsett så är det en människa och det är det vi alla borde döma ifrån.

Är det en Svensk som har gjort det så är händelsen följande: FEL
Jugoslav: Fel Tysk: Fel Iranier: Fel Irakier: Fel Eritrea: Fel
Indier: Fel. Finns så mycket länder men händelsen är fortfarande: FEL Det är säkert någon som tycker att det är fel att jag ej skrivit med alla länder också.

Gör man FEL mot människor och skadar andra så ska man sota för det. Hela grejen är fel och att människor fokuserar på vart han kommer ifrån är FEL.

Fokus borde ligga i grunden i varför hände det? Samt hur gör vi för att förhindra det.

Något som man glömt kanske?

FEL fokus.

—————-

Det är inte konstigt att människor utifrån Sverige står upp för sig själva och säger jag är STOLT Iranier. Det är inte så konstigt. För oavsett om någon från samma hemland gör något dåligt i Sverige så ska det inte påverka sin grund och vem man är. Man ska vara stolt över den man är!

Människan gör fel. Inte landet man kommer ifrån.

Hade en Svensk varit utomlands och hälsat på i tex Dubai och samma händelse som morden på Ikea gjorts utav en person som också kommer ifrån Sverige..
Vad hade svensken gjort då?
Förmodligen tystat sig själv och kanske inte pratat om att man är Svensk.

Ser ni skillnaden?
Vi pratar om plåster, ändrar ord och kan inte ens fira vår nationaldag ordentligt för att det är tydligen rasistiskt. Våra utländska vänner vill vara med och fira midsommar samt högtider med oss. Dock ”tror” vi att de inte vill och vi släpper ej in dem för att vi har hört att de vi gör tycker dem är konstigt.

Tro fan de tycker att det vi firar är konstigt!
Svensken vet ju för fasen inte om varför vi firar den längre. Vi gör allt på rutin och har förlorat värdegrunden i varför vi för som vi gör. Alltså grundstommen som är viktig att ha för att göra saker som ger mervärde och förståelse.

Varför ger vi pengar till andra länder som har det svårt och hjälper dem som är här? Vi som bor i Sverige blir ju skitlacka såklart för att vi ej lägger pengar på vården och sjukhus och ett bättre rättsväsende mm. Men genom att hjälpa andra länder och va lite tillbaka dragna och ”ödmjuka” gör ju också att vi ej blir provokativa på samma sätt och får andra länder att gilla oss. Mindre krig tänker regeringen.

Detta system har ju funkat bra tills det börjar att svaja lite och fasaden börjar tappa färg. Genom att va andra till lags så har Sverige tappat sin grund att stå på. En viktig grund.
Grunden som berättar om vilka vi är för att skapa trygghet.

Den viktiga värdegrund som gör att människor utifrån med olika nationaliteter som är stolta över att vara Svensk medborgare, som har flyttat hit känner sig tvingade och väljer att rösta på ett ”rasistiskt parti” för att de ser problemet tydligare. Det är nog ingen egentligen som vill rösta på det partiet. Dock så har vi inget annat parti som har tillräckligt med pondus för att skydda landet vi bor i och som ser det som behövs göras.
För även dem ser att Sverige måste ta tag och bli ett ledande land istället för ett följsamt land. För är man följsam allt för länge så kommer det att de dålig avkastning tillbaka.

Det finns ju en anledning till varför Svensken köper bostäder utomlands idag och vill flytta.

Jag är stolt över att vara Svensk!
Människan felar, inte landet man kommer ifrån när det pratas om mord.

Sverige måste lära sig att leda och inte följa.
Bygga upp värdegrunder som ger respekt och tillit för alla som bor här. Visst vi kan vara andra länder tillags och nicka efter deras behov. Men det kommer inte skapa förståelse och grund för andra länder att se våra behov.

Svenskar är kända för att vara mesiga.
Och jag förstår varför.
Vi tittar ju inte andra människor i ögonen när vi går på gatan.
Vi hälsar inte, vi kan inte sätta oss bredvid någon annan på en buss. Vi står hellre..
Vi släpper in människor till vårt land men håller dom utanför våra hjärtan för att vi tror att de inte vill umgås och integrera med oss. Självklart känner dem sig utanför.

Vår fasad är fantastisk och fin men den har ingen värdegrund pga att vi ska va alla tillags.
Vi glömmer det som är viktigt.
Oss , Du och jag.

————————————————————————————————————————-

Långt inlägg utan bilder… Eller jo jag ska slänga upp en bild.
En bild på Svenska flaggan, en flagga svensken själv skäms för mer än de som flyttat in utifrån.

För är det något mina vänner med utländsk bakgrund har lärt mig så är det faktiskt att vara stolt över sitt land där man bor och kommer ifrån.

Så jag tackar dem för att de visar oss enorm kärlek och värde i relationer.
Tackar dem för att dem står upp för Sverige och visar oss dessa viktiga värdegrunder som vi har tappat bort.

Hoppas vi någon dag kan ta lärdom av andra utan att stoppa huvudet i sanden.

Så lägg inte energi på vart människor kommer ifrån när det händer hemska saker.
Lägg energin på varför det hände och hur vi ska lösa situationen som är idag för att förhindra framtida händelser. Det vi visar och säger är också resultatet

Att ta bort knivarna på Ikea är som att lägga plåster på ett öppet sår. Jag hoppas innerligt att de tar tag i läkningsprocessen och se till att såret läker ordentligt så att man i framtiden kan ta bort plåstret.

Alla ska kunna säga vart de kommer ifrån och bli accepterad för att vara människa.
Det vi säger är inte det som skapar rasism. Utan det är hur vi ser på det som sägs.

5-flaggan-enbart

Internet gör oss sjuka! Det är bara Logik som krävs för att förstå.

Vaknade tidigt idag.
Något som för övrigt är väldigt skönt.

Började med 20 min meditation. Något som jag faktiskt tack vare Daniel Theorin hjälpt mig med för att få upp ögonen för. Många har sagt det till mig att meditation hade passat mig perfekt. Dock har inte budskapet nått mig tillräckligt bra för att jag faktiskt skulle ta tag i det och göra det.

För att läsa mer om mitt tankesätt och vad som fick mig att börja med meditation så kan ni läsa det här:  HÄR

JAg känner mig mycket piggare och mycket mindre stressad… Något som också fått mig att fundera lite… För vad händer egentligen när vi lär oss att meditera och att att fokusera bort allt jobbigt, bra samt även vår stressiga vardag?
Jo vi vi lär oss att syresätta kroppen och hjärnan.
Jag undra hur många utav oss faktiskt andas uppe i bröstkorgen största delen av dagen och glömmer bort att andas nerifrån magen? När vi glömmer bort att andas så stryper vi syresättningen vilket vi omedvetet kan göra kroniskt.

Hur fungerar hjärnan?

Hjärnans delar har olika funktioner. Man kan se en skillnad mellan främre, bakre och centrala delar och mellan vänster och höger sida. De främre delarna har en mer övergripande och styrande funktion. De är avgörande för vår förmåga att kunna röra vår kropp, att minnas, att uppleva känslor och att kunna tänka. Mellanhjärnan och hjärnstammen tar hand om andning, vakenhet och lustkänslor. Bakre delarna tar emot, sorterar, tolkar och lagrar information.
De båda halvorna är ganska lika varandra när det gäller känsel och motorik men har i övrigt olika funktioner. Höger hjärnhalva styr vänster sida av kroppen och tvärtom. Även hjärnans lober har olika uppgifter. Hos de allra flesta personer gäller att:

 • Vänster hjärnhalva ansvarar för det språkliga, (till exempel tal- och skrivförmåga), språklig nyinlärning och logiskt tänkande.
 • Höger hjärnhalva arbetar med rumsuppfattning, melodier, helhet och intuition. ( Denna delen av hjärnan styr mig väldigt mycket)
 • Nackloben tar emot och bearbetar synintryck, tinningloben ljud och hjässloben känsel.
 • Pannloben står för initiativförmåga, personlighet, socialt beteende samt planerings- och organiseringsförmåga. Härifrån planeras och styrs dessutom våra rörelser. (Det är här det finns störningar när det kommer till ADHD)
 • Lillhjärnan är viktig för balansen och samordnar styrningen av muskulaturen så att vi kan utföra ändamålsenliga rörelser. Den är även inblandad i mer komplexa funktioner som tänkande.

hjarnan

Som sagt … ADHD medicin i all ära är kanon och har funkat bra på mig. Jag ska inte ropa hej innan jag har varit av min ADHD medicin längre än jag har nu.
De första åren har den funkat kanon och jag har lärt mig nya sätt att ta tag och ta hand om min vardag. I slutet så upplever jag som tidigare sagt att känslan är som om syresättningen i kroppen stryps. Jag får biverkningar till den grad att jag blir rädd och håller på att trilla baklänges i min trappuppgång. Ska man vara helt ärlig så skulle det faktiskt kunna gått helt åt skogen. JAg har suttit vid datorn och känns hur ben och armar domnar bort och hur det svartnar framför ögonen.
Jag har tappat talet och fått blackouter undertiden jag för ett samtal.

JA och syresätter vi inte hjärnan tillräckligt så påverkar det alla dess funktioner som vi då kallar för (biverkningar från ADHD medecinen).
Det är inte konstigt tex att jag blir mindre kittlig, tappar synen när jag äter ADHD medecinen om vi läser till Nacklobens funktioner.
Det är heller inte så konsti

 

gt att jag tappade talet och kan ej uttala ord korrekt när vi ser över Vänster hjärnhalvas funktioner.
Man känner sig även lite tråkigare vilket kan var bra kanske när man har lite mer energi än andra. Detta ser vi under Pannlobens funktioner.
Mina muskler som krampar och domnar bort hittar vi under Lillhjärnans funktioner.

Så det som hände var det att kroppen mådde bra under de första åren.. Dock när den hade stabiliserat sig så kommer biverkningarna..
Jag tänker högt här nu och det kan ju vara farligt på ett sätt men jag måste få ur mig lite tankar gällande detta. För när jag tänker efter så faller allt tillbaka på logiken. Inget konstigt alls att det blir som det blir när jag tänker efter.

Såhär skriver AFTONBLADET : Så drabbas din hjärna av slösurfandet:

Ökar stressen

Forskning visar att multitasking ökar produktionen av både adrenalin och stresshormonet kortisol. Ämnena överstimulerar hjärnan och försämrar tänkadet.

Det skapar också ett slags dopaminberoende som ständigt belönar hjärnan vid nya intryck. Det i sin tur får hjärnan att ständigt leta efter en extern stimulation.

Och de negativa effekterna slutar inte där. Vår frontallob (främre delen av stohjärnans hjärnbark) är skapad för reagera på nya händelser som sker mitt framför oss – vilket gör att vårt fokus snabbt kan ”kapas” och riktas mot något nytt.

Åter igen frontalloben alltså främre delen av hjärnan som då är delen som det finns störningar i när det kommer till ADHD.

Detta med alla intryck via nätet och hur vi avskärmar oss ifrån varandra dagligen gör oss sjuka. Och det värsta av allt i grunden..
Vet ni vad det är? Det är logik allt ihopa.

Detta är något som jag tänkt på nu i ca 3 år och jag kan sätta pengar på att det är det svaret ni ser har ovan som är vår största anledning till alla sjukdomar vi har idag.

Det beror på Internet och våra krav i samhället.

Vi måste gå tillbaka till det gamla om människan ska må bra igen. Åt minstone ialla fall lära oss att hantera det. För idag kan vi inte hantera det på långa vägar. Vi tillåter oss inte att vila. Vår vila är idag nya intryck från vår minidator som vi idag kallar för mobiltelefon.

ADHD/ADD eller ej. Vi måste lära oss att hantera oss själva från grunden. 

10488591_1645409589029744_1586476754_n

Imperfectly Perfect

Imperfectly Perfect är tydligen ett projekt som tar kål på mig.
Efter att jag har ätit nu så kände ja för att lägga mig och hämta energi i 20 min.
Ja just det… 20 min blev ca 3h. ZZZ

Här om dagen så var vi faktist uppe i ca 36h bara för att jobba med Imperfectly Perfect.
Både jag och Felicia hade vaknat vid ca 09 på morgonen för att sedan lägga oss 09 på morgonen. Helt galet. Inte konstigt att världen blir lite upp och ner.

11781873_10155846489220316_7672836459331546716_n
(Kortet taget kl 03:00 ca precis innan det var dags att ge sig av.)

Efter att ha diskuterat lite med mina väninnor ang utseende, så blev det spikat att afrikanskt var en bra ide. =)
Kontraster gillar vi.

11816896_10153460805186063_5467049956150780228_n

Projektet med att visa upp kvinnan på det sätt som vi gjorde är att visa andra att vi alla är olika och att det är okej. Det vi ser i media idag är kvinnor stöpta ur samma form vilket inte stämmer överens med den verkliga bild vi har i världen.
Vi alla är vackra på våra sätt, våra olika sätt vilket gör oss speciella och helt Imperfectly Perfect.
För hur kul vore det om vi alla såg lika dana ut?

11831758_10153460805196063_5989505026797120345_n

Här är de alla fantastiska kvinnor som var med och gjorde våran morgon till en av de bästa. Något som faktiskt strök under vikten på varför vi faktiskt för detta är när kvinnor kommer fram och gråter. För det var faktiskt det som hände.. Vi fick otroligt mycket credd till hur viktigt detta är och hur många människor som faktiskt hyllar det vi gör.
För mig blev det en väldigt stark upplevelse.
Något som jag tycker är det mest naturliga att lyfta upp är kanske inte alltid så självklart för en annan.
Ja och att våga stå naken mitt i Stockholm och bli fotograferad är fasen strongt som bara den!
Så hejja er tjejer som ställer upp och gör detta med oss! Utan er så hade det inte gått.

11355158_1448741915452932_347630640_n
Såhär skriver sveriges radio om oss:

Fotografen Felicia Margineanu fick nog av mediers ensidiga bild av hur en vacker kvinna ska se ut. I helgen fotograferar hon nakna kvinnor i alla dess former för att hylla dess olikheter.

Resultatet blev konstprojekt Imperfectly Perfect. Felicia Margineanu gick via sociala medier ut och efterlyste kvinnor till projektet och inom loppet av två dagar hade hon fått ihop tolv kvinnor – med olika åldrar, etnicitet och former. Kvinnorna ska nu fotograferas nakna på olika platser runt om i Stockholm.

– Vi är generellt väldigt dåliga på att acceptera hur vi ser ut, man försöker ständigt uppnå ett skevt ideal som framställs i media, säger hon.

Det är verkligen jätte kul att ha träffat Felicia då jag har haft fotot i huvudet i över ett år och att när mina vägar möts med Felicias så har hon också liknande tankar vilket gör att vi kör. Allt känns bara helrätt. Hade vi inte träffat varandra just nu så hade det inte heller blivit av. Så vi båda är sjukt nöjda. Och vilka modiga tjejer vi hade som backade upp oss! Jag känner mig djupt tacksam.

För mig och så många andra så känns det oerhört viktigt att visa människor vad som verkligen är viktigt. Välmående hjärta och själ och att vi alla är just människor med och utan komplex.

Så tusen tack till alla er. 

Ni är fantastiska!

Pernilla Pramberg, Felicia Margineanu och Johan Bååth. NU VILL VI HYLLA KVINNAN OCH BIDRA ATT ÄNDRA DET SKEVA KROPPSIDEALET

Tack för igår P4 Stockholm!

NU kör vi Pernilla PrambergJohan Bååth ropade Felicia Margineanu och alla fantastiska kvinnor som är modeller! Hon hade då precis där innan blivit intervjuad av P4 Stockholm
Här kan ni höra mer om vårt projekt då Felicia blev intervjuad igår utav P4 Stockholm.

Before-and-After-Photoshop-12-630x312

Anja 80år fick tyvärr förhinder till vår fotografering på söndag i Stockholm. Vi ska fota X antal kvinnor nakna för att hylla kvinnokroppen och oss själva i alla våra former och åldrar – för oss är det viktigt att ha med en äldre dam – har du en mormor/farmor eller känner någon som skulle vilja vara med i detta konstprojekt? Alla tips tas varmt emot så kan jag berätta mer om detaljer – men vi fotar NU på söndag den 2a augusti tidigt på morgonen i Stockholmsområdet.

Vänligen maila mig på kontakt@PernillaPramberg.com för med info eller till felicia@feliciamargineanu.com.