Månadsarkiv: oktober 2015

Att börja om på nytt.

Jag har hittat en en jätte bra sida ang att kunna se till sin egen livskraft.
Vi alla har tappat bort oss ibland och mer vanligt blir det i vårt samhälle idag.
Jag satt i en diskussion med min terapeut som förövrigt är helt fantastisk. Vi ses en gång i veckan och det är ett möte jag ser fram emot även om det ibland kan vara jobbigt. En bra terapeft ska kunna trycka på de knapparna. Förändring gör ont om vi ska bryta dåliga mönster.

Senast avslutade vi med att prata om att Sverige är faktiskt det land som är ytligast. Vi får beröm för yta och det vi presterar men mindre för dem vi är.

För visst är det lite tragiskt när man tänker efter.. Och självklart ökar depressioner i takt med kraven i samhället. Jag känner många som inte går till någon terapeut för att det anses som svaghet och ett ”bevis” på misslyckande. Men hur lyckad är du om du inte vill lära känna dig själv och prioriterar andra framför?. Fråga dig själv det och känn efter hur det känns. Är inte du värd ett bra liv utan dåliga mönster som evt påverkar kaos hos digsjälv och din omgivning och i dig själv?

Hur lyckad är du om du inte vill lära känna dig själv och prioriterar andra framför?
Vad andra skulle tycka? Är det så du tänker? Eller är den största kritikern i ditt liv dusjälv?
Redan när har men tappat det största fotsteget.. Något som man själv dock måste inse. Det är först när du är ärlig och trygg i dig själv som du kan förmedla den känslan och även prioritera andra och se dem för vad de är.

Hittade förövrigt en sida som förmedlar ord som vi alla kan se oss i.
Så gå in på den och läs om Kjell Haglund som faktiskt låter dig att förstå dig själv.

Gör det du också.
Låt dig själv börja om på nytt, lär känna ditt inre.
Det är du värd!

http://www.kjellhaglund.com/vem-ar-jag/

403792_114324648690331_100003383889511_79105_1213370209_n_191403952

När penslarna stirrar på mig.

Hela min dag har gått till att ta hand om min lägenhet.
Jag har så mycket saker jag kan slänga och som jag inte behöver.
Penslarna stirrar surt på mig… Jag hade ju lovat att smeka deras hårstrån med färg idag.

(Stannar upp i tanken)
Kul egentligen att kunna formulera en mening så och få ord från en pensel till att riktas som erotik. Eller var det bara jag som drog igång en stor virvel med passion?..
Jag gör det mesta passionerat, trivs med det.
Då får hjärtat följa med i varje rörelse och steg man tar.  Härligt.

Bild 1

WILD THING – ABOUT LOVE

Har ni sett den?
Inte!? Då måste du/ni göra detta. Det var länge sedan jag skrattade så mycket och högt.

Jag hinner inte berätta med än så.. I tanken är jag redan i  min säng och sover och reflektionerna i mina tankar över dagen har varit i mitt givande till vänskap/kärlek utan att få något tillbaka.
Fantastiskt för min omgivning men för mig själv, j*vligt idiotiskt.

Samtidigt som jag tycker att det är en fin gåva att ge någon utan några krav att få något tillbaka, så är det lätt att bli utnyttjad i sådan situationer. Slut med det nu.

Meningen med sunda relationer är ju att lyfta varandra och känner man att man inte blir det i det behov man har så kommer den underton. En underton med små krav som blir större när vi inte känner oss sedda som även sakta puttar bort den andra. Kraven vi inte vill ha men som kanske ibland behövs för att vi ska utvecklas. Jag älskar att utvecklas och bli bättre.
Jag hör när du talar och agerat på det du säger även om du är tyst.
Det är i tystnad man hör sig själv.

Nu måste jag koppla ner. Ska läsa lite i min bok och släcka ner ögonen kl 22:30.

 

Jag är lycklig nu

Visst livet går alltid upp och alltid ner..
Men från att va grunddeppig är jag nu grundlycklig.
Jag äter fortfarande inte min ADHD medicin och har nu haft ett uppehåll i 3 snart 4 veckor.
Jag känner äntligen att jag börjar att känna igen mig själv efter att ha varit ”någon annan” i tre år. En person som jag faktiskt inte helt 100% tyckt om. Men jag har lärt mig det jag ska nu, så nu behöver jag inga ”kryckor”. Det är skönt att känna känslan av glädje igen.

Jag har Kommit över abstinensen som säkert kommer komma tillbaka ibland, den är vidrig men jag är starkare. Jag älskar min dåliga humor, jag älskar att äntligen få känna och vara den jag är. Förlåt mig för mitt trångsynta jag, personen jag var när samhället ville att jag skulle vara någon annan. Styrd av andra.
Förlåt om jag har sårat dig för att jag bara sett rakt fram och inte runt om.

-1

Utslagen i mitt ansikte har med försvunnit när jag slutat med medicinen även på ryggen. Dock dyker de upp igen så fort jag äter gluten eller socker. Ja så det blir att hålla sig ifrån det till 100%. Självdisciplinen till det har jag på vardagarna.. Lite missar och sug känner jag under helgen.

Det enda som är nu är att hjärtat är lite trasigt men det är okej.
Sålänge man gör sitt bästa och möter de man tycker om på mitten så kan bara de som går fel bli fel. Man är ju inte en person i en relation utan två. Dock har jag kommit till den delen i mitt liv då jag verkligen fattar vad villkorslös kärlek är. När man lärt sig se och hitta den så inser man ju hur fin den är. Är det meningen så är det. Alla människor är ju inte menade för varandra. Ja och tur är det.. Det hade ju inte sett så bra ut om alla gick och tyckte om alla eller hur? .. Eller?. haha

På kontoret har det blivit lite härliga ändringar som passar mig bra. 1h 30min har vi nu på lunchen. Detta för att vi ska hinna med att träna. Jag tror vi alla gör betydligt mycket bättre ifrån oss på jobbet då både endorfin och dopamin nivåerna är förhöjda.

Idag blev det axlar för mig..
Jag ska hålla det på en bra nivå och bara va hälsosam och ej bli superextrem. Jag har en tendens till att ge allt jag har när jag ta mig för saker.  Ska jag vara ärlig så i alla lägen är det varken snyggt eller bra.
Jag trivs som liten och petit.

Jag har även antagit en ny utmaning för mig själv.
Vet inte vilken och vet inte när, men jag ska skola min röst och sjunga på en vernissage i framtiden som jag ska ha. Dubbla uttryck får den heta..
Det var ingen mer än min kära vän Lasse Kärkkäinen http://karkkainen.se/ som slängde ur dig det lite spontant. Lasse är förövrigt en ganska rolig figur..

Frågar man Lasse hur man gör för att vinna guldägget så får man ett garanterat svar: Man har bar lite flax och tur.
Ödmjukt sagt… En människa med fötterna på jorden med andra ord.
Sådana människor älskar jag!

Bild+54

Nu ska jag ta min kropp och lägga den i badkaret.
Ögonen ska jag också stänga ner om en stund då dem går i kors…

Skulle målat då jag har tre beställningar på tavlor och en skulptur som är oklar.
Jag får jobba igenom det i helgen. Lördag får det nog bli.

Dags för att kasta in handduken..
Här kommer en till ego bild… Inget jag strävar efter att få komplimanger för även om det är trevligt. Att bli sedd inifrån är det absolut bästa.
Se inte människor för hur dem ser ut utan för hur dem är.

-2

Ps… Mamma jag älskar dig.

XOXO

// Pernilla Pramberg

Dags att lämna det förflutna framför sig.

Dags att lämna det förflutna framför sig. Ja som Pumba i lejonkungen hade hade sagt.
Men vi vänder på det… Dags att lämna det förflutna bakom sig… Lite så det blir när man blir klar med en målning.

Idag blev jag nog klar med min senaste målning ”Butter”Fly,

Pernilla

Bild 1

Nu ska jag skynda mig i säng.
Läsa lite och sedan upp 05:55 för att meditera.

I dream about you in the colors of gray.

Jag vaknade kl 04 i dag. 
Kunde verkligen inte somna om … Kan det vara den dubbla espresson som satte sina spår kl 21:00 ?

Jag bestämde mig för att fortsätta måla på min tavla som jag håller på med.

Bild 43

Den ser ganska enkel ut nu men i grunden så får jag faktiskt ut en hel del känslor som jag bär inom mig. Känslor som jag inte lärt mig att uttrycka eller visa verbalt..

I skrift och på duk blir det aldrig några problem att få fram vad jag menar och vill. Men jag övar.. En ”mussla gapar oftast väldigt stort när den väl öppnar sig” ja så det gäller att få den att följa med strömmen.

Och nu så fick jag en ny idé medan jag skriver detta.. Det blir nog en liten härlig serie till den här ”smöriga” målningen ovanför. 😉

Och när tavlan är klar så kommer ni att förstå överskriften : I dream about you in the colors of gray.

*

Nu ska jag måla lite till. Förhoppningsvis så blir jag klar med denna tavlan innan jag ska iväg.
Jag ska träffa en äldre man som har samma driv och samma intressen som jag själv. Det är härligt när man finner ny vänskap som bär på samma intressen och som inte är rädd för att uttrycka sig.

För att spana in denna energirika mannens fantastiska foton så spring in på hans sida http://karkkainen.se/ . Ps.. Han heter Lasse, Lasse Kärkkäinen.

Som ni kanske har märkt så älskar jag att skriva.
Det är härligt att förmedla ord som sedan omvandlas till en känsla för den som läser.

Jag gillar inte att vara ytlig.. Detta skriver jag samtidigt som att jag kommer på att jag måste maila charlotte olympia om mina skor som till och med NK vägrar att laga.

Bild 41

Social media är allt bra. För när jag väl la upp dessa så hörde Charlotte själv av sig och bad mig att maila agenturen. Ja och det är det jag måste göra idag. =) Typ nu.. =)

Dessa skor kanske ger ett intryck i att jag är ytlig.. och jag förstår varför.. För vem fasen köper ett par skor för 13 000 ? Det undrar faktiskt jag också.. Men efter ett par glas Champagne och lite bra feeling i Las Vegas så funkar det mesta.
För att göra klumpen i halsen lättare så hittade jag dem faktiskt på rea för 7800 kr

Ska jag vara helt ärlig så köpte jag dem för att hos mig så skapade dem en känsla.
Jag personligen är så fascinerad över tid och rum så hos mig så stod det mitt namn på dem.
Jag köpte inte dom direkt utan fick vänta till dagen efter.. Just då med sanningens ord så hade jag inte riktigt ekonomin med mig för att köpa skorna.

Väl tillbaka på hotell bellagio där jag bodde med mina vänner Lina och Marcus så passade på att sälja en tavla via social media under natten… Marcus skrattade ”åt” mig och sa:
– Fasen Pernilla det är bara du som kan få för dig att göra något sådant bara för att du vill ha ett par skor.. Det är klockrent!

Dagen efter gick vi tillbaka på Wynn Hotell och jag köpte min ”sandaler” .

P1010106

Så åter igen på tal om yta…Är jag ytlig?
Nä i grunden så är jag faktiskt inte det.. I grunden är jag nog jordens livsnjutare.
Jag älskar kvalitet och livet i sig, jag är glad för det lilla och njuter till fullo av allt kom kommer i min väg.

Jag njuter lika mycket i skogen i ett kallt tält som är lite trasigt som på min favoritrestaurang Picasso som också har en bas i Las Vegas inne på Bellagio.  Jag tror inte att jag sa ett ljud under hela middagen. Jag var i himlen.

Nu hoppar vi över till annat.
Konst även om det jag skrivit om är en konstform i sig och handlar åter igen om tid.

Tavlan på Jackie Kennedy och en Rolex Daytona.

10394599_10154193410500316_4286829006123733947_n

Som ni även kan se på tavlan så står det Relax istället för Rolex. Detta för att jag faktiskt vill uppmana till att faktiskt ta ett kliv tillbaka och njuta utav det man har. Det materiella ska inte behöva ta över ens liv vilket jag ser många gånger att människor tillåter. Det materiella ska inte styra det emotionella.

Man ska inte kompensera sitt olyckliga inre med yta för att man för tillfällighetens skull blir glad för en stund. Lyckan finner man inom sig. När man har funnit den så kan man kompensera det materiella på ett sunt sätt. Själv har jag inte ”missbrukat” så mycket med materiella saker.. Kanske undermedvetet ibland.. Jag är personen som går in i mina känslor och faktiskt bearbeta dom. Känslor skrämmer mig inte men kräver också sin balans.

Kvinnan på tavlan är Jacki Kennedy när hon var 16 år.

Jacki Kennedy var gift med John F. Kennedy som var USA: s 35:e president. Jacki Kennedy var då den första kvinnan i USA som satt i ordförandeskap från 1961 till JFK blev lönnmördad år 1963. JFK mördades under en bilfärd i öppen limousine genom centrala Dallas den 22 november 1963, vilket skakade hela världen.

Fem år senare gifte hon grekisk sjöfart magnaten Aristotle Onassis; de förblev gifta fram till sin död 1975.
Hon rankas som en av de mest populära First Ladies och 1999 utsågs på Gallup: s lista över mest beundrade Män och kvinnor i 20-talet Amerika.

Jacqueline Lee Bouvier föddes den 28 juli, 1929 i Southampton, New York.
Jacqueline mamma hade irländska anor och hennes fars anor ingår franska, skotsk och engelska.
Jacqueline tillbringade sina tidiga år i New York City och East Hampton, New York, på Bouvier släktgård, ”Lasata.”
Efter föräldrarnas skilsmässa, delades systrarnas sin tid mellan sin mors hem i McLean, Virginia och Newport, Rhode Island, och deras fars hem i New York vid 125 East 74th Street och Long Island.

Hon tog examen 1951 med en Bachelor of Arts examen i fransk litteratur.

Efter sin examen, var Jacqueline anställd som ”Fråge Fotograf” för Washington Times-Herald. Positionen som krävs för henne att ställa kvicka frågor till personer som valts ut slumpmässigt på gatan och ta sina bilder som ska publiceras i tidningen tillsammans utvalda citat från deras svar. Under denna tid var hon förlovad med en ung börsmäklare, John GW Husted, Jr., under tre månader.  Efter det träffade Jacqueline John F. Kennedy spontant på en middagsbjudning, han försökte då eskortera henne till en bil, men hittade Husted som väntade på henne och de lämnade middagen direkt efter. Hon bröt senare upp med Husted, som enligt uppgift aldrig kom över henne och kände att Kennedy hade stulit henne ifrån honom.

När Jackies far blev mer oberoende av äktenskapet började Bouvier systrarna att tillbringa mer tid med sin mamma. Hennes mamma uppmuntrade parets konstnärliga egenskaper, som de hade tagit intryck av sin farfar, som hade belönat dem och hans andra barnbarn i sitt hem för att rita bilder och komponera dikter. I sin ungdom, tog hon balettlektioner och även om endast med en genomsnittlig talang, hon aldrig tappat intresset och läsa böcker i ämnet med lätthet.

Den 3 januari 1960 meddelade John F. Kennedy hans kandidatur för ordförandeskapet och inledde sin landsomfattande kampanj. Jackie hade ursprungligen tänkt att ta en aktiv roll i kampanjen. Jacqueline fick beskedet att hon var gravid strax efter kampanjen började och besutade sig att ta ett steg undan. Detta på grund av hennes tidigare svåra graviditeter. Från Georgetown deltog Jacqueline i makens kampanj genom att svara på brev, tejpning tv-reklam, vilket gav bra TV-och tryckta intervjuer hon medverkade även med att skriva en gång i veckan en syndikerad kolumn i tidningen Campaign Wife. Under de första månaderna av det valår, hon som hon stöttade och följde sin man i kampanjen innebar det en hel del händelser och ansvar som uppgiftslämnare stopp och långa middagar. En av hennes sista tid med honom innan valet var när de deltog i en Manhattan ticker-tape parad i oktober 1960, där de ses av mer än en miljon nya Yorkers. Hon gjorde också sällsynta personliga framträdanden.

Jacqueline talade flytande spanska och franska, och under makens presidentkampanj talade hon även italienska och polska offentligt.

Jacqueline är ihågkommen för att omorganisera underhållning för Vita huset sociala evenemang, återställa inre av president hem, hennes modetrendsättande, hennes popularitet bland utländska dignitärer, och leda landet i sorg efter JFK 1963 mordet.

Som First Lady hon kastats in i rampljuset, och medan hon inte hade något emot att ge intervjuer eller bli fotograferad, hon föredrog att behålla så mycket integritet som möjligt för sig själv och sina barn. Hon rankas bland de mest populära av First Ladies.

Jacqueline ägnat mycket av sin tid som First Lady att planera sociala evenemang i Vita huset och andra platser. Det var ofta inbjudna konstnärer, författare, vetenskapsmän, poeter och musiker att mingla och tala med även politiker, diplomater och statsmän såklart. Hon började också att låta gäster på Vita huset dricka drinkar, för att ge herrgården en mer avslappnad känsla.

Kanske på grund av att hennes skicklighet i underhållande, visade Jacqueline ganska populär bland internationella dignitärer. När Sovjet Premier Nikita Chrusjtjov ombads att skaka president Kennedys hand och om ett foto, sade Chrusjtjov, ”Jag skulle vilja skaka hennes hand först.” Hon blev väl mottagen i Paris, Frankrike, när hon besökte med sin make, och när hon reste med sin syster till Pakistan och Indien i 1962. André Malraux sades även av president Kennedy att vara ”betydligt mer intresserade av Jackie” än han var i honom.

Under hennes makes ordförandeskap blev Jacqueline Kennedy en symbol för mode för kvinnor runt om i världen. Hon erhöll den franskfödde amerikanska modedesignern Oleg Cassini hösten 1960 för att skapa en egen garderob till henne som första dam.

Från 1961 till slutet av 1963, klädde Cassini henne i många av hennes mest ikoniska ensembler, inklusive hennes fawn päls på invigningdagen och Inaugural gala klänning, liksom många kläder för hennes besök till Europa, Indien och Pakistan. Under sitt första år i Vita huset. Kennedy spenderade $ 45.446 mer på mode än den årliga lönen.
$ 100.000 tjänade hennes man som president (Han donerade sin årslön till välgörenhet).

*

Varför jag valde att måla Jackie kennedy var för hennes medmänsklighet och engagemang för utsatta människor. Även känsla för kvalitet och form.
Men pricken över i var när jag hamnade på en middag av en slump där även familjen kennedys förvaltningsman satt i sällskapet.  Det var en annorlunda kväll som också bär med sig en liten kärlekshistoria i bakgrunden och var faktiskt anledningen till varför jag dök upp på middagen. Dock så är det en historia som jag håller för mig själv men värderar högt.

Vi alla bär på historier, du också.

Detta skriver jag med ett nyvaket ansikte även om det publiceras sent.

XOXO / Pernilla Pramberg

Fläckar som inte kan tvättas bort med vatten.

Fläckar…
Fläckar som inte kan tvättas bort med vatten.

I mitt ansikte och på min kropp har jag en massa fläckar..
Fläckar som inte kan tvättas bort med vatten..
Fläckar som varit sår som tillslut bleks med tiden..

Jag lyssnar på klassisk musik.. tänker och reflekterar..
Att städa upp efter sig på insidan tar sin stund, jag tänker och ibland spekulerar..

Men snart är du borta.. Ge mig bara lite lite mer tid..
Att tvätta bort dig hårt vore inte bra.. Rengöring snällt via tårar blir hälsosamt som det ska.
Tårar som lossnar från hjärtat och läker alla sår.. Det blir blekare ju mer tiden går..

Allt i livet är inte perfekt.. Men inte visste jag, att det skulle göra så ont att få dig väck..
Även om det är vänskap eller kärlek så gör det ont.. För utan dig så är det tomt..

Vackra lilla fläck.. Sakta sakta tvättas du väck.

Att visa känslor för dig är ovanligt för mig.. Men jag vill vara en kvinna utan fasad. Någon som läker hälsosamt och kan i framtiden göra någon annan glad.

Vackra lilla fläck… Sakta sakta tvättas du väck..

*

Den här veckan för mig själv den har varit jobbig då jag har varit sjuk.
Dock behövlig.. Både för insidan och för det yttre.. Utslagen i mitt ansikte och min kropp börjar allt eftersom att försvinna. Det är härligt och med facit i hand så kan bara vila vinna.

Att stress är så skadligt för oss alla, kanske inte framgår till de ”balla”.  Tid för reflektion..

Det mina tankar målar på duk bör jag göra.
Gör om och gör rätt.. Håll aldrig penseln snett. 😉

Ps.. våga visa känslor på ett sunt sätt.. Det är vackert.. Men kanske inte alltid så lätt..
Måla ej upp en fasad du ej kan hålla du kommer bara att uppfattas som en ”nolla” .

Utstrålning byggs upp från en grund, våga visa känslor hälsosamt våga vara sund.

Bild 39

Hälsofördelar med kokosmjölk

Fortfarande sjuk..
Känns jäkligt trist men helt ok ändå. Livet har sprungit fort och det känns viktigt för mig att både låta kropp och själ landa.

Jag lägger om kosten igen eller ja.. jag tänker om ..
Fokuserar på det som kroppen vill ha och det som är antiinflammatorisk.

Idag startade jag dagen med en härlig smoothie med 0,5 melon & blåbär, 3 dl kokosmjölk och 1 krm äkta vaniljpulver.

Den är mättande och sjukt god!.

Bild 38

Här kommer lite fördelar när det kommer till kokosmjölk:

kokosmjölk hjälper till att bibehålla hälsosamma blodsockernivåer

Mangan brist kan bidra till glukosintolerans. Kokosmjölk kan vara till hjälp i det här fallet, eftersom det är en bra källa till mangan. Mangan behövs för energiproduktionen, omsättningen av proteinerkolhydrater och fetter. Är bra för benstommen, brosk och leder och motverkar infektioner. Mangan ingår i ett flertal enzymer. Behövs för att tillverka sköldkörtelhormonet tyroxin (T4). Mangan är en antioxidant och fungerar som cellförsvar mot fria radikaler.

 

kokosmjölk hjälper till att upprätthålla hud och blodkärl flexibel och elastisk.

Kokosmjölk innehåller koppar och vitamin C, vilket är avgörande för styrkan, flexibiliteten och elasticiteten i huden och blodkärlen.

Det bidrar till starka, friska ben

Kockosmjölk är rikt på fosfor, som arbetar tillsammans med kalcium för att bygga starka ben. I själva verket levererar det vår kropp med fosfater, som är nödvändiga för korrekt bentäthet, och för att förebygga osteoporos.

kokosmjölk minskar även risken för anemi

Järnbristanemi är den vanligaste typen av anemi. En kopp kokosmjölk ger nästan en fjärdedel av det rekommenderade dagliga intaget järn.

kokosmjölk hjälper också muskler och nerver att slappna av.

Kokosmjölk är en bra källa av magnesium, vilket är nödvändigt för att lindra muskelsmärtor och ömhet, samt för att minska det centrala nervsystemets retbarhet.

Det hjälper till att upprätthålla viktminskning

Kokosmjölk är rik på kostfibrer och det gör att du känner dig mättare fortare, vilket är mycket användbart för människor som försöker gå ner eller bibehålla vikt.

Det hjälper även till att minska ledinflammation

Kokosmjölk innehåller selen, vilket är en bra antioxidant som styr nivåerna av fria radikaler i kroppen, och därmed hjälper till att lindra symptomen på artrit.

Bidrar till lägre blodtryck

Dess höga nivå av kalium har en gynnsam effekt på högt blodtryck.

Stärker immunsystemet

Kokosmjölk är rik på C-vitamin och det hjälper oss att kämpa mot förkylningar och rökgångar. kockosmjölk innehåller också laurinsyra, som har stora antibakteriella, antifungala och antivirala egenskaper.  Sådant som är användbart i avvärja ett spektrum av infektioner och andra sjukdomar.

Underlättar matsmältningen

Kokosmjölk innehåller ämnen som hjälper oss att smälta maten ordentligt. Det har också effektiva antibakteriella egenskaper, användbara i att förstöra skadliga bakterier i magen.

Främjar prostatakörteln hälsa

Kokosmjölk är också rika på zink, som saktar ner och hjälper till att förhindra tillväxt av flera cancerceller. Den manliga prostatakörteln innehåller, och använder, mer zink än något annat organ i kroppen, och detta mineral är därför mycket viktigt för dess funktion.

Dairy-free

Det är också soja-free, glutenfri och mutter-fri. Kokosmjölk är därför ett utmärkt mat för människor som lider mejeriprodukter allergier, eller är laktosintoleranta.

Främjar frisk hud och hår

Kokosmjölk innehåller E-vitamin, och det är en viktig, och en högt närande, ingrediens i många hud-och hårvårdsprodukter.

  • Det återfuktar och återställer hälsosam hud och hjälper till att minska rynkor.
  • Det har antibakteriella och svampdödande egenskaper som är mycket användbara vid behandling av olika hudstörningar, infektioner och sår.
  • Den återfuktar och ger näring åt torrt hår och hårbotten, och främjar en hälsosam hårväxt.

För er som är lite intresserade av ett mer personligt inlägg så skrev jag om ilska och att kunna sätta gränser igårkväll.

http://finest.se/pernillapramberg/?p=2450 

Jag skriver mycket nu just .. Går igenom tankar om min uppväxt och funderingar på varför jag är som jag är. När jag vet varför så är det också betydligt mycket lättare att faktiskt förändra beteenden som inte är bra för en själv. I en sådan period är jag just nu och för mig är den mycket nödvändig. Utan en stabil grund så kan vi inte bygga ett hus som håller sig starkt. Fasaden är inte tillräcklig.

 

Att visa känslor eller en fasad. Ilska.

Jag är en känslomänniska.
En människa utan filter och som säger vad jag tycker och tänker. Istället för att grubbla och fundera så säger jag direkt om något känns fel för att ge dig chansen att rätta till eller förklara så att jag inte misstolkar ditt beteende.
Du väljer att bli arg och jag inser att du tar det som att du blir påhoppad istället för att faktiskt vara tacksam över att ha en människa runt dig som inte ger plats för missförstånd.

Hade jag inte frågat så hade jag valt att lämna vilket jag förmodligen skulle ha gjort.
– Se inte till vad människan säger, se till vad den gör.
Jag kan vara väldigt ouppmärksam där då mitt liv springer så fort.
Jag skulle inte ha gett dig chansen att förklara … jag skulle inte gett dig frågan som fick dig att bli rasandes arg. Ilska som faktiskt utlöses pga försvar. Jag skulle istället stannat upp och tittat på hur du agerar och sedan vänt mig om. (detta ska jag bli bättre på)

Men jag gjorde inte det… Jag själv respekterar mig så pass mycket så jag vill behandla dig på samma sätt som jag själv vill bli behandlad. Eftersom jag inte har något att dölja så vet jag om att om frågan skulle komma upp oav sätt vad den handlar om så skulle jag inte bli arg. Jag har inget att dölja och har där med inget att försvara eller behov till att försvara.

Ilska uppkommer när vi känner oss hotade.
För att läsa lite mer om just Ilska så gå in här: http://www.klarblacoaching.se/personlig-utveckling/10-fakta-om-ilska/ 

Själv är jag nummer 9 även om jag är tydlig i mitt sätt.
9. ilska och nedstämdhet

Undertryckt ilska kan också leda till känslor av resignation och hopplöshet. Istället för uttrycka sina behov och stå upp för dem börjar man se sig själv som maktlös utan möjlighet att kunna påverka. Ilskan vänds inåt i form av negativa tankar om den egna förmågan och kompetensen. Allt eftersom tilltron på ens egna möjligheter att kunna påverka sin situation avtar ökar känslan av hopplöshet.

Så där är något som jag själv måste jobba på. Där ingår även att sätta gränser och ej hitta på ursäkter åt andra för att jag inte vill se sanningen. Eller man kan kanske kalla det för ”dumsnäll” ”Naiv” något som inte är hälsosamt. Den enda som far illa utav det är en själv. En gång minns jag att jag höll undan min ilska så hårt att halva ryggen krampade och låste sig. Jag vägrade lystna på mina egna behov utan lät andras gå före. Det är verkligen förödande för kroppen.

Men nog om Ilska och hur den är.. Även om det är väldigt intressant och något som jag vill se närmare på.

Bild 36

Den här bilden hittade jag idag när jag städade.
Jag la upp den på instagram med denna texten:

When I’m home and sick I just try to do stuff that I don’t usually do. Right now I go through a lot of old things.. Somethings I throw away and some things I keep, like this picture when I was 17.
This is a picture from one of my first photo shoots in Stockholm.

And actually I want to know many socks I had in my bra that day. 🙂 .
It’s a cute innocent face with a body and mind that looks for attention.
I remembered that I had my best friend Anders with me and I was thinking that Stockholm was quite big and It made me curious.. And look where I am today. =D .
It was a big dream for me then.. But now I have bigger ones =)
Seek attention for who you are and give attention to people that treats you right.
And let your mind dream big.

* Hälsosamt tankesätt som jag faktiskt ska lära mig mer utav och bli betydligt mycket bättre på.
Att växa upp med en förebild som var gränsöverskridande gör även avtryck i mitt vuxna liv. I konsten är det väldigt bra då jag vågar ta ut svängarna och utrycka mig starkt.

Dock så är det mindre bra i mina relationer idag.
Jag har inte lärt mig dessa små hälsosamma detaljer där man ser i kroppspråk att man kanske blir avvisad eller blir motagen. Så därför kanske jag inte ser de personerna som faktiskt är bra för att jag är van vid stora ord och stora jester där allt blir tydligt på ett väldigt orydligt sätt.  Därför har jag då blivit väldigt tydlig verbalt vilket inte ger någon plats för just missförstånd.
Något som för en ”vanlig” människa kanske anses vara ovanligt men också tryggt.

Växer man upp i en trygg och lugn miljö så lär man sig också läsa lugna och trygga signaler, gränser.
De signalerna, gränserna som jag inte ser ”röken” utav.
Något som gör det lättare för andra att utnyttja då jag inte heller lärt mig att sätta egna gränser.
Men sakta men säkert så lär jag mig. =)
Jag vill ju inte vara den personen som är och studsar mellan högt och lågt pga osäkerhet för att jag inte kan läsa andras agenda.
Det löser man ”enkelt” genom att sätta gränser och genom att vara tydlig. Sedan kan även tydlighet visa sig olika för olika personer. Men där ligger enbart viljan om att lära varandra. Vill bara den ena lära och ej den andra så funkar det inte. Vi alla är ju faktiskt väldigt olika och det är helt okej.

Det som förstör mest är faktiskt antaganden.
Antaganden om varför människor gör som de gör. Antaganden som tex gjordes här om dagen när jag var sjuk men på bilden jag la upp på social media såg jag ej så sjuk ut på. Människan som ser bilden gör då ett antagande att jag är frisk istället för att luta sig tillbaka och känna tillit. För är man osäker och saknar tillit så kan man faktiskt fråga.. Tillslut finns tilliten där.  Är det någon som inte blir arg när det kommer till sådana frågor så är det jag. Det du tror stämmer inte alltid överens med det som är.
Därför är det så viktigt att fråga samt acceptera det svar man får.

När du vet vart en människa kommer ifrån är det lättare att förstå och inte ta saker personligt.

I känslan utav lugn och ro… Där vill jag bo.. =)

Bild 37

 

I händerna på en Rysslandsexpert + Konst + Kärlek

Hur hamnade jag här?
Jag ser över mitt lilla knasiga liv och vill hylla de människor runt om mig.
Vera Efron vill jag hylla denna söndag…

”Spetznas skrattar åt Sveriges försvar”

Vera Efron: ”Farligt att önska bort Putin”

Debatt: Putin krigar för sin förmögenhet

När Putin tog fram sin Kalasjnikov 

Av Vera Efron

Bild 35

Debatt: Putin kommer att slå ut IS

 

Detta är några av de rubriker som Vera skapar, talar om och förmedlar.

I övrigt att jag tycker att Vera Efron är en kvinna att se upp till som verkligen vågar och som kämpar för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Hon är även en person som är härlig och väldigt genuin. Speciellt när det kommer att fira midsommar med. 😉

Här ser ni Jenny Redenqvist , Vera Efron och jag Pernilla Pramberg då vi är hemma hos Vera i Saltsjö – Dufvnäs där även jag och Jenny bodde tillfälligt.

311515_10151054043046119_1958974376_n

Man kunde känna Veras energi i huset. Energin hon hade när hon satt på undervåningen och skrev. Vera skriver väldigt tunga böcker som är enormt viktiga att faktiskt uppmärksamma.
Böcker som innehåller känslor och sanningar många inte kan föreställa sig.

Jag bodde hos Vera tillsammans med min vän Jenny under tiden som Vera skrev bok nummer två från första boken Såld.
En bok som handlar om sexlaveri som vi faktiskt har en hel del här i Stockholm och Sverige.
Jag vill inte ens tänka mig alla känslor man går igenom när man skriver en sådan bok..
Jag undrar om jag själv skulle vara stark nog att gora det.. Förmodligen inte..
Som Vera själv uttrycker det samtidigt som hon ber om ursäkt för ordvalet när hon gör en intervju i P4: ”Bakom varje hora finns en tragedi.”

Intervjun med Vera i P4 hittar ni lite längre ner. Självklart rekommenderar jag dig att lyssna på dem.

Här är lite bakgrund om Vera Efron:

Föddes i den sibiriska staden Novokuznetsk 1959. När hon var sjutton år följde hon och hennes fem minuter yngre tvillingsyster i föräldrarnas fotspår och började studera geologi. Trots att Vera lämnade Leningrads Universitet som kursetta grusades drömmarna om en lysande forskarkarriär. Hennes alltför rättframma kritik av den sovjetiska diktaturregimen tvingade henne att fly två månader innan hennes doktorsavhandling skulle publiceras.

Efter att ha fått permanent uppehållstillstånd i Sverige 1989 och lärt sig svenska har Vera drivit företag tillsammans med sin syster. Hennes debutroman Aktiebolaget Rysk Roulette gavs ut 2003 och sedan dess har Vera skrivit ytterligare fyra böcker. År 2006 tilldelades hon Stiftelsen Klas de Vylders stipendium för invandrarförfattare.

Lyssna på P4 Mötet med Vera Efron, om böckerna Du en av ossSåld och hennes liv och författarskap. (öppnas i nytt fönster)

Böcker av Vera Efron
Du en av oss (2007)
Kriget i Tjetjenien (2006)
Såld 
(2006)
Farväl min Kursk
 (2004)
Aktiebolaget Rysk Roulette
 (2003)

12122907_902689119767111_1837021581954907857_n

Nu ska jag avrunda kvällen… Jag ska ta och kurera mig från min förkylning jag har och se till att ringa en homeopat imorgon som jag har blivit rekommenderad. Jag har nämligen gjort en upptäckt att jag har vad jag tror är svåra abstinensbesvär från min ADHD medecin. Jag vill nämligen kunna vara utan den och om inte helt så ialla fall i största möjliga utsträckning.

Jag kommer nämligen ihåg en sak som Vera berättade för mig samtidigt som hon skulle visa hur hon står på huvudet varje dag för att öka syret i kroppen… JAg hade då berättat lite snabbt om min ADHD var av Vera svarde mig.. – ADHD är ingen diagnos det är ett tillstånd. Något jag själv känner att jag vill tro på och som jag med maten vi äter idag samt stressad uppväxt.
Jaja.. Oavsätt vad det är så ska jag gå till botten med det och kika upp det grundligt. Snart tre år med centralstimulantia sätter sina spår. Spår som är djupa och tar bort en stor del av mig själv så som känslor.
Observera nu att detta endast är ett antagande och inte något som jag vet till 100% att det är.

Men mitt intresse för matindustrin och medicinens monopol är väldigt intressant.
Jag tror faktiskt i att det grundar sig i pengar och uppbyggnaden utav vårat samhälle.

Kärlek och nu förtiden är bara ett ord sålänge det finns pengar. Dem som är utan pengar vet om att kärlek är ett agerande och bland det bästa som finns. Makt och status är inte så ballt.. Men det vet du först när du har förlorat allt. 😉

Med Kärlek / Pernilla Pramberg

Hemsida: http://www.pernillapramberg.com/

För dig som vill läsa hela min blogg gå in här:
http://finest.se/PernillaPramberg/