Månadsarkiv: juni 2016

Drömde om Paulo Roberto inatt.

Järre knepig dröm.

Vi möttes upp av slumpen.. I entrén på gymmet i Älmhult . Helt plötsligt hade vi en genomgång om varför vissa människor måste utrycka sig och tycka illa om varandra.

Hade tidigare under den vakna tiden på dagen funderat över mina härliga särskrivningar och min dyslexi som också Paulo har och skriver om mycket på sin instagram. 

Både jag och Paulo är personer som är väldigt kreativa och hjärnan går i 180. Ja vem fasen hinner tänka på särskrivningar när man ska skriva fort. Har man en snabb hjärna så går det mycket fortare att dela upp orden. Hjärnan reflekterar inte över det ändå såvida man inte har gjort valet att fokusera på just det. 

Vi gör ju alla olika val ifrån vad vi vill fokusera på. 

Vad som är rätt och fel bestämmer vi själva. 

Den som fokuserar och stryker under ang vad människor gör fel har ofta inte så mycket fokus på vad man själv gör rätt. Så vänd dina tankar och lägg fokus på att tolka det som står och innebörden i det man vill förmedla istället för hur det står. Bara där är hela konceptet tappat om fokus ligger på att döma en person efter hur det står istället för att då ta lärdom i innebörden.

Jag brukar sällan lägga fokus i vad människor gör fel utan är ef fena på att bara se det som är rätt. Kanske på ell litet naivt sätt, men ibland blir det så uppenbart.

Samma sak gäller det just när man tycker illa om en annan människa helt utan anledning. Det är en stor brist på acceptans i människans olikheter.

Ingen kan vara bra på allt. 


Hoppas ni förstår ironin i bilden. 

Om inte… Då fokuserar du på fel sak 😉

Det är nu allt faller på plats

Jag är i ett stadie i mitt liv där jag känner fullständig lycka och tacksamhet. Efter en turbulent och relativt lång period känner jag full lycka och framförallt lugn.

Tacksamheten jag bär på är obeskrivlig och näst intill lite overklig. Precis som jag har det nu vill jag alltid ha det.


Jag har alltid accepterat alla människor runt mig och fokuserat mer på andras lycka mer än min egen. Jag har alltid och har haft en grundtanke om att alla människor är goda. Det gäller bara att plocka fram den egenskapen. Dock så är det ju inte min uppgift och alla människor vill ju tyvärr inte en väl i alla lägen. Ger man bara och inte får något tillbaka så fylls ju inte batteriet på igen. Tillslut går det sönder och rostar igen totalt.

Jag har äntligen lärt mig att sätta mig själv först. För mår inte jag själv bra så kan jag inte få någon annan att må det heller. Därför är jag nu väldigt noga med vem jag ger min energi till. Vem somhälst förtjänar den faktiskt inte.

Jag är verkligen lycklig. Och det beror enbart på migsjälv. Så tack till underbara mig. Jag har äntringen lärt mig värdet och hur mycket jag älskar ”dig”.


And I am so proud of them!

Förvaringstips och ett intressant kök.

Jag bor ganska litet och är nu på jakt efter bra förvaring. Tanken är att lyfta upp min säng en bit så jag får plats med en jäkla massa prylar därunder. 

Hittade dessa bilder på www.seventeendoors.com .Har du några härliga förvaringstips att dela med dig så är det mycket välkommet!  

Hittade även ett fantastiskt kök på en ny favoritblogg www.trettiosjukvm.com

Snyggt och stilrent.. Men en aning lite tråkigt för mig. Här hade jag nog slängt in en hel del gröna detaljer. 

Det kommer att ta tid för att få till min lägenhet ordentligt.. Men den väntan är det värt. Tillslut kommer det att bli riktigt bra!

Länge sedan jag bloggade såhär nu. Det är väldigt skönt.. Skönt att gå igenom sina tankar och verkligen lägga fokus på dem. Det är så lätt att jag snubblar in på yttre faktorer när det kommer till nya intryck och jag bara kör på. 

Jag jobbar på den biten.