Att leva i förnekelse.

Att leva i förnekelse är det samma som att kväva sig själv med en kudde.
Jag vet… Nu är jag frk ”Drama Qween” i  mina ord, men det är den bild som jag kan få fram till den känslan. Du kanske känner igen den?
Jag tror att vi alla gör det och vi har alla befunnit oss i den situationen. Utav det kommer rädsla, ilska, frustration och depression. Du blir också det drama du inte vill ha i ditt liv. Så håll dig lugn och följ hjärtat. Det du sänder ut får du tillbaka.

image

Jag har valt att se min omgivning som lärare.
Vi möter hela tiden människor som vi lär oss saker utav.
Antingen är de en läxa eller en välsignelse det är bara du som väljer vad du vill se.
Ser du inte dina läxor så kommer du springa på dem om och om igen tills du har lärt dig. Oftast har vi låsningar i vårt tankesätt som framkallar de yttre faktorerna…

Det finns inget som är perfekt och att leta efter perfektion är som att leta efter en nål i en höstack. Det är först när du sätter dig ner och ser det perfekta i det som inte är perfekt som
det just kommer att bli det utifrån dina ögon. Du skapar din egen sanning och du är där
med ansvarig för den. Så se upp för att lägga den i andras händer.

Du ser det du letar efter… Håll ditt hjärtas fokus.
Om det inte har fungerat innan så prova igen..
Du får en ny chans tills du har lärt dig att lystna samt se till och utifrån dig och hjärtat din kropp bär.

10601758_318161565024059_753740422_n

Denna text som kommer här under hittade jag på http://jaanasuo.blogspot.se/ . Övrigt en väldigt djup och vacker blogg om vägledning om hur man bör se på saker för att hitta sin lycka.

Lita alltid på dina känslor som vägvisare till ett gladare och lyckligare liv. Desto mer du tränar på att lyssna och följa din känsla, intuition, desto starkare och tydligare blir den. Om du följer sinnet, egots resonemang istället, minskar du glädjen i ditt liv och tillslut så vet inte du vad du vill, vad du gillar och vad du ska göra.

De som svarar på frågan (t e x vad vill du göra, ska vi stanna och äta) med ”spelar ingen roll för mig”, ”som du vill”, ”vad som helst passar mig”, ”ingen fara” osv lever någon annans liv och låter sin livsenergi förtvina. De förnekar sig själva och sin unika, fantastiska och kreativa liv.

Ge dig själv en gåva, rätten att existera precis som du är, precis som du vill och önskar och precis som Gud, livet och universum skapade dig. Låt andra njuta av det fantastiska du är och njut av det själv.

Ingen kan ta din kraft, ingen kan skapa dina upplevelser och erfarenheter. Bara du kan beröva din egen kraft genom dina tankar. Om du fokuserar på det som begränsar dig, är du fånge av dig själv och dina tankar. När du fokuserar på det som ger dig glädje och inspiration, är du fri att skapa det liv du önskar och drömmer om.

*
Ditt liv.. Ditt Ansvar.

 

// Pernilla Pramberg

En tyckte om “2”

  1. Anneli Wirdby

    Hej Pernilla !!! Hur kan jag lägga upp din berättelse om ” Att leva i förnekelse” på min Facebook ????
    Jag har många syskon som lever i förnekelse. Alla mina riktiga 4 syskon och min/vår mamma lever i detta och jag är ensam att leva inte i förnekelse. Det skapar mycket osäkerhet, dålig självkänsla och sorg för mig och även när jag ska prata med någon av mina syskon eller mamma så ville inte dem prata om hur verkligheten ser ut. Ungefär som dem skjuter allt problem framför sig, för att dem har tryggheten i sin familj nu. Jag bor själv i Stockholm med mina 3 barn. Jag känner mig såå ensam när jag inte har min MIN familj med ”riktig kärlekfull familj”. Jag pratar mycket med mina barn hur viktigt de är att lösa problem och inte går i tysthet. Mina syskon säger att jag måste ser framåt, glömma och inte älta Men dem lever Ju i förnekelse. Jag går mycket framåt med mig själv som t.ex har gått hos psykolog. Som nu har jag en bokhylla som jag ser i min hjärna. Där jag har en bok för en och varje syskon, mamma och barnens far.
    Hälsningar Anneli

    Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.