Red carpet – HOBBIT

Igår var det röda mattanpremiär av filmen Hobbit – en oväntad resa. En efterlängtad premiär som har försenats pga rättighetsproblem. Peter Jackson har gjort det igen, han överträffar sig själv i den här fantastiskt mustiga berättelsen som är första delen i en triologi baserad på romanen J.R.R. Tolkiens roman Bilbo – En hobbits äventyr.

 

OBS SPOILERALERT (kopierat från Wikipedia)

Filmerna kretsar kring berättelsen om en hobbit vid namn Bilbo Bagger (Martin Freeman), som bor i det fredliga landet Fylke i den fiktiva världen Midgård. Han får besök av en beryktad trollkarl vid namn Gandalf (Ian McKellen), som har kommit till Fylke för att be Bilbo om en tjänst. Med sig har Gandalf tagit ett följe av tolv dvärgar, vilka leds av dvärgen Torin Ekenskölde (Richard Armitage), vars farfar var kung över dvärgariket Erebor, som förintades av en drake vid namn Smaug (Benedict Cumberbatch) för länge sedan. Gandalf och Torin har tillsammans lagt upp en plan om att färdas tillbaka till Erebor under Ensamma berget för att besegra Smaug, som nu dväljs där. Enligt planen ska de ta hjälp av Bilbo för att kunna ta sig in i Erebor.

Bilbo, Gandalf och dvärgarna ger sig ut på en farofylld resa som tar dem till Midgårds östra länder. Under resan kommer Bilbo dessutom finna en mytomspunnen ring – Den enda ringen – som får honom att bli helt osynlig.

För er som gillar och älskar Sagan om ringen triologin är den här filmen ett måste. Den är en orgie i vackra naturbilder och med den nya tekniken 3D HFR (High Frame Rate) 48 Bilder i sekunden istället för 24 blir det en enastående upplevelse. Det var ju även premiär på 3D HFR och den var inte lika yrselframkallande som jag för övrigt kan uppleva vanlig 3D – bättre teknik – mindre yrsel.

Eftersom det är första delen av en triologi tar presentationsdelen, karraktärsbeskrivningen/landskapsbeskrivningen en stor del av inledningen men det tar inte lång tid innan bergen vaknar till liv medans de kaxiga dvärgarna utan hem är ute på vandring och aktiondelen i filmen börjar. En aktion som pulserar i vågor tills filmens 165 minuter tar slut. När vi tittar på varandra efter filmens slut var vi överens om att nästan tre timmar hade flugit förbi.

Tack Angelica för att jag fick gå med dig och tack Alexander och Helen för sällskapet

The boy can dance

Nu kan du lyssna en snutt på alla bidrag i helgens melodifestivalstävlig. Afro-Dites the boy can dance är en riktig discobomb och i refrängen går texten ”we believe in everybody’s right to express their love” – den du Babsan den kommer nog alla Patriciapojkar och flickor  sjunga med i när den pumpas ut i schlagerbaren.

klicka på länken nedanför

 

Afro-Dite – The boy can dance

Ian Stone på RAW

Ikväll gästas RAW Comedy Club av ingen mindre än Ian Stone, den rolige engelske komikern som fick RAWpubliken att gråta av skratt sist han var här. Gillar du standup får du inte missa kvällens TVinspelning på Tyrol ute på Kungliga Djurgården. 21.00 börjar det och förutom Ian Stone får du se inga mindre än Hasse Brontén, Karin Adelsköld, Mårten Andersson och Ola Aurell.

Här kan du köpa biljetter – vi ses där

Ian Stone

 

Nya Slussen

Idag fattas det beslut om nya Slussen. ‘Stockholms största pissoar’ behöver verkligen renovering. Dessvärre är det våra politiker som inte är överrens om så mycket som ska besluta hur det ska se ut. Jag hoppas verkligen att det blir ett positivt resultat i dagens beslut och att det kan börja byggas om. Det ska ju ta några år att bygga om så om dagens förslag inte blir godkännt kommer det ju ta ännu längre tid innan det blir klart.

Här är en länk till Stockhlms stads sida om projektet

Bilderna är från Foster + Partners och Berg Arkitektkontor

Nytt hus

I Långvik på Möja finns nu ett hus till, vi bygger ett blockhus, färdiga väggmoduler med fönster och allt klart. Imorgon sätter vi dit taket. Det här ska bli en liten ateljé på 45 m2.