Bud till dörren – Rehband

Posted in Fitness

Hejsan.

Idag fick jag en trevlig överraskning! Det kom nämligen ett bud hem till mig (rättare sagt till gymmet där jag jobbar) med en paket från Rehband –  Rehband.se

P1019391

P1019396

Ska bli spännande att testa deras knäskydd (knee support) under benpasset nu på torsdag den här veckan. Återkommer om hur det gick  🙂

Jag har tidigare under en period använt mig utav knäskydd när jag bl.a kört tunga knäböj, cirka 85-90% av max. Vilket såklart också sliter en del på kroppen. Dock har jag inte provat Rehband tidigare, så det ska bli extra kul att jag har fått möjligheten att göra det nu!

P1019399

P1019389

knäskydd ger dig kompression som ökar din blodcirkulation så att du får bättre syresättning av musklerna. Knäskyddet gör att du får bättre kontakt med själva knät så att du kan utföra mer kontrollerade rörelser till exempel när du gör en knäböj. Det sägs att knäskydden också skapar ett kroppsminne, det vill säga att om du tar av dig skydden kommer kroppen minnas hur den ska utföra rörelsen lika kontrollerat som när du har skydden på. Det återstår förstås att se.!

-PEACE OUT-

/Staffan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.