HUR PÅVERKAR FRANSFÖRLÄNGNING ENS EGNA FRANSAR?

Har fått lite frågor gällande fransar det, hur mycket det påverkar ens egna fransar, hur länge det håller, om alla kan göra fransförlängningar oavsett storlek och tjocklek på de egna, vad man ska tänka på innan och efter en fransförlänging osv. 

08ac7ff8-7be2-4c3b-98f6-eaa0ffff8672-2.jpg

Valet av salong är viktigt. Vill du känna dig säker på att fransarna håller, att dina egna inte tar skada och att du får rätt råd om skötsel och vård bör du sätta dig ner och jämföra olika salonger innan du bestämmer dig. Tala med kunder och se till att salongen har ett bra rykte. En dåligt utförd fransförlängning kan ge stor skada på dina egna fransar!

Blir dina riktiga fransar förstörda av en fransförlängning? Att komma ihåg är att alla människor har en växtcykel (som givetvis är individuellt) men på c.5-10 veckor. Som sagt är valet av salong ytterst viktigt, men får man rätt tyngd och längd anpassat efter ens egna fransar, och en skicklig person som sätter på de allra ”mognaste” fransarna, bör inte fransförläningen förstöra de egna fransarna alls. De kan bli spröda och något kortare, men efter fransens växtcykel så är de återigen precis som vanligt. 

Förbereldelser innan fransförlängning: Förberedelser kan påverka resultatet efteråt, så tänk på att tvätta bort alla rester från smink, mascara och ev. oljor / krämer innan. Tänk även på att längden och tjockleken ska passa dina behov och och din livsstil. Prata med din fransteknolog. Det ska aldrig göra ont under en fransförläning, det kan kännas lite när personen separerar fransarna, men sätts tejpen för nära ögat så att det skaver måste den sättas om. Du ska heller aldrig ha lim precis på huden.

Att tänka på efteråt: 

Undvik vatten på fransarna på 24 h efteråt. Konsekvensen är annars att limet går in i ögat och skadar det samt att fransarna inte fästs helt och ramlar av betydligt snabbare.

Tvätta ansikte och runt fransarna dagligen efter dessa 24 h, för att undvika att smink, oljor, krämer når fransfästena.

Vill du använda mascara så använd en oljefri sådan och applicera enbart i topparna, inte nära fästena.

Gnugga dig inte i ögonen och försök borsta fransarna med en ren mascaraborste eller fransborste med jämna mellanrum.

En fransförlänging håller allt ifrån 3-8 veckor och det utifrån mina egna erfarenheter. Allt beror på hur skicklig personen som utför fransförlängningen är, hur lång din egen franscykel är, hur du tar hand om dina fransar, din ojleproduktion i ansiktet (fransarna är känsliga mot olja) osv. Det är alltså högst individuellt och faktorer som ålder, stress och sjukdommar spelar in. När fransarna blir glesa är alltså påfyllning att rekommendera istället för nytt set, då spar du pengar.

Får du problem efter fransförläningen ska du absolut byta salong direkt då problemen allra oftast uppstår vid okunnighet. Om problem kan ni läsa mer HÄR. Jag fick en gång en ögoninfektion som höll i sig c. 10 dagar. Jag fixade fransarna på ett dåligt ställe som egentligen var en hårsalong, och där satte jag aldrig mer min fot igen!

Jag har gått hos @eyelashbyploy.se (hemsida HÄR), badat med fransarna och de höll i en månad ändå. Känner mig trygg och får alltid ett resultat som jag trivs med. Henne kan jag verkligen rekomendera. Nu får ni dessutom 20% off alla behandlingar uppger Sanna Ansaldo vid bokning.

Boka tid online direkt kan ni göra HÄR1490125858910.jpg  

2 Kommentarer

 1. Hej hej! Är själv fransstylist så tänkte bara slänga in en kommentar 🙂

  Om man blöter fransarna inom 24h efter man gjort dem så härdar de ihop med varann. (Limmet härdar i 24h) Så vattnet klibbar ihop fransarna och de torkar sedan ihop vilket gör dem oseparerade. Alla fransar måste få växa ifred, växer de ihop så kan man få ont, de jan svullna och klia. I längden så slutar fransarna växa ut för att de ej mår bra av det. Så fransarna fästs fortfarande, men ihop!

  Tvätta ej heller bara runt fransarna. Tvätta på fransarna en gång om dagen med en oljefri rengöring. Det är fransraden som ska bli ren, inte bara runt ögonen 🙂 En smutsig fransrad -> igentäppta hårsäckar -> fransar slutar växa på det sättet också. Om fransarna är smutsiga kommer dina förlängning hålla mycket sämre när du sätter nya!

  Dina fransar ser jättefina ut! Kul att du skriver om fransförlängning.
  Kram!

 2. Hej! Tänkte bara på hur nice hy du har när jag kollar på de här närbilderna, kan inte du slänga in ett inlägg med din skin care routine? lite vad du använder för produkter och hur du har så fin ansikshy?

  puuuussss

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.