En man som heter Ove

I går var jag på den årliga tjejölen. Den heter så vår nätverksträff med starka kvinnor som träffas en gång per år.

Nätverket består av kvinnor med starka personligheter som jobbar med försäljning och marknadsföring av något slag.

Pernilla är den som fixar ihop oss att samlas på Hotell Hellsten och Fraiche Catering bjuder på mumsig mat. Ölen är numera ersatt av fantastisk goda viner från Handpicked.

Sen har vi utlottning med och igår vann jag ett biobesök och en signerad bok! Inget av dessa är något man unnar sig utan planering som nybliven mamma så det passar mig perfekt!

  

Motown ft Afrodite

I Onsdags kväll var jag bjuden på ett event som Erwic Communication arrangerade. Så jag och en vännina gick dit.

  
Kvällen började med att vi samlades i Frihamnen hos Independent Kostym. Där personalen hälsade oss välkomna med bubbel och matiga canapeer. Sen fick vi gå runt i de 1600 kvadratmeter stora lokalerna i ett fantastiskt kostymförråd med minnen från bland annat svensk filmindustri.

 

Att hyra en hel Outfit kostar  1200 och då ingår rådgivning och service. Och sen får man låna outfiten en hel vecka! Perfekt för dig som ska på karaktärsfest eller vill låna en coctailklänning för gala. 

  
Det var en uppskattad start på kvällen!
 
Därefter åkte vi med taxi till Metropol Palaice Metropol där Dröse  & Norberg hade generalrepetition för sin show  Motown featuring Afro-Dite som öppnar för allmänheten på Berns lördag den 28 November.

 
Motown är en musikberättelse om de avtryck som skivbolaget Motown har gett i musikhistorien fram till nutid faktiskt.

Showen inleds med Gospel och en fantastisk uppvärmning från scenen när Gladys Del Pilar gör entré som gospelsångerska på ett bejublat sätt. Är ni medvetna om vilka röstresurser Gladys har?! Wow säger jag bara!

  
Under kvällen bjuds naturligtvis på en av de stora namnen från Motown -The Supremes med Diana Ross i spetsen. Blossom Tainton lyckas bra i Diva rollen och får med publiken direkt!

Vi får också höra 70-tals disco och svensk rap skriven av Latin Kings och JustD

Återigen har Robert Dröse lyckats med musiken som han även har gjort i sin Musical All about Love. Låtarna är de bästa och han har valt bort de låtarna som är uttjatade  och har hittat gukdkornen.

När showen är slut ställer sig publiken upp och applåderar. Så bra är den!

 
Musiklipp från showen hittar ni på mitt Instagram.

Madonna Rebel Heart Tour

Vilken fantastisk show Madonna bjöd på igår! Mycket bättre än i Köpenhamn för 6 år sen. Då satt jag och T och nu hade jag ju förberett mig med ståplats i Golden Circle tillsammans 3 andra tjejer och 5 killar.

Dj Mary Mac började med att värma upp publiken med kanonmusik. Visst sen fick vi vänta i 45 minuter vilket var tråkigt men det togs igen när det kom igång.

De två koreograferna och artisterna Aya Bambi Sato och Miliyha Kato är liksom de övriga dansarna starka personligheter med en enorm talang av att kunna uttrycka sig genom dans och ansiktsuttryck.
  
Nya låtar från Rebel heart blandat med en del nya var bra. Speciellt kläderna och det som hände på scenen med artisterna och dansarna.

  
Madonnas tal till oss om händelserna i Paris och den tysta minut som följde var magiskt. Jag blir imponerad av att 40.000 människor i min ålder kan synka sig så med att ta upp mobilerna och lysa. 

  
Jag har lagt upp flera rörligs klipp från bland annat talet i min Instagram kanal och på Youtube.

  

Det jag gillar med Madonna är att hon är ett Rebel Heart precis som jag. Hon är provokativ för att försöka ändra på saker som är fel och för att påverka. Så gör jag med. Det började med bloggen för att sen bli politik vilket ni inte kan följa. Rak men hjärtlig.

Nedan lägger jag ut en länk till avslutningsnumret Holiday men Madonna insvept i den Svenska flaggan som en mantel.

Madonna klär i den svenska flaggan.

World Adoption Day

Idag är det är det det internationella Eorld Adoption Day. Tanken är att göra omgivningen uppmärksammad på adoptioner och fira att den möjligheten finns.

Att göra det till inget ovanligt att bilda familj på detta sättet.

Är du nyfiken på bilder då spana in #worldadoptionday på Instagram och symbolen med den glada gubben.

  

Styrgruppsmöte

Vardagen har sin gilla gång och den här morgonen startades med ett styrgruppsmöte med SBTA Öst.

SBTA betyder Swedish Business Travel Association är ett oberoende nätverk för köpare och leverantörer inom mötes- och resebranschen. Jag har suttit med i styrgruppen för Stockholm med omnejd i 2 år nu. 

För att komma med i styrgruppen blir man rekommenderad in av en medlem sen tar gruppen en diskussion och beslut internt.

Verksamhetsansvarige Lotten Fowler hade upplåtit konferensrum och var med en stund på vårt möte och briefade oss om det man pratar om ute i Europa just nu när det gäller reseindustrin.

Omvärldsanalys är viktigt i mitt arbete.

Varför berättar jag det här då? Jo, eftersom jag alltid har haft och måste ha hög integritet i mitt arbete men ändå är ombedd att visa vem jag är. Då tänkte jag lyfta lite på locket och släppa ut lite energier och påverkan faktorer som jag har tur att jobba med.

Sen är det Fredrik Eklund som inspirerar mig till att göra det. Visa både professionellt och inte bara privat vem man är för allt hör ihop med personligheten.

  

De ensamkommande barnen

Jag har lämnat mamma på tåget mot Malmö och har åter varit på Centralstationen. Första gången jag var på stationen sen flyktingströmmen kom så mycket som det gör nu, var i onsdags kväll när mamma kom. Då stod massor av poliser, personer från Socialtjänsten, Svenska Kyrkan och Röda korset och tolkar på plats på perrongen och på Centralen. Och jag imponerades av alla frivilligarbetare. Då kom inga flyktingar från Malmö så jag fick inte så mycket andra intryck. Men idag var det annat.

Direkt när taxin stannar och jag och mamma kliver ut ser jag dem. De sitter innanför en av entréerna till Centralen uppe på Klara Norra.
15 barn. Ålder cirka 14-16 år. De sitter och väntar på busstransport vidare ut i Sverige. Framför dem står en man med en blå väst. På västen står det TOLK. Barnen tittar oroligt omkring sig och är på sin vakt hela tiden. En egenskap de säkerligen har fått i sin flykt undan kriget. De har klarat det. De har kommit ända till Sverige och för det har de färdats 100-tals mil.
Jag tittar efter deras bagage. De har inget. Några har små ryggsäckar, andra har ingenting.

En stor skröna som har funnits genom åren är att alla ensamkommande är 20 år gamla och har mustasch. Den skrönan vill jag slå hål på direkt.
Mustasch kan man få när man är 12 år och man har rikligt med hårväxt och man kan se äldre ut i ansiktet på grund av de livserfarenheter man bär med sig. Dessa barn ser inte lyckliga ut. De skimrar inte eller utstrålar energi. De ser ängsliga ut och är trötta.

Jag går in på Centralen med mamma och måste stanna upp och behärska mig. Tårarna vill trilla ner för mina kinder men jag biter ihop för att inte få en gråtattack. Detta är mammas tid och ögonblick.

När mamma har åkt iväg går jag från perongen och åter in på Centralen och ringer T. Känslorna som kommer upp är många.

– Hur kan man tycka illa om ensamkommande flyktingbarn och ha fördomar mot dem? De har ju inte gjort något! Och de är ju barn! Säger jag gråtandes till T. Han säger som han har gjort till mig de senaste 11 åren:

– Du kan inte rädda hela världen och göra mer än du gör. Du är redan engagerad för barn och bidrar med pengar. Du behöver lära dig att stänga av mer säger han lugnt och varmt.

– Hur mycket mer intryck ska jag behöva ta in innan jag kan stänga av? Svarar jag. På det har jag inte svar på själv. Kanske hjälper det här blogginlägget mig.

Vi lägger på och jag är lugn. Jag höjer upp blicken igen och ser en lång man med en skylt runt halsen som står 20 meter till vänster om mig. ”Hej jag heter Matte och är svensk. Jag får inget Socialbidrag och är utförsäkrad från Försäkringskassan” står det på skylten. Då händer något som aldrig tidigare har hänt. Jag gräver i min väska efter kontanter och hittar 16 kronor som jag lägger i hans kopp. Kanske köper han öl för pengarna men för mig är det mer viktigt att visa honom att jag brydde mig än vad han gör med sina pengar.

Jag går ner i Tunnelbanan och åker med Grön Linje tillbaka till jobbet på Rådmansgatan.
En romsk kille i 20 år ålders kliver på i grå joggingbyxor och en vit jacka. Han har ett dragspel och börjar spela.
Inte nu, tänker jag. Jag vill ha lugnt omkring mig.
Killen börjar sjunga med en fantastisk röst med vibrato. Han sjunger på franska och jag njuter av varje ord. Champs Elysees sjunger han. Mitt Paris och mitt vackra Champs Elysees.

Vem är han tänker jag. Han måste ha bott i Frankrike eftersom han sjunger felfritt. Blev han bortjagad därifrån och har nu tagit sig till Sverige? Jag kliver irriterad av två hållplatser efter. Irriterad över att jag inte har några pengar kvar att ge honom.

Vad är det som har hänt med mig?
Varför är jag så blödig?

Den enda förklaring jag har är att jag är mamma nu. Jag ser på världen med andra ögon nu än vad jag gjorde tidigare.

Saker får annan prioritering. Ordet trygghet är det viktigaste för mig i livet just nu. Att min son ska kunna känna sig trygg i klassrummet, på skolgården, på sina träningar och ute på gatan.

Med hjälp av min arbetskollega får jag fram att man antagligen undermedvetet tänker att när man ser dessa barn i svåra situationer, funderar på hur det skulle ha känts om ens eget barn hamnat i samma situation.

Sen vet jag också vad som grämer mig – rasismen som breder ut i Sverige.
Hur ska rasismen kunna ge trygghet för min son när man dömer personer efter utseende? Och kan min mamma få slippa uppleva att en del människor i Malmö inte vill sitta brevid henne på bussen?

Åter ser jag dessa ensamkommande barn framför mig. Deras sorg i ögonen och deras oro i kroppspråket över vad de har varit med om.

”Välkomna – Här vill vi abslut inte ha in fler. Vi bränner ner Flyktingboende så att vi slipper er. Åk hem.”
Jag skäms för er medsvenskar som känner så. Kanske tycker jag lite synd om er också för antagligen har ni inte haft möjlighet att få resa och se världen. Hur den verkligen ser ut. Att ha fått se riktig fattigdom på nära håll. Det är det som i alla fall får mig att känna för dessa barn.

Jag oroar mig idag över för vad de högerextremistiska grupperingaerna ska göra. För de är inte nöjda med hur Sverige ser ut för tillfället.
De vill ha förändring och så länge ingen talar med dem är de en tickande bomb.

Det styrande politikerna är inte heller nöjda har de sagt. De vill att EU ska ta sitt ansvar men ändå händer för lite för långsamt.
Vi får hålla andan hel enkelt och värna om varandra fram tills dess att Sverige har vågat kräva respons från resten av världen. Och stå upp mot rasismen. Hade alla tysta människor som är emot rasismen börjat tala då jäklar hade vi haft en enormt stor gruppering!

Jag kommer i alla fall aldrig att stå tyst och titta på!

Recension Snövit – The Musical

Ända sen jag i våras såg att Yohio skulle spela Prinsen och att Nanne Grönwall skulle spela Drottningen i Snövit – The Musical så har jag haft ögonen på föreställningen. Inte för att jag är ett Yohio eller Nanne fan mer än något annat utan jag tänkte att det här kommer att bli spännande och modernt!
Så hade jag i tisdags den stora äran att bli inbjuden till förhandsvisning av Snövit – The Musical på Maxim intill Karlaplan i Stockholm.  Förväntansfulla satt vi på rad 5 i mitten. Jag, min man T, vår son A och hans klasskompis.

När ridån gick upp såg jag på dekoren att det skulle bli en häftig upplevelse och det blev det. Det första man lägger märke till är kostymören Thomas Malmros kläder på artisterna. De är fantastiska. Fantasifulla, snygga och genomtänkta för vem som än bär  respektive plagg. Thomas Malmros som sytt många klänningar till Melodifestivalens artister genom åren visar här upp en ny sida med sina fantasifulla kreationer.

  

Jag och vår son A med klasskompis och T var nöjda och jag kollade på 8-åringarna när de såg som lyckligast ut. Det var under Yohio och Snövit, Ellen Bergströms duett. Den sångens refräng kommer direkt upp i huvudet när jag tänker på den scenen och det är ju ett bra betyg när refrängen fastnar direkt på en helt ny låt.

Föreställningen är underhållande, gullig, rolig, modern, spännande och romantisk. Bra musik och proffsiga skådisar och jag fullkomligt älskar hur man valt att framställa Snövits dvärgar. Dvärgar – ett ord som är förlegat och det verkar regissören Robert Dröse också ha tänkt på. Tack för att du vidgar våra vyer i den tid vi lever i nu!

  Ikväll var det VIP Premiär och i morgon är det Premiär för allmänheten.

Snövit får 4,5 i betyg av 5 möjliga och riktar  sig till en bred publik. Så gå och se den i höst och gissa vilken dvärg som Niclas Wahlgren spelar.:)

Recension Andys Lekland Bromma

Det var med hög förväntan som vi åkte ut till nyöppnade Andys Lekland i Bromma idag. Kön in var lång och det kändes spännande.

När vi kom in  följde vi strömmen fram till skåp och skohyllan trodde vi. När vi kommer in ser vi att man inte alls måste sätta sina skor där och slippa traska på betonggolv 200 meter till lekområdet förbi tappade pommes frites och annan mat på golvet från restaurangen. Så behåll skorna på längst in för man kan ta av sig skorna där.

Man passerar många öppna rum som bilmecken, veterinär, scen mm. De är jättefina! Men vår 8 åriga kille börjar bli för gammal för dem.

En av orsakerna till att vi idag valde Andys nya lekland i Bromma var klätterväggen som A såg fram emot jättemycket. Men den var stängd pga säkerhetsskäl då fästena lossnar från väggen. Bra att det ska lagas någon dag men varför är det inte gjort inför en storhelg när det är fullt här och varför står inte det på hemsidan? 

Det finns mycket roliga gångar att springa runt i men mest är det just springa runt som gäller och då ska man ha en kompis med sig så det vi nu om vi kommer tillbaka. Då ringer vi innan för att kolla så att klätterväggen är i funktion. För jag vill inte göra vår son besviken igen när jag byggt upp hans förväntningar i en hel vecka.

Skulle alltså säga att Andys Lekland är fantastiskt om du har barn under 7 år. Har de fyllt 7 så gäller ju mer klättring än att bara springa och då är det säkra kortet Vulkanen på leklandet i Arninge.