Schlagerfest i Helsingborg

  
I går nämnde jag att Babylon Bitches huserar i Le Cardinals lokaler i Helsingborg under namnet Club Babylon.

Nu på fredag den 12 Februari är det dags för årets första klubbkväll då Kimy, Daniel och Rasmus man bjuder in till Schlagerfest. 

Förfestbiljetter är släppta!

Mer info finns på Facebook. Klicka här: Schlagerfest

 

Bitches of Babylon

Missa inte kvällens avsnitt av Ullared i Kanal 5 där Skånepågarna Daniel Bruér, Kimy White och Rasmus Nilsson gör entré i jakten på rätt sorts Glitterspray.

Jag har skrivit om dessa killarna förut och då tackade de under våren 2015 nej till att medverka i TV 4 stora fredagssatsning Spring. Jag tjatade på dem att ändra sig och var smått uppjagad på dem. Men samtidigt eftertänksam på att de faktiskt tackade nej till kändisskapet. Istället satsade de på sin klubb Bitches of Babylon som i samma veva flyttade in på Le Cardinal i Helsingborg.

När de då pratade om att istället medverka i Ullared var jag tveksam och tänkte på deras varumärke och vilka övriga karaktärer som medverkar i programmet. Men TV 4 programmet Spring blev ju en flopp och Ullared har dubbelt så många tittare så killarna gjorde rätt val!

Vi får se vad de får för erbjudanden efter i kväll. Klockan 20 börjar det!

  
Ullared med Bitches

Maggie 25

Lördagskvällen fortsatte i kalasets tecken när vi besökte Västertorp där Maggie och hennes familj arrangerade 25 års fest.

Jag älskar dessa fester som börjar kl 16-17. Varför måste en del andra fester börja vid 19? För oss som har barn är detta perfekt!

Varma människor, spännande samtal, möten med personer jag inte träffar på så ofta och  mycket lek för sonen avslutade lördagskvällen.

Självklart även med mycket dans. En liten filmpeak har jag på mitt Instagram.

Huvudperson för kvällen Maggie själv looked stunning! 

Sista bilden med tvillingarna Jessika och samt min son och Kane-Lee har jag lånat fr Sanna Brådings blogg.
   
  

APG för barnkalas 

Idag har sonen haft sitt allra första barnkalas för sina klasskompisar. Eftersom han är fysisk ville han ha aktiviteter så vi kollade runt lite och hittade APG Action & Paintboll game. De hade tidigare en filial i stan men har nu flyttat ut hela sin verksamhet till Norsborg. 

För en kille som fyllt 9 år är APG perfekt! Teddy och Eddy som driver APG är jättebra ledare och coacher och ser till s att barnen har det bra.

Kalaset började med korvgrillning i en slags modern helmysig kåta.

   

  

Efter uppvärming så hade sonen valt Omöjliga stegen. Först fick barnen pröva att klättra själva och sedan fick laget hjälpas åt så att man klarade av att komma ända upp.

  

Sen var det dags att gå in på det spännande lekområdet.

  
Sen körde barnen lite sumobrottning och det blev många skratt när de försökte resa sig upp.

  

Sen blev det dags för det roliga men kanske också lite läskiga tjurridningen. Lekledaren tog det lugnt med barnen så att ingen blev rädd.

  
Sen gick barnen till kalasrummet där det blev tårta och presentöppning.

 

Kalaset avslutades sen med skattjakt utomhus efter godispåsar.

  
Tack Eddy och Teddy för ett mycket bra omhändertagande!

  

Återrapport till Soss

Det har blivit dags för återrspport till Myndigheterna i Ecuador.

Det innebär att vi har bokat tid med en person från Socialtjänsten på Norrmalm som ska komma hem till oss nästa vecka.

Hon ska träffa hela familjen och göra sin bedömning och svara på de frågor som ställs i det formulär som de Ecuadorianska myndigheterna har skickat med. 

Detta blir vår tredje rapport. De första två var med 3 månaders mellanrum och nu har det gått 6 månader.

Frågorna som ska besvaras är om hur sonen utvecklats psykiskt och fysiskt, om han sover bra, hur det går i skolan, hur familjen samverkar. Ja egentligen om hur hela omställningen för sonen har gått.

Alla som adopterar idag får fylla i så kallade Återrapporter  det visar att deras födelselandet bryr sig om barnen.

Under dessa 6 månader som har gått sen förra rapporten har jag lagt märke till 2 familjer i min omgivning som har haft problem med anknytning och de har inte adopterat utan har biologiska barn. Undrar hur de hade klarat sig igenom en rapport. Mer om anknytningen kommer i ett annat inlägg.

Med Återrapporten ska vi också skicka med 6 fotografier från de 6 månadernas händelser som har passerat. Det brukar ta mest tid eftersom det är så många roliga minnesbilder att välja mellan. Bland annat denna från i Augusti som är tagen i Smögen på västkusten.

 

Tryggt kan vara otryggt

Ikväll hovrar inte polishelikoptern över hustaken i city. I natt var polishelikoptern ute till vid 01. Syftet med den är att säkra ordningen  i centrala Stockholm men känslan när man hör helikoptern skapar mer oro över vad som ska hända än att de ger mig en ren trygghet. 

I helgen har vi också haft väktare i vårt trapphus och de intilliggande eftersom vi har haft problem med uteliggare som sover i trapphuset och städpersonal som får sanera efter dem. Min son hade 100 frågor i onsdags morse när han såg en man ligga rak lång utanför hissdörren vid entrén. Sen dess har vi bytt portkod så tills vidare tror jag faktiskt problemet är löst i vår trappa.

Man undrar vad som ska hända nästa i Stockholm nästa vecka. Kommer fler rasister jaga oss med fel hudfärg? 

Kommer fler fastigheter och trapphus i city få verka som hotell?

I Malmö har man också problem. I veckan hade min 80-åriga mamma varit i katolska kyrkan och på vägen hem skulle hon handlat lite mat. Hon stannade till och vilade lite när hon märkte att en man kommit upp bakom henne och stoppade ner handen i hennes matkasse.

– Vad gör du, skrek mamma högt.

– Stick  härifrån och hellre ännu längre bort innan jag slår dig med käppen!

Faktan är att mannen inte var svensk och det är inte min argentinska mamma heller.

Vår inrikesminister gör ett bra jobb. Faktum är att han verkar vara den enda ministern som jobbar överhuvudtaget eftersom det ingår i ett ledningsjobb att vara synlig för att få förtroende.
Klart är att något måste göras innan fler drabbas samman! Och det är nu!

Årets hårmodell 2016

I går bjöd Erwik Communication in till Årets hårmodell 2016. En tävling som har pågått sen innan jul där man fick nominera sig själv eller andra i att ha vackert välskött hår. Och igår korades vinnaren.

  

Kvällen började med att kvällens värd Alexander Erwik konferencierade gästerna genom en visningen på Catwalken med temat Hårmode genom tiderna . Stockholm Stylisyerna hade gjort läckra frisyrer och Independent kostym hade valt ut passande Outfits.

  
Två av modellerna var min väninna Nathalies döttrar. Jättesnygga och på Catwalken visade de upp en ny sida.

  
Jag träffade många härliga människor som jag inte träffat på länge och jag lärde även känna nya människor med intressanta berättelser om deras liv.
Det serverades champagne, buffé och vin och man hade chans att vinna på lotteriet. Det gjorde inte jag men fet gjorde min vän Diva som jag gick dit med! Grattis!

Med oss hem fick vi en Hårboostad Goodiebag och jag måste komma ihåg att kolla så att jag har visitkort i väskan när jag går ut. Kul att man har börjat fråga efter det igen! 

Tack för en välordnad fantastisk kväll Hårkontroll Hair Beauty, Mygate Magazine och Erwik Communication. 

  

Kostym i app = fynd

Det finns två appar som jag använder ibland. I dag måndag presenterar jag den första och den andra på onsdag. Perfekt för oss med barn.

För 14 dagar sen var jag på REA shopping på NK och letade clubblazer till sonen.

De jag hittade kostade ändå nästan 2000 SEK så jag handlade inte något som måste sitta som handen i handsken och som han kommer växa ur snabbt.

Slog ett öga i appen Fyndiq och hittade en kostym på super REA. Kavaj, byxa, väst, skjorta,slips för 599 SEK i hög kvalitet!

I Fyndiq appen lägger ju handlare upp de plagg som de har 2-3 st kvar av i 2-3 storlekar. Allt för att bli av med det.

Alex var snygg när han provade ikväll! ❤️ Hans första egna kostym! Den kommer göra susen i vår på den tillställning som han kommer behöva den på. 🌟🌟🌟

  

Snöar i Sthlm ikväll 

Lördag och familjedag. Dagen började med läxor och med att träna på klockan.

Sen åkte vi till Leos Lekland i Arninge. Sonens favorit är vulkanen men nu börjar han bli för stor så en annan helg får vi åka     och klättra istället.

Sen hämtade vi paket från Kina med saker som jag beställt genom en speciell app som jag hittade på Facebook. Mer om det i morgon efter vår skridskotur.