Clean Group och Erwik Communication bjuder in på Eurovision mingel

Idag ser jag fram emot onsdag kväll då Jag ska på Schlager mingel. Med mig har jag två bekanta från Pride tiden. Med det menar jag 2 fina människor som jag lärde känna när vi var med och sponsrade Pride och jag representerade företaget.

Martin var Sponsoransvarig för Pride och högst involverad i ledningen. Sen när han slutade med det representerade han Unionen som sponsrade Pride. Han och Anna var parhästar och jag ibland deras femte hjul.

På onsdag kör vi Reunion när vi går på Eurovisionmingel på Cafe Opera. Ser jättemycket fram emot det som kommer bli fab!

No Drama Queen near us thanx

Vad är grejen med Drama Queens egentligen? Hur orkar man lägga enegi på saker som egentligen inte är ett problem för att man antar saker och spekulerar till förbannelse för andra?

Jag och T är helt överens om att sådana människor skjuter vi ifrån oss. Det tar bara energi.

Nu är det ju inte så att vi umgås med sådana som lägger sig i allting hela tiden så att det äter upp dem, men rör man sig i olika konstellationer är det tyvärr lätt att råka ut för.

Jag stället mig ändå frågan och er, vad är det som driver dessa stackars människor?

Driver dem att förtala andra och sen tro att man kommer undan med det?

Någon gång måste någon sätta ner foten. För att rädda sin egen energi och deras med.

 Press


Söndag barnens dag

Alex började bli rejält förkyld i fredags så han stannade hemma från skolan och fick ta det lugnt fysiskt.

Så helgen fortsatte lugnt men idag tog vi igen vår fritid.

Efter grötfrukost gick vi till Vanadislunden för att spana in den nya lekparken som invigs den 15 maj men den var redan öppen! Tack Stockholm Stad för en park med saker för lite större barn!


Vid 1 -tiden tog vi bilen till ut till Vårby gårds kvarterslokal där föreningen Las Amigas serverade Ecuadoriansk mat. 50 % av intäkterna kommer att doneras till Ecuador befolkning som drabbades av jordbävningen. 


Sen åkte vi hem och bytte om till varmare kläder och Alex till fotbollskläder.

När vi kom hem var klockan nästan 18:30 så hela dagen gick. Alex fick avsluta kvällen med lite proteinpudding, lek med en ny sling apa som jag beställt och svenskaläxan.

Livet som skolförälder påminner mig om hur mycket man kan hinna med på en söndag och jag undrar vad jag brukade göra innan barn och innan T för den delen.

Slöa är svaret på det. 😉

Fisk på vilt vis

Alex gillar inte fisk och väljer hellre vegetariskt jämte fisk i skolan.

Vi kompenserar det hemma genom tonfisk och makrill som han gillar.

I eftermiddags prövade jag ett nytt recept. Torsk, grädde, viltfond, lingonsylt, timjan, salt, peppar. In i ugnen på 220 grader och servera med pressad potatis. 

Jättegott! Och Alex åt i Akka fall upp även om han inre kastade sig över det. Nu gäller det att fortsätta laga olika recept med fisk.

Swedish Business Travel Awards 2016

Idag har jag suttit på Quality Hotel Globe och Årsmöte med Swedish Business Travel Association. Vi har också lyssnat på föredrag från bland annat Skattemyndigheten som talade om delningekonomin och den första rapporten de har gjort om den. Intressant. Slutrapporten kommer den 1 November.

Under eftermiddagen arrangerades även Swedish Business Travel Awards.

Fått många nya kontakter som gärna vill göra affärs samarbete. Spännande!


Ta ett softlift på lunchen och få bort påsar under ögonen

Idag hade jag på lunchen bokat tid hos ENTOUCH by Annika Harle’n på Birger Jarlsgatan. Syftet var att få bort mina sura mungipor.

Jag berättade för Annika att jag egentligen var intresserad av påsarna under ögonen och pannan med och efter en kortare konsulation slutade det med att jag bestämde mig för ett Soft Lift så här på vårkanten.

Jag har känt mig så trött och hängig sen i julas och behövde en treat och en morot och det fick jag!

Vi beslutade att inte röra pannan nu eftersom min panna tryckte ner ögonen och dessa behövde lyftas. Sprutar man in botox blir visserligen pannan snyggare men ögonen skulle bli ännu mer nertryckta, så istället fick jag fillers i kanterna strax under ögonbrynen så att de lyftes upp och det både kändes och syntes direkt.

Under ögonen fick jag också små lätta fillers för att sudda ut påsarna och så lite vid kråksparkarna som jag knappt hade men arga rynkan försvann efter lite där med. Visst blev det bra!?


Nedanför mungiporna fick jag botox och det tar ett par dagar innan man får full effekt så jag väntar en vecka med att visa före och efter.

Allt gjordes mycket noggrant av Annika som är mer intresserad av att man ska behålla sin ansiktspersonlighet än att man ska se ut som alla andra.

För att inte nu bli för rund i ansiktet fick jag avslutningsvis lite fillers i mina kindben.

Annika är utbildad sjuksköterska och började med behandlingar för 17 år sen och då på Akademikliniken så jag har fullt förtroende för henne och de ämnen som hon använder i sina behandlingar.

Jag är Jättenöjd och resten av dagen kände jag mig glad och motiverad och avslappnad!

Kulturnatt Stockholm i Vasastan

Kvällen har vi tillbringat på Birkagården i Vasastan. Där kunde man få prova på att sy en tygkasse. Tyvärr var det dåligt organiserat så vi väntade nästan 20 minuter på en ledig symaskin innan vi gav upp och gick. 

Det som saknades var att någon ansvarig sa till besökarna att inte klippa tyg vid symaskinerna och blockera dem och att man fick sy en sak var och sedan skulle lämna sin plats för nästa. Trist att behöva regler men tyvärr fungerar det inte annars när många i dagens samhälle bara tänker på sig själva.

Vi hade när vi kom tagit en kölapp för att få prova på att dreja så vi kollade vår plats i kön och såg att det var 1,5 timme kvar. Precis då började en tangolektion i en sal intill så vi gick dit. Och efter en stunds tittande fick jag med T upp på dansgolvet.

Det var svårt men väldigt kul under vårt livs första tangolektion. En Teambuildningsövning där mycket handlar om att känna av den andra personens kroppssignaler som styr dansen.

Alex var glad över att se sina föräldrar dansa men sen tröttnade han på det och fick spela på Ts telefon. 😄

Vi hade jättebra lärare och jag skulle kunna tänka mig att ta fler lektioner i höst.

Efter en timmes lektion fikade vi för att strax före kl 21 gå ner i keramiksalen där Alex och jag provade dreja intill varandra. Vi fick hjälp av en bestämd lärare och det var kul men tiden gick alldeles för fort. 

Kul med kulturnatt!

JTjoho jag vann ett par ROC trådlösa in-ear hörlurar

På finest awards såg jag ett par superläckra designade hörlurar som jag ville veta mer om: Lyxiga ROC Platinum av Cristiano Ronaldo som distribueras av rlvnt.se

Jag går ju fram och tillbaka till skolan två gången om dagen när jag lämnar och hämtar Alex,  i ur och skur och på lunchrasten brukar jag göra ärenden till fots. Och jag har börjat räkna steg med hälsoappen.

Jag har även bestämt mig för att börja bygga muskler och vill då kunna stänga in mig i min värld bortom alla sociala kontakter och andras musiksmaker.

Så jag blev intresserad av dessa lurar som är trådlösa, mjuka på hjässan, har superbra ljud och tål både svett och lätt regn. Och när jag såg att man via Instagram kunde tävla om bland annat dessa lurar tog jag en bild och i eftermiddags valdes vinnarna ut och jag vann lurarna!

  
Dessa kommer bli en morot för att börja röra på mig ännu mer! Hjärtligt tack!

Foto: Maria K Broman