Lördag total avkoppling

Idag har familjen slöat hemma med böcker, iPad spel, TV och film. Vi var bara ute 1 1/2 timme på promenad med sparkcykeln och åt Thai mat och handlade i en av Asiataffärerna nära Hötorget. Men vi är glada för det för i morgon händer det mycket grejer hela dagen så vi förbereder oss för det. Ni kommer att få följa med här i bloggen.

En sak som hänt i veckan är en intressant utveckling i skolan. 

Jag kommer att börja skriva mer om skolgång för adopterade barn som kommer i skolåldern.  Just nu är jag involverad redan i ideologin genom MIA, Myndigheten för Internationell adoptioner och mina nätverk. Kommer prata mer om detta nästa vecka! 

Många frågar oss hur det går just i skolan för A och om skolan har erfarenhet av adopterade barn. Efter denna veckan skulle jag vilja säga så här om sonens vissa på skolan. Nu siktar vi på ideologin, förhoppningsvis!

  

Trollkarlen från OZ

Har precis fått reda på att jag och sonen A är inbjudna till att gå på den 100:ade föreställningen av Trollkarlen från OZ på Maximteatern.

Vad kul! Kommer bli spännande för mig ock ännu mer spännande för sonen som ska göra entré till sitt första besök på en teatersalong.

I rollerna finns dessutom eliten av bra artister med namn som Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed, Andreas Nilsson, Kim Sulocki, Tomas Åhnstrand och Stina Eriksson.

Kommer bli en fantastisk söndag i Norberg och Dröses anda!

    

Fredrik Eklund nya bok SÄLJ

Ikväll har jag varit på föreläsning av Varumärket och NYC mäklaren Fredrik Eklund på Stockholms Handelskammare.

  

Fredrik berättade utdrag från sin nya bok SÄLJ. Boken som blivit en sådan succé att den såldes slut och nu tryckts upp igen.

I boken berättar han om hur han började med försäljning redan som liten när han bodde i Akalla. På en pulka drog han runt julkalendrar som han sålde från dörr till dörr. Naturligtvis blev han den bästa säljaren och fick en premie som det i form av en Sony Walkman.

Genom hela sitt liv har Fredriks   Säljtänk, vinnarinstinkte och förmåga att avsluta affärer följt honom och idag är han Manhattans mäklare nummer 1.

Förra veckan sålde han Sarah Jessica Parkers Penthouse lägenhet och för Fredrik som sett alla avsnitt av Sex in the city, hemma från hans familjs dåvarande lägenhet på St:Eriks plan, var det stort.

  

I boken berättar han om hur viktigt det är med rätt klädsel vid rätt tillfälle och att alla är säljare fastän man inte tänker på det och hur kost och motion spelar roll för att orka prestera och fokusera.

Jag som vann titeln som Årets Säljare 2014 blir enormt glad när jag ser ännu en stolt säljare! I Sverige har vi en förmåga att se ner på titeln Säljare eller att man jobbar med Försäljning. Det är dags att vi höjer upp statusen på samma nivå som amerikanarna gör det! 

  

Kvällen avslutades med boksignering så jag köpte naturligtvis med mig en signerad bok med en hälsning i kommer bli urspännande att läsa.

Hur var Fredrik som person då? Ja, eftersom det var ett slutet sällskap på en mindre yta så var stämningen mer avslappnad än vad den exempelvis är på en allmän plats eller på en TV inspelning. Fredrik som en följd av det också mer avslappnad och delade gärna med sig av sina säljknep när han fick frågor via Twitter. Han hann t o m med att ge mig en komplimang när jag kom fram. Och det märks att decförsrs 30 sekunderna man har på sig för att göra en good impression är viktiga. För mig som säljare är han en role model för Du ÄR ditt eget varumärke!

Avslutningsvis släppte Fredrik nyheten att han och Derek väntar barn och att det är helt nytt. ❤️

  

Finest Awards 2015

Tack finest.se och alla sponsorer för ett trevligt arrangemang!

En kommentar har jag till er som fullständigt struntade i klädkoden något grönt. Varför? Är det ett tema så är det. Det är inte vidare hövligt mot festarrangören, sponsorerna eller de som lagt ner tid på att hitta ett grönt plagg. Skärpning!

  

Årets finest Awards prisceremoni är precis slut och jag orkade tyvärr inte vara med på efterfesten i år.

Mycket på jobbet och mycket styrelsearbete har satt sina spår.

I morgon är en ny dag som avslutas med en föreläsning på Handelskammaren som jag berättar mer om i morgon.

I helgen dyker jag ner i den välfyllda Goodiebagen och visar vad vi fick.

God natt!

  

Nya ögonfransar 20 % rabatt!

I eftermiddags besökte jag skönhetssalongen Hudhälsan på Brunnsgatan 5 (nära korsningen Birger Jarlsgatan/Kungsgatan) som har fått ny ägare i Anette Bernau som har ett erfaret team bakom sig.

  

Efter konsultationen bestämde vi oss för silkefransar i tre olika längder för att få fram lite volym men ändå en naturlig look. Stråna monterades fast en och en under 1,30 timme medan jag låg i en skön stol och lyssnade på avkopplande musik halvslumrandes.

Resultatet ser ni här och jag är supernöjd!

   

 

Förutom ögonfransförlängning erbjuder även Hudhälsan permanent make up, manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlingar massage och IPL och nu har vi tagit fram ett kanonerbjudande!

Hudhälsan erbjuder mina läsare 20 % i rabatt på valfri behandling på ord. priser. Boka behandlingen senast den 31 Mars 2015 och att utföras senast den 15 april 2015 och uppge koden: Pucci <Puchi> så får du din rabatt!

Här kan du läsa mer om de olika behandlingarna och få kontaktuppgifter: BEHANDLINGAR

 http://hudhalsanbrunn.se

Fritiden lägger jag på för mig utvecklande saker

På bilden ser ni vårt TV bord ikväll. jag har nyss lagt ifrån mig headsetet efter ett telefonmöte med den nationella Valberedning som jag sitter i. Vi är 6 ledamöter över landet som slår våra kloka huvuden ihop. Kvällens möte blev kort och effektivt som vanligt.

För övrigt har jag lite styrelsearbete i min ordföranderoll med riktlinjer som ska skrivas, men det plockar jag upp i helgen.

Älskar att knäcka nötter med hjärnan istället för att bara glo på TVn.

Denna vecka är för övrigt en späckad vecka på kvällstid där jag ser fram emot gala med finest Awards och en föreläsning med NY mäklaren Fredrik Eklund.

Allt medan min familj sover.

  

Familjedag sen 8 i morse

Sov inte många timmar i natt för jag surfade efter två nya handtag till bår bokhylla. Det tog tid och är inte klar än eftersom måtten verkar omöjliga att hitta på allt inom ”handtag, antik, bokhylla”.

Hur trött jag än var i morse så hade jag lovat sonen att följa med på simskolan 08:30 tillsammans med T, så jag klev upp strax före 8 och följde med. På samma simlektion finns min väninnas dotter så vi bestämde att ses efter frukost och läxor.

Kl 14 såg vi en fantastisk vacker film på Cosmonova i 3D om Galapagosöarna sen stannade vi kvar på Naturhistoriska Riksmuseet till strax efter 17.

Hemma fick killarna sin favoritmiddag med färsk spenat pasta och sen blev det film på Netflix.

Nu har jag egentid och går igenom mina 4 mailkonton och är allmänt nöjd med dagen!

Kolla på bilden med min son framför en värmekamera. Ser ni mig där med? :)

Duktig flicka syndromet

Någon sa till mig nyligen att jag vet hur det är, du är Duktig flicka liksom jag. Jag svarade ja svagt för att jag inte orkade att gå in i en diskussion med någon som inte känner mig men som på förhand har satt in mig i ett fack. Ville inte och orkade inte lägga energi på henne.

De som känner mig från arbetslivet i de olika rollerna som jag besitter, skulle istället säga att jag är strateg och att det är det som får igång mitt driv. Det och att jag ser saker övergripande i processer och gillar att dra saker framåt i grupp. Långt ifrån att vilja vara en Duktig flicka. Jag är inte uppfostrad så.

Idag beskriver en bloggkollega till mig  vad Duktig Flicka syndromet är och det är något helt annat: DUKTIG FLICKA 

Fungerar inte länken ovan så tryck här: http://finest.se/juliasjostrom/2015/03/19/duktiga-flickan-syndrom/

Mobbning på arbetsplatsen

Vi hade en tjej i min grundskoleklass som fick anorexia på grund av mobbning. Jag såg inte det och kanske hände det efter skoltid men jag har funderat på det emellanåt om hur jag kunde missat det att 2 tjejer trakasserade ner någon annan så mycket.

Sen dess har jag inte sett någon mobbning förrän i vuxen ålder på arbetsplatser. Jo, det förekommer där och kanske kallar man det inte mobbning att man driver med någon framför andra? Kanske är det inte illa menat när man gör narr av en annan person när man tror att denne inte ser?

Det behöver inte vara med ord utan det kan också vara med minspel och grimaser under tiden någon annan pratar. Ögon som himlar, osäkra tjejer som fnissar mellan varandra i syfte att få styrka av varandra då man egentligen har en svag insida. Ofta hittar du dem bland ADHD profilerna som vill verka intelligenta men som vet att allt kan falla som kulisser eftersom utsidans styrka inte är äkta.

Förekommer det bland män med? Jag har upplevt det på en arbetsplats. Där fanns en man som såg ut som pojke som var så osäker på sig själv att han ville att alla skulle vilja ha honom som bästa kompis. Ville man inte vara det fick man snabbt honom emot sig genom att han spred rykten och ville att alla skulle tycka illa  om den som inte gillade honom. Denna person var jag.

Hur han än försökte så tyckte jag inte om hans falska yta och försök till närmande som”vän”. Han började leta fel på mig i allt jag gjorde, vad jag åt, hur ofta jag tränade och vart jag gick ut på helgerna. Han slängde till och med ur sig kommentar om att jag inte kunde hålla på Argentina i fotbolls VM eftersom vi faktiskt befann oss i Sverige. 

Allt var fel och det retade honom att jag svarade emot och inte brydde mig. Sen bytte han taktik. Han började ge mig komplimanger men jag litade inte ett dugg på honom och gillade honom fortfarande inte mer. En dag övertalade han till och med mig att känna på hans magrutor utanpå hans skjorta så att jag kunde först hur mycket han hade tränat och omvandlat sin kropp. 

När jag hade slutat på den arbetsplatsen träffade jag på fler människor som råkat ut för honom. Två kvinnor till. Det fick mig att undra över hur relationen till hans starka mor var, hans uppväxt och behov av att bli sedd. Jag kan inte säga att jag tyckte synd om honom utan tvärtom tyckte jag riktigt illa om honom men klart att jag undrade.

Tillbaka till tjejminer och fnissande. Om du ser något liknande på din arbetsplats eller själv upplever att någon försöker göra narr av det du säger genom miner kommet du att acceptera det? Gör inte det! Sådana människor måste man sätta ner foten framför och säga stopp och nej. Vågar du inte säga ifrån själv så gå till din chef och berätta hur du upplever situationen. Du kommer att bli trodd på och ingen arbetsgivare vill heller bidra till trakasserier som kan komma fram i media. 

Som mamma och aktiv i en styrelse och förening som är emot alla slags fördomar, rasism och utanförskap är det min f-bannade skyldighet att sätta ner foten när jag ser någon  som är att göra narr av andra för det är ett mönster som måste brytas innan det förs ner i nästa generation. Gör det du med!

#stoppamobbningen #friends