Kvälls outfit för barn

Summer strolling in Stockholm. Efter en heldag på badet och tid i tvättstugan avslutade familjen kvällen med ett besök på en av våra kvarterskrogar tillika stamställe.

A hade på sig skor från NK Barn, Shorts fr Mall del Rio i Cuenca-Ecuador, Tröja Ralph Lauren och hatt från Zara.
image

IMG_5533.JPG

Grattis Nathalie!

När man är så gammal som jag finns det oftast inte plats för fler nära vänner eftersom man har hög integritet men du kära vän kom bakom den för 3 år sedan och har stannat i mitt hjärta sen dess. Gratulerar till världen som fick en vacker och fantastisk Chala Nathalie för 40 år sedan ❤️image

image

Badväder =gladväder

imageI morse kl 10 beställde jag en Taxi Stockholm bil till mig och sonen. Med oss hade vi kylväska, badkläder, handdukar, filtar mm.

Sen var vi och badade hela dagen. Faktiskt ända fram till klockan 18 då T hämtade oss.

Vilken härlig sommardag!.

IMG_5516.JPG

Exopark invigningen

Efter mitt besök på ambassaden i torsdags mötte jag upp Nathalie utanför Urban Deli på Sveavägen.

  
Där på plan 9 med utsikt över Stockholms takåsar hade Exopark, Art Bar invigning.

  
Art Baren tar över hela taket och mynnar ut i en skulpturpark curerad av Galleri Andersson/Sandström med konstnärer så som Tony Cragg, Astrid Sylvan och Roland Persson mfl. 

Goda sommardrinkar från Absolut, bra DJ pä ett välbehövligt vattenhål i city. Hit kommer jag igen!

 Taket har öppet kl 12 – 22 alla dagar i sommar förutom vid regn. 

Lite bilder från kvällens middag

Hemma hos oss ikväll arrangerades Födelsedagssittning för T och hans närmaste familj.

   
Jag och Ts kusin Johanna var i samma TP lag och kom på andra plats.

  Jag hade dukat med en ungersk duk och handslipsde glas från Ungern eftersom Ts är halvungrare.

Till middag fick vi lasagne som T hade gjort med recept från Per Moberg. Jättegod och matig med nötfärs, sidfläsk och spenatplattor. Bechamelsåsen var dessutom laktos och glutenfri. 

  Första flugan! T fick en stilig fluga av moster och kusin och förstod att jag låg bakom med information. 😉


 Svensk jordgubbstårta en klassiker och Ts favorit.

  Av mig fick T badrummet fullt med nya  handdukar. Våra i varmt mörkblått med vit rand och sonens i vitt med blå rand. Från Lexingtons Flagship store på Birger Jarlsgatan.


Att återvända från IS

  
Jag tog denna bilden i Port El Kantaoui 2010. I går sköts 39 andra turister till döds och många svenskar finns på plats på i denna vackra fiskeby med omnejd. 

I natt tog IS på sig dådet och jag undrar hur länge Sveriges regim ska låta det gå innan man direkt sätter stopp för alla återvändandet svenskar som har krigat för IS att återvända till Sverige?! De kanske inte ens krigar utan är hjärnor bakom dåd liknande detta eller är rentav med och påverkar detta. Hur långt ska det få gå???

Usel PR för vårt land och ingen trygghet med att de finns här med den bakgrunden. 

Och innan ni skyller på S så har de fått ärva problemet från alliansen som inte heller gjorde något.

Skämmes!

State Fair på ambassaden

I går var jag inbjuden till den amerikanska ambassaden där ambassadörsparet  Mark och Natalia Brzezinski arrangerade en State Fair med anledning av Independence Day. 

  
Efter den pampiga flaggceremonin var det dags för välkomsttal.

Ambassadören höll ett personligt och bra tal.  Han inledde med att berättade att när han berättade för sin far att han fått tjänsten som ambassadör hade denne svarat att det inte var en bra titel för hur skulle han kunna påverka något som ambassadör. Däremot skulle han kunna få bord på exklusiva restauranger. Då hade ambassadören svarat att han visst skulle kunna påverka något politiskt och jag tror att han i och med det tog det som en utmaning.

  
Ambassadör Mark Brzezinski berättade att han jobbat mycket för modern diplomati och hur mycket man även kan påverka i social medias kanaler.

Han hade bland annat hur han sommaren 2014 cyklat tvärs över Sverige och börjat i Göteborg för att passera Sveriges mindre städer för stt skapa relationer och visa hur mycket USA faktiskt även är intresserad av Sveriges landsbygd.

Vidare tog han självklart upp det historiska besöket av att för första gången i historien hade en sittande amerikansk president kommit på besök till Sverige 2013 när President Ubama var här.

  
Banden mellan Sverige och USA är idag starka. Så jag tror nog hans far som i sin politiska karriär bland annat varit personlig rådgivare åt President Carter var nöjd.

Efter talet var det dags för mingel och mat. 

  
Jag hamnade vid samma bord som Petra Kahn Nord, generalsekreterare för Judiska ungdomsförbundet. En mycket spännande kvinna att tala med som dessutom kommer från Malmö. 

Träffade även på en del andra trevliga människor som jag känner.

 Thank you US Embassy and Mr Mark F Brzezinski and Mrs Natalia Brzezinski for a great afternoon!