2 år som familj

Grattis till oss. I går var det två år sen vi landade i Sverige med lilla J A.

Världsvant gick han ombord på planet i Ecuador och satte sig tillrätta i sin flygplanstol. Jag iakttog honom medan vi lyfte för att se om han var orolig över att lämna sitt ursprungsland. Men han satt försjunken i tidningar och iPad och verkade inte bry sig.

Det var som om han var väl medveten om vad som hände. Redo för nästa resa i sitt liv.❤️


Det här är den sista bilden som togs i Ecuador på hotell Quito. Kvällen före avresan.

Gröna Lund på hösten

I fredags sen eftermiddag var jag på Gröna Lund med vår son och en klasskompis till honom.

Vi hade klätt oss varmt och tur var väl det för det är kallt ute nu. Men att gå på Gröna Lund en skoldag efter skolstart är ett bra tips eftersom man slipper köa!

20 minuters köande till varje attraktion kan få de mest tåliga barn att bli otåliga eller uttråkade och det slapp vi i fredags.

Nystylad hos Poze Hair

Idag var jag hos Rafi på Poze Hair på Grevgatan och färgade min ut utväxt.

Rafi var ju den som satte händerna i mitt hår för första gången för drygt en månad sedan när jag spontant på en fredag beslöt mig för att gå från brunsvart hårfärg till ljusare. Poze hade tid och jag vågade.

Stylingen igår blev åter jättebra och fick en snygg styling som jag kunde visa upp på stan sen när jag och Alex letade Pokemon’s i Kungsträdgården och senare på kvällen när vi åt asiatisk familjemiddag.


Ansiktsbehandling på Sveavägen

Idag efter jobbet gjorde jag en ansiktsbehandling på Gildaskolan. Det var länge sen jag var där men det ligger bra till för mig så man skulle också kunna boka en behandling på lunchen.

90 minuter med krämer och masker och portömning var vad min hyn behövde.

Och jag passade på medan T följde med Alex till karateträningen.

Just idag stod de utanför porten och erbjöd 10 % i rabatt. Tips för dig som vill ha en höst-kickoff för huden.

Sensommardag på Ängbybadet

Under lördagen var det 23 grader och vi bestämde redan sent kvällen före att vi skulle bada.


På Vanadisbadet skulle det ha varit stekhett men vi ville byta miljö och lämna Vasastan för ”Lillis” skull. Jag som rest 200 mil denna veckan och T som åker också rör på sig en hel del måste komma ihåg att Lillis bara går fram och tillbaka till skolan och tränar på vardagarna.


Så han fick välja och ville åka till en strand. Han och jag körde lite beachvolley och med T sparkade han fotboll. Vi byggde även en dammi sanden och badade. 

Skönt för hjärnan att inte tänka på någonting utan leva i nuet.

Årets sista bad?

Politiska födelsedagsönskningar

Detta är min födelsedagsönskningar. 

Jag önskar mig inga presenter utan mina önskningar är att fram till nästa födelsedag är:

1. Jag önskar att skolan lär sig se alla barn och förstå allas olikheter. Att personalen på våra skolgårdar blir mer engagerade och får barnen att känna sig trygga.

2.  Jag önskar att alla gamla som behöver hjälp ska få hjälp i hemmet eller få anpassat boende. 

3. Jag önskar att människor med brun hudfärg ska behandlas likadant som någon med vit hudfärg, för så är det faktiskt inte i alla situationer.

4. Jag önskar att människor som utnyttjar samhället på alla nivåer ska få hårdare straff. 

5. Jag önskar att någon som har politiskt ansvar tar tag i integrationsfrågan. 

6. Jag önskar att det blir mer ordning i samhället och mindre High Chaparall.

7.  Jag önskar att vårdpersonalen får skäliga löner 

8. Jag önskar mig mindre stress i tillvaron. 

Detta är mina värderingar. Något som extremhögern som verkar på nätet skulle kalla för vänsterpacket. En person som kräver rättvisa och lika-principen för alla och det kommer jag fortsätta med ett år till. Och de får kalla mig vad de vill.

200 mil på 2 dagar

Jag fyllde år igår. En del frågade mig hur jag skulle fira. En hårt arbetande affärskvinna och mamma som är i ständig kamp för en bättre skola orkar inte fira nämnvärt på en vardag. Det är den bittra sanningen. Dessutom var jag i Göteborg i måndags så kände mig uppstressad.

Men igår var jag beordrad till Malmö och på flyget ner till vackra Skåne njöt jag av landskapet under inflygningen till Malmö Airport och blev tacksam över våra vackra svenska landskap jag får se ovanifrån och att få besöka Skåne som jag inte varit i under sommaren.


Landade åter på Bromma 19:30 och tog en taxi hem. Där väntade mina killar med egengjord tårta och en pyjamas från Ralph Lauren!

Blev en fin lång dag ändå.

Måns Zelmerlöv mötte TV laget

Under den varma fredagens sena eftermiddag arrangerade Zelmerlöw & Björkman foundation en fotbollsmatch mellan Måns Zelmerlöw och hans band + två ess: som artisten Ola Andersson och fd landslagsspelaren Johan Mjällby. (Nummer 10 är Måns.)


De mötte TV-laget som bland annat bestod av Thomas Bodström, Patrik Ekwall och Richard Herrey.

Vår son Alex som på Lasse Kuhlers dansskola i somras hade ett uppträdande med Diggi-Lo-Diggiley var mest nyfiken på Richard Herrey men mest imponerad av Yankho från Bolibompa.


På plars sålde man armband och korv med bröd som man fick sponsra med valfri summa.

Vår vån Patric som bjudit in oss är PR-samordnare för Zelmerlöw & Björkman, kom fram och hälsade på oss. Han berättade att det hade kommit 5 utbytesstudenter från de skolor som man sponsrar och 5 svenska elever kommer åka dit. Mer hann vi inte prata eftersom de höll på med en filminspelning så det var stressigt. Men det hela lät mycket spännande!

Anledningen till att vi tog oss dit i fredagsrusningen var också att man kunde donera gymnastikskor som sedan kommer skickas i container till Zelmerlöv  & Björkmans skolor i Kenya och Etiopien.Alex växer fort just nu och lämnade naturligtvis in ett par knappt använda gymnastikskor till barnen. 

På surströmmingsskiva i Norrbotten

Ikväll hade jag den stora äran att få en upplevelse uppfylld. Jag är i Luleå och jobbar med mina nya kollegor här. 

Jag hade en önskan om att istället för att gå på någon restaurang, få uppleva en surströmmingsskiva. Något som jag inte varit på de senaste 13 åren. Och de ställde upp på det och tillsammans grejade vi ihop det hela ikväll.

Surströmming, mandelpotatis, hårt Piteåbakat tunnbröd, rödlök, tomat och gräddfil till ett festligt dukat bord.

Så himla gott och vilka fina kollegor!

Säsongsavslutning på Furuviksparken från samma barnhem

I lördags var vi tillsammans med våra vänner från Bollnäs, i Furuviksparken. 

Jag som inte hade inte varit i Furuviksparken sen jag var 9 år och min farmor flyttade från Marma, såg fram emot det hela jättemycket.

Manne som är pappa i Bollnäsfamiljen är dessutom den enda i Sverige som har adopterats från samma barnhem som vår son. Det är 25 år mellan adoptionerna och däremellan adopterades ingen internationellt från det barnhemmet. 

Båda var 7 år när de kom till Sverige. 

Att de har samma historia gör att Manne och vår son delar en speciell förståelse för varandra och att familjerna hyser stor respekt och kärlek för varandra. Att dessutom våra barn leker så bra och vi föräldrar kan prata om allt är bara grädde på moset!

Vi kollade på djuren, åkte karuseller och sen kollade vi på Timbuktu och Damned som stod för avslutningskonserten.

Jag hade packat en övernattningsväska för att vi skulle ta in på hotell i Gävle men T ville hellre köra hem. Så det gjorde vi.