Picknick 

Idag arrangerade två kanon medlemmar i min styrelse för Adoptionscentrum Stockholm norr en familjedag på Övre Järva gård med möjlighet att besöka fårhagen och få rida på ponny.

Vi var cirka 50 personer på plats och när man får så bra uppslutning känns det ideella arbetet mycket brand den tid man la ner på administration.

   
 

Journalistintervju på jobbet

Idag blev jag intervjuad i min roll som toppsäljare av Andreas Utterström för en ny poddserie. 

Andreas Utterström är en erkänd journalist specialiserad på utvecklingen inom amerikansk politik och medier och duktig retoriker så jag är stolt över att ha blivit utvald och för att han då kontaktade vår PR ansvarig på jobbet för ett ok.

 Jag var nummer 3 och de andra som hittills intervjuats är advokat Johan Eriksson och Henrik Schyffert. 

En intressant fråga som jag fick var om  jag säljer på övertygelse eller övertalan. Naturligtvis på det första i ett förtroende inte ytligt genom att pracka på.

Håll öronen öppna i Augusti då poddserien #retorikern har premiär!

  

Stolt över säljyrket

Fredrik Eklund säger att vi var och en är våra egna varumärken och han gjorde så starkt intryck på mig när så jag kör vidare. Idag kom tidningen Säljaren ut. På framsidan är just Fredrik Eklund och på sidan 17 är jag med i en expertpanel jämte två andra fantastiska säljare. Stort för mig!

Här hemma sitter jag just nu och förbereder mig för det journalistteam som kommer till jobbet i morgon och ska intervjua mig om retorik i en podd av en SVT journalist. 

Jag är stolt säljare och ingen jäkla nasare som gärna hjälper till med att tvätta bort stämpeln om att försäljning är något smutsigt.

Märkligt egentligen att den fördomen ligger kvar. Speciellt med tanke på dagens Social media där alla är säljare.

Jag ser fram emot en fortsättning av åter där jag kan bidra till en yrkesstolthet av säljyrket som när det gäller tjänsteförsäljning som jag sysslar med, handlar om strategier, Processtänk och affärsutveckling.

I USA är säljare urviktiga, det ska yrket bli i Sverige med.

   
 

Mellanmålskupong 

Vilken Flashback jag fick ikväll på Facebook när någon i en av de grupperna som jag är med i la upp bilden nedan.

En Mellanmålskupong! Exakt en sådan hade jag i Uppsala i årskurs 3 och 4. Varje morgon fick jag min kupong av pappa och mot den fick man ett glas mjölk och välja mellan en slät bulle eller en knäckemacka. Jag brukade varva.

Jag bara älskar att vissa människor sparar på saker som andra kanske finner som onödiga.

   

Parkhäng 

I förmiddags gick vi till Vasaparken med freesbee, badmintonrack och fotboll, filt och vätska.

Det var mycket folk där redan när vi kom. Två svensexor och en Möhippa hade stannat till, en klass hade brännboll- och grillträff , en kör övade på sin avslutningssång och sen fanns det fotbollsutövare och en massa andra människor där.

Skönt parkhäng i nästan 4 timmar idag. :)

   
 

Varvar ner

Idag har jag städat lägenheten och varit med A i parken nära oss medan T tvättade.

Strax efter 13 kom Ts moster förbi. Hon är ju utbildad specialpedagog så vi har enorm tur med att få hjälp med matteövningar. 

Vi hade köpte hem räksmörgåsar och Cava och efter lektionen hade vi en sen lunch.
Efter disken gick jag och la mig och vaknade vid kl 22. Allergin gör mig trött men sen var jag back med sömnen med så jag fick tillbaka energi nu. :)

  

Jag bakom en av de 5 röda rosorna jag fick av T på bröllopsdagen.

Bröllopsdag med barn

Vår bröllopsdag handlar inte om mig och T längre utan om familjen och tid och stöd för A.

Därför började vi dagen hemma med pyssel. Färgläggning och montering av ett skepp med Jake och hans kompisar sen åkte vi till Trafiklekplatsen i Danderyd. 

Meningen var att vi skulle gå in i Danderyds kyrka och ta lite bilder men den var stängd så det fick bli en Selfie utanför. 

Bröllopsdagen tar vi igen i sommar på en varm sommarkväll med ett restaurangbesök.

  
   
  

Villkorslös kärlek

Den här killen följde med oss hem från Ecuador den 25 September. 

Med spanska som modersmål och utan att kunna/vilja läsa och skriva. Den 16 oktober började han skolan och jag var med i två månader. 

Vi har hela tiden talat spanska och svenska och jag har inte haft några krav utan har hjälpt till, översatt och förklarat. När jag nu får ett mail av Klassmentorn om att Alex klarat sina mål för årskurs 1 och ligger jämlikt med att läsa och skriva som sina klasskamrater rinner tårarna av glädje. 

Vilken kämpe han är vår älskade son! Och jag som strategisk coach blir så stolt för hans skull. För det är han som ska kläs på med självförtroende inför vuxenlivet i vårt samhälle.

Med kärlek, omtanke, vägledning, närhet, tålamod och stöd skapar man den trygghet som barn behöver. För barn kan bara de får chansen. 

Att ge sitt barn av sin tid och att man inte har något emot att skoja, leka och vara barnslig betyder mer för barnet än en massa prylar.

Idag skippade jag lunchen och sprang till skolan och var där precis innan mellanmålet kl 14. Sen fick A välja vilken restaurang vi skulle äta på. Både A och jag  var glada ikväll efter belöning och tid tillsammans då jag ju var borta på konferens i helgen.