Como en casa Catering

Jag hade tänkt fira min 50 års dag i vår med en stor fest men efter påtryckningar från bästa Nathalies så bjöd jag in till en liten tillställning på själva födelsedagen. Jag hade bjudit in de som i hjärtat gjort något för mig och jag för dem. Starka varma personligheter som man tagit stora steg tillsammans med i livet och nästan alla kunde komma på kort varsel.

Eftersom jag inte hade energi eller lust att stå i köket och arbeta använde  jag mig av en Catering i Stockholm, Farsta som heter Como en Casa. Till vardags så lagar de Ecuadoriansk mat och levererar som lunch runt om i Stockholm. Jag hade talat med dem i telefon och via mail och de höll en hög servicegrad hela tiden. 

Teamet  anlände 75 minuter innan gästerna skulle börja droppa in. De hade med sig riktiga Cateringboxar, uppläggningsfat i porslin och arbetade mycket noga med hur allt skulle se ut och hade skrivit små skyltar med vad allt innehöll. 

Temat var Sydamerikans plockmat med Salteñas som är Bolivianska saftiga kycklingpiroger, ostpiroger från Ecuador som man äter med honung eller lite socker.


Patacones som är matbanener som friteras och mosas ut som chips och serverades för kvällen med Ecuadoriansk getost. Patacones äter man norra Sydamerika som i Ecuador, Colombia, Panama och Central Amerika.

I ugnen grillade T färska härliga Chorizos som serverades med bröd. Det fanns också olika röror i olika styrkor med eller utan Chilli.

Den sobra tårtan gjordes i Sydamerikansk anda med chokladsockerkaka och tunna lager av Dulce de leche. De specialbeställda muffinsen i vaniljsmak hade ett tunnt lager av glasyr under locken med de svenska och argentinska flaggorna.

Como en Casas hemsida hittar du här: Catering Sydamerikanskt tema

50 år och en vecka

För en vecka sen fyllde jag 50 år. Jag hade tagit ledigt från jobbet och mamma, T och J hade dukat upp till födelsedagsfrukost.  På förmiddagen unnade jag mig sen en skönhetsbehandling och på eftermiddagen kom Cateringföretaget Comida en Casa från Farsta med maten, tårtan och muffins med den svenska och argentinska flaggan. Jag hade gjort en Playlist på Spotify med hits  som jag hört från det jag växte upp till nu. Vid 18- tiden började de nära vännerna droppa in och jag hade en underbar kväll med varma och starka personligheter i intressanta samtal.

De flesta av mina nära vänner har hög integritet och håller låg profil i Social media   men jag och Nathalie får representera gästerna.

Av jobbet fick jag en upplevelse som jag kan välja själv och fina blommor. De uppvaktade mig dagen efter då jag även fick ytterligare en Champagne från två fina kollegor från en annan avdelning.

 I morgon kommer ett inlägg om Cateringen som får 5 stjärnor i betyg. 


Jag har fyllt 50 år!

I torsdags fyllde jag aktningsvärda 50 år och jag fattade det inte riktigt förrän min mamma grattade mig på plats.

Jag hade vänner på besök i torsdags och i fredags var jag på vernissage och lördagen tillbringade vi med barn och mamma på Cinderella. Premium Seaside Large hytt och mamma i en likartad hytt men storleken mindre intill. Skaldjursplå, bubbel i Seaview restaurangen och mamma som senare ställde upp som barnvakt medan jag och T kollade på Petter live.

Så mycket har hänt och mycket är väldigt privat men jag kommer ge er en peak och börjar med bilder från det senaste dygnet.

Jag började ju fira mitt 50:e år redan i Februari med resan till New York och på jullovet blir det långresa 2. Så är det nu när man är förälder. Barnet först!Lördag på Grönan i September

Jodå, det är fortfarande mycket folk på Gröna Lund i alla fall på lördagarna. Tips är att vara på låset eller åka dit vid 18-tiden.

I lördags hade vi i alla fall trevligt med en heldag med Nathalie, Simon och Murre. Vi var där i 7 timmar och blev väderbitna. Barnen åkte och vi satt och pratade på de olika uteserveringarna på markplan.

Åt gjorde vi på den nya restaurangen som ligger närmast vattnet. Där njöt vi av Revben och annat gott grillat i street food form. Hög klass på maten.

Nu har vi tankat ny energi mellan varandra när det är dags för en ny vecka!Ronja Rövardotter på Mälarhöjdens Friluftsteater

I kväll bjöd Erwik Communication in till premiären av Chopp Events uppsättning av Ronja Rövardotter. En härlig föreställning  i regi av  Regi: Carina Perenkranz.

I rollen som Ronja ser vi Nora Lundqvist, dotter till Maria Lundqvist och det syns verkligen att Nora har fått ärva sin mammas talang. Nora är fantastisk i sin roll .

Föreställningen är 75 minuter lång men Carina Perenkrantz har fått med mycket från boken ändå. Allt från Rumpnissar till Rövarsång. Vår 10-åring satt tyst och tyckte att handlingen var spännande och rolig.

På plats under kvällens premiär fanns bland annat familjen Edward Bloom och familjen Annika Rednex Ljungberg .

Under Augusti månad har föreställningen spelats i Norrköping och nu gör man ett gästspel på Mälarhöjdens Friluftsteater till den 27/8 och i helgen ger man två föreställningar om dagen.

Köp biljetter här

Årets kräftigaste fest 2017

I torsdag var vi inbjudna till den 21 upplagan av årets Kräftigaste fest som detta år arrangerades i Värdshuset Kräftans lokaler.

Värd var Mikael Aringsjö och bland gästerna syntes Bert-Åke Varg, Inger Pippi Nilsson, Rolf Friberg, Denise Edling, Roger Morgan och Margo Fallais.

Själv satt jag brevid Denise Edling från mäklarbyrån Eklund Stockholm New York och det visade sig att vi hade varit i New York samtidigt i Februari. Hon med arbetet och det jubileum som Fredrik Eklund firade  medan vi var där på Sportlovsresa med familjen.

Pontus Varg och Patrik stod för underhållningen med allsång och telegram och gästspelades av Deri Rowlands, Marina Johansson och Bert-Åke Vargs härliga sånger.

Kvällen bjöd också på en hattävling för att utse den bästa kräfthatten. T hade en keps med ordet Signal i och jag hade gjort en hatt med kräftlampor som lyste hela kvällen.

Tack Mikael Aringsjö för en mycket trevlig kväll!


Tomas och jag i våra hattar 

Morgan och Mikael Aringsjö


Rosita Auer och Denise Edling


Tomas 


Bert-Åke Varg

Turkiet 2017

Jodå, vi åkte till Turkiet igen. Till strax söder om Alanya till orten som betyder fin sand.

Samma All Inclusive resort med balkong mot havet i Comfort Class, massage ett par gånger i veckan för både mig och T, snorkling för sonen som nu är för stor för denna resortens rutschkanor. Men fortfarande gillar han hinderbanan som ligger ute i vattnet.

Personalen på hotellet och en del av reseledarna känner igen oss och vi dem.

36 grader när vi kom fram blev en chock för kroppen men sen stabiliserades det till 28 grader. Härligt!

Blidö i yttersta skärgården

Förra veckan befann vi oss ute på Blidö. En ö som man får åka två färjor från fastlandet för att nå. Ytterskärgården alltså.

Vi var kattvakt vilket förutom se till att det fanns mat och färskt vatten för katten även innebar undersökning  av pälsen två gånger om dagen och rensa bort fästingar.

Vi i vår tur fick passa på att vila oss från stadens bullrande trafik och motorcyklar som ökar på sommarhalvåret då även gamla amerikanska bilar åker cruising på Sveavägen.

I det nybyggda fritidshuset med den stora terassen sov vi gott och på dagarna promenerade vi till olika smultronställen på ön, badade, spelade badminton, grillade eller helt enkelt slappade och läste.

Denna veckan ska vi åter på husvisning. Nu i ett för oss nytt havsnära område.

The Adoptionstory

Three years ago in Cuenca a the town among Los Andes in Ecuador.  I am greatful everyday that he wanted to leave his roots in South America and fly across the world back to Sweden in Europe. 

He wanted a family and now his horrible Orphanage where he lived for 5 years is closed by the goverment. 

He is vulnerable but he is going to be mentally strong when he heals and grows up. We love him so much.