På surströmmingsskiva i Norrbotten

Ikväll hade jag den stora äran att få en upplevelse uppfylld. Jag är i Luleå och jobbar med mina nya kollegor här. 

Jag hade en önskan om att istället för att gå på någon restaurang, få uppleva en surströmmingsskiva. Något som jag inte varit på de senaste 13 åren. Och de ställde upp på det och tillsammans grejade vi ihop det hela ikväll.

Surströmming, mandelpotatis, hårt Piteåbakat tunnbröd, rödlök, tomat och gräddfil till ett festligt dukat bord.

Så himla gott och vilka fina kollegor!

Säsongsavslutning på Furuviksparken från samma barnhem

I lördags var vi tillsammans med våra vänner från Bollnäs, i Furuviksparken. 

Jag som inte hade inte varit i Furuviksparken sen jag var 9 år och min farmor flyttade från Marma, såg fram emot det hela jättemycket.

Manne som är pappa i Bollnäsfamiljen är dessutom den enda i Sverige som har adopterats från samma barnhem som vår son. Det är 25 år mellan adoptionerna och däremellan adopterades ingen internationellt från det barnhemmet. 

Båda var 7 år när de kom till Sverige. 

Att de har samma historia gör att Manne och vår son delar en speciell förståelse för varandra och att familjerna hyser stor respekt och kärlek för varandra. Att dessutom våra barn leker så bra och vi föräldrar kan prata om allt är bara grädde på moset!

Vi kollade på djuren, åkte karuseller och sen kollade vi på Timbuktu och Damned som stod för avslutningskonserten.

Jag hade packat en övernattningsväska för att vi skulle ta in på hotell i Gävle men T ville hellre köra hem. Så det gjorde vi.

Avfärgad och omfärgad i håret

I fredags fick jag ett ryck och tog tag i något som jag funderat över en längre tid;   byta hårfärg. Jag har haft mitt svart/brun tonade hår i nästan två år mycket för att vår son ville det så jag frågade honom först och han sa okay.

Efter att ha kollat tider hos mina vanliga stylister och inte hittat någon  ledig tid på en vecka, använde jag tjänsten boka direkt. 

Jag valde ut några salonger och kollade deras taggar på Instagram och valde Poze Hair på Grev Turegatan och ägaren Rafi som hade tid över. 

Jag ringde även dit och kollade om han skulle hinna med Folieslingor och en klippning och han sa att han kunde hjälpa mig.

Närmare halv 5 var jag där sen satt jag där i flera timmar. Salongen hann stänga klockan 19 men eftersom Rafi lovat hjälpa mig stannade han kvar tills det var klart.

Vilken service och kundvård jag fick av Rafi. Han hämtade till och med mat till oss från Sandys när hungern tog över.

Slutresultatet får ni se på tisdag 😉


Åka på semester till Turkiet sensommar 2016?

Hej från soliga Turkiet! Ja, efter att ha varit hemma från Kreta 6 dagar åkte vi till Alanyakusten i Turkiet med Nazar och här har vi varit sen i lördags natt på vår favoritresort: Pegasos Royal Resort Hotel Incekum. 1,45 timme från Antalyas flygplats. En strandnära resort med 3 hotell med olika inriktningar på vårt Resort har vi valt till Comfort Class och har bland annat en fantastisk utsikt. 29 grader i poolen och 30 i havet och i inomhuspoolen kan vi simträna och svalka  oss i 24 grader.

En del har ifrågasatt varför vi valde Turkiet när det är så osäkert politiskt läge och det beror på att det fanns vänner till mig som åkte en vecka innan oss och jag kunde fråga dem på messenger och följa med deras bilder på Instagram så det kändes säkert och väl här så märker vi inget förutom att det är mindre antal turister på resorten. Tråkigt för turkarna som jobbar så hårt i värmen.

Putin sa ju redan i februari att den stora turistnationen i Turkiet, Rysslands invånare inte fick åka till Turkiet så det finns inga ryssar här. Istället på hotellet finns det människor från Ukraina.

Det är också färre engelsmän än vanligtvis.

Här finns också en hel del svenskar och jag skulle säga att 80 % är sådana som vi. Gillar Turkiet, avvaktade och bokade sen en restresa. Det vet jag eftersom att jag talade med många på planet.

På hotellet finns det även människor från Norge, Danmark och Finland, Tyskland, Slovakien, Tjeckien, Ungern och England. Men även turkar som bor i städerna Ankara och Istanbul.

Turkarna själva gillar sin president i alla fall säger de svenskar med turkiskt ursprung det i Sverige och de turkar som vi har pratar med här nere och de skäms nästan över kuppförsöket och är glada över att Erdogan har agerat hårt mot de religiösa fundamentalisterna.

Sonen har hittat sitt kompisgäng om 4 personer som kommer från Luleå, Stockholm, Västerås och Göteborg.

31-35 grader har vi haft på dagarna och på kvällarna är det 24-28 grader. Svettigt när man sitter framför någon av de tre utescenerna och kollar på underhållning.

Idag åkte vi båt och killarna åkte Paragliding.

Här kommer lite bilder. Fler finns på Instagram löpande och kommer uppdateras i bloggen en gång om dagen för det är ju semester! 


Splash world med Tui

De 7 dagarna på Kreta är över och kvar ör minnena från hotellets Splash World, pooler, strand och All Inclusive service.

Så himla skönt att ha vistats vid Medelhavet där det var varmare i havet än i poolen. Der blåste hårt de första dagarna och då kunde man bara doppa sig i de höga vågorna och inte simma men har man barn är man mest vid poolerna ändå även om vi doppade oss i havet 2 ggr om dagen.

Därför behövs Stockholm Pride

Jag läser på en del ställen på Facebook, några få men ändå om varför Pride behövs och att det behöver skrotas.

De som skriver detta är antagligen väldigt långt ifrån verkligheten i den frågan då de inte har någon personlig relation med någon i HBTQ rörelsen.

Det har jag – massor. Och en person i vår familj är just transsexuell så för mig blir nedan inlägg högst personligt. Jag blir mycket arg över en händelse som RFSL ordförande i Hälsingland utsattes för tidigare ikväll. På hennes bekostnad och för min familjemedlems bekostnad som inte ska behöva ta emot all form av trakasserier OCH diskriminering.

Hallå från Kreta!

Vi är på Kreta och bor på ett aktivitetshotell intill stranden med flera vattenrutschkanor. All inclusive, perfekt för alla barn.


Jag och T har fått varsin massage idag och ska få det även i morgon med fokus på bröstrygg och axlar.


Ikväll var det poolparty på hotellet och vi var med en liten stund men vi är trötts idag efter allt håll igång för kroppen i saltvattnet och poolerna.

I morgon är en lika härlig dag!

Extra benutrymme

Vi köper alltid till extra benutrymme på flyget när vi är ute och reser. T är lång och måste sitta bra annars får han ont i ryggen.

Ser att en del klagar just på att det är trångt i planen och undrar över varför man inte köper extra benutrymme när man har råd istället för att dela med sig av det i social media?

Själva vill vi ju sitta ihop så även sonen har det blivit köpt extra benutrymme till. ????

Pray for the world

Today is another extra sad Day for Europe. This nights terror Attack in Nice was so unnecessary and cruel.
All my condolence to France with this picture from the harbor in Nice taken on my Honemoon. It makes me wonder how many other couples that where in Nice yesterday to celebrate a new beginning that suddenly changed to an end.

Pray for France and pray for the world.

Två år sen vi såg varandra första gången.

Two years ago we met our son for the first time. Teo months before we had received all information about him and he had been told all about us, seen photos and a movieclip.
We came to the orphanage early in the morning escorted by the Ecuadorian representatives of Adoptionscentrum and three socialworkers.

After have been talking to our son and have had some coffee, we all 7 went to a park with the orphanages psychologist and was being watched in every step in purpose to protect the boy in case he felt psychologist, but he didn’t and in the evening he stayed with us. That is very unusual but as I speak Spanish and he really didn’t want to go back to the orphanage he stayed with us.
The Day after (July 15:th 2014) the Representative and the three Social workers + the Psychological from the Orphanage picked us up in the morning and we all went to the Ruins of the Incas at the Historical part of Cuenca.
This pictures are taken from that moment. ❤️