Hälsporre behandling

Idag var jag hos den ortopediska sjukgymnasten igen. Det var andra gången som jag var där för behandling mot min hälsporre.
Första gången för 14 dagar sedan gjorde man avtryck på mina fötter för fotbäddskuddar ett finare ord för hålfotsinlägg. Och idag var de klara.

Efter lite upp på tå övningar fick jag min tryckvågsbehandling. Det känns som små stötar och gör ont ju starkare strömmen är. Syftet är att spränga bort ärrvävnaden som orsakar smärtan.

Efteråt tejpade sjukgymnasten upp hälsenan och foten och jag promenerade tillbaka till jobbet igen.

Jag är glad att jag besökte ortopeden som remitterade mig för behandling för annars hade hag fortsatt använda mina hårda hålfotsinlägg som jag har för att jag trampar snett på höger fot. Inte förrän jag kom till sjukgymnasten sa hon att jag inte får ha hårt underlag utan mjuka inlägg.

Nu får jag införa en ny rutin varje kväll med stretchning och inte slarva med det så går der lite fortare att bli frisk även om det kan ta månader.

     
 

Hälsporre

Jag kan ha mycket att göra men är det något som stör i hälsan så påverkar det energin.

I måndags stod jag på en leverantörsmässa och sedan dess gör foten extra svullen och det gör ont.

Jag har aldrig haft hälsporre förut så jag ver inte hur länge det kommer stanna kvar men jag vet vad det klm utav och de stövlarna har jag kastat!

På torsdag ska jag åter till sjukgymnasten som ska tryckvågsbehandla hälen och ärrvävnaden samt ge mig kryddar i form av inlägg. 

Behandlingen var allt annan än skön och kommer lägga upp lite bilder därifrån för er som undrar vAd att tryckvågsbehandla är!

Rasist humor

Den här bilden har cirkulerar på Facebook ett tag.

Jag såg den på hos starka Sverigedemokratsanhängare för ett år sen men nu börjar jag se den hos ”Svenssons” alltså någon som inte säger sig vara rasist utan är ironisk.

Jag undrar hur många adopterade från Indien som tycker att den här bilden är rolig?! 

Kommer min son tycka att bilden är rolig när han är ett par år äldre och förstår och det finns en bild med latinamerikaner på bilden?

Slutligen, är avsändaren fortfarande inte medveten om att indierna kommer att komma till Sverige och övriga världen men som rika turister! Eftersom Indien är det snabbaste växande landet ekonomiskt sätt just nu?

För mig handlar inte bilden om indier utan om att återigen försöker någon rasindela oss människor och starkt överdriva sanningen för att införa en acceptans för smygrasismen i det svenska folkhemmet.

Sätter man inga gränser för acceptans så har man godtagit denna sortens humor.

Det kommer jag aldrig tillåta!

  

Ny pojkcykel

Eftersom vår son aldrig hade cyklat innan vi adopterade honom, köpte jag i våras en liten begagnad barncyckel att börja med. Den har varit runt Djurgården och på Trafiklekplatsen i Danderyd.

 
Även om vi nu inte har cyklat på en månad så var det dags för uppgradering ikväll. För om 14 dagar  ska han börja på Multisport och vi två kommer att cykla dit.

Så igår googlade jag runt och hittade  en toppencykel som var nedsatt med 1500 kr! En 20 tums Svalan med belysning, pakethållare och lås. Kampanjen gäller Online hos Cykelringen och ikväll även mellan 21-23. Så strax före 21 ikväll åkte vi till Cykelringen i Vasastan och hämtade upp en 20 tums cykel. Alex första egna nya cykel. Spännande!

  

Återrapport enligt Haag konvention

Ikväll har jag varit bjuden till tre olika event. Tack för inbjudningarna! Men tyvärr hade jag inte möjlighet att gå på ett enda. Så tänkte skriva varför så att man inte hamnar utanför inbjudningslistorna. För alla behöver ett event lite då och då. 

Veckan på arbetet har börjat fantastiskt bra. Det går i så högt tempo att jag måste bromsa min kreativitet och administrera samtidigt. Ett så kallat i-lands problem.

De ideella Styrelsearbetena löper på vid sidan av och jag har bra medarbetare i styrelserna som fångar bollar. Hemma har det varit dags för återrapport.

Det är nämligen så att 6 gånger efter det att man har kommit hem och med tre månaders mellanrum ska Ecudors myndigheter och socialtjänst få en återrapport på hur det adopterade barnet mår. Rapporten ska författas av Familjerätten på Socialtjänsten. Så var 3:e månad kommer en av deras handläggare hem till oss för att Intervjua oss och samla ihop information om hälsan och utvecklingen av vår son.

Det är fantastiskt bra att de kommer hem till familjerna och följer upp adoptionerna. Det hade behövts redan för 40 år sedan då varken utredningar inför ett Adoptionsmedgivande eller återrapportera var så noggranna och djupgående som idag.

Vår kontaktperson från Socialtjänsten var här förra veckan och de stämplade rapporterna fick jag i veckan. Jag fick även en digital version som jag har skickat dem vidare för översättning till spanska.

Och ikväll har jag gått igenom alla sommarens bilder och valt ut 6 stycken, skrivit ut den i 3 olika uppsättningar som också ska skickas med. I morgon lämnar T in allt på Adoptionscentrums kontor i Bromma.

Min egen tid i denna tidspress har jag på kvällarna och luncherna med kollegor. För tidspress blev det eftersom vår tidigare handläggare har slutat och för att den semestervikarierande enhetschefen på Norrmalms Socialtjänst som jag mailade till för att påminna, hänvisade till en kollega som var på semester. Tiden gick liksom… nåja,

nästa helg när det inte är badväder som det förhoppningsvis blir i helgen, kommer vi börja umgås mer med vännerna igen. Och ni underbara  människor som frågat om lunchdejter. Jag är snart där!

Sen vill jag skriva en kärleksförklaring till vår son. Han är så stor att han vet vad det handlar om. Utredare på besök, han som ska analyseras och sen fotografierna på honom som ska tas. Nu kan hans spänningar släppas igen och ikväll gjorde dem det. Mitt lilla hjärta det är snart över och det gör ont i mig när jag ser att du berörs.❤️ Du är den mest omtänksamma person som jag någonsin har träffat. 

Jag skyddar dig -alltid! 👊🏽

Kram 

 

Tystnad tagning 

Ikväll har vi varit på simskolan Steg 3, när Alex lär sig ryggsim och crawl. 

När vi kommer hem är det avspärrningar på gatan med vakter och filminspelning i kvarteret. Medan T letar parkering står jag och Alex och kollar en stund.

Ser Kjell Malmros och förstår att det är ”Flykten till framtiden” som spelas in. Måste vara en av de första scenerna som tas.

Nu när vi ska sova hör ”Börja”, ”tystnad”, ”tagning” genom det öppna sovrumsfönstret. Lite surrealistisk och spännande att bo på Norrmalm ibland. :)

  

Bad för hela slanten 

Den här helgen har bad legat i fokus. Igår var vi på Ängbybadet och jag tog årets första hopp i vattnet. 3 gånger till och med.

Idag var vi Eriksdalsbadet med As kompis M. Vi passade på under säsongens sista dag som utomhusbassängerna var öppna.

Tyvärr ett hösttecken…

  

Mina vänninor

  
Min bästa vän är självklart T men det finns någon som jag pratar med varje dag och det är Nathalie. Kanske inte så länge och mycket utan det tar vi igen när vi ses, men vi hörs av i stort sett varje dag. 

Dessutom var de med oss i Turkiet på semesterresan i år vilket var bra och kul både för barn och vuxna.

Messenger är perfekt för då kan man svara när man har tid även om man är en upptagen person. Så jag och T vi kommunicerar även med vår övriga familj genom messenger. Det är en av de stora fördelarna med internet att man har bättre kontakt med de som bor en bit därifrån.

Man kanske inte har tid och då faktiskt ork att vårda alla relationer men de som är närmast bör man ju vårda.

Mina andra två nära vänninor Ann och Camilla bor i Skåne så vi ses inte mer än ibland en gång per år men dessa två vänner har jag umgåtts med och känt i snart 30 år så de är viktiga för mig.  Liksom deras män och barn.

Jag har förstått att det inte är vanligt att ha vänner från förr som man har kontinuerlig kontakt med när man flyttat till Stockholm så jag känner mig rik.  Och glad över att jag har prioriterat rätt och har dessa godhjärtade människor i mitt liv. ❤️

 

Det här med prestationsångest

Det finns människor som har ett högt driv. Det drivet kan ibland födas med underliggande ångest. Ångesten blir bensin för hjärnan för att slippa sitta still, varva ner och tänka. 

Dessa människor presterar inte för sig själv utan för andra. En av orsakerna kan vara deras fäder. Du kan lätt identifiera dem när de pratar oftare om sin pappa än om sina kompisar. Dessa tjejer är oftast singlar länge. Åtminstone till att de är 30 + eftersom ingen kan mäta sig med deras pappa.

Eller så har de en frånvarande pappa. Någonstans är relationen med pappan störd. 

Dessa, oftast tjejer har dålig självkänsla och man ska vara extra tålmodig med dem eftersom de själva saknar tålamod. De är väldigt godhjärtade. Oron stimuleras oftast av socker i godis eller alkohol och försöker de föra in det även i ditt vardagsliv genom att bjuda på godis eller alkohol och vill få det till att det är normalt att konsumera dagligen påverkar deras problem även dig. Då är det dags att sätta ner foten men även erbjuda din hjälp.

Men det finns även de som har så dålig självkänsla att de blir illmariga, opålitliga småelaka och har betydligt lättare att umgås med killar än med kvinnor eftersom de inte kommer överens med kvinnor och så kommer det alltid vara. Så straffa inte dig själv när ni blir ovänner, för det kommer ni bli om du är tjej, utan lämna istället relationen bakom dig och gå vidare.