Grand Travel Awards 2017

I torsdags var jag på Grand Travel Awards en årlig gala med föreläsare, prisutdelare och mingelfest på Grand Hotel.


Michal Ansky från Masterchef Israel och nu även Masterchef USA föreläste om hälsa och mat och berättade att New York borna snart får en ny hälsosam restaurang på Manhattan med judisk mat efter bland annat hennes mormors recept.


Richard Gustafson Koncernchef på SAS talade om konkurrens på lika villkor och hur SAS nu får lägga en del av sin verksamhet utomlands för att matcha konkurrenternas erbjudanden.

Petter Stordalen från Nordic Choice blev årets ledare. Inte så konstigt kanske, han är ju en sann entreprenör. Kaxig men   ödmjuk.


Träffade på en hel del jag känner och blev inbjuden upp på VIP hyllan men avstod för kvällen och satsade på tidig hemgång för att vara pigg på jobbet dagen efter då extra viktiga beslut skulle tas.

Familjelördag på Bounce Kungen kurva och söder om söder

Eftersom jag har varit borta två kvällar denna veckan och T har lämnat J i skolan på morgnarna så har jag och J inte kunnat ha våra små mamma och son samtal eller umgåtts så mycket. Det ville jag ändra på idag.


Efter att ha haft sovmorgon gick vi till Js frisör på Sveavägen som klippte håret snyggt. Sen hem och göra lite läxor tillsammans.

Klockan 13 hade vi bokat en timme på Bounce för hopp, lek och hinderbana. Älskar att vara där. Dels får jag chansen att coacha fram J i sin träning och han växer för varje gång han vågar pröva nytt och klarar det! ????????????


Den sena eftermiddagen avslutades på den peruanska restaurangen Maestra Vida vid Globen där vi åt god mat och fick ta med det vi inte orkade äta upp som Take Away hem.


Ikväll har vi sett en dokumentär om ett stort Zoo i England och sen Mellon. 

Nu slappar vi med telefonerna efter en fantastisk familjedag!

Alla hjärtans dag fest

I tisdags på Alla Hjärtans Dag bjöd Michael, Morgan och Marina in 100 personer till en privat Alla Hjärtans Dag fest på Golden Hits.

Det var Margot Trägårdh (RIP) som startade upp traditionen med Alla Hjärtans Dag fest för 25 år sedan med att bjuda in vänner till en privat temafest. Och nu har trion sett till att traditionen finns kvar speciellt i dessa tider då vi behöver ännu mer kärlek.


Vi bjöds på fantastisk show av Golden Hits artister, lotteri, utsökt middag och bordsplacering var väl genomtänkt och vi gäster hade rosa eller röda detaljer i våra kläder.


Jag och Tomas vill tacka festarrangörerna och Golden Hits för en mycket trevlig kväll! 

Idrottsgalan 2017

Igår var jag på Idrottsgalan och hade en himla trevlig kväll tillsammans med mitt bordssällskap som bestod av 15 andra personer.

3 rätters middag komponerad av stjärnkocken Christian Hellberg mycket bra underhållning och Trisskrap vid bordet frågesport är tradition. 

Innan TV sändningen och under middagen ledde Marie Serneholt oss igenom kvällen. Hon stod på scenen och presenterades bland annat kvällens Trissskrapare och ett par som fanns på plats tack vare att de hade bjudit och vunnit en av Musikkampens auktioner.

Kvällens bästa artister var GES i alla fall för mig som haft var och en av dem som idol på 90-talet.

Efter TV sändningen var det efterfest i Annexet med riktig discomusik av liveband och DJ.

Trots alls förberedelser och perfektion så glömde jag att ladda telefonen och kunde inte ta bilder så ni får hålla till godo med dessa bilder.

Klänningen måste jag se till att få en bild på med. Eftersom den är ny och business sober kan det hända att jag tar på mig den på Söndag igen då det är dags för att supportera en mycket god sak i Fadimegalan.

 

Semester i Egypten 2017 del 1

Live från Marsa Alam och Lamaya Resort i Egypten! Bilder från kvällens cocktailparty som Hotelldirektören bjöd in oss till tillsammans med sin ledningsgrupp.  I sitt tal hoppades han på ett mer fredligt 2017 för världen. Och att han är tacksam över att turisterna börjar hitta tillbaka till Egypten och Lamaya Resort som är det 5 stjärniga resort som vi bor på.  

Jag fullkomligt älskar när det finns ett djup och en högre aspekt i ett väl genomarbetat tal som detta tal var.

Temperaturen är 19-25 grader på dagarna och kyligare på kvällarna och kan likställas med svensk sommar. Skillnaden är de 26 graderna som havet bjuder på och det fantastiska havslivet under ytan att få titta på och uppleva genom sitt cyklop.

Mer om det och mitt möte med en sjöko kommer i del 2.


Sviten hos Viking Line är perfekt för oss

Igår kväll checkade vi in en av de två  sviterna på MS Amorella.

Vi valde att åka med Viking Line på nyårskryssning eftersom de hade den enda båten som lämnade Stockholm innan 00-slaget. De andra rederiernas båtar ligger inne och väntar på 00-slaget och avgår först efter det.

I sviten ingår frukt, kall dricka kylen och frukost i sviten. Så självklart valde vi frukosten där så vi slapp äta frukost så tidigt och istället kunde äta frukost i pyjamas.

Idag har jag fyndat i Taxfree medan killarna kollade på en trollerishow för barn. Sen klädde vi på oss rejält och stod en stund på däck och tittade på den vackra skärgårdsutsikten.

Men framförallt har vi hängt mycket i sviten med vår fantastiska utsikt här längst fram i båten på plan 9.

Efter en sen lunchbuffé där även vin eller öl ingår är vi nu i sviten och kollar på film tills vi kommer tillbaka till Stockholm. Det är otroligt skönt att ha ytan och komforten så att vi kan slappna av på resan.
Och för er undrar jodå Amorella har WiFi ombord och en 60 tums TV i vardagsrummet och en 22 tums i sovrummet på sina 34 kvadratmeter.


Incheckade


Utsikten från sviten


Drinkar och champagne på 00-slaget 

Frukost i sviten 

Frukt och dricka ingår


I Mariehamn möttes de tre rederierna i solnedgången 

Affärsresa till Boden

I morse steg jag upp tidigt, gjorde mig i ordning och gick ner till den förbeställda Taxi Stockholm bilen till Arlanda och flög jag till Luleå. Där väntade en affärsbekant och vi åkte sen vidare till Boden för 4 mycket intressanta möten och nya relationer.

Med mig hade jag mina nya hörlurar. Helt okay med tanke på sin låga prisklass men jag ser att många män verkligen har satsat på hörlurar i prisklass 1500-2000 kr så jag kanske ska uppgradera mig lite.

Bilder  här från Vackra Norrbotten!

Ny frisyr

I morse var jag hos Poze Hair på Grev Turegatan i Stockholm. Rafi färgade min utväxt och stylade mig inför lördagskvällen.

Skönt med egen tid och att bli omhändertagen med håret.

Rafi är otroligt duktig på att styla så att det blir lagom och inte tantigt eller onaturligt. 

Jag är helnöjd och beredd på en ny arbetsvecka med flygresa för att lära känna och upprätta nya spännande kontakter och relationer.