Nystylad på Poze Hair

Är fruktansvärt förkyld och ligger nerbäddad men T körde mig till Grev Turegatan i morse, dit jag vanligtvis promenerar till.

Jag hade bokat tid till hos Rafi för att färga utväxt, slinga lite och klippas. Lördagar är en av de få dagar som jag kan läggas 2,5 timme på mitt hår så självklart fick jag bita ihop.

Efterbilden får komma i veckan när jag är frisk.

Ge och ta – leva sina värderingar

Idag vaknade jag med en massa måsten. Och i veckan kommer T vara på kurs och mitt i veckan ska jag flyga iväg på affärsresa över dagen och sen är T ute och reser.

Därför ville jag göra så mycket som möjligt idag för Alex så han känner av att ha sin familj nära sig även i veckan som blir så hektisk.

Efter frukosten struntade vi i disken och åkte rätt ut till Drottningholm för promenad och Pokemon jakt.


Sen åkte vi hem och lämnade Alex på två timmars gymnastikträning medan jag städade hans rum och T satte ihop hans bilbana.

Sen käkade vi och jag la ut lite barnleksaker på nätet som vi ville sälja och jag gav bort två par skor på en nätsajt bestående av engelsktalande som mest består av invandrare.

I morgon kommer en mamma och hämmar leksaksparkeringshuset och på tisdag kommer en mamma som ska få höstskor av mig som är i bra skick

Kvällsskiftet på jobbet 

Nyss hemkommen från en presentation som jag har hållit för 50 kollegor om det senaste från mitt Affärsutvecklingsområde.

Träffade halva gänget igår och halva idag.

Dagen var händelserik och det påminner mig om att säga till dig som är stark affärskvinna.

Ha alltid rent mjöl i påsen i alla lägen så kan du stå på dig ända in i mål. Det är alltid bra i slutänden för alla diskussioner. Och sluta aldrig tro att det finns hopp för alla människor att förändra sig… Till det bättre!

Godnatt!

Pojkfrisyr 2016

Alex hår och naglar växer jättefort precis som på mig faktiskt.  Han måste därför klippa sig en gång i månaden. Nu har vi hittat en frisör på Sveavägen som är perfekt för barnklippning. Och framförallt sparar vi tid eftersom vi mellan träningar och annat måste trycka in en klipptid med OCH ta oss dit.


Hårflugan ligger på nummer 76 vid Tunnelbaneuppgången.

Billigt och bra för barnet som måste klippas ofta. Så här fin blev Alex ikväll


Adopterade barn i skolan del 2

Hej igen, du som läser detta är antagligen en av alla dem som läst mitt inlägg Skolan och Adopterade.

Där tar jag vid nu. Nej, kuratorn utbildades aldrig, faktum är att det gjorde ingen annan lärare heller.

Inget har egentligen hänt sen det förra inlägget. Skolan saknar förståelse och utbildad personal. Men det märkliga är att de gärna kommer på möte.

Faktum är att de själva bjuder in till dem men frågan är syftet. Jag går inte in i fler möten längre där jag inte vet vad syftet är, någon dokumenterar och jag får en återkoppling. Istället borde skolan fokusera på problemlösning och se till att alla barn är trygga och glada i skolan.

Fortsättning följer i del 3

Landa som mamma

Det har varit en hektisk tid. Jag drar i mycket både på jobbet och privat och ibland behöver man bara landa. Och nyss har vi dessutom skickat in den sista återrapporten.

Så idag landar jag bara. Vad en återrapport är ska jag berätta i morgon.

#cliffhanger

Peruansk mat i förorten

Första gången jag använde uttrycket att åka ut till förorten för att äta middag trodde någon att det var nedlåtande men när jag förklarar förstår man.

Många talar ju om att gå ut och äta på fin restaurang i stan. Därför säger vi i min familj, som bor i stan att vi åker ut från stan och in i förorten när vi vill äta äkta exotiskt sydamerikansk mat och ingen crossover på någon fin restaurang även om det också förekommer.

I eftermiddags var vi ändå på ett ärende i Bredäng så när vi var klara där föreslog jag att vi skulle svänga förbi Globen området och hämta mat från den peruanska kvartersrestaurangen Maestra Vida. Det slutade med att vi åt där.

Peruansk mat är god, saftig, enkel och matig så ett besök på Burspråksvägen 4 är värt ett besök. Kryddningen är det exotiska och den hemliga ingrediensen.


T åt sin favorit:biff med kummin och persilja 

Jag åt min favorit-ris varvat med kyckling, ägg, groddar, mild grön chilli och röd paprika. En rätt som finns i liknande former i Ecuador.

Foton till Myndigheterna i landet man adopterar från

Jag har bytt banner på bloggen och i samband med de hittar jag en av alla mappar med bilder som vi har sen Adoptionen skulle genomföras.

Den första mappen med bilder. Fotona togs när vi bodde i Täby och är tagna i Januari 2013.

År 2010 fick ett Medgivande från Socialtjänsten i Täby. Vi har gift oss och ställt oss i kön hos Adoptionscentrum.
Medgivandet har förnyats genom att Politikerna i Socialnämnden i Täby åter har tagit beslut om samtycket till Adption, under ett möte.
Väntan känns lång när vår handläggare Sofia ringer en dag. Vi har kommit fram så pass långt i kön att våra papper ska skickas till Ecuador. Vi står i köerna till Colombia och Ecuador men hel tiden har jag haft på känn att det kommer bli Ecuador som jag kommer skapa en anknytning med.

Sofia på Adoptionscentrum ger oss information om hur bilderna ska se ut. Formella, familjära, varma och vi ska visa upp vårt hem på dem. Då bodde vi i Täby och Tomas syster kom hem och fotograferade den där kalla vinterdagen i Januari 2013. Detta är några av bilderna.

Adoptionsbild1

Adoptionsbild 2

Adoptionsbild 3

Adoptionsbild 4

Lazy Sunday?? Inför Logopeden

Dagen började med två timmars promenad på Djurgården. Jag och T traskade medan Alex cyklade.

Till skillnad från mig och T som byter miljö hela tiden ser ju bara Alex skolgården, vägen till skolan och någon park i närheten under veckan. Så jag tycker det är viktigt att han får miljöombyte på helgerna med hästar, havsluft och skog.

Vi kom hem igen 13:30 och Alex käkade snabbt och bytte om till gymnastikkläder och körde sen två timmar pojkgymnastik. T väntade där medan jag gick hem och tog hand om hushållet och lite papper.

När de kom hem duschade Alex och bytte om och vi gick ner till Jensens Böfhus och åt söndagsmiddag. Jag bytte ut pommes mot bakad potatis och tog en side sallad och då är en sådan måltid helt okay.

Nu skriver Alex en saga inför morgondagens logopedbesök. De vill se hur han uttrycker sig i skrift. Att han ska på logopedutredning beror på att vi anser att  han har en språkförsening som skolan måste anpassa efter. Den hade han när han kom till oss och han har hämtat in otroligt mycket men jag vill påvisa att man inte kan ställa lika höga krav på honom och hans svenskakunskap på det kommande nationella provet. Så jag gör detta för min fantastiska sons skull.

Han är värd det bästa! Med den dåliga starten i livet som åren på ett barnhem ger vill man hämta in så mycket som möjligt. Så Lazy Sundays finns inte mer.

Bjuder på en bild från Djurgården vid lunchtid. Alex står på bron med sin cykel.