Ha en positiv inställning i livet!

yoga balans

 

Att ha en positiv inställning i livet är bland det viktigaste som finns, våra tankar och inställningar i livet har sån himla stor påverkan på vårt liv och vårt mående och det är verkligen viktigt att vara medveten om det för att kunna ta kontroll över sina tankar och skapa en positiv tillvaro i livet.

Det här är dock en sak som många människor inte vet om eller tänker på, allt för många lever ett liv fyllt med negativitet och dåliga tankar och bara undrar varför ens liv blir negativt. Men om man tänker på de så säger det ju sig självt egentligen att man blir som man tänker, om man hela tiden tänker positiva tankar och har en bra inställning till saker så skapar man ett positivare liv, och samma sak tvärt om!

Om man hela tiden försöker omge sig i en positiv energi och tänker glada tankar så kommer man snabbt att märka hur hela ens liv och mående börjar ändras till det positivare! Vi alla kan välja om vi vill leva ett positivt eller negativt liv, det är bara vi som kan styra över våra egna tankar och ändra vår inställning och man kan alltid välja att se allt från den positiva sidan och försöka vända saker till det bättre.

Det är viktigt att man kommer ihåg det här även när man har en dålig dag tex, det är så lätt att man blir smittad av negativitet och glömmer bort att det faktiskt är du själv och ingen annan som kan styra över dina tankar och känslor, man kan inte låta omgivningen försämra ditt mående med sin stress. Men man måste bara komma ihåg hela tiden också!

Här är tre tips för att skapa sig ett lyckligare liv: 

Affirmationer! Affirmationer är medvetna tankar som du använder för att livet ska bli som du vill. Exempel på affirmationer: ”Jag är glad och stark!” ”Jag har allt jag behöver” ”Jag är uppnår mina mål!”

Visualisering! Visualisering är ungefär samma sak som affirmationer fast med bilder. Exempel på visualisering: Gör en bild av dig (mental eller fysik) av dig själv på dröm semestern, gör en bild av dig själv frisk, stark och lycklig.

Var tacksam! Var tacksam för det du har, när man är tacksam över allt man har är det den energin som sprids i ditt liv!

Namaste!  🙂

 

Höst dimma!

image

image

image

image

Idag var det så himla fint ute när jag var på promenad med hunden. Träden har fått sån fin höst färg och det låg som en stor dimma över träden, det var verkligen hur vackert som helst, hösten är verkligen min favorit årstid!

Ibland behöver man bara stanna upp och uppskatta det lilla i livet också! Man behöver inte alltid göra en massa saker hela tiden för att kunna ha en bra dag, det räcker med att bara gå ut på promenad och gå lite och bara njuta av det som är här och nu egentligen!

Nu ska jag göra min kvälls yoga och sen ska jag nog ta mig ett varmt bad för att bara koppla av ordentligt!

Jag hoppas att ni också har haft en fin dag. Kram på er! 🙂

Bli av med torra läppar!

läpp produkter rläppskrubbläppskrubbbläppbalsamläpp produkterläppar

Förut hade jag nästan alltid jätte torra läppar, speciellt nu på hösten och vintern när det är allt och blåsigt ute. Men efter jag började använda de här två produkterna från Lush, en läppskrubb med smak av popcorn och ett veganskt läppbalsam, så har mina läppar slutat vara torra helt nästan och de känns hur bra som helst. De här produkterna har verkligen gjort under för mig!

Först så tar man lite av läppskrubben på fingret och skrubbar över läpparna för att skrubba bort torr hud från läpparna. Sen tar man läppbalsamet och drar det över läpparna för att återfukta de och ge läpparna en smak av vanilj och citrus!

Jag älskar verkligen de här produkterna för de har räddat mina torra och spruckna läppar, plus så är båda produkterna veganska och icke djurtestade, som alla produkter jag använder är haha!  😉

Länk till båda produkterna finns HÄR och HÄR!  🙂

On my way to yoga class!

sara yoga

 

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till mig yoga klass och köra ett kvälls pass. Det ska verkligen bli såå skönt att komma iväg och yoga lite, jag har haft ont i ryggen idag och känt mig ganska trött idag så det ska bli skönt att få väcka kroppen och sträcka ut den lite!

Jag verkligen älskar den yoga kursen jag går på just nu, det är i en ganska liten men jätte fin och mysig yoga studio på söder, yoga salen är jätte fin och det är alltid massa mysiga ljus och rökelser tända så det luktar alltid jätte gott där och man får verkligen en lugn känsla så fort man kommer in i studion!

Men nu ska jag göra mig i ordning innan jag åker iväg! Hoppas ni har en fin kväll, kram på er!  🙂

Yoga övningar för magen!

mag övningmage

 

Häromdagen berättade jag att jag hade börjat träna min mage väldigt mycket på senaste tiden och jag tänkte visa er ett par av mina favorit övningar jag brukar göra för att stärka magen!

Den första positionen jag brukar göra är båten som den kallas där man sitter med raka eller böjda ben upp i luften och sen tar man ut armarna mot benen och sen ska man försöka hålla sig så rak i ryggen som möjligt och sitta kvar i den positionen så länge man kan och orkar!

Den andra positionen jag brukar göra är när man ligger på mage och flätar händerna bakom ryggen och sen lyfter man både armarna och benen från marken och sen ska man stanna i den positionen så länge man kan. I den här positionen ska man försöka att inte nudda armarna och benen när man lyfter utan man ska ha de isär.

Det här är två av mina favorit magövningar som jag har med i min mag-rutin, jag har fler som jag gör men det här är de jag tycker mest om och de som jag oftast gör! Idag har varit en riktigt bra träningsdag, jag har gjort mycket yoga och meditation och nu känns det verkligen hur bra som helst i kroppen, jag är fylld med energi men känner mig ändå väldigt avslappnad och jag känner mig jätte peppad på att träna ännu mera!

Jag har fått väldigt mycket resultat på senaste tiden, jag har fått mera muskler, jag har blivit vigare och bättre på positioner i yogan som jag har haft svårt med förut och jag har lärt mig att slappna av ordentligt mycket mer när jag mediterar. Det gör mig så motiverad till att fortsätta yoga och träna och se mera resultat!

Mys dag

aslan

Idag har jag haft en riktig vilodag, jag tränade lite på kvällen för jag blev så rastlös av att inte göra något haha, men förutom det har jag bara tagit det lugnt idag och myst jätte mycket med min fina hund Aslan och mina två katter! Ibland behöver man ha en riktig mysdag för att ladda sina batterier lite och fylla på med energi för nästa dag.

Det var verkligen skönt att ha en mysdag idag och bara gosa med djuren och kolla på lite serier, jag kände att jag behövde ta det lite lugnt idag så jag lyssnade på min kropp och nu känner jag mig verkligen utvilad och lugn, jätte skönt verkligen!

Men imorgon ska jag göra ordentligt med yoga och träna ben och mage, kanske lite armar också. Jag har börjat träna mina ben och mage väldigt mycket på senaste tiden och jag har börjat se väldigt mycket resultat och det gör mig verkligen så motiverad till att fortsätta träna tills jag ser ännu mer resultat! Jag älskar att träna så himla mycket!

Nu ska jag snart gå ut på promenad med hunden och sen ska jag nog hoppa ner i ett varmt bad innan jag går och lägger mig! Hoppas ni har haft en fin dag ni med, kram på er!  🙂

Motivation!

sara1

 

Idag när jag vaknade så hade jag värdens huvudvärk nästan och jag kände mest att jag ville stanna i sängen och sova hela dagen, men sen tog jag mig i kragen lite och gick upp och åt frukost innan jag gjorde lite lätt yoga och meditation och några andningsövningar. Det kändes verkligen jätte bra i kroppen och huvudvärken försvann efter att jag hade tränat lite, men jag valde att träna lite lätt för att ändå lyssna på att kroppen var trött. Det känns alltid så bra när man vänder på en dålig dag till det bättre, det gäller bara att man hittar motivationen!

Här är 5 tips på hur man ökar motivationen en dålig dag:

Börja dagen med en god frukost! Att börja dagen med en god och nyttig frukost är ett bra sätt att börja dagen i en positiv känsla och man får ny energi för hela dagen man blir mycket piggare!

Träna lite lätt! Vissa dagar orkar  man helt enkelt inte träna, men då kan det vara bra att bara köra lite lätt för att inte pressa sig själv för hårt men ändå få lite träning gjord!

Musik! Sätt på lite peppande musik och skapa en bra känsla för att komma igång med träningen!

Lyssna på din kropp! Även om det är bra att pressa sig själv lite när man inte orkar träna så är det viktigt att man kommer ihåg att lyssna på sin kropp också och att man inte pressar sig själv för hårt!

Motivationsklipp! Gå in på Youtube, där finns det huur många motivationsklipp som helst som kan tagga igång en på en sekund!

Indisk daal

daal daal nära

 

Idag blev det en supergod vegansk indisk daal och ris till middag! Daal är nog en av mina favorit rätter, det är jätte enkelt att göra, det är nyttigt och proteinrikt och det är verkligen jätte gott.

För att göra min daal behöver du: Basmatiris, röda linser, olja, krossade tomater, tomat puré, morötter, potatis, kryddor och kokosmjölk.

Gör så här: Börja med att skölja och koka riset. Häll sedan lite olja i en kastrull och ha i de kryddor du vill ha (jag använde örtsalt, chili, curry, svartpeppar och vitlök) tillsammans med lite tomat puré. Skär sedan potatisen och lägg den i kastrullen och bryn den i oljan och kryddorna en stund, häll sen i linserna, morötterna, krossade tomater och sist men inte minst i med kokosmjölken. Sen är det bara att servera och äta! 🙂

7 steg till ett lyckligare liv!

meditation

 

Att leva ett lyckligt liv är något många människor strävar efter idag, trots det så verkar det som att många människor lever ett stressigt liv som de själva kanske inte är nöjda med. Många vill gärna leva ett lyckligare liv men vet inte hur de ska kunna ändra på det liv de redan lever till det positiva. Men jag har skrivit en lista på 7 steg som underlättar för den som vill skapa sig ett lyckligare liv!  🙂

Följ dina drömmar! Har du någon dröm du alltid velat uppfylla? Gör det nu, livet är för kort för att strunta i sina drömmar! Följ dina drömmar och lev det liv du vill göra!

Sluta jämföra dig med andra! Det kommer alltid finnas någon som har det bättre än en själv och man måste bara lära sig att sluta jämföra sig med andra och inse att man själv är helt fantastisk oavsett hur någon annan har det!

Skapa dina mål i livet! Skapa dina egna mål i livet och jobba och få motivation för att nå ditt drömliv!

Lev i nuet! Att leva i nuet gör att man uppskattar och får ut mer utav livet!

Strunta i andras åsikter! Människor kommer alltid att ha åsikter om det du gör eller säger, det gäller bara att strunta i vad andra tycker och säger om dig och köra sitt eget race istället!

Ta han om dig själv! Ta hand om dig själv ofta och se till att du mår bra i allt du gör, för att man ska leva ett lyckligt liv måste man må bra i sig själv först, lycka kommer inifrån!

Umgås med bra människor! Gör dig av med så kallade ”energitjuvar” och omge dig med människor som ger dig energi och gör dig glad istället!

 

Häst mys

hästarnaa häst och saaara häst o aslan häst saraaaaa hästarr

 

Idag gick jag ut på lång promenad med min hund Aslan och vi gick till ett stall i närheten där jag bor och hälsade på alla fina hästar där! Aslan var lite rädd för hästarna men han var väldigt nyfiken och ville lukta på hästarna men när de också ville hälsa på han så blev han rädd och sprang därifrån haha!

Det var jätte mysigt att gå på promenad och mysa lite med alla fina hästar. Jag tycker om hästar väldigt mycket, de är såna lugna fina djur och jag själv blir väldigt lugn i närheten av de!

Hästarna tyckte om mig också när jag hade gräs till de haha, alla samlades vid mig och försökte ta gräset ur handen på mig! En av hästarna var dock jätte kelig och jag fick klappa den jätte mycket och den följde efter mig och ville att jag skulle klappa den hela tiden, det var jätte gulligt! Det var verkligen jätte mysigt att gå ut i det fina höst vädret och hälsa på de fina djuren, det ger en väldigt mycket av att bara gå ut en stund varje dag och koppla av lite!

Jag har haft en jätte fin dag idag och jag hoppas ni har haft detsamma, kram på er!  🙂