Själsfrände!?

För ett tag sedan var jag ute med mina vänner och där vid klockan 3 så som många gick vi och åt. När jag väl fått min mat och satt och vräkte i mig den så sa min kompis ”Selma, jag tror jag har hittat min själsfrände” VA? Vart så paff att jag visste inte om jag skulle skratta eller säga grattis. När jag sedan satt på en tom nattbuss hem och magen var full med mat började tankarna att gå. Själsfrände? Finns det verkligen på riktigt eller är det en myt? Det är ett ord man inte hör ofta nu förtiden förutom i romantiska filmer. Men om det nu finns varför hör man inte det ordet oftare? Eller är det så att vi nu förtiden går mer på utseende än vad vi egentligen känner? Är det så att status, pengar och ”Looks” har blivit viktigare? Någonstans vill jag ändå tro att det finns en själsfrände för oss alla, känslan att veta att det finns någon där ute som letar efter just mig känns inte alls fel, utan väldigt bra. Eller kan det vara så att vi har utvecklat det till att det finns själsfränder i olika format som i tex vänner och syskon? men då kommer det en helt ny fråga, finns det fler än en själsfrände för en person?

Jag har en kompis som jag bara på några timmar visste att hon skulle bli en nära vän och nu är hon en av mina närmaste vänner. Men är hon då min själsfrände fast i kompis-format? Betyder det då att jag inte kommer hitta den här killen som kommer få mig att fall i den här magiska förälskelsen som man ser på svartvita filmer?

Med alla dessa tankat i huvudet var jag tvungen att Googla upp ordet själsfrände. Det jag fick fram är att det är en eller flera personer (tur för mig) som man har levt tidigare liv med. Men om man nu tror på tidigare liv betyder det inte då att den här personen eller personerna finns runt omkring oss? Eller har vi nu blivit så materialistiska och inne i vårt eget att vi kanske faktiskt missar allt? för forskning har visat att vi faktiskt inte ser vad som egentligen händer runt omkring oss. Dom hade gjort ett experiment där en av världens kändaste violinist spelade en av världens vackraste stycken på en tunelbanestation. Ingen la märke till att det var han eller lyssnade på den otroligt vackra melodin. Så om vi öppnar våra ögon och faktiskt ser oss omkring så kommer den här personen att finnas där och vi kanske till och med få känna den här kärleken som vi alla drömmer om.

 

Fynd…

Hittade massa roliga saker här idag.. Dvd filmer och en väldigt cool ring (tycker jag) som är handgjorda.. Älskar när ringar är lite ”speciella” 😉

Gårdagens middag..

Träffade några gamla kompisar igår.. Var riktigt kul att träffa dom.. Vi satt och pratade om gamla minnen från när vi gick i skolan. Det var tider det 🙂
Vi satt och åt på en underbar spansk restaurang.. AQUI TAPAS BAR och den ligger på Kammakargatan 9 otroligt härlig personal, god mat, riktigt goda drinkar och man får en riktigt utomlands känsla.. love it!