Kyckling szechuan

image
Supergod och enkel kyckling szechuan. Smakar precis som på restaurang tycker jag. Barnen här hemma älskade den. Har aldrig sett sonen äta så mycket😝. Kul och kunna göra egna Kina rätter hemma. Den är väldigt smakrik och den passar som bjudrätt

4 personer

Ingredienser:

700 g kycklingfilé

1/2 dl hoisinsås

2 msk maizena

Sås:

2 1/2 dl vatten

1 1/2 msk kycklingfond

1 1/2 msk socker
2 1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk maizena

5 vitlöksklyftor

1 – 2 tsk sambal oelek ( kan uteslutas)

1 st röd paprika
1 st grön paprika

3 st morötter
1 1/2 – 2 dl jordnötter

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i strimlor eller bitar. Lägg dom i en skål tillsammans med maizena och hoisinsås. Rör om.

Ta en ny skål och vispa ihop såsen, maizena, vatten, kycklingfond, sambal oelek,vinäger och socker och pressa i vitlöken. Blanda väl.

Skala och strimla morötter. Skär paprikan i bitar. Hetta upp lite olja i en Wok/stekpanna. Stek kycklingen tills den nästan blir klar, inte helt och lägg i paprika och morötter sen. Fortsätt att steka alltihop i några minuter. Tillsätt sedan såsen och låt allt koka ihop i 2-3 min. Blanda lite av jordnötter men spara lite till garnering.

Servera med ris eller nudlar

image
image
image

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.