Nytt liv 

      

Precis klar hos Kate på Ellui salong på Södermannagatan, ett stenkast från mig. 

Klippning och slingor var det som behövdes för att faktiskt hela jag skulle få en helt annan känsla i hela kroppen!

Många täta slingor på utväxten och en infärgning på hela längderna. 

Jag älskar den här naturliga nyansen, som är några steg ljusare än min egen färg. 

Inte nog med att jag är supernöjd med resultatet, så är atmosfären, kaffet, massagestolarna och huvudmassagen i tvätten en fantastisk upplevelse i sig. Ååååååhhhh så skönt! 

Simon Leisjö 

Härlig, kärleksfylld dag

                  

Den här fredagen började tidigt med provtagning på vårdcentralen. Jag har tidigare skrivit om min tid i Mexiko där jag också akut fick operera magen efter att bukhinnan och tunntarmen blivit inflammerade som ett resultat av en långsamt brusten blindtarm.
Jag har fortfarande ont i magen och enligt mig känns det som att jag har ”ont i tarmarna”. Hoppas på att få komma på en röntgen då jag är rädd att det fortfarande är något fel.
Långlunch (sju timmar) med min vän Veronica, mingel på salong Ellui där min kompis Kate jobbar. Hon ska ta tag i mitt hår nästa vecka!
Slutligen, det bästa av allt på hela dagen: USA tillåter samkönade äktenskap i hela landet. Tänk att få gifta sig med den man är kär i!

Tyvärr är det långt ifrån alla länder runt om i världen som respekterar alla människor och sexuella läggningar. 

I vissa länder hade jag blivit ståendes nedgrävd till hälften av kroppen och stenad till döds, just för att jag gillar både killar och tjejer. Fy fan rent ut sagt, så arg och ledsen jag blir när jag tänker på hur människor behandlar varandra!

USAs beslut idag är ett stort steg framåt för mänskligheten och en chans till att få en värld där kärlek får vara just kärlek.

Simon Leisjö 

Glad överraskning 

Många människor har totalt noll koll på viktiga papper osv och har kaos nör det gäller ordning och reda. 

Jag har däremot mappar där jag sorterar räkningar, lönespecifikationer, lägenhetspapper osv. Jag mår bra av att veta var jag har saker och att jag lätt kan få tag i det om jag skulle behöva. 

Nu när jag sorterade på kontoret (dvs ett skåp bredvid skåpet med sängkläder) så hittade jag ett vitt kuvert med pengar i.

Åh, så glad jag blev!

Sådär har jag gjort sedan jag var liten, att jag gömt pengar på nåt ställe (där man vet att man kommer hitta dem), så blir man jätteglad när man hittar dem en dag!

Passar bra att ha lite eurosedlar nästa gång jag åker någonstans. 
Simon Leisjö 

  

Gamla vanor 

Nu i eftermiddags såg Monica och jag för att ta en rask promenad och under promenaden hitta ett trevligt ställe att fika på. 

Vi kan inte gå lika snabbt som vanligt med tanke på min mage, men vi höll ändå ett bra tempo. 

Skönt att vara hemma i Stockholm igen.

Simon Leisjö 

   
     

Lite naket och nytt

      

  
Jag hoppas att jag passar lika bra i mina nya operationsärr som jag passar i mina nya kalsonger från Bread & Boxers? Det är min favoritmodell. Enkelt vit, tight och håller paketet på plats. Svenska dess utom. 

Det har gått en tid sedan jag akutopererade magen i Mexiko och blindtarmen och en bit av tjocktarmen togs bort. Kvar är nu magsmärtor (ibland) samt fyra ärr, var av ett syns betydligt mer än de andra. 

Ärren får jag väl leva med och se som ett minne från Mexiko 2015 och som ett minne av att jag överlevde när läkaren efteråt påstod att jag gått så länge att det bara handlade om timmar innan jag hade dött. 

Hemsk tanke. Men jag hade tydligen mer kvar att göra här på jorden och vad det kan bli får framtiden utvisa.

Idag var jag på en behandling med infrarött ljus som tränger djupt in i kroppen och värmer upp så man svettas sjuuuuuukt mycket. 

Man svettas ut gifter och annat skräp i kroppen. Jag låg där i ca 30 grader i 45 minuter och är (fastän det snart är midnatt) fortfarande varm i kroppen. Jag som annars är så frusen av mig. Denna värmebehandling var nog bra för min mage. 

Om några veckor gör jag en behandling till. 
Åter till mina ärr. Jag kan förstå men har svårt att acceptera att de sitter där. Jag brukar ju ha en fin mage…

Just nu känns det tungt med dessa små gropar i magen, men i det stora hela så är det ett I-landsproblem. 

Jag ska vara tacksam att jag lever och det är jag också. Ärren får bli en del av mig. Jag ska bara lära känna dem och acceptera dem som en del av mig.

Simon Leisjö 

Hjälp till du också! 

Stiftelsen World Childhood Foundation grundades 1999 av Drottning Silvia och arbetar för allas rätt till en barndom.

Var med och hjälp Childhood att sprida #throwbackthankyou!

Tanken med #tbty är att engagera sig på ett enkelt sätt, genom att dela med sig av goda minnen på Instagram under hashtaggarna #throwbackthankyou och #tbty (inspirerat av torsdagarnas #tbt). 

Bilderna repostas och hamnar på en särskild kampanjsajt. Det fina i kråksången är att Childhoods samarbetsparter Loppi skänker 20 kronor till Childhood för varje bild taggad med #tbty som hamnar på kampanjsajten! Här ser du själva kampanjsajten: http://www.childhood.se/thankyou

Syftet med kampanjen är att ge människor en chans att tacka någon som betytt mycket för dem i barndomen, samtidigt som det är ett enkelt sätt att engagera sig. Och i det här fallet genererar varje bild dessutom pengar till Childhoods arbete för att barn ska få vara barn.
Var med och sprid #tbty du också! Kampanjen samlar in pengar till Childhoods projekt för att barn ska få en trygg och kärleksfull barndom, fylld med goda barndomsminnen.

    

Vilken överaskning!

När jag kom hem till lägenheten och satte nyckeln i låset så kände jag att det var något som inte stämde.

Mycket riktigt så var det också så -fast positivt!

Min vän Monica har nyckel till min lägenhet, ifall det skulle hända något osv och nu hade hon varit hemma hos mig igår och fixat iordning tills jag skulle komma hem. Tänk vilken underbar person jag hittat!

Möttes först av den stora skylten med texten Välkommen hem och såg samtidigt en fin blomma och ett grönt doftljus (jag gillar grönt hemma).

Det stod även mat i kylen och frukt mm på köksbordet där det även låg ett presentkort på en ”välkommen-hem-och-varit sjuk-krya på dig-middag”.
Det här presentkortet använde jag redan nu ikväll så först kom jag hem och upptäckte allt detta, var på ett litet ”jobbmöte”, mötte sedan upp Monica och drack kaffe i solen innan jag gick till tandläkaren och sedan möttes vi upp på en resturang här på Södermalm.  

Vilken härlig dag!

Jag tänkte också när jag flög in över Stockholm och såg hur stort det faktiskt är, att jag är så lycklig över att ha min lägenhet mitt på Södermalm och att Monica flyttade in bara några kvarter bort. 

Kommer somna med ett leende på läpparna. 

Simon Leisjö   

          

Dags för nästa steg

Idag är det 83 dagar sedan jag var hemma i min lägenhet.

Det har hänt väldigt mycket under dessa 83 dagar.

Nya bekanta, nya miljöer, nya vänner, sol och bad, många flyg, nära-döden-upplevelse, operation i Mexiko, familj i Småland mm.

Nu sitter jag på Kalmar flygplats och ska hem till Stockholm.

Egentligen har jag inte någon egentlig hemlängtan, men det ska bli väldigt roligt att träffa mina vänner igen och komma hem till lägenheten. 

Det kommer nog behövas en del ny luft där… 

Jag behöver också ny luft, i form av nya arbetsutmaningar. Jag har sökt några intressanta jobb men fler ska sökas. Vill testa något nytt och vi får se vad det blir. 

Känner att mitt liv är ganska spännande!

Igår avslutade vi med släktträff på pappas sida med 88 pers närvarande.

Pappas kusiner med familjer. Någon av farfars syskon finns inte längre, men farmor 90 år och två kvinnor som var gifta med farfars bröder var med.

Kul att träffa släktingar man inte ens visste fanns, haha.

Simon Leisjö 

   
       

Några dagar 

Det har varit några fartfyllda dagar för mig här i Småland.

Hälsat på farmor Hjördis 90 år, som var mitt uppe i ett bullbak!

Skolavslutning med syskonbarnen och sedan en eftermiddag på stranden.
Marknad i Ålem, som jag kommer ifrån. Här får alla barnen åka brandbil från 30-talet. Jag själv åkte den många gånger när jag var liten. 
Igårkväll tog pappa Håkan och jag en premiärtur med båten och idag har vi släktträff med picknick på pappas håll!

Simon Leisjö