Strålande sol i Paris 

Vilken härlig eftermiddag jag har här i Paris.

Hotellet ligger centralt vid République och solen strålar. 

Bara så härligt att märka hur min franska börjar ta sig och jag kan göra mig förstådd och småprata. 

Jag märker också att jag tänker mer på franska när jag är här på plats. Några veckor här och jag skulle bli riktigt duktig!

Simon Leisjö

På Arlanda 

Lite spontant sådär så hade jag plötsligt bokat en helg i Paris. 

Längtar efter att få öva mina språkkunskaper och lära känna staden ännu bättre!

Den här gången bor jag mitt inne i stan på ett tjusigt hotell, även om jag säkert mest kommer springa runt och bekata mig med den stad som jag framöver faktiskt kan se som en hemstad.

Simon Leisjö Rädslor. Inlägg från 2012

Hittade det här gamla inlägget från 2012 och fastnade för det.

Mycket har förändrats.

”Rädslor

Mörker, spindlar, höjder,  tala inför folk, att göra bort sig, bli gammal och dement är exempel på RÄDSLOR som vissa av oss bär på.

Alla bär troligtvis på någon rädsla och vad det är,  kanske just bara Du vet och kanske vill Du ha det så, att bara Du ska veta om Dina rädslor…

Alternativet är att prata med någon om rädslorna. Jag kan känna att min blogg och Du som läser mina tankar är till stor hjälp när det gäller att bearbeta olika händelser och ibland rädslor i mitt liv. 

Ikväll tog jag medalj på AA för två månader i det nyktra livet och det är så skönt att få gå upp i talarstolen och ta emot medalj och applåder.

Ett stöd.

Många säger bara ”tack”, men en del är som jag att man älskar att prata och det känns som ett snabbesök hos psykologen att få gå upp och prata av sig några minuter inför andra som förstår vad man talar om och framförallt är det så givande att få lyssna till andra talare.

Några av mina rädslor är bl.a. att min boendesituation ännu är på fri fot utan lösning, men jag letar vidare och är tacksam för tips som kan leda till lösning.

En annan rädsla är att jag får ett återfall med alkoholen. Men med tanke på hur härligt det är att vara nykter och alla fördelar det för med sig så känner jag mig stark i mig själv och får stöd hos Er läsare och på mina AA-möten som ger mig så mycket så du kan inte ana! 

En del som vill prata problem och rädslor vänder sig kanske till sin partner, vän eller psykolog och är nöjda över det.

När jag var liten pratade jag ofta med min katt, Tussi, som oftast låg på min säng. Hon finns inte längre kvar hos mig, men hon var en bra lyssnare och fick veta mycket om mig som kanske ingen annan vet eller kommer att få veta.

Tussi kom aldrig med några tillrättavisande pekpinnar, men kanske heller inte med någon lösning på mina problem och rädslor men fanns ändå där och lyssnade på mig…

En del människor anförtror sina problem åt Gud.

Jag berättar inte för Gud (så som jag uppfattar honom) om mina problem.

Jag berättar istället för mina problem om Gud. Att problemen ska veta att jag har stöd med mig genom livet. Problemen ska inte få bestämma över mig och mitt liv.

Frågor som jag näst intill dagligen ställer mig är:

-Hur svårt kan det vara?

-VARFÖR skulle inte jag kunna klara av en viss situation eller åtagande?

-Kan andra, så kan även jag! ”

Simon Leisjö

Bra service

Igår ringde jag till Swedbank i ett ärende och fick otroligt bra hjälp. Det var samma kvinna som jag talade med för över ett år sedan då jag behövde hjälp och jag kom ihåg henne, just för att hon var så bra.

Jag memorerade hennes namn, kollade upp adressen, precis som en stalker. Men istället för att stalka henne så skickade jag idag ett litet tackkort till henne. 

Hoppas hon blir glad och inspirerad till att fortsätta ge samma bra service. 

Simon Leisjö Intervjun -så gick det

Efter en regning tur genom stan kom jag fram till kontoret där jag fick träffa två personer för en intervju.

Allt gick väldig fort och i nuläget kan jag säga att intervjun inte kunde gått bättre än såhär.

Nu börjar snart ett nytt kapitel i mitt liv, precis vad jag önskat mig även om jag redan nu vet när detta kapitel kommer att avslutas så kan det leda till något annat framöver. 

Inga papper är påskrivna ännu men allt känns jättebra och jag är helt inställd på detta!

Vilken härlig dag. 

Nu ska jag till skolan och plugga franska! 

Simon Leisjö Intervju

För en tid sedan råkade jag halka in på något som kan bli riktigt roligt och utmanande. 

Idag blev jag inringd för intervju, då det var ju bra att jag åkte hem från Småland igår. 

Inga förhoppningar. Jag kommer dit, visar vem jag är och är mig själv, precis som vanligt alltså. 

Håll ändå en tumme om du vill!

Simon Leisjö Kärt besök

Idag har jag varit och hälsat på mina gamla grannar John och Kalle som jag känt sedan jag var väldigt liten. 

Alltid härligt när man märker hur riktigt glada de blir när jag kommer på besök. Man ska ta sig tid att hälsa på sina gamla. En dag så hjälper det inte hur mycket tid man än har…


Simon Leisjö Hurtbulle

Hehe, blev kallad för ”hurtbulle” ikväll. 

Gulligt ord tycker jag. 

Jag har hunnit med en hel del idag, även om jag sov länge efter gårdagens festkväll med systrarna på Harrys i Kalmar där för övrigt alla andra i Kalmar också var igår -kändes det som.

Vi var där ca 22.30 och dansade och hade jättekul. Diana och jag buggade flera låtar och fick komplimanger för vår dans två gånger!

Runt midnatt blev det för trångt för att bugga, för trångt för att dansa, för trångt för att förflytta sig på ett smidigt sätt, men vi hade ändå roligt och 03.03 lade jag huvudet på kudden. 

Idag blev det semlebak med syskonbarnen, som även agerat frisörer under eftermiddagen och gjort en tjusig uppsättning på mig.

Efteråt begav jag mig på middag hos Lise-Lott som är så fantastiskt bra på att laga mat. Åh, i LOVE att äta där!

Sammanhållningen mellan mig och mina två systrar är väldigt bra och det är jag så himla glad för. De finns alltid där, ofta via telefon, sms och så ses vi relativt ofta även om det kan dröja några månader innan vi ses nästa gång.

Imorgon blir det promenad och frukost hemma hos Diana innan jag ska hälsa på några gamla grannar och prata lite med dem. Full fart. Hurtbulle.

Simon Leisjö 

Promenad vid vattnet

Systrarna och jag började dagen med promenad nere vid kalmar sund och Östersjön innan hela familjen åt lunch ihop. 

Nu är det kväll och vi är laddade för melodifestival hos en kompis till Lise-Lott och sedan utgång i Kalmar!

Simon Leisjö Morbror Simon på besök

Idag var jag tillbaka i skolans värld -på besök.

Har spenderat en heldag med mina syskonbarn i deras skola här i Småland. Samma skola som jag själv gick i för många, många år sedan. 

Det var faktiskt jätteroligt och det mest fantastiska var ju de små elevgrupperna. I årskurs 3 var de 15 elever och sedan lektioner i halvklass på det. Underbart som lärare att verkligen kunna hinna med alla elever i klassen.  Jag är van vid klasser om ca 25 barn. Totalt gick det ca 80 elever på hela skolan. Vilken dröm, där alla känner alla. 

Jag berättade för lärarna vad jag arbetat med tidigare hemma i Stockholm och blev på så vis snabbt en resurs för alla barn i klassrummet.

Bra var också att klasserna jobbade jättemycket med miljötänkande och bland annat så hade de en egen kompost och sorterade därför fruktskräp i en egen behållare. 

Efteråt gick jag hem till farmor Hjördis 90 år och kollade på skidåkning och åt semlor.

Ikväll ska jag på skoldisco som jag blev inbjuden till idag. Den här veckan är jag verkligen son, lillebror, morbror och barnbarn.

Simon Leisjö