Perfekt utflykt 

På molnfri sommarhimmel stod solen högt och sken när jag 9.30 hämtade upp min granne John för att åka till högmässan i Ålems kyrka.

Efter kyrkan så pratade vi med massa människor som vi båda kände och gick sedan runt på kyrkogården och kollade bland gravarna.

Jag frågade John om han var trött och ville hem, men han hade ingen brådska hem, sa han och skrattade.

In i bilen och iväg till Pataholm, en liten  ort vid kusten mellan Kalmar och Oskarshamn. Där finns ett café namngett efter det gamla skeppet Förlig Wind. Det drivs av tre systrar, som jag känner sedan skoltiden när jag var liten. 

John och jag satt ute i caféets trädgård bland många andra gäster och kom fram till att ”det här är en sådan dag vi ska minnas när vi sitter i snö och kyla”.

Härlig dag med många skratt. 

Simon Leisjö 

  
   

Marknad 

Det var faktiskt, om man ska använda det svenska ordet ”lagom” varmt idag när jag var på marknad i den småländska orten Virserum.

När jag var liten var min familj alltid på den marknaden och då sov vi över hos en av mina mostrar som bor där. Jag fick min egen ”marknadspeng” och var nog redan då ganska sparsam och tänkte noga igenom vad pengarn skulle användas till.

Nu är det kansk fem år sedan sist jag var på den här marknaden och det är faktiskt völdigt roligt. Kanske inte roligt för att jag köper massa saker, utan snarare för att jag brukade (och så även idag) träffa många av mina släktingar på mammas håll som också går på den här marknaden.
I vanlig ordning så blev det inte mycket köpt utan var istället en social dag med mina systrar och deras familjer. 

Karuseller, lite marknadsgodis och mat  är sådant som hör en marknad till.

Min syster Diana fångade mig på bild i ett ögonblick då jag efter att ha slagit vad skulle resa mig upp utan att sätta händerna i marken! 

Det gick ganska bra även om jag inte är den allra vigaste personen på jorden.
Simon Leisjö 

  
     
 

Sommarskoj

Idag har jag lärt systersonen Osdian att vika pappersbåtar som vi sjösatte i ån! Nu är tanken att vi ska packa fikakorg och åka ut med pappa Håkans båt.   
   

Djupt inne i skogen

   
    
 
Djupt inne i Smålandsskogen hittar man min mammas föräldrahem. 

Där bodde mormor och morfar med 10 barn (ja, de fick dela rum…).

Idag har min morbror det lilla torpet, med tillhörande ladugård, där det när mamma var liten fanns fullt med djur. 

Vid stenen du ser i förgrunden på den en bilden brukade mormor stå och rensa fisk, berättade min morbror idag. Men det var länge sedan och nu växer det mossa där. 

Om man kunde backa tiden 100 år så hade min morfar varit 3,5år och kanske sprungit runt och lekt med sina bröder, så som många generationer före honom gjort, då huset varit i släkten sedan 1700-talet. 
Simon Leisjö 

Besök

   
    
 
Min fina vän Monica har varit på snabbvisit hos mamma, pappa och mig här i Småland. 

Ett dygn hann vi ha tillsammans och på det dygnet hann vi med grillfest hos min syster och Monica hann även träffa min gamla granne John och han tyckte väldigt mycket om henne. Såklart -det går ju inte att tycka annat!
Simon Leisjö 

Familjekväll 

Igår åkte Anna-Karin och jag buss ner till Småland. 6 timmar.

Hon har också sin familj här nere så nu blir det familjedagar.

Men vi hade mycket att snacka om på vägen och god fika med oss!

Väl framme samlades hela min familj och grillade hos mamma och pappa.

Vi satt ute i trädgården till kl 23 och det var alldeles vindstilla.

Jag drog vitsar för farmor Hjördis 90 år och hon skrattade gott och jag ich mina systrar frågade ut henne om hur det gick till när hon och farfar träffades och förlovade sig för 70 år sedan. Många roliga minnen för henne att berätta. 

Simon Leisjö 
  
 

Glimten i ögat på Sweet Ambrosia 

   
    
    
    

   
 
Igår promenerade jag (som vanligt) genom stan och hamnade där jag skulle, trots alla turister som invaderat Stockholm.

Hade bokat tid för färgning av ögonbryn och fransar, plus en ögonfransförlängning hos Beauty centret Sweet Ambrosia på Biblioteksgatan. 

De har en salong till, vid Mariatorget på söder där jag bor men de hade ingen tid där med så kort varsel och eftersom jag åker till Småland idag så ville jag få det gjort innan dess och då hade de en tid vid Stureplan istället!

Det är flera år sedan jag förlängde fransarna och nu var det dags igen för lite vardagslyx.

Man kan välja mellan olika former på fransarna och jag valde en form som är lik min egen, fast ca 2mm längre.

Man sätter fast fransarna en och en så det tar lite tid, men det är bara att ligga där och slappna av. Jag sov tillochmed en stund, när jag inte pratade med de trevliga tjejerna som tog hand om mig.

De tyckte det var roligt med en kille som förlängde fransarna och det blir visst vanligare och vanligare att killar kommer in till dem och vill snygga till sig med längre fransar.

Nu håller det här i ca 3-4 veckor innan det är dags att fylla på med nya små strån.
Kommer att vakna upp fixad och klar varje morgon. Perfekt! 

Simon Leisjö 

 

Söderhäng

Promenad på söder idag med fika, först tillsammans med Anders på Medborgarplatsen och nu är jag hemma hos Anna-Karin och dricker te på takterrassen.

Det är 10 dagar sedan jag gjorde röntgen av magen och har ännu inte fått svar, dock har jag inte haft några känningar i magen på länge. 

Men jag vill ändå veta vad man kom fram till på röntgen så jag gick till vårdcentralen idag.

”Läkaren är på semester…”

”Ok, men då får ni låta en annan läkare kolla på mina röntgenbilder och så ber du den läkaren ringa mig och berätta.”
Man får stå på sig lite ibland.
Simon Leisjö