Barnkammaren

IMG_3517

 I söndags fotade jag lite nytt inne hos Olivia. Eller nytt och nytt, men det var ett tag sedan vi fotade överhuvudtaget uppe på våning två.

Jag kör fortfarande på en väldigt pastell-vit stil hos henne. Har varit inne på att köra en lite mer grå-puderrosa-mossgrön stil men nej, det här rummet förblir nog väääldigt ljust och pastelligt.

IMG_3570 IMG_3503

Kvällssnacks

IMG_3604

Sugen ”på något gott” men har inget hemma – då fick det bli lite salta kex och druvor. En kopp te på det (som jag tyvärr snaaart är less på efter veckors tedrickande p.g.a. förkylningen). Men kör på ett par dagar till tills halsen ger sig. Har gått igenom hela te-sortimentet, forrest fruits, black currant, earl grey, lemon och nu blueberry muffin (vem kom på de smaken liksom?). 😉

Nu tar jag med min lilla bricka i soffan där resten av entouraget hänger.

Söndag hos oss

 IMG_3423

Då var det söndag här hos oss. Känns märkligt då det var sjukdag på fredag och helgen har för en gångs skull gått sakta. Men så blir det antagligen när man går på sparlåga och man inte direkt känner sig lika effektiv som när man är frisk.

Idag samlade vi krafter och hjälptes åt att få undan alla utemöbler, blommor etc. Det mesta staplades ”tetris-style” i växthuset och allt av växtligheter som ska stå till nästa år fördes ner i källaren. Så något har vi fått gjort i varje fall trots att vi alla var rätt slitna efter vår insatts (det hostas och snörvlas här fortfarande trots att vi är i bättre skick).

Annars har det mest varit plock och lättare fix och nu blir det lugna timmar resten av söndagen för att ladda efter ny vecka på jobb och barnehage. 🙂

IMG_3426

Ny klocka från svenska Mockberg

 IMG_3124

Idag låg något extra trevligt bland räkningarna och reklamen hos oss. Nämligen en fin-fin klocka från svenska Mockberg som jag fastnade för vid ett event på en lokal guldsmedsaffär. Jag är inte mycket för bling-bling eller smycken i största allmänhet men gillar enkla accessoarer som har det där lilla extra. Klockan är nätt till skillnad från de stora och maffiga som varit trendiga ett bra tag nu. Tror verkligen att mindre och nättare klockor är på framgång.

IMG_3142

Inför julen

____jul_granit15

Här kommer ett litet inlägg inför julen 2015. I år är jag inte i extas över julens pressbilder utan tycker att det går lika bra att addera lite extra belysning och blommor för att få det julfint (inget än så länge som gett mig wow-känsla). Lika så bra kanske, för jag har insett att det är både hållbart och praktiskt att ”använda det man redan har” även om jag alltid köper nååågot nytt förstås. Man måste ju hjälpa handeln lite. 😉

Men jag tycker att det är kul att många butiker har en hel del ”julpynt” som går att börja med ganska tidigt och som inte enbart består av tomtar, änglar och renar.

En trend jag ser är att många använder produkter som även går att styla om inför andra säsonger – som kan användas vid fler tillfällen än bara vid jul (like på den). Pastell och mycket mer guld än andra år tycker jag också att man ser. Samt (något som aldrig blir direkt otrendigt) traditionellt pynt/mönster i rött.

 Men visst kommer det en hel del fint, men just nu finns det inget som direkt hamnar på min inköpslista. Här kommer ett urval av inspirerande bilder från butikerna inför julen/vintern 2015.

________jul_granit3 ___hmprod ___-___hmprod IittalaChristmas20152

Bilder : H&M Home, Granit och Iittala.

En välkomnande entre

 IMG_3223

Hej!

Idag har vi i Norge haft idylliskt höstväder. Tyvärr har vi fortfarande sjukdom i hus. Så det har varit en ganska lugn lördag här hos oss.

Men jag har i varje fall gjort ett litet stilleben på trappan som inte krävde så mycket av mig. I torsdags när jag kom hem efter en dag på jobbet så hade mycket plockats bort ute och växthuset var helt urstädat. Därmed behövdes något nytt på trappan där det tidigare stått ett maffigt olivträd. Då fick mitt brickbord från Jotex agera bord och så hittade jag lite smått här hemma som fick flytta ut. Kvistar och kottar är bara att plocka utomhus! 🙂

Så det får bli ett litet tips från mig till er. Glöm inte uteområdet bara för att sommaren har passerat!

IMG_3230

Ursäkta frånvaron!

   IMG_3023

Hej vänner!

Beklagar frånvaron. Här råder det som bäst sjukstuga. Jag har varit småkrasslig i någon vecka och här om dagen slog det till rejält. Så nu lindrar jag kroppsont med vila och varmt att dricka och då är jag nog tillbaka till mitt vanliga jag snart igen.

Därmed har det varit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen. Jag hoppas att jag kvicknar till snart så ska jag bjuda på några inlägg som jag har ”på lager”. Bland annat ett litet jul-inlägg som jag ruvat på en stund.

Vi hörs snart igen!

3x svart brödrost

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 20.18.02

 

En ny brödrost står på inköpslistan men jag ha inte kunnat enats med mig själv vilken jag gillar bäst. En klassisk Dualit, en modern SMEG eller en Kitchen Aid som matchar resten av vår köksinredning.

Sitter redan och ser framför mig en varmrostad smörgås med apelsinmarmelad på och en kopp te i vinter.  Mums!

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 20.18.43 Skärmavbild 2015-10-12 kl. 20.19.08

En vecka i Paris

IMG_4369

Då var det sista bokat inför att möta våren i Paris. Ett par dagar i huvudstaden (kultur & shopping) och lite under en vecka i Disneyland. Det tror jag blir en helt perfekt kombo med tanke på att vi saknade huvudstaden i somras då vi bara hade en varm dag i city under vår senaste resa.

Sedan hoppas jag också att jag ska ha möjlighet att fota lite mer i stan, finns så otroligt fina vyer och byggnader i Paris!

Ny vecka – nya projekt!

IMG_2906

Ny vecka – nya möjligheter! Lite så är det även om måndagar brukar vara ganska intensiva och jag själv känner mig ibland som en grönsak. Kanske för att man gått ner i varv och känt efter lite under helgens lugna dagar. 😉

Men just nu sker det väldigt mycket kul och jag har på senare tid pratat om dessa ”vågor” som kommer och mycket som sker. Då gäller det bara att glida med känner jag. Vila och återhämtning kan man ta senare när vissa chanser inte dyker upp två gånger.

Däremot försöker jag varva ner lite på kvällstid. Läsa lite tidningar, koka mig en kopp te och lägga benen högt, om så bara för en halvtimme. Korta stunder av vardagslyx!

IMG_2928