Enkelt VS Enkelt

Vad som är enkelt i mina ögon är kanske svårt i andras. Och vice versa!
Jag försöker tänka s, men det är för jävla svårt att leva som man själv lär.
Fast en sak har jag lärt mig i livet – majoriteten är den som bestämmer. Inte att minoriteten undervärderar majoritetens vilja.
Hjälp!! 😵

I övrigt spöregnar det idag, ja ni vet själva hur sånt spär på det negativa i tillvaron.

Därför har jag tänt ljus lite varstans i tvrummet och sitter i soffan och mimrar och plirar filosofiskt…

12644738_10153747966340432_2685192978673102739_n

1454785162549620341431

Nu ska jag göra min dag lite trevligare – planera eftermiddagens göromål 🙅

Sorg

Natten till söndag, den 31 januari, kl.2.50, gick min gamla mamma ur tiden. Hon somnade in lugnt och stilla. 😢
Nu är är jag så van vid att tänka att hon ligger där nere i Skåne, sjuk i sin säng i lägenheten, så det går väl inte in i min arma hjärna förrän begravningen. Jag ser henne fortfarande framför mig – bilden vill inte släppa, hur hon ligger i morfinets dvala.
Jag tog en sista bild av henne ett par timmar innan hon somnade in.

Lilla älskade mamma som slipper lida mer ❤❤❤

Same same but different

Har shoppat idag….

En sån här
12583972_10153728473815432_845258861_n

Och en sån här

12647771_10153728473505432_194092037_n

Det är nu jag äntligen har fått en rolig hobby 😄
Kanske en liten annorlunda hobby, men ändå nåt som står mig varmt om hjärtat – en smärtfri kropp. Och eftersom jag är en rackare på att ragga, har jag funnit ett gäng glada människor som mer än gärna lägger sig under mina händer.
Och eftersom dom kommer tillbaka om och om igen, vet jag att det jag gör fungerar. 😇

Sötchock

Inte var dag som man får en ny inneboende i hundburen 😇😙

Astrid är en snäll tjej som delar med sig, medan avundsjuka Flisan ville nypas lite. Men då kom en tass med klor mitt på snoken på avundsjuka damen, så hon surnade till och la sig i sängen i stället. 😂

12615677_10153727139275432_6499615856781808036_o

Bio dynastisk

Uddevalla_-_Biostaden

Var på bio i kväll….

images

Väldigt blodig och totalt innehållslös, stundtals lite kul när det blev helt ologiska handlingar.
En av de sämsta filmer jag sett på år och dag….

Jag försöker hålla hjärnan sysselsatt. Min gamla mamma ligger för döden och jag hoppas att hon slipper all smärta och bara får somna in lugnt och skönt Min lilla mamma ❤

Onanist Javisst

Tänk om världen skulle bli bättre om alla satte sig ner i godan ro och onanerade en stund?

Då skulle jag inte göra annat än att sitta och pilla på mig själv!

12507563_1025852764138903_1212583853825432615_n

😜

Pentakel VS Pentagram

Jag förtydligar bara! Så många som går omkring i okunskap.

Pentagram är femuddingen. Pentakel är femuddingen med ring omkring.

Ett pentagram är en fem spetsiga stjärna och betyder ”fem” eller ”fem rader” som härstammar från det grekiska ordet pentagrammos. Pentagram användes flitigt i Grekland och Babylonien. Till grekerna och Babylonierna stod pentagram för magiska energier och föreningar. Dem som bar ett pentagram eller visade ett pentagram utsmyckade på deras kläder skulle visa upp utan rädsla deras praxis av häxkonst fritt. 

Neo hedningar är också kraftigt associted med pentagram, och det är ofta knutet till en gudom den behornade guden. 

Ironiskt nog, kristna en gång symboliseras av pentagram som de fem sår av Jesus. 

Pentagram representeras ofta med Venus jorden och Venus gudinnan. Antikens astronomer vid visning i rymden varje åtta år kan göra en constallation runt Venus i form av en fem spetsiga stjärna. 

Vid mitten av 1800-talet hade en ytterligare distinktion utvecklat bland ockultister beträffande den pentagram orientering. Med en enda uppåt det avbildade Ande leder de fyra elementen i frågan, och var i huvudsak ”bra”. 

Men på andra sätt upp ansågs ond. En omvänd pentagram, med två punkter som projicerar uppåt, är en symbol för ondska och lockar ondskefulla krafter eftersom skador vid överrullning ordentlig ordning på saker och visar ärendet triumf över anda. Det är geten av lust angriper himlarna med hornen, ett tecken på likväl som initierar. 

Det är kanske där pentagram började bli synomous med Satanism och ondska. Satanist använder ett pentagram med två punkter upp, ofta inskriven i en dubbel cirkel, med chefen för en get inuti pentagram. Detta kallas Sigil Baphomet och är ofta associerade med Lucifer eller Satan och har demonisk innebörd. 

Många Neopagans, särskilt Wiccans, Använd pentagram som en symbol för deras tro som liknar det kristna korset eller judiska Davidsstjärna. Är det inte, men en universell symbol för folktro, och används sällan i faktiska ritualer och skriver att hedningar och Wiccans aktivt öva i. Det är mer av en religiös symbolik som förklaras ofta med hänvisning till den grundläggande förståelsen att de fem punkterna i pentagram representerar de fyra elementen luft, jorden, brand och vatten med tillsats av anda som den översta. Som en representation av elementen är i pentagram inblandad i Wiccan bruket att kalla elementär andar av de fyra riktningarna i början av en ritual. 

Den yttersta cirkeln med den ”omskriven” pentagram tolkas ibland som bindande element tillsammans eller att föra dem till Förenade harmoni med varandra. Neopagan pentagram visas vanligtvis med en punkt upp, främst på grund av den ”omvända” bocken huvud pentagram association med Satanism, dock ett pentagram med två punkter upp inom traditionella former av Wicca är associerad med andra grad inledandet och i detta sammanhang har ingen relation till Satanism. 

Tror inte på Satan eller vad Satan traditionellt representerar wiccan och hedningar. De i stället tillbe gudar som Gaia, den behornade guden och ofta Nordisk, egyptiska och grekiska gudar. 

Pentakel 

Ett Pentakel i alla definitivt anses faktiskt en amulett som används för magiska anrop, ritualer och trollformler. Pentakel är tänkt att vara en symbolsom Anden drar på för extra styrka och energi för dessa trollformler och ritualer. 

Den mest berömda historiska Pentakel är Solomon Seal. Salomo var historiskt kopplad till en av de största guider som någonsin levat. Han är ofta ansedd som wiccans och hedningar och i grimoires och olika texter, det finns olika stilar och modeller av Salomos pentacles. Var och en av dem som han hade särskild användes för olika skillnaden ritualer och trollformler som han skulle utföra. 

Även om Pentakel och pentagram är liknande i stavning, Pentakel representerar inte ”fem” snarare, den representerar magiska energier och någon design eller former kunde anses pentacles. Om de har ritats med fem punkter var de ofta kallas hexagram, inte pentagrams. 

Pentacles användes ofta för skydd mot demoner och negativa enheter. De användes och fortfarande används flitigt för dessa ändamål inom hedendom och wicca. De kan antingen vara Fancy runt halsen som ett halsband eller en charm, eller de kan användas som altare plattor eller patens för altaren. 

Pentacles anses också vara viktiga att rita eller locka sprit. Inom Wicca och hedendom, kan Pentakel användas som en mittpunkt att öppna dörren för sprit till steg fram i detta plan. Många ritualer och trollformler kräver ofta ett Pentakel någon form att vara i mitten av den heliga cirkeln som en kontaktpunkt för sprit till att. 

Det sägs ofta att när en anda har kallats, de är ”bunden” till den Pentakel center ofta som en staty som hålls av en bas, anda är knuten till mitten av Pentakel och inte kan lämna eller gå bortom den punkten. 

Solomon allmänt används denna metod när antingen kalla sprit eller att snärja dem. Han var ökänt känd för bindande och skicka tillbaka onda andar och demoner till varifrån de kom, och han används ofta metoden ovan för att göra detta. 

Pentacles är också populära för inom Tarot. Pentakel inom tarot ersatte den mynt referensen i de mindre Arcana. Pentacles i tarot representerar jorden eller finansiella situationer beroende på definitionen av kort till läsaren.