Nya äventyr

Vi tröttnade på att bara bevaka svenska bloggar, och beslutade oss för att bevaka hela världen i stället. Eller i varje fall Södermalm och omkringliggande, asviktig, bebyggelse. Vårt nya projekt, Svenska Fria Magasin, hittar ni på frian.se

Målsättningen med SFM är att göra den till ett frihetligt och anti-revolutionärt samhällsmagasin online. Med artiklar om allt från aktuella politiska händelser till djupgående intervjuer med svenska kulturpersonligheter hoppas vi kunna locka en smal men vass intressegrupp, likt vi gjorde med SvFrian. Inledningsvis kommer vi, av förklarliga skäl, inte fokusera på den svenska bloggosfären men vem vet vad framtiden kan tvinga oss till?

Just nu är hemsidan bara i test-stadiet, men om just du känner att du har något intressant att skriva och vill ha det publicerat på SFM så tveka inte att höra av dig till svfrian@live.com

Bakgrund, ålder eller ämne är mindre viktigt, så länge det ligger inom ramen för SFM:s verksamhet.

Hopphopp!

 

Adjöken

Vår tid som skvallerblogg var kort men händelserik. Vi debunkade en falskblogg, satte tänderna i halsen på Skvallerbloggens, myntade begreppet Blodd och levererade inte helt exklusiva bilder på Tom Cruise. Snabbt insåg vi dock att bloggvärlden är påväg käpprätt nedåt och vårt intresse för den här typen av nöjesnyheter svalnade snabbt.

Vi gav dock aldrig våra läsare något riktigt adjö. Vi gör det nu istället.

Varför?

Vi följde en rätt stor mängd bloggar när det begav sig, men det var främst en liten klick aktörer som vi tyckte var särskilt intressanta att läsa och utav dem hade vi två egna favoriter, nämligen Paow och Fanny Erixon. Idag publicerade Fanny en bild på sig själv tillsammans med Paow, varpå vi drabbades av akut nostalgi och kände oss tvugna att logga in här en sista gång.

Vi vill med detta tacka alla läsare och alla PR-tjommar som velat bjuda redaktionen, som till hälften bestod av män, på smink. Ni har i grund och botten inte betytt särskilt mycket för oss, men ni har varit bra för statistiken och det är ju coolt.

Ni som mot all förmodan inte fått nog av mindre seriösa nyheter med en konservativ prägel kan följa med oss på nya äventyr på LiveLeak.

Lev länge, lev väl, drick.


//SvFrian red.

 

Schackmatt för Skvallerbloggens?

Efter att ha varit stängd under en tid så är Skvallerbloggens uppe igen. Man fortsätter att blåneka till anklagelserna framförda av bland annat Paow, Dessie, Isabelle, Dennis M och Amir och den påstådda upphovsmannen, Sara Persson, har även gått ut på sin privata blogg och förklarat sig oskyldig.

Den stora majoriteten av de svenska bloggläsarna verkar dock fortfarande vara tämligen övertygade om Perssons inblandning i Skvallerbloggens, även om fler och fler röster hörs i favör för henne också. Omröstningen som tidigare låg på Skvallerbloggens.se är borttagen men man skriver att den snart skall vara tillbaka. Uppseendeväckande är dock att headern var femte sekund byts ut mot en bild på en dödskalle.

Perssons försök att hantera hela situationen har varit enormt klantig. Hoten om att blanda in både polis och Aftonbladet har haglat i luften och att i ett sådant här tidigt skede börja prata om böter är bara larvigt. Även det faktum att man stänger ned bloggen för att en person, som enligt de själva inte har något att göra med den, blivt anklagad för att stå bakom det hela är mer än bara besynnerligt. Omröstning som låg uppe igår då? Det hela känns som en reflexmässig vilja att straffa läsarna för att de snackar skit, samtidigt som hela idéen med Skvallerbloggens just är att producera skit på löpande band. Även informationen om att alla tjejens vänner nu tydligen vänt sig emot henne? Varför då?

Om det visar sig att Persson faktiskt talar sanning så är det upp till hetsande bloggare att be om ursäkt, och även sätta sig ned och ta sig en funderare över hur snabbt en sådan här grej sprids, och vilka proportioner det lätt får. Tänk orregate i Göteborg. Men om det inte skulle vara så, om Persson faktiskt står bakom Skvallerbloggens och nu står och blåljuger Sverige rätt upp i ansiktet, då är det en helt annan historia.

Skvallerbloggens har, med hjälp av upphovsmannen/männens värdelösa allmänbildning, brist kritiskt tänkande och icke-existerande kunskaper i hanteringen av svenska meningsuppbyggnader, lyckats slänga ur sig så många grodor bara det senaste året att de med lätthet skulle kunna få ekonomin att gå ihop om de började sälja franska grodlår. Vi på Frian tror inte att namnen bakom bloggen är onda människor, snarare är de dumma i huvudet. Det handlar inte om regelrätta verbala attacker på storbloggarna, utan om de facto ”jag har otur när jag tänker-situationer” som det å andra sidan är självklart att folk retar sig på.

Men har man en storblogg och arbetar därefter så måste man självfallet arbeta därefter hela tiden, i både med och motgång. Skvallerbloggens minus Persson hanterar det hela lika dåligt som henne. Om det visar sig att hon är oskyldig så är det ju ändå er brist på säkerhetstänk som satt tjejen i rampljuset från första början. Offentliggör er själva!

– En skvallerblogg är ju alltid en skvallerblogg så är man med i leken får man leken tåla, säger bloggerskan Fanny ”Fonk” Erixon. Och visst har hon rätt? Skvallerbloggens kan omöjligt ha utgått från att deras arbete inte skulle bli kontroversiellt, eller ens smärtfritt. De är otroligt duktiga på att tanklöst kasta sig in headfirst i första bästa händelse, men när det slår tillbaka så har de, de facto, gömt sig bakom Persson – och om de är Persson själv som ligger bakom det hela, så har hon i sin tur gömt sig bakom hot.Fonk

Så om Skvallerbloggens i slutändan läggs ned så kanske det är av godo. Folket bakom har klart och tydligt visat att de inte ställer upp för Persson – alternativt har Persson själv visat att hon absolut inte är mogen nog till att driva en offentlig skvallerblogg. Någon som även håller med om det är Prapiis.
– [Bloggen] laddes [sic!] ner och det är positivt. Både för de som ägde bloggen och för de som bloggen handlade om. [sic!]

Prapiis

Ansvaret som en skvallerblogg för med sig är primärt ansvaret för det man skriver, särskilt om det handlar om andra. Under Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor regleras hur bland annat bloggar ska hanteras, och det är uppenbarligen ett stycke svensk författning som vare sig Skvallerbloggens eller Persson känner till. Ilskan mot bloggen är i sammanhanget helt förståelig.
– [Persson] förtjänar allt som väntar henne. Hon har varit riktigt elak mot alla bloggare, skriver Steffi till Frian.

Steffi

Vi står dock fast vad vi sagt. Om inte Sara Persson gått till Aftonbladet innan 13.37 imorgon så går vi till Avpixlat.

Länkar till de personer vi pratat med hittar ni om ni klickar på deras namn.

 

Skvallerbloggens goes to war

Fucking shit asså, vet ni vad det här betyder!?

Nej, gott folk, det handlar inte om att någon ska knulla med skit – det är skvallerbloggens.se som fått sig en rejäl känga av Paow, Dessie och Isabella. Tre av våra favoritbloggare har alltså offentliggjort identiteten på en av tjejerna (eller tjejen, det rör sig som känt alltid om samma form av grammatiska våldtäkt) som står bakom Skvallerbloggens. Tjejen i fråga tycker inte om att bli uthängd (där skakade glashuset till ordentligt) utan har i sin tur svarat med att hota de tre bloggerskorna med att gå till polisen.

För det är ju som den gamle fransk-engelske författaren Hilaire Belloc en gång skrev, ”Whatever happens, we have got the maxim gun, and they have not.” Det handlar om att ge tillbaka, det handlar om att hämnas med besked, det handlar om att låta Aftonbladet skriva en snyftartikel med dig i huvudrollen!

Skvallerbloggens hävdar att det inträffade är ett brott mot PUL, vilket det säkert kan vara. Men eftersom själva bloggen de facto är offentlig så antar i varje fall vi att det finns utrymme för tolkningar även här. Och om bloggerskorna vill ge tillbaka tusenfalt så har Skvallerbloggens själva lämnat målet helt öppet då de saknar en ansvarig utgivare.

Man menar också att ”[…] detta anses som ett av de grövre brotten/internetbrotten mot PUL i svensk historia.” Skvallerbloggens går helt enkelt juridiken i förväg och har redan bestämt sig för att en dom fallit. Vilket den uppenbarligen inte har, klockan är halv ett, för bövelen..

Slutligen skriver de även att brottet per definition blir grövre och kommer att dömas därefter om de själva medverkar till att offentlighetsgörandet får större spridning. Genom proxy förståss, det är ju den kommande Aftonbladet-artikeln som är nyckeln till det.

Skvallerbloggens inlägg avslutas med röda granna bokstäver som påpekar att de uthängde kommer att gå till Aftonbladet om inte bloggerskornas inlägg tagits bort innan 00.00. Det var en halvtimme sedan, och inläggen är kvar. Så då tycker inte vi på Frian att det inte är mer än rätt att någon nu ringer Aftonbladet och berättar vad som har hänt. Vi själva tänker som så att om inte Skvallerbloggens gått till den socialdemokratiska skräptidningen senast onsdag klockan 13.37 så kommer vi att gråta ut i Nyheter24, alternativt Avpixlat.

Frian har under natten förgäves sökt ett antal andra bloggare och bloggerskor för en kommentar om denna orgie i språklig misshandel och puffe-nuffigt gnäll. Men eftersom det är lördag och alla är ute och super så antar vi att kommentarerna inte kommer att börja trilla in förrän imorgon då bakfyllan börjat släppa.

Länkar till respektive inlägg hittar ni om ni klickar på bloggerskornas namn längst upp i detta inlägg.

Sveriges kändispar numero uno

Vi är tillbaka! Men bara för en liten stund då vi känner oss tvugna att kommentera giftermålet mellan Isabella och Odd.

Som sig bör så ska skvallerpressen gotta ned sig i smeknamnsträsket så fort två kändisar går till altaret. Trenden är dock inte helt integrerad i den svenska kändisdyrkan ännu, utan är fortfarande som starkast i USA.

På andra sidan pölen hittar vi par såsom Brangelina och exparet TomKat – och självklart är inte Isabella och Odd sämre än dem! Därför har vi på Frian bestämt oss för att själva ge brudparet ett namn värt äkta svensk efterapning.

TomKat och Brangelina är, om nu någon missat det, sammanslagningar av de förälskade parens namn. Tom och Katie samt Brad och Angelina. En möjlig och rättvis sammanslagning av Isabellas/Blondinbellas och Odds namn blir således Blodd.

Blodd låter ju faktiskt jäkligt bra. Kändisparet Blodd!

TomKat är inte bara en sammanslagning av två namn utan även en pun på F-14 Tomcat, ett amerikanskt jaktflygplan (ej längre i aktiv tjänst i USA) som Tom Cruises rollfigur rattadei filmen Top Gun. Så med det i åtanke finns det antagligen inte en käft i vårt avlånga land som skulle motsätta sig att döpa vårt nya superpar efter nationens egna stolthet när det kommer till organiserat övervåld? Blodd må vara slagkraftigt och tungt som fan, men om alla löpsedlar med Isabella och Odd skulle prydas av kändisnamnet JAS 39 Gripen F (wannabemedierna Aftonbladet, Expressen, SvD, DN, Nyheter24, DI och all världens lokalpress kan ju kalla dem för ”Supergripen”) skulle ingen gå besviken, lita på oss!

Så, för att runda av. Blodd och JAS 39 Gripen F (F för twinseat, det är ju trots allt två som gift sig) är ett par ypperligt avvägda och konstnärligt träffsäkra namn på Sveriges nu hetaste bloggpar.

Så, ett stort grattis till Isabella och Odd! All lycka till er!


Frian läggs i malpåse på obestämd tid

I slutet av förra veckan publicerades på Aftonbladet.se en artikel som handlade om Anna Book och hennes ”hårkaos”. Skriftspråket som används i artikeln är som hämtade från ett utrikesreportage från ett syriskt flyktingläger men det är som sagt Anna Books hår som trasslat sig lite.

Artikeln är bara en av flera liknande alster som publicerats den senaste tiden och som fått väldigt många att på allvar tvivla på den svenska journalistkåren. Så även vi. På samma sätt så har skvallerdelen av bloggosfären gått ned sig något kopiöst under de fyra månader som vi varit aktiva.

Som den samling jurister, filosofer, författare, statsvetare, journalister, språkvetare, och BDSM-fetischister vi är har vi således gemensamt tagit beslutet att lägga Svenska Fria Nöje på is under en tid. Hoppet är ute för den svenska journalistiken, vi väljer därför att dra till varmare breddgrader och dränka våra sorger med vin och kvinnor.

Som tur är för er så är vi antagligen tillbaka när pengarna tagit slut, men tills dess. Simma lugnt!

Svenska Fria Nöje 130214

Yohio

Ikväll sänds den första deltävlingen av årets Melodifestival. Det hela går av stapeln i den gamla örlogsstaden och ingen mindre än Yohio, gitarristen från det av Foki hyllade J-rockbandet Seremedy, är med. Yohio är även son till gitarristen i det brittiska gothmetalbandet Angtoria.

 

Så unikt så man nästan blir religiös

Bloggerskan Hanna Silverå har under de senaste dagarna rört upp känslor i bloggvärlden då hon gått från att vara totalt okänd till att röra sig i högsta skicket på bloggtoppen. Både andra bloggare och skvallerbloggar har anklagat henne för fusk.

Frian vill inte spekulera i hur hon lyckats med sin ”kometkarriär”, men vad vi vet är ändock att flertalet av hennes besökare antagligen kommer från nätforumet Flashback, där hon så sent som igår länkade till sin egen blogg och påstod att det där fanns nakenbilder.

… är man unik så är man, påstår hon i ett annat blogginlägg. Unik så det förslår, tycker vi.