ute på stan

Det var riktigt fuktigt i luften igår, det märks att det vart något lurit med vädret. Men något oväder, varken rejält regn eller blåst, kom hit. Skönt! Men det är ju bättre att förbereda sig på det värsta än att bara stå med rumpan bar sen om något väl händer. Maten och vattnet kommer ju ändå gå åt, så på det viset var det ju inte onödigt.. Mer än att vi kanske inte hade köpt samma mat till oss själva i vanliga fall. 

Men som sagt, vi tog en promenad igår medan det var uppehåll. Vi tog en chansning. Som tur var. Rundan blev längst RiverWalk.  

    
   

 

Vi var i stort sett ensamma ute. Konstigt. 

Julia var bra trött sen. Hon hade bara sovit 2 h på hela dagen. Hon somnade nästan med en gång, men hon vred sig och kunde inte riktigt komma till ro. 

Sen tittade vi på film. ”The boy next door” med Jennifer Lopez blev det. Den var bra! Titta –> HÄR! 

Speldosan

om det är något som Julia gillar så är det hennes speldosor. 

Denna fick hon av min en kompis till mig, i maj, när vi var i Sverige.   
 
”Inte i munnen!” 

Dom små cupcakesen snurrar runt när musiken spelas.   
     
Speldosan brukar stå på byrån och då står hon nedanför och gungar till musiken :-) 
Nu ligger hela familjen och myser i sängen. Julia somnade direkt. Utan protest. Inatt sov hon mellan kl 20:30-07:30 och sedan mellan kl 8:45-11:00. Sedan när klockan närmade sig 15:00 så började gnuggade hon sig i ögonen och det var då vi gick till sovrummet. 

Jag hade gärna tagit ut Julia på en promenad men det regnar lite då och då hela tiden. Och det skulle bli tog för varmt att sitta i vagnen under regnskyddet! 
Nu vill man ju bara att vädret ska bli bättre, och så har det precis bara börjat egentligen. Med regnet alltså… 

En ny Bentley

bortskämda lilla gullungen <3 Idag fick Julia en ny Bentley. Tanken var väl egentligen att hon skulle få den lite senare men Michael kan verkligen inte hålla sig när det kommer till presenter :-)  

 
Jag måste erkänna att hon var lite rädd när Michael gasade iväg i ena hallen (det är fjärrkontroll till). Så vingård kanske fortsätta med att hon får putsa lite på den och kanske sitta lite i och tutta :-)  

    
Här står bilarna parkerade i rad. Ferrarin är hon för liten för än, den måste hon gasa med pedal för att köra. Lika bra kanske 😉

  

 

  

Just nu ser det ut som att Erika inte kommer dra in över östra Florida. Men därmed inte sagt att det inte kommer bli översvämningar. Och med alla kanaler, både i Miami, och i Fort Lauderdale så får man hoppas på det bästa. Broward County (våran motsvarande kommun) har redan börjat tömma kanalerna på en del vatten, för att stå emot översvämningar. 
Jag hoppas verkligen att vi blir relativt skonade, fy så jobbigt att bli utan ström i flera dagar.. Men tur är väl att vi har gasgrill så vi kan värma mat på. Burkmat alltså… För hela kylen och frysen kommer ju bli varm och det blir till att slänga all färsk och frusen mat.. Typiskt nör vi hade storhandlat för bara några dagar sedan… Att vara inne utan AC’n blir ju också en utmaning.. Omg! 
Jag har börjat tänka på vad som skulle kunna hända om Erika drar hela vägen till New Orleans, för hon drar ju väster ut nu. Denna veckan är det 10 år sedan Katrina drog in och ödelade hela staden! Usch!!!
Nog om det nu… Jag funderar på att ta en cykeltur till stranden imorgon. Skulle nämligen ville fota lite hur det ser ut med alla förberedelser däromkring :-) nyfiken i en strut, men detta händer ju inte varje dag direkt. 

Hurricane Erika

  
På natten till måndag kommer troligtvis orkanen Erika dra in över Florida. (Då utvecklas den från tropisk storm till orkan.) Eller längst kusten iaf. Imorgon kväll kommer det tydligen ett avgörande, när hon når land. Då ser man om orkanen drar åt ett annat håll, vilket tydligen är vanligt. Det lutar åt en klass 1 varning och oerhört starka vindar om 38m/sek, antagligen ännu mer.  


Vi håller tummarna att den drar långt ut till havs! Oavsett så har vi förberett med mat och vatten, för sånt lär man inte få tag i sen. Om en orkan drar in bör man ha ett matförråd och mat för ca 7 dagar.
Det jag oroar mig för, om orkanen kommer rakt över oss, är att fönstrena ska slås sönder av bråte eller nåt. Who knows… 
Klicka HÄR (<–) för att se klipp från Dominica, där minst tre personer redan har omkommit!  
 

Vårat boende

vi hyr somsagt ett hus här på Styrsö, tills vi hittar det rätta huset eller tomten Till Salu.

Det är byggt på 1700-talet, litet men charmigt. 

 här står jag i den nybyggda delen, med hall och badrum. Träväggen är den den ursprungliga ytterväggen och vid dörren leder trappan upp till andravåning.

Ägarna till huset har renoverat hela huset från topp till tå:)
  Innan Kevin kom hem från skolan, låg jag här…o höll på att somna, jag var såå trött! Så det fick bli en promenad med Kevin sedan, så jag kunde piggna till 
 jag kommer nog aldrig tröttna på denna omgivning, det är fullt med vita små(och stora) skärgårdshus och små vägar emellan. 

I kväll eller i morgon kommer våra golfbilar hit. Johnny har köpt 2 st! I Can’t wait!!:)

Besök – ja tack!

nu är vem som helst välkommen till oss, i utbyte mot några paket med gröt 😉  

 
Vi köpte bara med oss 2 paket och jag öppnade det andra idag. Då såg jag att den var med päron och katrinplommon – ”För hårda små magar”. Jo tack tjena! 

Så nu får någon komma och hälsa på och samtidigt ta med lite mat till Julia. Hehe.! 

Nä, skämt åt sido. Det finns ju såklart fullkornsgröt här också, men vi föredrar den svenska. Den är billigare(!) och det känns som att det är minst tillsatser i den, om man jämför med den som finns här.. But who knows, jag har inte tittar upp det där. 

Julia äter iaf lite bra som innan. Det finns ingenting som hon inte äter här. Och om man matar för snabbt så skakar hon försiktigt på huvudet för att visa att hon inte riktigt är redo för en till sked. Då får man prova om en kort stund igen :-) vi ska snart till barnläkaren och det ska blinkntressant och se om hon följer sin vikt- och längdkurva. 

Det var det

jaha, då var denna helgen förbi.. Det är ju skrämmande hur fort tiden går.  Vi är ju redan i slutet av Augusti!! 

I morse låg jag vaken mellan 07-09, först pga att Julia väckte mig och nör hon väl hade somnat om så kunde inte jag göra det.. Förrän strax innan hon vaknade igen vill säga. Då tog Michael upp henne och så fick jag sova i 90 min. 90 underbara minuter :-) 

Vädret har givetvis varit fantastiskt idag också. Jag var ute vid poolen i en timma, men jag fick faktiskt lov att lägga mig med lite skugga, under en palm. Det var omöjligt att ligga helt i solen!  


Efter 30 min så satte jag mig helt i skuggan och fortsatte läsa ur boken ”13 dygn i rymden”. Visste ni föresten att Arla är yoghurtleverantör för NASA.!? Hihi, lite oviktigt vetande som jag läste idag 😉  

 
Dagen har inte bjudit på så mycket egentligen. Inget utöver det vanliga. Nu ligger jag i sängen och fundera på om jag ska styrketräna eller jogga imorgon, jag måste ju ta tag i träningen igen.. Kanske kan göra både och.. Kanske.. Om jag orkar 😉

Underbara skärgården

gud vad härligt vi har haft det denna helgen!! Vi har åkt ut med Madde o Richard till Vrångö varje dag😃 

    
    
 
I dag gick barnen över till kusinernas grannar flr att hämta sina kattungar. Deras katt föder nämligen i deras säng varje gång;) 

   guud så söta dom är!!!
Jag blir så sugen på ta en liten katt, men jag vill inte få in fästingar i huset, +att Johnny är allergisk mot pälsdjur…det är därför vi bara kan ha fiskar hemma….vilket barnen tycker är jätte tråkigt!
Vi kom precis hem från stranden för idag, och jag tänkte fixa något att äta medan Johnny o Kevin är ute o fiskar.