Helgen som gick


I lördags morse gick vi till lekplatsen med barnen. 

På första stoppet så fick Julia leksällskap av sin mosters kompis barn, så Julia var mer än nöjd 🙂

Sen när farmor och pappa kom så gick vi vidare till en lite större lekplats. Som vanligt vill ju Julia aldrig gå hem, men det var ganska kyligt ute och när det var dags för att sova så kändes det bäst att hon fick göra det hemma medan jag lagade lunch. 
Senare på eftermiddagen åkte vi hem till farmor och stannade över natten. Det blev givetvis Melodifestivalen och dagen efter grillade vi korv vid sjön. Det är verkligen härligt med strandtomt! 

Jag rastade cykeln lite också, bara för att se att den fortfarande fungerade 😉 Till våren så måste vi verkligen ut i skogen och köra lite.. det ska ju tydligen finnas bra skogsstigar inte så långt från oss. 

Helgen bjöd på ganska mycket sol och i söndags förmiddag passade jag, barnen och farmor, Tanja, på att ta en promenad medan Michael sov ut. Förmiddagen är verkligen bästa tiden på dagen, då är det oftast finare väder. 
Idag blir det dock tvätt som gäller. Och det gör inget, det är ett rejält lager med dimma ute och det är heltblött ute… 

Mio Nyheter

Idag fick vi Miokatalogen i brevinkastet. 

Så mycket fint jag såg! 
Lite småprylar som lampor och kuddar till barnrummen bl.a.. 
Och lite lampor och krukor till vardagsrummet. 
Jag vill köpa allt nu och det är så svårt att låta bli. 

Det har inte hänt mer på bygget, på utsidan. Men vem vet, dom kanske har börjat mer invändigt nu.. jag har dålig koll på tiderna. 

Husresning


Nu så! 

Vi åkte förbi huset, på väg till Göteborg, precis 🙂Man kan lixom inte låta bli. Och i eftermiddag när jag åker hem så står det ”klart”. 

Igår kväll var vi också förbi.. hehe.. Dom jobbade för fullt kl 19:30, för bottenplan var tvungen att stå färdig inför dagens arbete då övervåningen kommer på plats. 

Jag passade på att fota lite från entrén. 

Köket är i rummet längst in och hitom blir det toalett och tvättstuga, med utgång till det integrerade garaget.  

Åt vänster längst in blir det vardagsrum. Hitom blir det först en trappa och rummet blir gästrum/lekrum.

Rakt fram i entrén blir det öppet och man ser rakt ut i utbyggnaden med fönster mot baksidan(/väster).
Det känns så skönt att detta snart är ”över”. Det har varit (och är fortfarande) så många val. Allt från köksblandare till kakel, eluttag, dörrhandtag, spröjs, lister och garagedörr. 

Vi lurar fortfarande lite på vart eluttagen ska vara, vart takspoten och taklamporna ska sitta och vilka tapeter det ska vara i barnrummen. Typ. Den kommer ju trädgårdsplanering och stensättning i vår/sommar… Bl.a. Bl.a… 

Klinker till badrummen är beställt

Idag fick vi hem provern på klinker, som vi ska ha till badrummet och vi har redan bestämt oss ju 🙂
Uppe blir det denna från Golvabia.  Statuario är en av de vitaste italienska marmorsorterana. 
Nere valde vi denna gråa från Decora. Arezzo stone marengo.  


Provet till entrén hade inte kommit än.. Frågan är om vi ska ha den vi beställde eller om vi ska ta den gråa, ovan, fast matt. Den i badrummet är blank. 

Grund


Nu har vi kommit ytterligare en steg närmare inflyttning 😉 

Detta var ett par dagar sedan, vi kunde inte låta bli att ta en kort svängom. Idag såg vi att ställningarna kommit upp också, för nästa vecka kommer huset! Så spännande!Vi tog en promenad runt området också, för första gången, och kikade bl.a. på lekplatsen. Här kommer våra tjejer leka om mindre än ett halvår. Det ligger i direkt anslutning till lägenhetsalingan och precis bakom ena änden av villaområdet (som ses på bild). Det är alltså på andra sidan från vårt, så det blir en ”kort promenad” hit 🙂


Just nu är vi på jakt efter en taklampa till lilla badrummet (första våning) och det är inte lätt alltså. Får nästa ta oss till en fysisk butik för att reka lite och sen leta online och beställa. 
Tapeter är ju något vi måste börja kika på ganska så snart också.. det blir nog det svåraste valet, för vi är inte överens om barntapeterna. Men det är nog iofs det enda, så det är väl något vi får vara tacksamma för. 

Grunden är lagd


Vi var uppe vid bygget i helgen, grunden är lagd 🙂 

Så nu väntar vi ivrigt på att stommen ska upp, då börjar det hända saker ”på riktigt”. 

Vid denna tiden på året, klockan 15:30, så har vi sol in i köket, på balkongen och takterrassen ovanför garaget. Solen har varit en viktig faktor när vi valde tomt och detta är den mest perfekta tomten för att få sol från förmiddag till kväll. Vi kommer ha sol på kortsidan (med en altan för att äta frukost ute) under morgon-eftermiddag och på baksidan under förmiddag-kväll. Även på takterrassen blir det sol under eftermiddag-kväll. Vi planerar en altan på två sidor av huset, en kortsida och hela baksidan. Wiiii vad vi längtar! Här är föresten duschblandaren, från Hans Grohe, till det lilla badrummet på första våning. Michael har fått fria tyglar dit och jag tror att han njuter till fullo av att leta efter den finaste interiören 🙂

Det blir matchande handdukskrokar också, det är tydligen väldigt viktigt 🙂 Handfatsblandaren går i samma design. 

Uppe har vi, som jag visat tidigare, Gustavsbergs Coloric. Svarta blandare och därmed också svarta krokar, toaletteulleshållare, handdukstork osv. Dock inte av samma märke 🙂 

Långt hår och gamla kläder

Alltså jag älskar Ellen hår! Det är mycket och långt, mitt på huvudet.. resten har ju såklart slitits bort men snart börjar det växa ut på nytt. 

Ellen behöver tofs för att inte få håret i ögonen, så det blir lite knivigt när hon ska sova. Då hänger det lite över ögonlocken.. 
I helgen kom barnens ena faster med massa kläder till Ellen. Sånna kläder som Kusinen Celine vuxit ur. Så det blev en del tights, som jag ändå hade behövt köpa. Det enda som skulle kunna behövas nu är en fleeceoverall till Ellen. Sen behövs inget mer förrän våren är på ingång.. tror jag 🙂Jag har sparat Ellens ”gamla” kläder ifall Linda (min storasyster) får en flicka. Nu är det bara drygt en månad kvar till den lilla bebisen kommer ut ❤ åh vad jag längtar! Det ska bli så kul med en liten kusin till våra barn (även på min sida av släkten).. för att vara lite egoistiskt, men visst är det alltid bra att barnen har jämngamla när man ses på kalas, julafton osv 🙂 

Dagarna som gått


För några dagar sedan, den 19/1, firade i 4-årig förlovningsdag. Michael bjöd ut mig till Pinchos, som jag har sagt att vi nån gång måste besöka tillsammans. Jag har varit där en gång förut. Vi åt 13 rätter ihop.. men vi ville smaka på så mycket 🙂
Idag har vi varit ute och gått och sen har det inte hänt så mycket mer än att vi har lagat mat, städat, tvättar och Michael har hälsat på sin pappa <3 

Imorgon ska vi åka till barnens mormor och morfar, så Julia kan få rida lite. Det var ett tag sedan nu. 
Ellen har verkligen blivit stadigare nu. Hon sitter utan att välta, men kan ännu inte sätta sig upp själv. Men det kommer snart. Istället har hon blivit svårare att lägga igen, ibland tar det hiskeligt lång tid för henne och det blir en del skrik.. men jag behöver knappt ge henne nappen på natten längre <3 Det är dock Julia som vaknar tidigt, runt 06-07, för att ha välling och titta på Barnkanalen 🙂 

5-rätters

Linda och Johan var här och åt middag i söndags, vilket blev nästan samma meny som på nyårsafton. 

Det var Michael som stod för matlagningen, så jag kunde bara sitta till bords och ta det lugnt 🙂 

 (Här emellan serververades tryffelbrie med kolasås och ruccola.) 

Mmmm, så gott allting var! 

Michael får gärna servera sånna måltider lite oftare 😉 Hehe, nä men han är faktiskt bra på att laga mat och tycker det är kul. Nu när vi båda försöker äta lite sundare (dock ej denna dagen! Haha) så blir det mycket sallader, som är så gott! Det har dock blivit mycket ”fusk” de senaste 1-2 veckorna. Tyvärr. Men vi kommer igen!  Mitt mål är att gå ner 6-7 kg till sommaren och det är inte helt lätt alltså! Då krävs disciplin, som jag inte är säker på om jag har än.. 

Äntligen börjas det!

Igår började det grävas på vår tomt. Äntligen! Det har verkligen känts som en evighet att vänta hela denna sommaren/hösten/vinter. 
Jag längtar redan efter att sitta på takterrassen, i solnedgången med ett glas vin i handen 🙂 
Vi har kikat lite på golv också och jag gillade detta! Skulle göra sig bra i hallen.

Men gudars så svårt det är att bestämma sig.. inte nog med att man ska hitta ett golv inom rimliga priser utan det kostar ju extra att lägga beroende på storleken också! 

Att tex lägga mosaik (10×10 cm, eller mindre, kostar 500kr extra/kvadrat)

Nu ska inte vi ha mosaik, mer än på duschgolvet, men ändå. Tycker såklart att det borde ingå i huspriset! 🙂 

Vi får stå för nästan hela summan för kakel/klinker, det ingår typ ett par hundra/kvm.. men man får ju ”inget” för det.. och då är det typ standardstorleken dessutom. Nä, aldrig är man nöjd 😉