Min nya bil

Då var det dags för mig att köpa bil. Till slut blev det en vit Volvo V70. 

Michael blev nog lite glad(are) nu när bilarna tom matchar varann 😉 Ja sen är ju vårat hus vitt också.. haha!
Den kändes helrätt när vi var och provkörde, så 30 minuter senare var pappren påskrivna. Michael beställde nya registreringsskyltar imorse, så jag kör hans bil under veckan. Måste säga att det är en stor skillnad på att köra hans V90. Jag älskar den bilen! 
Sen ska det ju köpas två nya barnstolar, två speglar, två solskydd osv osv.. det är ju inte så att utgifterna slutar vid bilköpet.


 Nu är jag ute hos mina föräldrar och sommaren är nästan här idag. Temperaturen visar nästan 19 grader.. vad hände? Härom dagen var det ju snö! 

Ska ta mig till djurparken med barnen någon dag också, det blir premiär för oss tre ihop <3 


Ellens 1-årskontroll och 2,5-årskontrollen på köpet

Igår var vi på 1-årskontroll. Ellen var tydligen exemplarisk enligt läkaren 😉 Hon följer sin kurva till punkt och pricka. 
Ellen är 74,5 cm lång och väger 9,03 kg. Huvudingånget ligger på 45,5 cm. 

Ellen fick sätta sig på golvet så läkaren kunde se om/hur hon tog sit till bordet.. och hon tog sig dit direkt och reste sig. Sen kollades fallreflexerna, som fanns åt både höger och vänster.
Efteråt träffade vi våran BVC-sköterska och då fick båda barnen en TBC-spruta. Måttligt populärt, men Julia fick välja fem glittriga leksaker efteråt 🙂 
Sköterskan hade tid över och vi tog Julias 2,5-årsbeskedet samtidigt, så slapp vi gå dit idag igen på den inbokade tiden. 

Julia skulle säga vad hon hade i handen, vilket var en tallrik, glas, sked (och sedan ställa glaset på tallriken), hund, ko och två bilar (peka på den lilla bilen). 

Julia har inte fått sin första Hälsobok än, men det blir nog nästa gång. Jag har tydligen inte lämnat in hennes uppgifter från barnläkaren i Florida..? Jag tror Julia var ca 92 cm och väger ca 11 kg. 


Våran sköterska är den bästa, så skönt att vi kommer bra överens och har lätt att prata med varann. Den första vi gick till var så tystlåten och jag kände nästan att jag tog över hela besöket.. inte det mest optimala direkt. 

Ellen första 1-årskalas

Igår fyllde denna lilla prinsessan 1 år! 

Hon har hunnit med mycket på den korta tiden, en flytt från Florida och två boenden i Borås.. och nästa månad flyttar vi till hus och barnen börjar på förskolan. Oj oj oj.. 


Vi hade kalas för Michaels familj i söndags. Ellen fick kläder, förvaringsväskor till rummet, pengar och en heldag med fotografering (samt print på canvas) och bus. Så bra och användbara presenter! 

Ellen fick välj på två olika tårtor och hon var helt lyrisk när biten hamnade på tallriken 🙂

Tack till Ellens fastrar med familj, farmor och Claes för att ni ville komma och fira Ellen med oss ❤

S som i sol

Alltså detta vädret som vi har nu är ju fantastiskt! Lite blåsigt och kyligare idag, men ändå underbart med helt blå himmel <3 

Vi har varit ute nästan hela dagarna och bara njutit.


Till Helgen ska det bli närmare 18-19 grader och då har jag planera på att vi ska till Djurparken på lördagen (får se vad Michael säger först, så vi inte har andra planer) och på söndag blir det första 1-årsklaset för Ellen <3 

Valborg

Förr i tiden så var det ju fest som stod på schemat en sån här dag… men som småbarnsförälder så ser det såklart annorlunda ut. 
Vi började dagen med en liten promenad med mina föräldrar och äldsta systerdottern. Det blev frisk luft och fika på agendan. 


På kvällen lagade Michael mat till oss alla. Det blev fyrarätters som bestod av toast, vit sparris, oxfilé med rotfruktsgratäng och avslutningsvis glass och kaffe.. jag är övermätt nu, och har ont i magen ???? 
Dagen har känts väldigt lång, även om jag gick upp sent (kl 09)  Och jag satt ett par timmar i soffan innan maten.. härligt! 

Imorgon ska jag visa våra fynd från  Didriksons utförsäljning 🙂 

Kängrukött

Igår var jag och Linda på stan för att spana in Borås International Street Market. Först vill jag prova något nytt, men när jag såg att det fanns kängruburgare så ville jag genast ta den. (Jag åt ju kängru i Singapore, men då som stek som är bland det absolut godaste jag har ätit. )

Linda nappade också men vi blev tyvärr lika besvikna båda två. Fy vad den inte var god! Torr och smakade konstigt bara.. bilden är lånad från Lindas instagram @lindabillhed 
Iaf så gick vi runt och strosade i 1-2h, det var ju så härligt väder också. Borås är inte helt fel när vädret visar sig på en bra sida 🙂
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, funderar dock på att åka till Didriksons utförsäljning.. fördelen med att bo här är ju att så många huvudkontor/lager ligger 1 mil utanför stan 😉 Kök i 3D

Här har ni vårt kök i 3D, har säkert redan visat det förut.. men men..  Det är på väg upp i huset as I speak! 

Vi ska dock ha kakel ända upp till tak, bakom spisfläkten. Till höger om kyl/frys fortsätter vardagsrummet och öppningen mot hallen. 

De rostfria vitvarorna är från Siemens, luckorna heter Alice och kommer från Vedum och vinkylen beställde vi separat från mQuvée. 
Det ska bli kul att åka och titta på köket när det står klart med bänkskiva och allt! 

KitchenAid Artisan

För ett tag sedan fick jag en present av Michael, nämligen en mixer från KitchenAid. Jag använder ju min stavmixer mycket, men det blir ju så mycket enklare att ha allt-i-ett. 

Den kom med två glastillbringare, i olika storlekar, vilket verkligen uppskattas. Jag tror att den minsta kommer att användas mest och den är ju såklart inte lika tung och otymplig att diska.. haha! Den på bilden är 1,5 liter, om jag räknar rätt (48 Oz) och det är det stora.
Tänk när man ska hacka is till sommardrinkarna, vispa grädde till desserten och mixa smoothies till barnen. Perfekt! 

Första påskägget

Imorse fick barnen sina första påskägg och jag tror nog att det var väldigt uppskattat. 
Julias min var dessutom oslagbar 🙂

Julia fick Pippi Långstrump figurer, målarbok, pennor, såpbubblor och godis.

Ellen fick mjuka bollar, en båt och såpbubblor. 
Så det var verkligen en bra start på denna dagen 🙂

Snart blir det påskmat hos barnens farmor! 


Julia fick sin första vaccinationsspruta mot TBE idag och hon rörde inte en min när hon fick sprutan i armen. 

Så efter gick vi till stan och då fick hon en tröja.. som en liten ”belöning” för både henne och mamma 😉 

Jag hittade den på Kappahls rea med 70% rabatt, väldigt passande! 
Nu är det väl egentligen pyjamaser och T-shirts som hon behöver just nu. Ska se om jag kan ta mig till H&M en dag, för dom har ju fått in en massa med My Little Pony (som är nya favoriten) och online är nästan allt i stl 92 slut..