Ellen 3 veckor

  
Nu har det gått lite drygt tre veckor sedan denna lilla sessa föddes <3

Hon är uppe längre om nätterna nu, mellan 10-02 är ganska standard och sen vaknar hon några timmar senare och ska äta igen. Den sammanhängande sömnen är ett minne blott och det kommer dröja månader innan jag är där igen.. Bläää..! 

Dagarna spenderas mest med Julia nu. Lilla älsklingen som vill leka hela tiden. Tyvärr så orkar jag ju såklart inte lika mycket längre.. Sen ska det hinnas med att städas, lagas mat, tvättas och andra tråkigheter när Julia är vaken. När Julia och Ellen sover samtidigt så passar jag också på att sova, batterierna behöver verkligen laddas då. 
Igår myste jag med Ellen ute på altanen en stund. En kort stund, det är för varmt för att vara ute mer än 10 min typ. Jäkla bastu här!    

 
Nu ska vi äta lunch och sen ska vi iväg och köpa lite vatten och blöjor! 

Royal Pig

Michael kom hem en dag tidigare, från Marstrand, än vad vi trodde från början.. Så vi gick ut och käkade, bara vi två, den eftermiddagen/kvällen. 
Vi velade en del först, om vart vi skulle gå, men det slutade med att vi satte oss på Royal Pig’s uteservering på Las Olas Blvd. 

Solen lyste fortfarande där, så jag njöt ordentligt av mig Strawberry Mojito :) 

Det var ju ett par år sedan jag drack en drink och Mojito är min absoluta favorit (så länge den är gjord på färska bär, eller den vanligaste med lime).

  

Vi åt bara varsin förrätt faktiskt. Det har nig knappast hänt tidigare. 

Jag åt Blackended Ahi Tuna  (som var supergod!! Men då älskar jag ju tonfisk också 😛 )

    
 
Michael beställde en New Orleans Bbq Shrimps. Helt ok, men gillar man den typ av mat så är den säkert supergod den också (jag är ju inte så förtjust i den typen av kryddning).

 
Att sitta i sommarsolen och bara njuta av en god drink, men världens bästa sällskap, i lugn och ro – det är svårslaget <3 Jag njöt av varje sekund!  

Eftersom jag inte blev vidare mätt på mina sex tunna tonfiskbitar, så köpte vi också med en pizza hem från Rice & Dough. Som var lite av planen :) 

Vi passade på att säga Hej Då till ägarna också, ifall vi inte träffar honom mer. Goran och Amy är helt fantastiska! Dom är alltid på så underbart glatt humör när man kommer dit och vi kommer allt sakna dom lite. Kanske händer att vi äter en sushi där, innan vi flyttar. Jag måste ju äta en Red Kryptonite Super Roll en sista gång!!


EM 16

typiskt att vi missar en bit av fotbolls EM detta året. Vi kan visserligen se hälften här, men det är ju inte samma sak… 

Jag hittade lite snygga supportrerträningskläder på Stadium.se.. Men något sånt är ju bara att glömma då…  :)

 
Nästan så jag vill klicka hem det bara för att..!! Det är ju inte så att det inte går att använda sen ändå :)Happy Hour

   
Igår var jag ute på Happy Hour med Triin. 
Vi började med Lobster Bar Sea Grille. Jag drack ett glas vitt vin och åt en Lobster & Crab Begneits. Åhhh så god den var! 

    
 
Sen gick vi tvärs över Las Olas Blvd och satte oss på Grille 401, där jag och Michael alltid gick varje fredag innan vi gick Julia. 

Tuna Tartare var ju givet och jag beställde även in en Prosecco, men jag sippade bara ytterst lite på den. Jag kände att jag hade fått nog med alkohol av mitt vinglas innan :)  

    
 
Det var helt fantastiskt att kunna sitta på en uteservering, i solen och värmen, och bara njuta av lugnet och ett glas kallt vitt vin. Tack Thomas och Tanja för hjälpen med barnen! Det är inte riktigt samma sak som att sitta på altanen, även om det är härligt det också. 
Ja det blev en dessert också, höll på att glömma det 😉 Chokladvåffla med hallonsås, vaniljglass och varm chokladfudge. Yummi!   

Nu dröjer det lite till detta händer igen, men det är helt ok :) Det blir mer ”speciellt” när det inte blir för ofta.
  

 

Lips

i fredags åkte jag in till stan för att fixa läpparna, på Elite Skin. Jag har behövt göra det ett bra tag nu…men det har lixom inte blivit av. Jag haft munsår om och om igen under flera månader…:( 

   Igår, 4 dagar efter…
 Nu vill jag inte att svullnade ska gå ner mer…tycker de ser lagom ut nu;)

Jag har precis kommit hem från jobbet, så nu ska jag tvätta och städa lite. I eftermiddag ska vi på kalas för Johnnys lillebror:)

Konsulatet och sömn

  
Igår var jag på Sveriges Konsulat igen, för att komplettera med uppgifter. Så nu är vi ytterligare ett steg närmare flytten.. Detta har dock bara att göra med Ellens registrering av namn, så det var samordningsnummer vi ansökte om nu.


  

Julia och jag tog en selfie och skickade till Michael igår :) Hon är så söt när hon tittar på bilderna i min iphone och säger ”pappa” så fort Michael dyker upp. 

Dagarna springer iväg, så denna veckan kommer gå otroligt fort. Han har ju redan varit iväg i några dagar. Men jag längtar ihjäl mig till på lördag <3 

Thomas och Tanja har varit till en fantastisk hjälp! Utan dom här så hade livet varit mycket krångligare just nu!  Julia leker med dom hela dagarna, så det blir tom när dom åker. Dom åker några timmar efter att Michael kommit hem. Jag får ju inte lyfta tyngre än Ellens vikt, på 6 veckor, så Michael kommer verkligen att behöver här hemma! 
Ellen är fortfarande uppe om nätterna. Inatt var jag uppe mellan kl 24-03:40. Julia vaknar runt 7:30 så det blir inte mycket sömn för mig. Får passa på att sova med Julia mitt på dagen och igår la jag mig tom samtidigt som henne, medan Tanja passade Ellen, så där fick jag ett par timmar iaf.   

Lunch @ YOLO

Undrar om detta är den sista lunchen vi äter på YOLO. 

Vi passade på att äta själva nu, innan Michael åker till Marstrand. Så skönt med lite lugn och ro, sen blir det bus med Julia <3 

Jag provade något nytt för första gången på riktigt länge.  

 Denna kycklingen var helt ok, men jag skulle inte beställa den igen. Michael körde på en Prime Rib, som han älskar.  

  
Till förrät delade vi på en Calamari och jag njöt av ett glas Riesling 😛  

 

Veckan som kommer blir det nog helt alkoholfritt, även om jag mest sippat på ett par små glas dessa två veckor som gått. 
Nu ska vi åka och handla mat, så kylen blir full igen. Det är ingen som vill promenara till mataffären i 30-graders värme.. 

Barnen

 
Snart har det gått två veckor sedan vi åkte in till förlossningen. Helt otroligt hur fort tiden går! Pratade innan idag om att mina svärföräldrar redan varit här i 4 veckor, det känns som att de kom igår typ. 

Ellen är fortfarande lugn som en filbunke. Jag har laddat ner en app, där jag fyller i varje gång jag ger Ellen mat och byter blöja. Det är himla smidigt för att se hennes vanor. Tex så äter hon varje dag kl 18, 22, 24 och 04. Det är ganska exakta klockslag varje kväll. Ibland diffar det dock på en timma… Sen har vi bajsblöjor som främst kommer på natten, ca 30 min efter matning. 

Det är inte bara Ellen som växer fort här. Julia har blivit så stor nu och hennes hår har växt som ogräs. Det börjar tom bli lite lockigt längst ut i topparna nu :)  syns dock inte på denna bilden. Och så tung hon blivit, men det känns säkert mer nu när man har lilla Ellen att bära på också :)

 

Julia är så pappig, sedan några veckor bakåt. Undrar om det blir ännu värre när Michael kommer hem från sin arbetsresa.. Han åker imorgon kväll och ska vara borta i en vecka. 
Nu ska jag lägga mig och försöka sova. På mage. (Ja nu kan jag äntligen ligga på mage igen, det har jag längtar efter i typ 7 månader.! :) ) Det är inte lång tid kvar innan hon vaknar och ska äta igen… Zzzzz…

Parkstaden

  
Äntligen fick vi tag på en lägenheten, så vi har någonstans att bo direkt när vi flyttar tillbaka till Sverige. 

Det blir i en helt ny lägenhet i en villa i Parkstaden, samma område som vi bott i tidigare. För mååånga år sedan :) 

Vi gillar Parkstaden båda två. Det är ett bra läge, nära stan. En liten väg mellan Ramnasjön bara och en fin gångväg runtom den med många fåglar som Julia kan mata 😉 Dessutom verkar det finnas en lekplats där också, något som inte fanns när vi bodde där för drygt 11 år sedan :) 

Vi kommer ha trädgård och egen ingång. Kan lixom inte bli smidigare när man har barn och dessutom barnvagn. 

Så där ska vi bo tills vi flyttar in i vårt alldeles nybyggda hus, våren 2017. Det har verkligen hänt -och händer- mycket för oss. De senaste åren har verkligen varit packade med stora händelser!