Träningshetsen!

I skrivande stund har jag nog inte tränat på ca 1 år och tycker att det är skittråkigt, både att träna och att jag inte har gjort det på sålänge. Tror att jag nog bara inte har hittat en träningsform som passar just mig och min livsstil. Samtidigt som det finns folk som tar ifrån mig rätten att faktiskt Vilja börja träna med argumentet ”Du är redan så smal, du behöver inte träna” som att det är det enda jag skulle vilja uppnå med min träning?

För mig skulle träningen betyda mer energi, starkare kropp som orkar bära mig igenom långa arbetspass där man ibland sitter som en böjd banan, läs: fransstylist & nagelterapeut. Att jag kan äta skräpmat utan att detta syns hjälper inte mig eller min kropp varken nu eller i framtiden.

Vi tjejer lägger gärna över vår osäkerhet kring våra kroppar på andra, då jag har hört från te.x samma tjej att ”Du har så fina och smala ben, önskar att jag hade det” för att sedan säga ”Du har så himla smala ben, killar gillar inte sånt”. Detta sades till mig i tonåren och förvirringen som uppstod var enorm då det samtidigt är/var inne med nå jävla ”thigh-gap”?! Innan brydde jag mig inte så mycket om mina ben men idag tycker jag att dem är för smala pga av alla kommentarer som jag har fått, helt onödigt egentligen?

En sundare och mer hälsosammare syn skulle jag önska och inte denna hets. När jag spraytannade på fitnessgalan käkade jag en fet subwaymacka under vårt break och fick onda blickar av några tävlande och tanken slog mig ”Skyll dig själv, att du är med i denna tävling är självförvållat och att påfresta din kropp såsom du gör”. Igen, gör vad fan du vill men att sedan säga att din kropp är i ”off-season” när du inte ska tävla? Det för mig är osunt när förberedelsen inför en sådan tävling är allt förutom att vara sund mot sin kropp. Extrem fitness och att vara sund kanske inte befinner sig i samma kategori och kanske inte kan jämföras mot varandra, viktigare är att kunna separera dessa och känna efter själv. Vad som är viktigt för dig och inte hetsa!

(Inlägg från min instagram @spraytanbynicolina)

IMG_4815

Fortsätt läsa

Avsnitt 1 av Att boozta en tjej

Tja! Vårt första avsnitt av podden släppte vi förra veckan och tack för all fin respons vi har fått!
Det har känts superläskigt men både kul, jag berättar om min mobbning som pågick i 7 år och Emelie pratar om mammor som attackerar mammor i te.x Facebook grupper.

IMG_4408

I lördags satt jag och Emelie och spelade in avsnitt 2 till kl03 på natten haha! Vi hade redan spelat in den förut, men ingen av oss kände oss nöjda med materialet så vi bestämde oss för att köra om 🙂

Lyssna på avsnitt 1 via din podcast app eller via attbooztaentjej.se

IMG_4439

Fortsätt läsa

Jag har blivit en poddare!!

ÄNTLIGEN kan jag släppa en utav mina bomber! Mitt hemliga projekt Att boozta en tjej tillsammans med Emelie Holst är en podcast! 😀

Tanken är att inspirera, motivera och visa att det går! Lyssna på vår trailer via din podcast app eller lyssna via http://attbooztaentjej.se Snart släpps även avsnitt 1 🙂
Mer info finns på vår Att boozta en tjej sida och följ oss även på instagram @attbooztaentjej

Följ med oss på den här poddresan <3

IMG_4376

Fortsätt läsa

In-tense.se nya bikinikollektion 2017

Tja! Länge sedan att jag uppdaterade bloggen men har haft super mycket att göra med mitt nya projekt ”Att boozta en tjej”, mitt nya ”student-samarbete” som snart blir officiellt, samt det hemliga eventet nu i november + allt som har med salongen att göra. Juste samt ett nytt projekt som startar nu snart! Så mycket hemliga saker på gång haha men snart kan jag skriva om allt, så taggad! 🙂

IMG_4324

Rebecca Edenström i en utav dem nya baddräkterna

I fredags träffade jag och Bettina bikinimärket in-tense.se och kollade igenom prototyperna till den nya 2017 bikinikollektionen! Ska bli så kul att få presentera dem för er sen, skrev ju ett inlägg om sneek peaken på dem HÄR men nu kunde jag få se alla.

En ny underdel kommer ju att komma ut, vissa utan scrunch men med hög V-form som är så snygg! Flätade snören som ”brottarrygg” samt helvirkade baddräkter. Mönster och helfärgade 🙂

IMG_4308

En utav dem nya bikinisarna som är lite mermaid-inspirerad, hur fin? 

Ni har alltid 10% rabatt med min rabattkod ”Nicolina” på ALLT på in-tense.se 

Fortsätt läsa

Min morgonrutin

Tja! Jag tänkte skriva om min morgonrutin och förhoppningsvis kunna ge lite tips. Min morgon påverkar mig nämligen super mycket och formar faktiskt hela min dag, därför är just denna tid så viktig för mig. Tror att man kan få ut mer av sin dag genom att lägga till eller ändra sin morgonrutin om man ofta känner sig stressad och tömd på energi.

Jag går alltid upp minst 2h innan jag ska iväg och det var en game changer för mig när jag började göra det för ca 3år sen. Det har resulterat i att jag är pigg och redo när jag anländer till salongen pga av en lugn morgon.

Det första jag börjar med är att tvätta av ansiktet, detta är så viktigt för att bibehålla en ren hud samt få en bättre grund för sminket. Applicerar min dagkräm och låter den få sitta minst 30min innan jag börjar sminka mig och under den tiden dricker jag kaffe, fixar håret och förbereder instagram/facebook inlägg för dagen samt kollar igenom min mail/snapchat chatten/instagram inboxen/facebook chatten/sms. I appen ”planoly” lägger jag in inläggen och schemalägger på instagram, på så sätt kan jag även se hur min feed kommer att se ut.

IMG_4009

Medans jag sminkar mig tittar jag på serier eller lyssnar på poddar och föredrar då P3 Om, P3 Dokumentär, Ångestpodden, Rättegångspodden eller Spår. Eftersom jag går upp minst 2h innan jag ska iväg får jag som ”egen mig tid” och kan göra allting i lugn och ro. Om jag skulle försova mig och får stressa iväg så märker jag av det under hela min dag och kan även få migrän, vilket är något nytt i mitt liv(en kompis sa att det kan vara pga av jag börjar bli gammal haha).

Något som jag dock saknar i min morgonrutin är att äta, jag blir tyvärr inte hungrig förrens på eftermiddagarna och under högsäsong när jag jobbar super mycket äter jag oftast bara middag eller inget alls under en hel dag. Det här är något jag skulle vilja bli bättre på då jag vet att jag skulle orka mer, ha ännu mer energi och inte få huvudvärk på nätterna om jag kan få. Nästa steg skulle kunna bli att förbereda mer på kvällarna, lättare mellanmål som jag snabbt kan få i mig under mina pass på salongen.

IMG_4007

I somras hände det faktiskt att jag hade ett sånt högtryck med spraytans att jag sov över på salongen och inte åt något alls på över två dagar tills jag började skaka och kände mig svimfärdig efter att ha sprayat 16h/dag i sträck i två dagar. Jag hade ingen mat på salongen och var där själv med ett fullbokat schema utan raster så jag kunde inte lämna salongen, så tillslut ringde jag en kompis som fick komma med mat till mig. Hade jag planerat och prioriterat bättre hade jag kunnat gått iväg på morgonen och handlat. Nu blev det lite off topic men det är något som jag vill bli bättre på! 🙂

Det jag vill få sagt är att morgonen är så viktig, går du upp 30min innan du ska iväg och känner dig stressad samt känner att du inte hinner med allt. Testa att lägga på 15-30min till en början och sätt upp mål och testa dig fram! Jag är nöjd med min morgonrutin men skulle vilja uppnå bättre planering med mat samt hinna med en PW om jag börjar lite senare en dag, dem dagarna jag har hunnit med en PW på bara 20min booztas hela min dag ännu mer. Jag är väldigt målmedveten, driven och vill utnyttja mina vakna timmar till the fullest, det skulle jag inte kunna uppnå med super stressiga mornar.

IMG_3856

Vissa mornar hinner jag till och med sätta mig ner på golvet i min hall och ta selfies 😉 haha

En till grej som jag ska införskaffa är magnesium och vitamin D, toppen bra tillskott som min vän Malin Nylén tipsade mig om. Nu när mörka hösten är här för att boozta så man känner sig piggare 🙂

Fortsätt läsa

Sent lunchmöte med In-tense.se

Vaknade upp idag och kände hur skönt det var med söndag. Att bara få städa här hemma och ta det lugnt, kollade ut genom fönstret och tänkte stackars dem som måste ut i det här vädret. Sen kom jag på att jag skulle iväg på ett möte haha orkar ej.

Mötte upp In-tense.se och Rebecca Edenström på medis för att prata lite om ett event som vi kommer att vara med på i november(hemligt än sålänge :)samt fick en sneakpeek på den nya bikinikollektionen!

Jag blev positivt överraskad då jag såg mycket virkat samt mermaid-inspirerat, hur fint? Även en ny modell på underdelarna som har blivit mycket populär. Så det blir lite stay tuned där 🙂

IMG_0852

Miss Chic & Miss Fab från årets bikinikollektion

Fortsätt läsa

Men ska du inte plugga dig till ett riktigt jobb?

 

IMG_3652

Så många under mina 5år i skönhetsbranschen som har ifrågasatt mig om jag inte vill plugga mig till ett riktigt jobb, vad jag vill hålla på med egentligen när jag blir stor och att mitt jobb egentligen är en hobby. Det verkar som att vara frisör är det enda gedigna yrket i min bransch i mångas ögon.

Jag älskar mitt jobb, jag älskar min frihet och jag älskar att det inte finns några tak. Vissa trivs med fasta rutiner och med en arbetsgivare som sätter ens tak och frihet. Men not this girl tho 🙂

I mitt nya projekt så kommer jag förklara för er som inte förstod. Att man kan om man vill. Mitt jobb följer med mig hem, jag identifierar mig med mitt jobb och mitt jobb är mer som en livsstil. Jag började i en stuga på tomten och erbjöd elevbehandling i nagelförlängningar efter min nagelterapeututbildning till där jag är idag. Man kan om man vill.

IMG_3651

Selfie från min gudsons kalas idag. Goals på dem där badrumslamporna?!

 

Fortsätt läsa

Vi måste börja prata om det här!

”Inlägg från mitt instagramkonto @spraytanbynicolina 14/9-16”

IMG_2627

Vi måste börja prata om det här! Dagligen möter jag unga tjejer, dagligen visas mina inlägg för ett tusentals unga tjejer runt om i hela Sverige och nu är dagen då jag tänker börja prata om det här. Självskadebeteende, mobbning, depressioner, dålig självbild och unga tjejers psykiska ohälsa. Aldrig har våra ungdomar mått så dåligt som dem gör nu, känner du igen dig någonstans?

Idag är det lättare än någonsin att vara en anonym näthatare eller att systematiskt mobba samt kränka personer över sociala medier. Nu finns även mobbarna hemma hos dig, varje dag, efter skolan, i ditt sovrum. Våra hjärnor är färdigutvecklade vid ca 25års ålder men när kommer konsekvenstänket och empatin? Är det föräldrarnas uppgift att hålla koll på hur deras ungdomar beter sig på nätet, lärarna eller politikerna? En fråga innehållande mycket åsikter, funderingar och svar. Men ungdomarna som blir utsatta då? En fråga där du, vi kan agera redan idag utan att spekulera i vems händer ansvaret ligger i. Tjejer som boostar tjejer är power och du har ett tangentbord framför dig, varje dag, efter skolan, i ditt sovrum.

Tecken på självskadebeteende är alltid allvarligt och ungdomars psykiska ohälsa ska inte viftas bort, har man levt i te.x 16år och lider av depressioner kan man inte minimalisera det med andra stadier i livet som kan/kommer bli mer krävande av en själv från vuxenvärldens sida. Just för att man bara har levt i 16år och kan därefter inte jämföra.

Tur som är så finns te.x @tjejzonen @uddaorg och inspirationen(förutom alla fantastiska brudar som jag möter varje dag)kom ifrån superpodden @angestpodden

Jag är en vanlig tjej med psykisk ohälsa i tonåren i grunden med ett ytligt jobb i skönhetsbranschen. Men jag tänker ta mitt ansvar över mina kanaler och det här är bara början 🙂

Bilden är lånad och godkänd av starka @baabyolivia Tack för att jag fick använda en utav dina bilder! <3

Fortsätt läsa