Hjärtat och kärlen

Hej! Nu tänkte jag vara lite ”allvetande”. Jag har nämligen sett några dokumentärer om hjärtsjukdomar, och jag kan ju faktiskt meddela att de flesta på mitt jobb löper en risk att drabbas av det. Även de som tränar och sitter still. Alltså det spelar ingen roll vem du är eller vad du gör, pessimistiskt va? Det är inte för att skrämmas utan att göra folk medvetna. ”Jag kan inte få det, för att jag tränar!”. Faktiskt så kan du, eftersom att du anstränger hjärtat mer.
Lite fakta;

 • Människor är det enda djuret som har hjärt och kärlsjukdomar
 • En anledning till att vi får det är att vi står upprätt
 • En annan är att vi inte har ett ämne i oss längre, som hindrar åderförkalkning (minns inte vad ämnet heter). Djur har det.
 • På tal om det ämnet. Antikropparna ser det som ett virus och kapslar in de i ådrorna och kärlväggarna. Hur tar sig in i kroppen är genom våra munnar. Kött!

När jag såg denna dokumentär funderade jag på att bli vegan.. Jag kände hur jag kände efter överallt i hela min kropp.
Just när man reser sig från liggande och blir ur, beror på lågt blodtryck och att du faktiskt har mindre blod i huvudet vid de tillfället. Vissa svimmar ju vid för snabb resning, minns att en i min klass i gymnasiet hade svimmat när hen rest sig.
Det här leder ju till att hjärtat får kämpa med blodet till huvudet. Allt är så logiskt egentligen. Tyngdkraft och allt spelar in i vårat liv. Jordens rörelse och fysiska mönster.

Står man upp och jobbar hårt i mer än 2 timmar så kan man känna att man blir trött i skallen. Det beror på fysiken och att vi står upprätt.

Tänkte skriva mer men pallar inte. Tveka iaf inte att åka till sjukhuset om ni känner något som inte stämmer! Brukar dock aldrig förespråka vården.. Usch!

Ciao! <3

Träning för första gången..

Ja, första gången på en månad.. Låter skitskumt för att vara jag kanske, men jag har haft en del prio-saker, som studier och jobb. Fast jag haft semester nu i fyra veckor,  fast då har jag haft mer än 100% studier, så istället för att träna kroppen så har jag tränat hjärnan.
Jag körde ben och märkte hur ur form jag faktiskt var. Det var inte lätt med mina vanliga vikter.

 • Uppvärmning i cirka 10-15 minuter
 • Squat-press (en-bens och två-bens)
 • ATG Squat 10 repititioner 4 set med 40 kg (Absolut ej i en smitt-maskin. Rädd om mina knän, samt att jag vill ha balansen)
 • Bencurl baksida 10 rep 4 set
 • Bencurl framsida -”-
 • Gå i lutning på tårna på ett rullband för mina vader (soleus och gastrocnemius) i 5 minuter.
 • Sen ville jag bara kolla om mitt pullup PB, försämrats. Det hade det inte faktiskt.

Efteråt körde jag en övning ”fustra”, för att jag vill ha bättre rörlighet i axeln. P.g.a skoliosen så är rörligheten försämrad i vänstra axeln. Samt stretch av illiopsoas (höftböjaren) samt fram och baksida lår.
Varför jag skrev det angående smitten, är för att vinkeln i knäna blir fel och det är lättare att skada sig. Vill att människor ska vara medvetna om det. Fria vikter är bra och stärker både balans och koordination.

11906803_10154121470473761_3294725578697562791_o

 

Inte jätteimponerande, men alltid något =)

Ciao <3

Inte tidigt!

Hejsan tjolahoppsan! Är uppe nu 6:50 en söndag. Det är så skönt att vara tidigt uppe ibland eftersom att dagen blir längre, och idag blir det extra värt eftersom att jag börjar jobba imorgon.
Ska också på introduktion imorgon kl 10:30-11:30 på Komvux i Mölnlycke. Jag har grundlig behörighet men läser till Matematik 3c (C-D) och Svenska 3 (C).
Svenskan läser jag till bara för att det är skoj, och Matten för att jag behöver den.
Saker och ting har funkat så bra nu det senaste, även om jag har haft en väldigt stressig semester så mår jag väldigt psykiskt bra! Även om jag ska sätta på mig blåkläderna imorgon. Det spelar ingen roll.
Jag och min pojkvän har fått en lägenhet i mitt uppväxtområde, och när jag gick omkring där med min barndomskamrat för någon vecka sedan, så kändes det som att jag aldrig varit borta. Även om allt är nybyggt där numera, samt de lägenheter varav en som jag kommer bo i, så känns det så bekant.
Denna glädjen borde alla känna!

Ciao <3

ps. Ingen bild idag 😉

Dubbel inlägg

Jag såg att mitt förra förra inlägg handlade om Simone de Beauvoir… Jag anser mig själv som feminist, MEN jag känner mig inte som en feminist som är extrem. Jag tycker att feminism inte ska vara nödvändigt för ett samhälle, och tyvärr är feminismen nödvändig i vårt samhälle här i Sverige. Ska dock inte skriva mer politik mer nu på ett tag.
På måndag börjar jag att jobba. Det är både ångestladdat och kul. Det ska bli riktigt kul att träffa alla kollegor, alla är så olika fast på ett bra sätt. Många invandrare och ungdomar och det är första jobbet för många.
Jag har snart varit där i två år, men just nu har jag börjat att plugga och jag har märkt hur lite jag tänker på jobbet. Det kom jag på när jag började plugga, eftersom att mitt huvud blev helt utmattat. Jag var helt slut i kolan, men jag behöver fortsätta jobba med att plugga och läsa, bara för att jag märker hur lätt jag lär mig. Tycker det är så kul att lära sig.
Funderar på att läsa ”Juridisk grundkurs”. Inte Juridik programmet eftersom att det är för tungt för mig (fast jag vill läsa Bioteknik på Chalmers, som också är tung).
Minns när jag sa till min PL att jag ville läsa Bioteknik ”Oj” var hans svar. Om du läser detta… Man måste ha matematik E för att kunna läsa det, och kursen innehåller 20-30% matematik. Jag ska kämpa tills jag når hit och sen under de studierna med. Precis som jag har kämpat med min träning.

Kitty och Bullen

Nu ska jag dra

Ciao <3

Lite svävande idéer

Käpprätt åt helvete! Det är hur det kommer gå om vi låter det som händer i det ”högre” kretsarna fortsätta. Det är som att inte politikerna har någon utbildning i retorik, några frågor måste man kringgå på ett smidigt sätt. Då snackar jag inte bara om moderaterna, utan seriöst alla.
Varför har inte alla läst om gamla händelser, så att de inte bör upprepas? Om vi tar Patrontiden som ett exempel. Människor fick inte jobb om de då inte sålde sig skitbilligt.
Alla feminister är inte heller några manshatare, dessa kämpar för att det ska bli jämnställt mellan könen. Olympe de Gouges eller Simone de Beauvoir är två feminister som har gjort en hel del stora grejer. Förstnämnda avrättades för hennes feministiska skrifter och aktioner. Simone de Beauvoir, vars bok jag har, hade ett förhållande med Jean-Paul Satre och vem av dessa har man hört talas om mest? Jo, Jean-Paul Sartre eftersom att han är man. Är det en sådan skillnad på män och kvinnor? Förutom vår kroppsuppbyggnad, så är det inte så mycket. Jag har försökt att verkligen se skillnad på oss. Nu kommer många tänka ”Smink och hår”, och jag sminkar mig oftast vid högtider, precis som en kille gör i ordning sig genom att raka sig och titta ut kläder. Jag står dock inte i timmar som vissa andra tjejer, men vi är olika. Jag förutsätter att killar också är olika när det gäller den punkten. Min pojkvän bestämmer typ kläder lika fort som jag, han är också likadan när det gäller att shoppa kläder och skor. Vi är väldigt lika förutom musiken och att han är mer röd än vad jag är. Vilket är förståeligt om samhället kommer att fortsätta i samma bana.
Tittade på en artikel som mitt goa fackombud la ut på Facebook. Något om att Kindberg Batra sagt en sak om att göra unga rättslösa på arbetsmarknaden. Ja, då är vi ett steg närmare patrontiden, som var på 1800-talet. Så vi ska alltså gå tillbaka i tiden? Vi kommer då att bli av med vår semester på fem underbara veckor. Amerikanarna är avundsjuka på oss att vi har fem veckors betald semester. Vi har kämpat för dem, och jag tänker i alla fall inte släppa något som är så lyxigt. Jag tror att i längden skulle den blåa sidan vilja ta bort semestern för vi som jobbar inom de arbetaryrkena som finns kvar. De röstade också nej till Demokratin i riksdagen och nej till kvinnlig rösträtt. Det här glömmer man när man blir för bekväm och tjänar mycket pengar.
Jag kan säga med ärlighet att jag dock hade velat vara ekonomiskt oberoende. Jag tror varenda jävel hade velat vara det. Det är något oskrivet som alla vet, men jag hade ändå velat att andra skulle ha det bra.

Jag har faktiskt haft problem med att söka till Komvux den senaste tiden, eftersom att jag har bott i en annan kommun. Jag har läst till Matematik 3c (C-D). Min kommun har inget eget Vux, och de har inte velat betala även om jag inte hade grundlig behörighet, när jag sökte första gången. Jag har än så länge rätt att gå i skolan utan att behöva finansiera den själv, men jag har fått nej två gånger.
Jag var sjuk i gymnasiet och jag har intyg, så de har ändå fått betala. Man måste stå på sig, även om kommunen säger att de inte har råd. Lite som det är för unga idag med jobb, vi måste stå på oss och inte ge upp. Jag vet hur lätt det är att ge upp! Man känner sig hopplös, men man måste ställa sig på benen och försöka igen, och igen, och igen! Låt inte samhället äta upp er. Ni behövs lika mycket som jag och någon annan!

Olympe 997641_6_6643_simone-de-beauvoir-1908-1986_abfd98b9d77ce38d29bd9331c46daefa Simone de Beauvoir

Fina kvinnor! Det må jag säga!

Ciaaao

 

Simone de Beavoire

Hej godingar! Nu ska jag börja läsa Simone de Beavoire’s bok Det andra könet, ska se om den är så bra som alla säger. Min boy säger att den boken kan få män att hata manssamhället som vi faktiskt lever i. Okej, vi har kommit en bra bit här i Sverige, men det finns fortfarande assholes. Jag kom också och tänka på att invandringen försämrar faktiskt det feministiska arbetet, samtidigt som det bidrar med tankar i det. Eftersom att folk reagerar på att tjejerna har mycket kläder på sig om man jämför med Svenskar. Då tänker män ”Ah men våra kvinnor har det bättre, och det behövs inte göra så mycket”.
Jag har verkligen inget emot invandringen. De behöver ju beskydd! Fast kan känna mig som en outsider i förorter. Tycker att segregering är fel, för då kommer de inte in i vårat samhälle och jag tror att det är därför folk blir rädda för varandra. Främlingsfientlighet är bara osäkerhet och rädsla. Allt är invandrarna, bögarna och tjejernas fel, även de handikappade. De är ju annorlunda! Kan vi inte bara hjälpa varandra istället för att motarbeta skiten….

FullSizeRender

Bra bok!

Ciao <3

Varför blogga!?

Jag sitter och funderar på varför jag ska blogga, och vad jag vill skriva om. Jag tycker själv att jag inte är någon intressant människa. Okej, jag har varit med om mycket i mitt hittills korta liv. Det är dock inget man vill skriva om i varje inlägg. Så imponerande är det inte, i alla fall inte för mig och det blir nog ganska tjatigt.
Vill inte skriva så mycket om min träning heller, eller min träning i samband med detta.
Jag vill leva i nuet och inte från jag var 8-15år. Det är så längesedan. Dock en sak som jag övade på under mina sjukhusvistelser, var att måla, och det gjorde jag senast igår. Fick dock en sån huvudvärk av det.

Jag började med en blyertsteckning på en som heter Supermaryface på youtube. Tycker att hon är ganska gullig, australiensk cosplayare som bor i U.S.A. Den här bilden är från igår;
11722259_10154052525123761_3096066623052068393_o

Det är dock inte så långt som jag hann komma. Hann börja med andra ögat. Blir nog klar med den idag.
Tror att hon hade cirkellinser på denna bilden. Riktigt glittriga ögon!

 

 

 
Ska börja på en bild idag. Säger inte på vem men det är någon jag gillar och det är ganska många! Jag har lovat ”hen” gång på gång att jag ska måla ”hen”, men det har aldrig blivit av.
Tänkte avslöja senare idag!

Ciao <3

Cyklister jobbiga?!

Hej fina människor!
Märkt att bilister klagar väldigt mycket på cyklister! Det gör även jag.
Saken är den att hur lätt är det att inte vingla på cykeln, om du cyklat säg två mil i ett högt tempo. Ni bilister kan ju testa. Det har jag som bilist gjort. Även om man är vältränad och har fokus framåt så är det inte lätt att inte vingla i en uppförsbacke. Sen har också tävlingscyklister väldigt lätta cyklar, så det är faktiskt lätt att vingla till.
En cyklist är väl medveten om riskerna, som denne tar när den/hen cyklar ut på en mycket trafikerad väg. Du är helt oskyddad och vissa bilar kör i 120 på 80 vägar. Var med om det igår att jag INTE hann höra innan en bil var förbi. Hörde bara ett högt sus och sen var bilen 500 meter framför mig, som inte var där innan.
En till sak är fega bilister. Jag var tvungen att stanna eller sakta ned för att de skulle köra förbi… Vilket är farligare egentligen. Saktar man ned är det lättare att vingla till, men jag pallar inte att ha bilar bakom mig… Förstår dock rädslan att köra på en människa, men det är jobbigt att stanna i en backe!
Det här med att cyklister ska köra på cykelvägar, är ju en tanke, men då måste de bygga mycket fler och då får inte gångtrafikanter vara i vägen. För då blir de bilist och cyklist principen. ”Åh varför måste ni gå i vägen” eller ”Åh måste du cykla i vägen”.
Vi hatar väldigt mycket på varandra, och jag har blivit så trött på detta. Kan man inte försöka leva med det utan att klaga. Det är faktiskt lite patetiskt. Man måste ju kunna dela på allmän väg!
Påminnelse jag har körkort. Tog det 2009. Jag är inte bäst på att köra bil, men jag är nog lagom bra. Jag vet hur bilister känner för cyklister och vise versa.

Jag fortsätter att vara glad! Pallar inte att klaga. Det här är bara påståenden. Hoppas att ni förstår vad jag menar. Det är väldigt lätt att klaga på folk om man inte sätter sig in i deras situation!

Ciaoo Sötnosar

Wooohoooo!

Egentligen borde jag fanumej plugga hela dagen! But it’t sunday! It’s super weather, som en Amerikan sa häromdagen!
Jag tänker inte göra bort mig, genom att skriva helt på engelska… Jag är så dålig på det!
Varm söndag! Känns som att åskan närmar sig.. Jag har tryck i huvudet, men icke huvudvärk! Vilket är fantastiskt! Höhö både med åska och mindre huvudvärk.

Funderade just på vad jag tycker är roligt. Fjanta mig och göra människor glada, det är nog det roligaste som jag vet. Det spelar ingen roll vem jag gör glad. Jag kanske just träffat personen, men fan vad skönt det känns att få sina medmänniskor och andra glada. Fast man vill ju inte bli ”för mycket”. Jag vill gärna att folk stoppar mig när jag blir ”för mycket”.

Aja, men nu ska väl jag försöka plugga!

CYA

Vad tycker du?

Jag är vanlig, som en i mängden. Alla är vi olika och tänker olika. Det finns väl ingen normal människa, om alla är olika? Jag har inget emot olika åsikter. Det finns folk som tycker det är fult när tjejer skaffar muskler, och tränar för att bli starka. Jag är absolut inte en av dem. För jag är en själv en av dessa gymtjejer. Dock kan jag ibland tycka att träningshysterin, och kolla vad jag kan begäret har gått över gränsen.
Jag har själv varit med om en hel del grejer, och jag kommer aldrig må helt bra. Nu kommer jag snacka jantelagen. Jag förespråkar den inte, men jag har varit med om en massa saker. Det finns många som har haft det värre, och jämfört med de människorna är jag inte värd att beundra överhuvudtaget.
Jag erkänner mina dåliga sidor, och det är bland annat kolla mig begäret. Tror alla har det fast de yttrar sig olika.
En bra sida jag har! Jag uppskattar den verkligen! Den sidan är; Hur dåligt jag än mår, så verkar jag alltid glad. Det gör så att folk omkring mig blir glada, och vem gillar inte glada människor? Dåliga sidor; konflikträdd och säger lite för mycket om allt. Tänker inte på vad jag säger…
Men att känna till sina dåliga sidor är bra! Jag har fler…
Skulle bli glad om jag fick lite feedback på den här bloggen. Jag tror att de flesta som läser den är mina vänner, men lämna gärna en kommentar. Den är nystartad och jag vet inte vad jag vill skriva om. Kommer självklart skriva om min träning. Men att bara skriva om träning är ganska tråkigt. Jag gillar när folk som läser blir intresserade. Det är tråkigt att bara skriva om sin dag hela tiden.

Bästisar

Jag och mina två närmsta vänner. (För er som inte vet). Saknar er <3

Hart bra!